Mangalia – politica locală

27 octombrie 2023

Cartierul Coloniști din municipiul Mangalia va fi asfaltat cu fonduri de la Guvern, prin programul Anghel Saligny

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 14:06

,,Cartierul de case – Coloniști din municipiul Mangalia va fi asfaltat cu fonduri primite de la Guvern, prin programul Anghel Saligny.

Aceste vești bune, mult așteptate de locuitorii zonei, vin după mai mulți ani de eforturi susținute din partea colegilor din Primăria Mangalia, care au pregătit întreaga documentație de finanțare. Străzile cuprinse în proiect sunt:

Walter Maracineanu, Crinului, Maior Giurescu, M.I. Dobrogeanu,

General Boerescu,1 Mai, Gării și Ion Mecu. Proiectul se va derula pe o perioadă de 12 luni, la finalul cărora vor fi refăcute inclusiv trotuarele aferente,” a anunțat Cristian Radu, primarul municipiului Mangalia.

Carmen Mocanu, Cuget Liber 26.10.2023

25 Comments

 1. Grăbiți-vă. Cei de la RAJA sparg mai ușor asfaltul proaspăt decât cel vechi, pentru montarea noile conducte.

  Comentariu by lucian visa — 27 octombrie 2023 @ 14:09

 2. Acesta este al 53-lea anunț că va fi asfaltat Coloniști.

  Comentariu by Mentalistul — 27 octombrie 2023 @ 17:39

 3. Mare ofticos ozy asta

  Comentariu by Anonim — 27 octombrie 2023 @ 18:04

 4. Pt 3: Mare ofticos cel care zice de Ozzy. Dacă nu s-ar oftica, și-ar vedea de treabă.

  Comentariu by Mentalistul — 27 octombrie 2023 @ 19:13

 5. Poate că da, poate că nu 😉

  Comentariu by ;) — 27 octombrie 2023 @ 22:23

 6. Speranța moare ultima! Ma bucur că se va reabilita infrastructură rutieră din Coloniști, locuiesc acolo, deci voi supraveghea personal calitatea lucrărilor, mă voi asigura că se vor lăsa alveole dedicate plantării de noi copaci pe aliniamentul stradal, ca nu va mai exista nicio stradă neconformă cu cerințele din caietul de sarcini. Hai cu lucrările!
  Între timp, voi cere caietul de sarcini de la primarie, ca să nu existe discuții, ulterior, că cer eu lucruri imposibile. Ne vom asigura ca totul se execută la virgulă!

  Comentariu by Semiran Abdurefi — 28 octombrie 2023 @ 7:06

 7. Vai, îmi vine să vomit…

  Termenul de finalizare este după alegeri. Bănuiesc că se vor mișca mai repede, sa fie gata chiar înainte cu câteva zile înainte de alegerile locale.

  În urmă cu 3 ani aveam o umbră de gândire că locuitorii Mangaliei își merită soarta. În 2016 nu au avut ce vota, a fost între Radu Cristian, Iorguș Zanfir, Mihai Sorin și Maganu Bogdan.
  În 2020, am greșit eu că m-am retras. Erau Radu Cristian, Mohammad Murad și eu. M-a supărat pentru că unul că Murad nici nu trebuia să aibă voturi. O altă mafie, alte servicii.

  Matematic, lupta în 3 era de succes pentru mine, nu trebuia să mă retrag. Radu nu ar mai fi scos 7.500, ci doar 5.500. Murad scotea 4.500, cu tot cu PSD (care nu ar mai fi tradat pe Murad). Din 16.000 de voturi valabile ar fi rămas 6.000, plus tinerii care ar mai fi ieșit la vot. Era aproape, dar cu șanse pe partea mea.

  M-am supărat pentru că unul că Murad nu trebuia să obțină nici 300 de voturi în Mangalia. M-am supărat pentru că la câtă ticăloșie a dat dovadă, Radu Cristian nu mai trebuia să obțină voturi. Sondajele au fost plătite de mine, cei care le-au făcut nu au știut cine este clientul, să nu mă favorizeze. Cei cu tabletele prin oraș erau de la sondajul meu. Oamenii spuneau că mă votează, dar în tabletă bifau cu Radu, crezând că echipa de sondaj este a lui Radu. Am acoperit camera video vizibil cu adeziv, că se spunea ca e filmat cine votează în sondaje. Sondajele au costat 15.000 de euro, singurele făcute în Mangalia la modul profesionist. Restul au fost invenții de-ale lui Murad, de-ale lui Radu, că aș avea doar 5%, 3%…

  În realitate, în ziua în care m-am retras, aveam 28% și Murad avea 21%.
  Dacă Murad era un candidat mai bun decât mine, prin retragerea mea ar fi trebuit să mai adauge niște procente, de la „nehotărâți”, se numește „votul util”. Dar a obținut doar 37%, adică 12% din 49% (adunate de la amandoi) le-am pierdut din cauză de Murad, nu au vrut să conducă un arab orașul.
  Dacă s-ar fi retras Murad, cei 49% erau la mine toți și Radu era învins.

  În ziua aceea am fost supărat pe toți „politicienii” Mangaliei care chipurile erau în opoziție cu Radu. Am constatat că nu binele locuitorilor Mangaliei îi mână, ci propriul interes. PSD a preferat sa câștige Radu, dacă își fac o relație cu el, să mai prindă un contract, să ia Iorgus o autorizație de construire pentru mizeriile alea pe faleză… Contractul de 1 milion de euro al lui Șeaside Tour… Cei de la ALDE, în frunte cu Leo, s-au apucat sa lovească în mine mai abitir decât în Radu Cristian. Am văzut matematica votului, m-am întâlnit cu Murad, Cosmin Gușă și Rareș Bogdan la Costinești, le-am explicat ce se va întâmpla, din 49% adunate dacă rămâne Murad candidatul pierdem 15% la Radu. Nu au avut interesul să cadă Radu, pentru ei interesul era să câștige Murad, iar dacă nu poate Murad, să rămână Radu.
  De ce m-am retras știind toate acestea? A fost acolo o mică fărâmă de speranță că pot convinge în 24 de pre ca toți 49% să rămână Murad. Pe Murad îl bagasem deja în Partidul Ecologist. Dar eu am fost conștient de prezenta lui Murad cu investiții în Mangalia. Dar oamenii l-au considerat un străin. Nu pentru că W arab. Ci pentru că nu locuiește în Mangalia, au strigat cei ai lui Iorguș și PSD timp de 8 ani că „navetiștii, navetiștii”, iar când sa pună candidat, au pus pe un „navetist” din București. Chiar dacă face naveta cu elicopterul, tot navetist este.
  Dar eu am sperat în momentul acela că poate fi dat jos Radu.

  Mi-am găsit circumstanțe, cum că am făcut în 2 luni un partid. Că am pregătit campania în scurt. Că era pandemie, în timp ce primarul umbla prin oraș de mana cu prim ministrul României, cu miniștrii Guvernului, mie nu mi s-a dat voie că este pandemie. Am primit amenzi peste amenzi.
  Dar când am văzut sondajele, am spus: „Oamenii își merită soarta!”.

  Dar nu este așa. Societatea este precum apa, ia forma a ceea ce există. Aceasta este lumea pe care a format-o regimul Radu Cristian, societatea nu a făcut decât să ia forma acestei lumi. O lume cu teamă, cu opresiune, cu liste negre, cu minciună și cu oameni lipsiți de integritate. Curajul este declarat nebun, integritatea este o prostie, iar cine luptă pentru semenii săi o face cu motivul că vrea și el ciolanul. Trebuia cumva ca să fie schimbată forma acestei lumi, construită strâmb de Radu Cristian.

  3 ani nu a zis nimeni nici pîss, am fost singuri pe baricade, eu și echipa mea. Acum toți s-au trezit că luptă, că pîrț.
  Zi de zi am am demolat la acea lume instaurată în ani. Nu se poate deodată, pentru că s-a instaurat în timp. Tot în timp se poate construi o alta. Tit ce am făcut, tot ce am prezentat zi de zi, a demolat lumea strâmbă a lui Radu Cristian. Toate hoțiile prezentate, toate mizeriile lui făcute publice, dosarele pe co sibieni, dosarele pe directori din primărie, inclusiv primarul judecat, toate au arătat vulnerabilitate și sfârșitul regimului lui Radu Cristian. Nu mai există lumea aceea invizibilă pe care și-o instauraseră.

  Acum e liber pentru toți să facă opoziție, să se rupă în scheme, pentru ciolanul lor. Nicio șansă că altcineva să câștige primăria dacă eu candidez, este între mine și Radu Cristian. Dacă eu nu candidez, dacă Eadu e condamnat măcar pe Fond până atunci, oamenii vor avea de ales niște necunoscuți. E tot un joc de moroc, cu șansele lui Lotto. Pentru că există puțini oameni pe lume care să fie ca Ozzy: printre primii 2% cei mai inteligenți, integru, fără boala îmbogățirii, cu empatie pentru oameni, umanist etc. Mă transpun intr-un punct din univers și analizez obiectiv: greu se găsește un astfel de om, cum m-am arătat eu în atâția ani că sunt. Am defecte, nimeni nu e perfect, dar defectele mele nu fac rău oamenilor.

  Dar om sunt și eu, cred că am ajuns la limita lehamitei. Oriunde m-aș duce în lume, voi fi un străin pentru acei oameni, iar eu nu voi fi acasă. Dar cu timpul, am ajuns să cunosc fiecare colț al Mangaliei, fiecare sentiment al oamenilor, să cunosc bunătatea lor, răutatea lor… iar cum au ajuns oamenii, mi s-a făcut lehamite. Nu o lehamite de oameni, ci o lehamite de timpul care trebuie cheltuit pentru a schimba, pentru cultiva mentalitatea oamenilor din Mangalia. După mentalitate par niște oameni uitați în timp, și așa este, au trăit un regim care nu diferă de cel al grofilor din Evul Mediu.

  Și nu mai am timp. Am 51 de ani, dacă nu reușim să alungăm la anul pe acești ticăloși, eu mă duc să trăiesc altundeva, unde pot trăi liber și nebatjocorit de administrație.

  Comentariu by Mentalistul — 28 octombrie 2023 @ 13:34

 8. Mai dispari dementule cu socotelile tale. Ai luat 500 și ceva de voturi la primar, nu ai dat nici un vot lui Murad, ai luat 500 și ceva la parlamentare când ai candidat în 2020, ai luat 500 și ceva de voturi pe ultimul sondaj pus pe pagina ta. Astea-s voturile tale. 500 și ceva de oameni pe care ai reușit să-i prostești. Dar se deșteaptă ei…

  Comentariu by Anonim — 28 octombrie 2023 @ 14:46

 9. Hai 600. Ești cu Dan Moldovan pe-acolo

  Comentariu by Anonim — 28 octombrie 2023 @ 14:52

 10. Pt 8: Dormi pe asta.

  Nici nu mai trebuie să răspund prostiilor tale. Cine te citește, constată: „Iată un prost! Ce mult ii doare Ozzy!”.

  Comentariu by Mentalistul — 28 octombrie 2023 @ 16:15

 11. Pt. #6
  https://www.replicaonline.ro/usr-ii-cere-premierului-ciolacu-sa-elimine-prin-oug-pensiile-speciale-pentru-alesii-locali-572820

  Comentariu by nabuco — 28 octombrie 2023 @ 19:51

 12. Pt 11: Gata, s-a rezolvat! A cerut USR, deci s-a rezolvat, se elimină pensiile speciale pentru aleșii locali.

  Comentariu by Mentalistul — 29 octombrie 2023 @ 23:39

 13. Stiu ca seful de la USR nu se inghite cu Cautis, chestia cu TBC/ANL, etc. Dar ce va costa sa sustineti aceasta initiativa, mai ales ca voi nu traiti din politica ?

  Comentariu by nabuco — 30 octombrie 2023 @ 8:19

 14. Eu chiar nu mai pricep logica celor scrise pe aici.
  Deci… dacă parlamentarii fac o lege greșită, care ne deranjează pe toți, și se trezește USR-AUR-KKK să ceară corecția, să ceară eliminarea, înseamnă că este demersul USR. Vezi cum ti-au spălat creierul?

  Pentru că USR încearcă sa pună sigla cu japca pe orice este de bun simț, nu sunt complice la mizeria lor. Așa încep dictaturile, acceptând mizeriile care spală creierul oamenilor.

  A mai fost declarată neconstituțională de câteva ori.
  Acum, ca să fie constituțională, sunt cuprinși toți aleșii locali, inclusiv consilierii locali.
  Sunt atât de abil și am resurse încât pot să mă lupt cu asta. Dacă as face-o, după expresiile dumitale eu muncesc și USR se laudă că a reușit, au pus monopol pe demersuri în România, dar doar în delirul lor. Iată la Semiran, care dacă a primit un răspuns de la ISC crede că numai ea a făcut adrese. Am postat foto cu dovada că am primit (același) răspuns cu mult înaintea ei, m-am folosit de răspuns pentru a merge mai departe, pentru asta trebuia răspunsul.

  Facem sute de astfel de adrese, unele răspunsuri ne folosesc și alte răspunsuri nu ne folosesc. La ce i-a folosit USR răspunsul de la ISC? Să facă o conferință de presă, de parcă acel răspuns rezolvă problema de la sine. Vai ce au luptat, pentru că au întrebat ceva… și li s-a răspuns cu copy-paste ce ni s-a răspuns și nouă.

  Nu mă apuc de niciun demers acum privind pensiile speciale pentru aleșii locali. Sa fie eliminate pentru orice demnitar, nu doar pentru consilierii locali. Pentru parlamentar, pentru funcții de conducere a instituțiilor publice, pentru primari, pentru toți.

  Nu mă apuc pentru că urmează toate alegerile. Pot fi votați cei care elimină ce vrei dumneata să fie eliminat.
  Nu știu dacă ai observat, eu nu mă apuc să corectez ceva dacă nu mi se adresează mai multe persoane că ar fi nedreptățite. În rest, doar informez populația. Multe nu le fac în numele populației, nu fac in calitatea funcției de reprezintare – majoritatea le fac în nume personal, ma simt prejudiciat. Pentru că este democrație. Dacă majoritatea vrea sa aibă consilierii pensii speciale, iar eu nu vreau, este corect să impun voința mea peste ceilalți?

  Deci trebuie să înțelegi aceste aspecte:
  – nu pot fi spălat pe creier, nici măcar de USR;
  – urmează alegerile, nu există procedură mai rapidă de a corecta o lege, votul poate schimba lucrurile. Dacă oamenii votează pe ăia cu pensii speciale, este voința poporului exprimată în mod democratic.
  – habar nu am cât înseamnă o pensie specială pentru un ales local. Eu am indemnizatie de 1.500 lei, din care net este 890 lei. Suma de 375 lei o dau la CAS. Deci pe lângă ce mi se oprește din salariul de la firmă, mai dau 375 lei la CAS. Bănuiesc că pensia specială este această diferență de puncte. Dacă pensia specială pentru aleșii locali este 20-30-50 lei, nici că trebuie să își bată cineva capul. E doar de propagandă.

  Deci, cât e pensia specială pentru aleșii locali?

  Din ce știu, pentru primari este 0,4% x salariul brut x numărul de luni de mandat. Adică Radu Cristian ar avea o pensie specială (înainte de taxe), de 633 lei/lună pentru fiecare mandat.
  Consilierul local are 10% din cât ia primarul, deci vreo 63 lei pentru fiecare mandat. Înainte de taxe.

  Comentariu by Mentalistul — 30 octombrie 2023 @ 9:32

 15. Daca zici tu asa este !

  PS: https://rtsa.ro/rtsa/index.php/rtsa/article/download/573/570
  PPS:https://www.lucianvisa.ro/2023/10/27/cristian-radu-a-luat-o-razna-80-000-de-lei-o-autorizatie-de-functionare-la-mangalia-video/#comment-788081

  Comentariu by nabuco — 30 octombrie 2023 @ 10:20

 16. Una din cele 4 „probleme” la alegeri au rezolvat-o (altii).
  https://www.libertatea.ro/stiri/analiza-foreign-policy-ce-firma-detinuta-de-un-roman-are-relatii-bune-cu-kremlinul-romania-se-afla-intr-un-punct-periculos-de-cotitura-4704730

  Comentariu by nabuco — 30 octombrie 2023 @ 23:06

 17. https://fb.watch/o0_OqY9FJE/

  Comentariu by Mentalistul — 31 octombrie 2023 @ 20:04

 18. https://www.libertatea.ro/stiri/scandal-in-parcul-ior-robert-negoita-a-venit-peste-nicusor-dan-la-conferinta-de-presa-nu-raspundeti-la-telefon-la-mesaj-4706016
  Habar nu au ce inseamna 50%-50%
  😉

  Comentariu by nabuco — 31 octombrie 2023 @ 21:43

 19. Pentru Doamna Semiran Abdurefi
  Doamna, sunt sigur că nu puteți să faceți nimic.
  Dumneavoastră și prietenii dumneavoastră cei care au furat cateva milioane de euro pentru scrierea Planului Național de Reziliență și Redresare, cei care ne-au prostituat Vestului prin împrumuturi de miliarde de euro, VOI O SA SUPRAVEGHEAȚI LUCRĂRILE, poate Clotilde Armand vine primar la Mangalia și face pe dirigintele de șantier.

  ORASUL nu are nevoie sa fie salvat, ORASUL trebuie sa se UNEASCĂ și să vă IZGONEASCĂ pe VOI, pe toată șleahta lui RADU, OZZY, IORGUS.

  Comentariu by ..... — 31 octombrie 2023 @ 22:30

 20. Vreau un Mangaliot PRIMAR!!!

  Comentariu by .... — 31 octombrie 2023 @ 22:31

 21. Pt 19: De șleahta lui Ozzy nu ai cum să scapi, pentru că e din Mangalia.

  Tu nu ești din Mangalia.

  Comentariu by Mentalistul — 31 octombrie 2023 @ 22:34

 22. Cel de la #19, #20 este din Limanu …
  https://www.replicaonline.ro/mandatul-consilierului-local-ciocirlan-nicolae-din-limanu-a-fost-suspendat-573217

  Comentariu by nabuco — 1 noiembrie 2023 @ 2:30

 23. Pt 22: Da, știu. I s-a făcut așa lehamite încât nu a mai vrut sa audă nici de consiliu.

  Comentariu by Mentalistul — 1 noiembrie 2023 @ 12:50

 24. https://facem.declic.ro/campaigns/interziceti-reclamele-la-jocuri-de-noroc-pariuri-sportive
  Descurcă-te române !

  Comentariu by nabuco — 1 noiembrie 2023 @ 12:58

 25. https://cugetliber.ro/stiri-social-se-ieftineste-gigacaloria-la-constanta-cati-bani-veti-scoate-din-portofele-la-iarna-492902?utm_source=cugetliber&utm_medium=site&utm_content=slider-item&utm_campaign=Slider%20-%20poza%20mica

  Comentariu by lucian visa — 1 noiembrie 2023 @ 13:11

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress