Politica locală în Mangalia

19 iulie 2023

De ce a primit asociatul Biancăi Radu două terenuri în Portul Turistic?! Video

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 12:10

Nu oricine are norocul de a pune mâna pe un teren din Portul Turistic Mangalia….prin concesiune, sigur, pentru că vorbim, teoretic, de bunuri ale statului. De ce teoretic? Pentru că la Mangalia totul e posibil, însă doar șmecherii au privilegii. Replica anunța, recent, că Bianca-Marga Radu, soția lui Radu, s-a asociat în New Style Architecture, firmă care e unic acționar la societatea în baza căreia funcționează hotelul Topaz din Cap Aurora, unitate de cazare despre care se spune că este condusă, din umbră, chiar de edilul din Mangalia. În societate mai apare și Stoica Silviu, același care, practic, i-a cedat ”primei doamne” 49% din hotelul Topaz pentru 150.000 de euro. Dar, ce a primit Stoica, în schimb, de la Radu?  Două terenuri din Portul Turistic, de parcă le-ar fi moștenit de la mama lui.

Traseul terenurilor din Portul Turistic Mangalia este detaliat mai jos, cu lux de amănunte, prezentat inclusiv de consilierul PER, Ozzy Menabit, și despre care Replica l-a mai adus în atenție. Însă este interesant de ce terenurile cu pricina au ajuns la Silviu Stoica, asociatul soției lui Cristian Radu!
În Portul Turistic, între Maritimo și Nautic, era un teren cu spații verzi pe care l-a luat în închiriere, în anul 2011, pesedistul Bogdan Maganu, fostul viceprimar al Mangaliei.

Trei loturi de teren…primul lot ajunge la Maganu…al doilea la un consilier din Chiajna

Acest teren ajunge să fie împărțit în 3 loturi: un lot rămâne la Tonomat Star SRL, acționar 60% Bogdan Maganu, și este acel teren pe care s-a construit restaurantul cel nou. Al doilea lot este cesionat în anul 2021 lui Royal Cezar Concept SRL, administrat de Lucian Petrișor, consilier local PNL în Chiajna. Cum a ajuns un pesedist să cesioneze gratuit un contract unui penelist, știu Bogdan Maganu și Radu Cristian.

Consilierul cesionează terenul către firma asociatului soției lui Radu

Penelistul din Chiajna nu face nimic cu terenul, iar în mai 2023, acesta cesionează gratuit contractul de închiriere către Port Azuro SRL, administrat de Stoica Silviu, care este asociat în New Style Architecture cu soția primarului Radu Cristian.
De ce a primit asociatul Biancai Radu doua terenuri in Portul Turistic?! Video

…al treilea lot ajunge tot la asociatul soiei lui Radu

Al treilea lot a fost cesionat gratuit în luna aprilie 2023 către New Style Architecture în care 49% din acțiuni deține soția primarului Radu Cristian, 50% deține Stoica Silviu, și 1% deține soția lui Stoica Silviu. În luna mai, se sucește și anulează tranzacția de cesionare gratuită a terenului și în aceeași zi, 13.05.2023, cesionează firmei Port Azuro SRL, administrată de Stoica Silviu. Citește mai multe AICI.

Stoica cedează 49% din hotelul Topaz soției primarului și mai primește în schimb cele 2 terenuri din Portul Turistic

De ce? Pentru că în 11.05.2023, cu suma de 150.000 de euro, soția primarului Radu Cristian cumpără de la Stoica Silviu 49% acțiuni din New Style Architecture, care deține hotelul Topaz din Cap Aurora. Undeva, am dat peste cap cronologia schemei lor, insistând că nu se poate fără HCL.  Deci… Stoica Silviu cedează 49% din hotelul Topaz soției primarului pentru 150.000 de euro și mai primește în schimb cele 2 terenuri din Portul Turistic, de parcă ar fi ale lui Radu Cristian de acasă, nu ale municipalității.  Toate tranzacțiile la notar, cererea, aprobarea cererii, toate referatele de specialitate, toate actele premergătoare s-au întâmplat într-o singură zi”, a spus Ozzy Menabit.
Video:

Umbă vorba prin târg că, după ce Silviu Stoica va mai primi un teren, posibil tot în Portul Turistic, va ceda restul acțiunilor firmei în baza căreia funcționează hotelul Topaz Biancăi Radu. Vom urmări subiectul!

Mirela Pascal, Replica 19.07.2023

21 Comments

  1. https://fb.watch/lTJKlBijaG/

    Comentariu by Mentalistul — 19 iulie 2023 @ 17:17

  2. Sa furat si inca se mai fura la Mangalia, pt ca lumea e indiferenta la ce se intimpla. Asa e romanul, a se vedea in ce stare a ajuns Romania.
    Iorgus sa pricopsit, Tusac la fel. Cum ati fi vrut sa se comporte radu in 3 mandate? Milionar. Iorgus a fost „mic copil” pe linga hapsinul de radu si gasca lui.
    Cum isi bate joc de oras? nu are rost sa mai discutam.

    Comentariu by pop — 19 iulie 2023 @ 17:58

  3. Ba are cel mai mare rost să discutăm. Pentru că nu discutăm, ei fac ceea ce fac.

    Comentariu by Mentalistul — 19 iulie 2023 @ 18:07

  4. Pt. #2
    https://untappedcities.com/2018/02/26/daily-what-theres-a-floating-barge-prison-in-the-east-river/
    Pt. #3
    Noua scena pentru festivalu’ Callatis.

    Comentariu by nabuco — 19 iulie 2023 @ 18:15

  5. LOCUITORII ORASULUI NOSTRU VOR DA IN JUDECATA CONSILIUL LOCAL PENTRU A OBLIGA SA ADOPTE HCL DE INSTITUIRE A SUBVENTIEI PENTRU CALDURA

    Întâi citiți acest articol:
    https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/energie/primariile-vor-mai-putea-subventiona-inca-5-ani-incalzirea-centralizata-a-populatiei-cate-miliarde-se-estimeaza-ca-vor-fi-necesare-21216337

    Subsemnatul MENABIT OZGHIUN, cetățean al municipiului Mangalia,
    voi sprijini demersurile pentru INIȚIATIVĂ CETĂȚENEASCĂ de introducere subvenției pentru producerea, distribuția și furnizarea energiei termice în sistem centralizat către populație, în valoare de 500 lei/gcal + TVA.

    Inițiativa cetățenească este prevăzută de OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ. Prin intermediul acesteia, cetățenii au posibilitatea de a propune consiliilor locale, spre dezbatere și adoptare, proiecte de hotărâri. Condiția pentru promovarea unui astfel de proiect de hotărâre este ca acesta să fie susținut de un număr de 5% din populația cu drept de vot înscrisă în Registrul electoral cu domiciliul sau reședința în respectiva unitate administrativ- teritorială (OUG nr. 57/2019, art. 247).

    În același timp cu strângerea de semnături pentru inițiativa cetățenească, vom solicita acordul și semnăturile pentru a promova în instanță o acțiune colectivă a locuitorilor orașului nostru prin care instanța să oblige Consiliul Local și Primarul să acorde subvenția.

    Comentariu by Mentalistul — 19 iulie 2023 @ 22:14

  6. https://www.cotidianul.ro/romania-a-devenit-principalul-furnizor-de-gaz-peste-prut/

    Comentariu by nabuco — 19 iulie 2023 @ 23:27

  7. https://fb.watch/lUOZ4SwPtg/

    Comentariu by Mentalistul — 20 iulie 2023 @ 13:01

  8. Si tu abia acum ai aflat, sau cand votai bugetul stiai dar nu spuneai nimic? Pt ca sotia sa a iesit la pensie, ai prins curaj, pana acum nu prea aveai pe subiectul asta. Spune-ne cate ceva si despre cheltuielile cu artificiile, viteazule!

    Comentariu by Anonim — 20 iulie 2023 @ 13:15

  9. Pt.5
    Cam târziu.

    Comentariu by lucian visa — 20 iulie 2023 @ 13:18

  10. Pt 9: Am inițiat în ianuarie. Nu a trecut. Pentru asta vor fi dați ij judecată.

    Dacă nu o facem acum, la iarnă vor fi aceleași costuri sau mai mari. Dacă nu facem pentru că este cam târziu, nu se va face. Iar apariția Ordonanței este ocazia cu care se poate iniția, este elementul nou.

    Acum oamenii au experiența iernii 2022-2023, vor semna un astfel de demers. În iulie 2022, când s-a eliminat subvenția nu i-a interesat. Nu i-a interesat nici în ianuarie 2023.

    Din punctul meu de vedere, este momentul potrivit, perfect în cronologie. Cine mă contrazice să o facă cu argumente raționale.

    Comentariu by Mentalistul — 20 iulie 2023 @ 15:16

  11. Argumentele mele sunt simple. S-au racordat la gaze foarte multe familii. La mine la bloc, toată scara a renunțat la serviciile Goldterm. Poate să ne dea subvenție primăria, nu ne mai întoarcem. În iarna trecută am plătit mult mai puțin decât atunci când era subvenție. Evident n-a mai fost acea căldură sufocantă, dar a fost OK.

    Comentariu by lucian visa — 20 iulie 2023 @ 15:43

  12. Sunt în Comisia de Urbanism.
    Din câte țin minte, 2 Asociații au cerut racordarea la gaze. Și separat 5-6 blocuri sau scări.
    Comisia se întrunește o dată pe lună. Iar la rubrica racordare utilități nu am avut pe cât mă așteptam. Din 5.500 de abonați am pierdut vreo 1.000, dar pentru racordare nu au fost nici 300, asta dacă socotesc că la cele 2 Asociații toți se racordează. După ce Asociația duce țeava de gaz în zona de blocuri, de la ea se branșează blocuri, scări etc.

    Practic, cca 1.000 de locuințe s-au debranșat, dar gaze nu au pus nici 300.
    O să cer informații de la Goldterm.
    Oricum, numărul celor rămași branșați tot este mare. Dacă dvs v-ați debransat și ați pus centrala pe gaze, să nu credeți ca au facut-o 5.500 de abonați. Centrala, plus instalațiile, plus manopera sunt între 16.000-19.000 lei.
    Peste 4.000 de abonați tot mai sunt. Asta înseamnă 72% din abonații de anul trecut. Pentru ei este util. Pentru dvs, care ați pus centrala pe gaze, nu mai contează. Dar pentru restul contează.

    Iar asta cu subvenția doar provizoriu, până pleacă Radu. Pentru că apoi voi implementa variante ecologice, cu bani nerambursabili, la fiecare scara de bloc, acolo unde locatarii doresc. Nici nu trebuie să vrea toți, 50% sunt de ajuns.

    Am două proiecte în cap, una e cu asta:
    https://fb.watch/lV5KQaYC-x/

    Iar al doilea este ceva mare, care deja l-am pus în mișcare. Pe lângă că ne va rezolva cu căldura în mod ecologic, va îmbogăți Mangalia.
    Dar acesta este un proiect de candidat, nu-l povestesc pentru că iar îmi fură proiectele de-alde Radu, Iorguș, Murad etc.

    Comentariu by Mentalistul — 20 iulie 2023 @ 18:37

  13. https://www.catavencii.ro/capitalismul-comunist-multilateral-dezvoltat/

    Comentariu by nabuco — 20 iulie 2023 @ 21:43

  14. Pt 3:
    Poveste din realitate, ca să înțelegi:
    În anul 2000, chiar dacă aveam o funcție de bugetar în poliția de frontieră (poftim, o altă meserie socială!), gândeam afacerile familiei de pe numele soției. Atunci ne ocupam de confecții textile în sistem Lohn. Primeam comenzi de la deținători de brand-uri cum era Arcadia Group, adică lucram piese pentru Dorothy Perkins, Topshop, prin ei veneau comenzi Jack&Jones, H&M, etc., în general îmbrăcăminte casual. Spre diferența de cei de la Ittierre Spa (Versace, Dolce & Gabbanna, Cavalli etc.), cei care produc casual dau comenzi de la 15.000 la 40.000 de piese pe model. Dar plăteau între 0,80-1,50 pounds pe fiecare piesă. Am lucrat și cu Ittiere, care plăteau între 20-30 euro per piesă, dar produceau cca 500-600 de piese per model, 12 plecau la Tokio, 24 plecau la Milano, 24 plecau la New York și tot așa. Exportul era o întreagă aventură. Astfel că m-am profilat pe îmbrăcăminte casual și dădeam de muncă la 23 de fabrici din țară. În anul 2000 am exportat 2 milioane de piese. Inclusiv fabricii Steilmann din Mangalia. Când dădeam lui Steilmann să producă, era complicat pentru că o fabrică era în Mangalia și alta era la Baia Mare, aduceam QC (Quality Control – de obicei de la beneficiar) și îi plimbam cu cazare, șoferi, bodyguarzi de la Baia Mare la Mangalia, și invers.
    La un momentdat, lucram cu Pandora Prod din Focșani. Acum e mai cunoscuta cu Pandora Fashion. Al fraților Simiz. Acolo l-am cunoscut și pe Marian Oprișan, venea din domeniu, a lucrat la fabrica de confecții din Focșani. Și era vicepreședinte CJ, dar el conducea toată Vrancea. Un fel de Stroe al lor.
    Frații Simiz cu Pandora Prod aveau 4 linii de producție, cu mașini de cusut Brother și Juki. Cu ele puteau să-mi producă cca 72.000 de piese pe lună, cu lucru în 2 ture. Pentru că erau comenzi multe, era vorba să pună și o a 3-a tură, să producă non-stop. Atunci mi-a venit o idee: să îi dublez fabrica, implicit capacitatea de producție. Pe atunci era 100 de dolari un salariu de cusătoare, Simiz sărise la 100 de lire. Am cumpărat de la un cipriot care a închis fabrica încă 4 linii de producție, am urcat producția lui Pandora la 144.000 buc. pe lună. Șmecheria la o fabrică de confecții textile este sa ii dai de lucru continuu, altfel nu produce, ci înghite și intră în faliment. Astfel s-a născut Miss Pandora Clothing LTD. A umblat Simiz două luni după mine, să îmi dea acțiuni la fabrica din Focșani, până a înțeles că nu-mi trebuie nimic. Nu a înțeles cum i-am dublat fabrica fără să cer ceva.
    Este exemplul articolului pe care l-ai postat. Ce capitalism este acesta?
    De fapt decizia investiției a fost astfel: pentru fiecare piesa exportată câștigam 1,10£. Uneori mai mult decât fabrica, la cămășile DKNY, de.exemplu, plăteam fabricii 0,80£ și adaosul meu era 1,10£. Aveam costuri de transport, costuri de expediție…

    (Voi continua)

    Comentariu by Mentalistul — 21 iulie 2023 @ 10:39

  15. Dar aveam și alte costuri. Mai întâi îmi transmiteau pattern (schițele) și materialele sa producem mock-up. Adică mostrele. După ce primeam ok pe ele, trebuiau făcute toate actele. Nimeni nu te lasă să-i lucrezi materialele fără să ai asigurare pe fabrică, de o anumită categorie. Asiguram inclusiv materialele, marturii, fermoarele etc. trimise de brand. Se obișnuiseră ăștia din UK să îmi emită Debit Note pe fiecare transport, pe motiv că sunt greșite sau au defecte. 300 de piese cu defecte din 7.000 piese produse și exportate, însemnau un Debit Note care cuprindeau și costul materialelor, costul de expediție, costul QC, încât ajungeau la jumătate din factura inițială. Ei stiau ca nu mai fac export inapoi, ma costa mai mult, asa că devenise smecheria lor . Astfel că am cerut să vină Quality Control la fabrica din România, ce e plecat, e un bun plecat. Ii primeam la București, ii cazam o zi la Mariott sau la Hilton, ii trimiteam la fabrica pana se încheie expediția, pe cheltuiala mea la hotel și restul. Mese, ieșit în oraș, cu bodyguarzi, cu escorte, cu tot de au vrut, până m-am împrietenit cu toti QC de la Arcadia. Astfel am revenit la profiturile inițiale.
    Lucram deja cu 23 de fabrici din țară și nu se mai găseau fabrici cu agenda liberă, totul era ocupat pe 2 ani. Să-i dublez producția lui Pandora însemnau încă 90.000 de lire pe lună în plus, pentru mine. Scăzând cheltuielile, rămâneau 20.000£ pe puțin. Dacă afacerea aceasta ar fi mers în continuare, eram azi unul dintre bogații României. Salariile s-au mărit, am intrat în UE, s-au mutat cu producțiile in Turcia, Sri Lanka, Bangladesh etc.
    Deci, la momentul respectiv, am investit cca 50.000$ în mașinile de cusut și restul, ca să îmi producă pe lună 20.000£. Dpdv al fabricantului, a primit o investiție și nu a înțeles ce capitalism este acesta, unde dă cu plus matematica.
    Dpdv al meu, am investit să câștig din mărirea capacității de producție.

    (Va continua)

    Comentariu by Mentalistul — 21 iulie 2023 @ 10:40

  16. O linie avea atâtea mașini de cusut cam câte serii de cusături avea piesa de produs. O mașină coase numai gulerul, alta doar mânecă.. și tot așa, o fabrică funcționează ca un ceas, din multe piese, dar fiecare importantă. La 23 de fabrici îmi veneau cca 60-80 QC pe lună, de la Arcadia Group, care trebuiau dusi in oras la venire si la plecare. Asta însemna că în fiecare zi aveam protocoale în oraș, client mare pentru Marriott și Hilton, client pentru cele mai luxoase restaurante din București, client pentru cele mai exclusiviste cluburi. La Flamingo o escortă era 500 de dolari pe noapte, la Disco Herăstrău era 100-200 de dolari, dar pierdeam mult timp acolo cu englezii, erau 300-400 de fete și le lua mult să se decidă. Bodyguarzi aveam pe cei de la SRI, care lucrau în timpul liber, primeau 300-500$ pe lună, în condițiile în care salariul de la stat era sub 100$. Aveam șoferi gen Transporter, aveam flotă de Range Rover, toate negre. Ca să nu mai merg la alții, am luat MCM Cafe de la Universitate și am făcut clubul Mirage…Apoi, cu Joshua Castellano (care a făcut mai târziu Bamboo) am făcut clubul Keops… Inauntru erau statui și coloane, copii ale celor din Egipt, impunătoare. Frumos. Mulți DJ s-au remarcat acolo, lui DJ Andy și DJ Eftimie le-am cumparat spațiu de emisie la Radio, să devină cunoscuți și să atragă clienți la club. Intr-o zi, când am realizat ce a ajuns clubul în timp, că adunau bodyguarzii mei drogații intr-o camioneta și îi deșertau în centrul vechi ca pe cartofi (centrul vechi pe atunci era nimic, era Lipscani cu buticareala și atât). Mă rog, mi-am permis să îl închid.
    Revenind la idee, o comunitate/ societate nu poate funcționa cu capitalism pur (cum a fost epoca feudală) ori cu comunism, altfel nu le respingeau istoria. O comunitate poate fi ca o familie, unii sa producă pentru toți, alții să consume dar să crească copiii, să-i educe, să îngrijească bătrânii etc. Există pensionari care nu mai produc, ce facem, ii ducem în pădure și îi lasam acolo?
    Foarte multe mașinării nu funcționează fără energie electrică. Dacă nu există energie electrica, nu se vând televizoare, frigidere, aere condiționate etc. Nu funcționează, nu avem confort. Costul funcționarii se ridică. Consumerismul scade. Încasarile statului scad, scad incasarile din TVA, incasarile din accize, incasarile din costul documentatiilor etc. Dă-le gratis energia electrică și tot nu scad profiturile per total, iar statul câștigă mai mult.

    Comentariu by Mentalistul — 21 iulie 2023 @ 10:41

  17. Or sa ia acum frustrații și o să caute hibe în toate pe care le enunț, să arate că aș fi eu vreun prost. Nimeni altcineva din politică nu discuta astfel de lucruri, nu lasă oamenii să vadă ce fel de minte au, nimeni dintre candidați. Eu o fac pentru ca tot ce spun este în baza studiului, în baza experiențelor și în baza inteligentei mele.
    Cei care mă atacă, ce pun în loc? Vor să mă anihileze pentru cine? pentru altul mai deștept cumva?

    Orice minte rațională nu se uită la prostiile debitate de complicii hoților. Urlau despre mine că sunt sărac, citând din declarația de avere. Astăzi, Radu Cristian, in declarația de avere este mai sărac decât mine. Mă atacau stupid pentru că am divorțat în 2008, adică în urmă cu 15 ani. Astăzi Radu Cristian este divorțat.
    Dar ce legătură au aceste chestiuni personale cu capacitatea de a administra, de a realiza lucruri mari, de a avea viziune și a pune lucrurile cap la cap ca să trăim mai bine în orașul nostru. Nici Iorguș, Nici Radu, nici Tusac, nici Sidere nu au avut exleriența de viață pe care o am eu. Niciunul dintre ei nu a construit afaceri de nivel național. Ori iată, o producție pentru multinaționale. Și toate acestea fac parte din capacitatea mea de a realiza lucruri, pe care mulți bu sunt în stare să le realizeze.

    Comentariu by Mentalistul — 21 iulie 2023 @ 10:55

  18. Si te-ai trezit din vis cand ai cazut jos din pat ? Sau te-ai mai odihnit un pic ?

    Comentariu by Anonim — 21 iulie 2023 @ 14:28

  19. Echipa Radu Cristian este pe culmile succesului. În sfârșit au ajuns să dea cu subsemnatul la DNA. Era și timpul la câte mizerii au făcut.
    O să intre dihonia în ei când vor fi obligați să toarne ca să scape. Ozzy are un ajutor nesperat, chiar nu se gândea la așa ceva. Mai sunt săgeți din direcția USR. Mă rog, scapă cine poate. Oricum toți sunt incompetenți cu școala făcută în pădure.
    Vai de noi cum am acceptat așa ceva. Și tăcerea este un răspuns.
    VAIA CON DIOS.

    Comentariu by Valy. M — 21 iulie 2023 @ 16:50

  20. Pt.12
    La mine la bloc, racordarea la gaz a fost făcută de noi, locatarii. Pe banii noștri. Probabil că și alții au făcut același lucru. Iar dacă vecinii s-au înțeles, nu s-a dus nimeni la Goldterm să ceară aprobare. S-au închis niște robineți.
    Acum un an și, am făcut și o cerere la primărie pentru racordarea la gaz. Probabil că acum se bifează că s-a făcut.

    Comentariu by lucian visa — 22 iulie 2023 @ 12:29

  21. Pt 8:
    https://fb.watch/lXrb77AIyy/

    Comentariu by Mentalistul — 22 iulie 2023 @ 12:46

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress