Politica locală

23 august 2018

TRAGEDIE. O fetiţă de 12 ani A MURIT ÎNECATĂ ÎN MARE, la Mangalia!

Filed under: Sudul litoralului — lucian visa @ 18:05

Seria tragediilor petrecute pe litoral continuă! Medicii din cadrul Serviciului de Ambulanţă Judeţean din Constanţa au fost solicitaţi să intervină de urgenţă joi, 23 august a.c., în jurul orei 13.50, pe plaja Belvedere din Mangalia. Este locul unde o fetiţă în vârstă de 12 ani, din Bucureşti, s-a înecat. Medicii au încercat zeci de minute să salveze viaţa fetiţei prin manevre de resuscitare, însă din păcate micuţa a fost declarată decedată. Marea a luat a 23-a victimă.

Potrivit martorilor, aceasta a fost găsită la mal de către un turist plutind inconştientă. Ulterior ar fi fost scoasă din apă de către oamenii aflaţi pe plajă, iar apoi aceştia au sunat la 112.

Potrivit martorilor, aceasta ar fi venit la mare împreună cu un bărbat din Bucureşti, prieten de familie, şi un alt minor. Fetiţa ar fi intrat în apă cu colacul, deşi marea era agitată iar steagul roşu era arborat. Salvamarii ar fi strigat la toţi cei aflaţi în apă cu colacul să iasă din mare.

Precizăm că medicii constănţeni au mai avut în cursul zilei o intervenţie de acest gen. Au fost solicitaţi să intervină de urgenţă pentru salvarea unui copil de la înec şi acordarea de îngrijiri medicale. Copilul în vârstă de 16 ani a fost scos din apele mării, prezentând şi lovituri în zona capului. Minorul a fost preluat de echipajul SMURD C şi transportat la Spitalul CLinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Menţionăm că STEAGUL ROŞU este arborat în sudul litoralului românesc până cel puţin în cursul zilei de vineri, 24 august a.c., şi INTERZICE ÎNOTUL având în vedere că marea este agitată.

Reamintim că de la începutul sezonului estival şi până în prezent 23 de persoane şi-au pierdut viaţa prin înec, iar alte zeci de persoane au fost resuscitate, salvate din apele Mării Negre.

Salvamarii de pe litoralul românesc, împreună cu medicii SMURD şi SAJ Cosntanţa recomandă turiştilor şi nu numai să nu se aventureze în apele Mării Negre atunci când marea este agitată şi este arborat steagul roşu.

STATISTICĂ ALARMANTĂ

Potrivit pompierilor ISU Constanţa, de la începutul sezonului estival, 1 mai a.c., şi până în prezent, 76 de persoane au fost în pericol de înec, atât în Marea Neagră, cât şi în lacuri, heleştee sau Dunăre.

Dintre acestea un număr total de 29 de persoane au decedat, dintre care 23 au murit în urma înecului în Marea Neagră, 5 copii şi 18 adulți.

P.S., Replica 23.08.2018

5 Comments

 1. „Salvamarii ar fi strigat la toţi cei aflaţi în apă cu colacul să iasă din mare.”
  Asta e treaba salvamarilor, doar să strige ? De ce nu sunt în apă cu ambarcațiuni ca să-i împiedice pe cei care exagerează și să prevină drame ? Eu în acest sezon estival am văzut doar o singură dată un salvamar care mergea pe țărm și fluiera. Nu cred că pentru asta îi plătește guvernul.

  Comentariu by lucian visa — 23 august 2018 @ 18:09

 2. Pentru ca la Mangalia primaria plateste salvamarii dublu pentru votul UNPR in consiliu nu pentru salvarea de vieti. Multumit profesore Mihai Sorin?

  Comentariu by Anonim — 23 august 2018 @ 22:10

 3. Si atunci cand l ai văzut pe ăla fluierand ce s a întamplat?S au grăbit toți tăranii veniți la mare să iasă din apă.

  Comentariu by dan — 23 august 2018 @ 23:02

 4. dl visa are dreptate..unde s dotarile salvamarilor?dotari obligatorii..barci etc..nu s…v ati ingrozi daca ati sti cati bani se sifoneaza cu salvamarii.

  Comentariu by wow — 24 august 2018 @ 10:49

 5. Pt.3
  Fiecare și-a continuat activitatea. Unul fluiera, alții înotau.

  Comentariu by lucian visa — 24 august 2018 @ 19:06

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress