Politica locală

20 mai 2015

Dean Thompson, prezent la inaugurarea Pavilionului C al Spitalului Mangalia

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 15:52

IMG_1681Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucureşti, Dean Thompson, însoţit de col. Louis Seliquini, șef al Biroului SUA de Cooperare în Domeniul Apărarii și maiorul William Spurlock, Ofițer Relații Bilaterale, precum și reprezentanți ai administrației publice locale au fost prezenţi, astăzi, la ceremonia de inaugurare a Pavilionului C al Spitalului Municipal. Corpul de clădire a fost renovat şi modernizat, recent, de militarii americani, cu fonduri acordate de către Comandamentul European al Forțelor Armate SUA în Europa.

Soldaţii americani, ce fac parte din Garda Naţională Oregon şi Alabama, au ales spitalul din Mangalia în urma recomandărilor făcute chiar de conducerea centrală a unităţii. Potrivit declaraţiilor managerului Spitalului Mangalia, dr. Liviu Mocanu, proiecte precum cel de la Mangalia se derulează în întreaga ţară, acestea făcând parte dintr-un amplu program de parteneriat civil şi militar încheiat între Guvernul american şi comunităţile locale din România. Directorul spitalului mai spune că întreaga investiţie a fost susţinută 100% din bani americani, începând cu cazarea şi masa soldaţilor şi terminând cu materialele de construcţie, care sunt de cea mai bună calitate.IMG_1679

Pavilionului „C“ al Spitalului Municipal Mangalia va găzdui secţii precum O.R.L., Oncologia, Oftalmologia, Psihiatria, Psihologia, Famacia, Policlinica TBC, Dermato-venericele etc. Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucureşti, Dean Thompson, a declarat că este extrem de fericit să se afle la Mangalia şi apreciază ospitalitatea cu care au fost primite trupele americane în sânul comunităţii româneşti: “Vreau să mulţumesc reprezentanţilor spitalului şi primarului pentru că au oferit şansa Gărzii Naţionale Oregon-Alabama de a veni să lucreze aici, la spital, să reabiliteze secţiile pentru pacienţi şi să repare stricăciunile făcute de intemperii de-a lungul timpului. Nu în ultimul rând, mă bucur să am putut să le arătăm locuitorilor Mangaliei că noi respectăm ceea ce promitem comunităţii. Apreciem oportunitatea oferită soldaţilor noştri de a ajuta România. Vrem să arătăm românilor din toată ţara că ne pasă de ceea ce se întâmplă în comunitatea lor şi vrem să le dăm înapoi puţin din ospitalitatea ce a fost oferită trupelor noastren în momentul în care am derulat şi alte exerciţii în zonă”.

Primarul Mangaliei, Cristian Radu, a ţinut să mulţumească soldaţilor americani pentru implicarea în lucrările de reabilitare a Pavilionului C al spitalului, adăugând că, în scurt timp, aceştia vor demara şi alte proiecte la nivel local.

vlcsnap-2015-05-20-12h54m24s203În încheierea festivităţii, edilul local a primit, din partea unuia dintre soldaţii americani, o plachetă în forma statului Oregon, drept recunoştinţă pentru susţinerea Guvernului American.

editiadesud.ro

15 Comments

  1. E firesc ca armata americană să caute simpatia locuitorilor zonelor în care acţionează. Important este că, doamne fereşte, ar putea beneficia şi ei de serviciile medicale ce se vor asigura în pavilionul C.
    Ar fi interesant să se menţionat cât ne-ar fi costat pe noi (nu cât au cheltuit americanii), reabilitatea pavilionului C. S-ar putea ca suma să fie mai mică ca cea folosită la mausoleul de la sensul giratoriu. Dar indiferent de costuri, ar fi fost nepoliticos ca americanii să fie refuzaţi.

    Comentariu by lucian visa — 20 mai 2015 @ 16:00

  2. Personal consider ca prezenta lor in regiune indeamna securitate si nu numai. Inseamna democratie si stat de drept.

    Comentariu by valentin ciuraru — 20 mai 2015 @ 18:13

  3. Visul american e deja istorie. Crimeea e acum rusă şi americanii sunt de acord. Tacit.

    Comentariu by lucian visa — 20 mai 2015 @ 19:54

  4. Mi-ar fi placut ca, americanii astia, pe langa faptul ca au investit intr-o zona lasata de izbeliste si anume, sanatatea (dupa parerea mea, un exemplu extraordinar, chiar daca sunt multe necunosute- dar asta nu intra in discutie), sa investeasca si in reabilitarea strazilor, sa ne arate cum se „carpesc” la ei toate gropile. Dar, daca stai si te gandesti bine, probabil ca nici lor nu le convine. In eventualitatea unor exercitii, „soselele” Mangaliei sunt un loc perfect pentru asa ceva.

    Comentariu by xxx — 20 mai 2015 @ 21:10

  5. Crimeaa a fost mai demult rusa.

    Comentariu by Vasile — 20 mai 2015 @ 22:13

  6. Pt. #2
    http://www.dailymail.co.uk/news/article-3088144/Columbia-University-student-takes-mattress-graduation-one-vowed-carry-campus-alleged-rapist-expelled-school.html

    Comentariu by nabuco — 21 mai 2015 @ 11:07

  7. Pt 6-N-ar fi mai bine sa vedem ce-i in curtea noastra,unde dragii nostri educatori isi aduc si ei aportul ! La testele romanesti…copiii stiu inmultirea…fara tabla ! ”Pe lângă cei care au scris că 1 + 1 fac: câți vrem noi să facem, au existat și copii, provenind, bineînțeles, din familii de intelectuali, care au scris 1 + 1 fac: nici unul, că noi ne protejăm. Aceștia au primit drept pedeapsă să scrie de o sută de ori în caietul maculator 1 + 1 fac: cu cât mai mulți și mai proști, cu atât mai bine” http://www.academiacatavencu.info/actualitate/viitorul-suna-bine–elevii-de-gimnaziu-nu-stiu-tabla-inmultirii–dar-stiu-deja-cum-sa-se-inmulteasca–38329

    Comentariu by I.S — 21 mai 2015 @ 14:18

  8. PS-Apropo de educatia in spiritul…bla bla,care lasa amprente uneori nefaste si pe minti bine luminate ! Si pe la noi sunt publicatii,cu buni sustinatori,cum ar fi Cotidianul,care nu ies din „sablon” si pace ! Nici pe cel de la @2 si nici pe mine nu vor reusi sa-i manipuleze cu antiamericanismul lui Chomsky !(va-m ramas dator ,de ceva timp,cu un raspuns referitor la Chomsky si l-am „bagat” aici-e adevarat ,putin cam „fortat” !) https://cabalinkabul.wordpress.com/2015/04/21/s-a-senilizat-cu-totul-chomsky-stiinta-lui-e-pretuita-doar-de-teroristi/

    Comentariu by I.S — 21 mai 2015 @ 14:38

  9. scuze pentru „v-am”

    Comentariu by I.S — 21 mai 2015 @ 14:39

  10. Pt. #7
    Ba da !
    http://www.romanialibera.ro/societate/educatie/de-ce-vor-elevii-premiati-de-nasa-sa-ajunga-in-canada-376709

    Comentariu by nabuco — 21 mai 2015 @ 14:47

  11. Pt. #8
    Mai devreme sau mai tarziu toti care ajungem la o varsta vom fi senili deci mai putin „afidabili”.
    Avem un cap si il putem folosi ca sa evitam sa fim „coplesiti” de orice doctrina cu nuante de extremism, colonialism (etnic, economic, religios), etc.

    PS:
    http://www.chomsky.info/articles/19670223.htm

    Comentariu by nabuco — 21 mai 2015 @ 15:01

  12. Nu vreau sa ocupam numai noi doi ‘DUELUL’ doctrinar pe aceasta tema-poate or mai fi si alti „curajosi” sa atace acest subiect(atentie insa la ce inseamna curaj pe aceasta tema ! Insa nu-i exclus sa se incumete multi „cumparatori de diplome” si pe acest subiect !) Cred insa ca este semnificativ faptul ca parintii care sustin acum pe Chomsky isi trimit cu totii odraslele sa studieze in occidentul…imperialist ! Asa a fost mereu la romani si aici nu vreau sa fiu rautacios cu imbuibatii „tovarasi”(desi m-ar cam presa morala,dar hai sa nu creada cineva ca-i: frustrare !) Problema este in casa guvernelor care stabilesc politici educationale pe zeci de ani! Noi avem zeci de ministri ai invatamantului,care au carat dupa ei fel de fel de interese…ale altora ! Mai cred ca-asa cum spuneti si dvs mai sus ,daca acesti copii primesc educatia „sanatoasa” de acasa si cu cap evita „tentatia” banului in masura in care -pragmatic-se va putea,atunci sa se reorienteze catre vatra ! Insa numai din nationalism …si bla bla cu dacii lui Decebal…canci economie care sa sustina pecuniar minti luminate care sa ramana legate…de gardul bunicii ! Suntem in Europa si nu trebuie sa ne mai intrebam „de ce daca la imperialistii aia e rau-noi o ducem mai rau ca ei !” Mai bine am casca ochii la cine ne conduce si sa-i intrebam : nu cumva sunt si ei sustinatorii lui Chomsky ? Schimbarea in bine(economic) trebuie sa se produca,relativ repede,altfel,daca acei copii care se vor naste acolo,uita limba romana…si uite asa ajungem iar la „nationalism”(o meteahna ariana) atunci,repetam istoria ! Meteahna romaneasca ! Inchei prin a va atrage atentia ,in gluma,la ceva care imi confirma cele spuse aici ! Priviti sus in prima poza -(sus in stanga-e unul mai colorat. Nu-i afro-american…pro Obama, e neaos de-al nost,unpr-ist tovaras cu securistii de dinainte de 89,care maine,de va primi „semnal” trage cu kalsnicovul in toti cei din randurile de jos ! Ala(tov. Lipoveanu) este un adept al lui Chomsky (e o gluma,bineinteles ca nu stie cu ce se mananca…) insa va asigur ca din banii „castigati cu sudoarea fruntii” si cu ajutorul lui Iorgus si al altor tovarasi si-a trimis odraslele in…occident !

    Comentariu by I.S — 21 mai 2015 @ 16:16

  13. OK, accept „armistitiul” rugand un pic de rabdare pentru o analiza interesanta:
    http://mass2networked.blogspot.it/2013/02/macdonald-vs-bell-contrasting-views.html
    Cat despre numere de inmatriculare preferentiale „CT xx CDT” …

    Comentariu by nabuco — 21 mai 2015 @ 16:30

  14. De acord cu nenea asta Bell cand afirma ca : It is clear the differentiation he makes between the high culture of the elites and the mass culture or kitsch.Mai sunt si constient ca in tara avem si vom avea mereu oameni de cultura care nu vor parasi tara ,nici macar acum cand ne jucam de-a arestul lui Vanghelie,Becali s.a care in conceptia actualilor guvernanti sunt buni ca „stiu sa faca bani”si sa aduca taxe si impozite care le mentin lor curul pe scaune ! Nici nu sunt prea departe de adevar pentru ca oamenii de cultura…n-au cultura economica,iar cei putini care au sunt platiti cu zeci de mii de euro lunar pentru ca-i sustin la randul lor ! Pana la urma izmana e mai aproape de piele,chiar daca ,academic s-ar putea spune si altfel ! Pe urma tot asa cum se spune acolo si ai nostri se aduna „dupa capacitati intelectuale” la intruniri lumesti : la un paharel,jar in curte…si mai mult sau mai nputin cu manele ! In orice caz astia n-au stat pe la coada vacii romanesti,nu stiu ca mamliga se taie cu ata si se pastreaza in stergar,pentru mai tarziu ! Elita lor ,ca si a noastra se aduna pe „caprarii ” Secondly, while MacDonald consider the idea of the “democracy of the cheap and vulgar” in which less cultivated or meaningful art it is distributed, Bell sees democracy as an expression of people having more access to cultural expression such as books, movies and concerts which give them more opportunity to have criteria, judge and share their views with other people.Astia doi or fi stiind ce-i saracia…care apasa lingurica ?!

    Comentariu by I.S — 21 mai 2015 @ 17:07

  15. Respect pentru americani, dar rusine pentru noi. Chiar asa am ajuns sa vina altii sa faca ceva in tara noastra. Chiar atat de handicapati am ajuns. Si cand te gandesti ca romanii au fost cei care au construit Casa Poporului, Canalul Dunare-Marea Neagra, baraje, blocuri etc.
    Se pare ca noi facem treaba doar sub amenintare.

    Comentariu by Cip — 22 mai 2015 @ 18:19

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress