Mangalia – politica locală

3 noiembrie 2017

Despre toaletarea copacilor de pe strada Negru Vodă din Mangalia

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 19:04

După cum informează pe rețelele de socializare reprezentanții Primăriei Mangalia, ”În această perioadă, în oraș se desfășoară mai multe lucrări de întreținere și modernizare a domeniului public. Pe strada Negru Vodă se lucrează în continuare la înlocuirea trotuarului cu pavele, dar am întâmpinat probleme cu copacii, întrucât rădăcinile acestora s-au dezvoltat pe orizontală, fără să existe rădăcini pivotante pe verticală, în pământ. În timpul lucrului, pentru a monta pavele pe trotuar, a trebuit să se toaleteze rădăcinile copacilor, astfel încât să existe un plan drept pentru noul trotuar. Din cauză că rădăcinile erau doar pe orizontală, iar în unele cazuri, trunchiurile copacilor erau putrezite pe dinăuntru, ne-am confruntat cu două incidente, atunci când arborii s-au prăbușit chiar în zona trotuarului reabilitat. M-am deplasat imediat la fața locului, iar locuitorii din zonă m-au anunțat că strîng semnături pentru a înlocui toți copacii cu probleme, astfel încât să putem moderniza trotuarul, iar apoi să plantăm arbori tineri cu rădăcini pivotante pe verticală pentru a nu mai deforma trotuarul pe viitor. Am avut de ales între a lăsa trotuarul așa cum este sau a asculta doleanțele cetățenilor, care mi-au adus listele de semnături pentru modernizarea trotuarului și înlocuirea copacilor. În acest moment, lucrările continuă, iar la final vom reamenaja și spațiile verzi, urmând ca anul viitor să începem și asfaltarea pe Str. Negru Vodă. Referitor la asfaltare, de săptămâna viitoare vom asfalta în întregime mai multe străzi, printre care: George Murnu, Libertății, Sirenei, Albatros, Petru Maior și Mihail Kogalniceanu”.

mangalianews.ro

11 Comments

  1. Dacă un copac ar avea doar rădăcină pivotantă, atunci la un vânt puternic ar fi doborât. Fără nicio intervenție umană.
    Volumul în care se dezvoltă rădăcina e proporțional cu cel al pomului de la suprafață. La nuc e chiar dublu.

    Comentariu by lucian visa — 3 noiembrie 2017 @ 19:07

  2. Au taiat copacii pe baza listelor de semnaturi. Acum doi ani prin grija primarului s-au strans peste 2000 de semnaturi ca sa oblige CL sa aprobe fonduri pentru strazi si trotuare in Dobrogea 2. Dupa alocarea banilor la buget primarul i-a cheltuit pe alte lucrari ce trebuiau facute du fonduri europene.
    Daca nu se pot strange circa 8 mii de semnaturi pentru referendum inseamna ca ne meritam soarta de sclavi si edilii.

    Comentariu by Marian Vasile — 3 noiembrie 2017 @ 19:51

  3. Alternativa la înlocuirea pomilor este ridicarea cotei trotuarului cu juma’ de metru. Şi cota străzii, cu ocazia asta. Jumi strada, juma’ trotuarul.

    Comentariu by Părintele Vegetaţie — 3 noiembrie 2017 @ 22:03

  4. Vasile, ti-e gandul numai la semnaturi. Asa se intampla cand ai vise de pork.

    Comentariu by ALDE — 4 noiembrie 2017 @ 14:49

  5. Pt.3
    Cred că există și alte soluții.

    Comentariu by lucian visa — 4 noiembrie 2017 @ 16:43

  6. @ 4
    Visele alea le aveti voi smenarii edilitari ai Mangaliei. Dar o sa va treaca, cum le-a trecut si altora.
    Chiar daca parte din voi veti scapa de aplicarea legii, oprobriul public va va pecetlui restul vietii iar multi dintre voi veti primi si ceva copite in gura din partea sortii, cam asa se intampla cu indivizi ca voi.

    Comentariu by Marian Vasile — 4 noiembrie 2017 @ 17:34

  7. La cît s-au înmulţit iar cîinii în Mangalia, probabil că la toaletarea copacilor şi la borduri lucrează hingherii…

    Comentariu by Părintele Conotaţie — 4 noiembrie 2017 @ 19:54

  8. Vasile, papagal ai fost, papagal esti, papagal vei ramane.

    Comentariu by ALDE — 4 noiembrie 2017 @ 20:09

  9. Pt.2
    Taierea copacilor nu se face pe baza de tabel de semnaturii ci pe baza de autorizatii prevazute de LEGE.
    Pt.7
    Cainii din Mangalia(starpirea lor) a fost bine gandit si bine intentionat dar s-a transformat intr-un program de mancat banii publici de catre primar si acolitii sai (Colgiu,pardon ALDE si altii milogii ca el)

    Comentariu by Anonim — 5 noiembrie 2017 @ 8:45

  10. @7-La protest Soros dă 30 de lei de câine și 15 lei de PSD-ist! Pica bine la iarna grea ce va sa vina !

    Comentariu by I.S — 5 noiembrie 2017 @ 13:03

  11. Măi alde colgiu, stamate, căcălin, ciorex, angelești, filip și alți pitecantropi, ce aia a calului mai vreți să dovediți? N-ați produs decât pagube urâților! Ce aveți în comun cu orașul ăsta altădată frumos și primitor? De ce vă luați de noi, ăștia, care am crescut pe aici și chiar iubim drumurile astea pe care voi le batjocoriți? Mergeți de unde ați venit și, măcar pentru atâta lucru, vă vom spune: mersi. Asta spus elegant…..

    Comentariu by Zoga — 5 noiembrie 2017 @ 13:41

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress