Mangalia – politica locală

4 iulie 2023

Soția lui Cristian Radu a dat 150.000 de euro pe acțiuni la hotelul Topaz din Cap Aurora! Video

Filed under: Primar — lucian visa @ 13:17

Toată lumea îl știe pe Cristian Radu, primarul din Mangalia, dar pe Bianca Marga Radu mai puțin. Soția lui Radu lucrează în Portul Constanța însă, în paralel, are și câteva afaceri, fiind asociată cu nume controversate din Constanța. Lăsând la o parte acest aspect, pe care-l vom detalia mai jos, precizăm faptul că Bianca Radu a dat, recent, o mega lovitură: s-a asociat în New Style Architecture, firmă care e unic acționar la societatea în baza căreia funcționează hotelul Topaz din Cap Aurora, unitate de cazare despre care se spune că este condusă, din umbră, chiar de edilul din Mangalia. Iată că un sâmbure de adevăr există, din moment ce, de la sfârșitul lunii iunie, Bianca Radu a preluat frâiele hotelului. Am investigat problema și am aflat că aceeași firmă, în speță New Style Architecture, a ajuns, recent, în atenția consilierilor mangalioți, în legătură cu niște încrengături ce vizează un teren din Portul Turistic Mangalia pe care fostul viceprimar Bogdan Maganu îl avea concesionat de la Primăria Mangalia, prin firma Tonomat Star. Aceasta din urmă a cesionat contractul de închiriere către firma unde Bianca Radu a devenit acționară, însă la scurt timp societatea a renunțat la acest drept în favoarea altei firme înființată în martie 2023, deținută… de cine credeți? De asociații Biancăi Radu, de la New Style Architecture.

Bianca Radu Marga, ”prima doamnă” din Mangalia, a avut grijă să nu iasă prea mult în evidență, de-a lungul acestor ani. Este bugetară prin Portul Constanța, însă se învârte spectaculos și în cercuri înalte din Mangalia. Este asociată cu nume grele și controversate de pe litoral, iar ultima lovitură a dat-o luna trecută, când a intrat într-o firmă care deține un hotel din Cap Aurora.

Pe 27 iunie, în Monitorul Oficial al României, a fost publicată decizia luată de asociații firmei New Style Architecture SRL, Silviu Stoica și Stoica Laura-Nicoleta. Cea din urmă a cesionat părţile sociale deţinute, respectiv a unui număr de 26.950 părţi sociale, către cesionara Radu Bianca-Marga. Preţul cesiunii părţilor sociale a fost stabilit de către părţi la suma de 150.000 euro, echivalent lei la cursul oficial BNR pentru moneda euro din ziua plăţii.

Sotia lui Cristian Radu a dat 150.000 de euro pe actiuni la hotelul Topaz din Cap Aurora! Video

New Style Architecture SRL deține hotelul Topaz din Mangalia

Ca urmare a cesiunii, tabloul final al asociaților se prezintă astfel: Stoica Silviu va deţine un număr de 27.500 părţi sociale cu valoare nominală de 10 lei fiecare şi valoare totală de 275.000 lei, reprezentând o cotă de contribuţie la pierderi şi beneficii de 50%. Stoica Laura-Nicoleta – un număr de 550 părţi sociale cu valoare nominală de 10 lei fiecare şi valoare totală de 5.500 lei, reprezentând o cotă de contribuţie la pierderi şi beneficii de 1%; Radu Bianca-Marga va deţine un număr de 26.950 părţi sociale cu valoare nominală de 10 lei fiecare şi valoare totală de 269.500 lei, reprezentând o cotă de contribuţie la pierderi şi beneficii de 49 %.

New Style Architecture SRL, unic acționar al firmei în baza căreia funcționează hotelul Topaz

New Style Architecture SRL, cu sediul într-un apartament din Mangalia de pe bulevardul 1 Decembrie 1918, nr. 20 A, este unic asociat al firmei Topaz Aurora, firmă care deține renumitul hotel Topaz din Cap Aurora.

De ceva timp, circulă vorba prin târg că Radu ar fi, de fapt, proprietarul unității de cazare și, cum niciodată nu iese fum fără foc, mișcarea făcută de soția edilului întărește ideea vehiculată.

Teren din Portul Turistic, ajuns la New Style Architecture: surprinzător, firma a renunțat rapid la tranzacție

Interesant este faptul că New Style Architecture nu este o necunoscută pe meleagurile lui Cristian Radu. În trecut foarte apropiat, a fost la un pas să pună mâna pe un teren din Portul Turistic, care din 2011 a fost concesionat, de către Primăria Mangalia, firmei Tonomat Star SRL. Aceasta a renunțat, recent, la cesiunea contractului perfectat în 2011, deși avea o valabilitate de 15 ani, respectiv până în 2026.

Terenul, cu suprafață de 589 mp, urma să ajungă la firma soției lui Radu, după ce Tonomat Star avea să-i cedeze concesiunea. Un document în acest sens a ajuns la Primăria Mangalia prin aprilie a.c., unitatea administrativ teritorială urmând să-și dea avizul. Numai că, la scurt timp, societatea New Style Architecture s-a răzgândit, pesemne asociații și-au dat seama că nu este tocmai moral ca firma soției să jongleze cu un teren al municipalității, așa că a fost înființată o nouă firmă pe care au băgat-o la înaintare.

Potrivit informațiilor noastre, Tonomat Star a formulat o nouă adresă la Primăria Mangalia prin intermediul căreia anunța entitatea că a renunțat la cesiunea terenului către New Style Architecture și cerea aprobarea cesiunii contractului mai sus menționat către… noua societate, în speță Port Azuro SRL, înființată în luna martie anul curent.

Sotia lui Cristian Radu a dat 150.000 de euro pe actiuni la hotelul Topaz din Cap Aurora! Video

Noua firmă a fost fondată de asociații Biancăi Radu

Firma de cine credeți că a fost fondată? De Liviu Stoica și Nicoleta Laura Stoica, asociații Biancăi Radu în New Style Architecture. Atât New Style Architecture, cât și Port Azuro SRL au sediul la aceeași adresă, pe bulevardul 1 Decembrie 1918, nr. 20 A.

Sotia lui Cristian Radu a dat 150.000 de euro pe actiuni la hotelul Topaz din Cap Aurora! Video

 

Un teren din Portul Turistic a ajuns la asociații Biancăi Radu; votat în consiliu

Așa se face că proiectul privind aprobarea cesiunii parțiale a contractului 1624 din 2011 de către Tonomat Star, către SC Port Azuro SRL a ajuns în ședința de consiliu din 29 iunie a.c.. Proiectul a stârnit nenumărate controverse, iar în final a fost aprobat.

Video:

ședința de consiliu din 29 iunie, în care se discută proiectul cu pricina

Fostul viceprimar al Mangaliei a renunțat la teren

Ca un detaliu important, Tonomat Star este deținută de fostul viceprimar al Mangaliei, Bogdan Maganu, care deține 60% din acțiuni, și Ioan Vasile Tarce, cu 40 %.  În 2021, firma lui Bogdan Maganu a primit undă verde pentru realizarea lucrărilor la un imobil tot din Portul Turistic. A obținut și certificatul de urbanism, iar în martie 2022 a fost emisă și autorizația de construire pentru un restaurant în Portul Turistic.

Bianca Radu, asociată cu nume grele

Aceeași Bianca Radu Marga mai este asociată în firma Sanicall Center SRL, care se ocupă cu activități de îngrijire medicală, și cu sediul incinta Aerodromului Tuzla. Partea interesantă acum vine! Bianca Radu deține 40% din acțiuni, iar Vasilache Adrian Stefan, Zaharia Manuel, Crăciunescu Constantin dețin, fiecare, câte 20 % din acțiuni. Firma este cu un picior în faliment, după ce anul trecut a bifat cifra de afaceri 0, nu a avut profit, în schimb datoriile se ridică la 2,4 milioane de lei. Tot anul trecut, societatea a avut 0 angajați.

Iar dacă numele prezentate mai sus nu vă spun nimic, ei bine, vă ajutăm noi! Adrian Ștefan Vasilache, de exemplu, este asociat, în Regional Air Suport. Deține 50 % din acțiuni, restul de 50 % fiind controlat de Regional Air Suport, firmă în baza căreia funcționează Aerodromul Tuzla, controlată în proporție de 100 % de Dorin Ivașcu.

Un alt asociat al Biancăi Radu este, așa cum arătam și mai sus, Constantin Crăciunescu, care este asociat în Const Media Services SRL, alături de Adrian Constantin Crăciunescu, consilier personal, sau fost, al primarului Cristian Radu. Anul trecut, societatea Const Media Services SRL și-a arătat intenția de modificare a unui imobil din Jupiter prin elaborarea unui nou Plan Urbanistic Zonal.

Crăciunescu, membru în Consiliul de Administrație de la GoldTerm SA

În 2012, când a venit Radu la Primăria Mangalia, Constantin Crăciunescu a fost numit membru în Consiliul de Administraţie de la GoldTerm SA Mangalia, companie de termoficare deţinută de autoritatea locală, fără profit în 2022 și cu datorii de 11 272 588 lei. Astăzi, în Goldterm, Constantin Crăciunescu, în calitate de administrator.

Asociatul Zaharia, anchetat de DNA alături de Vasilache și de șeful Poliției Locale Mangalia, Laurențiu Zamfir

La rândul său, Manuel Zaharia, este cercetat de DNA alături de Vasilache și Laurențiu Zamfir, fost coleg cu Radu la Garda Financiară, în prezent șeful Poliției Locale Mangalia.

Terenul pe care s-a construit palatul soților Radu, din Campus, a fost cumpărat de la soţii Gabriela și Constantin Bajdeche de către Gloria Babuşcă, soacra lui Radu Cristian, respectiv mama Biancăi Radu. Manuel Zaharia ar fi ginerele soților Bajdeche.

În 2011, Zaharia ajungea în atenția DNA, alături de asociatul Adrian Ștefan Vasilache. Alături de cei doi, în dosar, apărea și Laurențiu Zamfir, șeful Poliției Locale Mangalia, fost coleg cu Radu la Garda Financiară.

Un an mai târziu, mai exact în 2012, Laurenţiu Zamfir a fost condamnat la un an şi şapte luni de închisoare cu suspendare condiţionată pentru complicitate la şantaj, iar Manuel Zaharia şi Adrian Ştefan Vasilache, acuzați de complicitate la şantaj, au fost condamnaţi la amenzi penale – Zaharia-7.000 de lei şi Vasilache-8.000 de lei.

Potrivit rechizitoriului, în perioada 11 decembrie 2007 – 23 octombrie 2009, inculpaţii Buzatu Ovidiu, coasociat la S.C. PRODIVE SERVICES S.R.L. (societate comercială ce avea ca obiect de activitate, printre altele, efectuarea de lucrări subacvatice), şi fratele său, inculpatul Buzatu Florin, l-au constrâns pe coasociatul şi administratorul aceleiaşi societăţi comerciale (denunţător) să semneze mai multe acte notariale care prevedeau recunoaşterea retroactivă a unei datorii de 30.000 euro către Buzatu Ovidiu, să cesioneze 10% din părţile sociale ale firmei în favoarea unei alte persoane şi să accepte ca Buzatu Florin să îl înlocuiască în funcţia sa de administrator al firmei. În acest scop, inculpaţii Buzatu Ovidiu şi Buzatu Florin au ameninţat persoana respectivă că vor formula plângere penală împotriva acesteia pentru infracţiunea de uz de fals în legătură cu contractarea unui credit bancar. Cei doi fraţi au beneficiat şi de ajutorul inculpatului Zamfir Laurenţiu, care, în calitatea sa de comisar în cadrul Gărzii Financiare – Secţia Constanţa, în cursul lunii octombrie 2009, cu ocazia unui control de specialitate efectuat la S.C. PRODIVE SERVICES S.R.L., a exercitat presiuni asupra administratorului de drept al firmei prin ameninţarea cu întocmirea unui dosar penal pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală, precum şi cu repetate controale, pe viitor, ale gărzii financiare. Inculpaţii Zaharia Manuel şi Vasilache Adrian au stabilit legătura între inculpaţii Buzatu Ovidiu şi Buzatu Florin şi comisarul de gardă financiară Zamfir Laurenţiu pentru a acţiona în scopul şi modalitatea descrise mai sus.

Bianca Radu, asociată în alte firme

Revenind la Bianca Radu, aceasta mai deține Twelve Mornings SRL, înființată în 2021, dar care are activitatea întreruptă temporar. Societatea se ocupă cu închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate, iar anul trecut a avut cifra de afaceri 0, fără profit, datorii de 528.012 și 0 angajați. Radu Bianca Marga a mai fondat și firma Pensiunea Gloria DS, ce se ocupă cu facilități de cazare, cu sediul în Albești. Firma a fost inactivă, din 2012, însă figurează la ANAF cu cod reactivat din data 17.08.2021, conform deciziei de reactivare nr. 103034/17.08.2021.

Interesant este faptul că palmaresul de proprietăți ale Biancăi Radu nu mai apare în declarația de avere a lui Cristian Radu. Din cele 11 terenuri care figurau în declarațiile trecute, Radu a rămas cu unul singur și… nicio casă și 0 mașini. La capitolul venituri, apare soția cu un salariu încasat, anul trecut, de la CNAPM, de 63.301 și suma de 325.149 lei provenită din chiria unui imobil deținut tot de soția lui Radu. Ce s-a întâmplat cu terenurile și casele deținute de Bianca Radu, soția lui Cristian Radu? Vom trăi și vom afla!

Cât despre încrengăturile dintre familia Radu și asociații… vom mai vorbi într-o ediție viitoare!

Mirela Pascal, Replica 04.07.2023

33 Comments

 1. Asociatul nevestei primarului Radu.

  https://newsweek.ro/actualitate/clanul-turcilor-raim-din-mangalia-vindea-vile-de-lux-facute-cu-banii-din-proxenetism-si-camatarie

  Comentariu by anonim — 4 iulie 2023 @ 14:46

 2. https://fb.watch/lzQcmj7-wn/

  Comentariu by Mentalistul — 4 iulie 2023 @ 15:00

 3. https://www.replicaonline.ro/zeci-de-mii-de-tigarete-fara-timbru-au-fost-descoperite-de-vamesii-de-la-negru-voda-video-561360

  Comentariu by nabuco — 4 iulie 2023 @ 15:30

 4. Atenție la terenurile din Portul turistic. De acolo se vor trage multe.

  Comentariu by Alin — 4 iulie 2023 @ 20:05

 5. Așa, și ? E ceva ilegal ? Cati bani ai platit, Ozzy, la Replica , de stiai foarte bine ce articol va scrie ?

  Comentariu by Anonim — 4 iulie 2023 @ 21:12

 6. Pt 5: Nu am cum să plătesc la Replica, zic trolii lui Radu că sunt băet sărac și horopsit, care cerșește țigări și trăiește din pensia părinților (cu toate că tata e mort de mai mulți ani!).

  Eu fiind un sărac și un nenorocit pe care nu-l bagă nimeni în seamă, te iei degeaba de mine.

  Și ca să îți răspund la întrebare: da, este ceva ilegal. În baza faptului că Tonomat Star SRL a cesionat gratis lui New Style Arhitecture SRL contractul de închiriere, s-a făcut un act adițional la contract, pentru firma soției primarului. După 1 lună, când s-au prins că este conflict de interese, New Style Arhitecture se sucește și face la notar că renunță la contract în data de 23.05.2022. Tot în 23.05.2023 se face și cererea de renunțare către primărie pentru cesionarea contractului, tot în 23.05.2023 se face și actul adițional că terenul revine la Tonomat Star SRL. Tot cu 23.05.2023 sunt datate și rapoartele de la juridic-contencios, de la Urbanism, de la Management Fiscal și Control. Proiectul HCL pentru asta este inițiat în 24.05.2023, iar Refereratul inițiatorului este datat în 24.05.2023.
  Iar în 26.05.2023 apare pe Ordinea de Zi la Comisia de Urbanism. Documentațiile la Comisia de Urbanism se trimit când se face convocarea.
  Cine se uită pe hârtii ce constată? Pe avizul de la ședința comisiei Urbanism scrie „Retras pentru completare documente”. De fapt a fost respins, nu există „retras” după ce a fost votată ordinea de zi. Din cauză de Ozzy, care a insistat că nu se poate vota proiectul deoarece nu are documentațiile care trebuie să însoțească proiectul HCL, astfel cum prevede legea. Și astfel tot acel fenomen că a fost inițiat proiect HCL a doua zi de la notariat (existând o întreaga procedură între, de cerere la primărie, 5-6 referate de specialitate, referatul primarului și convocarea unei ședințe de Comisie).

  Doar că, avem următoarele aspecte nelegale:
  – terenul a fost dezmembrat în 3 doar la notar. Dar nu e proprietate privată ca să fie de ajuns, ci este proprietatea municipalității, este nevoie de HCL; nu mă iau de acest aspect, unii chiar vor discuta aiurea.
  – când s-a împărțit între 3 și s-au făcut contracte pe cele 3 părți, clauzele contractuale au fost preluate de toți titularii de contract. Lui Royal Cezar Concept și lui New Style Arhitecture s-a cesionat contractul prin nerespectarea legislației, de fapt prin fals intelectual, pe încadrarea că acolo ar exista construcții pe care le-ar fi cumpărat noul titular de contract. Fals! Neexistând construcții edificate pe teren, se poate schimba titularul de contract doar cu licitație publică. Falsul intelectual și abuzul în serviciu pentru evitarea procedurii obligatorie de licitație publică sunt fapte penale.
  – Și cel care a preluat, Royal Cezar Concept este obligat la clauzele contractuale, de a face alimentație publică (la fel ca Tonomat Star SRL) pe terenul dezmembrat, dar nu s-a făcut. Conform condițiilor contractului, contractul încetează și terenul se întoarce la municipalitate în Starea care era.
  Adică: Tronsonul întreg este obligat la investiție. Au împărțit in 3, deci și Tronson 1, Tronson 2 și Tronson 3 au obligația investiției. Tronson 1 a construit acum ceva, dar Tronson 2 și Tronson 3 nu au investiții pe ele. La cesionarea contractului, Primăria era obligată să constate că pentru Tronson 2 și Tronson 3 nu au fost respectate obligațiile contractuale, deci revin terenurile la primărie. În loc de asta, primarul inițiază proiect HCL pentru cesionarea nelegală.
  – Tonomat Star cesionează contractul lui New Style Arhitecture și, pentru că nu există construcții edificate, Primăria anunță firma că cesiunea se va face cu HCL adoptat în sedinta CL. De de cu HCL? Am insistat în comisie că nu se încadrează la HCL 178/2023, art.1, alin.1, nu i se pot face acte fără HCL.
  Dacă nu se încadrează în 2023, cum de s-a încadrat în 2021 când i s-a făcut act adițional lui Royal Cezar Concept? Cu fals intelectual, cum că s-ar încadra.
  Ei au mers mai departe și au inițiat proiect HCL. În mod nelegal, deoarece să o faci prin HCL trebuie respectată procedura de licitație publică.
  – Tonomat Star SRL este anunțat de Primăria Mangalia că cererea pentru cesionarea contractului de închiriere către New Style Arhitecture a primit aviz favorabil în ședința comisiei Urbanism din data de 20.04.2023, urmând să fie supusă dezbaterii în plenul ședinței Consiliului Local al Municipiului Mangalia.
  Ce a fost avizată? Cererea? Sau proiectul HCL, deoarece are aviz să intre în ședința CL? În realitate, nu a existat un proiect HCL care să primească avizul Comisiei. Avem iarăși un fals intelectual, comis de către viceprimar, care s-a silit să semneze pe adresă cu „Primarul Municipiului Mangalia, Radu Cristian prin persoană cu atribuții delegate Angelescu Dragoș”.
  Această adresă de înștiințare dovedește că pentru cererea Tonomat Star de a cesiona contractul lui New Style Arhitecture s-au făcut Referate de Specialitate. Documentații care nu au fost transmise de cei responsabili, odată cu proiectul HCL pus pe ordinea de zi in 29.06.2023. Falsul intelectual se săvârșește și prin omisiune: „ori prin omisiunea cu ştiinţă de a insera unele date sau împrejurări, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.” Conform referatului R26377/13.04 2023, în care scrie „se poate realiza cu prin încheierea unui act adițional în acest sens, numai cu avizul Comisiei de Urbanism … din cadrul CL Mangalia, doar în situația prevăzută la art 1, alin.1, pct.1 din actul administrativ mai sus menționat, respectiv în cazul înstrăinării construcțiilor edificate pe acesta, iar în situația de față pe terenul în cauză nu sunt edificate construcții”.
  Nu a fost avizat favorabil un proiect HCL, ci doar a fost avizat nefavorabil o cerere de cesionare de contract în baza HCL 178/ 2017.
  – Referatele se încheie cu „înaintăm spre competentă soluționare cererea nr. …. cererea formulata de SC Tonomat Star SRL”. Adică referatele spun în 12.04.2023 că nu este legală concesionarea în baza HCL 178/2017, deoarece nu se încadrează. De aceea, a primit aviz nefavorabil. În documentațiile pentru proiectul HCL votat în 29.06.2023 nici nu se amintește de acele referate, pentru că cesiunea nu se face în baza legii care a stat la adoptarea HCL 178/2017. Ci este o cesionare hotărâtă de CL, fără respectarea legii. Conform legii, răspunderea penală a consilierilor locali este de funcționari publici.
  – Tonomat Star nu a făcut o cerere pentru adoptarea unei HCL, a făcut o cerere către primar, ca să îi facă acte adiționale de cesionare contract – se poate face doar în situația de încadrare la art.1. alin.1 din HCL 178/2017. Pentru aceste situații, aparatul de specialitate al primarului este mandatat sa întocmească actele juridice având doar avizul Comisiei de Urbanism. A făcut cerere pentru ceva, care nu a primit aviz favorabil. Nu a făcut cerere pentru a i se aproba prin HCL, dar primarul prin persoana cu atribuții delegate (ce o mai fi și asta?) trimite răspuns că că intra oe ordinea de zi a CL.
  După rocada între firme, dar cu același administrator, ce să vezi, primarul inițiază proiect HCL pentru cesionarea contractului către asociatul soției lui. Cerere oficială nu s-a făcut, pentru primar este de ajuns să facă soția acasă. Doar că e un abuz în serviciu, pentru că trebuie respectată legislația. O dată că a încălcat procedura, iar apoi de conținut, deoarece a dat contractul cuiva fără să treacă prin procedura de licitație publică. Referatele de specialitate spun că ar fi ilegal, dar primarului nu i-a păsat.

  Mai sunt multe alte ilegalități, dar acelea sunt piese de DNA.

  Ăsta de la pct.5, i-ai făcut un bine lui Radu Cristian. Uitasem că sunt mai multe ilegalități.

  Comentariu by Mentalistul — 5 iulie 2023 @ 8:34

 7. Dce Primaria nu a cerut Reziliera contractului cu Terenul din Portul Turistic ??? Petru ca Maganu era viceprimar ??? Nu plătea chiria Terenului ! Jaf Organizat !

  Comentariu by Florin — 5 iulie 2023 @ 10:06

 8. PeeeSeeeDeee si PeeNeeLee pas cu pas totuna e !

  Comentariu by nabuco — 5 iulie 2023 @ 14:00

 9. De unde ști că e ilegal ? A dispus vreun organ de cercetare contraventională sau penală acest lucru ? Sau așa crezi și prezinți tu ?

  Comentariu by Anonim — 5 iulie 2023 @ 18:06

 10. Pt 9: Știu pentru că am ochi deosebiți, cu care văd ceea ce alții nu deslușesc. Sunt dintre acei oameni care au capacitate să gândească și nu au nevoie de confirmare de la vreun „organ”. De exemplu, poate fi ilegal și necercetat încă de vreun „organ”. Asta nu îl face legal.

  Mie îmi este de ajuns opinia mea despre Radu și camarila lui: niște tâlhari ticăloși. Că sunt pedepsiți legal sau că scapă, nu îmi schimbă sentimentul față de ei. Majoritatea locuitorilor din Mangalia trăiesc acest sentiment față de Radu Cristian și acoliții lui. Oamenii nu mai sunt nepăsători. Atât este de ajuns când se duc la vot.

  Te interesează să „albești” tranzacția și pe cei implicați. Asta mă face să cred că ești una din persoanele implicate.
  Îți zic astfel: doar ce au fost votate cele două HCL, pentru cesionarea contractelor. Nici nu s-au publicat încă, niciun „organ” nu ar fi putut să cerceteze până acum. Dar în calitate de consilier local, membru al Comisiei de Urbanism, comisie împuternicită să avizeze aceste proiecte HCL sau cererile de schimbarea contractelor în urma achiziției construcțiilor care se află pe acele terenuri, am verificat documentația și opinia mea este că au fost săvârșite următoarele fapte: falsul intelectual și abuzul în serviciu, în scop de corupție.

  Art.267, Cod Penal:
  „(1) Functionarul public care, luand cunostinta de savarsirea unei fapte prevazute de legea penala in legatura cu serviciul in cadrul caruia isi indeplineste sarcinile, omite sesizarea de indata a organelor de urmarire penala se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amenda.”

  Art. 175, Codul Penal
  „Funcţionar public
  (1)Funcţionar public, în sensul legii penale, este persoana care, cu titlu permanent sau temporar, cu sau fără o remuneraţie:
  b) exercită o funcţie de demnitate publică sau o funcţie publică de orice natură;”

  Atunci când exprim în calitate de consilier local că s-a săvârșit o faptă prevăzută de legea penală, o fac pentru a fi obligat să respect ceea ce prevede legea. În plenul ședințelor am expus aceste situații, majoritatea de consilieri locali au votat și adoptat HCL, chiar știind de aceste situații. Astfel că, pentru a nu fi acuzat că am săvârșit fapta prevăzută la art. 267, fac cum mă obligă legea.
  Eu sunt îndreptățit să trag alarma asupra faptelor penale. Nimeni nu poate să mă constrângă să nu o fac. Dumneata ești liber să faci ce vrei cu informația aceasta, să nu îți pese sau să concluzionezi ce fel de oameni conduc primăria.

  Comentariu by Mentalistul — 5 iulie 2023 @ 19:07

 11. https://www.cotidianul.ro/presedintele-a-promulgat-modificarile-codurilor-penale-fara-fast/

  Comentariu by nabuco — 5 iulie 2023 @ 20:25

 12. Opinia ta este că.. asta nu inseamnă că e ilegal. Pentru unul care nu are facultate de drept este cam mult să emită opinii. Sau nici măcar nu este opinia ta, este a armatei de specialiști care te consiliază ? Bag de seamă că ești doar un pion amărât de pe tabla de șah a lui Murad. Așa ca poti sa tragi doar apa după tine, cuvintele tale nu au valoare.

  Comentariu by Anonim — 6 iulie 2023 @ 7:41

 13. Dacă ești un ignorant, de ce nu ești un ignorant până la capăt?

  Mohammad Murad a fost în partidul în care sunt, în Partidul Ecologist, pentru că l-am băgat eu. La alegerile locale m-am retras cu condiția ca Murad să intre în partidul ecologist. Dacă ar fi câștigat primăria, PER ar fi câștigat primăria.
  Asta a fost situația votului atunci. Dar opiniile mele despre Murad nu s-au schimbat, iar istoricul lui în PER a dovedit, deoarece a plecat pentru că nu l-a agreeat nimeni dintre colegii din țară. Deja au trecut 8 luni de când Murad e la ALDE. Și de braț cu Murad a fost mai mult Radu Cristian, nu eu.

  Și să îți între bine în cap, în materie de politică Murad a fost pe tabla mea de șah, nu invers. Ai atâta minte proastă încât după atâția ani de când sunt consilier local să mai pretinzi că pot fi pionul altcuiva? Înseamna că ești mai bleg decât Radu Cristian.

  În trecut urlați că aș fi un sărăntoc, unul care cerșește țigări, v-ați făcut propria imaginație despre mine și ați început să credeți ca proștii în ea. Acum nu vă explicați de unde atâta putere.
  Mă întreba unul de la voi săptămâna trecută dacă am acțiuni la DNA. Pt că astăzi zic de ceva, iar în 2-3 săptămâni apare DNA în control.

  Iar voi tot o dați cu Murad, care fugise și el în Liban. I s-a permis înapoierea dacă dă filmările și dacă stă cuminte. El visează că ar putea fi primarul Mangaliei, dar e un prost în politică, cum spuneam. El socotește că a avut 6.000 de voturi. Dacă nu ajutam eu la adunat voturile împreună, avea sub 3.000 și se făcea de râs.
  Dacă Murad nu a putut câștiga cu ajutorul meu, dacă mai candidează nu va avea ajutorul meu și nici măcar voturile din 2020, toți știm că e perdant. Se numește vot util, se duce la cel care are șanse. Murad nu are mai multe șanse decât am eu, dacă o privești matematic.

  Murad va fi ținta mea, alături de Radu Cristian. Voi amplifica notorietatea mea ucigându-l politic pe Murad, să nu-i mai trebuiască politică în Mangalia. Dacă e deștept, se va duce în altă parte.
  Poate să vină și Țiriac să candideze la Mangalia, nu are șanse. Atât de tare a fost lovit orașul acesta.

  Așa că cine vine cu povesti că aș fi pion pe masa cuiva, ma ajuta la notorietate. Pentru că este de ajuns în campanie sa lovesc pe acel cineva cu adevărul. Și toată povestea aceasta mincinoasă în loc să îmi facă rău, mă urcă mai sus.

  Cât despre opinia mea, nu este ceva juridic pentru că nu sunt judecător, nu sunt instanță. Tu discuți într-o lume a instanțelor, unde Radu Cristian încă nu este condamnat. Eu discut despre lumea locuitorilor Mangaliei, în mintea cărora Radu Cristian este deja condamnat. Opinia mea a devenit importantă în lumea aceasta. În lumea juridică nici că îmi pasă dacă Radu va fi condamnat sau nu.

  Comentariu by Mentalistul — 6 iulie 2023 @ 10:03

 14. Socratistule ! Iar incepi cu grandomanii si cu minciuni ? Iar ti-ai prajit creierii ? Ai senzatia ca toti suntem prosti si ca nu stim cine esti si ce reprezinti ? Notorietatea ta ??!! Pe bune ??
  Si inca ceva , socratistule ! Esti sigur ca ceea ce spui e adevarat, bun si necesar ? Ai trecut prin cele 3 filtre ? Ca tot te dai fata mare si salvatoarea planetei. Virgino !

  Comentariu by Anonim — 6 iulie 2023 @ 12:35

 15. Pt 14: Doare? Să vezi ce o să doară de acum încolo.

  Ia o dedicație:
  https://fb.watch/lCNRsdVQPm/

  Comentariu by Mentalistul — 6 iulie 2023 @ 20:56

 16. https://fb.watch/lCN-4yDugQ/

  Comentariu by Mentalistul — 6 iulie 2023 @ 20:56

 17. Pastreaza-ti dedicatiile, manelistule ! Nu ma uit pe ele. Am gagici, bani si ma distrez . Am o viata, intelegi ? Nu ma plang ca o muiere si nu cersesc atentie de la unul si de la altul. Si nici nu sunt cel mai destept de pe scara blocului. Dar cand ma uit la tine, imi fac curaj ! Socratistule !! Hai, pa, ma duc sa beau o bere si sa mananc popcorn uitandu-ma la filmul ala unde esti captain Mangalia, salvatorul orasului si grandomanul cucului !

  Comentariu by Anonim — 6 iulie 2023 @ 21:51

 18. Pt.17: Să fii sănătos! Nu trebuie să îți justifici viața. Ești liber să enunți ce vrei aici, sub anonimat. Nu te oprește nimeni să spui ceva inteligent, ori numai prostii. Tu alegi. Este interesant pentru mine cum oamenii care pot alege să fie buni, aleg contrariul, să fie proști și răi în anonimat.
  Eu nu pot fi altfel decât sunt, îmi este cunoscută identitatea, oamenii știu cum sunt. Poți să zici toate prostiile, că aș fi cumva, sau altcumva, oamenii știu deja cum sunt. Nu o să schimbi ceea ce știu ei. Iar pentru ei contează dacă le sunt util sau nu, când nu le voi mai fi util va rămâne respectul pentru ce am făcut.

  De la un timp mă tot gândesc să mă las de politică, adică să nu mai fiu legat de funcția de consilier local, să mă pot ocupa fără mănuși de cei care au fost ticăloși cu locuitorii Mangaliei. Să pornesc 500 de zile de campanie, ceva ce nu a mai făcut nimeni până acum.

  Expresia mea e „socratician” și se referă la metoda socratică.

  SOCRATÍSM s. n. orientare a gândirii filozofice spre subiect, spre om, spre problemele gnoseologice și morale, proprie lui Socrate, care considera că adevărul poate fi descoperit prin reflecție filozofică și prin maieutică.

  MAIEÚTICĂ s. f. (La Socrate) Arta de a scoate la iveală în cursul discuțiilor filosofice, prin întrebări neașteptate, adevărul.

  Oricum o dai, doar tu știi că ai vrut să mă insulți cu „socratist”, pentru că,în realitate, m-ai lăudat.

  Comentariu by Mentalistul — 7 iulie 2023 @ 0:15

 19. Adica sa te lasi de politica, sa nu mai fii consilier si sa cumperi si tu un etaj, poate jumi-juma cu Griguta? Ori cu Filip?

  Comentariu by Anonim — 7 iulie 2023 @ 4:06

 20. https://www.replicaonline.ro/directorii-din-dosarul-de-coruptie-deschis-de-dna-lui-cristian-radu-s-au-autosuspendat-561607

  Comentariu by Anonim — 7 iulie 2023 @ 10:52

 21. Pt 19: Ce să fac cu ce zici dta acolo? Plec cu ele în mormânt?

  Eu sunt convins că dacă mă decid să cumpăr un hotel, realizez cumva asta. Era cât pe ce, dar nu mi-a plăcut ce a scos THR la vânzare, cumpărasem și caietele de sarcini. M-am întâlnit cu consilierul Zbanț acolo, lucra la THR, poate să confirme.
  Văd că doar chestiunile materiale au valoare pentru unii.

  Am scăpat de câteva ori. Nu m-a răpus când oamenii se asteptau. Am luptat și am supraviețuit. În martie se uita un medic profesor universitar la mine și mă întreba de ce nu sunt la cimitir. Am răzbit și de data aceasta, am revenit cu toate la normal. Pot să construiesc pentru viitorul unui oraș, ori pot să trăiesc după bunul plac.

  Lupta cu Radu și cu ticăloșii lui o consider câștigată pentru Mangalia. Ce va urma nu lasă loc de altă variantă în calculul posibilităților. Mangalia își va alege viitorul. Dacă alege prost, nu e păcatul meu.
  Se poate întâmpla ceva neprevazut, vreo calamitate Doamne-ferește, ori vreo schimbare de regim în dictatură. Dar tot așa, nu ține de mine.

  Îți spun asta ca să înțelegi că nimic nu mă impresionează din partea voastră. Nici vreo denigrare, nici vreo laudă, nici amenințare, ori vreo manipulare. Este ceea ce este. Radu se duce, Mangalia are cea mai bună șansă din ultimii 30 de ani.

  Comentariu by Mentalistul — 7 iulie 2023 @ 11:54

 22. Pt.10
  Functionsarul public este obligat de lege sa sesizeze organelor de urmarire penala nu sa informeze CL.Aveti vreo plangere,ne puteti da un nr.dosar?Altfel sunt povesti de adormit electoratul.

  Comentariu by Anonim — 7 iulie 2023 @ 21:36

 23. Mentalistule, parca ai un aer de highlander. Sau esti? O sa votez cu tine. Cand sunt alegeri? Iar te vinzi? Nu s-a inteles Marinescu cu Moldovan? Am filmarea de pe hol, sunteti niste vanduti, dar nu v-a iesit combinatia.
  Hai, la mai multe terenuri de vandut, vandutilor..
  Si nu va mai dati fete mari, sa nu va explodeze artificiile in dos

  Comentariu by Anonim — 7 iulie 2023 @ 23:24

 24. Pt 22: Nu ti-e de ajuns că DNA cercetează și invinuiește, finalizează rechizitoriile repede? Un dosar inceput pe la jumatate lui 2022 este in instanță deja. Ar fi putut apare unele probleme, deoarece părți secrete ale dosarelor au ajuns în presă. Dar cumva la timp, prea se urcaseră în corcoduș și nu se mai dădeau jos.
  Cât de frustrat să fii încât să vrei un nr de dosar, ceva..? Când în Mangalia se întâmplă ce nu s-a mai întâmplat de peste 10 ani? Acum în declarația de avere Radu este mai sărac decât mine. Și a divorțat. Unde sunt ăia care urlau că eu sunt un nenorocit pentru ca am divorțat în urmă cu 15 ani?
  Eu nu am discutat vreodată viața personală a lui Radu Cristian, nu mă interesează. Până a început să mă denigreze pe chestiuni personale. Ceea cu ce mă insulta i s-a întâmplat lui. Era logic că în caz de învinuire, divorțează să pună averea la adăpost. După propriile vorbe, a ajuns un sărantoc care nu mai are familie, care nu mai are avere. Nu există diferență socială juridică, între mine și Radu. Diferența este că averea pe care nu o poate justifica este din a fura locuitorii Mangaliei. Eu nu am furat pe locuitorii Mangaliei.

  Un nr.de dosar este 140/P/2022.
  După cum vezi, este un dosar nou, nu e din 2016. Pentru că în 2022 a fost infaptuit prejudiciul.Și nu e singurul. Pe un alt dosar, cel cu Dimitris Garden, prin ricoșeu, a picat și pe președintele CJC, și pe primarul de la Năvodari. Mai unul cu terenurile. Mai e unul cu cele 17.000.000 de lei, date de Orban pentru investiții înainte de alegeri, câte au dispărut. Mai sunt și vor mai fi.

  Poate sunt povești de adormit electoratul. Eu zic că sunt povești de trezit electoratul. Pentru că s-a trezit. Radu Cristian e terminat politic, dacă nu îl termină DNA mai repede.

  Comentariu by Mentalistul — 8 iulie 2023 @ 12:15

 25. Pt 23: Poți fi mai prost decât ai fost cu asta? Ceea ce spui dumneata este că mi-a propus Dan Moldovan ceva și eu am refuzat să fiu complice. În ce lume tâmpită din capul tău crezi că asta e ceva de denigrat?

  Mi-a spus „Ozzy, nu se știe când în viața ne întâlnim în situații…”, iar eu am răspuns „Da, Dane, așa este, se întorc situațiile…Ai întârziat, trebuia să vii când am inițiat HCL cu subvenția la căldură, nu să mă lași cu scorul de 8-8.” Am răspuns astfel în sensul că ar fi ajutorul meu pentru o soluție legală, pentru că ceva nelegal oricum nu pot vota.

  Au fost multe bobârnace în acea zi. Colgiu îl forțase pe Urdăreanu să-i dea terasa de la plaja Neptun, iar în ședință, pe repede înainte, a fost băgată cererea de cumpărare a terenului pe care e terasa lui Urdăreanu, ca apoi să fie cedat lui Colgiu. Când am ieșit din sală, Colgiu asculta la ușă, era să-i dau cu ușa în cap. Dar intră, pentru că e ședință publică! A plecat supărat pentru că nu s-a aprobat vânzarea.
  Era și Arhitectul Șef după ușa, se pare că și el avea ceva.
  Toți se comportă de parcă s-a dat termen să fie dus Radu la eșafod, iar toți vor să pună mâna pe cât mai mult până este executat. Nu-i interesează de Radu, îi interesează să fure cât mai mult pe semnătura lui, pentru că documentațiile nu mai sunt semnate cu apostrof de unul sau altul, ci chiar de către Radu Cristian (cu ștampila aia cu semnătura lui).

  Ăstuia de la 23 îi transmit: Chiar dacă a venit la o negociere pe care am refuzat-o, sunt om politic și ce se întâmplă în Roma, rămâne în Roma. Nu discut despre asta, altfel nu mai vine nimeni la negocieri. În politică obții fiind abil în negocieri. Dar în acest caz, când a votat ticalosiile împotriva locuitorilor Mangaliei, încât a devenit complice la încercarea de a distruge comerțul autohton, complice la a lua banii din bugetele familiilor și din pensiile vârstnicilor cu facturi exorbitante la căldură, când nici nu era nevoie să voteze, resping discuțiile cu astfel de oameni. Există o linie peste care dacă ai trecut, te dovedești ticălos pe viață.

  Dar eu nu aș fi adus vorba. Sunt și om politic, folosesc politica pentru binele oamenilor dar știu joaca. Din aceeași ticăloșie, ați adus în discuție interesul lui Dan Moldovan, omul care s-a făcut preș să vă voteze toate alea, iar voi îl aruncați în malaxorul meu.

  Nu am votat nimănui în acea ședință. Chiar și unor oameni care meritau. Astfel, PNL a votat „pentru” deoarece le-a inițiat Radu Cristian, noi ne-am abținut, ca să fac din votul PSD un vot de aur, ei să decidă ce trece și ce nu. Să văd ce fac ei când le dai puterea votului.
  Terenurile din Portul Turistic pentru asociatul soției lui Radu Cristian au trecut. Chiar daca împotriva legii. Și spatiile din centru au fost votate de PSD, chiar dacă nelegal, dar fiind vorba de Piciu, Elvis, Ciobanel … Nu au trecut terenul lui Moldovan, terenul lui Colgiu, etc. Dar nici ale unor oameni care așteaptă de câțiva ani o HCL.
  Nici eu nu cred că din mii de cereri depuse la primărie, au ajuns în Comisia de Urbanism și în ședința CL cu o ordine firească, ci doar cu șpagă. Dar nu erau subiect să fie respinse. Eu cred așa: fie PSD nu a știut ale cui sunt, pentru că niciodată nu citesc proiectele HCL supuse aprobării; ori fie au vrut să arate acelor oameni ce putere au ei și dacă nu trec pe la ei măcar sa se roage de ei ori să dea „taxa de șmecher”, ei trântesc proiectele HCL cu vânzari/cumpărări.

  Am schimbat soarta proiectului HCL al lui Marius Ilie, să cumpere 500 mp de sub casa pe care a construit-o în cartierul Dobrogea, având concesiune pe teren. Chiar fiind din echipa de ticăloși a lui Radu, mi se pare o chestiune de familie, nu de afaceri, să cumperi terenul de sub casa pe care ai construit-o legal. La Cortul din Portul Turistic toți știm cum l-au furat de la investitorul adevărat, i l-au luat cu japca, cu ajutorul primarului, și e vorba despre afaceri dubioase. Dar pentru terenul de sub casade locuit mi se pare o chestie normală și de familie, oricât dispreț am pentru complicii de Radu, nu fac ceva împotriva familiilor lor. Sunt convins că Marius Ilie nici nu a remarcat asta.

  Sunt lucruri pe care nu le-aș fi discutat, arată partea umană a mea. Unii or să acuze, uitând că motivația luptei mele vine doar din partea umană a mea, eu doresc o viață mai bună oamenilor din Mangalia. Nu duc o luptă politică doar cu scopul de a distruge pe ceilalți. Spun ca am o parte umană cu care trăiesc viața, dar am și o parte războinică. Ca să lupți eficace și să câștigi lupta, trebuie să o faci cu o mentalitate diferită.

  Nu le-aș fi discutat, ticăloșii nu realizează că mi-au urcat mingea la fileu. Ce au reușit cu asta, mi-au făcut vreun rău? S-au am întors-o socratic?

  Comentariu by Mentalistul — 8 iulie 2023 @ 13:00

 26. Să priceapă cine are minte să priceapă:

  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0VcX8NZXsqEowEjrLTZDZFR2yyZzwJJpeXArG819VFWfuSf1idSpFabdqkFDuTyfJl&id=100041307531799

  Comentariu by Mentalistul — 8 iulie 2023 @ 13:06

 27. Pt. #21
  https://www.replicaonline.ro/thr-marea-neagra-a-scapat-de-faliment-561738

  Comentariu by nabuco — 8 iulie 2023 @ 13:11

 28. Doamne iarta si pazeste! Tatarul sufera de parafrenie. Trebuie sa ai probleme la mansarda sa citesti bazaconiile pe care le insira in online.

  Comentariu by Aleluia — 9 iulie 2023 @ 9:52

 29. Pt.24
  Eu nu am nimic cu ceea ce spui tu,asa o fi.Te-am intrebat insa daca ,dupa cum ati afirmat dvs.ati facut vreo plangere,denunt pentru faptele penale care sunt sau nu adevarate(numai justitia decide)si pe care ati spus ca le cunoasteti.Ati spus ca este prevedere de lege ca functionarul public sa instiinteze organele de cercetare penala pentru orice incalcare a legii,asa este.Ati luat la cunostinta de astfel de fapte ,ati instintat organele de urmarire penala sau ai incalcat legea?.Dosarul din 2022 de care vorbesti nu este un dosar nou este un dosar conex care a derivat din cel din 2016 ,cand a comis fapta,pentru a se stabili prejudiciul.Restul din ceea ce spuneti poate fi trecut la rubrica,,Insir-te margarite”.Faptele penale conteaza.

  Comentariu by Anonim — 10 iulie 2023 @ 11:06

 30. Pt. #29
  Lupta politica nu se duce cu tainuirea adversarului ci cu folosirea faptelor in scop electoral si daca se poate si civic …
  -/-
  Stiu raspunsul: si Grimberg a facut-o si nu vreau (sa patesc) la fel, etc., etc.

  Comentariu by nabuco — 10 iulie 2023 @ 12:38

 31. Este usor a scrie versuri cand nimic nu ai a spune.

  Comentariu by Anonim — 12 iulie 2023 @ 21:31

 32. Magnificent goods from you, man. I have understand
  your stuff previous to and you are just extremely
  fantastic. I actually like what you’ve acquired here, certainly like
  what you’re stating and the way in which you say it.

  You make it enjoyable and you still care for to keep it sensible.
  I cant wait to read much more from you. This is really a great website.

  Look into my website … 비트코인마진거래

  Comentariu by 비트코인마진거래 — 13 iulie 2023 @ 12:31

 33. Yes! Finally someone writes about 토토사이트.

  Comentariu by 토토사이트 — 13 iulie 2023 @ 13:50

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress