Mangalia – politica locală

12 iulie 2023

Comunicat de presă. Transport public gratuit pentru turiști, în stațiunile Mangaliei

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 12:34

Primăria Mangalia menține și în acest sezon estival transportul public gratuit pentru turiștii care ajung în stațiunile din sudul litoralului. De asemenea, pentru atragerea turiștilor, municipalitatea a eliminat taxa de parcare în toate stațiunile, cu câteva excepții, unde aceasta a fost menținută pentru fluidizarea traficului. Achiziționate în cadrul unui proiect finanțat din fonduri europene, autobuzele electrice circulă pe tot parcusul săptămânii atât de la gările Mangalia și Neptun, către toate stațiunile, dar și pe traseul Mangalia-Olimp și retur, programul de circulație fiind afișat în stațiile de autobuz. „Suntem singura Primărie din țară care oferă transport public gratuit turiștilor sosiți pe litoral. Autobuzele electrice circulă între Mangalia și stațiuni încă din vara anului trecut și este păcat că unele televiziuni centrale prezintă această măsură în mod vădit eronat, ceea ce ar putea descuraja turismul intern în stațiunile din sudul litoralului”, a declarat primarul Mangaliei, Radu Cristian. El a mai explicat că cele două măsuri, respectiv transportul public gratuit și parcările gratuite, sunt menite să atragă un număr cât mai mare de turiști în stațiunile arondate Mangaliei. „Astfel de inițiative ale municipalității vin în completarea proiectelor de modernizare implementate în stațiuni cu fonduri UE, care au schimbat fața acestora și au atras investiții masive în sectorul privat”, a mai subliniat primarul Radu Cristian. În ultimii ani, la nivelul municipiului Mangalia au fost finalizate mai multe proiecte de infrastructură rutieră, pietonală și turistică, printre care modernizarea stațiunilor Neptun-Olimp, Saturn, dar și alte proiecte de reabilitare a falezelor din Mangalia, Saturn și Cap-Aurora.

mangalia.ro 10 iulie 2023

8 Comments

 1. Este adevărat, suntem singura localitate cu transport gratuit, dar și singura care deservește 6 stațiuni cu un singur autobuz. Dar nu și în weekend, că atunci sunt prea mulți turiști și se suprasolicită vehicolul.

  Comentariu by lucian visa — 12 iulie 2023 @ 12:37

 2. https://www.crj.ro/wp-content/uploads/2023/03/Sesizare-PM-v1.pdf
  &
  https://www.youtube.com/watch?v=5aqXsPXJirE

  Comentariu by nabuco — 12 iulie 2023 @ 16:53

 3. Am uitat să adaug că în Olimp avem un mare depozit de piatră, cu firmă la poartă. Probabil că și asta e unicat în România și nu numai. Ecologiștii ar trebui să-și îndrepte privirile și acolo, că praf e din plin.

  Comentariu by lucian visa — 13 iulie 2023 @ 12:33

 4. Turnator… care vrea sa faca treaba prin altcineva. De ce nu faci ceva , singur, nene Visa ?

  Comentariu by Anonim — 14 iulie 2023 @ 9:50

 5. Ca să întrebi tu.
  Turnătorul e cu totul altcineva. El doar raportează, exact ca cei de teapa ta, care informează administrației ce se scrie pe aici. Și pentru asta mai primesc și bani din impozitele Mangaliei.

  Comentariu by lucian visa — 14 iulie 2023 @ 12:06

 6. D.le Visa, salutari.
  Ne trezim si noi care mai stim ceva de doctrina liberala, nu de cultul personalitatii.
  Va salut si va astept la negocieri, pe acest blog. Toate bune.

  Comentariu by Valy.M — 14 iulie 2023 @ 12:41

 7. Pt. #4

  Vezi ca ti se potriveste bancul:

  „Bula intr-o zi ii spune mamei sale:
  – Mama, ieri, dupa ce ai plecat, a venit o blonda buna acasa si tata a dus-o in camera si…..
  – Sa spui asta cand e taica-tu de fata.
  Trece ceva vreme si vine tatal sau acasa:
  – Bula, nu ai ceva sa ii zici lu mama?
  – Mama, ieri, dupa ce ai plecat, a venit o blonda buna acasa si tata a dus-o in camera si a trantit-o jos cum te-a trantit pe tine postasul!”

  Comentariu by nabuco — 14 iulie 2023 @ 13:47

 8. Nabucco, mai dute în pana mea.
  Ce e în curtea mea mă privește, iar dacă o speli e ca nouă. Hai să o luăm pe golãnește.
  Viața privată a fiecăruia este asumată.
  Toate bune.

  Comentariu by Valy — 15 iulie 2023 @ 21:31

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress