Mangalia – politica locală

23 august 2018

Un avocat a cerut audierea actualului primar în calitate de martor. NOUTĂŢI DE ULTIM MOMENT în dosarul „Oborul de animale“, pentru care este judecat Zanfir Iorguş

Filed under: Sudul litoralului — lucian visa @ 18:16

Un nou judecător se va ocupa de dosarul în care fostul primar al Mangaliei, Zanfir Iorguş, a fost trimis în judecată, încă din 2015, alături de fostul viceprimar, Liviu Paul Botaş.

Astfel, la termenul din 22 august, Iorguş a precizat că-şi menţine declaraţiile date pe timpul urmării penale şi cercetării judecătoreşti, menţionând că, atunci când va avea ceva de adăugat, o va face la momentul respectiv. La fel a procedat şi Botaş, după care, ambii, au semnat cele declarate. Totodată, unul dintre avocaţi a cerut readministrarea probelor, pe când altul a solicitat audierea în calitate de martor a actualului primar al Mangaliei, Cristian Radu.

Amintim că Zanfir Iorguș a fost trimis în judecată, în 2015, de către DNA, alături de Liviu Paul Botaş, la data faptelor viceprimar al municipiul Mangalia. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în perioada decembrie 2006 – 04.10.2007, Iorguș, în calitate de primar al municipiului Mangalia, în mai multe rânduri, nu a îndeplinit şi respectiv a îndeplinit în mod defectuos mai multe acte legate de atribuţiile de serviciu care decurgeau din funcţia publică arătată, prin aceea că nu a organizat o procedură de achiziţie publică conform OUG nr.34/2006, pentru executarea obiectivului de investiţii Obor de animale.

Executarea lucrării nu avea aprobarea consiliului local, iar plăţile au fost făcute în mod nelegal, din fonduri publice, către SC Euro Coram SRL, pentru o lucrare în fapt neexecutată, prin care a prejudiciat bugetul local al mun.Mangalia cu suma de 490.011,12 lei. Inculpatul Botaș Paul Liviu, în calitate de viceprimar al mun.Mangalia, a condus comisia de evaluare a ofertelor şi a atribuit contractul pentru realizarea obiectivului de investiţii Obor de animale, în cadrul unei proceduri flagrant contrare prevederilor OUG nr.34/2006, către SC Euro Coram SRL, deşi oferta acesteia era neconformă.

Ulterior, în perioada 22.03.2007 – 19.04.2007, mai susţin procurorii, a efectuat mai multe plăţi nelegale din fonduri publice către societatea menţionată, pentru o lucrare în fapt neexecutată, participând astfel în mod direct şi nemijlocit la prejudicierea bugetului local al municipiului Mangalia cu suma de 490.011,12 lei.

Liliana CHIRU, Replica 23.08.2018

6 Comments

 1. Un proces în care firma care ar fi luat bani fără să efectueze lucrările, nu e inculpată. Deci e legal să iei bani nemunciți, dar nu e legal să-i dai. Justiție de justiție.
  Actualul primar e sigur un martor cinstit și va clarifica situația. Nu-și dă seama că nu peste mult timp va fi în locul lui Iorguș. Pentru multe fapte. Chiar mai multe decât a comis.

  Un comentariu din Replica
  Didi(23 aug 11:04)
  Radu a platit garantia de buna executie si pe urma a facut plangere ca a fost lucrare fictiva. Pai de ce ai platit Raducule? Ori lucrarile s-au facut pe bune si doar vrei sa il mecajesti pe Iorgus ori esti combinat si tu.

  Comentariu by lucian visa — 23 august 2018 @ 18:20

 2. https://www.replicaonline.ro/il-mai-tineti-minte-pe-tusac-primarul-in-mandatul-caruia-mangalia-a-stat-o-iarna-in-frig-e-bun-de-plata-365165/

  Comentariu by Anonim — 24 august 2018 @ 7:02

 3. primic disperat!

  Comentariu by ipsi — 24 august 2018 @ 8:53

 4. Ia intrat frica in oase lui Radu cacat asta, are impresia ca daca dispare Iorgus lumea o sa il realeaga. Gata ma boule , ai prostit lumea de 2 ori , ajunge.
  La cata furaciune ai facut tu bai primare, dupa ce pleci de la primarie multa libertate nu o sa vezi.
  Vezi ca procese trebuie sa deschizi la mai toata Mangalia, toti sunt posibili contracandidati, si toti sunt mai buni ca tine.

  Comentariu by Eu — 24 august 2018 @ 21:27

 5. Hai să păstrăm un limbaj normal, fără jigniri. E și boul un animal liniștit și muncitor.

  Comentariu by lucian visa — 25 august 2018 @ 14:47

 6. Bine spus si eu candidez pentru functia de Primar,sigur voi castiga in fata lui rc din Constanta.

  Comentariu by DOGAN — 25 august 2018 @ 17:45

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress