Politica locală

29 septembrie 2023

Primăria Mangalia a semnat contractul pentru dotarea cu mobilier și echipamente IT a şcolilor din oraş

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 15:06

Administraţia locală din oraşul Mangalia se ocupă în această perioadă de dotarea tuturor şcolilor din localitate cu mobilier şi echipamente IT de ultimă generaţie.

Anunţul a fost făcut de către primarul oraşului Mangalia, Cristian Radu, chiar pe pagina sa oficială de Facebook.

„O nouă veste bună pentru copiii orașului nostru: ieri, am semnat un contract de finanțare prin PNRR, prin care vom dota toate școlile, liceele și grădinițele din Mangalia cu mobilier și echipamente IT.

De acest proiect în valoare de 10 milioane de lei vor beneficia 5.182 de elevi și 200 de cadre didactice, care se vor bucura de mobilier nou, table interactive, laboratoare de informatică, biologie, chimie-fizică, săli de sport, complet echipate cu materiale și echipamente specifice.

Dată fiind complexitatea demersului, vrem să ne asigurăm că viitorul an școlar va începe în săli de clasă moderne, motiv pentru care colegii mei deja lucrează la documentația necesară pentru a implementa cât mai curând acest proiect”, a anunțat Cristian Radu, primarul municipiului Mangalia.

Mircea GHIȚĂ, Cuget liber 29.09.2023

32 Comments

 1. Dacă duminică ar fi alegeri și aș fi beat mangă, l-aș vota pe Radu ! Nu, doar dacă aș fi și drogat.

  Adică Mangalia, un municipiu cu un buget dintre cele mai mari pe cap de locuitori din România, să aștepte începerea anului școlar la mila PNNR-ului pentru niște mobilier și câteva calculatoare ? Păi să ia tabletele care le folosesc necuvenit (penal) unii funcționari publici și să le dea școlilor.

  Comentariu by lucian visa — 29 septembrie 2023 @ 15:10

 2. https://cugetliber.ro/stiri-cultura-educatie-prof-nuredin-ibram-lanseaza-un-nou-volum-inedit-bucataria-traditionala-tatara-490416
  La foc mic si sper fara politica, bravo !

  Comentariu by nabuco — 30 septembrie 2023 @ 11:53

 3. Domnule Visa, s-o referi la noua cladire a scolii gen 5….la cit iubeste raducu scoala, cum sa investeasca din bugetul local???
  L-ati vazut cu pensionarele in poze? Va cistiga sigur un nou mandat, elevii nu au drept de vot..

  Comentariu by pop — 30 septembrie 2023 @ 19:23

 4. Pt.3:
  Îți dorești ca Radu Cristian să câștige încă un mandat? Ori ești defetist?
  Sau nu ai vreo dorință, nici vreo temere, dar fiind apatic spui că va câștiga Radu Cristian încă un mandat pentru că așa ți-a dat la calcul?

  Ca să știu ce dezbatem: ești vreun susținător ai lui Radu, ești vreo bocitoare sau ești vreun Nostradamus?

  Cert este ca astfel de afirmații contribuie la propaganda camarilei lui Radu Cristian. Curiozitatea mea este dacă o faci pe gratis sau dacă o faci cu vreun interes.

  Comentariu by Mentalistul — 30 septembrie 2023 @ 21:19

 5. Rastalmacitorul. Nimic nu-ti convine. Nimic nu-ti prieste. De aia nici nu poti vedea cat esti de mic si debusolat in noua ecuatie.

  Comentariu by Ptr 4 — 1 octombrie 2023 @ 12:51

 6. Pt.5: M-am adresat cuiva. Ca să mă lămurească privind ceva ce a afirmat. Te bagi să spui că aș fi mic. Dacă eu sunt mic, tu ce rahat mai ești?

  Noua ecuație este pentru mine ceva predicționat demult, dintre toate posibilitățile din calculul probabilităților aceasta îmi este cea mai favorabilă. Când s-a întâmplat rocada, mi-a fost clar că PSD-PNL vor merge în alegeri cu USL2.
  Adică au adunat tot votul anti-Radu sub stindardul meu. PSD neavând candidat, votul anti-Radu nu se mai împarte între mine și PSD.

  AUR având sediul plătit de Radu Cristian și încercând aceeași schemă cu Murad candidat, ca să câștige Radu, îl fac zero în campanie, oricum ar fi pe țară. AUR devenind opoziția de sanchi a lui PSD-PNL, va fi tocat de toată presa din România, cu tot felul de cazuri (gen violul de la Neptun).
  Iar Murad va avea dosare penale în plus față de cele pe care le are, pentru că nu are cum să nu încalce legea. În campanie îl reduc la zero în 3 zile, am adunat de la toți cei pe care i-a țepuit în afaceri, inclusiv de la rudele lui. Și oricum nu îmi fac griji, nu a câștigat el cu ajutorul meu, alungând voturi către Radu Cristian doar pentru că e arab. Iar acum sunt pregătit, o să-și blesteme zilele.
  Și nu va mai alerga pentru el vreun PSD.

  Predicționând demult ce se va întâmpla, m-am pregătit atât de bine, încât acum când se așează ecuația cum am dorit, am cea mai mare încredere. Se adeverește că sunt singurul care îl poate alunga pe Radu. Iar în strategia asta, Murad pică iar de prostul școlii.

  PS: Dacă eu nu câștig, nu e vreo tragedie. Oricum, am mai dovedit că sunt cel mai bun din Mangalia. Radu Cristian și Murad nu sunt ai Mangaliei.
  Plus ca sunt săgețile unei mafii politice-economice, ai comoara mere cu Iar cei din Mangalia, care îi vor susține, sunt niște oportuniști pupincuriști, care nu sunt în stare să fie ei însiși potenți în politică, așa cum sunt eu; dar cu ipocrizie mi se adresează mie de parcă ar fi mai buni decât mine.
  Când vor putea mai mult decât mine, pe propriile forțe, abia atunci ar putea avea pretenția că eu sunt mic față de ei.
  Dar cine nu poate măcar cât pot eu, să compare mere cu ardei iute e o dovadă mare de frustrare.

  O singură strategie m-ar pune în dificultate: Radu Cristian să fie dat afară din partid pentru ca este judecat pentru corupție și abuz în serviciu, iar PSD-PNL să desemneze alt candidat. Pe de o parte Radu Cristian dispare din peisaj, iar mie îmi va fi greu să fără muniție împotriva unui nou candidat.

  Comentariu by Mentalistul — 1 octombrie 2023 @ 22:43

 7. Munitia ti-o da programul si o echipa credibila 24/7 !
  E ca la box-ul cu umbra.

  Comentariu by nabuco — 1 octombrie 2023 @ 23:15

 8. A inceput campania electorala ?
  https://www.replicaonline.ro/fiul-consilierei-linica-stan-prins-beat-la-volan-dupa-ce-a-facut-accident-569725

  Comentariu by nabuco — 2 octombrie 2023 @ 9:08

 9. Pt 7: Programul? Echipă credibilă?
  Radu Cristian a avut vreun program? Și Radu, și Iorguș, și Murad au copiat proiectele mele.
  A avut Radu Cristian o echipă credibilă? Nu, altele au dus la realegerea lui.

  Programul devine subiectul principal atunci când nu ai un candidat star. Vezi Dragnea la parlamentare, el nu era candidabil, iar PSD nu a avut un nume. PNL a mizat pe numele lui Cioloș. PSD a mers cu „Programul de Guvernare”, care era un program al „Măsurilor Hartz” transpuse pe realitatea românească. Și așa, mizând pe program a câștigat cu scor istoria, cca 46%.
  Dar Programul nu a fost respectat, au mazilit guvernul și Dragnea s-a dus la pușcărie. Acum dacă faci subiectul principal din Program, te scuipă oamenii. Trebuie să ai și un lider, să ai o persoană în care oamenii au încredere. Murad avea toate premizele să câștige, pentru că s-au retras toți ca să se întărească votul anti-Radu pe un singur candidat. Dacă eram rămas în luptă si nu Murad, câștigam. Pe Murad l-a înfrânt Murad. Și va pierde întotdeauna. Cu șansa din anul 2020 nu se va mai întâlni vreodată. În nicio localitate din România.
  Doar pentru că el e Murad, adică un arab stabilit în București, cu hoții de terenuri de la stat, cu mafiotlâc, cu rețea de prostituție de lux etc, nu va mai ajunge vreodată la procentul din 2020, atunci Mangalia a avut o situație dificilă.

  Și acum despre echipa din oameni credibili: ce înseamnă pentru dumneata oameni credibili? Pentru generațiile de astăzi un om credibil nu este același om credibil pe care îl consideri dumneata.

  Dar nu intru în amănunte. Reține atât: pot să scot la vot peste 60%. Și am gândit o strategie care răstoarnă piramida.

  Apoi… un program și o echipă nu sunt muniție. Sunt armele.

  Comentariu by Mentalistul — 2 octombrie 2023 @ 11:24

 10. https://www.andyszekely.ro/5-tehnici-de-credibilizare/

  Comentariu by nabuco — 2 octombrie 2023 @ 11:57

 11. cont. @10
  https://www.libertatea.ro/stiri/un-bloc-de-locuinte-construit-ilegal-in-cluj-napoca-e-demolat-dupa-ce-locatarii-au-fost-evacuati-4677420

  Comentariu by nabuco — 2 octombrie 2023 @ 16:48

 12. pt 4 – incearca si mai citeste odata, poate intelegi. Nu ma dezamagi. Unde ai vazut ca-i fac „reclama” lui radu?
  Unde ai vazut „noua cladire”, cind l-ai vazut prin curtea vreunei scoli?

  Comentariu by pop — 2 octombrie 2023 @ 18:08

 13. Tot încerc si eu sa construiesc ceva de 6 luni ma dus cu zaharelul aia de la autorizatii si acum aflu ca nu mai e arhitect si nare cine semna , poate stie Ozzy daca e adevarat ca in ei nam incredere deloc

  Comentariu by Matei — 2 octombrie 2023 @ 18:35

 14. Pt 12: Am înțeles. Nu îți place Radu, dar propovăduiești că va câștiga Radu. Nu din dorință, ci din defetism.

  Dar cei care aud că spui asta, ori citesc când scrii asta, ei nu știu ce te mână să insiști că va câștiga sigur Radu Cristian încă un mandat.

  Ai putea să spui altceva, cum ai spus despre spălarea minților pensionarilor. Avem un prezent sumbru, la ce ne ajută să ne propovăduiești despre un viitor sumbru, dar despre care nu poți fi sigur? Se poate întâmpla orice.

  Ai putea adăuga „Atenție: va câștiga încă un mandat cu votul pensionarilor pentru că face asta și asta … dacă nu aplică altcineva o strategie să îi anihileze primarului acțiunile!”

  O atenționare nu este la fel cu o declarație de defetism.

  Comentariu by Mentalistul — 2 octombrie 2023 @ 18:54

 15. Pt 13:
  Nu știu dacă mai au arhitect sau nu.
  A mai plecat și s-a întors. Schemele nu i-au reușit, iar din cauza arhitectului șef primarul are plângeri penale și dosare penale.
  Dar o să mă interesez.

  Comentariu by Mentalistul — 2 octombrie 2023 @ 18:57

 16. O2zy,
  daca tot mergi la urbanism (mi se pare ca Tase e seful comisiei) te rog intreaba si de constructiile de la baza falezei:
  https://scontent-mxp1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/384772221_795300649267402_7089188998025924395_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=1-7&_nc_sid=49d041&_nc_ohc=1rvHgru-rP0AX-4bf0q&_nc_ht=scontent-mxp1-1.xx&oh=00_AfB-Kw42F0X6q5cE8nYrlRDGlGOluh-XYuuWbf22AW7ftg&oe=65205DF9
  Dupa cum vezi (# 11) in lumea civilizata se procedeaza fara „balcanisme”.

  Comentariu by nabuco — 2 octombrie 2023 @ 20:24

 17. Pt.16: Președintele comisiei de specialitate Urbanism și Juridic este consilierul local Andrei Sorin.

  Dar autorizațiile de construire nu se eliberează cu avizul Comisiei, ci sunt eliberate de Arhitectul Șef al municipiului.

  Eu l-am întrebat oficial, în scris, atunci când era pe funcție. Mi-a răspuns oficial că autorizația de construire a fost eliberată respectând condițiile legale.

  Nu există o altă autoritate la care să mă adresez. Doar pot face plângere penală sau pot să dau în judecată pentru anularea autorizației de construire dacă sunt prejudiciat. Aceste acțiuni sunt personale și nu au legătură cu funcția de consilier local.

  Această poveste se va termina cum s-au terminat poveștile cu construcțiile nelegale ale lui Luca, ori construcțiile nelegale ale lui Slăvescu. Dacă apucă 3 ani de la edificare, nu mai pot fi sancționați cei care au construit nelegal.

  Comentariu by Mentalistul — 3 octombrie 2023 @ 4:06

 18. Pt. #17
  Legalitatea porneste de la proprietatea terenului:
  https://scontent.ftrn5-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/168540221_284819463109604_5686483748965257747_n.jpg?_nc_cat=108&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=yl_HYRqBLqMAX91nunj&_nc_ht=scontent.ftrn5-1.fna&oh=00_AfAn8ALOf97D8P3uCeuvz33oQWHEf0wHL5nCfDdSj6ftQg&oe=6542916F
  +
  https://www.rmri.ro/Home/Responsibilities.CNZC.html

  Comentariu by nabuco — 3 octombrie 2023 @ 10:18

 19. Pt 18: Dacă dumneata crezi că a construit pe terenul altuia, poți da în judecată. Poți face plângere penală.
  Ce ai vrea, sa le fac eu pentru dumneata? Nici nu pot, eu pot sa fac în numele meu. Iar ce fac în numele meu, pe plan personal, nu are legătură cu funcția de ales local.

  Terenul îl are în proprietate. Îl are de dinainte de anul 2008.
  Orice studiu a făcut cineva sau orice i s-a năzărit cuiva, nu ține loc de act de proprietate.
  Apele Române dacă se consideră prejudiciate, ori statul român dacă zice ca e terenul lui, ori Papa Pius dacă ar trebui sa aibă terenul conform legii, trebuie să dea în judecată pentru asta. Până ce o instanță nu hotărăște altceva, proprietar pe teren este cel care are actul de proprietate.
  Un studiu geodezic nu ține în loc de act de proprietate.

  Noi discutăm ce ai cerut dumneata, să întreb la Urbanism despre legalitatea construcției din taluzul Mangaliei. Am întrebat, mi s-a răspuns că se construiește conform autorizației de construire eliberată de către primărie. Deci legal.

  Ce ai face dumneata în continuare? Ai putea dovedi că nu se construiește legal? Unde ai dovedi asta?

  Comentariu by Mentalistul — 3 octombrie 2023 @ 13:07

 20. https://voxeurop.eu/wp-content/uploads/2020/04/KRAUZE_europe-crisis.jpg

  Comentariu by nabuco — 3 octombrie 2023 @ 14:07

 21. @10_Tot terenul de la baza taluzului este lotizat și chiar și cel dintre hotelurile de pe faleza,până în gardul metalic! E propitari p’acolo !

  Comentariu by I.S — 3 octombrie 2023 @ 17:55

 22. Pt. #21
  La pachet „all inclusive”:
  https://www.cugetliber.ro/stiri-actual-curtea-spitalului-din-mangalia-transformata-in-cartier-rezidential-9568
  Nu-i mai vindeca nici un doctor !

  Comentariu by nabuco — 3 octombrie 2023 @ 20:51

 23. Totuși, eu nu înțeleg discuția.
  Ce vreți sa fac eu? Concret.

  Să opresc construcțiile? în baza la ce?
  Pentru că sunt inestetice? Au încălcat vreo lege? Au încălcat bunul simț.

  Comentariu by Mentalistul — 3 octombrie 2023 @ 21:15

 24. https://www.google.com/maps/place/Mangalia,+Romania/@43.8130039,28.5863111,180m/data=!3m1!1e3!4m6!3m5!1s0x40bb29441c3b3feb:0xf30111bdc89d109f!8m2!3d43.8152436!4d28.5741496!16zL20vMDIyc2ds?entry=ttu
  &
  https://www.youtube.com/watch?v=VBVE2w7yl7U

  Comentariu by nabuco — 3 octombrie 2023 @ 22:41

 25. Ozzy hai în Aur!

  Comentariu by Gabi — 4 octombrie 2023 @ 16:21

 26. Pt 24: Din comunicarea primăriei, construcția este legală.
  Acum te întreb pe dumneata: A făcut Primăria Mangalia un abuz? De ce este ilegală construcția? Care este litera de lege pe care a încălcat-o primăria?

  Comentariu by Mentalistul — 4 octombrie 2023 @ 17:32

 27. Pt. #25
  Mentalistu’ nu intra in astfel de …
  https://www.youtube.com/watch?v=-KwLC4kDprs

  Comentariu by nabuco — 4 octombrie 2023 @ 17:42

 28. Pt. #23
  Dumneata trebuie sa castigi alegerile si in primele 100 de zile de mandat sa ceri toate actele despre lotizare, proprietar(i), retrocedari, etc. nu doar cele depuse pentru autorizare.
  Bafta !

  Comentariu by nabuco — 4 octombrie 2023 @ 17:56

 29. Pt 25: Sunt un om rațional.

  Comentariu by Mentalistul — 4 octombrie 2023 @ 18:32

 30. Pt 28: Eu nu aștept pana la alegeri. Multe reușesc sa le corectez, cum a fost astăzi la Comisia de Urbanism. Cu altele sunt ei încăpățânați și le fac prin abuz. Iară că pentru abuzurile acelea li se fac dosare de cercetare penală.

  Eu aici am vrut să ajungem: să realizezi cât de greu este până reușesc să corectez. De vorbit … e ușor să îmi cereți să îndeplinesc orice dorință.
  La un momentdat, când nu voi mai fi, locuitorii Mangaliei vor înțelege ce fel de om am fost, prin simplul fapt că le lipsesc.

  Totuși, adevărul este acesta: oamenii au de ales între Ozzy Menabit și Radu Cristian. Iar dacă vrea să se facă de râs, se bagă și Murad de la AUR.
  În rest, orice altă candidatură e inutilă.

  Comentariu by Mentalistul — 4 octombrie 2023 @ 19:03

 31. Pt. #30
  Multumesc, sper sa reusesti (sa fii primar cu o echipa de oameni dedicati Mangaliei) dar chestia asta cu corectatul si/sau intrarea in legalitate este precum rolul testicolelor in procreere participa dar nu se baga …

  Comentariu by nabuco — 4 octombrie 2023 @ 20:50

 32. Mulțumesc.
  Sper ca oamenii să realizeze că nimic nu este mai rapid în a corecta lucrurile, în a face vinovații sa plătească și hoții să răspundă, niciun DNA, nicio sesizare la alte autorități de control, decât faptul că îi dăm jos de la putere prin vot.

  Comentariu by Mentalistul — 5 octombrie 2023 @ 5:55

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress