Mangalia – politica locală

10 iulie 2023

Un minut cu Ozzy nr.11 nr.12 nr.13 nr.14 nr.15

Filed under: PER — lucian visa @ 11:40

7 Comments

 1. Peste tot numai comert, o gogoasa plina de praf, un carnat cu viermi si mizerie, ceva gomflabile, minunat, mai mare tiganie nu am vazut, oare o sa fiu primar daca scriu toate astea? daca permitea primarul si la noi tiganie, faceam gura ca e tiganie, important e sa ajung primar, doar nu ati crezut ca ma interseaza pe mine de cetateni.

  Comentariu by eu — 10 iulie 2023 @ 23:03

 2. Adica tu promovezi tigania din Eforie?! Sterge minutul asta de 2 bani, pentru ca mai ai multe de invatat

  Comentariu by Anonim — 10 iulie 2023 @ 23:51

 3. O aspirație trebuie să se bazeze pe realitate. Nu am adus în discuție calitatea serviciilor comerciale, ci diferența între a avea comerț și a nu avea. Ceea ce vezi dumneata țigănie, există și în Dubrovnik (Croația), Capri (Italia), Santorini (Grecia), Malta, Bassin d’Arcachon (Franța), Palma de Mallorca (Spania), Corfu (Grecia), Sozopol (Bulgaria) etc.(vezi mai jos în link).
  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0EZ4QSZip6DZsmaJFSff4HCweVhTu8Mt5MmkNckGnesaZvfBK7smaeecAqWjGMQvul&id=100041307531799

  Am remarcat diferența între stațiunile noastre și stațiunile enumerate mai sus. Există comerț la fel.ca la noi, ceea ce numești dumneata țigănie. La ei nu pare țigănie pentru că în jurul lor este curat, sunt spatii verzi îngrijite, strazile și trotuarele sunt întreținute.
  Pare țigănie la nou nu de la comerț în sine, ci de la mizeria din jur, pentru că serviciile de utilități publice sunt deficitare. Dacă în stațiuni și în jurul magazinelor este curat, exista grădini cu flori, spatii verzi îngrijite, arbuști și umbra de la copaci, nu ar pare țigănie nimănui.

  Aspirațiile acestea rupte de realitate, este gândirea proștilor. Noi suntem la Marea Neagră, noi suntem în România. Nu suntem nici pe o insula exotică, nici la ocean, nici la Mediterană. Suntem la Marea Neagră. Am fost la Nesebar în Bulgaria, de curând. E full. Și au comerț, pe stilul nostru balcanic, de fapt aceasta este atracția și boemia.
  În Crimeea exista Kazantip, un altfel de turism.
  Turismul de Dubai, turismul de fițe de pe coasta italiana sau de pe coasta franceză nu poate fi posibil la noi, pentru că nu există consumatori de astfel de turism. Nu ne vor sufoca străinii veniți cu avioanele dacă facem stațiunile de 5 stele, cu preturi de Dubai, pentru ca nu avem clima, nu avem serviciile, pentru că … mai multe.

  Ce crezi că este mai profitabil, un turism cu stațiuni cu preturi de 5 stele, cu pustiu pe străzi, cu plaje moarte, fără comerț, fără oameni, și – cel mai important – fără încasări, sau un turism pe stil românesc cu 2 milioane de înnoptări pe sezon în stațiunile noastre? E posibil ca să nu ții comerț doar dacă faci totul all-inclusive. Oricât de atractiv pate pentru hotelier, nu este decât o vacanță într-un lagăr, intr-o pușcărie mai elegantă, dar în termeni de sentiment de libertate (asta e vacanța!) e mai rău decât dacă nu ai pleca în vacanță, măcar orele în care nu ești la muncă nu ți le dictează nimeni, ce mănânci, la ce ora să mănânci… Și all-inclusive este un talent, trebuie să ții clientul distrat non-stop și să știi când să-i dai odihna. Dar tot lipsește bucuria noului, relaxarea shopingului.

  Adevărul este arătat de cifre. Ce încasări avem în toate stațiunile noastre versus ce încasări are Costinești. O seară de Costinești în luna iulie întrece în încasări toată luna iulie, din toate stațiunile Mangaliei. Orice impresie avem noi că ar fi turism, stațiunile noastre falimentează. Să faci industrie de turism fără să încasezi, este o prostie falimentară.

  Și îți spun că unul care a fost în lume și merge în lume, în fiecare lună ajung în străinătate. Maine plec la Roma, la Vatican, am o întâlnire acolo și apoi pana luni sunt turist. La sfârșitul lunii plec la Barcelona, probabil apoi Malaga, și vreo 4-5 zile pe plajele Portugaliei. Apoi în America de Sud. Și USA. Nici eu nu știu cum se va modifica agenda, stiu ca Revelionul este plănuit în Bali, a ramas de anul trecut, am amanat cand am vazut că Alina Dan & Co merg vecini cu mine in Indonesia si nu am vrut să le stric vacanța. Eu rezervasem de la începutul anului.

  Revenind la subiect, am fost turist prin lume, am analizat, am întrebat, am văzut. Nebunia din capul unora cu un tip de turism gen lagăr de concentrare de lux nu funcționează, o suferim astăzi.

  Comentariu by Mentalistul — 11 iulie 2023 @ 8:48

 4. Am să dau un exemplu:
  Dacă faci în Vama Veche un magazin cu încălțăminte de lux, nu are succes. Dar un magazin cu astfel de încălțăminte: https://www.facebook.com/ozzy.weekender/videos/710296714292596/
  deja rupe în Vamă, nici nu a trebuit să fac magazin, am dat să vândă lui Maya Shop sau restul care vând „haine de Vamă”.

  În Vamă Veche, după concepția ta, este această țigănie de comerț de cca 30 ani. Și a devenit destinația turistică cea mai aglomerată. În weekend, o cameră amărătă de pensiune se închiriază cu 500 lei/noapte. Problema acolo e că un primar la fel de mafiot ca Radu Cristian nu are viziune și vrea un turism de Mamaia. De aceea s-a ridicat Costinești de la pandemie încoa’, pentru ca a copiat ce era Vama Veche.

  Pentru stațiunile noastre am un concept cu totul deosebit, de succes, care, dacă e implementat, îmbogățește Mangalia și pe locuitorii ei.
  Pentru că am principiul acesta: și dacă am polei strazile cu aur, degeaba dacă oamenii nu au bani în buzunare. Am reușit să vând produse necunoscute în toată România, le-am făcut căutate încât le-am listat în toate magazinele hipermarket, supermarket, cash&carry, ori convenience. Sunt pe rafturile din toate benzinăriile din țară. Sunt în hoteluri, în restaurante, în magazine boutique. De la Fălticeni până la Timișoara, de la Baia Mare până la Vama Veche.
  Am făcut evenimente care au strâns zeci de mii de oameni. Am făcut evenimente internaționale cu mulți artiști. Este mai simplu să aduci o Metallica sau 2-3 DJ, cu care să faci mega-eveniment. Organizarea cu 400-600 de artiști este mult mai complicată. Și am avut succes cu ele.

  M-au întrebat mulți: De ce nu mai faci? Pentru că sunt multe lucruri de făcut în viață. Când am povestit pe aici câte lucruri am făcut, făceau mișto pentru că nu credeau după mintea lor că un om poate realiza toate acele amintiri. Peste 10 ani pot povesti cum de pe stradă am intrat în politică, iar în scurt timp am candidat la primărie cu șanse, fără partid în spate, fără bani (când am intrat în politică), pe propriile forțe, cu mintea mea. Și voi povesti cum am dat jos un dictator și am doborât mafia care îl susține, să eliberez orașul meu natal de acești hoți. Despre cum am ucis mecanismul jafului organizat din Mangalia, singurul oraș din Europa cu 6 stațiuni turistice.
  Ceea ce am făcut eu, de unul singur, nu aveți cum să nu apreciați. Pentru că nu a mai făcut nimeni. În zilele din prezent, este greu pentru că sistemul/mecanismul este bine implementat, se acoperă corupții unii pe alții, de la mic la mare. Este ca o luptă cu morile de vânt, așa o văd oamenii obișnuiți. Eu vizualizez rezultatul de când mă apuc de treabă, pentru mine este ceva de făcut, nu vreo poveste incredibilă.
  Singurul lucruri care mă pot opri sunt:
  1. plictiseala – să nu mai simt vreo satisfacție în ceea ce fac.
  2. utilitatea – dacă ajung la concluzia că dacă realizez ce îmi propun, dar nu este util sau nu merită, mai bine nu cheltui timp și viață cu asta.
  De câte ori am fost în punctul de a mi se face lehamite pentru că locuitorii Mangaliei, luați împreună ca o comunitate, aleg prost, ori nu știu ce sa facă cu libertatea și cu oportunitățile, se întâmplă ceva care mă atrage că încă mai merită să aibă oportunitatea unei vieți în bunăstare și mai fericiți.

  Poate nu am eu toate soluțiile, poate greșesc în unele, dar măcar deschid discuția. Dar să contrazici cu prostii, doar pentru că ai în agenda politică să mă contrazici, te dovedește mai slab pregătit și un ciudos.
  De ce comentezi aici și nu comentezi pe acele video cu peste 25.000 de vizualizări? Pentru că trebuie să îți asumi identitatea? Dacă vei comenta acolo anonim, nu te bagă nimeni în seamă, Facebook are calitatea că oamenii nu bagă în seamă conturile false sau anonime.
  Peste 25.000 de vizualizări pentru „Un minut cu Ozzy”, în condițiile în care mă adresez pe grupuri de Mangalia. Asta doare?

  Comentariu by Mentalistul — 11 iulie 2023 @ 9:41

 5. Sa ma laude si pe mine, cineva !!! Bagati-ma si pe mine in seama !! Vreau si eu sa fiu in centrul atentiei, buricul targului !!
  Tu nu intelegi ca esti subiect de distractie, ca ne prezinti barfe, cancan, ca ne amuzi ? Pana cand dai in schizofrenii si ceri medicamente.
  Asta reprezinti !

  Comentariu by Anonim — 11 iulie 2023 @ 18:59

 6. E cam multă suferință în tabăra aia, văd.

  Comentariu by Mentalistul — 11 iulie 2023 @ 19:48

 7. Ne-a „inchis gura” cu asta:
  https://www.replicaonline.ro/finalizarea-proiectului-bdquo-planificare-strategica-si-simplificare-proceduri-administrative-in-municipiul-mangalia-rdquo-562074
  🙂
  vs.
  https://m.youtube.com/watch?v=x6kbkM6VRqE
  😉

  Comentariu by nabuco — 12 iulie 2023 @ 5:47

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress