Politica locală

1 noiembrie 2023

Alina Dan, managerul spitalului Mangalia, are leafa mai mare decât președintele României!

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 13:37

Bogătașa Alina Dan, managerul spitalului din Mangalia, poziționată pe funcție cu sprijinul primarului Cristian Radu, a ajuns să câștige pe lună mai mult decât președintele Iohannis, adică undeva la peste 43.000 de lei pe lună brut, adică peste 25.000 de lei net. Nu-i ajunge salariul, așa că luna trecută a mai „supt” 8.000 de lei la leafă. Alina Dan a ajuns să încaseze, în luna septembrie, 40.000 de lei în mână. Cum este posibil? De ce nimeni din instituțiile statului nu se autosesizează? Curtea de Conturi doarme în post?!

În urma perioadă, s-a tot vorbit despre salariile nesimțite pe care le încasează unii șefi de instituții, iar cel mai recent exemplu este cel de la Autoritatea de Supraveghere Financiară. Sunt însă și situații în care, la nivel local, conducătorii instituțiilor au leafa atât de mare încât o depășește pe cea de președintelui Klaus Iohannis. Alina Dan, managerul Spitalului Mangalia, este unul dintre aceștia, despre care Replica a semnalat, și în trecut, că are cel mai mare salariu din domeniul medical, din Constanța.

În martie, de exemplu, managerul a încasat o leafă de peste 42.736 de lei, reprezentând salariul de bază, ajungând astfel să câștige un salariu mai mare decât managerul Spitalului Județean Constanța, care avea, la acea dată, un salariu de bază de 19.160 lei, potrivit grilei de salarizare pe luna martie a.c., sau cel al Spitalului Universitar din București. Ei bine, pare că managerului spitalului Mangalia nu-i ajunge leafa, așa că și-a mai pus un plus la salariu. Luna trecută, și-a umflat salariul cu încă 8.000 de lei.

În septembrie, Alina Dan încasat 43.397 lei, echivalentul a peste 8.700 de euro, adică 25.387 lei net. Sumă la care se adaugă norma de hrană de aproape 300 de lei. Tot luna trecută, Alina Dan și-a mai pus la salariu suma de 8.147 de lei, însă nu ne spune exact ce reprezintă, fiind trecută la categoria „valoare concediu de odihnă, eveniment, studii”. A ajuns, în final, să încaseze în luna septembrie, în jur de 35.000 de lei… Atenție! Net, nu brut!

Cel mai bogat manager de spital!

Putem spune, fără doar și poate, că este unul dintre cei mai bogați manageri de spitale, dacă ar fi să ne luăm după declarația de avere. În trei ani, managerul Alina Dan a reușit să devină proprietara a patru apartamente. Asta da, performanță! Anul trecut a devenit proprietara a două imobile în Saturn, ambele de 70 mp, fără să ne spună cum le-a dobândit. Cu un an în urmă, mai exact în 2021, Alina Dan s-a mai ales cu un apartament în Mangalia, de 100 mp. Nici de data aceasta nu ne spune cum l-a dobândit.

Alina Dan, managerul spitalului Mangalia, are leafa mai mare decat presedintele Romaniei! În trei ani, managerul Alina Dan a reușit să devină proprietara a patru apartamente

În schimb, pentru achiziția din 2020, tot un apartament în Mangalia, de 36 mp, ne anunță că l-a dobândit prin contract de vânzare-cumpărare. Are și 10.000 de euro numerar, acumulați în perioada 2021-2022, plus 18.000 de euro pe care i-a primit, ca donație, de la Dan Dumitra.

Precizăm că Alina Dan a ajuns manager al spitalului Mangalia în 2017, atunci când Radu Cristian l-a demis pe managerul interimar Dan Lefter și şi-a pus semnătura pe decizia de numire a fostei Şefe a Serviciului Turism, din cadrul Direcţiei cu acelaşi nume, Alina Dan. Abia anul trecut, Alina Dan a dat concurs și a reușit să treacă examenul, fiind singurul candidat.

Mirela PASCAL, Replica 01.11.2023

10 Comments

 1. Ce nu s-a scris în articol este că doctorul Lefter a fost obligat să plece din spitalul Mangalia. Deasemenea, soacra lui, care a lucrat în primăria Mangalia dinainte de 1996 (nu știu exact anul dar din 1996 când eu am fost numit viceprimar, era angajată acolo), a fost obligată să părăsească instituția. Acum lucrează la primăria Limanu.

  Așa cum am mai scris mai demult, numirea Alinei are și părți bune. CL Mangalia, la propunerea primarului, a făcut multe investiții în spital spre folosul locuitorilor din zonă.

  Comentariu by lucian visa — 1 noiembrie 2023 @ 13:43

 2. Multi bani sunt pentru iminenta campanie electorala, a invatat de la Mocanu.

  Comentariu by nabuco — 1 noiembrie 2023 @ 15:58

 3. De ce iminentă ? Dacă ne eliberează fratele Putin … nu mai e campanie

  Comentariu by Alin — 1 noiembrie 2023 @ 16:24

 4. 🙁
  https://m.youtube.com/watch?v=0U9yEPh5k8g
  Doamne fereste !

  Comentariu by nabuco — 1 noiembrie 2023 @ 17:15

 5. Mangalia o sa ajungă la 10.000 de locuitori, în realitate. Or să rămână 60% pensionari. Asta este strategia primarului să câștige alegerile, să rămână doar pensionari în Mangalia.

  Sunt curios cum va fi cu masurile Guvernului privind cheltuielile fără rost, dacă tortul se oprește sau nu.

  Până la alegeri, avem Ziua de 1 Decembrie, avem Ziua Tătarilor, avem Sărbătorile de Crăciun.
  Ziua de 1 Decembrie pot sa dea partidele fasole cu ciolan. E momentul ca cei care stăteau la coadă la fasolea primăriei să se aciuiască pe lângă un partid.
  Ziua Tătarilor a revenit în organizarea mea, nu vad pe altcineva sa se priceapă și să bage bani în asta. Nu am făcut în ultimii ani, ca să nu stric organizarea primăriei. Primarul asta voia: să se împartă tătarii în 2 tabere. Ca să ne dezbine.

  Cu Sărbătorile de Crăciun nu știu cum sa facem. Poate îmi vine o idee pana atunci. În trecut, am adus bradul, am adus pe Mos Crăciun, am adus cabina foto, au făcut 3.000 de fotografii cu copiii.
  Aș amenaja un Orășel al Copiilor, dar îl anulează primarul cu câteva zile înainte, de ticălos ce e. Aș face, din sponsorizările pe care pot să le aduc, cel mai mare Orășel al Copiilor din România.

  Fac această provocare: Să mă lase sa fac Orășelul Copiilor, fără bani de la primărie, și fac cel mai mare Orășel al Copiilor din România. O lună e puțin timp la dispoziție, dar și eu am echipă.

  Comentariu by Mentalistul — 1 noiembrie 2023 @ 19:25

 6. Pt. #3
  https://www.cotidianul.ro/iccj-cere-revizuirea-verdictului-tortionarii-disidentului-gheorghe-ursu-rejudecati/

  Comentariu by nabuco — 1 noiembrie 2023 @ 20:52

 7. ATI DAT VREODATA LA BUCI PE BANI PUBLICI?

  Comentariu by IPSI — 2 noiembrie 2023 @ 10:10

 8. Pt. #7
  https://m.youtube.com/watch?v=VmGOfGIP4zw

  Comentariu by nabuco — 2 noiembrie 2023 @ 10:45

 9. Oare tipa asta o fi citit ce se scrie aici despre ea? Si in presa. Sau o fi auzit ce se vorbeste despre ea?
  Nu totul „se masoara” in bani…

  Comentariu by pop — 7 noiembrie 2023 @ 9:47

 10. Toată lumea da la buci pe bani publici. Cand iei indemnizatie 2 ani jumatate din banii prostilor , dupa un an de munca, cand esti pensionar militar sau de alta categorie nesimtita (multi turci se laudau ca in ziua de pensie facea fetele bani ca lumea), candiei subventie la caldura deci economisesti bani de curve e.t.c.

  Comentariu by Alin — 8 noiembrie 2023 @ 15:12

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress