Politica locală

27 august 2023

La o autoservire din Saturn, clienții mănâncă lângă grămezi de gunoaie și clădiri în paragină

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 11:38

La o autoservire din stațiunea Saturn, înghesuită lângă o clădire lăsată în paragină, clienții iau masă la doar câțiva pași de un morman de gunoaie. Aspectul neîngrijit al locului pune la îndoială siguranța consumatorilor și reflectă în mod evident nerespectarea normelor de igienă impuse unităților de alimentație. Imaginea dezolantă este întregită de mai multe automobile parcate pe spațiul verde. 

Recent, în cadrul unui interviu acordat ziarului Replica, Corina Ivanciuc, Director Executiv Adjunct al DSVSA Constanța, a dezvăluit că cele mai intense activități de control sunt concentrate în sudul litoralului, respectiv Costinești și Mangalia cu stațiunile arondate.

La o autoservire din Saturn, clientii mananca langa gramezi de gunoaie si cladiri in paragina. Video

O simplă plimbare în una din locurile vizate poate confirma faptul că  zonele vizate necesită într-adevăr numeroase intervenții și verificări.

La o autoservire din Saturn, clientii mananca langa gramezi de gunoaie si cladiri in paragina. Video

De exemplu, la doar câțiva metri de plaja din Saturn, te întâmpină un tablou greu de digerat. Primul lucru observat de trecător sunt mașini parcate pe spațiul verde, deși locurile special amenajate sunt din abundență.

 

Trecând peste acest aspect, turistul se lovește apoi de imaginea unei clădiri aflate într-o stare avansată de degradare, lăsată în paragină și înconjurată de gunoaie.

La o autoservire din Saturn, clientii mananca langa gramezi de gunoaie si cladiri in paragina. Video

Imobilul fantomă umbrește frumusețea pe care cadrul natural ar putea-o oferi, iar grămezile de deșeuri ce zac în apropiere reprezintă un adevărat focar de infecție.

 

Ferestrele sparte, ziduirile șubrezite de infiltrațiile apă și tencuiala ce se desprinde de pe clădire sunt semne clare ale iresponsabilității și nepăsării proprietarului, dar și a autorităților locale, care nu iau măsuri pentru a îndrepta o situație cu potențial de a atinge activitatea turistică.

La o autoservire din Saturn, clientii mananca langa gramezi de gunoaie si cladiri in paragina. Video

Surpinzător, la doar câțiva metri de clădirea dărăpănată funcționează o autoservire, unde câțiva oameni iau masa, în mirosul emanat de gunoaiele din apropiere. Unitatea de alimentație se numește Autoservire-Restaurant Estival, care, în ciuda aspectului deloc promițător, se pare că a reușit să strângă câțiva clienți. Condițiile în care aceștia sunt primiți sunt însă unele departe de a fi adecvate. „Priveliștea” nu este una demnă de una dintre stațiunile cu un istoric lung de pe litoral.

Ana Maria LIPAN, Replica 27.08.2023

28 Comments

 1. Nu vreți să discutăm despre căldură, despre subvenții, despre ce se întâmplă?

  Ori vă depășește?

  Comentariu by Mentalistul — 27 august 2023 @ 14:12

 2. @1-Uite,ieri ai afirmat ceva cu care sunt perfect in acord :”Cei care te votează sunt cei care nu au vreun sentiment față de tine, dar le ești util. Cu cât ești util mai multor persoane, tot atât de multe voturi vei primi.
  Eu sunt util multora. De aceea, cei care mă urăsc au un sentiment puternic. De aceea, cei care mă iubesc au pretenții mai mari.” Asta cu subvenția la căldură este acel „util” pentru multi votanți,însă pentru altii este incorect si de neacceptat ! Este cumva „masurabil” ceea ce ai postat aici : …..

  Comentariu by I.S — 27 august 2023 @ 16:14

 3. @1- continuare : ● Pensionarii primesc 50%.

  ● Cei care au ajuns la vârsta pensionarii,, dar nu au venituri, primesc 50%.

  ● Familiile cu un membru cu dizabilități = 50%

  ● Familiile primesc în funcție de venituri pe membru de familie:
  0-1.500 lei/membru = 50%
  1.501-2.500 lei/membru = 40%
  2.501-3.500 lei/membru = 30%
  3.501-4.600 lei/membru = 20%

  ● Pensionarii care nu ajuns la vârsta pensionării = după schema de mai sus.

  ● Cine și-a pierdut locul de muncă nu primește nimic. (De exemplu: cine a lucrat la magazinele pe care le-a închis primarul.)

  Este pentru cei branșați la Goldterm.

  Comentariu by I.S — 27 august 2023 @ 16:17

 4. Nene I.S.,
  Întâi să explic despre ce este vorba:
  Întrucât este o perioadă de criză energetică și populația României nu ar putea trece iarna fără aceste măsuri, guvernul a plafonat prețul la gaze la 0,31 lei (TVA inclus), pentru consumatorii casnici. Diferența de la 0,31 lei până la 0,68 lei prețul pieței, este compensată de statul român prin subvenție (55%).

  Oficiul Concurenței a notificat Guvernul că se face o discriminare între cetățenii care își fac căldură cu gaze (care primesc subvenția) și cei racordați la sistemul centralizat (care nu primesc subvenție de la stat). Mai ales în situația în care Directiva Europeană obligă la descurajarea centralelor de apartament, respectiv diminuarea emisiilor de carbon.
  Din anul 2026, se va introduce o taxa pe carbon între 0,5 lei și 1 lei pe metru cub de gaz consumat casnic. Adică va tripla prețul la gaz de astăzi. Dacă guvernul va înceta sa subvenționeze gazul, prețul va crește se 4 ori.

  Astfel, ca să nu existe discriminare, guvernul a emis https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocumentAfis/264901, modificat și prelungit cu ORDIN nr. 1.394 din 22 iunie 2023.
  Care ce face? Compensează subvențiile acordate pe prețul de producție al căldurii în sistem centralizat.

  Deci… dacă până acum subvenția pe prețul de producție era din bugetul local, acum e de la stat. Toate celelalte municipii au beneficiat, Constanța de exemplu a beneficiat de 1.000 lei / gcal.

  Ciuda asta pe subvenția din sistemul centralizat este o ciudă incorectă, deoarece cel care are centrală termică pe gaze primește subvenție de la stat, mai mare de 50% din prețul gazului.

  Până aici s-a înțeles? Dacă se introduce subvenție:
  – bugetul local nu suferă.
  – oamenii nu sunt discriminați
  – prețul la căldură devine permisiunile
  – respectăm Directiva Europeană.
  Precizare: Banii din Schema de Ajutor de Stat, cca 5 miliarde lei alocați, sunt din fonduri europene.

  Problema este că Primăria nu vrea să acorde subvenție, ci un Ajutor pentru Căldură, care nu poate fi compensat din Schema de Ajutor de Stat și va fi suportat integral din Bugetul Local.

  Ați înțeles-o și pe asta?

  Comentariu by Mentalistul — 27 august 2023 @ 16:32

 5. Cum sa nu inteleg chestia cu „subventia”-( a dracu invenție neocomunista in capitalismul neaoș!) Daca din bugetele locale nu se mai poate stoarce vine alde Ciolacu si…PAC ! Cand se strânge piulita imi aduc aminte de veșnicul actual Moromete : https://youtu.be/31kD1FMJ9bo?si=GNUYm1I1A8Q4Eil1

  Comentariu by I.S — 27 august 2023 @ 16:48

 6. Deci governul „masoara”voturile primarilor si…PAC,indiferent de culoarea lor politica !(oricum sunt la fel pe sub vopsea si aia de fura…si aia de va sa vina !)

  Comentariu by I.S — 27 august 2023 @ 16:56

 7. Păi nu zice bine Moromete: Nu ne lasa ei…! (Ca altfel :PAC!)

  Comentariu by I.S — 27 august 2023 @ 17:00

 8. @4-Adica PRIMARELE zice :n-am nevoie de bani de la tine governule,ca încă mai am de unde sa storc si Ciolacu zice : brava,esti de-al nost,ca facem economie ptr.pensiile speciale si te vom sustine !…(vezi ca-ti fac PR pentru votantii pentru care esti util !)

  Comentariu by I.S — 27 august 2023 @ 17:19

 9. Pt 5: Ai înțeles pe naiba!
  Ori nu vrei să înțelegi, ori te crezi vreun manipulator care ne crede proști.
  Ce treabă are Ciolacu cu asta?!
  Schema de Ajutor de Stat este din 2014. Prin 2015, Primăria Mangalia chiar a reușit să obțină 10 milioane, dar apoi nu a mai vrut primarul pentru că se constatau hoțiile.
  Acea Schemă de Ajutor de Stat expira în 23 iunie 2023, de aceea pe 22 iunie s-a emis acel ORDIN de prelungire cu încă 5 ani.

  Dar primarul Mangaliei nu vrea din banii aceștia pentru Mangalia, pentru că s-ar constata hoțiile.

  De exemplu, una din hoții este că și astăzi mergem pe un preț fundamentat pe CLU, din 2021, cu preț de criză, iar Goldterm a trecut pe gaze din 2022, după eșecul cu CLU. Adică iei autorizație sa prepari un medicament cu o rețetă, iar tu produci și vinzi cu altă rețetă.

  Înainte să trecem la ce se întâmplă, să recapitulăm ce s-a întâmplat și de ce suntem în situația aceasta:
  În anul 2016, când opoziția avea majoritate, am aprobat proiectul pentru cogenerare termică. Cat a fost prim-ministru, Shaiddeh a dat banii de la Ministerul Dezvoltării. A fost semnat contractul, s-au început lucrările, au fost cumpărate motoarele termice, dar proiectul nu a fost implementat și motoarele de 8 milioane euro au dispărut. Min Dezvoltării a dat în judecată municipalitatea, a obținut banii înapoi și penalități de vreo 4 milioane lei.
  Dacă acest proiect era implementat, fiind copiat de la Brașov, care a implementat, am fi avut același preț de producție: 120 lei + TVA / gcal.

  Ironia este că astăzi Constanța implementează un proiect cu centrale de înalte eficiență cu cogenerare termică. Ca să rezolve problema pentru prezent și pentru viitor.
  Și ia subvenție cca 1000 lei/ gcal de la stat, până finalizează proiectul.

  Când a fost uns director la Goldterm, proiectul de management al lui Colgiu a fost implementarea proiectului de cogenerare termică. Face parte din contractul de management. Și nu l-a îndeplinit, ba a sabotat proiectul.

  Pe hârtie noi avem un proiect aprobat și început, cu finanțare asigurată prin HCL. De atunci nimeni nu a venit să încheie proiectul, nimeni nu întreabă, iar majoritatea Consiliului Local refuză clarificarea situației.
  Eu solicit demiterea lui Colgiu și plângere penală pentru abuz în serviciu și înșelăciune.

  Deci … recapitulare: vinovați sunt PNL în primul rând (dacă vrei să identifici partide), apoi PSD că tace, și restul locuitorilor Mangaliei care au votat pe tâlharii ticăloși.
  Și mai sunt vinovați ăia care distrag atenția de la subiect, din nemernicie sau din prostie.

  Ai înțeles până aici? Continuăm?

  Comentariu by Mentalistul — 27 august 2023 @ 18:45

 10. Buuun … deci suntem la momentul sabotării proiectului cu cogenerarea termică.
  La Brașov, firma care a accesat fondurile pentru centrale cu cogenerare termică este privată. Un nene a vrut să ajute orașul. Astăzi produce căldură cu 180 de lei + TVA, vinde căldură către SACET (Goldtermul lor) și compania municipalității distribuie cu 10% adaos. Astfel că prețul la Brașov pentru căldură, plătit de populație, este 200 de lei. Fără subvenție, fără alt sprijin din partea autorității publice.

  Când au aflat, primarul și Colgiu au devenit invidioși și complotiști, au sabotat proiectul ca să fure ei motoarele de cogenerare și să facă firma care să dea căldură Mangaliei.
  Astfel, Colgiu a cumpărat firma Vio Star Company și a început să îi facă istoric în domeniu, încasând de la Sect 6 București pentru verificare si mentenanță a 25 de centrale termice. Toți banii încasați au devenit profit, au fost scoși dividente, înseamnă că nu a externalizat vreun seviciu. Iar firma nu are angajați. Dar cei care au făcut serviciile pentru care a încasat pe firma lui Colgiu aveau șalopete cu Goldterm pe spate. Unde este director.
  Deci au firma de termoficare.

  Mai era nevoie să crească prețul la Goldterm aproape de stele, la 1.000 de lei/gCal, să fie falimentat Goldterm, iar anul următor (an electoral) să vina primarul cu soluția că poate scade costul la jumătate, dacă va cumpăra municipalitatea de la firma aceea.

  Se știa ca la preț mare oamenii se debranseaza, dar fiind Directiva Europeană, ar fi fost aduși înapoi TOȚI la sistemul centralizat. Dar sistemul centralizat al lor.
  O afacere de cca 4 milioane de euro pe an, în buzunarul lor.

  Continuăm?

  Comentariu by Mentalistul — 27 august 2023 @ 19:20

 11. Continuare….
  După mărirea prețului gigacaloriei au pus afișe în scări, intimidând oamenii că va fi preț mare, îndemnându-i să se debranșeze. Le-a ieșit, dar nu cât le trebuia.

  Sunt oameni care s-au debranșat pentru că rămâneau puțini pe scară, s-a debranșat toată Asociația. Dar ca să îți pui centrală pe gaze îți trebuie 16-20.000 lei investiție, plus costurile de branșare la gaze. Iar branșările la gaze se fac în ritm lent. Nu vor avea centralele funcționale nici cei care au banii de investit.
  Este îngrijorător pentru ei, riscă o revoltă la iarnă. Astfel că au venit cu Ajutorul pentru Căldură, să cuprindă pe toți, dar de fapt să oprească din debranșări. Asta liniștește pe cei care au rămas la Goldterm, mai ales pe votanții lor, pe pensionari, dar îi batjocoresc pe cei care s-au debranșat. Sunt în Comisia de Urbanism, care aprobă branșările la gaze, știu câți s-au branșat.

  Apoi… faptul că m-am prins de ticăloșia lor, coroborat că nu-s pregătiți să preia pe firma lor sistemul centralizat de producere a energiei termice, i-au făcut să regândească ce este de făcut.
  Am calculat acestea și de aceea am fost convins că se va reveni la o subvenție, denumită altfel. Îl face pe primar că a fost un prost cu discursurile lui contra subvenției, dar alternativa e mai rea.

  Ca să nu ajungă la ANRE, îl ocolesc cu o prosteală: la punctul 5 din ședință din 30 August pun consilierii să voteze aprobarea prețului, pretinzând că au găsit o portiță în lege că nu este obligatoriu aprobarea prețului și auditului energetic de către ANRE.

  Dar …
  În Schema de Ajutor de Stat prevede:
  ” Articolul 18
  Beneficiari ai ajutorului de stat sunt operatorii economici care prestează serviciul public de termoficare și îndeplinesc condițiile prevăzute în prezenta schemă.
  Articolul 19
  Operatorii economici care produc, transportă, distribuie și furnizează energie termică populației în sistem centralizat prestează serviciul public în baza licențelor emise de A.N.R.E. și/sau A.N.R.S.C.”

  Adică … primesc ajutorul de la stat doar cei care au prețul aprobat de ANRE. Nu e ca și cum cei din primărie ar fi proști, ci o fac intenționat. Primarul pune proștii de la PNL să aprobe că să nu autorizăm Goldterm la ANRE, astfel încât să nu fie eligibil pentru Schema de Ajutor de Stat. Pentru ca să nu iasă la iveală hoțiile lui Colgiu, primarul și consilierii PNL dau cu piciorul la 2-3 milioane de euro pe an care ar fi venit din Schema de Ajutor de Stat.

  Te întreb acum domnule I.S., cui trebuie să reproșezi dumneata că banii contribuabililor sunt irosiți?
  Să nu permiți cetățenilor Mangaliei dreptul conferit de lege, este hoție.

  Dumneata nu ai fi știut toate aceste lucruri dacă nu eram eu. Soluția pentru situație este evidență, chiar în ceea ce ai aflat de la mine. Am fost atât de util: ai aflat adevărul și ți-am dat și soluția, să nu fie nimeni nedreptățit. Pentru că dacă nu sunt banii contribuabililor, ci din bani europeni, nu trebuie să existe nicio ciudă.

  Dar așa cum a făcut-o primarul, este hoție, este discriminare, este ticăloșie.

  Și nu mai fii așa ranchiunos, dă-i cezarului ce este al cezarului.
  Nu discuți cu niciun consilier local cum discuți cu mine. Nu primești informații de la alt consilier local, cum primești de la mine. Nu știu ce scară de valori ai pentru a aprecia pe cineva, dar eu zic să faci o comparație între mine și restul consilierilor locali, vezi ce iese. Dacă ești corect și rațional, îți iese că sunt la mare distanță de ei, cu bune sau cu rele.
  Că nu vrei să recunoști realitatea, ține de încăpățânare. Realitatea este indeferentă la încăpățânarea dumitale.

  Comentariu by Mentalistul — 27 august 2023 @ 23:57

 12. – John!
  – Da, my Lord…
  – Mi-e frig. Ce temperatura avem de fapt aici inauntru?
  – 17 Grade, my Lord.
  Dupa cateva minute:
  – John!
  – Da, my Lord…
  – Dar afara?
  – 4 Grade, Sir!
  – John, deschide atunci fereastra si lasa si gradele alea inauntru!

  Comentariu by nabuco — 28 august 2023 @ 0:10

 13. Din cite stiu, aceasta ruina e a lui Iorgus. Poate gresesc…

  Comentariu by pop — 28 august 2023 @ 7:03

 14. Am cerut, încă din iulie, Curții de Conturi sa facă un audit la GOLDTERM, pe baza raportului Golderm din 2921-2021. Am anexat documentele doveditoare, plus afișele cu debranșarea, poze și pin-uri cu locațiile centralelor termice. Zic sa lăsăm cetățenii în pace și sa nu-i invinovătim pt ce face administrația publică, ca nu asta e rolul politicienilor. Am primit răspuns de la Curtea de Conturi și s-a dispus un audit la GOLDTERM pe baza sesizării mele. Hai sa respectam instituțiile statului și sa le punem la treaba. O sa am un comunicat pe această temă, doar ca sunt foarte ocupată, aproape epuizata, am job și enșpe mii de responsabilități. Le luăm pe rând, fără patimă, chill.

  Comentariu by Semiran Abdurefi — 28 august 2023 @ 8:08

 15. Pt 12: Câteodată caterinca vine ca nuca-n perete.

  Comentariu by Mentalistul — 28 august 2023 @ 8:47

 16. Pt 14: Curtea de Conturi o să transfere solicitarea Camerii de Conturi Constanța. Unde este șef Ioan Bobe. După fiecare sesizare acest Bobe trimite un control. În același timp cu controlul, trimite o firmă de-a lui pentru un contract de dezinsecție-dezinfecție. Am identificat 10 firme pentru servicii de dezinfecție, pe numele unui „prieten”, care este de fapt un angajat. În timpul controalelor făcute la sesizările mele, Primăria Mangalia și Spitalul Municipal au achiziționat pe SEAP servicii pentru dezinfecție în valori mai mari decât a cheltuit Primăria toată pandemia. Iar mie mi-au trimis niște răspunsuri în favoarea primăriei, nu au văzut abateri și prejudicii evidente.

  Drept pentru care, în curând o să auziți un mare scandal și un mare dosar cu acest Ioan Bobe. I-am găsit casă de vacanță în Austria, netrecut în declarația de avere. I-am găsit casă la New Jersey, cumpărată la 1 milion de dolari. Nu e trecută în declarația de avere. Pensiune pe numele soacrei în Vama Veche, fără autorizație de construire, fără nimic. De asemenea, și Primăria Limanu are contracte cu firmele lui Bobe.

  Din ce am scris eu nu ai înțeles ceva, nici nu cred că ai avut răbdarea să citești. Mai și răspunzi cu „Zic sa lăsăm cetățenii în pace și sa nu-i invinovătim pt ce face administrația publică”. Ce naiba e în capul tău? De unde rahaturile astea, unde ai înțeles că are cineva ceva cu cetățenii? Și cu aroganța asta că „Hai sa respectam instituțiile statului și sa le punem la treaba.”?

  Nu vei găsi pe cineva liniștit și mulțumit că a făcut Semiran/USR o cerere. Cică dacă a făcut cerere să nu ne îngrijorăm, să nu ne agitam, să nu discutăm, să nu ne ocupăm și să lăsăm autoritățile statului să își facă treaba… Vai vomit!

  Comentariu by Mentalistul — 28 august 2023 @ 9:19

 17. Oare la apartamentul 71 sta Bobe de care vorbbesti ?
  Fetita nu deschide sa nu intre caldura !

  Comentariu by nabuco — 28 august 2023 @ 10:32

 18. cont. @17
  https://m.youtube.com/watch?v=9V8VJYdAKEM

  Comentariu by nabuco — 28 august 2023 @ 11:28

 19. @17-Nu el vorbeste despre Bobe ci A.Cautis ,investigatii DNA înregistrări privind controalele de audit cu Bogdan Stan-ANAF, pus acolo de Grindeanu,oamenii lui Dragnea…o întreagă imbarligatura mafiota psd-ista,pentru care,parafrazandu-l -iti vine sa vomiti! Asa ca mai bine o dam pe bancuri,decât pe diversiuni…ca sa ne incalzim la iarna subvenționat sau nu !

  Comentariu by I.S — 28 august 2023 @ 11:49

 20. Pt. Ozzy
  1. Despre subvenție la Mangalia am discutat, dar când toți consilierii au votat pentru desființare, ce am mai putea discuta în afară că sistemul public e deja cu un pas mare în istorie.
  2. Calculul de la comentariul 4 despre cât va fi 1 mc de gaz metan e complet greșit. Să-ți explic, eu care nu sunt în cei 3 % de care faci mereu caz.
  1 kwh produs prin gaz metan costă subvenționat 0,31 lei. 1 mc de gaz metan produce în medie 10,5 kwh și costă azi 3,255 lei.
  Dacă taxa pe carbon va fi 0,5 lei pe mc atunci prețul pe kwh va fi 0,357 lei
  Dacă taxa pe carbon va fi 1 leu pe mc atunci prețul pe kwh va fi 0,405 lei.
  Deci creșterea nu va fi de 3 sau 4 ori.

  Comentariu by lucian visa — 28 august 2023 @ 12:32

 21. Pt 20: Te rog să mă scuzi.M-am exprimat în metri cubi, dar toți știm că: Prețul plafonat de gaze naturale este de maximum 0,31 lei/kWh (TVA inclus).
  M-am referit că la prețul de 0,31 lei/kWh se va adăuga o Taxă pe Carbon de între 0,5 lei/kWh și 1,00 lei/kWh. Greșeala mea, m-am exprimat în mc.

  Este mai pe înțeles astfel?
  Ați înțeles altceva? De aceea am și adăugat că se va mări costul de producere al căldurii cu centrală de apartament de 3-4 ori. Tocmai ca să nu se înțeleagă altceva decât ceea la ce mă refer.

  Poți să rectifici că prețul este 0,31 lei/kWh și nu 0,31 lei/mc, cum am scris eu. Nu schimbă cu nimic ce am povestit, dar crezi că e mișto să stai la pândă și să te agăți de un nimic, ca să fii sarcastic. Nu faci decât sa distragi atenția de la subiect. Și da, nu ești dintre cei 2%, altfel nu dădeai ochii peste cap la un amănunt irelevant.

  Deci .. îmi susțin afirmația, pentru că ăsta este planul pentru Europa: taxă de carbon pe prețul la gaze, indiferent ca se vinde la KWh, la metru cub, la sticlă, la metru.
  Și la un momentdat va fi eliminată și subvenția/plafonarea prețului la gaze.
  Îmi susțin afirmația că la aceste calcule se va mări prețul la gaze de 3-4 ori. Nu e așa? Poți să contrazici? Poți, doar nu te costă nimic să contrazici, chiar dacă e corect ce afirm.

  Comentariu by Mentalistul — 28 august 2023 @ 14:16

 22. https://www.descopera.ro/cultura/11420828-cu-mastile-jos-arta-de-a-minti-si-de-a-recunoaste-mincinosii

  Comentariu by Anonim — 28 august 2023 @ 14:24

 23. Mai aveam o continuare la povestea aceea cu ce se întâmplă cu Goldterm, cine mai fură, cine va fi cercetat penal. Constat că nu interesează pe nimeni.
  Așa că îmi cer scuze pentru disconfort, nu o să mai povestesc. O să las acces locuitorilor Mangaliei la constatările mele, pe cine interesează va găsi aceste „constatări” în arhiva pe care o să o urc pe un site.

  Comentariu by Mentalistul — 28 august 2023 @ 14:30

 24. Pt 19: Nu înțeleg, cum adică nu scriu eu despre Bobe și scrie Căutiș? Scriem toți cei care vrem să distrugem mecanismul de jaf organizat din Mangalia. Nu e vreun secret că eu și Căutiș suntem prieteni. Și facem echipă în lupte. Mai avem și pe alții în sprijin, luptăm împotriva ticăloșiei și batjocurii față de cetățeni.

  Te-ai băgat așa, din „ciuda” aia pe care am descris-o, te-ai băgat de genul „Nu Ozzy e un talent, ci Căutiș este talent!”. De ce așa? Cu tot dinadinsul vrei să păstrezi ideea că e imposibil ca Ozzy să fie atât de talentat și de merituos. Ești în negație și atât, dar mai interesant ar fi să aflu de unde atâta înverșunare să nu existe vreo confirmare că sunt talentat și merituos. Ce ți-e greu să recunoști, de unde „ciuda” aia? Pot să fac lucruri pe dumneata nu poți să le faci. Oricum gândești ca un bolșevic. Ura asta față de cei mai inteligenți o vezi doar la bolșevici.

  Comentariu by Mentalistul — 28 august 2023 @ 14:46

 25. https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid027Nn1ZpiDSoVXDzvojovkWYGvHKRDGVhomv2VJkrkVrT2CGwNQqzTamFveRqM6Kprl&id=100002103409812

  Comentariu by Mentalistul — 28 august 2023 @ 15:33

 26. https://www.libertatea.ro/stiri/zeci-de-mii-de-persoane-inca-nu-au-primit-cardurile-de-energie-alte-zeci-de-mii-au-fost-anulate-ce-solutii-au-4644609

  Comentariu by nabuco — 28 august 2023 @ 21:54

 27. Pt.25
  Când apare la tv ?

  Completare la discuția despre taxa de carbon https://ecologic.rec.ro/taxa-pe-carbon-intre-necesitate-si-aplicabilitate/
  Dacă ar crește 1 kwh de gaz de 3-4 ori, atunci s-ar declanșa criza politică și ar câștiga partidul sau partidele pro RO exit.

  Comentariu by lucian visa — 29 august 2023 @ 10:45

 28. Pt 27: Iată că s-a băgat Euro7 și nu a câștigat niciun roexit.

  S-a băgat și asta: https://www.ey.com/ro_ro/tax-alerts/buletin-fiscal-15–iulie-2023
  Regulamentul (UE) 956/2023 privind instituirea unui mecanism de ajustare a carbonului la frontieră – taxa pe carbon (CBAM) aplicabilă de la 1 octombrie 2023.

  Și nu s-a revoltat nimeni.

  Comentariu by Mentalistul — 29 august 2023 @ 23:59

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress