Politica locală

6 noiembrie 2023

Cum a ajuns un fost manager din Primăria Mangalia să strângă o „colecție“ de contracte cu statul!

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 13:15

Banu’ tot la Banu trage! Societatea Top Management Ing SRL, controlată de soții Banu, care s-au perindat de-a lungul timpului prin diverse instituții, ocupând funcții de conducere, continuă să încaseze bani de la primăriile din județ. Anul acesta, firma a strâns o adevărată colecție de contracte, pornind de la unul cu Municipiul Mangalia, care i-a băgat în buzunar 100.000 de lei și ajungând până la altul de 80.000 de lei cu Primăria Negru Vodă, unde Carla Iolanda Banu, a lucrat până acum câțiva ani, ca manager de proiect, după ce anterior a fost șefa Serviciului de Coordonare Programe din cadrul Direcţiei Generale de Afaceri Europene din Consiliul Județean condus de Nicușor Constantinescu, la mijlocul anilor 2000. Cea mai recentă atribuire a fost la Medgidia, de unde va primi nu mai puțin de 259.000 de lei.

Top Managment Ing SRL, condusă de Bogdan Banu, fostul manager coordonator în UAT Mangalia, continuă să încaseze bani grei de pe urma contractelor cu mai multe primării din județul Constanța. Recent, societății i-a fost atribuit contractul pentru prestarea serviciilor de implementare a unor proiecte, finanțate prin PNRR C15.

Precizăm faptul că această componentă este dedicată educației și face referire la obiective de investiții care cuprind „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitare și a unităților conexe”.

Patronii firmei, foști funcționari publici

Carla Iolanda Banu a lucrat până în anul 2021 ca și manager de proiect în cadrul Primăriei Negru Vodă, care i-a atribuit de-a lungul timpului mai multe contracte. În 2022 de exemplu, firma s-a ocupat de „Consultanța în management pentru implementarea proiectului îmbunătățirea infrastructurii cultural-recreative și a spațiilor publice urbane pentru populația orașului Negru Vodă”, de pe urma căreia a încasat nu mai puțin de 115.000 de lei.

Primăria Negru Vodă nu este singura care le servește soților Banu contracte pe tavă. Și Primăria Mangalia, unde Bogdan Banu a ocupat funcția de manager coordonator, le bagă acestora bani în buzunar. Pe 31 august a.c., municipalitatea le-a atribuit un contract în valoare de 100.000 de lei.

Banu, angajat la Mangalia, soția la Negru Vodă

Bogdan Daniel Banu a ocupat funcția de manager coordonator de proiecte în Primăria Mangalia în urma unui concurs pe care l-a câștigat în 2019, completând profilul unei familii cu membrii sus puși în instituțiile statului. Astfel, soția sa, Carla Iolanda Banu, a fost manager în Primăria Negru Vodă, după ce, anterior, a fost șefa Serviciului de Coordonare Programe din cadrul Direcţiei Generale de Afaceri Europene din Consiliul Județean condus de Nicușor Constantinescu, la mijlocul anilor 2000.

Soții Banu sunt proprietarii unei averi impresionante. Din declarația de avere depusă de Bogdan Daniel Banu la Primăria Mangalia în 2022, reiese că cei doi sunt proprietarii a șapte terenuri intravilane în Năvodari, Constanța, Lipnița și Costinești, precum și a două case și trei apartamente în Constanța și Năvodari.

Top Management ING SRL  a fost înființată în anul 2009. Banu Bogdan-Daniel este asociat unic şi administrator al firmei care desfăşoară activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management. În anul fiscal 2022, societatea a declarat o cifră de afaceri de 2.979.010 de lei, profit în valoare de 2.511.469 de lei, dar și datorii ce ating suma de 4.190.078 de lei.

Ana Maria LIPAN, Replica 06.11.2023

Niciun comentariu

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress