Politica locală

23 august 2018

Decizie de ultim moment! Este vizat dosarul lui Claudiu Tusac, fostul primar din Mangalia. Toate consecinţele penale, încetate

Filed under: PSD — lucian visa @ 17:59

Judecătorii de la Curtea de Apel Constanţa au admis azi, ca fondată, cererea formulată de Mihai Claudiu Tusac, fostul primar al municipiului Mangalia, şi au constatat dezincriminată infracţiunea prevăzută de art.2531 al.1 Cod penal din 1968 cu aplicarea art.41 alin.2 Cod penal 1968, art.5 Cod penal pentru care a fost condamnat la pedeapsa de un an închisoare prin sentinţa penală nr.62/P din 20 mai 2016 pronunţată de Curtea de Apel Constanţa în dosarul penal nr.720/36/2014, rămasă definitivă prin decizia penală nr.169/A din 15 mai 2017 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
 
Pe cale de consecinţă, judecătorii din Constanţa au constatat încetate toate consecinţele penale ce au decurs din sentinţa penală nr.62/P din 20 mai 2016 pronunţată de Curtea de Apel Constanţa în dosarul penal nr.720/36/2014, rămasă definitivă prin decizia penală nr.169/A din 15 mai 2017 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
 
Decizia Curţii de Apel Constanţa nu este definitivă, aceasta putând fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.

Amintim că în luna mai 2017, judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României au închis definitiv dosarul în care Mihai Claudiu Tusac, fostul primar al municipiului Mangalia, a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare condiţionată, el fiind acuzat de conflict de interese, în formă continuată. Tot în prezenta cauză, Tusac a fost achitat pentru infracţiunea de abuz în serviciu. Decizia Curţii Supreme este definitivă.
 
Mai departe, tot în acest dosar, Laurenţiu Iulian Dumitraşcu, avocat în Baroul Tulcea, bănuit de complicitate la abuz în serviciu, în formă continuată, şi de complicitate la conflict de interese, în formă continuată, a fost achitat.
 
Mihai Claudiu Tusac şi Laurenţiu Iulian Dumitraşcu au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa.
 
În sarcina lui Tusac, DNA a reţinut săvârşirea infracţiunilor concurente de abuz în serviciu, în formă continuată, şi conflict de interese, în formă continuată. În acest dosar a fost deferit justiţiei şi Laurenţiu Iulian Dumitraşcu, avocat în Baroul Tulcea, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunilor concurente de complicitate la abuz în serviciu, în formă continuată, şi complicitate la conflict de interese, în formă continuată.
 
Potrivit unui comunicat al DNA, Mihai Claudiu Tusac, în calitate de primar al municipiului Mangalia, a efectuat plăţi nelegale pentru un număr de 95 de contracte de asistenţă juridică, încheiate cu Laurenţiu Dumitraşcu, deşi, în perioada respectivă, acesta din urmă era angajatul Primăriei Mangalia, fiind doar suspendat, la cerere, din funcţia de şef al Serviciului Juridic. Laurenţiu Dumitraşcu este acuzat de complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la conflict de interese.

Ionuț Zagoneanu, Ziua de Constanța 23.08.2018

8 Comments

  1. Un om cinstit, la fel ca și actualul primar. Bine că s-a făcut dreptate.

    Și ne mai mirăm de ce pleacă tineretul din țară ? Sunt curios care a fost punctul de vedere al primăriei Mangalia în acest caz. Probabil că îl apăra pe Tusac.

    Comentariu by lucian visa — 23 august 2018 @ 18:02

  2. Normal, din moment ce-i tine multi din oamenii de „casa” , pe functii -vezi Trepadus, Grigoras , Duzinschi , si multi altii, multi chiar pe functii de conducere – vezi Popa Ciprian, Macau , Andrei devenita Calin , Duca etc., etc.

    Comentariu by Anonim — 23 august 2018 @ 19:00

  3. Bai jegule de Visa a fosf bine cind te-a pus Tusac director la Adpp ca sa îți rezolvi treburile cu Sorin Andrei nu ? Acum dai in el frustrat care mirosi a transpirație ca un hoit ….ai fost și ai rămas un prost și un invidios …. bine ți-a făcut RC cind te-a gonit din PNL ….SOBOLANULE

    Comentariu by Anonim — 24 august 2018 @ 11:17

  4. Pt #3 Bai, Colgiule e bine cand primesti ce -ti place de la RC ? Daca a ajuns un neica nimeni cu pretentii de coordonator PNL si de asa -zis ziarist fara pereche, sa faca si sa desfaca in Primarie, ne ducem draq in lume. Dar pana atunci iti vei lua multa, multa mmm de la mangalieni. Jeg ordinar si spargator de case, gluma umana si cucuvea penala ce esti tu impreuna cu pinguinul ala care-si zice primaru p..lii. Sictir

    Comentariu by Mangaliot — 24 august 2018 @ 17:01

  5. Dl Visa a fost director la fostul ADPP tei saptamani. Nu a ramas pentru ca are ca om tot ce voi nu aveti, golanilor anonimi. Si mai are ceva ce voi nu ati avut si nu veti avea niciodata: RESPECT.
    Cat despre PNL-ul lui RC -sobolani si curvete. Niste golani. Mancati-va linistiti intre voi, pofta buna.

    Comentariu by Anonim — 24 august 2018 @ 17:22

  6. Pt.3
    O precizare, nu pentru grobianul care a scris acel comentariu. Nu Tusac a decis ca eu să fiu numit director la ADPP. A fost un protocol încheiat la București între PNL și PSD Mangalia, sub supravegherea lui Liviu Dragnea și Relu Fenechiu. Dar Tusac a făcut în așa fel încât eu să nu am putere de decizie. Și am demisionat. Simplu. A fost o avanpremieră locală, dar nereușită, la viitorul USL.
    Referitor la PNL. După fuziunea cu PDL-ul, membri celor două partide trebuiau să facă o adeziune la noul PNL. Eu n-am făcut-o pentru că între timp RC își dăduse arama pe față și nu puteam să-i girez jaful asupra Mangaliei fiind tovarăș de partid cu el. Din păcate și la nivel național PNL-ul a eșuat. Eu rămân liberal, dar în afara partidului. De reînscris cred n-o voi mai face-o niciodată. Dar nu poți să știi ce va fi.

    Comentariu by lucian visa — 24 august 2018 @ 19:11

  7. Hal de judecatori! Tusac achitat! In astfel de situatii de ce sa respecti legile astea si asa facute doar pentru unii, de ce dracu sa te mai zbati sa faci ceva, cand cel mai bine furi tot ce prinzi si cat mai mult ca si asa se gasesc
    ” oameni de bine” care sa te scoata basma curata si ……”dupa mine potopul”! Avea dreptate, hahalera asta de Tusac cand spunea ca legile sunt pentru prosti. Dar, discutiile sunt tardive, am inteles ca astia suntem si ne meritam soarta! Cei mai multi voteaza tot felul de neaveniti, ca, de, sunt multi si…….asta e si ceilalti, saracii, suporta consecintele votului celor mai multi si……..saraci cu duhul. Asta e! La fel a fost si cu ” minunatul ” asta de Radu. Macar la asta a fost pe fata,cand a fost pus primar, nici macar nu s-au mai ascuns. Asa ca despre ce mama dracu sa mai vorbim! Peste putin timp o sa-l vedem pe Tusac aparand ca o boare prin oras, nici usturoi n-a mancat nici gura nu-i miroase. Ti se face lehamite, lehamite, lehamite. Si ce aparam, justitia? O gluma buna!

    Comentariu by Anonim — 24 august 2018 @ 20:48

  8. https://www.replicaonline.ro/il-mai-tineti-minte-pe-tusac-primarul-in-mandatul-caruia-mangalia-a-stat-o-iarna-in-frig-e-bun-de-plata-365165/

    Comentariu by nabuco — 24 august 2018 @ 22:51

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress