Mangalia – politica locală

2 noiembrie 2023

Probe la rece pentru furnizarea agentului termic, la Mangalia. „Am decis să ajutăm seniorii oraşului”

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 15:56

Reprezentanții Goldterm Mangalia informează locuitorii orașului, racordaţi la sistemul centralizat de termoficare că, începând de vineri, 3 noiembrie, vor începe probele la rece pentru furnizarea energiei termice, în sezonul de iarnă 2023-2024.

Procedura va fi anunțată prin anunțuri scrise la fiecare centrală și la avizierul scărilor de bloc, locatarii fiind informați despre ziua și ora la care se fac intervențiile. Pe această cale, toți consumatorii sunt rugați să își verifice instalațiile, să curețe caloriferele proprii pentru evitarea inundațiilor accidentale care pot apărea odată cu încărcarea instalațiilor. Totodată, reprezentanții societății locale de termoficare precizează că, după data fixată pentru probele specifice în vederea furnizării energiei termice, Goldterm Mangalia nu îşi asumă problemele sau neplăcerile survenite în cazul instalaţiilor defecte sau neîntreţinute corespunzător, aflate în administrarea abonaţilor şi asociaţiilor de proprietari.

Reamintim că, pentru a veni în sprijinul populației din Mangalia, în acest sezon rece se va acorda sprijin financiar suplimentar la plata facturilor de încălzire, persoanelor vârstnice, persoanelor cu dizabilități și familiilor cu venituri reduse. Astfel, pragurile de acordare a ajutoarelor de încălzire s-au majorat de la 2500 la 4600 lei/membru de familie pentru pensionarii cu vârste de peste 63 de ani femei și 65 de ani bărbați, fără nicio condiție restrictivă. Familiile care au în componență o persoană încadrată în diverse grade de handicap vor beneficia de compensația procentuală de 50%, fără impunerea unor praguri de venit. Pentru celelalte categorii de beneficiari, s-a majorat pragul de venit de la 2500 la 4600 de lei/membru de familie, toate celelalte condiții fiind aceleași de anul trecut.

„Am decis ca și în această iarnă să ajutăm seniorii orașului, dar și alte categorii de cetățeni vulnerabili, pentru a face față cu plata facturilor, pe timpul sezonului rece. De aceea, am majorat pragurile de venit pentru a putea beneficia cât mai multe persoane, știind că e din ce în ce mai greu cu plata utilităților, în actualul context economic. Lucrăm la un plan de măsuri sociale pentru a ajuta și familiile vârstnice care locuiesc la case și se încălzesc cu lemne de foc”, a precizat primarul Mangaliei, Cristian Radu.

Ajutorul de încălzire se va acorda pe baza cererii şi declaraţiei pe propria răspundere, însoţită de acte doveditoare. Declaraţiile se depun până la data de 20 noiembrie 2023, la Asociațiile de Proprietari sau la sediul Direcţiei Asistenţă Socială Mangalia, din str. Delfinului nr 1. Cererile înregistrate după data de 20 noiembrie vor intra în plată începând cu luna următoare.

Carmen Mocanu, Cuget Liber 02.11.2023

3 Comments

  1. Au fost ajutați mai ales seniorii de la cele două centrale termice închise. Ca să-și bage … în ajutorul primarului. La votul din 2024.

    Comentariu by lucian visa — 2 noiembrie 2023 @ 15:57

  2. Vremea si mai ales torturile le dau (inca) energie. Apoi voi fi distribuite (contra tort) „celebrele calorifere cu zbaturi”.

    Comentariu by nabuco — 2 noiembrie 2023 @ 17:51

  3. https://www.cotidianul.ro/cash-ul-si-spaga-dar-daca-mita-inseamna-tablouri-sau-apartament/

    Comentariu by nabuco — 3 noiembrie 2023 @ 10:19

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress