Mangalia – politica locală

23 august 2023

Radu a servit încă un contract fără licitație unei firme de casă, aflată în atenția Consiliului Concurenței

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 12:52

Municipiul Mangalia scoate din buzunar aproximativ 15 milioane de lei, pentru executarea lucrărilor de reparații curente ale drumurilor din oraș, dar și din stațiunile arondate. Contractul aferent acestui obiectiv de investiții a fost atribuit, prin procedură simplificată, fără organizarea unei licitații electronice, unei firme de casă a primarului Cristian Radu, o cunoscută companie din Călărași, care a încasat de-a lungul timpului sume exorbitante de la stat și a intrat în final în atenția Consiliului Concurenței, după scandalul posibilelor trucări ale unor licitații cu CNAIR. 

Firma Saga Infrastructură a mai bifat un contract cu Municipiului Mangalia. Compania din Călărași se va ocupa de lucrările de reparații curente ale drumurilor din oraș, dar și din stațiunile arondate, contra sumei de nu mai puțin de 14.974.842,41 de lei. Durata acordului-cadru, care i-a fost atribuit prin procedură simplificată, fără a se organiza o licitație electronică, este de 2 ani.

Firmă cu lipici la banii publici

Reamintim faptul că acum aproximativ un an Saga Infrastructură a mai încasat 7.999.885,33 de lei de la Primăria Mangalia, pentru realizarea lucrărilor de modernizare a drumurilor din municipiu și stațiuni. Contractul încheiat în luna mai 2022 nici nu a ajuns la termen, având o durată de 3 ani, că firma a și încheiat altul.

Acesta este doar un prim exemplu al lungii colaborări între UAT-ul condus de Cristian Radu și societatea din Călărași, care poate fi considerată chiar o abonată la banii municipiului. În 2019 a mai luat 2,5 milioane de euro pentru modernizarea străzilor din Saturn, Venus, Jupiter, Cap Aurora, Neptun și Olimp.

Saga Infrastructură SRL este deținută de Cristina Georgiana Grecu și Marian Cătălinoiu și a raportat pentru anul fiscal 2022, o cifră de afaceri de 38.964.241 de lei, profit în valoare de 1.687.974 de lei și datorii ce se ridică la suma de 23.063.597 de lei. Societatea este una dintre beneficiarele importante ale banilor publici, cu lucrări de aproape 320 de milioane de lei primite în ultimii ani. Asociați sunt Cristina Georgiana Grecu și Marian Cătălinoiu.

Ajunsă în atenția Consiliului Concurenței pentru posibile licitații trucate

În luna mai a acestui an, Consiliul Concurenţei a anunțat că investighează posibile trucări ale licitațiilor organizate de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), prin Direcțiile de Drumuri și Poduri Constanța, Brașov, București și Timișoara pentru atribuirea contractelor de lucrări de întreținere a drumurilor.

Ca urmare a acestui fapt, au fost efectuate inspecții inopinate la sediile companiilor vizate, respectiv Oyl Company Holding AG, Asfalt Dobrogea, Autoprima Serv, Saga Infrastructură, Trecon Logistic, Tredeco Holding, Data Capture, Geo Drumuri Banat și CLR-Denis Montaj.

Ana Maria LIPAN, Replica 23.08.2023

22 Comments

 1. În acest timp https://www.mangalianews.ro/2023/08/22/db-work-profesionistii-din-domeniul-naval-asteptati-la-interviu-direct-cu-angajatorul-la-targul-de-joburi-pentru-olanda-mangalia-23-25-august/

  Comentariu by lucian visa — 23 august 2023 @ 13:13

 2. În ultimii 3 ani, această firmă a încasat 65.000.000 lei (TVA inclus) de la Primăria Mangalia.
  Pentru niște lucrări care, în următorul an, au fost stricate cu alte lucrări. Iar acum se asfaltează și se pavează aceleași străzi și aceleași trotuare, de către aceeași firmă.
  Primarul Radu Cristian a plătit de 2 ori pentru pavarea unor trotuare, iar acum le-a stricat.

  Comentariu by Mentalistul — 23 august 2023 @ 19:15

 3. https://m.youtube.com/watch?v=P8lN5XmPlZM

  Comentariu by nabuco — 24 august 2023 @ 0:08

 4. Cam așa.

  Comentariu by lucian visa — 24 august 2023 @ 11:32

 5. Sunt de acord cu tot ce zice în emisiunea aceea.

  Mi-a amintit că am devenit arogant, de parcă era musai, am ajuns să fiu prins într-un concurs de aroganță. Gata, nu vreau să fiu buricul, nu o să mai insist că singura cale e calea mea. Nu văd alta, dar poate exista o alternativă mai bună. Pentru mine nu va schimba nimic, am decis că voi merge până la capăt. Mi-am învățat lecția în 2020. Nu contează dacă am 1.000 de voturi sau 10.000 de voturi, voi merge până la capăt. Astăzi am mai multă încredere in mine, decât în candidatul altora. Dacă exista cineva de remarcat, se remarca până acum. Mai e un an până la alegeri.

  O să fac o campanie profesionistă, o să îmi văd de ea. O sa îmi văd de activitatea de consilier local, la fel ca până acum. Cât voi mai fi.

  Dar nu mai răspund la politica asta gen bătăi de cartier, cu aroganțe și insulte, cu denigrări și manipulări. Cine o face, pe Facebook primește block, iar pe aici nu îl bag în seamă. Deci gata, întru în campanie.

  Comentariu by Mentalistul — 24 august 2023 @ 16:52

 6. Like pt. #5

  Comentariu by nabuco — 24 august 2023 @ 20:36

 7. Tot gargaragiu ramai in ochii multimii. Nu realizezi dar lumea rade de tine si este chiar cea care voteaza.

  Comentariu by Pentru 5 — 25 august 2023 @ 6:25

 8. Pt 7: Viața politică din Mangalia fără mine ar fi pustiu.
  Ce ar mai fi? Cum ar fi alegerile locale din 2024 fără mine? Cine ar candida să îl învingă pe Radu? Murad? Deja e un perdant în ochii tuturor. A avut sprijinul tuturor, nu a candidat altcineva să îl incomodeze și tot a pierdut. Și va pierde mereu, din aceleași motive. Pe cine poate să aibă PSD candidat, să spere să învingă pe Radu? Acum, în coaliția noul USL, își va pune candidat doar ca să rupă din voturile anti-Radu.
  Cine să aibă candidat cu șanse? USR? AUR?
  Aceasta este realitatea: nu există o altă opoziție care să-l facă pe Radu să sângereze.
  Iar lumea aia de care zici, îl urăște pe Radu. Îl urăsc până și sugarii din Mangalia,care abia s-au născut. Ei nu botează, dar votează părinții lor. Și o să am grijă să voteze contra lui Radu și bunicii lor.

  Cineva sare la gâtul meu pentru că: fie este un ticălos complice cu Radu Cristian, fie este un cretin frustrat. De-asta nu este interesant scăncetul tău.

  Comentariu by Mentalistul — 25 august 2023 @ 9:27

 9. „Cine o face, pe Facebook primește block, iar pe aici nu îl bag în seamă. Deci gata, întru în campanie”……Si pentru ca nu se poate abtine(nu-i sta in caracter) :”Cineva sare la gâtul meu pentru că: fie este un ticălos complice cu Radu Cristian, fie este un cretin frustrat. De-asta nu este interesant scăncetul tău.”

  Comentariu by Anonim — 25 august 2023 @ 11:16

 10. :), în cazul acesta nu e o reacție sau un subiect, ci doar face parte din stilul poetic. Subiectul principal este altul.
  Înainte să dau send mi-am spus: „Să vezi ce vor sări imediat considerând că este vreo jignire.” Pe de o parte am gândit că este util, pentru că e mai ușor să facă pe frustrații la asta, decât la subiectul enunțului, astfel că ajunge la cine citește fără să fie înghesuit de minciuni sau propagandă, așa că las detaliului să încaseze atacurile haterilor.

  Apoi… exprimarea „este un cretin frustrat” ar fi o jignire dacă nu ar fi adevărat. Dar fiind adevărat, este o constatare matematică. Este lipsită de vreo emoție, este rezultatul analizei raționale: De ce devine un om violent din senin? Din frustrare sau din nebunie. Că am ales varianta mau bună pentru tine, am făcut-o din bunăvoință și pentru că sunt un om bun. Ești prin zona schizo, dar eu sunt drăguț și zic că ești frustrat.

  Îți precizez pentru viitor: acolo unde te voi numi frustrat, ticălos, nenetnic, tâlhar, hoț… nu sunt jigniri, o fac fără sentimente și fără minciună. Sunt constatări.

  Comentariu by Mentalistul — 25 august 2023 @ 11:39

 11. Ah, care este subiectul principal?

  Comentariu by Mentalistul — 25 august 2023 @ 11:42

 12. Stil poetic…jignire pe baza matematica =campanie profesionista La spitalul 9 e caldura mare,canicula

  Comentariu by Anonim — 25 august 2023 @ 13:49

 13. „Frustrat – este unul dintre cele mai la moda cuvinte. este primul cuvant care ne vine in cap cand vrem sa catalogam o persoana care a facut ceva care nu ne convine, ne-a suparat cu ceva, nu este de acord cu noi.

  Cred ca toti suntem frustrati. frustrarea este unul dintre cele mai nocive lucruri cu care se confrunta oamenii. ea vine din tot felul de lucuri si cred cu tarie ca toti o avem in sange, toti o simtim, toti o traim. „

  Comentariu by I.S — 25 august 2023 @ 14:12

 14. Nea I.S., te văd guraliv. Ia să vedem ce îți dorești dumneata.
  Îți dorești să mă las de politică? Aș putea să plec în treaba mea și să trăiesc liniștit pe vreo insulă cu climă tropicală.
  Te întreb și te rog să răspunzi, să nu te mai faci că plouă: Ce rămâne? Va dispare singura opoziție care are forța să îi oprească din ticăloșiile pe care le încearcă. Și va fi Radu Cristian în continuare, vei muri batjocorit de aceeași ticăloși. Vei trăi frustrat.
  Cine să se lupte cu ei? Cine să apară în anul care a mai rămas, încât să aibă locuitorii Mangaliei încredere să îl voteze? Cine să facă opoziție, indiferent cine ar câștiga?
  Pensionarii nu simt ticăloșiile lui Radu, nu simt cum distruge familii de tineri, cum nu le permite să dezvolte o afacere, ori cum nu permite orașului să trăiască social, nu am ieșit din sec 20, am fost duși înapoi în timp, în dictatură.
  Cu avocați, cu presa, cu relatii politice, am făcut tot posibilul să îi opresc din ticăloșii. Te întreb și te rog să răspunzi sincer: Ce mai rămâne? Cine mai rămâne să lupte pentru dreptate, pentru democrație, pentru omenie?
  „Vai, ce nebun!”- zic ticăloșii, frustrați pentru că nu-i las să fure și să își bată joc de oameni. Și dumneata le ții isonul cu citate din „Blogul lui Otravă”.

  Conform DEX, frustrare = stare a unui individ care, din cauza unei piedici sau a unei inhibiții, nu-și poate realiza o dorință…
  Îi numesc frustrați pentru că atacul lor este manifestarea unei stări de frustrare, cauzate de faptul că îi împiedic să îndeplinească o hoție sau un abuz.
  Cuvintele mele au o noimă, cea din definițiile lor, le aleg să reflecte realitatea. Nu i-am înjurat, nu i-am insultat, cu un singur cuvânt am definit motivul agresiunii lor față de mine. Persoanele care nu plac altă persoană le înjură o dată și își vad de treabă, ori nu o bagă în seamă. Dar cine ataca obsesiv o face din alte motive, frustrarea este cea mai frecventă. Câtă obsesie să ai, de la nimic? Mai e și ciuda, dar aia nu e chiar atât de obsesivă.

  Deci… cine mai rămâne să facă opoziție? Cine se va lupta pentru acele principii – dreptate, democrație, omenie?

  Comentariu by Mentalistul — 25 august 2023 @ 20:35

 15. Pt. #13, #14
  https://www.cotidianul.ro/tata-robertei-fata-ucisa-cu-cine-ma-lupt-eu-sunt-toti-mana-in-mana/
  qed ?

  Comentariu by nabuco — 26 august 2023 @ 0:25

 16. @14- Haida de,bre ! „guraliv”,”le tin isonul”…Am arătat acolo ca este un citat,însă nu am indicat sursa tocmai pentru a nu se crede că fac o comparatie tendențioasă! Pentru cine simte nevoia sa „se scarpine” îl pune repede pe nenea goagal la cautare !(mi-am atins scopul!)De fapt cautam sa arat ca acest cuvant este folosit intens de psd-isti cand le este criticata capra de catre vecini ! Nu prea ti se potriveste !(pentru ei,acei oameni cu copii in brate,gazati pe 10 august…erau o adunatura de…”frustrati” !)E adevarat ce spui ca am intrat intro noua forma de dictatura,insa alegatorul de rand este atent( daca are ceva neuroni) la ce va urma,cu ce o va schimba !(atentie la noante si comportament!)

  Comentariu by I.S — 26 august 2023 @ 6:58

 17. @14-Revin la vechiul îndemn.EQ(inteligenta emotionala este mai importanta,mai ales în campanie electorală!)

  Comentariu by I.S — 26 august 2023 @ 7:20

 18. Pt. #8, #16
  Declansatoarele emotionale isi ating scopul daca sunt „luate la cunostinta”, dar la noi la Mangalea declansatorul este inca „duodenal” un mic o bere sau cel mult „hipotalamic” pentru o presupusa reusita a unei mici [nu pluralul de la mic, 🙂 ] invirteli …

  Comentariu by nabuco — 26 august 2023 @ 9:54

 19. Pt 16: Ai luat cuvântul „frustrat” și te-ai dus repede pe Google să scoți vreun citat, dar nu ai găsit niciun citat convenabil decât în Blogul lui Otravă. Ai idee cine e ăsta? Nu e vreun pesedist, când l-am cunoscut în 2012 era un hipster bășit, în sensul că pe atunci posta niște filosofii de trecere de la creșă la grădiniță, dar câteva pitzi se îi vizitau blogul și se făleau cu „Ai citit blogul lui Otravă?”, de parcă ar fi fost vreun Kant. Până și blogul meu avea mai mulți cititori.
  Astăzi găsești bălării pe blogul acela. Dar citatul pe care l-ai dat este din 2013, pe vremea când încă scria idei. Greșite sau geniale, dar erau idei, aveai ce să discuți pe ele. Chiar și în articolul din care ai citat „intro”, se dezbate ideea mult mai inteligent decât ai încercat dumneata să lovești.

  Continuarea articolului:
  „O trupa din underground traieste frustrarea faptului ca la radio si la tv sunt bagati in seama tot felul de trupe si solisti care se vand mai bine. Ce nu inteleg oamenii este ca nu este vina acelor trupe si acelor solisti. pana la urma cei care fac muzica vor sa ajunga la urechile cat mai multor oameni. ii inteleg pe cei din underground pentru ca se lovesc de acest zid. sunt oameni care termina conservatorul, oameni talentati care raman acolo, jos. doar daca scapa de frustrari cei din underground pot sa ajunga acolo unde isi doresc.
  Frustrati sunt si actorii care termina unatc si vad ca nu sunt bagati in seama. cand vad ca unele filme sunt facute cu actori care nu sunt de meserie dar care au succes la public. nu e vina celor din urma.”

  Aceeași realitate am exprimat-o: frustrați sunt și cei care fac politică de mulți ani, au avut răbdare într-un partid mare să devină și ei băgați în seamă în cadrul partidului, și a venit Ozzy de pe stradă, fără istoric politic, fără răbdarea să lupte soldat în armata parttidului, fără să primească ordine de la alții. L-au gradat la apelul bocancilor și acum aspiră la primar. Aceștia, care fac politică de mai mulți ani, se simt frustrați că a venit un Stroe și m-a pus pe listă pe un loc eligibil. Se simt frustrați că am devenit mai important decât ei, chiar în politică, ceea ce arată lumii că ei sunt mai slabi. De aceea am numit frustrați pe cei care mă atacă obsesiv, fără legătură cu subiectele discutate, precum huliganii galeriilor de fotbal care înjură pe alții fără să se coordoneze cu evoluția jocului. Ai lor iau gol și ei urlă că echipa adversă e de kko.

  (Voi continua)

  Comentariu by Mentalistul — 26 august 2023 @ 11:19

 20. La prima citire pare că am intenționat să jignesc pe altul. Nu am venit din senin sa înjur pe anonimul prost, ci este o reacție la jignirile unora care o fac sub anonimat. Nu e o reacție „Ba pe a mă-tii!”, ci iată că eu gândesc cuvintele pe care le folosesc. Frustrații care mă atacă nu sunt toți cei care mă atacă, dar din cei care mă atacă sunt dintre frustrații pe care i-am pomenit mai sus. Este o realitate. Este așa cum au fost frustrați de către fapte: da, am fost pus pe lista PSD adus din afară; da, nu am așteptat la rând precum ceilalți, ca să mă afirm; da, au motive pentru a se simți frustrați. Este un cuvânt care definește o stare, generată de realitate. Este o jignire dacă nu este adevărat. De exemplu: „Ești un măgar!” este insultă dacă te adresezi unui om sau altcuiva decât unui măgar. Dar dacă te adresezi unui măgar, nu este o insultă, ci o constatare a cuiva care nu știa, este o definiție.

  Uite câte cuvinte folosesc să descriu cuvântul „frustrat” și motivul pentru care l-am folosit. Există rațiune în ce exprim, dar unele pot fi înțelese doar de cei cu un anumit nivel de cultură, ori cu un anumit nivel de cunoaștere intelectuală.

  Un cretin incult nu are vreo filosofie în insultele lui: „Tot gargaragiu ramai in ochii multimii. Nu realizezi dar lumea rade de tine si…”, „La spitalul 9 e caldura mare,canicula”, altă filosofie decât înjurătură. Mie îmi dovedește că nu a înțeles nimic, are un nivel de inteligență redus, crede că ar fi vreo nebunie ceea ce nu pricepe. Ori a priceput, dar îi crede pe toți ceilalți că ar fi niște prosti și vrea sa manipuleze că să mă considere nebun cei care nu pricep sau sunt niște obosiți sa citească atât.

  Așa cum din folosința unui cuvânt (declanșator de emoție pentru ticălos) reușesc sa măsor cine este cel care reacționează agresiv în limbaj, așa măsor și capacitatea cognitivă sau de înțelegere a unui altuia care nu e în discuție, dar vine cu citate din Otravă, de pe vremea când acesta din urmă era la liceu.

  Cât despre folosirea cunoașterii, se face la momentul potrivit. Te-ai fixat pe inteligență emoțională. Asta pentru că pot dovedi că am un coeficient de inteligență ridicat. Și cu ce să te sui pe mine? Cu bullshit-ul acesta.
  Opinia mea rațională este că este denumirea unei componente a inteligenței, o parte devenită reflex prin experiență, ca să identifici rapid la ce se face referire. Ca să fie o inteligență trebuie să fie un proces cognitiv. De fapt „inteligența emoțională” este definită astfel: „Inteligența emoțională reprezintă capacitatea de a înțelege și gestiona atât propriile emoții, cât și pe ale celorlalți.”
  Adică este acea inteligență… Nu este ceva diferit, nu este o altă activitate, gen îmi crește părul, ci face parte din capacitatea cognitivă a omului, de a înțelege și a acționa pentru un rezultat.

  Comentariu by Mentalistul — 26 august 2023 @ 11:22

 21. Continuare….:
  Astfel că nu poți să rupi EQ de IQ. Fără IQ nu există EQ. Pentru că nu există conștientizarea „Eu exist”. Un copac poate să gândească? Ceea ce este reflex, din motive biologice, unii oameni definesc greșit că ar fi vreo inteligență acolo. Inteligența nu există fără să producă. Inteligența produce gânduri. Naște rațiunea.

  Așa că nu îți găsești în mine vreunul care acceptă ideea ilogică de EQ, care nu ar fi pe bază de IQ. Fără IQ nu e EQ.
  Fără procesul cognitiv nu există noțiunea „Eu exist”. Fără această noțiune, nu se mai naște ceea ce se naște din conștientizarea că exiști. Câinele are dragoste, se manifestă, nu are o minte atât de dezvoltată precum a omului. Câinele iubește, câinele plânge, câinele se bucură etc. Are EQ sau are o manifestare de nevoie, folosind memoria (inteligență)? Pisica este un exemplu de manifestare, îi vine în cap cum să iubească ca să obțină ceea ce dorește. Este aceasta „inteligență emoțională” sau este o inteligență la nivel de animal, care folosește sentimentalismul să obțină ce vrea? Ai spune că uneori nu vrea nimic, pentru că iubește fără să vrea ceva la schimb. Ba vrea, vrea să își manifeste iubirea. La fel cum o persoană iubește pe altcineva, acolo neștiută, și nu vrea nimic de la persoana iubită, care nici să știe că cea care iubește există. Vrea ceva: vrea să iubească. Reflexul poate fi ceva inconștient, poate fi o nevoie fizică, biologică, sentimentală. Nașterea refluxului este naturală. Dar ce facem din acel reflex este tot o inteligență. Mă apăr din reflex, dar cum mă apăr din reflex este o inteligență.

  Dumneata cu cuvinte pe care nu le pricepi, de fapt spui așa: Oricâtă dreptate ai, oricât de inteligent ești, nu mai frustra oamenii. Fă-i să te iubească, să îți dea votul. Asta e important, să fii plăcut de ei. Se numește EQ – zici dumneata.

  Și zici asta pentru că am maniera asta arogantă. Nu este vreun secret ce vrei dumneata, se numește lingușeală. Să mint, să mă prefac, să dau omului ce vrea, să fac orice ca să îi obțin votul. Așa e inteligent! – îmi transmiți dumneata.
  Depinde cum măsori inteligența: după cantitatea și calitatea pe care o obții, ori după cantitatea și calitatea pe care o trăiești?

  Consider că nu voi obține prea multe lingușind. Nu poți linguși pe toată lumea cu rezultatul că te va iubi toată lumea. Din contră, te vor urî mai mulți pentru că iubești pe cei pe care ei nu vor să iubești. În fapt, iubești pe toată lumea, dar ei nu vor să iubești pe alții, astfel te vor respinge. În cele din urmă.

  Cei care te urăsc și cei care te cunosc (și pretind iubire) te resping deopotrivă. Cei care te votează sunt cei care nu au vreun sentiment față de tine, dar le ești util. Cu cât ești util mai multor persoane, tot atât de multe voturi vei primi.
  Eu sunt util multora. De aceea, cei care mă urăsc au un sentiment puternic. De aceea, cei care mă iubesc au pretenții mai mari.

  Comentariu by Mentalistul — 26 august 2023 @ 11:29

 22. https://www.tpu.ro/stiinta-si-filosofie/pe-la-noi-in-ardeal-batrini-aveau-o-vorba-unde-este-multa-stiinta-este-si-multa-prostie-cum-interpretati-acesta-vorba/

  Comentariu by nabuco — 26 august 2023 @ 20:47

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress