Politica locală

26 septembrie 2023

Bombă! Lucian Romașcanu: Nu cred că se va face o alianță PNL-PSD la nivel local pentru alegerile din 2024

Filed under: Ştiri judeţene — lucian visa @ 14:18

Alegerile se apropie cu repeziciune și toate partidele încep să scoată la lumină candidații pentru funcțiile importante atât pe plan național cât și local. La Constanța, PSD, de exemplu, este înceată în privința viitorilor candidați. Sunt multe localități unde nici măcar nu se vehiculează vreun nume social democrat pentru primărie, iar șefii partidului nu par preocupați de acest aspect. Mulți cred că PSD este în moarte clinică și cu greu ar putea să-și revină. Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, este de părere că organizația PSD Constanța a dezamăgit la ultimele alegeri, însă speră că acest lucru se va schimba în 2024.

Se știe că organizația municipală a PSD Constanța e condusă de Ion Dumitrache, interimar… iar la județ, unde Felix Stroe e președinte, de mult timp trebuiau să fie organizate alegeri, dar din varii motive acestea sunt amânate. Lucian Romașcanu crede că organizația PSD Constanța nu performează foarte bine, însă e încrezător că vor fi victorioși atât în privința primarului cât și a președintelui CJ, însă singuri, nu împreună cu colegii actuali de alianță.

În mod normal, Marcel Ciolacu este omul care dă libertate totală organizațiilor, pe analizele centrului, cu explicațiile de rigoare. Conferințele de alegeri sunt pentru funcțiile statutare, președinte, vicepreședinte, prim-vicepreședinte iar lumea care va decide să candideze va trebui să convingă organizația că merită votul”, a declarat, pentru Replica, Lucian Romașcanu, făcând referire la alegerile interne.

La Constanța ar trebui să existe o determinare suficient de mare ..

”Din punctul meu de vedere, la Constanța ar trebui să existe o determinare suficient de mare având în vedere că am pierdut la nivel de administrație locală alegerile, mai ales că oamenii care sunt acum în funcție nu sunt deloc performanți, deci am convingerea că vom avea o organizație județeană care va aduce succes PSD-ului, și la primărie și la CJ. Nu cred că se va face o alianță PNL-PSD la nivel local, pentru următoarele alegeri. Din păcate, la nivel local lucrurile nu sunt mereu funcționale, astfel că nu cred că va fi o alianță PNL-PSD.”, a continuat oficialul.

Romașcanu: scandalul cu Dumitru Buzatu a afectat și va afecta partidul

Schimbând registrul, acesta a vorbit și despre scandalului momentului din PSD și salută măsurile luate de Ciolacu împotriva președintelui CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, care a fost prins în flagrant în timp ce primea mită:

Evident că scandalul cu Dumitru Buzatu a afectat și va afecta partidul, dar în același timp sunt convins că măsurile dure și ferme luate de conducere vor compensa acest scandal pentru că pădure fără uscături nu există și depinde cum te raportezi la ceea ce se întâmplă. De când e Marcel Ciolacu președinte, toate cazurile care au fost, fie în Parlament pentru vot, fie în afară pentru suspendare sau excludere, s-au luat imediat. Sunt convins că, încet-încet, politica se curăță de oamenii care își iau pe persoană fizică funcțiile pe care alegătorii le-au încredințat. Noi nu avem organe de cercetare paralelă în partid, ca să vedem ce a făcut Dumitru Buzatu sau nu. Doar dacă cumva va fi declarat nevinovat de instanța de judecată, se va reconsidera măsura de excludere, dar dat fiind flagrantul și tot ce s-a întâmplat, e foarte puțin probabil.”, a declarat acesta pentru Replica de Constanța.

Corupția e în ADN-ul PSD-ului

Rămânem tot la Buzatu, dar ne îndreptăm atenția și către Ludovic Orban, președintele partidului Forța Dreptei, care consideră că excluderea lui Dumitru Buzatu din PSD nu înseamnă că partidul e anticorupție: „Corupția e în ADN-ul PSD-ului. La ei e ceva normal și firesc să îți iei parandărăt, să folosești abuziv funcțiile, să confunzi banul public cu banul privat. Dacă l-au dat afară pe Buzatu nu înseamnă că PSD e anticorupție. Dacă ar fi fost anticorupție nu îl susțineau în funcție sau pe soția sa la al treilea mandat de parlamentar și pe fiul lui secretar de stat al guvernului. Buzatu, Arsene, Bădălău, e o listă lungă de șpăgari din PSD. Conducerea PSD a încercat să se lepede repede de Dumitru Buzatu, încercând chiar să își facă imagine că nu tolerează corupția. Buzatu a fost dat afară pentru că a fost prins, nu pentru că a furat.

Una peste alta, așteptăm și noi cu nerăbdare curățenia și în PSD Constanța și, eventual, mai multă hotărâre și implicare pentru viitoare alegeri. Dacă se dorește, sigur! Dacă nu, social democrații vor întoarce și celălalt obraz în 2024!

Virgil Stoian, Replica 26.09.2023

7 Comments

 1. Vor merge pe liste comune și la locale, altfel nu are sens alianța. În alianță fiecare pierde ceva, dar împreună au mai mult decât are fiecare în parte.

  Doar nu or să facă alianță – care le scade la fiecare în parte – ca să meargă separat în alegerile locale. Practic, în loc să câștige, pierd din ce au.

  Comentariu by Mentalistul — 26 septembrie 2023 @ 15:46

 2. UniPSDVenus idem:
  https://www.replicaonline.ro/caracatita-de-la-ovidius-a-facut-o-pe-mediocra-corina-barbu-prof-univ-dr-direct-din-carciuma-569640

  Comentariu by nabuco — 28 septembrie 2023 @ 0:48

 3. Unii au ajuns și generali ai armatei române, tot de la cârciumă. Apoi politicieni.

  Comentariu by lucian visa — 28 septembrie 2023 @ 13:19

 4. https://www.cotidianul.ro/generali-multi-afaceri-mari-armata-saraca/

  Comentariu by nabuco — 28 septembrie 2023 @ 14:19

 5. @4-https://m.digi24.ro/stiri/actualitate/seful-armatei-romane-rusia-bruiaza-gps-ul-navelor-din-apele-teritoriale-romane-sa-ne-pregatim-pentru-o-confruntare-pe-termen-lung-2522849

  Comentariu by I.S — 29 septembrie 2023 @ 13:27

 6. Pt. #5
  Cu aceste doua „materii prime” unii pot sa-si pregateasca singuri apa de gura:
  https://mariusim.wordpress.com/2010/12/19/bazele-navigatiei-prezentarea-hartilor-i/
  +
  https://hackaday.com/2021/10/10/gps-with-starlink-we-dont-need-it-any-more/

  Comentariu by nabuco — 29 septembrie 2023 @ 14:06

 7. https://evz.ro/razboiul-electronic-al-rusiei-in-marea-neagra-bruiaj-al-undelor.html
  acum 6+ ani …

  Comentariu by nabuco — 29 septembrie 2023 @ 14:13

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress