Politica locală în Mangalia

10 august 2023

Continuă lucrările de modernizare a cartierelor din Mangalia

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 11:51

Lucrările se desfăşoară conform planurilor de sistematizare concepute de municipalitate pentru un plus de confort urban, în fiecare zonă de locuit. În prezent, sunt executate lucrări de înființare a trotuarelor, pe strada Sirenei, blocurile E5-E6, ulterior la blocurile E7-E8, dar și la celelalte din cartier, facilitând, astfel, accesul locatarilor, în toate blocurile de pe această stradă. Intervențiile din acest cartier fac parte din proiectul de sistematizare care a cuprins și amenajarea străzilor Delfinului, Mihail Sadoveanu, Mihail Kogălniceanu, Albatros, T.S. Săveanu, Portului, recent finalizate.

„Zilnic, sunt pe șantierele din oraș și coordonez personal lucrările din teren, conform doleanțelor cetățenilor. Luni am verificat stadiul lucrărilor care au loc pe străzile Sirenei, Petru Maior și Albatros. Deoarece la locul de joacă de pe strada Petru Maior s-a turnat suprafața de tartan, îi rugăm pe cetățeni să nu calce pe suprafața terenului 2-3 zile, timpul necesar pentru uscare și întărire. Toate proiectele municipalității sunt adaptate nevoilor comunității și de aceea rog încă o dată pe toți concetățenii să întrețină curățenia pe domeniul public”, a declarat primarul Cristian Radu.

Tot în această perioadă, au fost finalizate lucrările de reabilitare a străzii Ion Budai Deleanu, prevăzută cu trotuare, parcare și mobilier urban, a fost finalizată parcarea din zona spitalului, iar în curând, alte două locuri de joacă vor fi edificate, respectiv pe strada Petru Maior și Sirenei. „Angajații Primăriei lucrează și la pregătirea documentațiilor specifice, în vederea continuării execuției la parcarea de pe Bulevardul Callatis, (blocurile MG23 – MG33), în zona în care a fost ridicat zidul de sprijin. De asemenea, în paralel, se lucrează la montarea noilor stații de autobuz, în mai multe zone ale orașului, precum: la intrarea în oraș (zona Kaufland), Bloc CP5, Gară, Piața „Gheorghiță”, Bd. 1 Decembrie 1918, pe strada Petre Ispirescu (zona cimitir), blocurile ANL, Școala Gimnazială Nr. 1, străzile Horia, Cloșca și Crișan, General Dragalina, Rozelor (vis-a-vis de librăria Nichita Stănescu), pe strada Oituz (zona cimitirului nou) și, nu în ultimul rând, la Neptun (zona stadion)”, au informat reprezentanții Primăriei municipiului Mangalia.

Mircea Ghiță, Cuget Liber 09.08.2023

3 Comments

  1. Cristi, vino și pe Ștefan cel Mare, că e de mers doar un minut de la primărie, unde nu se lucrează din greu și mulți șoferi își bagă și își scot. Apoi ia-o pe Rozelor, pe jos, pe trotuarul dinspre mare. Noroc că ești subțirel și o să încapi. Când ajungi la parcul Diana, uită-te pe lângă noile terenuri de sport. Degeaba pierdea timpul pe acolo Condruț, unul din șefii de Serviciul social, că tot nu-ți spunea ce au lăsat acolo constructorii în afara terenurilor. Vezi denivelările de lângă teren și plasele rigide.
    Tot ce am scris nu e satiră și nici glumă. Mergi și vezi !

    Și mai mergi și spre Kaufland, vara, când nu e vreme de plajă și chiar în afara weekend-ului, cum a fost azi. O să vezi singur că proiectul european are mari lacune, pentru că puterea e una și adevărul alta.

    Comentariu by lucian visa — 10 august 2023 @ 12:01

  2. deZvoltare: https://gazetadecluj.ro/vezi-lista-capuselor-multinationale-din-cluj-care-nu-platesc-niciun-leu-impozit-pe-profit/

    Comentariu by nabuco — 10 august 2023 @ 21:54

  3. Primarul s-a pus bine și cu 500 de angajați ai primăriei.

    Voucherele costă 150.000 de euro pe an, pentru toți angajații. Primarul spune că ei nu merită, că nu muncesc. (Atenție!: șeful suprem al Primăriei este primarul, primăria este aparatul de specialitate al primarului. El trebuie să îi pună la muncă, dar este incapacitat de propria incompetență)

    Dar avem și asta în primărie:
    Pentru făcut poze și video, fotograful contractat de primărie a primit 80.000 de euro în 2022 și a declarat profit 60.000 de euro (un venit de 5.000 de euro pe lună), iar administratorul public, de exemplu, a încasat anul trecut pe firma pe care o controlează cca 400.000 de euro de la primărie, din care, după ce a transferat parandărăturile pe alte firme, cca 250.000 de euro au fost declarați profit ( adică un venit în medie de cca 20.000 de euro pe lună).

    Iată cum 2 persoane au primit venituri din banii contribuabililor, sume atât de mari încât puteam trimite în vacanță cu vouchere pe toți angajații primăriei. De 2 ori. Concedii oricum au luat, toată lumea are dreptul.

    Să mai continui cu exemple de devalizări din bugetul local?

    Comentariu by Mentalistul — 11 august 2023 @ 10:43

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress