Mangalia – politica locală

11 august 2023

Angajaţii Primăriei Mangalia cer vouchere de vacanţă. „Cui nu-i convine să îşi dea demisia şi să plece”

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 11:48

Angajaţii Primăriei Mangalia au semnalat ziarului „Cuget Liber“ că nu primesc şi ei, la fel ca alţi salariaţi, vouchere de vacanţă. Aceştia susţin că nu au beneficiat niciodată de aşa ceva şi le-ar plăcea să intre în rândul celor care pot pleca în concediu cu aceste tichete, care ajută la plata facturii unei vacanţe petrecute în unităţile de cazare din ţară. Pe de altă parte, primarul Cristian Radu susţine că mai întâi trebuie să le merite şi apoi să le ceară.

Chiar dacă aceste vouchere de vacanță nu au o valoare prea mare, totuşi, suma de 1.450 de lei ajută la plata a măcar 2-3 zile. Oamenii spun că sunt conştienţi că mai trebuie să scoată bani din buzunare pentru a-şi plăti o vacanţă la munte, dar chiar şi aşa, s-ar bucura dacă nu ar fi nevoiţi să pună întreaga sumă, în condiţiile în care susţin că au salarii foarte mici. „Încercaţi să ajutaţi nişte oameni care, deşi au salarii mici, te întâmpină cu calm, atunci când ai o problemă”, au precizat aceştia. Toate acestea se întâmplă în condiţiile în care sunt primării, în întreaga ţară, care le acordă aceste beneficii salariaților. Unii le-au primit și anul trecut, le primesc şi în 2023, dar ei sunt mereu tăiaţi de pe listă, la acest capitol. Cei care au avut norocul de a intra în posesia tichetelor de vacanţă ştiu deja că acestea au o perioadă de valabilitate de un an de la data alimentării suportului electronic, adică un card pe care angajații primăriilor l-au primit. Mai mult decât atât, anul acesta s-a adus în discuţie posibilitatea ca şi firmele private să le poată acorda vouchere de vacanță angajaţilor, iar peste 4,2 milioane de români să se bucure de acest beneficiu, al cărui cost va fi suportat de Guvern. Pe de altă parte, una dintre măsurile discutate, recent, de Guvern pentru acoperirea „găurii” de la buget este tocmai eliminarea voucherelor de vacanţă. Atenţie, nu de tot, ci doar pentru anumiţi angajaţi. Astfel, acestea, care acum sunt primite de toți bugetarii, ar putea să fie primite doar de persoanele care au venituri brute sub 10.000 de lei. Deocamdată, însă, nimic nu este sigur. Vom afla pe parcurs ce se va decide, ce se va întâmpla. Oricum, dacă ar fi eliminate, peste un milion de bugetari ar putea rămâne fără vouchere de vacanță.

Mirabela ȘERBĂNESCU, Cuget Liber 11.08.2023

16 Comments

 1. Primarul s-a pus bine și cu 500 de angajați ai primăriei.

  Voucherele costă 150.000 de euro pe an, pentru toți angajații. Primarul spune că ei nu merită, că nu muncesc. (Atenție!: șeful suprem al Primăriei este primarul, primăria este aparatul de specialitate al primarului. El trebuie să îi pună la muncă, dar este incapacitat de propria incompetență)

  Dar avem și asta în primărie:
  Pentru făcut poze și video, fotograful contractat de primărie a primit 80.000 de euro în 2022 și a declarat profit 60.000 de euro (un venit de 5.000 de euro pe lună), iar administratorul public, de exemplu, a încasat anul trecut pe firma pe care o controlează cca 400.000 de euro de la primărie, din care, după ce a transferat parandărăturile pe alte firme, cca 250.000 de euro au fost declarați profit ( adică un venit în medie de cca 20.000 de euro pe lună).

  Iată cum 2 persoane au primit venituri din banii contribuabililor, sume atât de mari încât puteam trimite în vacanță cu vouchere pe toți angajații primăriei. De 2 ori. Concedii oricum au luat, toată lumea are dreptul.

  Să mai continui cu exemple de devalizări din bugetul local?

  Comentariu by Mentalistul — 11 august 2023 @ 12:35

 2. Aici sunt voucherele dumneavoastra:
  https://www.lucianvisa.ro/2017/06/09/doar-la-mangalia-se-poate-sefa-serviciului-turism-alina-nitoi-numita-manager-al-spitalului-municipal/
  &
  https://www.ziuaconstanta.ro/stiri/actualitate/cristian-radu-primarul-de-mangalia-a-fost-in-italia-ce-a-patit-de-atunci-cine-unde-si-de-ce-a-fost-reclamat-l-a-reclamat-714349.html

  Comentariu by nabuco — 11 august 2023 @ 12:54

 3. Piticul e mic nu numai la fizic ci si la cacaracter. Penalas cum e, ar trebui sa-si dea demisia! Si el si menajerul cacalin! Pentru angajati: numai bine! Sunt platiti la valoarea pregatirii lor! Ma refer la 90% din personal si in special la cei cu functii si cu studii departe de ele…

  Comentariu by Visarion Ciobanu — 11 august 2023 @ 16:17

 4. Presa din Constanța își face treaba privind administrația publică din Constanța. Dacă se întâmplă ceva împotriva cetățenilor, presa sare în apărare. Presa investighează corupția, presa de este deontogică atunci când este vorba despre Constanța.
  Ca să se țină independentă față de Primăria Constanța, această presă face contracte cu primăria Mangalia și nu poate vorbi ceva contra primarului Mangaliei. Democrația în Constanța este menținută cu sacrificarea democrației din Mangalia. Atâta presă locală mangalioată – cât a rezistat și cât mai rezistă – nu are contracte cu vreo altă administrație, ca să îsi permită investigatori și avocați.
  La Ediția de Sud, Anca s-a făcut avocat, când am aflat mi-am spus „Foaaarte tare! Puțini oameni știu cât de greu este sa te vâneze o administrație cu resurse nelimitate. Adevărul că singura soluție să nu te coste mult este să te faci avocat. Dar a captat-o mai mult domeniul juridic, ceea ce eu vad ca e normal. Miki colaborează cu un grup nou de presă, care are resurse, dar îi ocupă tot timpul.
  Paul Guzu trece prin momente grele, s-a lăsat de presă. Adevărul e că nici noi nu l-am ajutat, iar pentru situația lui nici nu știu cum poate fi ajutat cât timp e Radu Cristian primar.

  De unde deduc că este nevoie de o presă locală în Mangalia: de un ziar tipărit și un post TV online.
  Cine vrea să-mi vină alături în acest proiect, îl așteaptă casiera cu chitanțierul.

  Comentariu by Mentalistul — 11 august 2023 @ 17:30

 5. Pt. #4
  Ce salariu net cu carte de munca?

  Comentariu by nabuco — 11 august 2023 @ 18:29

 6. Pt 4: Nu am înțeles, mai adăugați cuvinte.

  Dacă este corect ce am înțeles, răspunsul este:
  Casiera și chitanțierul sunt ca să contribuiți financiar, democrația costă. Am contribuit în trecut, am și în prezent contribuții pentru lupta de a avea democrație și să alungăm dictatura. Acum suntem mai mulți cu fapte, nu cu vorbe. Oameni care nu au pretenția că vor libertatea pe tavă, oameni care pun umărul la alungarea tâlharilor ăstora.

  Realizez că sunt oameni care nu sunt de acord cu ce facem noi. Asta știm noi să facem. Să facă alții mai bine.

  Comentariu by Mentalistul — 11 august 2023 @ 19:49

 7. @5-Vor fi plătiți in natura.Primesc cate o banita de grau,după ce trimite guvernul ucrainian cealaltă jumătate de cantitate in locul celei bubuite la Remi!

  Comentariu by I.S — 11 august 2023 @ 20:13

 8. Povestesc, pentru că așa s-a întâmplat.
  Am scris astăzi pe Facebook:
  „Primăria Mangalia face greșeala (chiar astăzi!) pentru care mulți primari au dosare penale.”

  Detalii? – mă roagă cineva.
  Și dau detalii:
  „Un indiciu: Chițac pentru ce este cercetat penal?
  În cursul anului 2023, cu ocazia derulării unui eveniment sportiv, organizat în Municipiul Constanţa de o asociere formată din cinci entităţi (din care făceau parte şi Primăria Municipiului Constanţa, Clubul Sportiv Municipal (C.S.M.) Constanţa, Federaţia Română de Yachting (FRY) şi o societate comercială cu sediul în Monaco), suspectul Chiţac Vergil, în calitatea menţionată mai sus, beneficiind de ajutorul celorlalte două persoane şi cu încălcarea prevederilor legislaţiei primare, ar fi aprobat finanţarea în totalitate a întregului eveniment.
  Finanţarea competiţiei sportive s-ar fi realizat fără a exista un contract de finanţare care să fi fost atribuit în urma unei proceduri de selecţie publică şi fără să existe viză de control financiar preventiv sau vreun referat al compartimentului de specialitate.”

  Despre ce e vorba?
  A început festivalul Kimaro. Care a fost aprobat de OMD Mangalia, dar nu a apucat sa fie aprobat ca eveniment Municipal, ori sa obțină aprobare pt domeniul public.
  Mai mult, OMD Mangalia nu a făcut achiziția pe SEAP, am transmis unuia de la ei. Pentru asta are dosar Chițac.

  Și ce sa vezi:
  REGISTRARE / RECUPERARE ACCES IN SISTEM
  cumparare directa: [nr] – DA33819536
  OFERTA ACCEPTATA DATA PUBLICARE: 11.08.2023 14:05 DATA FINALIZARE: 11.08.2023 14:50 VALOARE CUMPARARE DIRECTA: 148.254,00 RON (29.990,90 EUR)
  DATE IDENTIFICARE OFERTANT
  Ofertant: S.C. MEDIA GROUP SERVICES INTERNATIONAL SRL S.R.L. CIF: 13869251
  DATE IDENTIFICARE AUTORITATE CONTRACTANTA
  Autoritatea contractanta: ASOCIATIA ORGANIZATIA DE MANAGEMENT AL DESTINATIEI TURISTICE MANGALIA
  DESCRIERE
  Servicii de organizare a Evenimentului KIMARO 2023 conform clauze contractuale
  CONDITII DE PLATA:
  conform clauze contractuale
  Cod si denumire CPV
  79952000-2 – Servicii pentru evenimente (Rev.2)
  Valoare cumparare directa
  148.254,00 RON (29.990,90 EUR)
  Data de raspuns a ofertantului
  11.08.2023 14:48
  Data de raspuns a autoritatii contractante
  11.08.2023 14:50

  De ce i-am salvat?
  Pentru că nu sunt ca ei.

  La ora 13:00 a fost Adunarea Generală a OMD, în care au votat contractele cu furnizorii pentru OMD Mangalia, privind emisiunile la Realitatea de vreo câteva zeci de mii de euro, organizarea acestui eveniment și alte contracte din care își trage Filip.
  Oricum a fost încălcată legea.

  OMD Mangalia a făcut achiziții pe SEAP, asa cum zice legea, în anul 2021. Apoi, pentru că s-au trezit că nu au statut de utilitate publică, nu au mai făcut achiziții pe SEAP. În urma cu 10 zile au primit Avizul de la Min Turismului. Și-a schimbat numele, și-a schimbat statutul, ca să primească avizul și utilitatea publică. Ceea ce înseamnă că nu au avut. Dacă nu au avut, cum au alocat banii. Cum i-au cheltuit.
  Surpriză: Nici nu trebuie să ai statut de utilitate publică, dacă s-a asociat Primăria trebuie achiziții pe SEAP.

  S-au făcut atâtea ilegalitati acolo, încât ar fi fost mai bine dacă își dădea demisia pentru că este incompatibilitate de funcții.

  Ah da, acum ca are statut de utilitate publică, este instituție publică. Poate un consilier local, chiar și viceprimar, să aibă funcții de conducere în 2 instituții publice?

  Comentariu by Mentalistul — 11 august 2023 @ 22:11

 9. Pt. #6

  Ma gandeam sa-ti muncesc ca editor:
  https://www.libertatea.ro/entertainment/imagini-cu-elena-basescu-pe-micul-ecran-la-aleph-news-4631748

  Comentariu by nabuco — 11 august 2023 @ 23:02

 10. Nu sunt Adrian Sârbu, dar nici dta nu ești Elena Băsescu. Asta înseamnă că link e inutil.

  Elena Băsescu este angajată ca editor de știri. Nu ne permitem.
  Dar e nevoie de editor de imagine.

  Comentariu by Mentalistul — 12 august 2023 @ 0:02

 11. https://www.youtube.com/watch?v=BceJLBgkIn4
  🙂 🙂 🙂

  Comentariu by nabuco — 13 august 2023 @ 10:21

 12. https://unibuc.ro/despre-curentii-rip-pericolul-ascuns-de-pe-plajele-romanesti-ale-marii-negre-cu-cercetatorul-florin-tatui-conferentiar-la-facultatea-de-geografie-a-ub/
  😉

  Comentariu by nabuco — 13 august 2023 @ 10:52

 13. https://fb.watch/mowE21EA8X/

  Comentariu by Mentalistul — 13 august 2023 @ 14:14

 14. Pt. #13, cont. @11
  https://www.youtube.com/watch?v=EqzHVRBVKaA
  🙁

  Comentariu by nabuco — 13 august 2023 @ 16:47

 15. https://fb.watch/mpzlHjqzDw/

  Comentariu by Mentalistul — 14 august 2023 @ 9:12

 16. Greetings! I know this is kinda off topic but I was wondering which blog platform are you using
  for this website? I’m getting sick and tired of WordPress because
  I’ve had problems with hackers and I’m looking at alternatives for another platform.
  I would be fantastic if you could point me in the direction of a
  good platform.

  Also visit my web site: 신용카드현금화

  Comentariu by 신용카드현금화 — 24 august 2023 @ 6:02

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress