Mangalia – politica locală

11 septembrie 2023

La Mangalia, se majorează ajutorul de încălzire acordat persoanelor branșate la sistemul centralizat de termoficare

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 11:28

Consilierii locali din Mangalia au aprobat, recent, în cadrul unei ședințe ordinare, un proiect inițiat de primarul Cristian Radu, privind majorarea ajutorului de încălzire acordat persoanelor racordate la sistemul centralizat de termoficare, începând cu sezonul rece 2023-2024. Conform documentului, se va acorda sprijin financiar suplimentar la plata facturilor de încălzire, în special pentru persoanele vârstnice, persoanele cu dizabilități și familiile cu venituri reduse. Astfel, pragurile de acordare a ajutoarelor de încălzire se majorează de la 2.500 la 4.600 lei/membru de familie pentru pensionarii cu vârste de peste 63 de ani – femei și 65 de ani – bărbați, fără nicio condiție restrictivă. Familiile care au în componență o persoană încadrată în diverse grade de handicap vor beneficia de compensația procentuală de 50%, fără impunerea unor praguri de venit. Pentru celelalte categorii de beneficiari, se majorează pragul de venit de la 2.500 la 4.600 de lei/membru de familie, toate celelalte condiții fiind aceleași de anul trecut. Ajutorul de încălzire se va acorda pe baza cererii şi declaraţiei pe propria răspundere, însoţită de acte doveditoare. Declarațiile se depun până la data de 20 noiembrie 2023, la Asociațiile de Proprietari sau la sediul Direcţiei Asistenţă Socială Mangalia, din str. Delfinului nr 1. Cererile înregistrate după data de 20 noiembrie vor intra în plată începând cu luna următoare.

„În actualul context economic, la nivel național, am luat decizia să extindem măsurile de sprijinire a vârstnicilor și familiilor vulnerabile pentru a face față la plata utilităților, pe timpul sezonului rece. În continuare, lucrăm la un alt proiect similar, de care vor beneficia și familiile vârstnice care locuiesc la case și se încălzesc cu lemne de foc”, a declarat primarul Mangaliei, Cristian Radu.

În aceeași ședință a CL, s-a votat închiderea centralelor termice 15 și 18, ca urmare a debranșărilor de la sistemul centralizat, locatarii arondați optând pentru centrale de apartament.

Cuget Liber 11.09.2023

23 Comments »

 1. Locatarii arondați la CT 15 și 18, și nu numai, au fost revoltați de costurile exagerate la căldură. S-au debranșat și cei care primeau ajutoare. Oamenii s-au lămurit de primar și gașca lui. Până la alegerile viitoare, o să se lămurească și ceilalți locuitori ai Mangaliei.

  Comentariu by lucian visa — 11 septembrie 2023 @ 11:36

 2. Mai este nevoie de o opoziție? Văd că Radu Cristian face opoziție lui Radu Cristian.

  Comentariu by Mentalistul — 11 septembrie 2023 @ 22:10

 3. „Si dă-i si luptă, neicusorule, puicusorule…”
  RC din opozitie vrea un nou mandat de …

  Comentariu by nabuco — 11 septembrie 2023 @ 22:39

 4. Cum rămâne cu Schema de ajutor de stat prin care statul acordă subvenție la încălzire tuturor celor branșați la sistemul centralizat de termoficare?! Au făcut, Consiliul Local Mangalia și Goldterm, demersurile necesare pt. a accesa acest ajutor și pt. locuitorii Mangaliei?!

  Comentariu by Nightmare — 12 septembrie 2023 @ 12:18

 5. Cum spuneam: îmi place lupta în 3, dar candidatul lui PSD nu va fi al 3-lea.

  Și iată că se adeverește, Ciolacu anunță că se face alianță PSD-PNL, pe nume Blocul Democratic. Vor merge pe liste comune în alegeri.

  Adică PSD va avea candidat pe Radu Cristian. Al cui e avantajul?

  Comentariu by Mentalistul — 13 septembrie 2023 @ 14:41

 6. Sa l vezi pe Iorgus cum strigă din fundul Moldovei votati Radu primar si Iorgus viceprimar.Am inteles ca intră si Murad in joc sa rupă voturi ca sa fie sigur ca iese piticul.Dacă si acum votati cu jumi juma atunci v ă meritati soarta.

  Comentariu by Ion Condrut — 13 septembrie 2023 @ 19:31

 7. https://jurnalul.ro/special-jurnalul/omd-infiintat-legal-blocat-curtea-de-conturi-942773.html?fbclid=IwAR0vt9peGva1FbGygc6Sowk99IdH53q0tU-OjcVP9gUT2i5fN0ovMWi0Ebc

  Articolul e făcut de Colgiu, de fapt, și are multe minciuni. Zice că Mangalia a bătut Mamaia pentru că s-a mișcat cu talent OMD și a investit, iar apoi spune că au fost blocate transferurile de bani către OMD, de teamă că s-a făcut scandal.

  Mai întâi… banii din Taxa Specială de Promovare Turistică, despre care legea spune că se duc la OMD, nu au mers la OMD în niciun an, pentru că așa că așa au fost adoptate HCL privind instituirea taxei respective, de către consilierii PNL.

  Din Procesul-Verbal din 14.09.2022:
  5.Proiect de hotărâre privind instituirea taxei speciale de dezvoltare și promovare a turismului pe teritoriul administrativ al Municipiului Mangalia pentru anul 2023;
  ………
  Domnul Menabit mai formulează un amendament² cu privire la sumele încasate din taxa de promovare turistică, în sensul virării acestora către Asociația Organizația de Management al Destinației Turistice Mangalia, prin modificarea art.3, alin.2 din proiectul de hotărâre
  supus dezbaterii.
  ……..
  Se supune la vot amendamentul² domnului Menabit Ozghiun și se respinge cu 3 voturi ”pentru” și 15 voturi ”abținere”.》

  Apoi, după 9 luni, pentru că OMD era nefuncțional și pentru că nu se califică să fie OMD dacă nu primește Taxa de Promovare Turistică, au votat un proiect HCL exact cum am făcut amendamentul la instituire:
  „Art.2 Se aprobă modificarea art.3 din H.C.L. nr. 189/14.09.2022 privind instituirea taxei speciale de dezvoltare și promovare a turismului pe teritoriul administrativ al municipiului Mangalia pentru anul 2023, după cum urmează:
  ”Art. 3 (1) ”Veniturile realizate din încasarea taxei speciale pentru dezvoltarea și promovarea turismului vor fi virate 100% Organizației de Management al Destinației Mangalia și vor fi virate lunar în contul bancar al acesteia până la data de 10 a lunii în curs pentru sumele încasate în luna precedentă, potrivit O.G. nr.86/23.06.2022 pentru modificarea și completarea Ordonanței Guvernului
  nr.58/1998 privind organizarea și desfășurarea activității de turism în România și actului constitutiv aprobat prin H.C.L. nr.167/25.07.2019”.

  Asta imediat după o HCL de modificare a statutului, așa cum am insistat că ar trebui să fie, ca să fie OMD funcțional.

  Ei au votat contra legii, au făcut asociatia incalificabilă pentru a fi OMD, au blocat funcționarea OMD, timp de 4 ani, a fost adus la legalitate cu intervenția Min Antreprenoriatului și Turismului și a primi avizul abia în 29.07.2023.
  Și tot ei scriu că a fost blocat din cauza mea?! Și se supără când ii numesc pe drept ticăloși.

  Comentariu by Mentalistul — 13 septembrie 2023 @ 21:21

 8. Pt. #5
  https://www.replicaonline.ro/corina-cretu-nimeni-nu-stie-cum-s-au-cheltuit-doua-miliarde-de-euro-primite-de-romania-de-la-ue-568327

  Comentariu by nabuco — 13 septembrie 2023 @ 21:35

 9. Acesta este un mesaj pentru cine vrea să priceapă:
  Viitoarele alegeri sunt între mine și Radu Cristian. Ceilalți candidați, Iorguș, Murad, Paris etc. nu au vreo șansă să îl învingă pe Radu. Nu l-au învins când nu eram eu în cursă, dar cu mine în luptă până la capăt nu au vreo șansă. Astfel că va fi Radu primar în continuare ori câștigă Menabit.
  Fiecare partid, fiecare membru de partid, să se hotărască cu cine merg: cu Menabit sau cu Radu. Încep campania, cine e cu Radu primește același tratament ca Radu și camarila lui. Și dacă ar fi să mă lupt cu toate partidele împotrivă, am să o fac. Oricum asta am făcut până acum.

  Cine merge în alianță cu noi câștigă funcții de consilieri locali și de toate. Altfel nu va intra în CL.

  Comentariu by Mentalistul — 14 septembrie 2023 @ 20:12

 10. https://www.cotidianul.ro/cozonacul-luat-in-calcul-de-guvern/
  si EU-ri in campanie …

  Comentariu by nabuco — 14 septembrie 2023 @ 20:18

 11. „Dacă n-au pâine, să mănânce cozonaci!”
  – atribuită Mariei Antoaneta

  Comentariu by Mentalistul — 14 septembrie 2023 @ 20:32

 12. Psd o sa i dacă jocul lui Radu.Radu merge pe schema de acum 4 ani.Îl arunca pe Iorgus si Murad in alegeri sa rupa voturi.

  Comentariu by Ion Condrut — 14 septembrie 2023 @ 21:29

 13. Pt 12: Din ce se aude, PSD și PNL merg pe liste comune în alegeți, fac o alianță Blocul Democratic.

  Comentariu by Mentalistul — 14 septembrie 2023 @ 21:37

 14. Deci ori un hot ori un nebun

  Comentariu by Gheorghe — 15 septembrie 2023 @ 10:51

 15. Se adeverește ceea ce am afirmat: Radu Cristian va candida pentru PSD. În varianta Blocul Democratic, adică un USL 2.0, pesediștii și peneliștii vor merge pe listă comună.

  În această situație alegerile sunt decise. AUR ar fi avut importanță dacă PNL sau PSD aveau nevoie de coaliție pentru guvernare. Adică PSD+AUR sa facă majoritate, ori PNL+AUR să facă majoritate. Cu coaliția PSD-PNL, plus UDMR și minorități la nevoie, USL 2.0 va face majoritate pentru guvernare.
  Astfel soarta lui AUR este în opoziție, mirajul câștigului moare și AUR va pierde procente importante, pentru că oamenii se alătură celui cu șanse de câștig. Este adevărat că devine personajul principal al opoziției (la mișto, pentru că oricum e sub tutela PSD,după rocadă nu i-am mai văzut să facă opoziție guvernării, așa cum a făcut PNL-ului).
  Pentru mine, în situația Blocului Democratic, nu va mai exista o opoziție credibilă. Iar cum PSD-PNL sunt sub servicii și dețin presa prin țară, îl pot executa mediatic pe George Simion într-o săptămână, la nevoie. Și dacă ai ucis imaginea lui George, a murit AUR subit.

  Cum afectează Mangalia?
  Un an nu va exista opoziție față de Radu din partea PSD. Și nici după. USR nu există ca organizație, ci există doar Semiran (nu sunt vreun ticălos să nu-i recunosc meritele chiar dacă nu sunt de acord cu activitatea lor sau cu politica lor. Apropos, mă cunosc bine cu Paris. Este unul dintre puținii mensani din județul Constanța. Iar candidatura lui nu a fost accidentală. Zic.).
  AUR nu a existat în Mangalia, dar vrea să facă plici cu Moroianu. Lui George Simion i-au interzis să intervină pe organizatiile locale, astfel că prosteala de la AUR Constanța va continua, pentru că nu se schimbă ceva.
  Singurii care au media sunt PSD și PNL. Practic, în situația aceasta, USL 2.0 e câștigător, o să îl aveți pe Radu Cristian primar în continuare. O să îl aveți, pentru că, dacă va câștiga, eu mă mut în Zanzibar, unde fac un resort.

  E clar că nimeni altcineva nu are șanse, nici AUR, nici USR, nici alt partid. Eu am rămas în zona neutră din acest motiv, să mai existe o șansă. Pentru că pot face posibil ceea ce pare imposibil. Pot să fac ceva ce nu s-a mai făcut nicăieri, ca să câștigăm. Dar înseamnă multă muncă, mulți bani, strategie inteligentă și execuție cu talent. Nu pot singur, am nevoie de ajutor, e clar. Oamenii din Mangalia nu mai suportă regimul Radu Cristian, abia așteaptă alegerile. Deja în mintea lor este că vom scăpa de Radu în alegeri. Vestea că va candida din partea PSD-PNL cum credeți că va fi primită
  Și o spun clar: eu fac ce vor oamenii, ii întreb înainte. Cine vrea altfel să își asume că suntem adversari. În calitate de consilier local, în orice calitate de ales local,fac în spiritul democrației. Dar în luptă, fiind vorba despre viața noastră, nu sunt nici diplomatic, nu sunt nici elegant. Sunt eficace. Adică voi lupta fără mănuși, înarmat cu orice imi ajută să câștigăm. Loviturile nu le va primi doar Radu, le vor primi și cei care îl sprijină.

  Comentariu by Mentalistul — 15 septembrie 2023 @ 11:24

 16. like @15
  Marcu 9:40 VDC + Matei 12:30 VDC

  https://www.youtube.com/watch?v=uym44JR4FSI

  Comentariu by nabuco — 15 septembrie 2023 @ 15:20

 17. cont. @16
  la min 14:27 !

  Comentariu by nabuco — 15 septembrie 2023 @ 15:30

 18. https://editiadesud.ro/?p=48332

  Comentariu by Mentalistul — 16 septembrie 2023 @ 13:00

 19. https://www.replicaonline.ro/mangaliotul-paul-guzu-acuzat-de-trafic-de-droguri-in-italia-va-fi-extradat-109340

  Comentariu by lucian visa — 16 septembrie 2023 @ 13:40

 20. Pentru orice păcat ar avea, nu crezi că a fost deja pedepsit?

  Comentariu by Mentalistul — 16 septembrie 2023 @ 13:49

 21. Bani pentru nemuncă … normal

  Comentariu by Dan — 17 septembrie 2023 @ 13:18

 22. Întradevăr încă nu m-am decis pe cine să votez. Dintre S.O.S. România, U.S.R. sau extrema dreaptă

  Comentariu by Fane — 17 septembrie 2023 @ 13:21

 23. 😉 nea Fane, mai sunt ultimele locuri pentru Zanzibar:
  https://youtu.be/QD2WGW0JzWo?t=230
  🙂

  Comentariu by nabuco — 17 septembrie 2023 @ 13:33

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress