Politica locală

24 august 2023

La Venus poți să mergi pe plajă cu mașina și să o ferești de soare sub umbrelă! Video

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 12:25

La Venus, Primăria Mangalia le permite turiștilor să parcheze chiar la marginea plajei, contra sumei de de 5 lei pe oră, adică cu un leu mai mult decât în Zona 0 din Mamaia, stațiunea des criticată pentru prețurile de taxare. Nu vorbim despre o parcare amenajată, ci de un spațiu gol, accesat prin parcurgerea unui drum pietruit, unde autoturismele stau sub umbrele, aproape de turiștii care se bronzează!

De-a lungul timpului au avut loc numeroase discuții despre taxa de parcare din Mamaia, care, potrivit opiniilor multora, a gonit turiștii către stațiunile din sudul litoralului. Înainte de începerea acestui sezon estival, primarul Mangaliei, controversatul Radu Cristian, a anunțat cu surle și trâmbițe că în municipiu și în stațiunile arondate, șoferii vor avea gratuitate, cu excepția a trei zone.

Este vorba despre portul turistic din Mangalia, zona La Steaguri, din Neptun și cordonul turistic Saturn – Venus, unde se plătesc 5 lei pe oră sau 15 lei pe zi.

Într-adevăr, taxa este de 5 lei pe oră, mai mare decât cea percepută în Zona 0 Mamaia, unde trebuie să achiți 4 lei, după prima oră gratuită. Locurile de parcare însă, în zona Venus, au fost de negăsit. În zona plajei “The Reef”, “parcarea” constă într-un spațiu liber, neamenajat, la marginea plajei. Autoturismele, care au ajuns în acel loc străbătând un drum pietruit, stăteau aliniate, apărate de niște umbrele de plajă.

O pancartă înfiptă în nisip atenționa cu privire la interzicerea accesului auto în zona de șezlonguri. La câțiva metri însă mașinile se bronzau, alături de turiști.

Lângă parcarea „amenajată” de Primăria Mangalia, se află o alta, privată, care îi face concurență, încasând doar 2 lei/ oră. Și aici erau prezente umbrelele care făceau umbră autovehiculelor, care, în acest caz, au pătruns chiar și pe nisip.

Reamintim faptul că, potrivit legii, pe plajele litoralului românesc, utilizate în scop turistic, se interzice accesul, circulaţia sau staționarea vehiculelor, cu excepția celor care asigură intervenții operative şi a utilajelor de întreţinere a plajelor.

De asemenea, este interzis, conform OUG nr 19/2006 privind utilizarea plajei Mării Negre şi controlul activităţilor desfăşurate pe plajă, accesul persoanelor însoţite de animale, cu excepţia câinilor din dotarea Ministerului Administraţiei şi Internelor şi a câinilor utilitari care însoţesc personele cu dizabilităţi. Aceste fapte, comise de persoane fizice sau juridice, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 10.000 de lei şi 20.000 de lei.

Video:

Ana Maria LIPAN, Replica 24.08.2023

Un comentariu

  1. If you want to obtain a good deal from this piece of writing then you have
    to apply these techniques to your won webpage.

    my blog: 구글상위노출대행

    Comentariu by 구글상위노출대행 — 29 august 2023 @ 8:40

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress