Mangalia – politica locală

16 octombrie 2023

Cristian Radu a dat un nou contract fără licitație fostului consilier Cristian Drăgan

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 14:40

Direcția Cultură și Sport Mangalia a încheiat recent un contract cu firma Eurotehnic IND SRL, care va încasa 138.000 de lei pentru furnizarea unei platforme de acces pentru persoanele cu dizabilități. Asociat în cadrul companiei este nimeni altul decât Cristian Drăgan, fost consilier local la Mangalia, și cunoscut ca fiind un „împătimit” al contractelor cu administrația locală, motiv pentru care a și fost declarat incompatibil de ANI. 

Recent, Direcția Cultură și Sport Mangalia a încheiat un contract cu firma Eurotehnic IND SRL, care urmează să furnizeze o platformă de acces pentru persoane cu dizabilități care folosesc scaunul cu rotile pentru a se deplasa, contra sumei de 138.000 de lei. Atribuirea acestuia a fost realizată prin cumpărare directă, fără organizarea unei licitații.

Firmă condusă de un fost consilier local

Societatea este controlată de nimeni altul decât Cristian Drăgan, fost consilier local la Mangalia, cunoscut pentru numeroasele contracte cu administrația locală de care s-a lipit. Printr-o firma sa, Eurotehnic IND, a stors bani grei de la municipalitate. Acesta a fost și motivul pentru care a și fost declarat incompatibil de ANI.

Și cu Spiga D&R SRL a reușit să bifeze mai multe contracte, dovadă că năravurile vechi mor greu. Doar în luna septembrie a pus mâna pe 9, însumând 155.572 de lei. Menționăm că toate au fost atribuite prin cumpărare directă, de Municipiul Mangalia. Luna aceasta chiar, a semnat un alt contract cu Direcția Cultură și Sport Mangalia, de la care a primit alți 150.080,56 de lei.

Firma Eurotehnic IND a fost înființată în anul 2001 și are sediul în Mangalia, pe strada Rozelelor. Societatea deținută de fostul consilier Drăgan Cristian a raportat în anul 2022 o cifră de afaceri de 3,4 milioane de lei, un profit net de 1,9 milioane de lei, dar și datorii de 2,4 milioane de lei. Drăgan mai este implicat în societățile Spiga D & R SRL și Fabrica de Betoane și Prefabricate CDC SRL.

Spiga D&R a înregistrat în anul fiscal 2022 o cifră de afaceri de  1.769.758 de lei, profit în valoare de 12.034 de lei, dar și datorii ce se ridică la suma de 659.951 de lei. Asociați în cadrul firmei sunt Ionescu Cosmin, cu 35% din acțiuni, Drăgan Cristian, cu 35% și Dinu Marius, cu 30%, cel din urmă este și administrator.

Ana Maria Lipan, Replica 16.10.2023

2 Comments

  1. https://m.ziuaconstanta.ro/stiri/justitie/judecator-nou-pentru-dosarul-lui-cristian-radu-primarul-din-mangalia-rechizitoriu-831782.html

    Coandă este cel mai anti-corupție dintre judecătorii de la Constanța.

    Comentariu by Mentalistul — 16 octombrie 2023 @ 21:04

  2. Atunci e bine.

    Comentariu by lucian visa — 17 octombrie 2023 @ 13:49

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress