Politica locală

25 octombrie 2023

ISC: Primăria Mangalia a emis ilegal autorizațiile pentru cele două clădiri de pe faleza orașului. Inspectoratul afirmă că va notifica Prefectura în vederea inițierii unei eventuale acțiuni în instanță

Filed under: USR — lucian visa @ 14:14

Inspectoratul de Stat în Construcții (ISC) afirmă că cele două clădiri pe care proprietarul Hotelului Corsa din Mangalia le ridică pe faleza orașului au fost edificate fără autorizații de construire valabile, se arată într-un răspuns al instituției, solicitat de consilierul județean Semiran Abdurefi, și pus la dispoziția ’’Dobrogea Live’’.

Potrivit documentului, Primăria Mangalia a emis autorizații de construire fără ca beneficiarul investiției, firma Eco Corsa, să fi obținut în prealabil acordul Agenției pentru Protecția Mediului, respectiv avizul Apelor Române.

constructii faleza mangalia corsa 2
Șantierele Eco Corsa

Aprobarea celor două instituții este obligatorie, întrucât mai multe prevederi legale interzic atât înstrăinarea falezei, cât și construirea pe ea.

În documentul semnat de șeful ISC Constanța se precizează că instituția va notifica Prefectura în vederea inițierii unei eventuale acțiuni în instanță, însă este greu de crezut că prefectul Silviu Coșa se va îndrepta împotriva primarului Mangaliei, întrucât este evidentă protecția pe care reprezentantul Guvernului în regiune o conferă grupurilor de interese din județ.

constructii faleza mangalia corsa 3
Răspuns ISC

Proiectul imobiliar de pe faleză prevede edificarea a două clădiri P+1 cu funcțiunea spațiu comercial și spații de cazare în fața Hotelului Corsa, deținut de beneficiarii șantierului, soții Liliana Daniela și Remus Octavian Becheru, finii fostului primar Zanfir Iorguș.

Soții Becheru au primit în concesiune terenul de pe faleză în 1996, anul în care nașul celor doi, Iorguș, a debutat la conducerea Primăriei.

Subliniem că patru acte normative stabilesc că plajele și falezele reprezintă domeniu public al statului, bun inalienabil (detalii aici).

Publicația noastră a prezentat neregulile de pe faleza Mangaliei încă de anul trecut, când reprezentantul USR, a semnalat ilegalitățile către mai multe instituții.

Sursa foto/document: Semiran Abdurefi

Gabriel Botezatu, dobrogealive.ro 24.10.2023

FB Semiran Abdurefi Mangalia online

Inspectoratul de Stat în Construcții cere Instituţiei Prefectului sa anuleze în Contencios administrativ autorizațiile de construire emise ilegal pentru construcțiile de pe taluz❗️
❗️Se împlinește aproape 1 an de când ne luptăm să oprim construcțiile ilegale de pe taluz-faleză Mangalia. Cum pentru noi contează să livrăm rezultate și nu gargară ieftină de falși salvatori ai Mangaliei, am folosit toate pârghiile legale pentru opri construirea celor doua hoteluri de pe taluz, care s-au edificat fără avize și autorizații. Așa cum spuneam și atunci, beneficiarii acestor construcții sunt patronii SC Eco Corsa SRL – familia Octavian și Liliana Daniela Becheru, finii fostului primar Zanfir Iorguș.
În urma sesizărilor USR Mangalia, către Garda de Mediu, răspunsul a fost clar: construcția nu are aviz, iar beneficiarului șantierului i-a fost aplicată o sancțiune de 60.000 de lei. În plus, proiectul imobiliar nu deține nici avizul Apelor Române, întrucât acesta ar fi încălcat prevederile Legii 280/2003, privind Gospodărirea Integrată a zonei costiere. Spațiul pe care se construiește are numai 22 de metri liniari până la apa mării!
Girantul ilegalității, primarul Cristian Radu, declara că “nu ar fi construit dacă nu aveau autorizație”, minciună pe care am demonstrat-o arătând documentele obținute de la Mediu și Apele Române.
Pus față în față cu vraful de ilegalități și luat la întrebări de către Inspectoratul Județean în Construcții, la sesizarea USR Mangalia, Cristian Radu s-a sucit. El a declarat inspectorilor că: “Pentru lucrările de construcții identificate în zona taluz-faleză Mangalia, NU A FOST EMISĂ AUTORIZAȚIE DE CONSTRUCȚIE DE CĂTRE PRIMĂRIA MANGALIA (…) Am dispus aplicarea de sancțiuni contravenționale, cu măsura opririi executării lucrărilor și intrarea în legalitate ”. Ulterior, sfidând toate instituțiile statului, primarul Radu Cristian a emis, totuși, autorizații de construire în ciuda faptului că toate autoritățile Statului au refuzat să își dea girul de legalitate pe o construcție ilegală❗️

45 Comments

 1. Cum spuneam: Va fi cel mai mare caz penal al lui Radu Cristian. Și al celor care au atribuții delegate și au semnat autorizațiile de construire. Va dura.
  Dacă prefectul nu atacă în instanță, îi fac plângere penală.

  Mai rapid este să câștig alegerile pentru primar și să le demolez.
  Niciun alt primar nu le va demola.

  Comentariu by Mentalistul — 25 octombrie 2023 @ 14:30

 2. https://www.lucianvisa.ro/2023/10/17/judecator-nou-pentru-dosarul-lui-cristian-radu-primarul-din-mangalia/#comment-787937

  https://www.cotidianul.ro/spune-mi-cu-cine-te-insotesti-gorghiu-intr-o-postura-controversata/

  Comentariu by nabuco — 25 octombrie 2023 @ 14:35

 3. Să mori tu, Ozzy, că vei face ceva?! Bă, ce sătulă sunt de gargaragii și liber profesioniști, mi-e o silă de-mi vine să merg în pustiu! Bă, știi cum e sa muncești de peste 4 ani pt niște principii, să-ți ții echipa aproape, să știi că ai colegi care sunt alături de tine în orice situație? Asta înseamnă să joci în echipă, să-ti asculți și să-ti respecți colegii, că nu stă nimeni cu tine doar pt faptul că ești președintele filialei! Fă ceva tu, nu te mai cățăra pe munca noastră! Așa ai făcut și cu Comorova, doar minciuni și gargară! În februarie am înfățișare pt inițiativa cetățeneasca, sunt în proces cu primăria. Vezi-ți de treburile tale, fa-te primar, faraon ori ce vrei tu, dar învață să fii onest, că de-aia te înjură lumea. Învață să respecți oamenii, să-i asculți, că nimeni nu e dator să-ți audă ție insultele.

  Comentariu by Semiran Abdurefi — 25 octombrie 2023 @ 14:46

 4. Alianța PSD – PNL cere sacrificii.

  Comentariu by lucian visa — 25 octombrie 2023 @ 16:59

 5. Semi, te rog nu te lua de domnul deja primar “in visele lui” Ozghiun Menabit.

  Comentariu by Anonim — 25 octombrie 2023 @ 17:05

 6. Pt 3: Ia-ți sila și revarsăți-o pe unde vrei, nu la ușa mea.

  Semiran, unde greșești tu este să crezi că nu mai există alți oameni pe lume și să crezi că ai facut ceva doar pentru că ai privit la acel ceva.

  Controlul este făcut de ISC.
  Care ISC i-a luat ceva timp să îl facă. Explic aici:
  https://fb.watch/nUTSMv-jwj/

  Primăria a răspuns prin Martie că autorizațiile au fost eliberate respectând legislația, ca dezvoltatorul ar fi avut toate documentațiile necesare:
  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02aQJU2utrLxLnByEDS5HHnEDWLSXczCwhVLiXCHVRzgafgUUjM1jhT6VQUUdNyuKFl&id=100041307531799&sfnsn=mo

  Aștept demult momentul acesta, știind ca Vrabie este judecat pentru fals intelectual și ca nu este șansă să scape de condamnare. Intre timp a fost si condamnat. E un exemplu de urmat pentru acest caz, este la fel o eliberare de documentații prin fals intelectual.

  Vreau să aflu de la tine: crezi că ai trimis ISC în control? Crezi că ești singura persoană care a văzut construcțiile acolo? Crezi ca ești singura persoană care a făcut adrese?

  Am distribuit articolul lui Dobrogea Live, care scrie ca are informațiile de la tine. După 12 ore, reach-ul tău și al lui Dobrogea Live era de câteva sute, știrea se pierduse din News Feed.
  Am redistribuit-o, după statistici am ajuns la peste 10k. Cu numele tău în articol. Puteam sa nu o fac, dar nu cine ia merite mă interesează, din experienta zic ca după 3 zile nimeni nu își va mai aminti, am pățit-o mereu pana nu am mai avut asteptari

  Chiar ai impresia că doar tu afli rezultatele unor controale, ori doar ti citesti deciziile din unele procese etc.?
  Faci, nu zic ca nu faci. Ai 5-6 subiecte până acum, in care ti-ai dat silința. Am zilnic o mulțime de subiecte, de oameni care își cauta dreptatea. Nu mă mai interesează de imagine, sunt chestiuni personale ale oamenilor, mă interesează ce se rezolva.

  Am postat că va avea plângere penală. De de? De ce crezi că am postat screenshot cu cele 2 documente?

  Pentru ca o să se întâmple, și nu se întâmplă dacă cineva nu se sesizează de la rețele sociale. E voie, așa am stabilit. Decât sa facă cineva plângere penală, autosesizarea e mai buna. Dosarul pentru care este judecat RC e din 2022, e autosesizare.

  OUG 5/2023 nu se aplică în acest caz, pentru că nu este construcție fără autorizație, ci a fost eliberată autorizația prin abuz în serviciu și fals intelectual. ISC nu poate decât să se adreseze Prefectului să atace autorizațiile. Prefectul atacă sau nu. Un prejudiciat, cum ar fi un cetățean al Mangaliei, trebuie să facă plângere penală, altfel nu se rezolvă nimic. Ori sa se autosesizeze DNA. Ori poti sa astepti sa vezi ce face prefectul, apoi plangere penrru constituire de grup organizat, inclusiv prefectul. Asta îl va face să atace și să anuleze autorizația de construire.

  Când autorizația de construire estwanulata, abia atunci intră în aplicare OUG 5/2023.

  După ce citești asta, zii mersi ca ai învățat ce e de făcut.

  Și la subiectul Comorova, și la oricare subiect, nu s-a rezolvat nimic. Pentru că nu mergeți pana la capăt. Inițiativa cetateneasca e greșit făcută.

  Cu Verde Urban felicit, era de ajuns să duceți procesul-verbal al ședinței la avocat, toate probele le-am spus in sedință. Avocatul lui Verde Urban (sau cum se numesc) a înțeles din P-V ce are de făcut. Momentan este doar un câștig pe Fond. Mai e pana la decizia definitivă.
  Dacă v-ati apucat de ea, nu pot să dau și eu în judecată. Aștept sa vad ce faceți, dar dacă o jucați prost la Apel, nici avocați mri nu pot da în judecată pe același subiect, trebuie să dea pentru altceva.

  Nu cred că vei pricepe ceva din ce am scris, ai altă mentalitate.
  Sincer, nu există vreun moment în care să îmi pese când cineva scrie prostii cu ignoranță și devine agresiv. Dar încercând sa fiți în toate, uneori stricați mai mult decât să reparați.

  Comentariu by Mentalistul — 25 octombrie 2023 @ 17:10

 7. Și sincer, din ce știu eu, tătarul ala de la ISC Constanța a ținut partea lui RC, cu un răspuns că totul e în regulă.

  Cel care a insistat la ISC pe țară și îl cunoaște pe șeful de acolo, a fost Alex Cautiș. S-a dus cu cazul pana la minister, s-a făcut și o comisie ministerială pentru asta.

  Ce au făcut alții, nu știu.
  Bănuiesc ca dacă ISC pe țară a primit multe sesizări. Ca a fost o sesizare, ca au fost 1.000, un singur rezultat e pentru toate. Nu o sa ii răspundă lui Căutiș ceva, iar lui Semiran altceva.

  Comentariu by Mentalistul — 25 octombrie 2023 @ 17:24

 8. https://ibb.co/h7GV92t

  Comentariu by Mentalistul — 25 octombrie 2023 @ 17:31

 9. I think everything said was very reasonable.
  However, what about this? suppose you were to
  write a awesome headline? I am not suggesting your information is not good,
  but what if you added a headline to maybe get folk’s attention? I mean ISC: Primăria Mangalia a
  emis ilegal autorizațiile pentru cele două clădiri de pe faleza orașului.
  Inspectoratul afirmă că va notifica Prefectura în vederea
  inițierii unei eventuale acțiuni în instanță « Mangalia – politica locală is a little vanilla.
  You could glance at Yahoo’s home page and note how
  they create article headlines to get people to open the links.
  You might add a related video or a related pic or two to get readers excited about
  everything’ve got to say. Just my opinion, it could make your website a
  little bit more interesting.

  Comentariu by eVDEn eVE naKLiyAT — 25 octombrie 2023 @ 18:10

 10. Pt. #3, #6
  Daca as fi in locul vostru mi-as pune busoioc in buzunare si mergand la:
  https://www.constanta.press/news/crosul-copiilor-edi%C8%9Bia-de-toamna-la-boemul-neptun-sambata-28-octombrie-2023?uid=804243
  (cum a facut Leo cu fetele lui, vezi ultima foto din articol, coltul de stanga sus) si poate iese de o alianta intre voi spre binele orasului.

  Comentariu by nabuco — 25 octombrie 2023 @ 20:08

 11. Pt 10: Sincer, nu mai înțeleg nimic. Nu am zis nimic rău de USR, am promovat articolul lor.
  În baza documentelor pe care le am, cum au răspuns diverse instituții (IJC Constanța, ISC, Prefect, Primăria Mangalia, ABADL), am avut o opinie: că se va face plângere penală pentru fals intelectual.
  Nici măcar nu m-am referit la ce a gust, ci ce se va întâmpla.
  Am postat mai sus că același tip de răspunsuri le avem și noi, ba chiar datate mai înainte de răspunsurile primite de Semiran.

  Dar observ că nu se poate concepe că și alții lucrează la același subiect.
  Am postat acele documente, acum vazandu-le mai sunt de acuzat?

  Comentariu by Mentalistul — 25 octombrie 2023 @ 20:26

 12. Pt. #11, #3
  https://sd.keepcalms.com/i-w600/keep-calm-and-cooperate-9.jpg

  Comentariu by nabuco — 25 octombrie 2023 @ 20:46

 13. Poate are de revendicat la Mangalea pe faleza si … s-a rezolvat:
  https://www.replicaonline.ro/cum-a-ajuns-printul-dimitrie-sturdza-sa-candideze-pe-listele-aur-la-europarlamentare-572599

  Comentariu by nabuco — 26 octombrie 2023 @ 7:20

 14. CHIAR DACA PREFECTUL ANULEAZA AUTORIZATIA SE POATE EMITE ALTA PT INTRARE IN LEGALITATE!

  Comentariu by IPSI — 26 octombrie 2023 @ 7:29

 15. Mentalistule, adică unii fac plângeri,sesizări, se duc in instanță, dar meritul e al tău că ai pus pe Facebook ca sa se autosesizeze unii. Primar pe Facebook o sa fii. Fă-ți un oraș în metavers paranoicule.

  Comentariu by Anonim — 26 octombrie 2023 @ 8:21

 16. Am pus link-uri cu dovezi.
  Am pus imagini din lupte, de pe câmpul de bătălie.
  Iar tu, cu mintea ta, vezi alte închipuiri ale tale, iar ceea ce există, te faci că nu există.

  Și ca să nu mai fii un prost, îți deschid ochii: Semiran nu a dat în judecată, ci o Asociație. Ea nu poate, pentru că este consilier județean și apărarea primarului va fi că e ceva politic.

  La mine e chiar o piedică juridică, nu pot da în judecată. Am făcut parte din autoritatea deliberativă care a născut situația juridică. Am votat „împotrivă”, dar am participat la vot. Nu pot da în judecată, va fi conflict de interese.
  Ma refer la subiectul lui Semiran, despre care spune că merge în instanță. Merge spectator, pentru că nu e parte din proces. Nici ea, nici USR nu e.

  Iată că eu pun pe Facebook și DNA se autosesizează. Și când au fost trași banii pentru avocat, în 2022. Dosarul pentru care este judecat primarul este din 2022. Și cu spatiile verzi. Și cu terenurile. Și cu achizițiile de servicii fictive.
  Nu stiu de ce, poate îi place dlce sp8n, dar Voineag (șeful DNA), urmărește Facebook meu. Pentru că am văzut dispoziții către DNA Constanța să verifice dacă ce am postat e real și să se autosesizeze.

  Datul ăsta de ochi peste cap îmi amintește de Republica lui Platon:
  https://youtu.be/UlYl6lJSsqU?si=mY8HzwZqawPxHtED

  Comentariu by Mentalistul — 26 octombrie 2023 @ 11:32

 17. https://fb.watch/nWskjb5cAf/

  Comentariu by Mentalistul — 26 octombrie 2023 @ 21:02

 18. imediat dupa venirea comunistilor la putere un tigan lautar este chemat la organizatia de partid.ajuns acasa ii povesteste tigancii cum a fost luat la intrebari:
  tigane..tu esti ala care ai cantat la taranisti la petreceri?
  da…manca ti as…
  eeeee nu e bine
  dar tu ai cantat si la liberali..nu?
  da manca ti as..
  ee iar nu e bine…
  si parca ai cantat si la legionari nu?
  da manca ti as..
  rau …foarte rau i se raspunde..
  in momentul asta tiganca suparata il intreaba de ce nu a mintit si nu a spus ca nu a fost el..
  la care tiganu i raspunde.
  cum se mint fa ca tot ei erau…

  Comentariu by wow — 27 octombrie 2023 @ 9:10

 19. https://www.replicaonline.ro/cristian-radu-a-luat-o-razna-80-000-de-lei-o-autorizatie-de-functionare-la-mangalia-video-572723

  Comentariu by Mentalistul — 27 octombrie 2023 @ 12:21

 20. Pt. #19
  https://www.cotidianul.ro/oradea-un-model-pentru-toata-tara/

  Comentariu by nabuco — 27 octombrie 2023 @ 13:07

 21. Daca urmarea Voineag facebookul tau te aresta pentru te lauzi ca traiesti mult mai bine decat iti pemit veniturile declarate. Sponsorizezi evenimente, te plimbi, dai de mancare la saraci, platesti campanii de sute de mii de euro dintr-un venit de 1000 si ceva de lei pe luna. Cu ce esti mai breaz ca Radu? La fec ca ala vrei sa fii primar ca sa iti platesti datoriile, ca esti dator vandut.

  Comentariu by Anonim — 27 octombrie 2023 @ 16:12

 22. Pt 21: Draga Zamo, chiar nu-i pasă nimănui ce îndrugi acolo. Nu le pasă de cum si-au făcut averile Iorgus și Radu, crezi ca le pasă cum am făcut eu fără să fi fost primar?

  Comentariu by Mentalistul — 27 octombrie 2023 @ 18:05

 23. S-o crezi tu ca nu-i pasa nimanui. Crezi ca nu se intreaba nimeni cum de erai mort de foame si cereai tigari imprumut pana sa fii consilier si de cand esti consilier te-ai imbogatit?

  Comentariu by Anonim — 27 octombrie 2023 @ 18:30

 24. Pt 24: Adică tu insiști că aș fi făcut bani din faptul că sunt consilier local?
  Cum? Aș vrea să îmi explici, să mai fac.

  Unii sunt atât de idioți, încât nu realizează cât de penibili au devenit cu aberațiile pe care le enunță.
  Tu ai treabă multă cu mine, dar nu ai treabă cu ce face Radicrĝ

  Nu știi ce făceam, cum trăiam, până să fiu consilier local. Știu sigur că nu știi. Asta cu consilierul local m-a oprit în loc, din ce făceam.
  Pun pariu că nici acum nu știi ce fac, cu ce mă ocup.
  https://ibb.co/3N197Bx
  Și dacă se câstigă minim 20€ la tona de cereale, pentru servicii de organizare încărcare-descărcare sau pentru depozitare, când miști 150.000 de tone pentru un singur client, se fac bani.
  Se înțelege din conversație că un client a ajuns la mine prin alt client, și tot așa…
  Acum poți să te oftici de-a binelea.

  Comentariu by Mentalistul — 27 octombrie 2023 @ 19:37

 25. https://economedia.ro/analiza-operatorii-din-portul-constanta-au-dat-lovitura-cu-marfurile-ucrainene-au-fost-inregistrate-castiguri-si-de-peste-100-de-milioane-de-lei-anul-trecut-un-operator-a-inregistrat-un-profit-de-2.html

  Comentariu by nabuco — 27 octombrie 2023 @ 22:32

 26. Măi Ozzy , a fost vorba că autorizațiile alea s-au dat să îl scoata din cursa pe Iorgus erau un cadou otravit , nu sa iti faci tu campanie pe seama lor. Tu nu ai daramat niciun carton de tigari la Vama si vrei sa darami ditamai betoanele… Aici a fost vorba sa faca punctaj Semiran sa intre si ei in consiliu nu i frumos ce faci sa furi de pe acum pe spinarea altuia daca faci asa de acum … ce o sa faci in cazul de 0,0000000000000000000000001 la suta in care o sa ajungi primar.

  Comentariu by DOr — 28 octombrie 2023 @ 14:04

 27. Zamo nu da din casă, o sa se prinda lumea că te-am ejaculat ca am platit mai bine la Ozy , omu stie sa faca bani pe voturile prostilor.

  Comentariu by Lary — 28 octombrie 2023 @ 14:08

 28. Din cauza asta a fugit arhitectu din primărie și acum nare cine semna aștept de 6 luni o amarata de autorizatie

  Comentariu by Alexandru — 28 octombrie 2023 @ 14:12

 29. Dragi copii, s-a făcut târziu.
  Gata cu prostiile, la culcare!

  Comentariu by Mentalistul — 28 octombrie 2023 @ 19:34

 30. Pt. #24
  https://www.youtube.com/watch?v=W-dyUmYXRhQ

  Comentariu by nabuco — 28 octombrie 2023 @ 20:05

 31. Pt.24 Tocmai ca stiu ce faceai pana sa fii consilier. Cereai bani de tigari, n-aveai nimic. Cum se vede si din declaratiile tale de avere. N-ai platit nici pensia alimentara la copil ca n-aveai cu ce. De cand esti consilier ai dat de bani.

  Comentariu by Anonim — 29 octombrie 2023 @ 7:22

 32. Pt 31: De peste 7 ani sunt consilier local. În 7 ani, mai ales când intervine o pandemie care îți oprește activitatea, există suișuri și coborâșuri. De când trăiesc eu, nu am prins niciun război în vecinii României, dar acum estwle razboi în Ucraina, din 2022, deja au trecut 20 de luni. Nu ție ți-au bombardat grâul la Reni.
  Când zici că am fost sărac, am ajutat oamenii. Cu atât mai de apreciat ar trebui să fie, din moment ce eram băet sărac și horopsit. Din anul 2012, adică de vreo 11 ani, nu mai dau doi bani pe chestiunile materiale, banii sunt doar un mijloc de a obține ceva. Uneori folosesc bani, alteori folosesc mintea.

  Nu ai cum să înțelegi, pentru că ești prea incult. Dar să luăm cuvintele pe care le spui: Măsori omul după avere? Asta e scara ta de valori? E ceva rău să fii sărac?

  Numai un nefericit știe ce este fericirea.

  Comentariu by Mentalistul — 29 octombrie 2023 @ 11:01

 33. Nu e nici o problema sa fii sărac Problema e când ești sărac și te dai bogat. Atunci ești doar mincinos. Ești fals. Și cat ai fost consilier la PSD nu se pune că atunci te vindea PSDul, încasau altii pe votul tau. Doar de 3 ani te vinzi singur. Și se vede, ai încasat ceva.

  Comentariu by Anonim — 29 octombrie 2023 @ 11:13

 34. N-avea cum să ceară bani de țigări. Pe la el treceau țigările , deci ….

  Comentariu by Fane — 29 octombrie 2023 @ 11:21

 35. Oooooo, deci Căutiș se mai ocupă si de altceva decat sa il santajeze pe Stroe…. poate baga un consilier si la Bucuresti ..

  Comentariu by Johnny — 29 octombrie 2023 @ 11:22

 36. Pt 33: Cu prosteala asta de 2 lei, văzută de pe Marte că nu are vreo rațiune, jignești oamenii, pentru că îi crezi atât de proști să te creadă.

  Cu votul meu sau fără al meu, Radu Cristian își trece toate proiectele HCL, pentru că are majoritate în consiliu. Realitatea nu contează pentru tine, atât de ticălos ești.
  Practic, bei urină și ne spui nouă că e vin, poate-poate ne păcălești să bem și noi.

  Cât de proști crezi tu că sunt oamenii, încât să te creadă că Radu ar da bani pe votul meu, care oricum nu contează. De ce? Din iubire pentru mine? Pentru că-i sunt vreun prieten? Pentru că îmi este recunoscător deoarece niște dosare în care este cercetat penal, s-au mișcat din cauza actelor pe care le-am făcut? Cine altcineva ar putea să plătească votul meu?

  Ți se pare ție că am un vot care decide ceva, ca să poată fi cumpărat?

  Poate vrei să spui că am așa inteligență și așa pricepere, că indiferent dacă nu am votul majorității, de fapt aș fi stăpânul inelelor? Am eu o astfel de abilitate?

  Comentariu by Mentalistul — 29 octombrie 2023 @ 14:43

 37. Pt 35: Ce este în stare să facă Alex Căutiș, nu vei fi în stare să ajungi să ai potența aia nici în 1.000 de ani.
  Și pentru că asta e realitatea, nu ești tu ipocrit să vorbești cu superioritate despre Alex Căutiș? Ori să te adresezi mie cu superioritate? Poți face măcar cât am făcut eu? Poți face ce face Căutiș? Ai măcar idee cât fac eu, cât face Căutiș, cât fac ceilalți din echipa mea?
  Nu poți face ce facem noi. Nu știi cât facem și ce facem. Și atunci, are vreun rost să zici ceva despre Căutiș sau despre mine.

  Comentariu by Mentalistul — 29 octombrie 2023 @ 15:17

 38. https://www.libertatea.ro/stiri/titlul-de-doctor-al-ministrului-digitalizarii-bogdan-ivan-invalidat-de-cnatdcu-vasile-dincu-a-coordonat-teza-de-doctorat-4702829
  Ai nostrii ca brazii …

  Comentariu by nabuco — 29 octombrie 2023 @ 16:31

 39. Buna ziua sau dimineata la toata lumea.
  Am citit si eu cate ceva pe blogul D.lui Visa, care slava domnului rezista de ceva ani. Pentru asta il felicit public.
  Povestea cu taxele pentru agentii economici, ar fi trebuit sau va trebui analizata in sedinta de consiliu.
  Pai de asta domnilor sunteti acolo saii sprijiniti pe putinii agenti economici care ii mai are Mangalia.
  As fi tare curios cum isi vor arata patriotismul local cei alesi sa ne reprezinte.
  Sau va face cum a patit D.na Sali, i-a completat demisia si a excus-o din partid.
  Ozzy se pare catu, fiind mai vocal ar trebui sa ii mai luminezi si pe ceilalti.
  Chestia cu pachetul de tigari, este o mizerie ieftina. D.na Consilier Semiran, intradevar este foarte activa, pentru asta ar trebui sa colaborati mai bine, iar comunicatele de presa puteti sa le sustineti impreuna.
  Problema este ca fiind atat de naivi mangaliotii, iar o sa o i-a in freza cu asfaltarea Colonistilor, mie teama de termenul dupa alegeri. Nu, termenul trebuie sa fie inainte de alegeri.
  Am auzit cateva persoane care spuneau ca Judetul Constanta va deveni iar rosu. Sper sa ma insel. Apropo ce mai face D.nul Radu Mazare? mai stiti pe unde este?
  Dar D.na Elena Udrea, nu mai dau politicienii nici o stire. O fi bine, banuiesc ca a ramas cu milioanele pe care le avea, la fel ca toto ceilalti.
  Inteleg ca Guvernul trebuie sa dea 3 miliarde de lei, celor din Justitie. Frumos sa iti faci singur salariul, normal ca nu il tai, il maresti.
  Toate bune.

  Comentariu by Valy.M — 30 octombrie 2023 @ 7:56

 40. Pt 37: Ce treabă aveți voi să mă băgați într-un amor care nu mă i teresează?
  Frate, eu fac ce fac, pe turta mea, pe timpul meu, pe știința mea, pe puterile mele, cu cunoștințele mele… Nu comentez ce face altul, decât atunci când afectează poporul sau ce fac eu. În rest, nu îmi pasă.

  Până acum, singura care zice de altul e Semiran, că i-aș fură eu nu știu, aș încălca exclusivitatea pe care si-a declarat-o singură la niște subiecte. De fiecare dată a venit să arate că a orimit nu știu ce răspuns de la o instituție, am pus probe că exact același răspuns, exact aceleași extrase de carte funciară, am primit, dar cu mult timp înainte. Conform ceo ologiei, cu mintea lor, ar trebui să mă supăr eu că nu au găsit alte subiecte. Aș spune că cineva din primărie le șoptește subiectele adreselor pe care le fac, dar nu-mi pasă atât de mult ca să mă apuc să fac scandal. Apoi vine cu scandal la mine, în loc să facă scandal la Radu Cristian. Păi nu e asta o strategie? Să mă atace USR, pentru beneficiul lui Radu?

  Și voi va adresați tot mie, că să fac eu colaborare? USR nu face colaborare cu nimeni. E un partid izolaționist. Erau parteneri cu PNL la guvernare și USR a făcut de capul lui, a emis OUG, a dat ordine de ministru fără să știe prim ministrul, au achiziționat vaccin anti-covid, netestat, de 4 miliarde, fără să spună la nimeni. Și apoi tot ei urlau că altui nu știu să joace în echipă.
  Așa că încetați cu prostiile! Iată unde era salvare Mangaliei, în USR acum… Chiar s-au prostit unii de tot.

  Comentariu by Mentalistul — 30 octombrie 2023 @ 15:38

 41. cont. @25
  https://www.cotidianul.ro/interdictie-la-bauturile-energizante-legea-a-trecut-de-senat/

  Comentariu by nabuco — 30 octombrie 2023 @ 21:32

 42. Prefectul penelist, având în interes alăturat primarii PSD de la Năvodari și Limanu, a dat în judecată Guvernul român pentru un subiect care are legătură cu construcțiile ilegale. Practic, dorește abrogarea legii care permite ISC să controleze construcțiile și să notifice prefectul să atace in instanță documentele emise nelegal.

  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02AtAKU2ygxURLPtiyAAymAwwyQHcTXAYp4Ev3vFX4p9j3dDKG5qXnjDyqYTM5GE6Ql&id=100002103409812

  Mă aștept acum să sară nebunii de la USR să spună că și de asta se ocupă ei și noi nu avem voie să ne ocupăm…

  Comentariu by Mentalistul — 31 octombrie 2023 @ 15:02

 43. Doar in Burundi se poate ca prefectul dea in judecata guvernul pentru astfel de speta.
  E adevarat ca un copil cu doua moase risca sa ramana cu buricul netaiat, dar nu e cazul acum, poate Semi nici nu bagagli de seama. Asa ca voi/tu faceti o treaba cu mare impact civic.

  Comentariu by nabuco — 31 octombrie 2023 @ 15:42

 44. Pr 43: SĂ facă, să facă tot mai mulți! Asta e de ajutor.
  Dar nebunia să nu lase pe alții sa facă împotriva unei mizerii, chipurile pentru că e subiectul lor, dar în realitate nu rezolvă nimic – ce e asta? Nu e complicitate cu cei care fac ticăloșia?

  Comentariu by Mentalistul — 31 octombrie 2023 @ 20:08

 45. Nu am alte date dar daca este adevarat ceea ce spui, atunci e meschinarie.

  Comentariu by nabuco — 31 octombrie 2023 @ 21:31

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress