Mangalia – politica locală

7 septembrie 2023

FB Menabit Ozghiun

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 12:06

15 Comments »

 1. Are dreptate primarul. Se văd clar mașinile lui Cucoranu lângă construcțiile (finului) lui Iorguș.

  Comentariu by lucian visa — 7 septembrie 2023 @ 12:08

 2. Pe ăla cu o tarabă il omoară cu amenzi iar pe talharul de iorgus nu l vede ca de,a dat dreptul.Niste jeguri ordinare fară scrupule.

  Comentariu by Ion Condrut — 7 septembrie 2023 @ 14:36

 3. Craciunescu de la Soprha s a dus la Radu sa renegocieze spaga la Saturn.Initial i a cerut 15 apartamente dar din cauza izvoarelor de la fundatie omul a cheltuit mai mult.Surpriza.Craciunescu a refuzat sa i dea spaga 15 apartamente pentru blocul din saturn si a 2 zi i a anulat autorizatia de constructie.Cam asa merg lucrurile la noi.Babanu si a luat 100 mil amendă de la Zamfir Laurentiu ca nu a vrut sa i taie curentul lui Craciunescu.Se lasă cu razboi.Craciunescu are inregistrari cu Radu.Zamfire tu cand mergi la puscarie ca te a prins garda fara permis desi aveai permisul suspendat.

  Comentariu by Ion Condrut — 7 septembrie 2023 @ 14:44

 4. Oare cum o sa procedeze O2zy cu aceste constructii in cazul ca va deveni primar ?

  Comentariu by nabuco — 8 septembrie 2023 @ 1:29

 5. Pt 4: Exact așa cum zice legea.

  Comentariu by Mentalistul — 8 septembrie 2023 @ 1:46

 6. https://fb.watch/mWOTJvm-QM/

  Comentariu by Mentalistul — 8 septembrie 2023 @ 14:23

 7. Pt. #5
  https://www.replicaonline.ro/cum-si-a-construit-slavescu-din-mangalia-hotelul-din-buza-marii-la-olimp-video-520835
  samd

  Comentariu by nabuco — 8 septembrie 2023 @ 14:51

 8. Pt 7: Sunt consilier local și în treburile administrative începând cu iunie 2016. Nu am avut vreo putere, fiind în opoziție. Și la început am fost începător. Dar tot am luptat mai bine ca toți pentru ceea ce este drept, pentru omul nedreptățit.

  Pe asta cu Becheru mi-o asum, este actuală. E pe tura mea.
  Dar să îmi puneți în cârcă chestiuni dinaintea mea, nu se face. Plus că legea prevede că după 3 ani nu se sancționează încălcările urbanistice, se aduc la legalitate.
  Dacă nu ați avut un Ozzy pe vremea voastră, dacă nu ați fost voi un Ozzy, cât de corect este să pretinzi de la mine să corectez trecutul?
  Dacă s-ar inventa călătoria în timp și ne-am ocupa cu corectat trecutul, nu am mai avea viitor, pentru că ne-am ocupa doar cu corectat trecutul.

  Aș face momentul zero. Aș da termen că în 2 ani toate dosarele de Urbanism nerezolvate să le rezolve primăria. Să fie adus la legalitate tot. Dar din acel moment, oricine construiește ilegal va fi demolat.
  Iar cei care au facut-o în forță, dacă altă cale nu mai există pentru revenire la starea inițială, cei precum Slăvescu, Becheru și alții, să plătească pentru ce au făcut, iar din banii lor să beneficieze cetățenii orașului.

  Nu are rost să promit cai verzi e pereți, când știm că unele lucruri nu pot mai fi îndreptate. Dar pot fi făcuți să plătescă, iar ei vor vrea să plătească.

  Dacă vrem să progresăm, trebuie să creăm momentul zero…

  Comentariu by Mentalistul — 8 septembrie 2023 @ 17:08

 9. Stimate Menabit Ozghiun,
  iti urez multa bafta si sper sa reusesti in tentativa de a fi primar in Mangalia. Va fi ceva mai bine cu tine decat cu pramatiile de pana acum, spun asta intrucat cu ultimul raspuns mi-am dat seama ca „esti un chior in tara orbilor” care faca politica in orasul nostru (natal).
  Mai ai de invatat de la „abi Beinur”: https://www.youtube.com/watch?v=kf1VY7SpJIs
  este mai pragmatic chiar daca nu face (in mod direct) politica si nici nu-i din Mensa.

  Comentariu by nabuco — 8 septembrie 2023 @ 17:35

 10. Să nu crezi că am supraviețuit cu sala de arte marțiale atâția ani, în tinerețea mea, fără respectul luptătorilor de stradă. Să nu crezi că am supraviețuit 7 ani în vama Vama Veche, dacă nu știam să tratez cu lumea, ca să nu mă încalece pe mine și nici eu nu m-am suit pe oameni.
  Să nu crezi că m-am descurcat în București fără să știu cum să tratez cu diverse nume, inclusiv cu nașul lui Beinur. El știe cine am fost în București. Dar și cu oameni de cultură, ori cu oameni de putere in România. De-alde Beinur tot am văzut în viața mea, și aceia nu erau din orașul meu. Am avut la masă și pe cămătarii, și sportivii, și pe mulți.
  Dar asta e o mică fărâmă din experiența vieții. Nu ai experiența mea și nici nu cunoști din ce am trăit, ca să poți înțelege cu adevărat, astfel că doar imaginezi. Nu o spun cu vreun sentiment, este adevărul și atât.
  Dacă te uiți pe contul mru de facebook, ai sa vezi filmări cu mine din ultimii ani, prin tot felul de zone, în locuri în care puțini au curaj să intre. Am făcut multe, am văzut multe.

  Mai povesteam și ignoranții m-au luat la mișto, pentru ei lumea este doar cea pe care au cunoscut-o, ce au văzut și despre ce au auzit. Cu timpul se dovedesc toate reale.

  Să îți povestesc cum sunt eu pragmatic, ba foarte eficace. M-a ofertat Pițiponcul cu de toate, dintre consilieri aș putea fi cel mai câștigat.
  Dar de 7 ani tot refuz. De de crezi? De prost? De nebun, cum zic cei care nu înțeleg cum să refuzi avantaje materiale.
  Dacă pui în balanță că eu fac sau pot să fac mai mult decât ar putea să-mi ofere ei, ți se pare logic că nu-mi pasă de propunerile lor. Sunt jucător, nu sunt spectator, nu sunt sclav. Forța mea vine din asta, că joc la alt nivel.
  Nu știu ce înseamnă pragmatic pentru dumneata, dar eu sunt eficace. În orice țară am fost, am fost eficace.

  Beinur este jucător în lumea lui. Eu sunt în lumea mea. Lumea mea este cu mult peste lumea lui. Dacă îl întrebi, o să afli cât respect are pentru mine și că respectă mult că sunt un luptător profesionist în lumea mea. Lumea lui nu s-ar putea contra vreodată cu lumea mea, dar lumea mea intră peste orice.
  Răspunsul meu nu este despre Beinur sau altă persoană, este un răspuns între mine și dumneata. Mă irită că m-am înșelat, te credeam un om inteligent. Dar după cum ai pus-o că am de învățat de la altcineva ceva ce eu am predat la diverse forțe de pe planetă, gândesc că fie nu ai habar să citești oamenii, ori fie e doar o prostie pentru că ai avut atracția să pui link ăla și l-ai agățat de o idee cât se poate de proastă. Nici nu mă chinui să descifrez, prefer să înțelegi cine sunt și ce pot.

  Măcar atât lucru: ce am putut eu în Mangalia, pornind de pe stradă, nu e nimeni altcineva în stare să o facă. Măcar pentru atâta ar trebui să îmi oferi respect.

  Comentariu by Mentalistul — 8 septembrie 2023 @ 19:17

 11. Pe acest blog tu ai „inventat” declansatorul emotional.
  😉

  PS: https://www.replicaonline.ro/rbin/data202309/afis_kures_2023.jpg
  Respect !

  Comentariu by nabuco — 8 septembrie 2023 @ 23:45

 12. Pt 11:
  Pe pagina aceasta: https://www.facebook.com/KurultaiRo vei vedea ce am făcut în ultimii ani.

  Ai să vezi ceva impresionant, multe întâmplate în Mangalia. Despre care scrie presa internațională, scrie presa din România, dar presa locala sau județeană nu scriu.

  Se întâmplă în Mangalia, dar se dă live la Alfa Media – post TV local în Medgidia și la TVR. Pe ai noștri nu interesează. Ceea ce mi-a dat de gândit că există monopolul primarului pe singurul TV online pe care îl avem, chiar dacă este finanțat din bugetul local.

  Acele evenimente costă peste 100.000 de euro pe an. Le facem pe propriile puteri. Sunt unul din principalii sponsori.

  În timp ce unii fură banii oamenilor, le fură drepturile, batjocoresc Mangalia, eu ofer oamenilor, încerc să le dau momente plăcute, cheltui de la mine. Am trecut prin momente grele pe la început, munceam 6 luni să acopăr găurile financiare rămase după un eveniment mare. Cu timpul am evoluat, am organizat cu participanți din 40 de țări.

  Ce îmi arăți în afiș este ceva de amatori, care cheltuie banii statutului pe nimic.

  Comentariu by Mentalistul — 10 septembrie 2023 @ 6:52

 13. https://youtu.be/etx5ZaquMSQ?t=315
  Respect!
  N-ati incercat „sa-i trageti de maneca” pe:
  http://www.cultura.ro/diversitate-minoritati-nationale
  unde sunt, de ce nu se implica ?

  Comentariu by nabuco — 10 septembrie 2023 @ 11:22

 14. Au fost ani când au finanțat CJC, DRI și Min Culturii. După ce a venit PNL la guvernare, ne-au sabotat. Guvernele României și ale Kazakhstan, Uzbekistan, Azerbaidjan etc. au început o perioadă de cooperare, datorită războiului început în Ucraina. Dar PNL pe județul Constanța are niște putiniști, care au sabotat aceste relații, începând cu Mihai Lupu, Virgil Chițac, Radu Cristian. Putiniști prin conjunctură, deoarece s-au apropiat de Gelil Eserghep, care fură bani de la stat pentru ei, iar acesta este putinist și este contra statelor care s-au opus Rusiei.

  A ajuns să scrie scrisori la UNESCO și peste tot unde avem parteneriate că noi avem legături cu organizații ter.oriste, deoarece ne întâlnim cu tătari din Crimeea și cu tătari refugiați la Kiev, care luptă în 3 batalioane contra invaziei Rusiei în Ucraina și luptă pentru eliberarea Crimeii ocupată de ruși.

  Anul trecut, Radu Cristian a anulat festivalul Kurultai din Agenda de Evenimente a Municipiului Mangalia pe motiv că Uzbekistan și Kazakhstan sunt țări dușmane. Chiar când președintele Iohannis își organiza întâlnirea cu președinții acestor țări. Oricum, noi facem invitațiile prin MAE. Știe guvernul pe cine să invităm și pe cine nu.
  Radu Cristian a făcut o gafă cu consecințe în diplomația MAE, dar ne-am scos precizând că primarul Mangaliei este un incult și un prost, că nu este ceva intenționat în favoarea Rusiei. Diplomatic, au dat de înțeles că ei înțeleg pentru că și ei au proștii lor, în satele lor.

  Sincer, e greu cu oameni încuiați care sunt pe funcții publice de putere. Uite la Radu Cristian, nu e în stare să organizeze ceva, nu este în stare să înțeleagă realitatea geo-politică, nu este în stare de un artificiu de gândire… S-a apucat de proiecte de-a valma și niciunul finalizat cum trebuie. S-a apucat de trotuare în Coloniști și stau așa de 4 ani. În alte locuri stau distruse de 2 ani. Ce a început e făcut prost sau e distrus.

  După ce a „rezolvat” strada Rozelor, cu trotuarele alea rușinoase, cu 4 feluri de dale pe fiecare metru pătrat, acum declară că intră și între blocuri. Când declară un alt proiect, deja știu că acel cartier va fi distrus și lăsat așa.

  Cred că este o nouă politică a lui Radu Cristian: să distrugă Mangalia atât de mult, să facă imposibilă orice accesare de finanțare, încât să nu mai vrea nimeni primar la Mangalia. Sunt convins că greu s-ar găsi cineva care să știe ca mine, sau mai bine decât mine, ce este de făcut pentru progresul Mangaliei. Și să accepte. Eu deja mă uit la Mangalia și parcă îmi vine să fug spre alt continent.

  Comentariu by Mentalistul — 10 septembrie 2023 @ 12:07

 15. https://www.cotidianul.ro/tara-noastra-nu-vrea-prosti-statul-are-destui/

  Comentariu by nabuco — 10 septembrie 2023 @ 12:28

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress