Mangalia – politica locală

26 februarie 2024

Primarul Radu Cristian spune că jumătate dintre aceștia nu au ce căuta în administrație. Angajații Primăriei Mangalia nu și-au primit salariile de aproape două săptămâni

Filed under: PSD — lucian visa @ 15:12

Angajații din Primăria Mangalia nu și-au primit salariile pe 12 din februarie a.c.

Informația a fost făcută public pe o rețea de socializare de către un consilier local.

Am stat de vorba cu un angajat din cadrul Primăriei de la Mangalia care a confirmat cele spuse de consilierul PSD, Paul Foleanu.

Angajatul care din motive obiective nu a dorit să-i fie declinată indentitatea (n.r. angajații se tem că vor fi dați afară după noua organigramă prin care vor dispărea 36 de posturi) a povestit că nu este pentru prima dată când lefurile le sunt plătite cu întârziere, numai că de această dată au trecut aproape două săptămâni.

Funcționarul spune că au primit promisiuni că salariul restant le va fi plătit până la finalul lunii februarie.

Angajatul a mai spus că cel puțin în cazul său nu au fost plătite la zi nici asigurările de sănătate, fapt ce crează dificultăți în cazul unor consulturi, intervenții chirurgicale sau chiar eliberarea unor rețele compensate.

I-am solicitat un punct de vedere pe acest subiect și primarului Radu Cristian.

Foarte deranjat că a fost solicitat să ofere o explicație despre o situație pe care domnia sa o cunoaște foarte bine, a spus că angajații își vor primi salariile când în loc să stea pe rețele sociale își vor îndeplini obligațiile de serviciu.

„Nu vreau să comentez ce spun unii și alții în campanie. Dacă nu sunt plătiți înseamnă că au o problemă. Din punctul meu de vedere jumătate dintre ei nu au ce căuta în primărie. În loc să muncească stau pe Facebook și pe Intragram. Dacă sunt atât de capabili pot lucra oriunde, nu?”, a comentat extrem de iritat Radu Cristian.

Edilul din sudul litoralului a mai adăugat că deși Primăria Mangalia nu are probleme financiare, au mai fost și în trecut situații în care salariile nu au fost plătite în ziua de salariu, dar nefiind campanie electorală, nimeni nu s-a inflamat.

L-am întrebat totuși când își vor primi angajații salariile?

„Să recupereze bani…”, a continuat Radu Cristian.

În condițiile în care legea guvernează organizarea și funcționarea unei administrații locale, l-am întrebat pe Radu de ce nu utilizează pîrghiile legale pentru a sancționa angajații de care nu este mulțumit.. „Știm noi ce avem de făcut”, a răspuns scurt edilul.

Din informațiile noastre nu au fost plătite nici drepturile însoțitorilor persoanelor cu handicap din municipiu.

Lavinia Săndescu-Siclitaru, Ziua de constanța 25.02.2024

33 Comments

 1. În jumătatea care ar trebui să plece din primărie este el și curvele de partid din jurul lui. Curvele sunt de ambele sexe.

  Foleanu nu a scris și despre diminuarea salariilor cu 15 %. Probabil că nu la șefi. La fel ca și Ozzy au votat pentru, dar vina e a primarului a inițiat proiectul. Cel puțin așa zicea Ozzy într-un comentariu pe acest blog.

  Comentariu by lucian visa — 26 februarie 2024 @ 15:15

 2. Nu conteaza votul lor cand primarul are 10 consilieri PNL.

  Comentariu by Anonim — 26 februarie 2024 @ 16:45

 3. like @1

  Pt. #2 daca un consilier nu este convins cum sa voteze, da/nu, macar se abtine … nu e ca la:https://www.youtube.com/watch?v=2iUIYkYTOto

  Comentariu by nabuco — 26 februarie 2024 @ 16:51

 4. Ce activ este Paul Foleanu de la o vreme

  Comentariu by Alo2 — 26 februarie 2024 @ 19:13

 5. E poveste lungă. Noi am făcut ce trebuie.
  Pe scurt: la Spitalul Municipal grila de salarizare este aprobată de Min Sănătății, la scoli este aprobată de Min Învățământului, la aparatul de specialitate al primarului este aprobată de ANFP, chiar dacă sunt ik administrarea Primarului. Consiliul Local nu aprobă peste aceste instituții, ci aprobă chelruiala cu statul de salarizare, din bugetul local.

  Pentru o nelegalitate durează luni, ani în instanță. De data aceasta, alegerile sunt peste 3 luni, este cea mai rapida rezolvare, prin votul majorității votanților. Angajații primăriei, asa cum au făcut campanie în 2020 cu texte pe profilul de Facebook, sunt liberi să facă la fel, dar în susținerea altuia.

  Eu asigur că în calitate de primar ori de consilieri local (dacă avem majoritate) inițiez proiect HCL după alegerile locale.

  Comentariu by Mentalistul — 26 februarie 2024 @ 21:08

 6. Offtopic: https://fb.watch/qsCqxvawA4/

  Comentariu by Mentalistul — 26 februarie 2024 @ 21:10

 7. https://editiadesud.ro/?p=50136&fbclid=IwAR0SP9jjtn5xRwzcItU85d48Ued84hdWfTbFJRVxNg7CgxgvWydBA7RuFpE

  Comentariu by marin vasile — 26 februarie 2024 @ 21:11

 8. Pt. #5

  Daca primaria ar fi afacerea ta privata care ar fi criteriile de competenta pe care le-ai aplica pentru selectarea personalului, intreb pentru o cititoare a blogului, Dana.

  Comentariu by nabuco — 26 februarie 2024 @ 21:50

 9. Primăria nu este o afacere privată. Functionarii publici sunt angajați conform legislației în vigoare.

  Dar, ca să nu ne ascundem după legislații, există organizarea primarului. Ce vrea el de la angajați, trebuie sa fie clar și concis fiecăruia. Sunt angajați care muncesc pentru a rezolva problemele cetățenilor; dar sunt și angajați care se ocupa cu funcționalitatea primăriei. Pentru ambele activități trebuie implementate organizari care se autocontrolează. Primii care au nevoie să li se recapete respectul, sunt functionarii publici.

  Dar întrebarea dumitale este: după ce criterii de competență este angajat personalul în primărie? Există regulamente pentru asta. După legi date pentru ANFP.
  Nu la angajare poți avea o siguranță că omul este competent. Ci după activitate, adică în timp. Dacă le creezi o organizare care se autocorectează, cel incompetent nu poate rezista. Sistemul îl învață și îl mână să facă la timp și corect. Nici nu poate face altfel.

  Și functionarii publici de astăzi. Dacă le faci organizarea și sistemul care îl obligă la profesionalism, singuri se mulează și se conformează. Nu e nici sclavie, nu e sistem de teroare, este ca trebuie sa faci ce trebuie să faci, mulți vor începe să le placă locul de muncă.
  Cat timp cetățeanul e mulțumit, toată lumea o duce bine.

  Comentariu by Mentalistul — 26 februarie 2024 @ 22:32

 10. https://www.europeandatajournalism.eu/cp_data_news/public-employees-comparisons-between-european-countries-are-deceptive/

  Comentariu by nabuco — 26 februarie 2024 @ 22:48

 11. Dar coarda aia de Alina Dan ( amanta primarului) pe ce criterii a fost numită manager la spital cu un salariu de 10.000 euro.In afara faptului ca practică blowjob si se mai bate cu alte amante a le lui Radu prin conciedii platite din banul public ce calităti mai are? O analfabetă cu o facultate facuta la Biotera pe 10 calcani si 2 sticle de wiski pe cand Nitoi era politisc la Neptun a ajuns sa ameninte cu demiterea orice doctor care nu pupă dosul primarului.Cand o sa plece Radu o sa te bată si femeia de servici din spital coardă ordinară.Azi am vazut un filmulet cum se păruiau Ainuta cu Caprita in Bali din cauza lui Raducu.Au ajuns niste coarde analfabete sa conducă un oraș doar ca stau capră prin birourile sefilor.ne tinem de treabă.

  Comentariu by Anonim — 27 februarie 2024 @ 0:50

 12. 1) „Cordaci” mare „3,1415-ticu” !
  2) Bali a devenit o atractie pentru cei din Mangalea, prietenii stiu cu cine si de ce !

  Comentariu by nabuco — 27 februarie 2024 @ 1:25

 13. Pt. 11
  Da-ne și noua filmul

  Comentariu by lucian visa — 27 februarie 2024 @ 7:18

 14. O sa apara in campanie.eu doar l am vazut.Se ceartă fufele intre ela.Una are 4 apartamente si alta mai putin.cam asa stau lucrurile im primărie.

  Comentariu by Anonim — 27 februarie 2024 @ 9:11

 15. https://www.facebook.com/share/p/LPDvNBxr5GURKkj3/

  Comentariu by Mentalistul — 27 februarie 2024 @ 10:33

 16. Pt.7
  Una din participantele la concurs e amanta unui consilier local. Că așa e la primăria Mangalia.

  Pt.14
  Era și divorțata din Constanța, cea care i-a luat averea onorabilului nostru primar ?

  Comentariu by lucian visa — 27 februarie 2024 @ 13:10

 17. #16 pentru noi astia mai putin familiarizati cu mondentatile, care consilier?sa stim ce votam 😛
  aia era bataie intre amante.cred ca sotiile chiar si ex sunt in alta liga.

  Comentariu by wow — 27 februarie 2024 @ 14:35

 18. Pt. #17

  https://www.youtube.com/watch?v=pQ0YHGaw2mk

  Comentariu by nabuco — 27 februarie 2024 @ 15:42

 19. Sper ca nu a fost desfiintat postul aluia de e lider de sindicat si nevasta-sa procuror…ca si-au dat foc la valiza radu et comp.

  Comentariu by pop — 27 februarie 2024 @ 19:38

 20. Tihenea a luat concursul ?

  Comentariu by Ipsy — 27 februarie 2024 @ 20:42

 21. Полный комплекс услуг для обслуживания авто
  Авто сервис Москва https://www.tokyogarage.ru.

  Comentariu by Avtoservis_fuki — 28 februarie 2024 @ 4:31

 22. https://www.cotidianul.ro/ceata-lui-bula-cu-pistolul-dupa-taxe/

  Comentariu by nabuco — 28 februarie 2024 @ 8:27

 23. Testare MENSA la Constanța pe 9 Martie. Cine se crede bazat pe intelect, să participe la testare sa devină membru Mensa.

  Comentariu by Mentalistul — 28 februarie 2024 @ 11:37

 24. Pt. # 23

  Ce legatura are poatarea ta cu tematicile blogului ?

  Comentariu by nabuco — 28 februarie 2024 @ 12:19

 25. Nu vezi legătura? Serios?

  Comentariu by Mentalistul — 28 februarie 2024 @ 12:44

 26. Fragment din REPUBLICA, VII, 514A, de Platon

  – Este prin urmare, sarcina noastră, a celor ce durăm cetatea, să silim sufletele cele mai bune să ajungă la învăţătura pe care am numit-o mai înainte “supremă”, anume să vadă Binele şi să întreprindă acel urcuş, iar după ce, fiind sus, să nu li se îngăduie ceea ce acum li se îngăduie. Acum li se îngăduie să rămână pe loc şi să nu mai vrea să coboare îndărăt la acei oameni înlănţuiţi, nici să nu ia parte la greutăţile şi cinstirile lor, fie că sunt mai mult sau mai puţin vrednice.
  – Dar nu le vom face o nedreptate şi nu îi vom lăsa să trăiască mai rău, când lor le este cu putinţă să trăiască mai bine?
  – Iarăşi ai uitat, prietene, că legea nu se sinchiseşte ca o singură clasă să o ducă deosebit de bine în cetate, ci ea orânduieşte ca în întreaga cetate să existe fericirea, punându-i în acord pe cetăţeni prin convingere şi constrângere, făcându-i să-şi facă parte unul altuia din folosul pe care fiecare poate să-l aducă obştii. Legea face să fie în cetate astfel de oameni, nu ca să-l lase pe fiecare să se îndrepte pe unde ar vrea, ci ca ea să-i folosească pentru a întări coeziunea cetăţii.
  – Adevărat, am uitat.
  – Cugetă,deci Glaucon, şi vezi că nu le vom face o nedreptate celor care devin ca noi filosofi, ci le vom prescrie un principiu drept, determinându-i să poarte de grijă celorlalţi şi să vegheze asupră-le. Le vom spune că filosofii apăruţi în alte cetăţi nu iau parte în chip firesc la problemele acelor cetăţi: căci ei apar acolo de la sine putere, în pofida constituţiei fiecărei cetăţi; şi este drept ca ceea ce creşte de la sine, nedatorând nimănui hrană, nici să nu aibă în vedere să o asigure vreunuia. “Noi însă – vom zice – v-am născut pe voi domni şi regi peste voi înşivă şi peste restul cetăţii, ca într-un stup. Voi sunteţi mai bine şi mai desăvârşit educaţi decât filosofii din alte cetăţi şi mai potriviţi să participaţi la ambele: şi la filosofie şi la cârmuire. Prin urmare, fiecare la rândul său, trebuie să coboare către locuinţa comună a celorlalţi şi trebuie să se obişnuiască a privi obscuritatea. Căci de îndată ce vă veţi fi obişnuit cu ea, o veţi vedea de nenumărate ori mai bine decât cei de acolo şi veţi şti ce este fiecare dintre umbre şi a cui umbră este, fiindcă voi aţi contemplat adevărul despre cele frumoase, drepte şi bune. În acest caz voi (ca şi noi) veţi dura cetatea în stare de trezie iar nu de vis, aşa cum sunt durate azi majoritatea cetăţilor, de către cei ce se luptă unii cu alţii pentru nişte umbre şi se sfădesc pentru dreptul de a cârmui, ca şi când acesta ar fi ceva însemnat. Adevărul este că cetatea în care cei meniţi să conducă doresc cel mai puţin să conducă este, în chip necesar, cel mai bine şi mai neînvrăjbit durată; iar cea în care cârmuitorii se poartă pe dos, arată pe dos decât prima”
  – Absolut.
  – Atunci, oare crezi că nu ne vor da ascultare odraslele noastre, după ce vor auzi toate acestea şi nu vor voi să poarte partea lor de povară în cetate, fiecare când îi soseşte rândul, ci vor voi doar să locuiască toată viaţa unii împreună cu ceilalţi, într-un loc al purităţii?
  – E cu neputinţă. Căci le vom prescrie ceva drept unor oameni drepţi. Iar fiecare dintre ei se va îndrepta către conducere ca spre ceva silnic mai curând decât spre orice altceva, invers decât fac conducătorii de acum, din fiecare dintre cetăţi.
  – Astfel stau lucrurile, prietene. Dacă celor meniţi să conducă le vei afla o viaţă mai bună decât cea de conducător, este cu putinţă să ai o cetate bine orânduită. Căci numai în ea vor domni cei cu adevărat bogaţi, nu în bani, ci în ceea ce trebuie să fie bogat omul fericit: într-o viaţă bună şi raţională. Dacă vor veni în viaţa publică cei care acasă sunt cerşetori şi flămânzi, socotind că de aici – din domeniul public – le va fi dat să pună mâna pe bine, nu e cu putinţă să ai o cetate bine orânduită. Fiindcă odată ce cârmuirea ajunge un obiect de dispută, războiul pătrunzând în casă şi în interior, el îi nimiceşte şi pe cârmuitori şi pe restul cetăţii.
  – Cu adevărat.
  – Dar cunoşti vreo altă viaţă, în afară de cea proprie adevăratei filosofii, care să dispreţuiască demnităţile politice?
  – Nu, pe Zeus!
  – Aşadar este necesar ca spre cârmuire să nu se îndrepte cei care o îndrăgesc. Căci altminteri cârmuitorii devin rivali în iubire şi se luptă unii cu alţii.
  – Cum să nu?
  – Pe care alţii, deci, îi vei determina să se îndrepte spre paza cetăţii, decât pe cei care, mai întâi, sunt cei mai buni cunoscători ai condiţiilor ce fac o cetate să fie cel mai bine alcătuită, dar care, în plus, mai au şi alte cinstiri (decât calități politice), ca şi o viaţă mai dreaptă decât cea politică?
  – Pe nimeni alţii.”

  Comentariu by Mentalistul — 28 februarie 2024 @ 12:59

 27. Pt. #26

  Am gasit o gluma:

  „- De ce credea Aristotel că oamenii se pot modela pe ei înșiși prin acțiunile lor, precum lutul?
  – Profesorul său a fost Platon.”

  In cazul nostru pare mai degraba matematica inversa decat IA.

  Comentariu by nabuco — 28 februarie 2024 @ 13:26

 28. Sunt de acord cu ficușii lui Nabucco.

  Comentariu by lucian visa — 28 februarie 2024 @ 21:11

 29. Pt. #25

  Propun ceva util:
  https://www.cotidianul.ro/tu-stii-daca-ai-singe-rar-exceptionalii-o-persoana-dintr-un-milion-in-europa/

  Comentariu by nabuco — 28 februarie 2024 @ 23:29

 30. Pt 28: Cât de tâmpit aș fi acum, dacă aș acuza acum pe Semiran că la sfârșitul anului 2023 a aprobat un stat de salarii scăzute la Spitalul Județean?
  Cunosc administrație publică, știu că un consilier județean nu are calitatea să modifice salariile instituțiilor publice. Nu sunt tâmpit!

  Cine e, e treaba lui.

  Comentariu by Mentalistul — 29 februarie 2024 @ 11:37

 31. I have been surfing on-line more than 3 hours as of late, but I never discovered any fascinating article like yours.
  It’s lovely worth enough for me. Personally, if all web owners and bloggers made good
  content material as you probably did, the internet will likely be a
  lot more useful than ever before.

  Comentariu by Office Furniture Dubai — 3 martie 2024 @ 13:50

 32. https://www.libertatea.ro/stiri/proiect-lege-violenta-hartuire-loc-munca-serviciu-parlament-4819882

  Comentariu by nabuco — 6 martie 2024 @ 14:04

 33. Great information shared.. really enjoyed reading this post thank you author for sharing this post .. appreciated

  Comentariu by Healthstay — 6 martie 2024 @ 20:18

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress