Politica locală

3 august 2023

Bombă! City managerul Mangaliei și-a dat demisia! L-a înlocuit colegul lui Radu, de la Garda Financiară

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 11:34

Florin Jianu, fost pesedist, în prezent șeful organizației AUR Mangalia, a fost directorul societăţii de salubrizare Mangalia. A fost uns de către Cristian Radu în funcţia de city manager al oraşului devenind, astfel, mâna dreaptă a edilului. Este clar că cei doi au fost destul de apropiați, cândva, din moment ce a fost numit city manager! Numai că ceva s-a întâmplat dacă Jianu a ajuns să-și dea demisia. Începând cu data de 1 august a.c., acesta nu mai este numărul 2 din Primăria Mangalia, solicitând, la jumătatea lunii iulie, încetarea relațiilor contractuale. Radu i-a găsit repede înlocuitor, în persoana… cui credeți? Didi Călin, fostul său coleg de la Garda Financiară, coleg de dosar cu Radu.

Florin Jianu a fost unul dintre apropiații lui Cristian Radu. După ce mult timp a fost directorul firmei de salubrizare din Mangalia, a ajuns city manager, funcție ce poate fi deţinută numai de o persoană nominalizată doar de primar! Și i-a mers destul de bine din poziția de administrator public din moment ce a reușit, fără credite în bănci, să-și cumpere, anul trecut, casă de locuit de aproape 80 de mp în Mangalia, dar și un teren de 311 mp.

Ceva s-a întâmplat, însă, și destul de grav, din moment ce Jianu a ales să renunțe la relațiile contractuale pe care le avea cu primăria. La jumătatea lunii iulie, acesta a formulat solicitare de încetare a colaborării, iar începând cu data de 1 august nu mai este city managerul Mangaliei. ”Am solicitat încetarea colaborării contractuale. Era contract de management. Solicitarea am făcut-o la jumătatea lunii iulie. Nu am invocat nimic, nu trebuie să invoc”, a declarat, pentru Replica, Florin Jianu. Întrebat dacă a fost forțat să renunțe la colaborare, acesta a fost categoric: ”Nici vorbă!”, a răspuns Jianu.

Didi Călin, noul city manager?!

Forțat sau nu, Jianu a lăsat locul de city manager liber, binevenit pentru un alt apropiat de Radu. Potrivit informațiilor noastre, este vorba despre Didi Călin, șeful de la Achiziții, adus de Radu în primărie în 2012, tocmai de la Garda Financiară, acolo unde cei doi au fost colegi. Didi Călin este și coleg de dosar cu Cristian Radu, în speța instrumentată de DNA. Cei doi, împreună cu alți funcționari sau foști funcționari, au fost trimiși în judecată de DNA pentru infracțiuni de corupție. Mai multe despre acest subiect, citiți AICI.

Mirela Pascal, Replica 03.08.2023

8 Comments

 1. În România, primăriile sunt pe persoane fizice. Angajările, la fel. Pe competență.

  Comentariu by lucian visa — 3 august 2023 @ 11:36

 2. Pleacă al Nostru vine al Nostru !

  Comentariu by Florin — 3 august 2023 @ 16:21

 3. https://www.gandul.ro/actualitate/miliardarul-mohammad-murad-si-fiicele-sale-vizati-intr-un-dosar-penal-pentru-posibile-decontari-de-servicii-medicale-fictive-casmb-a-facut-plangerea-20027449?fbclid=IwAR19Sc-11UZRblHLsWtInhPu38Ijcsvu1vd8ut-NR4tcrOPMe5q-PYIYMNw

  În ritmul acesta al dosarelor, mă trezesc în 2024 că nu voi avea contracandidați.

  Murad nu are ce să mai caute în alegerile din Mangalia. În 2020 m-am retras cu speranța să unim voturile și să alungăm pe Radu. Inițial i-am cerut lui Murad să se retragă. Dacă s-ar fi retras Murad, aș fi câștigat. Dar Murad nu a vrut, astfel că am încercat ultima șansă: l-am băgat pe Murad în partidul meu și m-am retras, ca să se unească voturile contra Radu, să scăpăm de blestemul asupra Mangaliei, numit Radu Cristian.
  Apoi l-am cunoscut mai bine pe Murad, fiind în același partid cu mine, Partidul Ecologist Român. Spun sincer: este o pramatie! Este un mincinos, un zgârcit, un figurant – săgeată pentru Cosmin Gușă și Rareș Bogdan.
  După alegeri, l-ați mai văzut pe Murad să se implice pentru locuitorii Mangaliei?

  Se mai vehiculează numele lui Georgescu Daniel (actual primar la Limanu) să fie candidat în Mangalia pentru PSD. E tot un fel de Radu Cristian, tot sub stăpânirea lui Felix Stroe. Aceleași metehne, același caracter, cât de rău e Radu, la fel e și Georgescu.

  Radu Cristian se bazează pe torturile și primele pe care le dă vârstnicilor. De la începutul anului, în 7 luni, a dat 3.515 torturi pensionarilor. În total, din banii contribuabililor, Radu Cristian își face campanie oferind cca 6.000 de torturi. Acestea sunt voturile pe care mizează.
  Fiecare trebuie să povestim vârstnicilor cine este Radu Cristian cu adevărat.
  Este judecat pentru mare hoție, și-a ascuns averea adunată din munca mangalioților, ca să nu o găsească procurorii.
  Povestiți vârstnicilor cât mult rău a făcut Radu Cristian orașului Mangalia.
  Voi povesti și eu, am să ajung la fiecare.

  Comentariu by Mentalistul — 4 august 2023 @ 7:45

 4. Hai mă , în afară de Ozyy și Luci nu mai scrie nimeni pe aici ?

  Comentariu by Fane — 4 august 2023 @ 10:31

 5. Pt. #22
  https://www.replicaonline.ro/ministerele-mediului-si-turismului-vinovate-pentru-distrugerea-litoralului-romanesc-564197
  Am luat o pauza de furazolidon de la torturi cu gust de pepene.
  😉

  Comentariu by nabuco — 4 august 2023 @ 10:43

 6. https://m.digi24.ro/stiri/economie/companii/asocierea-dintre-grupul-olandez-damen-si-statul-roman-la-santierul-naval-mangalia-a-fost-anulata-2452667

  Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/economie/companii/asocierea-dintre-grupul-olandez-damen-si-statul-roman-la-santierul-naval-mangalia-a-fost-anulata-2452667

  Informaţiile publicate pe site-ul Digi24.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere.

  Comentariu by I.S — 4 august 2023 @ 12:27

 7. https://ro.wikipedia.org/wiki/Spa%C8%9Biul_Schengen
  🙁

  Comentariu by nabuco — 4 august 2023 @ 13:32

 8. Calin Didi nu a fost in stare sa ia examenul la Garda ,de cinci ori la rand a sustinut concursul.Acum a fost in stare sa intocmeasca un proiect de management?Nu cred cine i l-a scris nu stiu ca asta nu stie nici atat,Toata viata lui a fost un ,,sclav” si sclav v-a muri.

  Comentariu by Anonim — 4 august 2023 @ 16:46

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress