Mangalia – politica locală

4 august 2023

Un minut cu Ozzy nr.30

Filed under: PER — lucian visa @ 15:13
Primarul Mangaliei retrage în mod abuziv autorizațiile de funcționare a comercianților locali pentru motive de genul: nu îi place culoarea mochetei din magazin, unor magazine că nu au ferestre termopan și au de lemn, altor magazine că nu au ferestre de lemn și au de termopan etc…
Dar pe plaja primăriei este dezastru.

9 Comments

 1. Scris în anul 2020:

  7 MOTIVE PENTRU CARE MANGALIA
  VA FI UN ORAȘ MIȘTO
  – impresiile unui cetățean din viitor

  1. Te ajută, frate! Doar ai deschis gura că vrei să deschizi o frizerie, ori o pizzerie. Sau să livrezi prânzul la șantierul naval sau în parcul industrial, că vrei să faci o grădiniță privată, ori să produci ceva ce poate fi vândut turiștilor și hotelierilor… Doar ce ai deschis gura sau ți-au citit cumva gândul, că au și venit peste tine cei de la Agenția de Dezvoltare Locală. Te îmbie cu orice, cu spații de producție, cu instrumente financiare, cu Centrul Municipal pentru Fonduri Europene, cu orice numai să te facă să te apuci de treabă, să te pună la muncă … Nu poți dimineața să îți întinzi oasele ca omul, să-ți bei liniștit cafeaua, că vine peste tine consultantul ADL, te hăituiește că să nu pierzi timpul, că să faci aia sau cealaltă.
  Primăria îți dă și un grant pentru Start Afacere, dacă vrei. Cu condiția ca afacerea să returneze cel puțin suma în primii 2 ani, cu taxele și impozitele pe care le plătește la primărie, cu impozitul pe salarii (10%).

  Normal că îți dau bani, că îți dau spații, că îți dau contabili și consultanți! Până și femeia de curățenie îți dau ăștia de la agenție, numai ca să te apuci de treabă. Te pun consultanții să cauți o nișă de producție, pe care să încasezi direct sau indirect de la turiști, ca apoi să dai bani lunar la primărie. Apoi se țin consultanții agenției primăriei de tine, ca scaietele de pantaloni: să ții contabilitatea la zi, să completezi execuția bugetară, să te întâlnești cu cutare posibili viitori clienți, să înveți că a apărut o nouă tehnologie, să trimiți oamenii la cursuri de specializare, să dai salariile la timp, în ziua stabilită. Pentru ăia 10% din salarii, pentru impozitele de 16% din venituri și din profituri, Primăria lui Mangalia e în stare să facă orice să te bage în lagărul de muncă. Ai luat banii de la Primărie, de la europeni sau de la stat, ca să îți faci o afacere? Nu te lasă ăștia, frate, vor să faci bani într-una, să își ia partea fiscală.
  La un momentdat ajungi să te obișnuiești cu banii.

  Dar știi ce? Și ție o să-ți placă vacanțele în care o să te duci, o să-ți placă mașina nouă pe care o vei lua. Pe munca ta! O să îți placă grădinița întreținută și dotată, că nu mai duci copilul cu hârtia igienică de acasă. O să îți placă blocurile curate, străzile asfaltate…
  Apropos, auzi tu, vor să facă o instituție specială pentru străzi. Cu unii care să fie angajați să se ocupe numai de asta: asfaltarea și întreținerea străzilor. Nah, băi, nu numai voi să mă munciți pe mine! A venit vremea să muncească și ăia din primărie pentru noi! Că nu or să stea ăia de la instituția Străzilor degeaba, o să-i ia lumea la omor că: pe ce își iau salariile, dacă străzile nu se fac?

  2. Pe lângă fotbal, Mangalia va avea sporturi occidentale: sporturi de apă, baschet, handbal etc.
  Înotul oferă ceva ce nici un alt exercițiu aerobic din lume nu poate oferi: să-ți antrenezi musculatura cu un impact minim asupra scheletului osos. Înotul dezvoltă frumos și armonios toată musculatura corpului.
  Se va construi Palatul Sporturilor care conține: două bazine de înot, cu mărimi olimpice; o sală baschet-handbal; un teren de fotbal semiacoperit, cu vestiare și toate dependințele necesare. Proiectul a fost aprobat cu HCL 178 / 28.08.2018.

  Caiac-canoe, yachting, toate celelalte sporturi nautice pe care le-am avut în Mangalia se vor dezvolta. Pentru că sunt mișto și locuim la mare. Mai important este că vom avea copii sănătoși și frumoși.

  3. Problema aglomerației auto e a tuturor orașelor din România. Spre deosebire de celelalte orașe, Mangalia primește mulți turiști în sezonul estival, numărul autoturismelor se dublează pe timpul verii.

  S-a trezit primarul Menabit ca Mangalia să fie orașul din România cu cele mai multe parcări supraetajate pe cap de locuitor. Vrea să construiască 2 modele de parcări etajate, cu costuri reduse. Adică ce vrea el să zică? că nu se mai fură? Clădiri de parcări etajate, subsol, parter, etaj, cu locuri de agrement sau terenuri sportive pe acoperiș. Băi, ai înnebunit? Unde te crezi? Într-un oraș din Europa?
  Mă rog, fiecare primar cu nebunia lui!
  Ăsta nou vrea ca 80% din suprafața orașului să fie decongestionată cu aceste parcări supraetajate, construite cu un sistem de autobugetare, banii celor doresc să cumpere un loc în proprietate sau vor închiria cu plata lunară. Ce panaramă și primarul ăsta nou, cică face primăria, dar tot pe banii noștri! S-a terminat cu pomana? Măcar e bine că îmi plătesc locul meu în rate, mă fac proprietar pe el. Costă pe jumătate cât m-a costat garajul demolat de Radu.
  Eliberând de aglomerația de mașini parcate, spațiile verzi pot fi întreținute și toate stațiunile vor fi curate și frumoase.

  4. Băi, Mangalia nu a stat foarte bine la capitolul locuri în care să te distrezi. Am avut o lipsă totală de baruri și cluburi. Am avut câteva locații gen restaurante, unde se adunau ca într-un acvariu, devenite focare de cocalari.
  După ce vom începe să promovăm cu insistență sportul, oamenii se vor reobișnui să iasă în oraș. Ți-e mai ușor când te întorci de la piscină să te oprești să deguști un ceai la biblioteca municipală, care va avea și o terasă-cafenea, acolo unde a fost CEC pe vremea lui Ceaușescu.
  Posibilitatea că abonații bibliotecii pot să servească ceai, cafea sau răcoritoare la 3 lei, pe terasă în centrul orașului, va urca numărul de abonați de la 20 la 2.000. Va deveni un trend să umbli cu o carte la tine.

  Dacă tot ieși pentru sport, te obișnuiești să petreci mai mult timp în oraș, să primești soarele și aerosolii, să servești ceva pe o terasă, astfel apar și planurile pentru diseară, să ieși în weekend la distracție cu prietenii.
  Barurile și cluburile dau muzica anilor ’80 în neștire, cu timpul vor recupera și mangalienii să ajungă în trendul zilelor noastre.

  Dar dacă vrei să te distrezi, trebuie să mergi la KALLA. E într-o clădire veche care a fost restaurată recent, a fost celebrul Cazino. Arată ca un hotel, dar înăuntru e altă lume. Are vreo trei încăperi care-s pe post de cafenele, sală de concerte și un spațiu pentru petreceri cu muzică.
  Aici cântă toți… dar absolut toți artiștii din Mangalia. E și principala oprire a trupelor din țară. Dar cea mai faină chestie la KALLA e că poți să mergi și singur în local, că sigur o să te împrietenești cu cineva. Lumea e super prietenoasă.

  5. Jur că niciodată nu am înțeles conflictul dintre români și maghiari. Am râs când am văzut chestia aia de la Kaufland și nu cred în discursurile despre cât de rău le merge maghiarilor în România.
  În Mangalia trăiesc și coabitează armonios diferite culturi etnice, de culte religioase diferite. De sute de ani, Dobrogea este un model de coabitare multi-etnică. Sute de ani, Dobrogea a știut să se bucure de această bogăție multi-culturală. Monezile de la Enisala, emisii datate la 1380, au pe o parte crucea și portalul genovez, iar pe cealaltă parte tamgaua tătară și semiluna. Două culturi pe aceeași monedă.
  Viața este mai bogată cultural în Mangalia, vom face din aceasta o atracție pentru turiști. Orașul nostru va fi una din bogățiile culturale ale României, care musai trebuie vizitată. Adaug și turismul cultural, o treabă cool în Mangalia.

  Aspectul curat și boem al orașului, cu blocuri pline de culoare și de viață, cu florile de la ferestre și balcoane, cu trotuarele spălate periodic, cu străzile cuminți și asfaltate pe care și trecerile de pietoni strălucesc, vom redeveni oameni normali.

  6. Sezonul festivalurilor.
  Ah, asta va fi unic la orașul meu natal: sezonul festivalurilor. Nu degeaba se vor zugrăvi periodic toate blocurile…
  Mangalia are o capacitate de cazare pe care nu o găsești în toată Europa: 56.000 locuri de cazare în structuri profesionalizate. Dacă în Mamaia-Năvodari găsești cazare mai mult în blocuri construite una-într-alta, Mangalia are o salbă de stațiuni cu hoteluri frumoase și spațioase.

  Dacă un alt oraș dorește să aducă un festival cu 10-15.000 de participanți și vizitatori, nu are unde să-i cazeze. Un municipiu din țară, cu 30-40.000 locuitori, are în jur de 900-1.000 locuri de cazare în hotel sau la pensiuni.
  Există și stațiuni montane care aparțin de orașe, care au capacitate mare de cazare, de exemplu Sinaia are 5.700 locuri de cazare. Dar sunt răsfirate și nu există infrastructura pentru festivaluri atât de mari.

  Festivalul Internațional de Dans – unde participă peste 100 companii de balet. De dans modern, dans latin, dansuri tradiționale din lume, etc. Plus sute de participanți la workshop-uri cu coregrafi celebri, mii de spectatori.
  „Baby Baschet” revine în Mangalia. Pe modelul lui organizăm și alte campionate naționale pentru diverse sporturi.
  Olimpiade și concursuri naționale pentru matematică, fizică, literatură, etc.
  Cursuri de specializare în cosmetică organizate cu participarea marilor branduri în domeniu.

  România are 103 municipii și 217 orașe. Dacă oferim simpozioane, întâlniri, workshop, concursuri etc. pe sporturi, artă, profesiuni, învățământ etc., putem extinde sezonul estival peste perioada în care se face plajă… Orice este posibil, până și raliul lui Ghinea.

  7. Aspectul Mangaliei. De la intrarea în oraș o să simți schimbare față de restul României: blocurile vor curate și pline de viață. O dată la 2-3 ani blocurile se zugrăvesc. La fel ca într-un apartament proaspăt zugrăvit, senzația este de curățenie și nou. Florile de la ferestre și balcoane vor umple orașul de culoare și viață. Programul „Mangalia cu flori” va fi pe placul doamnelor.

  Dacă vreți să trăim în Mangalia ca în ultimii 8 ani, votați hoții de la Constanța și nu se schimbă nimic.
  Dar dacă vreți schimbare, din rău în bine, alegeți ce propun eu, dați vot pe:
  MENABITOZGHIUN pentru Primar.

  Comentariu by Mentalistul — 5 august 2023 @ 9:53

 2. Am inteles cu Plaja Primariei !

  Dar cu plaja in dreapta de la Paradiso si Taverna lui Jean (sau cum se mai cheama) care e situatia ? E plaja primariei si biznisul lui cum il cheama, parca Nichita ?

  Comentariu by Open F — 5 august 2023 @ 12:43

 3. Pt 2: Ceva mai coerent, te rog, pentru că nu am înțeles Concret, cu subiect si predicat se poate?

  Primăria Mangalia a închiriat o plajă de la Apele Române, precum un privat. Cu același condiții în contract, diferența e la scop: Primăria a închiriat cu scop de a face plajă publică. De aceea mă refer la plaja Primăriei, pentru că nu poți cere altora ceea ce tu nu faci.
  Când va fi OK plaja primăriei, atunci putem să privim și la restul, putem să cerem să facă la fel de bine.

  Plajele nu sunt ale primăriei, ci ale statului român. La licitație poate participa oricine îndeplinește condițiile. Dacă există vreo corupție sau ceva în neregulă la ABADL, căt de inteligent este sa urli la mine „Dar acolo? Dar acolo?”. Fă și dumneata ca mine pentru acolo! Pentru că eu nu pun botul la subiecte incorecte.
  De ce o faci? Nu e mai ușor sa îl înjuri pe Nichita direct? Asta e ce vrei, alt subiect nu ai. Eu am coloană vertebrală și spun ca este incompetent, dovedesc cu acte și cu fapte.

  Eu nu sunt un Tonomat, să îți alegi dumneata ce muzică să cânt. Nu mă interesează indivizii, chiar și când zic de Radu Cristian nu mă refer la persoană, ci la administrația Radu Cristian. La lipsa de competenta de a gestiona cum trebuie administrația publica. Pot sa implementez proceduri de lucru care se autocorectează, să fac prinaria să funcționeze ca un ceas în favoarea cetățeanului.
  Subiectele mele sunt despre corectarea sistemului, chiar și atunci când acuz hoțiile unor indivizi. Nu pentru vreo fobie de-a mea că vreau lucrurile la locul lor, eu știu sa supraviețuiesc și în junglă, ci pentru traiul cetățeanului.
  Nu sunt Tonomat.
  De ce urli la adresa mea, când tu ai problema cu Radu Cristian și camarila lui? Te-ai adresat lui Radu Cristian să întrebi „Dar cu plaja in dreapta de la Paradiso si Taverna lui Jean (sau cum se mai cheama) care e situatia?”. Ce crezi ca sunt eu? Siri, ori un alt AI, care să îți răspundă la orice. La momentul când vrei tu?
  Acestea sunt subiectele mele. Sunt obiecțiunile mele, sunt reproșurile mele. Și întotdeauna vin cu soluții. Pentru că ăsta e interesul meu, să avem o viață mai bună cu toții.

  Iar când mă refer că am să îi iau pe toți propagandistii lui Radu în colimator și le fac publice toate complicitățile la hoție, o fac prin selecția urmatoare: cum au scos capul să manipuleze și să mintă cumva, cine se remarcă, atunci se declanșează investigația. Nu eu aleg, nu eu fac pe judecător și călău, ci ei singuri se bagă în gura lupului. Ei singuri aleg să lupte, să își asume și riscul.

  Comentariu by Mentalistul — 5 august 2023 @ 13:54

 4. Mai du-te putin la tratament si cand te faci bine poate poate te va si asculta cineva.

  Comentariu by Anonim — 5 august 2023 @ 17:44

 5. Pt 4: Nu țin să mă asculte cineva. Îmi doresc să nu mă asculte. Eu spun, pentru ca să pot să răspund mai târziu: „Eu am spus. Nu ați ascultat.”

  Comentariu by Mentalistul — 5 august 2023 @ 19:33

 6. Esti penibil !

  Comentariu by Anonim — 5 august 2023 @ 23:44

 7. Pt 6: Eu pot să o țin oricât. Cât mai multe comentarii de la tine îmi arata cine ești și care ți-e motivația.

  Comentariu by Mentalistul — 6 august 2023 @ 2:10

 8. Oare care din anonimi este ana maria gheorghe sau caprita.Ambele amantele spagarilor din primarie ,devenite peste noapte evident dupa cateva reprize de blowjob, mari directoare in primarie care taie si spănzură.Stim că santeti ccccc..eee la popo de frica de cand au inceput din gasca voastră sa vă toarne.intrebati l pe Rosu care pagini a scris in 2 ore.Dupa ce a iesit el hop si colega voastra.Ea cu state mai vechi.Din toamnă chiar ca anuntă astia furtună.Alinuta ai reusit intr un final sa ti vinzi toate apartamentele?Intreabă unii de la Cta?

  Comentariu by Ion Condrut — 6 august 2023 @ 23:22

 9. Pt.1
  Si tu parca tot din Constanta ai venit la Mangalia (Vama Veche)Esti si tu hot?Eu inteleg ca iti fac campanie electorala,foarte bine,insa mai ,,usor cu pianul pe rogojina”

  Comentariu by Anonim — 9 august 2023 @ 14:25

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress