Politica locală

17 septembrie 2023

La Mangalia, continuă lucrările RAJA la sistemul de apă și canalizare. Traficul rutier va fi închis doar pe tronsoanele de străzi supuse intervențiilor

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 12:22

Primăria Mangalia informează că, începând de luni, 18 septembrie, a.c., continuă lucrările de modernizare a sistemului de alimentare cu apă și canalizare din oraș și stațiuni. Astfel, se vor realiza, etapizat, săpături pe străzile Ion Creangă, Mihai Viteazu și Oituz, pe tronsonul cuprins între strada Ștefan cel Mare și Portului.
Traficul rutier va fi închis doar pe tronsonul străzii supuse intervențiilor și nu pe toate străzile vizate de proiect.
„Vom deschide șantierul, cu asigurarea fluidizării traficului rutier, pe tronsoanele de intervenție. Facem apel la înțelegerea locuitorilor și conducătorilor auto, să respecte indicatoarele și să dea dovadă de înțelegere, pe timpul desfășurării lucrărilor. Reprezentanții RAJA au dat asigurări că proiectul european de modernizare a sistemului de alimentare cu apă va fi finalizat până la sfârșitul anului în curs. Totodată, vor avea loc intervenții la branșamente, în cartierul de case, iar în funcție de finalizarea lucrărilor Primăria va interveni cu lucrări de asfaltare, atât în completarea celor efectuate de operatorul de apă, cât și în urma lucrărilor unde RAJA nu a acoperit asfaltarea străzilor pe care s-a intervenit”, a precizat primarul Radu Cristian.
În paralel, se vor desfășura lucrări de înlocuire a conductelor de apă, în stațiuni, întrucât în plin sezon estival, acestea au fost sistate, la solicitarea autorităților locale.

mangalianews.ro 17.09.2023

20 Comments

 1. Fara graba domn primar, calitatea primeaza , „ca in fata la profi”. Sa mai dam exemple? Nu.
  Totul e sa dea bine in campania electorala. Mangalia va ajunge de ris , in tara asta, daca iti da si al patrulea mandat.

  Comentariu by pop — 17 septembrie 2023 @ 16:19

 2. Din putul gandirii post decembriste:
  https://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/farul-fcsb-mihai-stoica-suporter-711612.html

  Comentariu by nabuco — 18 septembrie 2023 @ 9:10

 3. La noi nu a cazut (inca) nici o drona dar strazile arata mai rau …
  https://www.hotnews.ro/stiri-international-26541454-foto-drona-bomba-lipita-gasita-intr-sat-bulgaresc-aflat-30-vama-veche.htm

  Comentariu by nabuco — 18 septembrie 2023 @ 9:17

 4. Cred că în două cuvinte se poate rezuma astfel ”UE, muie !” .

  Comentariu by lucian visa — 18 septembrie 2023 @ 13:00

 5. Thank you for somе other informative blog. Wherе else could I get that
  кind of info written in sᥙϲh an ideal approach? I’ve
  a project that I am just now running on, and I’ve been on the glance out for such
  information.

  Comentariu by psalms — 18 septembrie 2023 @ 14:54

 6. .@3- Uite nene nabuco ce frumos multumeste cel de la @5 !..Thank you for somе other informative blog. Wherе else could I get that
  кind of info written …Nu zice cărui comentariu dar avem aici unul de top !!!

  Comentariu by I.S — 18 septembrie 2023 @ 22:15

 7. „Nu ie iei, ie agenturili” altfel multumesc cei „adevarati”:
  https://ec.europa.eu/isa2/dcat-ap-key-european-data-publishers-reach-data-consumers-and-create-european-open-data-ecosystem_en/#:~:text=The%20DCAT-AP%20is%20a%20reference%20metadata%20standard%20for,13%2C500%20datasets%20coming%20from%2079%20institutional%20data%20providers.

  Comentariu by nabuco — 18 septembrie 2023 @ 22:59

 8. https://www.replicaonline.ro/cum-s-a-imbogatit-intr-un-an-un-director-din-primaria-mangalia-cu-5-apartamente-si-un-teren-568806
  Pentru troglodiții din camarila primarului: pe mine nu mă interesează subiectele mărunte. Dacă voiam să scrie de Căpraru, scriam despre sutele de cesiuni de concesiuni făcute ilegal, chiar și fără HCL. Există HCL 178/2017 care mandatează Direcția unde este director Căpraru să întocmească actele pentru cesiuni de concesiuni, fără a mai fi nevoie de HCL, pentru următoarele operatiuni:
  – când titularul vinde clădirea construita pe teren
  – acordul părților
  – au fost radiate firmele din contractele de concesiune
  – s-a măritat concesionara și și-a schimbat numele. Ori o firmă si-a schimbat numele.
  – îndreptare erori materiale
  – divorț
  – deces

  Fără a se încadra în situațiile prevăzute de HCL, această direcție din primărie a făcut acte pentru cesionarea concesiunilor în mod nelegal, fără să existe construcții pe terenurile care sunt subiectul concesionarilor. Inclusiv către soția primarului au dat un teren în mod nelegal. Și astfel, au pus mâna pe terenuri prin stațiuni, prin portul turistic, prin centrul Mangaliei.
  Inclusiv soatiile comerciale pe care le-au închiriat în centrul Mangaliei, după ce le-a luat o firmă prin licitație publică, după nici o lună de zile au fost cesionate contractele către alte firme, în mod nelegal. Deoarece trebuie parcursa aceeași procedură. Celor care li s-a cesionat contractele nu se încadrau la licitație. Toate acestea sunt fapte penale, de abuz în serviciu, fals intelectual și săvârșirea de alte infracțiuni.
  Dacă aș vrea să mă ocup de Căpraru, ar primi direct rechizitorii, fără să fie nevoie de audieri.

  Astfel că proștii care scriu de mine în comentarii, dacă vor să facă rău lui Căpraru, să continuie să mintă despre mine în comentarii. Susțin în fals că ar fi subiectul meu. Dacă mi-l atribuiți de-aiurea mie, va trebui să mă ocup și de Căpraru, cu subiecte serioase, ca să îmi apăr reputația.
  Consider că ați ajuns să mă cunoașteți după atâta timp, că nu mă ocup de subiecte mici, și că ați intenționat să mă atacați atribuindu-mi un astfel subiect. Va trebui sa îl fac subiect mare, a săvârșit doamna infracțiuni mari. Astfel de colegi îi sunteți, o băgați în gura lupului.

  Comentariu by Mentalistul — 19 septembrie 2023 @ 8:59

 9. Revenind la politica Mangaliei…
  După cum observați, Radu Cristian a ieșit în campanie electorala și planul e că o ține așa până la alegeri.
  Va candida de la alianța PSD-PNL. Asta înseamnă ajutor de la Guvern, de la partidul care îl declarase toxic, deja Huțucă l-a luat în brațe. Are presa toată, are totul. Îl auzim acum că dă și consultații gratuite la Spitalul Mangalia. Bine, că la spital toate consultațiile sunt gratuite, dar pensionarii sunt manipulați cu astfel de minciuni.

  La nivel național nu are cine să câștige în fata alianței PSD-PNL. USR nu poate coabita și nu poate face alianță cu AUR. Iar AUR, oricât s-ar umfla singur, realitatea este ca pierde din susținători și voturi. Practic, situația de la centru afectează fiecare localitate.
  Iar în Mangalia nici AUR, nici USR, niciun alt partid nu poate să învingă pe Radu Cristian, dacă va fi candidatul alianței PSD-PNL.
  Este o realitate și eu ar fi trebuit să caut să mă mut din Mangalia, să consider că a fost scufundată de un tsunami și că nu mai există orașul natal.

  Aceasta fiind realitatea, abia acum am devenit pasionat de lupta aceasta pentru Mangalia. O să vedeți ce înseamnă curajul, inteligența, experiența unui om ca mine. În acest moment nu există nicio altă soluție împotriva lui Radu Cristian. Presa e a lor, primăriile sunt ale lor, banii publici sunt ai lor prin contracte, toți cei agățați cu interese la ei vor face campanie pentru ei, încurajați că sunt cu puterea. Este o situație de rahat pentru ceilalți, și totuși eu zâmbesc că mi s-a creat situația ideală pentru a doborî regimul Radu Cristian.

  Comentariu by Mentalistul — 19 septembrie 2023 @ 17:29

 10. Like @9
  Bafta !
  O idee de campanie: https://youtu.be/zM7EpSPJ1a0?t=1274
  Poate fi „plictisitor” dar „cine nu cumoaste istoria nu are viitor”

  Comentariu by nabuco — 19 septembrie 2023 @ 21:04

 11. QED
  https://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/costin-stucan-farul-gica-hagi-relatie-academia-hagi-711855.html

  Comentariu by nabuco — 20 septembrie 2023 @ 14:21

 12. Poate fac partidele o alianță

  Comentariu by Dan — 20 septembrie 2023 @ 19:47

 13. Pt 12: Care partide? Enumeră-le!

  Comentariu by Mentalistul — 20 septembrie 2023 @ 23:11

 14. Pt. #12
  Poate ceva de genul:
  https://www.cotidianul.ro/despre-sansele-unei-romanii-a-cetatenilor/
  ?

  Comentariu by nabuco — 21 septembrie 2023 @ 13:24

 15. @14-Adicătelea tot ce se cheamă „partid”,conform cu statutul lor trebuie sa renunte la tot ce i-a făcut să se înființeze…si sa intre in „opozitie” cu aceasta „miscare” interzisă de ei…din ’89 încoace! Atunci a fost art 8 de la Timișoara impotriva unui partid.Asta ar fi impotriva tuturor partidelor înființate…de ala din ’89 !

  Comentariu by I.S — 21 septembrie 2023 @ 14:20

 16. Pt. #15
  Daca vrei sa simplificam prin reducere la absurd, ne folosim de:
  https://www.politicalpartydb.org/countries/romania/
  Vedem statutele din care cu un pic de zaharel (electoral) reiese ca ne vor binele (tarii si noua) dar cu vaselina pe „tenisi” si nu numai ne ducem la … vale.

  Comentariu by nabuco — 21 septembrie 2023 @ 15:01

 17. @16-Nene nabuco haideți să fim realiști! Cine ar fi „tertul exclus” ca sa „reducem la absurd” ? Sunt înaintat in varsta si am prins oarece înțelepciune.Sa cred acum in utopii ? Si pe vremea impuscatului o mare parte din intelectualitate…l-a pupat in cur!!!

  Comentariu by I.S — 21 septembrie 2023 @ 16:00

 18. „Iote acilea” exemple de care vorbesti:
  https://www.lucianvisa.ro/2020/04/03/iorgus-e-timpul-ca-radu-cristian-si-echipa-lui-de-navetisti-sa-plece/#comment-778625

  Comentariu by nabuco — 21 septembrie 2023 @ 16:18

 19. Pe vremea domniilor dumneavoastră existau rețele de socializare pe internet sau existau doar ziare?
  Credeați ce scria în ele?

  Comentariu by Mentalistul — 21 septembrie 2023 @ 21:52

 20. https://www.lucianvisa.ro/2023/09/17/la-mangalia-continua-lucrarile-raja-la-sistemul-de-apa-si-canalizare-traficul-rutier-va-fi-inchis-doar-pe-tronsoanele-de-strazi-supuse-interventiilor/#comment-787704

  Comentariu by nabuco — 21 septembrie 2023 @ 21:55

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress