Mangalia – politica locală

16 septembrie 2023

Hotelierii din sudul litoralului reclamă prea multe controale, pe timpul verii

Filed under: Sudul litoralului — lucian visa @ 14:26

Agenții economici din stațiunile turistice din sudul litoralului, reuniți în ședința anuală a Organizației de Management al Destinației Mangalia, au reclamat numărul mare de controale din partea instituțiilor statului, pe parcursul sezonului estival, recent încheiat, fapt ce a cauzat blocaje financiare și dificultăți în relația cu turiștii. Aceștia au explicat în fața prefectului Silviu Coșa, prezent la întâlnirea organizată, joi, 14 septembrie, în stațiunea Neptun, că în cele 60 de zile de sezon estival, au primit aproape 50 de controale din partea organelor de control abilitate.

Prefectul Constanței a preluat toate sesizările agenților economici și a dat asigurări că va transmite nemulțumirile acestora, reprezentanților din Guvernul României. La ședința OMD au mai participat primarul Mangaliei, Radu Cristian, deputatul Bogdan Huțucă, președintele Comisiei de Buget-Finanțe din Camera Deputaților și deputatul Marian Crușoveanu, membru în Comisia de Transport și Infrastructură din Camera Deputaților, precum și Manuel Zaharia, reprezentant al Aeroportului Tuzla. În cadrul discuțiilor, reprezentanții administrației locale au prezentat stadiul lucrărilor din fiecare stațiune, precum și proiectele de modernizare, care urmează să fie finanțate din fonduri europene sau guvernamentale. Cu aceeași ocazie, s-a discutat despre extinderea sezonului estival și atragerea unui număr cât mai mare de turiști, prin dezvoltarea Aeroportului Tuzla. Alte teme de discuție au vizat extinderea plajelor, precum și fluidizarea transportului către sudul litoralului, pe durata sezonului estival.

În acest sens, deputatul Marian Crușoveanu a menționat că au intrat în linie dreaptă mai multe proiecte la Ministerul Transportului și Infrastructurii, care vor demara cel mai probabil în 2024, precum: Alternativa Techirghiol, cu termen de finalizare 36 luni, modernizarea unui drum județean care ajunge pe litoral, prin zona Albești, realizarea unor lucrări majore de infrastructură la Eforie Nord (pasaje, tuneluri) care vor fluidiza traficul rutier, în sezonul estival. La rândul său, deputatul Bogdan Huțucă a explicat celor prezenți subiectul voucherelor de vacanță, afirmând că Guvernul a ținut cont de doleanțele Federatiilor si Patronatelor din turism, iar voucherele în HORECA se vor menține și anul viitor.

Mirela Pascal, Replica 15.09.2023

14 Comments »

 1. ”Prefectul Constanței a preluat toate sesizările agenților economici și a dat asigurări că va transmite nemulțumirile acestora, reprezentanților din Guvernul României.”
  Adică nu va face nimic.

  Statul român prin guvern și autoritatea locală, își bate joc de agenții economici, cei care plătesc taxe și impozite. Iar cel mai toxic este șeful ANPC. Îl depășește cu mult pe primarul Mangaliei.

  Acum mai mulți ani, fost primar Iorguș, a cerut prefectului de atunci, chiar în timpul sezonului estival, să limiteze controalele. Și a reușit. Iorguș, în general, a apărat inițiativa privată, el fiind un agent economic înainte de candidatură. Asta nu-i scuză derapajele ulterioare. Și Radu putea face acest lucru, dar nu-i stă în caracter.

  Comentariu by lucian visa — 16 septembrie 2023 @ 14:29

 2. Realitatea este alta. Comercianții au avut controale în fiecare zi, nu hotelierii.
  Iar faptul ca sunt cooptați doar hotelieri în OMD, este o nedreptate. Legea prevede și celelalte bresle, toate care plătesc Taxa de Promovare Turistică. Un hotel cu 100 de camere plătește 2.500 de lei, iar un chioșc plătește 7.000 de lei.

  Cei care plătesc puțin nu sunt luați în seamă, iar cei care plătesc cel mai mult Taxa de Promovare Turistică sunt hăituiți și abuzați de primărie.
  Și se plâng hotelierii de controale.

  Comentariu by Mentalistul — 16 septembrie 2023 @ 15:04

 3. Erată: Cei care plătesc cel mai mult nu sunt luați în seamă.

  Comentariu by Mentalistul — 16 septembrie 2023 @ 15:05

 4. Cele mai multe controsle si amenzi le a dat pol locala la ordinul puscariasului de Zamfir Laurentiu.Cine nu a platit taxa de protectie sub forma de spaga pentru autorizatia de functionare a fost terorizat de pol locală.

  Comentariu by Ion Condrut — 16 septembrie 2023 @ 22:38

 5. Pt. #2
  https://www.replicaonline.ro/guvernul-se-pregateste-sa-plateasca-somaj-pentru-100-000-de-romani-dupa-noile-masuri-fiscale-568448
  Daca ramane la putere „partidul unic” PSD-PNL, te rog, ma iei cu tine in Zanzinar ?

  Comentariu by nabuco — 17 septembrie 2023 @ 9:57

 6. Pt. #4
  https://www.replicaonline.ro/tatal-tinerei-ucise-de-pascu-mesaj-catre-un-procuror-din-mangalia-rusine-568651

  Comentariu by nabuco — 17 septembrie 2023 @ 10:10

 7. Am cel mai numeros sistem bugetar din Europa dar nimeni nu produce nimic.Stau pe salarii de mii de euro in timp ce pulimea se luptă cu saracia si preturile exorbitante.

  Comentariu by Anonim — 17 septembrie 2023 @ 10:12

 8. @5-Nene nabuco iti faci si circumcizie ? Ia- o usor,usor (Pole,pole-asa zic ei p’acolo)Tanzanienii sunt suspecți de ospitalieri si săraci…lipiți! https://daddycool.ro/calatorii/15-lucruri-despre-zanzibar

  Comentariu by I.S — 17 septembrie 2023 @ 10:32

 9. ;-), nea Ilie, imi fac iarna car si vara sanie pentru andropauza, inca o nevasta mai tinerica sa aiba grija de noi: eu si nevastamea …
  🙂 🙂

  Comentariu by nabuco — 17 septembrie 2023 @ 11:26

 10. @9-Scuza-ma nea Niculae,am crezut ca vrei sa ti sa deschida p’acolo o tarabă sa vinzi…suberek !

  Comentariu by I.S — 17 septembrie 2023 @ 12:07

 11. https://www.voanews.com/a/tanzania-s-zanzibar-island-helps-ukrainians-stranded-by-russia-s-invasion/6465273.html

  Comentariu by nabuco — 17 septembrie 2023 @ 12:47

 12. https://fb.watch/n8jSZOBJdD/

  Comentariu by Mentalistul — 18 septembrie 2023 @ 20:25

 13. Pt. #12
  http://www.bucurestifm.ro/2023/09/18/asia-fest-revine-weekendul-acesta-cu-o-editie-aniversara/

  Comentariu by nabuco — 18 septembrie 2023 @ 23:12

 14. https://www.cotidianul.ro/statul-i%e1%b9%a3i-ia-partea-leului-din-veniturile-care-nu-pot-fi-justificate/

  Comentariu by nabuco — 19 septembrie 2023 @ 15:21

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress