Mangalia – politica locală

11 august 2023

Damen: Rămânem în România şi continuăm activitatea la Galaţi!

Filed under: Sudul litoralului — lucian visa @ 11:32

Damen Holding B.V. (Damen) anunţă prin intermediul unui comunicat de presă că „a luat act de difuzarea extinsă în presă şi interesul public cu privire la situaţia Şantierului Mangalia”.
Având în vedere lipsa de claritate a mai multor narative”, compania doreşte astfel să prezinte următoarele precizări: „Damen va rămâne în România şi îşi va continua activitatea la Galaţi. Nu există îndoială că Legea 187/2023 este aplicabilă şi Damen este lipsit de controlul operaţional şi managerial, prin încălcarea totală a acordului iniţial de către statul român, de unde şi dreptul Damen de a înceta contractul de asociere. Acest lucru a fost recunoscut chiar şi în documente oficiale ale Ministerului Economiei din România. Aşa cum Damen a notificat toate autorităţile responsabile, încetarea contractului de asociere este deja în vigoare de la 03.08.2023. Damen aşteaptă doar cooperarea părţii române pentru o implementare eficientă a procedurii de retragere, cu cât mai puţine perturbări posibile pentru toate părţile interesate. Soluţia nu este să se formeze comitete şi comisii. Ceea ce este, în orice caz, prea puţin şi prea târziu„, se arată în comunicatul citat.
Mai mult, compania precizează că nu a fost contactată de nicio autoritate şi nu are discuţii în prezent cu nicio comisie.

Cătălin Mihai MOGA, Monitorul de Galați 11.08.2023

4 Comments

 1. Florin Spătaru, fost ministru al Economiei în timpul căruia s-a dat Ordonanța, era fost director la Damen și bănuiesc că înțelegea textul. Putea să-l convingă pe prim-ministru să mai cugete.
  Încă o realizare PSD-PNL. Avea dreptate Tudose, fost prim-ministru, atunci când se discuta cine va lua locul coreenilor de la Daewoo. Spunea că poate rămâne șantierul la stat ca să mai facem câte o bărcuță (ceva de genul ăsta). Dacă pleacă și olandezii, nici măcar o bărcuță n-o să facem, o să facem o p..ă, iar bugetul o s-o ia în mână.

  Comentariu by lucian visa — 11 august 2023 @ 11:37

 2. O sa facem terminal de cereale:
  https://www.libertatea.ro/stiri/the-guardian-crima-organizata-de-la-constanta-si-coruptia-din-romania-piedici-in-exportul-cerealelor-ucrainene-4630659

  Comentariu by nabuco — 11 august 2023 @ 13:39

 3. Portul Mangalia a intrat în componenta poetului Constanța, ca să opereze sub licența acesteia. Dar, în opinia mea, nu se va întâmpla ceva curând.

  Văd în articolul acela:
  „Remorcherele şi împingătoarele sunt operate în România de un mic cartel, iar firmele străine au întâmpinat dificultăţi în a intra pe piaţă, scrie publicația britanică The Guardian
  Citeşte întreaga ştire: The Guardian: Crima organizată de la Constanţa şi corupţia din România, piedici în exportul cerealelor ucrainene.”

  Adică dacă a mai rămas cineva să țină cu România, gata s-au făcut cartel de crimă organizată. Ei vor ca pe Dunăre, între Ucraina și România, să opereze remorchere, impingatoare și bârje străine, iar românii să de astrainilor contractele, în defavoarea românilor. Așa nu mai e corupție, așa suntem acceptați.
  La Reni și Izmail nu mai merge nimeni, pentru că au dat rușii cu drone kamikaze și au speriat transportatorii. De ce nu se duc acești străini la Reni? Mi-au bubuit rușii jumătate de grâu la Reni, mai am jumătate de adus. Nu vrea nimeni sa se ducă. După ce au bubuit silozuri, la juma de oră, noaptea, mi-au și transmis firmele de asigurări ca ele nu compensează pierderile în caz de război. Iar ce să vezi, la 10 minute guvernul ucrainian m-a anunțat că îmi aduce alt grâu.

  Când spune un român în România despre cartel, atunci e subiect. Când spune un străin ca ar fi cartel pentru că nu a putut să ne ia afacerile, atunci cu siguranță nu e cartel, este despre apărarea intereselor României.

  Comentariu by Mentalistul — 11 august 2023 @ 16:52

 4. https://www.lucianvisa.ro/2023/08/10/continua-lucrarile-de-modernizare-a-cartierelor-din-mangalia/#comment-787313

  Comentariu by nabuco — 11 august 2023 @ 18:27

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress