Mangalia – politica locală

26 iunie 2023

Cristian Radu nu și-a făcut publică ultima declarație de avere, deși termenul limită era 15 iunie 2023

Filed under: Primar — lucian visa @ 15:37

Că Radu Cristian, primarul din Mangalia, este unul dintre cei mai potenți financiar aleși locali din județul Constanța, nu mai este o noutate. Are o avere considerabilă, care-l aduce pe lista baronilor din România care sunt de neclintit și care stăpânesc zone cu potențial turistic imens. Cum și-a construit averea, în cei 12 ani de când a ajuns în slujba Mangaliei este treaba organelor abilitate să investigheze. Interesant este de ce își ascunde proprietățile și veniturile deși, potrivit legii, trebuia făcută publică declarația de avere până pe 15 iunie a.c.? Cristian Radu ne ascunde averea, dar ne spune care îi sunt interesele!

Averea lui Cristian Radu a constituit un bogat subiect în presă, încă de când a ajuns la conducerea urbei. De la an la an, averea ajungea în atenția opiniei publice, pe măsură ce aceasta creștea. În 2022 ne anunța că a mai adăugat o casă de vacanță chiar în Mangalia, cumpărată în 2021 și are o suprafață de peste 400 mp. Și-a cumpărat și un teren intravilan, tot în Mangalia. Anul acesta, Cristian Radu nu ne dezvăluie decât interesele, nu și averea. Deși, potrivit legii, 15 iunie 2023 este data limită până la care persoanele prevăzute la art. 1 alin. (1) din Legea nr. 176/2010, pot depune declarațiile de avere și de interese anuale. Persoanele prevăzute de lege au obligația de a completa și depune declarațiile de avere și de interese în format electronic, exclusiv prin intermediul platformei e-DAI, disponibilă pe pagina de Internet a ANI.

Surprinzător este faptul că edilul din Mangalia, Cristian Radu, deși este catalogat drept cel mai bogat baron din Constanța, în realitate, și dacă ar fi să ne luăm după ultimele declarațiile de avere, este poate cel mai sărac. Pentru că, în acte, soția sa, Bianca, apare singurul proprietar al terenurilor și clădirilor.

Din cele 11 de terenuri pe care familia Radu le deține în Mangalia, Mamaia, 23 August, Albești, Tuzla și Constanța, Cristian Radu apare co-proprietar doar la un singur teren, de peste 10.000 mp, din Tuzla. Ultimele achiziții imobiliare ale familiei Radu sunt o casă de vacanță chiar în Mangalia, cumpărată în 2021 și două terenuri teren agricole în Albești, moștenite de soția Bianca, dar și un autoturism AIXAM, cumpărat în 2021. Tot în ultima declarație de avere postată în 2022, aflăm că are bijuterii și ceasuri de aur de peste 62 de mii de euro.

Exemplul lui Radu este urmat și de viceprimarul Dragoș Angelescu. Nici acesta nu și-a făcut publică declarația de avere anul acesta, decât cea de interese. La fel și Doru Colgiu, șeful Goldterm, cât și Claudiu Stamate, directorul Direcției Asistență Socială.

Trăiește într-o vilă luxoasă, pe malul lacului Siutghiol
Vă arătăm, însă, cum arată una dintre proprietățile lui Radu, situată pe malul lacului Siutghiol, zona Ceronav. Vorbim despre o vilă imensă, împrejmuită cu un gard viu de trei metri, să nu cumva să-și arunce curioșii privirile în ograda sa, construită cu sudoarea feței… soacrei.

Dacă vă întrebați ce treabă are soacra în această poveste, vă spunem noi: vila este moștenită de la Gloria Babușcă, mama soției sale. Așa soacră oricine și-ar dori… dar nu toți au norocul lui Cristian Radu!

Revenind la declarația de avere, chiar dacă Radu nu o face publică, aceasta cu siguranță se află în atenția DNA. Reamintim că la sfârșitul anului trecut, procurorii i-au pus sechestru pe avere, alături de el fiind implicate și alte persoane din primărie, printre care secretarul Petrina Boiță. În acest dosar, Radu și alți inculpați au fost trimiși în judecată, recent, pentru corupție.

Mirela Pascal, Replica 26.06.2023

22 Comments

 1. https://www.aixam.ro/ro/legislacie
  😉

  Comentariu by nabuco — 26 iunie 2023 @ 17:51

 2. Primarul Mangaliței cumpără hotel dând la schimb terenuri ale municipalității din Portul Turistic.

  Comentariu by Mentalistul — 26 iunie 2023 @ 18:53

 3. Un penal ordinar care își bate joc de un oraș întreg .

  Comentariu by Anonim — 26 iunie 2023 @ 19:17

 4. Доступное беспроводное подключение на дачной территории
  безлимитный интернет на даче [url=http://www.internetnadachu.su/]http://www.internetnadachu.su/[/url].

  Comentariu by internet_esKl — 26 iunie 2023 @ 19:33

 5. Pt 2
  Si daca tot stii, ce hotel a cumparat si ce anume terenuri a dat la schimb? Pt ca tu le stii pe toate, dar nu ne spui si noua, cei prosti care te-am votat

  Comentariu by Anonim — 27 iunie 2023 @ 1:10

 6. A cumparat hotel Topaz de Sile . I-a dat 4 milioane de euro și terenul din port situat intre cort si restaurantul lui Maganu evaluat la 1 milion de euro .

  Comentariu by Anonim — 27 iunie 2023 @ 6:38

 7. Pt 5: Tu nu m-ai votat, îmi cunosc electoratul. Electoratul meu este din oameni inteligenți.

  Este vorba despre H. Topaz din Cap Aurora. Doamna Bianca este în fiecare zi acolo, foarte încântată de calitatea de hotelier. Radu i-a preluat lui Sile împrumutul de la bancă, de vreo 1,6 mil euro; a băgat 2,5 mil euro în renovare si mobilier, iar pt o diferență de 500.000 de euro îi dă din terenurile municipalității din Portul Turistic.
  Acum, joi, sunt pe ordinea de zi în ședința ordinară.

  Au fost la comisia de urbanism și le-am dat reject, deoarece documentația nu era completă. Acum e completă și proiectul HCL va reveni în comisie. Din documentații reiese că acele terenuri s-au plimbat de la o firmă la alta prin act notarial, s-au întocmit acte adiționale la contract, reprezentând schimbarea părților contractante, prin fals intelectual și abuz în serviciu, fără HCL.
  (Dacă nu a avut nevoie de HCL ca să sr schimbe titularul contractului de închiriere, de ce acum au venit cu proiect HCL?)

  Am anunțat în Comisia de Urbanism că introducerea pe ordinea de zi a acestor proiecte HCL face să iau la cunoștință despre documentațiile care însoțesc proiectele HCL, inclusiv cele întocmite prin fals intelectual, iar în situația unor abuzuri și contracte nelegale, va trebui să fac denunțuri la Parchet. Atunci când prin HCL comisia de urbanism a fost împuternicită să decidă cui să i se întocmească acte si contracte de închiriere și concesiune, cesionate de titularii actuali, tot atunci comisia a fost împutetnicită cu răspunderea juridică, consilierii locali membri ai comisiei răspund solitar și solidar.

  Nu mă duc eu să dau declarații la DNA sau să fiu învinuit, ca să aibă Radu Cristian hotelul Topaz.
  Cei care fac astfel de afaceri cu Radu Cristian să își asume. Tot corupție se numește, fie că tragi bani din bugetul local, fie că îți tragi terenuri.
  In dosarul cu avocații, este invinuiy și Grimberg, nu doar funcționarii.

  Comentariu by Mentalistul — 27 iunie 2023 @ 7:25

 8. @7-.. „In dosarul cu avocații, este invinuiy și Grimberg, nu doar funcționarii.”- Na dracie ca si ” ratusca impunge”(ce atata filozofie!)Ar mai fi promisiunea Boitei,cine a angajat cheltuielile care trebuiau recuperate si refuzate la plata,pe ce lucrări…Sa zicem ca pe cei din CL i-au păcălit,manipulat(lupul !) ,dar mai sunt si cei 8 juriști de la vremea aceea !

  Comentariu by I.S — 27 iunie 2023 @ 10:46

 9. @7-Mă îngrijorează altceva mai mult,pentru care iti solicit lămuriri: Ce se intampla cu investiția 1 Dec.1918 si Rozelor.De ce este standbay ?

  Comentariu by I.S — 27 iunie 2023 @ 10:58

 10. Pt 9: Deoarece nu ai fost capabil să înțelegi filosofia de la pct.8, o să îți răspund la pct.9 doar când o să mă rogi frumos. Trebuie să învățăm și noi să ne purtăm civilizat unii cu alții, să ne acordăm respect.

  Am menționat că si avocatul este invinuit ca să înțeleagă și cei care sunt plătiți din bugetul local pentru diferite bunuri și sevicii (cum ar fi motocoasa cu preț pe emag la 5.000 de lei, livrată primăriei cu prețul de 50.000 de lei, ori cei care obțin terenuri cu contracte nelegale) că vor fi condamnați la fel ca funcționarii publici care au săvârșit corupția.
  Am atras atenția acesțui aspect cu un scop (filosofie), nu am scris o informație, ca și cum e ceva ce nu s-ar ști. Dar dacă dumneata nu ai capacitatea cognitivă să înțelegi „atâta filosofie”, nici nu întrebi, vii și dai cu parul de parcă ți-am furat butelia. Cum ar veni, dta insinuezi că sunt un prost care zice baliverne și matale ești meseriașula care mă educă și mă pune la respect.
  Ia dă-te jos din corcoduș, pt că nu e corcodușul matale.

  Iată ca nu o să-ți spun de ce stagnează lucrările pe Stefan cel Mare și 1 Dec 1918, să vedem dacă mori de curiozitate. Și să vedem dacă mai există altcineva care să te informeze cât durează.

  Comentariu by Mentalistul — 27 iunie 2023 @ 13:34

 11. Cam are dreptate Ozzy . Un comisar de ka DNA va fi joi in primărie pentru sedința de CL ……

  Comentariu by Anonim — 27 iunie 2023 @ 15:06

 12. Știați că Dan Moldovan vrea sa fie proprietar pe terenul din port ? Uitațivă pe convocator . Avem speranță ca PER + PSD nu vor vota asemenea jaf .

  Comentariu by Anonim — 27 iunie 2023 @ 15:08

 13. @10- Iar impungi ratusca,după cum ti-e obiceiul ! Conceptia ta despre respect e cu curul in sus ! Eu m-am referit la cazul Grimberg si nu e ptr. prima dată.Si atunci ai aruncat-o p’aia cu „rata impunge” ! Eu vorbesc de lucruri care scartaie acolo : votul in CL,promisiunea Boitei,cei8 juriști.Bineinteles ca m-a dus gândul la o nerespectarea a unui contract din partea firmei de avocatura,care,iată că este acuzată! Asa se vede din corcodusul meu ! In rest pentru toate acuzațiile pe care le faci-achiziții,terenuri,autorizații,activitatea din comisia de urbanism s.a,iti dau dreptate si te felicit ! Mobilizeaza-ti „rautatea” acolo unde este necesar…nu p’aci ! Daca vrei sa-ti mărturisesc subiectivismul meu,e ca esti pe cale să mă lași fără tortul pe care mi-l da primarul ! In privinta respectului…ai dreptate : nu sunt eu in corcoduș si nu e al meu !
  .

  Comentariu by I.S — 27 iunie 2023 @ 15:11

 14. Pt. #13
  Chestia de la #10 e ca la UEFA/FIFA: „Respect” il cer fara sa-l acorde deoarece sunt/se cred a fi „mai mult ca perfectul”:
  https://www.replicaonline.ro/cei-mai-inteligenti-romani-vin-pe-litoral-pentru-primul-bdquo-mensa-beach-party-ldquo-560656

  Comentariu by nabuco — 27 iunie 2023 @ 17:03

 15. Saracie brusca.

  https://mangalia.ro/wp-content/uploads/2023/04/RADU-CRISTIAN-DA.pdf

  Comentariu by anonim — 27 iunie 2023 @ 18:00

 16. A divorțat în toamnă după ce a început DNA urmărirea penală ca sa nu-i pună sechestru pe „moșteniri”. Știe el ce îl asteapta de și-a luat asemenea măsuri. A rămas „sărac”. Bine că are dragostea Alinei.

  Comentariu by Anonim — 27 iunie 2023 @ 22:11

 17. Are salariu mare Alinutza. Îl întreține ea.

  Comentariu by Anonim — 27 iunie 2023 @ 22:12

 18. Chiar este adevărat că Alina Dan este amanta primaruli ? Toți angajații din primărie vorbesc asta . Zi de zi este in biroul lui după care se retrag in Olimp unde are primarul un apartament .

  Comentariu by Anonim — 27 iunie 2023 @ 22:27

 19. LEAPSA

  Radu Bianca (sotia primarului Radu Cristian) este asociată cu Craciunescu Constantin în Sanicall Center SRL.

  Craciunescu Constanti și Craciunescu Adrian sunt asociați în Const Media Services SRL.

  Const Media Services SRL și Sopra Saturn SA sunt asociate în proiectele .
  __________________
  ==》 până aici este de ajuns pentru a înțelege de ce proiectele Sopra sunt interesul primarului.
  ___________________

  Craciunescu Adrian și Florentina Angelescu (sotia viceprimarului Mangaliei) sunt asociați în ASCI Industry SRL.

  Craciunescu Adrian și Dumitrana Romulus sunt asociați în Eco Lundry Memcab SRL.

  Dumitrana Romulus și Babusca Gloria (soacra primarului Radu Cristian)= asociați în R.D.G.-GRUP SRL.

  Babusca Gloria (soacra primarului Radu Cristian) și Mocanu Liviu (eminența cenușie din spatele managerului Dan Alina)= asociați în Joci-și-Castigi Pariuri Sportive SRL.

  Disclaimer: Babușcă Gloria este decedată, Dumnezeu să o ierte!
  Dar s-a folosit de ea.

  Ați înțeles de ce primarul Radu Cristian a trecut în declarația de avere câștiguri din jocuri de noroc.

  Acum, după acte, e sărac și horopsit.
  Ticăloșii ăia care mă însultau pentru că nu am averi trecute în Declaratia de Avere, așa cum avea trecut Radu Cristian, unde sunt acum să huiduie pe primarul lor pentru că e om sărac și horopsit?

  Dar ca să nu uit ce este important: Dacă vreți să nu pice și alții, executați-l pe păluga de la locală. A supărat tot orașul cu abuzurile, cu șpăgile, cu extorcările. Dacă vin eu să i-l iau, o să fie prăpăd, pică toți care nu au avut curajul să-l oprească și au devenit părtași. Amin.

  Comentariu by Mentalistul — 28 iunie 2023 @ 0:16

 20. https://www.replicaonline.ro/santierul-damen-mangalia-amendat-de-garda-de-mediu-pentru-ca-sableaza-in-aer-liber-video-560702

  Comentariu by Mentalistul — 28 iunie 2023 @ 0:27

 21. Din păcate, Grimberg a fugit din țară cu amanta. Cineva a făcut înțelegere pe art.19, înaintea avocatului, altfel făcea avocatul. Acel cineva nu face parte dintre invinuiți și este martor cu identitate protejată.

  Grimberg a făcut firme pe numele soției, pe care lăsat-o cu doi copii, și pe numele soacrei. A virat bani mulți pe firmele din off-shore și pe cardurile firmei din UK. În ultima perioadă nu s-a mai ocupat cu avocatura, ci cu vandut motorină și cu cămătăria pe Akaret Loan SRL. Milioanele de euro scoase din primăria Mangalia sunt in offshore din Cipru. Nu-l va găsi DNA să declare. Pentru fugă, Radu decartează lui Grimberg. Speră că fără declarațiile lui Grimberg va scăpa, sau măcar poate va prelungi până în 2027, cand este prescrierea.
  Din câte aud, se finalizează alte rechizitorii, pentru alte dosare.

  Ciuraru să nu-și mai facă speranțe, cea mai inteligentă mișcare pe care ar putea să facă Radu, e să dispară.

  Comentariu by Mentalistul — 28 iunie 2023 @ 0:42

 22. Pt. #20
  https://www.romaniacurata.ro/veste-buna-si-victorie-civica-propunerea-legislativa-pentru-salvarea-si-protejarea-padurilor-de-langa-bucuresti-a-fost-votata-in-unanimitate-in-senat/

  Deci se poate, Comorova asteapta !

  Comentariu by nabuco — 28 iunie 2023 @ 13:17

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress