Mangalia – politica locală

20 octombrie 2023

La Primăria Mangalia aproape toți șefii își au nevestele colege de serviciu

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 13:32

Pe modelul mai marilor instituții și companii de stat, Primăria Mangalia a ajuns o ,,mare și fericită familie”. Pe baza datelor furnizate în declarațiile de avere ale angajaților aflăm că mai marii directori și-au adus la muncă și soții sau soțiile, după caz.

Ca și în cazul Centralei Nuclearelectrica de la Cernavodă, și nu numai, Primăria Mangalia a ajuns o ,,familie mare și fericită”. Și aici există cazuri în care soții și soțiile au devenit și colegi de muncă. În rândurile de mai jos vom prezenta câteva astfel de cazuri.

La Primaria Mangalia aproape toti sefii isi au nevestele colege de serviciu

 

Mâna dreaptă a lui Radu, coleg cu soția

Începem lista cu Șeful achizițiilor Primăriei Mangalia care este nimeni altul decât Călin Didi George, același care apare în dosarul în care Cristian Radu s-a ales cu sechestru pe avere. De altfel, și Călin are instituit sechestru. Călin Didi George este director executiv la Primăria Municipiului Mangalia, mai exact Șef la Achiziții și mâna dreaptă a lui Radu. A fost consilier la Garda Financiară, când Radu era șef, dar o mai făcea și pe șoferul pentru Radu, atunci când era nevoie. Soția lui Didi George lucrează, și ea, în Primăria Mangalia, fiind vorba despre Mihaela Călin, ca director executiv al Direcției Gospodărire Urbană și Servicii de Utilități Publice.

Didi Călin, noul city manager al Mangaliei

Florin Jianu, fost pesedist, a fost directorul societăţii de salubrizare Mangalia. A fost uns de către Cristian Radu în funcţia de city manager al oraşului devenind, astfel, mâna dreaptă a edilului. Este clar că cei doi au fost destul de apropiați, cândva, din moment ce a fost numit city manager! Numai că ceva s-a întâmplat dacă Jianu a ajuns să-și dea demisia. Începând cu data de 1 august a.c., acesta nu mai este numărul 2 din Primăria Mangalia, solicitând, la jumătatea lunii iulie, încetarea relațiilor contractuale. Radu i-a găsit repede înlocuitor, în persoana… cui credeți? Didi Călin, fostul său coleg de la Garda Financiară, coleg de dosar cu Radu.

La Primaria Mangalia aproape toti sefii isi au nevestele colege de serviciu

Soția – șefa Serviciului la Biroul Monitorizare Servicii de Utilități Public, soțul – consilier în cadrul Direcției de Gospodărire Urbană și Servicii de Utilități Publice

Un alt caz asemănător este și cel al familiei Ivan. Soțul este consilier în cadrul Direcției de Gospodărire Urbană și Servicii de Utilități Publice și a câștigat 37.073 de lei pe an, iar soția acestuia Alexandra este Șef Serviciu la Biroul Monitorizare Servicii de Utilități Publice, încasând un venit anual în valoare de 58.620 de lei.

La Primaria Mangalia aproape toti sefii isi au nevestele colege de serviciu

Soțul, șef serviciu, soția Consilier Superior Achiziții Publice

Călin Nicolae Marian este Şef Serviciu Ordine Publică, Pază şi Proximitate în cadrul Primăriei municipiului Mangalia, înregistrând în anul 2022 un salariu în valoare de 72.064 de lei, în timp ce soția sa, Manuela Daniela, a încasat un salariu de 68.303 lei, fiind angajată în funcția Consilier Superior Achiziții Publice.

La Primaria Mangalia aproape toti sefii isi au nevestele colege de serviciu

Soția-Șef al Biroului de Inspecție Fiscală, soțul-polițist local

Marinca Raluca Iuliana este Șef al Biroului de Inspecție Fiscală, încasând anual un venit în valoare de 58.582 de lei, în timp ce soțul său Lucian este polițist local și încasează anual un venit în valoare de 49.282 de lei.

La Primaria Mangalia aproape toti sefii isi au nevestele colege de serviciu

Șefa Biroului Urmărire Contracte are soțul angajat la Biroul de Investiții

Paraschiv Simona Iuliana este Șef la Biroul Urmărire Contracte, iar soțul său, Cristian, este consilier în cadrul Biroului de Investiții. Femeia a încasat în 2022 un venit anual în valoare de 75.116 lei, dar bărbatul un venit în valoare de 68.988 lei.

La Primaria Mangalia aproape toti sefii isi au nevestele colege de serviciu

Marian Panait, referent în cadrul Primăriei Mangalia, câștigă anual 34.781 de lei, în timp ce soția Cornelia Panait, consilier, câștigă 44.390 de lei.

Andreea CONDURACHE, Replica 20.10.2023

44 Comments

 1. statul care ne fura din toate pozitiile.bugetari care sunt latiti regeste din banii nostri.
  mai nou statul ht vrea sa elimine cashul.sub masca luptei impotriva coruptiei.coruptia se vede din avion.nu e nevoie sa pelezi la astfel de mijoloace daca organele statului , platiti de noi, si ar face datoria.dar ce sa vezi?tocmai organele alea fac cea mai mare evaziune.
  de ce trebuie sa imbogatesc eu bancile?de ce trebui sa latsc si eu si comerciantul de la care cumpar ceva comision?nu vreau.vreau sa platesc cu cash.platind cu cardul platesc mai mult.azi am fost la o banca unde am cont.surpriza.la atm ul bancii respective retragerea de numerar e taxata cu 0,5%.adica din banii mei.se imbogatesc ei.dar eu nu am nevoie de serviciul lor.de ce sa fiu obligat sa l folosesc?? ca sa se imbogateasca bancile si statul asta hot si impotent?

  Comentariu by wow — 21 octombrie 2023 @ 17:18

 2. Pt. #1
  https://www.comisarul.ro/articol/cutremur/inainte-de-a-fi-numit-de-ponta-la-eximban_626639.html
  samd

  Comentariu by nabuco — 22 octombrie 2023 @ 10:20

 3. Acum stau și mă întreb de ce dorința asta acerbă să ne distrageți atenția de la prezent, cu niște mizerii întâmplate demult, în alt loc, adică noi astăzi nu putem face nimic altceva cu privire la asta, decât să învățăm din istorie. Învățăm din istorie privind alegeri, decizii, acțiuni pe care le putem face noi. Dar dacă a fost o furtună de vânt în Fetești, în anul 2005, la ce ne ajută pe noi să nu pățim o furtună de vânt dacă nu putem să controlăm vremea. Noi, în Mangalia, nu avem echipamente sau altceva, să controlăm vremea.

  În schimb avem atâtea subiecte care privesc orașul, zilnice. Mafia politico-economică a ticăloșilor taie im fiecare zi din viața oamenilor, asupresc și se fac milionari pe munca oamenilor, și nu că ar fi (toți) oamenii proști, ci pentru că ai dezvoltat un sistem pe care nu vreți să-l discutați (darămite să luptați împotriva lui!), preferați să schimbați subiectul la altele de rahat, nici măcar „Ajutor!” nu mai sunt capabili oamenii să strige.
  Vai ce politicieni interesanți suntem că în loc să facem ce trebuie, stam și comentăm despre ca au sodomizat unii țara în urma cu 20 de ani, ca de parcă de acolo se trage mizeria care se întâmplă orașului nostru. Nu, aia e doar consecința că priviți în altă parte, atunci când trebuie să acționați pentru a nu permite răului să se instaureze.

  Băi frate, băi nene… cu ce ne ajută pe mine (concetățeanul vostru) comentariile 1 și 2, în afară de faptul că ați distras atenția de la subiectul articolului de ziar.

  Comentariu by Mentalistul — 22 octombrie 2023 @ 10:53

 4. Am alte diverse dezamăgiri privind oamenii care, când e de ironizat, când e de atacat pe la spate, sunt foarte acerbi, dar când vine vorba de luptat și sacrificat (timp, bani, sănătate) pentru un viitor mai bun, consideră că este o prostie.

  Șacalii au tot venit să fure stâna. Fură o mioară colo, fură o mioară colea, dar pentru faptul că am stat în luptă împotriva lor, nu au ucis tot, nu au furat tot. M-am luptat de unul singur, ani de zile.

  Acum alții, care s-au trezit că vin alegerile, iar în loc să contribuie și ei, să zică „noi ne luptăm în stanga”, „iar noi ne luptăm în dreapta”, alții în zona X, alții în zona Y, astfel încât efortul comun să alunge șacalii și să-i nimicească pentru totdeauna… în loc de asta, niște javre care au stat 3 ani ascunse (de la alegeri până acum) vin la șantaj și spun „Dacă nu ne lași sa punem stăpânire pe stână acum, te atacăm și noi, în timp ce te lupți cu șacaii!”.
  Dar javrelor, dacă mă veți ataca pe mine lupii or să ucidă toată stâna, inclusiv pe voi.
  „Da, știm. Dar noi am prins momentul să injunghiem de la spate eroul și asta e: fie ne lași pe noi la putere dacă învingi pe șacali, fie o mănânce șacalii pe toți, mai puțin pe noi, pentru că i-am ajutat!”

  Iar javrele se duc prin stână și spun: Dacă Ozzy nu se unește cu noi să ne lase la conducerea stânei, înseamnă că vrea să ne mănânce șacalii pe toți. Noi merităm puterea!
  Dar unde ați fost în ultimii 3 ani, javrelor?

  Întrebarea al cărei răspuns este mai important: cât de proaste să fie unele oi din stână, încât după ce m-au văzut că mă lupt singur să apăr stâna, se apucă să susțină, să voteze, pe aceste javre șantajiste?

  Oricum javrele nu au șanse de câștig, șantajul este tot ce știu ei.

  Chiar dacă schimbăm pe Radu și cumva ar ajunge aceste javre la conducere, ce se va fi schimbat? Decât numele ticăloșilor, iar pentru Mangalia va fi același lucru.

  Astfel că avertizez, poate javrele nu au înțeles: Nu fac alianță cu cineva in aceste alegeri! Cine dorește să vină camarad de luptă, să apere flancul stâng, ori sa apere flancul drept etc, va avea merite și beneficii. O face în sprijinul luptei, singura care a existat.

  Cine vrea să lupte separat cu șacalii, dar prin a mă ataca pe mine, îl consider unul dintre șacali și primește același tratament de la mine. Pentru că asta e o javră, un alt șacal fără curaj.

  Stâna aceasta nu ar fi supraviețuit fără mine, în acești ani. Nu au făcut nimic, ei nu sunt nimic, dar au pretenții de fifty-fifty.

  Comentariu by Mentalistul — 22 octombrie 2023 @ 11:37

 5. O2zy,
  e normal sa te sicaneze pentru ca prin actiunile si promisiunile tale electorale ai devenit cu adevarat de temut.
  In acelasi timp este bine ca te antrenezi pentru „marea finala” dar trebuie sa inceapa „meciul” si mai ales sa se termine ca sa isi castigator.

  Un sfat pe care mi-am permis sa ti-l dau: „numara pana la 10” …
  Incerc sub alta forma mai ales ca ce-a de a doua calitate nu-ti lipseste:
  https://sd.keepcalms.com/i-w600/keep-calm-and-iq-82.jpg
  Parerea mea: este o eroare sa treci peste faptul ca vom fi chemati la vot pentru 4 tipuri de alegeri.

  Bafta!

  PS: https://www.youtube.com/watch?v=MbEf-pDhkWQ

  Comentariu by nabuco — 22 octombrie 2023 @ 12:20

 6. problema caash ului o vad ca o problema la nivel national .si de o importanta care bate la fund ce fac alesii locali.n am sa ti dau exemple dar doar gandeste te la micii comercianti din targ.teoretic statul le scumpeste produsele cu 0,5% .plus alt procent cand vor depunde cash ul la banci.
  orcium casa de piatra@
  si app darul a fost cash sau card ?:p glumesc

  Comentariu by wow — 22 octombrie 2023 @ 12:42

 7. Pt. #6

  https://www.replicaonline.ro/banii-pentru-pensiile-romanilor-blocati-intr-o-banca-ruseasca-572249

  Comentariu by nabuco — 22 octombrie 2023 @ 13:36

 8. Ai uitat de amantele primarului,Colgiu sau Zamfir de la pol Locală.te ingrozesti ce averi au acumulat aceste fufe.

  Comentariu by Ion Condrut — 22 octombrie 2023 @ 14:36

 9. Pt 5 și restul lumii: Cu cât se mărește cercul cunoașterii, cu atât se mărește granița cu necunoscutul.

  Am candidat în 2020 pentru Senatul României. Am făcut campanie, am cheltuit cu ea. De ce credeți? Câți au experiența aceasta?

  Momentan, strategiile noastre (echipei noastre) de campanie trebuie păstrate neștiute. Sunt atent la sfaturi. Vă solicit să aveți încredere că ne-am gândit la foarte multe, când am stabilit o strategie.

  Spre deosebire de alți candidați, am acces la o mașinărie de gândit, formată din oameni inteligenți. Restul e can-can.

  Comentariu by Mentalistul — 22 octombrie 2023 @ 17:44

 10. Deci, d-le Menabit, susțineți ca sunteți eficient, aveți rezultate si că ați candidat pentru Senatul României în 2020. Ați luat 473 de voturi!!! Nici măcar 1 procent, despre ce rezultate vorbiți? Pana și mama ar fi luat mai multe voturi de la doamnele cu care merge la biserică!

  Comentariu by Gelu Marinescu — 22 octombrie 2023 @ 18:34

 11. Pt.10 : Mă vezi pe mine că am vreun apetit pentru politica la nivel național? Spun că am făcut campanie. Care mi-a folosit pentru ce am vrut să îmi folosească. Habar nu am câte voturi au fost.

  Dacă nu ai înțeles la ce s-a referit nabuco la nr.5, deja avem o diferență de capacitate cognitivă atât de mare, încât vorbim limbi străine unul cu altul.

  Îți dau câteva indicii:
  – nu s-a referit să candidez la europarlamentare, prezidențiale sau parlamentare (cu gândul de a câștiga),
  – dar s-a referit că ar trebui sa fiu prezent cumva în europarlamentare, prezidențiale și parlamentare, de genul cum sunt PNL și PSD. În aceste 3 alegeri se definesc partidele care primesc voturi pe siglă, nu pe candidat.

  Comentariu by Mentalistul — 22 octombrie 2023 @ 18:53

 12. – sa presupunem că la europarlamentare PSD ia 35%, PNL ia 15%. Adică 50% – acesta este votul pe sigle la nivel național și intră în mentalul oamenilor.
  – după care avem „votul util”, care va fi în favoarea acestor 50%
  – cum ar veni, Radu poate intra la locale cu un procent organic de 50%.
  De la scorul acesta, alianta PSD-PNL pierde în Mangalia din cauză de candidat. Eu sunt convins că un alt candidat pe alianța PSD-PNL, chiar și necunoscut, poate să obțină mai mult decât Radu Cristian.
  – pierderea din cauză de candidat poate să fie îndeajuns pentru a schimba rezultatul pe inversul celui pe siglă.
  – nabuco zice că în cele 4 alegeri trebuie să merg cu un partid care sa tragă voturi și la locale

  Răspunsul meu o să-l afle, de fapt o să-l dibuiască pe parcurs.

  Comentariu by Mentalistul — 22 octombrie 2023 @ 19:28

 13. Nu ești la PER, asta e locomotiva care va aduce procente la europarlamentare, de alt partid nu ai cum sa te lipești, asta ar însemna traseusm ordinar, ținând cont ca ai fost și în psd, și în aur,iar acum în per. Dar notorietatea ta tot ar fi trebuit sa-ți aducă niște voturi, care nu au venit… Da, un candidat fără un partid viabil în spate, nu prezintă mare interes pentru electorat.
  Plus ca trădezi și asta nu se uita.

  Comentariu by Gelu Marinescu — 22 octombrie 2023 @ 19:46

 14. Pt. #11
  Poate ca lucrurile spuse mai pe sleau (i.e. https://www.youtube.com/watch?v=oAYUzyk6gM4&t=675s ) iti vor atrage la inceput ceva mai multi denigratori pe „NiET” dar la urna alegatorul pune stampila pe cine are incredere.

  Comentariu by nabuco — 22 octombrie 2023 @ 20:05

 15. cont. @14
  https://www.hotnews.ro/stiri-politic-26619549-sondaj-comanda-pnl-66-3-dintre-romanii-considera-psd-pnl-trebui-candideze-separat-alegerile-europarlamentare-geoana-primul-loc-urmat-ponta-kovesi.htm
  Daca memoria nu ma inseala iti trebuie un „ajutor” de cel putin 10% – degustibus !

  Comentariu by nabuco — 22 octombrie 2023 @ 20:22

 16. Pt 15: Mă bucur că nu ai uitat că am spus că îmi trebuie un accesoriu de 10%.
  Din discuție realizez că nu „vezi” o soluție câștigătoare. Ceea ce face ca siguranța mea să pară o vrăjeală falsă. Inițial am studiat tabla de șah, am prezentat-o și pe aici așa cum am văzut-o, nu e deloc optimistă (după situația de astăzi). De aceea, am gândit o strategie care să răstoarne piramida. Am calculat-o, recalculat-o, îmi place ce am gândit, abia acum devine pasionant. Mă oftic că nu am „văzut-o” în 2020.
  Nu pot să divulg, pentru că o vreau realizată. Pentru că ești un om echilibrat, îți spun de pe acum că adevărul este doar în ce declar public.

  Deci…
  Scorul național pe partide are relevanță în alegerile locale când nu există candidat sau candidați care să aibă electorat pe numele lor.

  Primarul are în plus față de partid, are pe cei atașați de el ca primar. Nu numele personal are electorat, ci funcția. In funcție de cum au afectat faptele primarului, are electorat mare sau mai mic.

  Ce avem în oraș?
  – PSD, care nu are candidat, dar are capacitatea să importe (de la alt partid ori din alt oraș), ori să meargă fără șanse cu cineva din organizația Mangalia.
  – PNL care are primarul
  – PER – care de fapt este Ozzy pe persoană fizică.
  – Pro România – care nu ar fi avut consilier local pe Dan Moldovan dacă nu l-ar fi ajutat Radu Cristian.
  – USR care se mai agită cu câte un subiect odată la câteva săptămâni, dar nu are finalizare la Mangalia. În 2020 nu a obținut consilier local.
  – AUR cel proaspăt, care merge cu Moroianu momentan. În 2020 nu a obținut consilier local, nici nu a candidat.
  – alte partiduțe care reprezintă nimic în Mangalia.

  La candidați avem Radu Cristian, Ozzy, probabil Murad, candidatul USR, candidatul AUR, dar care nu va fi Nicu Moroianu. În situația aceasta, nu prea contează ce fac ceilalți, pentru că orice campanie ar face, același scor vor obține. Murad dacă mai candidează, va trebui să își asume că îi voi face o imagine națională, de-i va fi rușine să iasă din casă.
  Singurul care poate schimba rezultatul este subsemnatul, contează ce campanie fac. E greu, dar e posibil.

  https://www.constanta.info/2023/07/06/daniel-moraru-de-la-midia-omul-lui-stroe-si-dumitrache-bate-la-portile-aur-constanta-s-a-dat-startul-la-adunat-iepurasi
  Articolul e tendentios greșit. Dacă singurii care vând Cola în România sunt Pepsi și Coca Cola, e o prostie să afirmi că cele două sunt încârdășie. Dar dă o informație interesantă.
  Oricum, era vorba că AUR se unește cu PER la nivel național. Dar nu ajută la ceva. Aici este nevoie de altă strategie.

  Comentariu by Mentalistul — 22 octombrie 2023 @ 23:23

 17. Pt. #16
  https://www.replicaonline.ro/cristinel-dragomir-trebuie-sa-se-termine-cu-nepotismele-in-psd-constanta-cu-baiatul-lui-x-si-fata-lui-y-video-567858

  Comentariu by nabuco — 23 octombrie 2023 @ 12:01

 18. Eu aș fi atent și la polul de dreapta care se va realiza, USR, PMP și FD. Va rupe rău din PNL.

  Comentariu by lucian visa — 23 octombrie 2023 @ 12:05

 19. Eu înțeleg că cei de dreapta nu au ce să voteze. Și le-a rămas de votat organizatia politică a multinaționalelor, băsiștii care sprijină poliția politică instaurata de Băsescu pentru că au orgasm când toarnă pe cineva la securitate, și niște resturi de așa-ziși liberali care datorează locurile lor de muncă de bugetari regimului lui Ludovic Orban. Pe vrea lui Ludovic Orban, Primăria Mangalia a urcat de la 250 angajați la 500 angajați. La fel în toate instituțiile din țară.

  În realitate, este o dreapta bășinoasă. Zici că dreapta a rămas in useriști?
  – USR nu e de dreapta, doar si-a scris singur in statut că este de centru-dreapta. În realitate are o Ideologie a roboților, care muncesc, respiră și au orgasm la comandă.
  – PMP e partid de votat când e Băsescu candidat. În rest, neavând cu cine vota, nu votează. Ori să pun problema altfel: nu văd pe băsiști să voteze candidatul USR.
  – Forța Dreptei este Ludovic Orban. Și mai mult de atât nici nu merită să mai spun. Oamenii nu viteaza PNL pentru ce a făcut regimul PNL când a fost la guvernare în pandemie. Adică Ludovic Orban. Adică vreți sa spuneți că cel de dreapta care nu vrea sa voteze PNL pentru prosteala cu guvernul Orban, va vota cu partidul lui Orban?

  La europarlamentare USR-PMP-Forta Dreptei nu vor ajunge la 50%, deci vor arăta că nu au șanse de câștig la vreo guvernare, astfel că la alegerile locale nici nu vor fi votate aceste resturi de partiduțe.

  Iar în Mangalia aceste partide nu există.
  Înțeleg, d-le Vișa, că sunteți principial de dreapta, dar dacă nu există luptători pricepuți de dreapta, nici vreo luptă de dreapta nu există. Cel mai de dreapta din Mangalia tot eu am rămas: proiectul meu pentru Mangalia este predominant pentru dezvoltarea economiei locale. Dacă dezvoltăm economia locală, avem și grija pentru vârstnici, avem și cultură, avem și sport.
  Pe cine vezi candidat de dreapta la USR Mangalia? Ori de la PMP? Ori de la FD? Cel mult pot să irosească niște voturi anti-Radu. Pentru că nu există nume cunoscute că au fost pe baricade,în luptă. De aceea, voi lupta să recuperez orice vot care se va irosi aiurea, dacă nu vor veni în sprijinul candidaturii mele. Voi lupta cu ipocrizia lor (sa ceri votul după ce ai stat ascuns până acum, este o mare ipocrizie), la fel cum lupt împotriva ticăloșiei lui Radu.

  Eu nu vreau să lupt singur contra tuturor, dar dacă voi fi nevoit o voi face. Nu de partide am nevoie, ci de voturile care s-ar risipi pe acele partide. Asta obtin prin alianță asigurându-le loc de consilier local. Ori luându-le votanții.

  În predicția mea, AUR nu va avea candidat, îmi va susține candidatura.
  Posibil și USR să o facă, dacă își dorește consilieri locali. Pare greu de crezut la stilul lor de până acum, dar exact stilul se va schimba. Iar băsiștii mă votează pentru că nu au ce altceva să voteze, sunt pe placul lor.

  Comentariu by Mentalistul — 23 octombrie 2023 @ 13:23

 20. Vai de capul meu, lesin de atata strategie.
  Eu va spun doar atar, candidatul sustinu de psd, indiferent in ce configuratie, singur sau cu pnl in aceeasi barca, va castiga detasat alegerile la mangalia.
  Las acest comentariu ca sa ramana scris, voi face si print screen:
  Ozzy, daca va merge din partea PER la alegeri, maxim 600 de voturi – optimist. Dar eu cred ca are deja negocierile facute pentru ele.
  Restul candjdatilor, de la oricare alt partid, merg in alageri pentru a aduce consilieri. De aceea partidele cu voturi pe sigla, au nevoie de candidati integri, simpli, care sa nu traga votul pe sigla in jos, iar aici ma refer la AUR. (Vad 3 consilieri AUR, daca vor avea candidat ok).
  Restul partidelor nu exista si nu vor exista decat daca se vor lipi de cei care conteaza – pnl, psd, aur.
  Pe scurt, pentru cei care se lauda cu IQ – matematica e simpla.
  Toata lumea se bate pe aceeasi felie de paine. Cand unii rup bucati mari,nu raman decat firimituri, iar firimiturile nu te baga nici in consiliul local.
  Si mai pe intelesul tuturor, firimiturile se negociaza si se vand, celui care cu greutatea lor isi indestuleaza bucata lui de paine si cantareste mai mult.

  Comentariu by Aloo — 23 octombrie 2023 @ 13:31

 21. Pt. #20
  https://www.youtube.com/watch?v=tu5bnn_kJRM
  +
  https://www.youtube.com/watch?v=-KwLC4kDprs
  =
  ?

  Comentariu by nabuco — 23 octombrie 2023 @ 14:13

 22. Pt 20: În 2020 ai asigurat că nu voi avea 200 de voturi. În cea mai proastă zi a mea am obținut 3 consilieri locali. Puteam să iau mai mult decât PSD. Singur.
  Acum ai zis 600, pentru ca ai văzut public declarația a 600 de persoane că mă votează. Acelea sunt 600 de familii, care au declarat public că am votul lor.

  La pct.15 ți-a pus link nabuco, cu ce zice Cristinel Dragomir, care a fost vicepreședinte PSD pe județ:
  „„Din punctul meu de vedere, PSD nu există în momentul de față în județul Constanța. Județul acesta are trei mari municipii, unde PSD nu are nici primar, nici viceprimar. Cred că cel mai bun scor l-au avut în municipiul Constanța, unde au obținut 19% la Consiliul Local. Este al treilea partid în Consiliul Local Municipal. La Medgidia nu cred că au sărit de 20%, iar la Mangalia nici măcar nu au avut candidat. În marile municipii, PSD nu contează și în celelalte orașe nu au decât un primar la Năvodari. În rest nu au, în celelalte orașe, nici primar, nici viceprimar. Dacă e să luăm toate orașele și municipiile, care reprezintă cam 80% din populația județului, PSD nu este reprezentat. Este doar primarul de la Năvodari, Florin Chelaru, care, slavă domnului, și-a făcut treaba. Să nu creadă cineva că oamenii poți fi păcăliți. Ce m-a surprins pe mine în mod neplăcut a fost că PSD nu a luat nicio măsură, în ciuda celor întâmplate. Având în vedere experiența mea politică pot să deduc anumite lucruri. Echipa aceea care a pierdut in corpore nu poți să o mai pui. Trebuia să plece toată lumea acasă. E singurul partid care nu a mai făcut alegeri. Eu am crezut că PSD nu va mai câștiga alegerile în municipiul Constanța mulți ani după 2020. Nici măcar nu au făcut alegeri, nu mai vorbim despre candidat. Este inadmisibil, strigător la cer, să mai fie un an până la alegeri, și ei să nu aibă un lider, nu vorbim despre candidat.“

  Și are dreptate.
  Câtă credibilitate să ai dacă vii și spui acum că un candidat PSD ar putea să câștige alegerile locale? Fără să spui că acel candidat este Radu Cristian, care va trece la PSD înainte de alegeri?

  Până în prezent puteți fi siguri doar de candidatura lui Menabit Ozghiun. Pentru că nu depinde de nimeni să candidez. Iar electoratul meu e pe persoană fizică.

  De Radu Cristian nu puteți fi sigur, poate să pățească ce a pățit primarul Medgidiei: să fie condamnat.

  PSD nici nu are candidat, dar un pesedist pe aici își umflă venele cu aer, că va câștiga alegerile. Când PSD a avut scorul istoric de 45% pe țară, candidatul PSD Mangalia a obținut 11%

  Iar la AUR Mangalia au început să vândă locurile de consilieri locali, 3-4 eligibile, cu 25.000 de euro. Un loc de consilier local valorează și recuperează banii doar dacă face parte din majoritatea care decide, cum au fost cei 10 penelisti complici la jaful organizat asupra orașului nostru. Ca să facă parte consilierii AUR din majoritatea care decide, înseamnă că organizatia a fost deja vândută lui Radu Cristian. PSD nu are primar, ca să poată să cumpere pe AUR Mangalia. Iată cum se explică și faptul că sediul a fost platit pe un an de asociatul lui Radu. Tot scopul lor este să prindă câțiva consilieri locali pe notorietatea la nivel național a lui AUR, aceștia sa facă parte din majoritatea împreună cu consilierii lui Radu, iar la schimb rup votul anti-Radu, ca să câștige Radu.

  Este o luptă grea, nu? Să aibă Radu agenți de campanie și pe PNL, și pe PSD, și pe AUR? Pe față sau sub acoperire. Pentru ce atâta efort? Pentru că le este teamă de un singur om, fără partid, fără puterea de primar, fără să mă folosesc de notorietatea altora pe național.
  Cine ar avea forța să lupte cu atâta sistem.
  Măcar pentru atâta lucru merit respect. Până și de la adversari. Doar proștii se apucă se denigreze că sunt inteligent, doar pe motivul că nu văd ei cât de favorabilă este tabla de șah pentru mine. Au greșit de fiecare dată, eu am avut dreptate. Dar tot insistă să facă mișto, de parcă mi-ar fi superiori în acțiune și gândire.

  Dar cu cât se adună ei spre vârful piramidei, cu atât mai multe șanse am să răstorn piramida.
  Pot lejer asta dacă am de partea mea pe cei care nu s-au vândut. De exemplu, d-le Vișa, cu ce te ajută să îmi cauți piedici pentru reușită, în loc să identifici șansele de reușită?

  Cei care discută politică, ce câștigă ei dacă nu apreciază că le sunt adversarilor superior în acțiune și gândire, iar în loc de asta se arată copleșiți? Dacă aș face schimb de locuri cu Radu Cristian, ar fi el în stare să facă fără bani, fără partid, fără mafioți, ceea ce sunt ei în stare să fac? Poate altcineva să facă cât fac eu, dacă ar fi in locul meu?
  Cei care nu s-au vândut, câștigă ceva dacă mă atacă cu prostii, ori sunt mai avantajați dacă mă sprijină si mă încurajează?
  Ce am făcut pana acum, cum i-am altoit pe ticăloși, ar trebui să fie de ajuns ca să nu se mai apuce frustrații de ironii și sarcasme, care în realitatea se arată ca fiind ciudă și invidie.

  Nu sunt Lăpușneanu, dacă voi nu ma vreți, eu vă vreau…
  Nici nu candidez să demonstreze ceva, ori că mi-ar trebui mie să fie primar să mă simt fericit. De fapt asta e puterea mea, că nu am nevoie. Eram consilier PSD, nu am acceptat sa ma îndoaie doar ca să pastrez funcția. Nu am acceptat orice compromis, doar ca să fiu candidatul PSD în 2020. Dacă eram candidatul PSD, câștigam.
  Asta e puterea mea: nu depind de nimeni, pentru că sunt un om puternic.

  Și vine sa facă mișto cine? Cei care nu fac ceva pe propriile puteri?

  Lupta pare fără de succes, după mintea a 95% din cei care văd situația. Eu zâmbesc, pentru că mai bine nici nu se puteau așeza lucrurile. De parca le-am aranjat eu.

  Concluzie: La PSD nici nu se știe ce va fi, dacă va fi Stroe sau altcineva. Dacă va fi altcineva, poate cel de la pct. 20 să aibă dreptate, candidatul PSD să câștige alegerile, pentru că aș putea să preiau organizatia PSD Mangalia.
  La PNL nu se știe dacă Radu va avea deja o condamnare, măcar pe fond.
  La AUR nu se știe cine va fi președinte la AUR Mangalia, dacă Nicu Moroianu rămâne sau va fi dat afară pentru vânzarea de loc presupus eligibil pe lista de consilieri. Dacă aș vrea să iau AUR pe Mangalia, în 24 ore m-aș instala. Cred că nu aveți atâta lipsa de imaginație încât să nu deduceți că AUR, USR, Forța Dreptei, toți trag de mine. Electoratul meu, pe persoană fizică, ajută procentelor fiecărui partid, indiferent cum se numește. Deci dacă vreau sa fie candidatul grupului de dreapta al lui Vișa, se poate. Dacă vreau să fiu candidatul lui AUR, se poate. Dacă PSD și PNL nu merg în alianță în alegeri, Stroe pleacă, deci pot fi și candidatul PSD. Sunt atât de multe posibilități, încât e ipocrizie clară să faci predicții despre numărul de voturi pe care le pot obține.
  Și în afară de asta, sunt capabil să îmi fac propria strategie. S-a văzut în 2020.
  Cei care nu sunt în stare să strângă pe propria putere măcar de 1 consilier local, mai pot ei sa comenteze despre mine, cu superioritate?

  Comentariu by Mentalistul — 23 octombrie 2023 @ 14:26

 23. https://www.libertatea.ro/stiri/interviu-mircea-cartarescu-iohannis-nu-a-avut-nicio-contributie-pozitiva-la-mediul-politic-romanesc-ce-se-poate-intampla-in-alegerile-pe-care-le-asteptam-cu-angoasa-cu-to-4697956
  Daca nu pentru literatura macar pentru filozofie, pas cu pas.
  https://stirileprotv.ro/stiri/politic/iohannis-a-facut-o-gluma-cu-laureatul-premiului-nobel-la-fizica-in-2018-ca-intre-profesori-reactia-savantului.html

  Comentariu by nabuco — 23 octombrie 2023 @ 15:42

 24. Aoleu, te-ai enervat rau de a trebuit sa scrii atat. Nici nu am citit decat primul paragraf, pentru ca retorica o stiu si e deja obositoare. Stiu, eu le faci pe toate, le stii pe toate si datorita tie se intampla toate. Daca nu vrei tu, nu rasare nici soarele.
  Din pacate, tu, care ai plecat la drum tot PSD-ist pe filiera stroe-moraru (pt cunoscatori). Si ai ramas, dar la moraru si faci si tu un joc.
  Ma confunzi, habar n-am despre ce vorbesti cu 200 sau 600 de voturi sau alte aberatii.
  Eu am facut o predictie – am dreptul asta, cred, nu? Sau doar tu ai voie si restul nu? Ups, uite ca eu nu trebuie sa cer voie ca sa fac o predictie. Buna sau rea, asta este ceea ce cred eu.
  Radu cristian a castigat alegerile de fiecare data sustinut de psd, pt ficare mandat!
  La alagerule urmatoare, oricine va veni, sustinut real de psd, va castiga! Pt ca vreti sau nu vreti, in romania psd si pnl sunt partide, restul sunt vehicule cu un scop si durata limitate. Inclusiv aur.
  Fa un print screen si discutam dupa alegeri. Mai e putin.
  Ca sfat, nu te mai simti atacat de toata lumea, pt ca acel comentariu nu iti era adresat si nu trebuia sa te lezeze.
  Era o predictie pe care am sa o reiau dupa alegeri.
  Faptul ca te simti lezat de orice arata trasaturi putin la limita unor tulburari. Nu e deloc ok si nu spun asta in sens peiorativ.

  Comentariu by Aloo — 23 octombrie 2023 @ 15:48

 25. Pt 21
  Nu sustin aur.
  Am facut o constatare a realitatii zilelor noastre.
  Aur este in trend, bine sau rau, vom vedea. Va avea 3 consilieri la mangalia, opinie personala. Pot sa ma insel, poate chiat mai multi.
  Restul consiliului va fi format din psd+pnl si 2-3 rataciti. Majoritatea calificata, de 13 voturi va depinde de votul consilierilor aur in urmatorul consiliu.
  Cu moroianu sau fara aur va avea consoloeri. Cat despre moroianu, se tine bine pe glezne si cred ca va ramane presedinte aur. Bravo lui!
  Pentru observatori – moroianu a fost consilier local, foarte vocal, un om cinstit, nu s-a vandut niciodata si nu a votat pe „beneficii personale”.
  Ba a fost folosit de „crocodili” si asta a fost greseala lui. Dad calitatea lui umana este una ok, la fel parere personala, fara sa influentez pe cineva. Se pot urmari evolutiile tuturor.
  Vanzator a fost ozzy, nu moroianu. Nu l-am vazut pe moroianu sa pacaleasca fraierii care i-au acordat incredere.
  Ii lipseste ceva pentru a fi primar, sustinerea „crocodililor”!
  Mai mult, dar nu e cazul sa facem aici dezbatere, orasul nu e condus doar de primar, iar un primar fara echipa, este lipsit de valoare. Pt ca echipa lui va trage sforile, drept dovada articolul care face obiectul acestor comentarii.
  Iar primarul fara sustinere de la centru, este fix pix. La sat merge, nu sunt interese, dar la municipiu cu 7 statiuni turistice de interes national, port si localitate de frontiera, greu!
  Doar naivii cred ca mangalia va avea un primar la intamplare. Veti vota pe cine va fi pe lista, iar pe lista cu sanse reale vor fi maxim 2. Din care unul astazi este radu cristian, daca nu va fi trimis in judecata si atunci e posibil sa avem surprize.

  Comentariu by Aloo — 23 octombrie 2023 @ 16:05

 26. Pt. #25
  Raspunsul corect este:
  = https://www.cotidianul.ro/mugur-isarescu-clar-pentru-toata-lumea-care-i-treaba-cu-aurul/
  O caterinca cu scop de declansator emotional.

  Comentariu by nabuco — 23 octombrie 2023 @ 16:19

 27. Ne povestește broasca despre cum e cu zburatul printre nori. Din experienta ei de avion cu reacție.

  Același care insista că eu trăiesc din pensia lui tata (mort de ceva ani), că cerșesc la alții, că sunt băet sărac și oropsit… Și că nu voi obține nici măcar 200 de voturi.
  Ai nimerit-o…?

  Am să deschid un pariu pe predicții și facem un concurs, sponsorizez cu 10.000 de euro pentru predicția care se adeverește. Dar participarea cu predicția să coste 1000 de euro, să vedem cât se încrede fiecare în predicția sa.

  Comentariu by Mentalistul — 23 octombrie 2023 @ 16:30

 28. Pt 26: „Puștiul” ăsta care bate câmpii nu a înțeles nimic din ce se întâmplă, nu știe să citească printre rânduri, din comunicate și articole.

  NATO (a se citi americanii) și UE au nevoie de stabilitate și de execuția întocmai și la timp la granița NATO cu războiul Ucraina-Rusia. Un partid de tipul lui AUR nu are voie să prindă putere. Iată în Polonia, un partid de tip AUR a câștigat alegerile, dar nu face guvernarea. Nu contează dacă pe național AUR are 5%-10%-20%, nu poate participa la guvernare. Adică nu poate să aibă vreo putere de decizie, nu riscă NATO asta.
  Prin urmare, intr-un an AUR va fi redus la nișa de extremiști. Pentru că acestea sunt directivele de afară.
  Geoană vine de la NATO cu directivele gata semnate de viitorul președinte al României.
  Astfel că nivel național AUR va fi dus la 10%. La nivel local ar lua ca pe național, dacă nu aș exista. Dar pentru că exist, pățește ca USR în 2020: nu prinde consilier.

  NATO vrea modelul Polonia și pentru România: o alianță PSD-PNL. La Mangalia este primar PNL. Cat de proști sa fie încât să nu desemneze pe Radu candidat? Și ce sa facă, pe cine altcineva să desemneze? PSD nu are vreun candidat. Și prosteala aia ca să vină Georgescu, care este primar la Limanu, să candideze la Mangalia, chiar credeți că PSD-PNL riscă să piardă 2 primării?

  Astfel că lucrurile sunt clare: Singurii care ar putea să câștige sunt Radu Cristian și Menabit Ozghiun.
  Orice se spune în defavoarea Ozzy, este campanie pentru Radu. Chiar dacă o disimulează în prosteală că va câștiga PSD, va câștiga AUR un număr de x consilieri etc.

  Era de ajuns ca ai zis că va câștiga PSD. Apoi, ai plusat că va câștiga și AUR 3-4 consilieri.
  Eu am 3 consilieri, câștigați în cea mai proastă zi a mea.
  Dar nu, asta nu contează, ca pot scoate mai mult decât în 2020, atacul intenționat a fost cu afirmația ca nu obțin mai mult de 600 de voturi. Această disperare pentru ca să-mi diminuezi percepția privind capitalul electoral pe care îl am.

  Cu rațiunea clară că e între Radu și Ozzy, toată propaganda ta e împotriva mea, nicidecum pro PSD, ori pro AUR.
  (Lejeritatea aia cu care ai început ca că va câștiga candidatul PSD. Apoi insistenta că nu ții cu AUR, dar… Normal că nu ții cu aia, sau cu ăilalți, ci o faci pentru Radu, vândut sau sclav).

  Comentariu by Mentalistul — 23 octombrie 2023 @ 16:59

 29. Exact. M-ai nimerit.
  Nu l-am votat pe radu niciodata. Deci nu sunt pro radu. Poate am votat partidul tau la alegerile trecute si am fost unul dintre naivi, pusti fiind, iar intre timp am inteles cum stau lucrurile. E normal ca unii sa latre, sa pozeze frumos, ca influencerii pe instagram si sa vanda produse toxice, pentru bani.
  Asa ai facut si tu, ai prezentat iluzii ca mai apoi sa vinzi acelasi mar otravit. Te ai vandut la prima strigare.
  La fel ca mine, mai sunt inca cateva sute care stiu combinatiile tale prin care ai vandut tot, si care sunt dezamagiti. Nu ma refer doar la faptul ca ai sarit in barca lui murad pe ultima suta, ci si la faptul ca ai scos un consilier cu pozitie eligibila, ca sa bagi in consiliu pe cine a plusat mai bine.
  Combinatii de toata jena si iti explic de ce:
  Si cu tine si fara tine in barca lui murad, radu ar fi castigat alegerile. Restul explicatiilor sunt perimate, n-au nici un sens. Eu stiu asa, cine are coloana vertebrala si iese in fata oamenilor cerandu-le votul, pleaca la drum si merge pana la capat! N-are ce negocia pentru ca negocierile alea trebuiau facute pana la tiparirea buletinelor de vot, altfel, te intreb, cine ti-a permis sa negociezi tu increderea unor oameni? Ai facut cumva vot, sa primesti mandat din partea oamenilor care si au pus increderea in vrajeala ta? Nu! Te ai folosit de naivitatea lor ca sa ti negociezi tu beneficii.
  Nu, nu te atac pe tine, iar acest blog, unde intra in majoritate oameni interesati de politica sau implicati politic, adica un nr restrans si mereu aceiasi, nu reprezinta un loc unde sa te atac. Nu aici castigi voturi tu, aici opiniile sunt deja formate.
  Stiu, te-au mandatat de la NATO sa salvezi mangalia acum. Ma bucur pentru tine, cred ca si acolo ai intervenit sa pui in functie pe cine iti este favorabil, te rog sa ne povestesti, sunt tare curios ce mai poate debita mintea ta paranoida din universul in care totul e dictat de tine si pentru vointa ta.
  Deja ti-am acordat prea multa atentie. Stiam ca doar tu vei raspunde.
  Vezi ca nu esti la curent cu politica globala sau europeana si mai este un stat unde un partid de tipul aur a castigat recent alegerile. Asta ca sa vezi ca este un trend, oare e intamplator?
  Aa, sa nu uitam, vorbim de elvetia, daca asta iti spune ceva, stat neutru, centrul finantelor dupa londra.
  https://www.stiripesurse.ro/oc-in-europa-un-partid-de-tip-aur-castiga-alegerile-in-elvetia_3115999.html
  Tu crezi ca e ceva intamplator? Am si zis mai sus ca nu va dicta electoratul din mangalia primarul ci acesta va fi impus, iar oamenii vor avea de ales intre cei doi care sunt sustinuti de politica centrala si alte sfere de influenta.
  Daca ai de ales intre mere si pere, marele sau perele vor castiga. Restul vor fi pe buletin ca sa faca un joc.
  Tu nu esti unul dintre cei 2 care vor conta. Unul exista deja, e radu, iar al doilea, ar trebui sa apara….
  Tu esti doar un combinator si atat.
  Am dreptul la opinie dupa ce mi-am luat-o in 2020 cu vrajeala ta, nu?

  Comentariu by Aloo — 23 octombrie 2023 @ 19:15

 30. Nu pot să fac nimic privind prostia unora, care mai și insistă să și-o impună.

  Ce haliș-beliș are Elveția cu discuția noastră, ca să o dai exemplu? Elveția nu e nici în NATO, nici în UE, nici la graniță cu Ucraina sau Rusia. Nu poate NATO sau UE să ceară ceva Elveției. Pentru că Elveția nu accesează fonduri europene.

  De exemplu, Ungaria condusă de Viktor Orban, nu mai ia fonduri europene:
  „Comisia Europeană a hotărât, la sfârșitul anului trecut, să înghețe fonduri europene de coeziune în valoare de 22 de miliarde de euro alocate Ungariei în bugetul 2021-2027.”

  Însemnând că poți să faci cum vrei, ești stăpân și suveran în țara ta. Poți să fii PSD și să nu vrei sa faci alianță cu PNL, ci cu AUR, să bagi pe AUR la guvernare. Sigur că se poate.
  Dar atunci România nu mai primește fonduri europene, iar PSD fiind la guvernare nu mai are ce fonduri europene să fure. Dacă se aliază cu PNL, tot la guvernare este și poate sa pape miliarde europene de euro.

  Lucruri evidente bați câmpii cu ele.
  Tot ce emiți, e la fel de prost.

  Să continui, nu cred că ai mintea să judeci singur ceea ce este evident:
  Dacă se știe că AUR nu intră la guvernare, este ca și cum ai consilieri PER în CL, care nu fac parte din majoritatea care decide. Adică oricât ai mânca rahat ce aș vinde eu, de fapt nu suntem în poziția să ne vindem, pentru că așa am vrut noi. Nici AUR nu va fi în poziția să se vândă, dar stiindu-se că soarta lui AUR e în opoziție, oportuniștii se duc către cei care vor câștiga puterea. Adică puterea de campanie electorală a lui AUR scade drastic, precum și procentele.

  Pentru a-și asigura guvernarea, PSD și PNL care au aproape toată presa din România, vor face din AUR noile plăcuțe de înmatriculare.

  Pentru Mangalia înseamnă că tot balonul ăla cum că AUR ar avea cele mai multe procente, se va dezumfla. De la 3-4 eligibile scade 1-2 eligibile, iar faptul că nu vin alături de mine (deoarece s-au vândut lui Radu) ii va face să piardă și acel loc, sa rămână pe afară.

  Nu crezi că dacă era vreo șmecherie AUR, nu-l luam în 10 minute? Maine dacă îl sun pe George, ma înțeleg cu el să iau AUR pe județ. Am avut discuția aceasta, cu AUR îmi scad șansele, dar aș ajunge sigur parlamentar. Ai auzit cumva cine este propus șef pe județ la AUR? Numai din asta ar trebui sa înțelegi la ce nivel joc.

  Și tot o dai cu PSD. Să presupunem că importă PSD un candidat la Mangalia, pentru că unul autohton nu au avut nici în 2020, nu au nici acum. Ti-a dat omul ăla link cu ce zice un pesedist de seamă, să te luminezi care e situația, dar tu ții morțiș să-ți povestești prostia din capul tău. Spune-i măcar mulțumesc, pentru că a vrut să te învețe, dar nu s-a prins de tine.
  Deci să presupunem că PSD importă un candidat. Nu mai e timp acum sa se afirme în politica locală, deci trebuie adus cineva care are deja notorietate. Crede-mă, după ce am văzut 2020, poate PSD să îl aducă și pe Țiriac, nu va obține voturi nici cât Murad. Nici Murad 2024 nu va mai obține voturi cât Murad 2020, pentru că mă va avea contracandidat, iar la ce știu acum, îl reduc la zero în 3 zile.

  Nu trebuie să am alianță cu AUR, este de ajuns să nu aibă candidat pentru primar. Nu trebuie să am alianță cu USR, este de ajuns să nu aibă candidat pentru primar. Restul la fel. Iar PSD și PNL au candidat comun. Te întreb: Tu, de exemplu, în situația aceasta ce votezi? Pe Radu Cristian sau pe Ozzy? Alte opțiuni nu mai sunt.
  După cum e ciuda pe tine și după cum e prostia din capul tău (tu de oftică ești prost, nu de altceva), ai vota Radu Cristian.
  Dar să știi că în Mangalia sunt mai mulți care votează contra Radu Cristian. Având doar 2 opțiuni, o alegi pe cea rea, doar din răutate, nu din vreo rațiune.

  Comentariu by Mentalistul — 23 octombrie 2023 @ 22:09

 31. Ca sa te satisfac, sa dormi linistit, daca as avea de ales intre un sac de cartofi si ozzy as alege sacul.
  E mai inofesiv decat un vanzator nebun megaloman.
  Cauta in dex – cred ca in locul definitiei, au pus poza ta.
  Si nu te jignesc, pt megalomani exista terapie!

  Comentariu by Aloo — 23 octombrie 2023 @ 23:41

 32. Referitor la articol, ati uitat sa precizati ca unii „e pensionari” – cel de la politia locala.

  Comentariu by pop — 24 octombrie 2023 @ 7:04

 33. Pt 32: Și Ciuraru e pensionar, dar ia salariu de la primărie. Și soția ia salariul de la primărie.

  Comentariu by Mentalistul — 24 octombrie 2023 @ 10:48

 34. Pt 31: Eu am înțeles asta de la bun început. Doar nu era să debitezi toate aberațiile să te faci de scârbă pe degeaba, e mai puternic sentimentul decât rațiunea, d-le Zamo.
  Joaca mea a fost să te fac să recunoști. Dacă nu te-aș băga în seamă, comentariul tău a doua zi e uitat, a doua zi e alt subiect, alt articol. Să vii să insiști cu aceleași aberații, devii enervant oamenilor. As putea să fac astfel.

  Dar am ales să îți dau apă la moara stricată.

  Comentariu by Mentalistul — 24 octombrie 2023 @ 10:54

 35. Văd că a trecut neremarcat asta:
  „Iar la AUR Mangalia au început să vândă locurile de consilieri locali, 3-4 eligibile, cu 25.000 de euro. Un loc de consilier local valorează și recuperează banii doar dacă face parte din majoritatea care decide, cum au fost cei 10 penelisti complici la jaful organizat asupra orașului nostru. Ca să facă parte consilierii AUR din majoritatea care decide, înseamnă că organizatia a fost deja vândută lui Radu Cristian. PSD nu are primar, ca să poată să cumpere pe AUR Mangalia. Iată cum se explică și faptul că sediul a fost platit pe un an de asociatul lui Radu. Tot scopul lor este să prindă câțiva consilieri locali pe notorietatea la nivel național a lui AUR, aceștia sa facă parte din majoritatea împreună cu consilierii lui Radu, iar la schimb rup votul anti-Radu, ca să câștige Radu.

  Este o luptă grea, nu? Să aibă Radu agenți de campanie și pe PNL, și pe PSD, și pe AUR? Pe față sau sub acoperire. Pentru ce atâta efort?”

  Comentariu by Mentalistul — 24 octombrie 2023 @ 10:57

 36. La toate partidele si la toate nivelele e cam asa:
  https://www.romaniacurata.ro/documente-ce-a-facut-deputata-cristina-traila-in-parlament-in-favoarea-schweighofer-compania-care-o-plateste-ca-avocat/
  Doar „pretul” difera.

  Comentariu by nabuco — 24 octombrie 2023 @ 11:08

 37. nenea mugurel de la bnr ia salariu de guvernator in functie.dar surpriza mai ia si pensie de fost guvernator, pus bani ca se duce la sedintele de consiliu ale bancii unde e sef .
  romania lucrului bine facut.
  in PIB cam 1% reprezinta pensiile speciale.ca o comparatie bugetul apararii este de 2 s un pic din PIB
  salariile medii ale bugetrilor snunt cu aproape 20% mai mari decat cele din mediul privat.
  si nu mi sari in cap ca ce am eu cu macro.
  daca n ai o privire de ansamblu nu poti vedea nici micro.

  Comentariu by wow — 24 octombrie 2023 @ 11:37

 38. Pt. #37
  https://www.libertatea.ro/stiri/prietenii-lui-zelenski-din-showbiz-fac-averi-in-perioada-razboiului-4698561
  &
  https://ro.wikipedia.org/wiki/Nicolae_Malaxa
  no comment

  Comentariu by nabuco — 24 octombrie 2023 @ 11:50

 39. https://www.amazon.com/Everything-Bullshit-greatest-scams-revealed/dp/0692224963

  Comentariu by Mentalistul — 24 octombrie 2023 @ 12:09

 40. esti penibil mentalistule.
  Te las sa crezi ce vrei, asa sunt megalomanii, sufera de cultul personalitatii si mania persecutiei.
  Ei le stiu pe toate, datorita lor se invarte pamantul.
  Oamenii trebuie sa si dea seama singuri ca in general, cei ajunsi sa detina puterea devin atinsi de megalomanie si de acolo se strica toate. Pentru ca megalomanii sunt autocrati prin definitie.
  Imaginati-va cum este daca un megaloman fara putere, ajunge sa detina si putere!
  De aia am zis ca as vota orice mai putin nebunul cu tulburare!
  Ar fi mult mai rau pentru oras, avem deja un megaloman, care nu suporta sa intalneasca opinii contrare lui, in persoana lui RC, dar tu il intreci cu mult, la cata frustrare ai acumulat….mai ales ca esti megaloman prin definitie tu, nu pentru ca ai devenit ca o consecinta a puterii detinute.
  Mangalia are nevoie de orice altceva, mai putin de oameni ca tine! Are nevoie de oameni care pot accepta cand nu au dreptate, care pot accepta ca sunt si opinii contrare uneori, care pot accepta argumente, care pot recunoaste cand gresesc (unele greseli sunt lipsite de intentie), etc.
  Pentru asta mangalia are nevoie de un om echilibrat, calculat si educat. Pentru ca functia ai de primar are ca principal atribut decizia, iar decizia acelei functii afecteaza un oras sau multe destine. Nu avem nevoie de unul care stie tot, care considera ca lumea exista pentru ca el a existat inaintea ei.
  Eu personal vreau normalitate, nici tu, nici Rc nu pot emite pretentia de normalitate. Sunteti plini de venin si bolnavi, in opinia mea! Visati dusmani si oameni care va vor raul peste tot, dar tu cel putin, nu valorezi nimic! Poti sa te superi, dar nu esti cu nimic mai presus decat oricare alt cetatean al acestui oras.
  Radu are pentru moment o functie ravnita, cu putere si autoritate, el are cu siguranta multi care il vaneaza si ii vor raul, dar o parte din ei, pe buna dreptate, iar altii din nebunie si invidie! Este normal sa fie asa. Si nu spun asta pentru ca il sustin, spun asta pentru ca sunt normal la cap si pot accepta realitatea!
  Eu nu votez nici RC si nici pe tine, si sfatuiesc pe toti sa nu se lase influentati de aberatia cu – irositi votul – daca toti ar irosi votul, ar castiga car in favoarea caruia „se iroseste votul”. Deci, prefer sa irosesc votul decat sa stiu ca am sustinut si am acordat incredere unuia ca tine!
  Era un scenariu, pentru ca oricum nu vei fi printre cei din frunte! Repet, maxim, maxim 600 de voturi!

  Comentariu by Aloo — 24 octombrie 2023 @ 15:26

 41. Cum ziceam, nimeni altcineva nu a făcut nimic pentru locuitorii Mangaliei, nimeni altcineva nu s-a luptat cu ticăloșii ani la rând. De teamă, de lene, de neputință, din ignoranță. Singurul la care locuitorul Mangaliei a putut apela a fost Ozzy Menabit.
  Politia, Judecătoria, Spitalul, Biserica, pe toate au pus stăpânire camarila lui Radu, nu poate mangaliotul să se plângă nicaieri. Doar la Ozzy, care a ajutat pe fiecare, de peste 3 ani. Ajutați la modul personal.

  Există posibilitatea ca toți mangalioții să fie niște tâmpiți și să se lase manipulați de gargara ta fără noimă? Gargara unui anonim.

  Zici că oamenii ar vota mai degrabă un nimic necunoscut, decât pe cel pe care îl cunosc. Zici că toți au același sentiment de ură pe care îl ai față de mine, doar pentru că așa îți dorești.

  Ar trebui să povestim și de unde resentimentele acestea. Să povestim cum eu eram candidatul lui PER la Primărie, cel care făceam campanie, iar tu in timpul ăla, pentru că alde Iorguș, Leo, Murad ti-au promis un loc de muncă pentru soție, ai început sa scrii la președintele PER pe țară că să mă dea pe mine afară din PER și să te pună pe tine președinte la Mangalia. Asta în perioada d exampanie înainte de alegeri. Cat de prost să fii?
  Poți sa povestești experiența ta cu mine, cum luai toate strategiile de campanie și le turnai la Murad. Știam tot ce faci și ti-am dat tâmpenii să duci. Problema este că luai munca tuturor din echipa PER, a colegilor și o vindeai lui Murad.
  Nu te-am judecat eu, pentru că eu știam și te-am folosit să duci informații false. Te-au judecat colegii, ei ti-au retras sprijinul să fii consilier local. Ti-am oferit locul 3, când s-a făcut lista, și te-ai simțit ca deja ești consilier local. Ne-ai vândut să obții mai mult din alegeri. PER București m-a sunat sa te dau imediat afară. Eu am răspuns că este parohia mea și înțelegerea a fost ca nu se baga nimeni peste județul nostru. Am raspuns ca știu ce face și îl folosesc.
  Dacă erai un om corect și inteligent, o făceam planificat împreună.

  Nu am trâmbițat ce ai făcut, nu m-am răzbunat, cu toate că eram îndreptățit. Dar tu ești cel care nu are astâmpăr, pentru că ai jucat murdar și ai pierdut, nu te împaci cu pierderea.

  Comentariu by Mentalistul — 24 octombrie 2023 @ 17:29

 42. Pt. #40, #41
  https://www.replicaonline.ro/institutiile-nu-vor-mai-putea-finanta-in-acest-an-din-fonduri-publice-organizarea-de-festivaluri-si-concerte-572556

  Comentariu by nabuco — 24 octombrie 2023 @ 21:22

 43. Citatul „restul e can-can” îl folosește doar Dorinel Colgiu

  Mentalistul = Doru Colgiu

  Ozzy = puppet

  Comentariu by Un om — 25 octombrie 2023 @ 10:45

 44. Pt 43: https://doardinamo.ro/dan-petrescu-restul-e-can-can/

  Nu știu de Colgiu, dar Ozzy=Dan Petrescu după gândirea ta minunată.

  PS: Chiar nu ți-e rușine să te arăți așa prost? Personal nu te afectează, ești prost anonim, dar când un anonim prost mă atacă cu aberații, ce crezi: îmi crește sau îmi scade credibilitatea?

  Comentariu by Mentalistul — 25 octombrie 2023 @ 13:58

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress