Mangalia – politica locală

9 septembrie 2023

Primăria Mangalia a dat un contract unei firme de-abia înființată

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 11:31

Mangalia este raiul afaceriștilor! De curând, municipalitatea a atribuit un contract de peste 700.000 de lei unei firme recent înființată. Societatea abia înregistrată se va ocupa de serviciile medical-veterinare, de asistență medicală veterinară la capturare, de neutralizare deșeuri de origine animală, hrană și de închirierea autoutilitarei necesare desfășurării acestor activități. Toate acestea, în condițiile în care la nivelul municipiului este înființat un serviciu pentru gestionarea câinilor fără stăpân, fiind amenajat un adăpost public pentru desfășurarea activității în condiții de legalitate.

Municipiul Mangalia a servit pe tavă un contract de 717.600 de lei, unei societăți cu doar câteva luni de activitate. Potrivit datelor din Monitorul Oficial al României, societatea Medlovet SRL, are sediul social în Mangalia. În baza cererii înaintate în luna mai a acestui an, și a actelor doveditoare depuse, s-a dispus autorizarea constituirii, înmatricularea și înregistrarea societății numită

Capitalul social al firmei noi este de 200 lei, cu un total de 20 părţi sociale, a câte 10 lei fiecare. Fondatorul și administratorul societății este Buturugă Loredana-Andreea.

Societatea aflată la început de drum se va ocupa de serviciile medical-veterinare, de asistență medicală veterinară la capturare, de neutralizare deșeuri de origine animală, hrană și de închirierea autoutilitarei necesare desfășurării acestor activități în municipiul Mangalia și în stațiunile arondate.

Noul contract poate marca sfârșitul colaborării Primăriei Mangaliei cu societatea Felina Vet, care a condus în trecut la un control al Curții de Conturi. Printre neregulile constatate în timpul verificării realizate în 2022, se numără și externalizarea serviciilor medicale veterinare motivată de lipsa unui medic veterinar din structura biobazei și a unui mijloc de transport autorizat, cu toate că la nivelul municipiului este înființat un serviciu pentru gestionarea câinilor fără stăpân, fiind amenajat un adăpost public pentru desfășurarea activității în condiții de legalitate.

Felina Vet a încasat de-a lungul anilor sume considerabile de bani de la Mangalia. În 2021, de exemplu, Primăria Mangalia încheia contracte cu firma amintită, trei la număr. Cel mai mare are o valoare de 28.290 lei. De asemenea, în 2019, Primăria Mangalia a atribuit un contract pentru achiziționarea de ”servicii de asistență medical-veterinară la capturare” a câinilor fără stăpâni din municipiul Mangalia.

Înțelegerea a fost semnată în urma unei proceduri simplificate proprii de achiziție, fără organizarea unei licitații electronice, iar câștigătoare a fost desemnată singura firmă înscrisă în competiție, aceeași Felina Vet SRL din București. Valoarea primului lot atribuit a fost de 56.000 de lei, fără TVA. În aceeași zi, municipalitatea din Mangalia a semnat și contractul pentru lotul 2 al achiziției, în valoare de 330.400 lei, fără TVA, bani care au mers în conturile aceleiași Felina Vet SRL. Practic, era vorba despre o prelungire a două contracte primite de aceeași firmă în iulie 2018, în valoare de 495.600 lei, respectiv 84.000 lei, fără TVA.

Ana Maria Lipan, Replica 09.09.2023

25 Comments »

 1. https://www.cotidianul.ro/andrei-marga-de-la-solutii-la-aplicare-optica-lui-virgil-i-barbat/

  Comentariu by nabuco — 9 septembrie 2023 @ 12:51

 2. Pentru cei care nu știu cum arată lucrarea din Sensul Giratoriu:
  https://fb.watch/mYcjEZqvCS/

  Comentariu by Mentalistul — 9 septembrie 2023 @ 16:02

 3. Câinii latră ursul mămăncă.Nu are nici un stres piticul.Rupe bani cu nemiluita si pe mine ma tine cu 50 mil pe lună fără sa fac nimic.

  Comentariu by Ion Condrut — 10 septembrie 2023 @ 8:52

 4. Aș mai aminti de un aspect și dau fragment dintr-o conversație:

  „În anul 2019, înainte de pandemie, am făcut de Ziua Marinei o acțiune cu zeci de drone iluminate pe cer:
  https://www.facebook.com/ozzy.weekender/videos/3430386820320808/
  A fost începutul, astăzi această firmă este contractată de armata română și a ajutat mult pe ucrainieni în război.

  Primarul nu a dat voie, de aceea am ajuns la Șeful de Stat Major de atunci, Nicolae Ciucă, i-am explicat pentru ce este nevoie. Astfel am obținut aprobarea pentru a fi scutiți de plata licenței pentru drone (astăzi câteva sute) la Aeronautica Civilă. Războiul din Ucraina a arătat cât de important este softul nostru. Dronele au salvat Kiev, dronele sunt folosite în luptă, dronele scufundă nave.

  Dacă se plasează 2 nave rusești la intrarea în Portul Mangalia, au dat șah mat. Marina militară nu este dotată să poată să iasă din blocaj. Și nu mai avem artilerie să le ținem departe. Nici nu mai avem unde să o plasam, deoarece primarii corupți au dat autorizații de construire acolo unde este interzis. (vezi construcțiile lui Becheru)

  Dar pot să arunc în luptă 100 de drone cu încărcătură pe ele, ghidate simultan de programul nostru românesco-tătăresc, criptat de noi cu un limbaj stravechi uyghur din sec.6, care nu poate fi spart de ruși sau de alții, am cele 2 nave la fundul mării în 45 de minute. Dronele nu pot fi detectate pe radar, dar pot fi desprinse de utilizator cu o armă electronică, dacă reușește cineva decriptarea. Și așa e greu. Războiul din Ucraina a dovedit cum s-a schimbat soarta războiului prin folosirea dronelor, o superputere mondială s-a împotmolit, deoarece ucrainienii au avut ochi din cer, au știut mereu unde este dușmanul, fără aviație au avut un fel de flotă aeriană, folosindu-se de drone civile cu încărcătură explozivă.

  Dronele de supraveghere își termină bateria în 40 de minute, ca să nu ai timp morți trebuie să ridici la interval de 20 minute, când una se întoarce cealaltă preia supravegherea, și tot așa din mai multe unghiuri. Iar asta să o faci cu un singur operator înseamnă să ai soft să poată să o facă. Artileria ucrainiana este dispersată, iar atunci când se dă coordonatele unei ținte, automat un soft calculează care unități de artilerie ajung la țintă și bombardarea se face din mai multe direcții. Rușii nu știu cum să riposteze, până atacă ei o unitate, celelalte distrug ținta. De aceea vedeți precizie la Grad-urile ucrainiene în clipurile de război, față de bombardarea haotică la Grad-urile rusești. Soft-ul este important, ochiul din cer este important.

  Cât despre caz de stare de urgență pentru război, Doamne-Ferește!, în cine aveți încredere că poate să scape locuitorii orașului ori să lupte pentru oraș, ca să nu fie cucerit? În Radu Cristian? În pandemie, fiind aceeași stare de urgență ca la război, a întors spatele locuitorilor Mangaliei, s-a ascuns. Iar eu, în mod privat, am organizat pe banii mei, cu 102 voluntari, să asigurăm hrană caldă, medicamente etc., am dus la toți vârstnicii singuri din Mangalia, am trecut zilnic pe la ei. Dar am fost pregătiți pentru aprovizionare rapidă pentru tot orașul, în caz de izolare, să aducem într-o zi tiruri de alimente, pe schema similară Word Central Kitchen, care este o organizație care este pricepută in aprovizionarea cu hrană a zonelor calamitate (cutremure, inundații, tsunami, uragane etc), zonelor de război, in pandemie. Sunt membru al acestei organizații după cele ce am făcut în pandemie. Când nu era voie pe afară și toată lumea era panicată să nu ia virusul, singurii care se mișcau prin oraș eram noi. Iar astăzi primarul se laudă vârstnicilor cu ce am făcut noi, susținând că angajații primăriei și-au riscat viața să ducă zilnic hrană caldă vârstnicilor.

  Primarul s-a apucat de devalizat bugetul local în pandemie, iar noi am contribuit și am donat spitalului echipamente de protecție, am asigurat să aibă orașul hrană în caz de izolare.

  În caz de război, cum e în Ucraina, murim ca proștii cu Radu Cristian. Ați văzut în orașele ucrainiene cucerite de ruși cât de important este primarul. Primii pe care i-au ucis au fost primarii și orașul a fost declarat cucerit când primarul s-a supus sau a fost pus altul de ruși. Îl vedeți pe Radu Cristian să țină o luptă de gherilă, dibaci să nu îl prindă inamicul? Îl vedeți să aibă habar cum să ajute marina militară în caz de ceva, să asigure linii subterane de aprovizionare cu apă și hrană, cum să se pregătească de orice: război, calamitate, pandemie…? Am avut pandemie, s-a ascuns. Iar eu am liniștit populația cu ceea ce am organizat.

  Comentariu by Mentalistul — 10 septembrie 2023 @ 18:09

 5. https://www.theguardian.com/world/2023/jul/17/the-underground-crimean-tatar-group-taking-up-arms-against-russia

  Comentariu by nabuco — 10 septembrie 2023 @ 22:39

 6. https://youtu.be/fIBCW0jz_PU?si=m-coUc6x1LC-0OuE

  Grupul TERRA a început ca o grupare de voluntari și a ajuns o unitate specializată de operatori de drone. Alta la fel de experimentată nu mai există. Mă refer la drone comerciale, gen Mavic, nu la drone militare gen americane sau Bayraktar. Această unitate a fost atât de eficace, în a coordona apărarea și contraofensiva ucrainenilor, încât a fost decorată de mai multe ori.
  Conducătorul unității se are nickname de luptător „Abdula” și funcționează fin donații. Sunt unul din donatori, cu condiția să împărtășească experiența de luptă cu drone. Sunt informații importante pentru România, îdacă dorim să dezvoltăm o astfel de capabilitate, de unități se drone. Noi nu avem ce să oferim lui NATO, dar suntem foarte buni în matematică și computere. Dacă am dezvolta o armată de operatori pentru drone, am avea locul nostru important în NATO. Dacă nu ar fi fost lupta cu drone, Ucraina nu ar fi oprit rușii să cucerească Kiev. Acum și rușii folosesc dronele iraniene, au ajuns să fie mai mare panica la un atac cu drone kamikaze decât la o rachetă Iskander.

  Din 2014 sunt pe lista neagră a rușilor. Pentru organizarea unor astfel de acțiuni: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0wWrJDT3Cr5d3kXZ35jSbhveQxs27GvMUc4mx1goem8p9zEdsVusgpeiyNYHkYEFbl&id=100000485715789

  Am făcut acel miting din postura de cetățean român. Rusia invadase o țară vecină și omenirea după 2 ani era încă la nivel de restricții minore cu Rusia. Astfel a fost încurajată Rusia să invadeze și restul Ucrainei.
  Doresc să învingă ucrainienii și rușii să fie trimiși acasă din motiv pur românesc, patriotic. Pentru că am rațiune și sunt un umanist. Dacă Rusia câștiga și ocupa Ucraina, România devenea graniță NATO cu Rusia. Și nu mai avem liniște: trebuie să primim trupe NATO, trebuie să de înarmăm în loc să ne dezvoltăm economia, parte mai mare din PIB se duce pe apărare. Și nu mai dormim liniștiți, un ochi va fi mereu către graniță.
  Cine vrea să câștige rușii în Ucraina înseamnă că este anti-român. Nu mă interesează cine are dreptate în acel război (este evident că Putin e precum Hitler), interesul României este să nu avem graniță cu Rusia.
  Sunt conștient că există idioți pe lume care sunt putiniști, cum e Radu Cristian. Dar explic de ce susțin unități de operatori de drone care luptă împotriva rușilor în Ucraina.
  Pentru interesul meu românesc.

  Comentariu by Mentalistul — 10 septembrie 2023 @ 23:55

 7. Dar la fotbal cum sa facem sa ne calificam la CE ?

  Comentariu by nabuco — 11 septembrie 2023 @ 1:42

 8. Ozzy, băiatule, tu nu ești nebun complet, încă mai rationezi, căci altfel, tare mult mi-as fi dorit să scrii lucrurile astea pe pagina ta de politician, sa vadă poporul ce minune ești! Chiar că era bună victimizarea când te comparai cu Isus, dupa alegerile trecute, acuzându-i pe oameni ca l-au ales pe Barabas, uiți ca ai umplut orașul cu flyere „Ozzy nu se vinde” și totuși a făcut-o, te rog eu sa postezi public tot ce ai scris aici, e păcat sa știe doar câțiva cetățeni ce comoară aven noi în tine! Succes în alegeri, abia aștept sa vad delirul din campanie!

  Comentariu by Stroe D. — 11 septembrie 2023 @ 5:51

 9. Pt. #8
  Poate se referea la d-na director de la „teoretic” …
  😉 … 🙂

  Comentariu by nabuco — 11 septembrie 2023 @ 10:11

 10. Băbăiatule, un om educat are antrenament cognitiv și înțelege ideile, nu se apucă să imagineze altceva.
  Din faptul că am scris „Și poporul a ales Baraba” tu ai priceput cu mintea ta îngustă că m-aș compara eu cu Isus? Poți să dovedești mai multă prostie de atât?
  În primul rând, face referire la ce au ales oamenii și la pe cine au ales oamenii. Adică este o comparație Radu Cristian cu Barabas. Iar Radu Cristian nu este subiectul, ci subiectul este „poporul”. Ce a făcut poporul? A ales. Ce am scris s-a referit la popor, cum a ales.

  A doua chestiune: prin subînțelegere, mergând pe imaginația ta, ai ajuns singur la comparația că celalalt din alegerea poporului trebuie să fie Isus. Nu despre asta era vorba, dar o minte slabă poate înțelege așa. Faptul că nu ai raționat la ce se referă enunțul și ai gândit doar la ce amintire a trezit, dovedește cum capacitatea ta cognitivă este afectată de emoții (ură) și că ceea se spui are ca scop atacul, nu o constatare. Constatarea se face asupra adevărului, atacul de cele mai multe ori este o minciună.

  Ca să fie și mai clar, îți amintesc că eu m-am retras din cursa pentru primar, înainte de ziua alegerilor. Pe buletinul de vot am rămas, dar declarația mea de retragere este de ajuns pentru a nu fi votat. Este irațional ca eu după alegeri să fi pretins că oamenii au ales Barabas și nu m-au votat pe mine, pentru că nici nu mai eram în opțiuni. Nu au ales între mine și Radu, ca să faci vreo analogie că mă cred Isus. Prostia ar fi mers până la faptul că îl compar pe Murad cu Isus.
  Dar nu asta m-ai acuzat, ci de o chestiune irațional gândită de tine, că m-aș fi comparat eu cu Isus.
  (Sunt convins că degeaba scriu pemrru tine, nu vei înțelege filosofia.)

  Acest irațional tu vrei să ni-l impui ca pe un rațional, asta o faci pentru că fie crezi în asta gândind irațional (adică ești un prost sau un nebun), ori fie folosești intenționat minciuni pentru propriul interes (adică ești un ticălos mincinos). Nefiind ceva logic, nu este adevărat. Ticălosul nu ține cont dacă e adevărat sau nu, iar prostul nu va înțelege răspunsul. Fie că ești, fie că ești ticălos, nu contează, important e că ne-am lămurit despre enunț că e schizo.

  Am pus afișe în oraș cu „Ozzy nu se vinde” tocmai pentru a înțelege oamenii care este mesajul meu, care s-a referit la ce a urmat, adică la retragerea mea pentru a aduna voturile anti-Radu pe același candidat. Este adevărat, Ozzy nu s-a vândut, Ozzy a sacrificat capital politic pentru un scop mai mare: să plece Radu.
  Faptele mele au dovedit că nu m-am vândut, ci că s-a vândut Murad la mine, l-am băgat eu pe el în partidul meu, nicidecum el pe mine în partidul lui. Eu l-am băgat, iar după ce a vărsat din notorietatea lui (singurul lucru pe care l-a avut în alegeri, ca în rest: cunoaștere, integritate, pricepere nu are deloc)… după ce a vărsat din notorietatea lui la partid, a plecat, pentru că nu mai aveam ce să fac cu el.

  În lumea noastră, a celor care gândesc rațional, Ozzy nu s-a predat, ci Murad s-a predat la Ozzy, când l-am băgat în PER. Dacă ar fi câștigat alegerile, ar fi câștigat PER. Însemnând că PER conducea primăria.

  Zici sa fac publice ce scriu aici. Tu chiar nu pricepi ce citești, ești cretin? Scrie de la începutul comentariului 《Aș mai aminti de un aspect și dau fragment dintr-o conversație:„În anul 2019….》
  Unde crezi că s-a purtat conversația aceasta la care am dat copy-paste? S-a purtat pe Facebook.

  Sunt curios, care din cele povestite de mine crezi că nu sunt reale? Am filme care probează tot ce spun.

  Ți se par incredibile? Posibil, pentru că eu trăiesc într-un fel, tu trăiești altfel, și nu poți imagina că există cineva care face ce fac eu.

  Oricum, nu mă aștept la inteligență din partea ta, ai dovedit ce poți. Scriu așa, ca să fie scris, să am la ce să mă întorc mai târziu.

  Comentariu by Mentalistul — 11 septembrie 2023 @ 11:06

 11. Pt. #6
  https://www.bbc.com/news/technology-38663394
  deja-vu ?

  Comentariu by nabuco — 11 septembrie 2023 @ 12:37

 12. Am vorbit cu Zelenski și nu a auzit de tine. In schimb Putin, cand a auzit numele Ozzy a înjurat și a trântit telefonul. E clar că ai din nou dreptate și că Puțin e omul lui Radu Cristian. Și e speriat de tine rău. Păcat de Zelenski că nu știe că tu salvezi Ucraina de fapt.

  Comentariu by Iohannis — 11 septembrie 2023 @ 13:07

 13. Pt. #12
  https://www.cotidianul.ro/si-daca-n-a-fost-drona-ruseasca-ci-americana-ipoteza-lansata-de-un-colonel-in-rezerva/
  🙂

  Comentariu by nabuco — 11 septembrie 2023 @ 14:25

 14. Pt 12: Caterinca ta în sine, arată cât de mic ești.

  Ai auzit de Alegoria Peșterii de Platon? O spune Socrate, dar e scris de Platon.
  https://youtu.be/UlYl6lJSsqU?si=u7znaVvQIgMO75fo

  Comentariu by Mentalistul — 11 septembrie 2023 @ 15:27

 15. „- Priveşte acum în ce fel ar putea fi dezlegarea lor din lanţuri şi vindecarea de lipsa lor de minte: atunci când vreunul dintre ei s-ar pomeni dezlegat şi silit deodată să se ridice, să-şi rotească grumazul, să umble şi să privească spre lumină, făcând el toate acestea ar resimţi tot felul de dureri. Iar din pricina strălucirii focului n-ar putea privi direct acele obiecte, ale căror umbre le văzuse mai înainte. Ce crezi că ar zice dacă cineva i-ar spune că ceea ce văzuse până atunci nu erau decât deşertăciuni, dar că acum se află mai aproape de ceea-ce-este şi că, întors către ceea-ce-este, vede mai conform cu adevărul? […]
  Şi nu s-ar spune despre el că, după ce s-a urcat, a revenit cu vederea coruptă şi că, deci, nici nu merită să încerci a sui? Iar pe cel ce încearcă să-i dezlege şi să-i conducă pe drum în sus, în caz că ei ar putea să pună mâinile pe el şi să-l ucidă, oare nu l-ar ucide?
  ……………..
  – Astfel stau lucrurile prietene. Dacă celor meniţi să conducă le vei afla o viaţă mai bună decât cea de conducător, este cu putinţă să ai o cetate bine orânduită. Căci numai în ea vor domni cei cu adevărat bogaţi, nu în bani, ci în ceea ce trebuie să fie bogat omul fericit: într-o viaţă bună şi raţională. Dacă vor veni în viaţa publică cei care acasă sunt cerşetori şi flămânzi, socotind că de aici – din domeniul public – le va fi dat să pună mâna pe bine, nu e cu putinţă să ai o cetate bine orânduită. Fiindcă odată ce cârmuirea ajunge un obiect de dispută, războiul pătrunzând în casă şi în interior, el îi nimiceşte şi pe cârmuitori şi pe restul cetăţii. – Cu adevărat. – Dar cunoşti vreo altă viaţă, în afară de cea proprie adevăratei filosofii, care să dispreţuiască demnităţile politice?- Nu, pe Zeus! – Aşadar este necesar ca spre cârmuire să nu se îndrepte cei care o îndrăgesc. Căci altminteri cârmuitorii devin rivali în iubire şi se luptă unii cu alţii. – Cum să nu?- Pe care alţii, deci, îi vei determina să se îndrepte spre paza cetăţii, decât pe cei care, mai întâi, sunt cei mai buni cunoscători ai condiţiilor ce fac o cetate să fie cel mai bine alcătuită, dar care, în plus, mai au şi alte cinstiri (decât cele politice), ca şi o viaţă mai bună decât cea politică?- Pe nimeni alţii.”

  Comentariu by Mentalistul — 11 septembrie 2023 @ 15:44

 16. Alex, speram să apreciezi umorul dat fiind istoricul tau. Cat despre Socrate și Platon mai verifica cine de la cine a preluat.

  Comentariu by Iohannis — 11 septembrie 2023 @ 18:44

 17. Pierd timpul cu un schizo.
  Este ca și cum aș vorbi unui animal de casă despre principii, despre ce prin lume. Normal că nu mă aștept să îmi și răspundă.
  Dar un animal măcar nu își construiește o minciună și apoi crede în ea. Cu un om rațional poți discuta, știe că este o conversație. Unul care crede catatonic în propria imaginație te ucide, nu știe ce este aia o conversație, un schimb de idei.

  Pe scurt: Când mă înjuri, zici că sunt Ozzy. Când te copleșește, pretinzi că sunt altcineva.
  Cât despre Platon, a scris Alegoria Peșterii în Republica, VII, 514a. Scrie despre discuțiile lui Socrate cu Glaucon. Socrate nu este un personaj fictiv, dar este personaj în scrierile lui Platon. Nu ai de unde să știi dacă Platon doar a scris ce a zis Socrate, ori dacă i-a pus cuvinte în gură personajului Socrate.

  Ar fi culmea să mă contrazici despre Platon, din clasa VIII-a l-am studiat. Sunt socratician, am insistat pe aici, dar socratismul nu ar fi existat fără Platon.

  Remarc că nu contează adevărul pentru tine. Pentru ați atinge scopul de denigrare, inventezi fără legătură cu adevărul, ca apoi să ataci pe subiectul inventat de tine, atribuindu-l în fals mie. Nu există răspuns pentru așa ceva. Doar dezgust din partea mea. Din exterior se vede că te umilești foarte mult, din dușmănie. Oamenii normali nu plac huliganii.

  Folosesc chestia cu Mensa pentru că este simplu de combătut insultele ticăloșilor că aș fi vreun prost. O organizație oficială, mondială, calificată și recunoscută planetar, după multe testări m-a inclus între primii 2% dintre cei mai inteligenți oameni de pe planetă. Este o recunoaștere mai corectă decât un doctorat în România. Să faci mișto despre asta arăți nivelul tău de ignoranță. Nu am ajuns la acest coeficient de inteligență fiind milițian, ci prin studiu și exercițiu al minții încă din copilărie. Se știe că am fost olimpic la matematică. Platon este greu de înțeles pentru mulți, eu am fost fascinat încă din adolescență. Și la mintea mea au contribuit mulți, în primii 25 ani am citit biblioteci întregi. În plus, am trăit ceea ce tu nu vei trăi niciodată, pentru că nu ai mintea antrenată și caracterul format pentru așa ceva.

  Comentariu by Mentalistul — 11 septembrie 2023 @ 20:56

 18. Te-ai descris perfect- „un animal măcar nu își construiește o minciună și apoi crede în ea. Cu un om rațional poți discuta, știe că este o conversație. Unul care crede catatonic în propria imaginație te ucide, nu știe ce este aia o conversație, un schimb de idei”.
  Eu l-am studiat pe Platon in facultate. La fel si Cautis. Tu ai ramas la nivel de clasa a VIII-a. Asa ca de ce ar fi culmea sa te contrazic despre Platon? Esti vreo autoritate in materie? De unde stii ca eu nu sunt? Poate sunt profesor de filozofie. Nu ti se pare gresit sa jignesti si sa crezi ca numai tu detii adevarul absolut? Ai dreptate cu un singur lucru: „Oamenii normali nu plac huliganii”. Si tu asta esti: un huligan care ii jignesti si injuri pe cei care nu te vad pe tine cel mai destept, cel mai frumos, cel mai fara de greseala, care nu se incadreaza in lumea imaginara pe care ti-ai construit-o, in care tu esti grozav, si care indraznesc sa aiba alte pareri. Daca la un moment dat ti-am acordat ceva credit, am ajuns sa fiu dezgustat. Nu esti prost dar esti bolnav.

  Comentariu by Iohannis — 13 septembrie 2023 @ 8:28

 19. Au fost eliminate posibilitățile pe care le enumeri, deoarece ideile enunțate de tine și ticăloșia de care dai dovadă arată că nu ești nimic din cele pretinse. Mă întrebi de unde știu că … Este evident pentru fiecare om rațional care a citit ce scrii, știu de la ce arăți.

  Să înjure știe oricine. Tu foarte vrei să pari mai sofisticat, dar nu-ți iese.

  Comentariu by Mentalistul — 13 septembrie 2023 @ 9:50

 20. Bravo 18. Q.e.d.

  Comentariu by Anonim — 13 septembrie 2023 @ 9:57

 21. Din 100 de cuvinte scrise de tine, 50 sunt copy-paste de la mine. Adică tot ce ai scris se reduce „Ba pe a mă-tii!!” și copy-paste, nefiind în stare nici măcar să gândești o insultă, scopul tău fiind de a mă insulta.

  Nu poți să mai spui că sunt prost, pentru că toată lumea știe că nu sunt. Cu inteligența poți să faci bine sau poți sa faci rău. Acum zici că sunt bolnav… nu mai merg ponegririle de până acum. Sunt nebun sau bolnav pentru ce, pentru că nu las hoții că voi să fure în liniște?

  Mai știi care ste subiectul discuției? Eu am povestit din ce am făcut și tu ai venit să spui că aș fi nebun și dacă am curaj să povestesc public ce am scris aici. Nu sunt chestiuni publice, sunt chestiuni personale, mai ales sunt chestiuni care privesc și statul român. În sensul că dacă un român susține financiar ceva în alt stat, este implicat statul român. Guvernul României ajuta mult în Ucraina, dar nu o face public.

  Dar despre ce era subiectul? Despre ce am făcut eu și tu contestând fără nicio noimă.
  Atunci când mare parte din ce scrii ponegrire și nimic nu are legătură cu subiectul pe care ai intervenit, îți arată frustrarea și dușmănia. Nu e de ajuns, treci la insulte, ceea ce dovedește și ticăloșia.

  Să presupunem că nu ești Maganu Bogdan și îți spun o poveste: Ne-a plictisit pe toți cu probleme de logică găsite pe internet, intr-o zi îmi spune că dacă reușesc sa fac o problemă, își scoate pălăria și recunoaște ca sunt mai bun. Că i-a dat unui mare profesor dr matematică și nu a reușit. Că i-a luat 6 luni Că să o rezolve. Am facut-o în 5 minute și a r3cunoscut ce pot.
  Apoi, când interesul lui de a fura împreună cu Radu Cristian s-a lovit de mine, a început să spună că aș fi eu nebun și s-a apucat de făcut campanie lui Radu Cristian în 2020.

  La fel ca tine, Maganu Bogdan este o persoană care poate calcula, dar nu este capabil de artificiu de gândire. Asemănarea profilului tău psihologic cu Maganu Bogdan mă face să bănui cine este sub anonimatul de sub care dai cu pietre.

  Un om inteligent nu poate fi nebun. Definiția nebuniei/dementei: este o categorie largă de boli ale creierului care cauzează o scădere, de obicei, graduală și pe termen lung a abilității unei persoane de a gândi și de a-și aduce aminte, încât funcțiile zilnice sunt afectate.
  Definiția nebunului este că nu gândește rational, iar tu pretinzi că ar putea exista un bolnav de nebunie, care este și inteligent. Cine e smintit dintre noi doi, cu ideea asta?

  Nu te bănuiesc de sminteală, nu ar avea vreo logică, dar știu sigur că ai fost ticălos cu toate aceste comentarii. Care arată frustrarea ta, lipsa capacității pentru artificiu de gândire, dorința de a manipula cu minciuni.
  Cum spuneam, privind efortul tău de sub anonimat, e dezgustător. Dar alimentez pentru că îmi este util să cunosc mințile ticăloșilor.

  Comentariu by Mentalistul — 13 septembrie 2023 @ 11:51

 22. PARANÓIA (< fr.; gr. paranoia „nebunie”) s. f. Denumire dată unui ansamblu de tulburări psihice de caracter manifestate prin orgoliu exagerat, neîncredere, susceptibilitate exagerată, interpretări false, gândire greșită. În multe cazuri apar reacții agresive și stări de delir (de persecuție, de revendicări, de interpretare etc.). Uneori, termenul desemnează un delir cronic de interpretare, sistematizat, cu conservarea aparentă a clarității logicii și gândirii.

  Comentariu by Anonim — 13 septembrie 2023 @ 12:30

 23. Paranoia
  psihoza caracterizata printr-un delir sistematic, fara diminuarea capacitatilor intelectuale.
  Paranoia apare de cele mai multe ori la subiectii predispusi: supraestimarea de sine (orgoliu, megalomanie), rigiditate psihica (neincredere, dogmatism), erori de judecata cauzate de premise subiective, desi rationamentul este logic. Delirul de paranoia se dezvolta in mod coerent, uneori plauzibil, urmand o serie de interpretari si de polarizari afective: idealism pasionat, gelozie, revendicare privind un prejudiciu minor sau imaginar, erotomanie etc. Acest delir sfarseste prin a se constitui intr-un sistem permanent si de neclintit, functionarea gandirii, vointei si actiunii ramanand clara si ordonata.

  tratament – Acesta necesita, in general, spitalizarea.

  Comentariu by Anonim — 13 septembrie 2023 @ 12:36

 24. Paranoia este altceva și nu are legătură cu insultele tale, care pretind altceva.

  Diferența între paranoia și realizare excepțională este că la paranoia este minciună, așa cum este în ce spui, iar la realizare excepțională este adevărat, cum este ceea ce spun.

  Subiectul de la care ai pornit discuția este despre ce am făcut și pretenția că de ce nu spun public ce am făcut. Ce am povestit mai sus au fost puse filme pe Facebook la vremea lor.
  Cine este smintitul între noi doi? Tu, care creezi un scenariu care nu există? Ori eu, care povestesc ce am făcut, cu imagini și clipuri video?

  Plus că te referi la mere și le numești corcodușe. Hotareste-te odată! Sunt nebun sau sunt paranoic? Pentru că sunt chestiuni diferite.

  Comentariu by Mentalistul — 13 septembrie 2023 @ 12:59

 25. Dar pentru a încheia discuția aceasta care plictisește pe restul, eu zic că este important ce facem pentru societate. Eu nu am făcut ceva rău oamenilor, nu am furat oamenii, nici nu am hotărât eu pentru oameni ceva ce le afectează viața în rău.
  Și am ajutat pe cei care au nevoie.

  De exemplu, acum am un domn care are un picior amputat și are nevoie de proteză. Nu a mai ieșit de peste 1 an fin casă. Proteza costă 5.500 de euro. Cea mai ieftină, sunt altele nai performante.
  Mă strădui să îi cumpăr această roteză. Dacă vrei să arăți că ești o persoană cel puțin la fel de utilă ca mine, donează banii să cumpere această proteză. Dacă ești de acord, în comentariul următor îți dau numele și numărul de telefon să contactezi personal.

  Dacă nu ești în stare sau nu îți pasă, spune multe din ce poți față de mine. Pentru că dacă nu o faci, o rezolv eu.

  Comentariu by Mentalistul — 13 septembrie 2023 @ 13:26

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress