Mangalia – politica locală

16 iunie 2023

Menabit: Cristian Radu încearcă să falimenteze sistemul centralizat de încălzire! Video

Filed under: PER — lucian visa @ 14:23

Replica a documentat la începutul acestui an problemele cu care cetățenii municipiului Mangalia s-au confruntat, după eliminarea subvenției pentru căldură. Facturile pentru luna decembrie au venit între 1.000-2.400 de lei pentru un apartament cu 2 camere, iar întreținerea totală a urcat la 3.100 de lei/lună. Costurile imense au fost cu greu suportate de majoritatea locuitorilor. Despre întreaga situație, Ozghiun Menabit, consilier local municipal al Mangaliei, a dezvăluit mai multe în cadrul unui interviu acordat ziarului Replica. Potrivit acestuia, în spatele poveștii se ascunde un întreg mecanism, dar și anumite “interese”.

Printr-o hotărâre de Consiliu Local din iulie 2022, consilierii liberali de la Mangalia au votat eliminarea subvenției la căldură, deși aleșii din coaliție au propus acordarea acesteia, ca în fiecare an. Tot în iulie 2022, s-a votat și tariful gigacaloriei pentru iarna 2022-2023. Astfel, prețul gigacaloriei, la Mangalia, este de 798,27 lei + TVA de 5%, adică un total de 838 de lei. Așa se face că anul acesta, mangalioții au ajuns să plătească peste 3.000 de lei pentru întreținerea unui apartament cu 2 camere.

Ca urmare a nemulțumirilor și solicitărilor cetățenilor, mai mulți consilieri, de la PER și PSD, au luat taurul de coarne și au inițiat un proiect de hotărâre prin intermediul căruia să fie acordată subvenție.

Menabit: Cristian Radu incearca sa falimenteze sistemul centralizat de incalzire! Video

Cei opt consilieri PER și PSD din Consiliul Local Mangalia, respectiv Neculai Tănasă, Paul Foleanu, Laurențiu Dumitrașcu, Zamfir Iorguș, Maria Călin, Ozghiun Menabit, Larisa Canea și Teodor Marinescu, au inițiat un proiect de hotărâre în care propun ca prețul local de producere și distribuție centralizată a energiei termice practicat de Goldterm Mangalia, de 798,27 lei, începând cu 1 ianuarie 2023-31-03-2023, să fie distribuit astfel: 366,67 lei gigacaloria-preț facturat populației și 431,60 gigacaloria-subvenția de la bugetul local. Ședința extraordinară a fost convocată de cei 8 consilieri pentru luni, 30 ianuarie, însă consilierii PNL au votat împotrivă, așa că proiectul nu a trecut.

Ozghiun Menabit a discutat despre această situație revoltătoare în cadrul unui interviu acordat ziarului Replica. Acesta este de părere că întreaga afacere are ca scop final falimentarea sistemului centralizat. “Au scos subvenția pe căldură. În Constanța gigacaloria este 1.400 de lei. Cum ar fi să se scoată subvenția și să plătească toată lumea prețul întreg? Păi ar afecta toate familiile din oraș, care sunt racordate la rețea. La Mangalia s-a scos subvenția și au venit niște facturi exorbitante. Nu puteai să te debranșezi pe timpul iernii, dar nici să plătești facturile acelea. Acum sunt afișe în toate scările de bloc, care anunță că se debranșează locuințele de la Goldterm. Încearcă să se falimenteze sistemul centralizat, prin aceste decizii. De ce lipește Primăria acele afișe, când Consiliul Local este unicul acționar al Goldterm? În 2016, în septembrie, când aveam majoritate, am aprobat un proiect de cogenerare termică. În 2017, când era Shhaideh prim-ministru, în acele câteva zile, a aprobat un proiect de 36 de mil. de lei pentru cogenerare termică. S-a încheiat contractul cu Ministerul Dezvoltării, l-au numit pe Colgiu șef la Goldterm și a început proiectul. I-au dat să copieze acel proiect. S-au anunțat cetățenii, s-a spus că se vor începe lucrările. Un proiect de cogenerare termică asemănător s-a implementat la Brașov, unde astăzi se plătește 200 de lei pentru gigacalorie, fără subvenție! Doar atât costă, pe sistemul centralizat. La noi costă 840 de lei. A început proiectul. Nimeni nu a venit să spună ce s-a întâmplat cu el. Am pierdut proiectul. Ministerul Dezvoltării ne-a luat și despăgubiri de vreo 3-4 mil. de lei. Unde sunt motoarele termice, incluse în proiect, care costau vreo 8 milioane de euro? Unde au dispărut? Acum a început falimentarea Goltermului, la proiectul inițiat de primar. Toate centralele au terenuri. Va veni o firmă care va produce.”, a declarat consilierul.

Cine se află la conducerea Goldterm

După situația dramatică din iarna 2011-2012, când locuitorii orașului au fost lipsiți de căldură și apă caldă, serviciul de termoficare a revenit sub tutela municipalității, care a decis înființarea Goldterm, al cărei acționar unic este Consiliul Local Mangalia.

Administratorii Goldterm sunt Colgiu Dorinel, care este și directorul general, Crăciunescu Constantin, Bodnăraș Emil, Badea Aurel, Georgescu Dan Lucian, acesta din urmă fiind și președintele Consiliului de Administrație, iar Bodnăraș vicepreședinte.

Doru Colgiu, mâna dreaptă a lui Cristian Radu, a fost remunerat, în perioada ianuarie-martie 2022, cu 13.800 lei brut, iar începând cu aprilie 2022 salariul este de 15.450 lei pe lună. Directorul economic, Cornelia Ursescu, are 9.000 de lei pe lună, iar directorul adjunct, Codruț Aldea,  9.600 de lei. Anul trecut, Goldterm a avut cifra de afaceri de 20.986.281 lei, fără profit și datorii de peste 11.818.738 lei.

Video:

Ana Maria LIPAN, Replica 16.06.2023

17 Comments

 1. https://fb.watch/lcheB6dMvK/

  Comentariu by Mentalistul — 16 iunie 2023 @ 18:19

 2. https://www.cotidianul.ro/procurorii-dna-vor-fi-pregatiti-de-fbi/

  Comentariu by nabuco — 17 iunie 2023 @ 0:55

 3. Spuse el….VÂNZĂTORUL

  Comentariu by Anonim — 17 iunie 2023 @ 5:59

 4. De citit comentariile de aici:
  https://www.replicaonline.ro/menabit-cristian-radu-incearca-sa-falimenteze-sistemul-centralizat-de-incalzire-video-559518

  Comentariu by Mentalistul — 17 iunie 2023 @ 10:05

 5. Pt 3: Atât puteți să scoateți din voi, doar idioțenii?
  După ce toți șpăgarii din primărie vor fi puși în insectarul DNA, vor urma complicii. Cei care s-au îmbogățit prin corupție, adică cei cu firmele care incasează pe lucrări fictive. Sau scot bani din bugetul local cu prețuri de 10 ori mai mari.

  Apoi mai sunt complicii care intimidează, care șantajează, care fac agresiunile. Aceștia vor fi in insectarul procurorilor DIICOT.

  Ca să dau exemplu: vine angajatul primăriei și amenință că proprietăți private vor fi demolate, vorbește agresiv, promite că bagă buldozerele în clădiri.
  Apoi vine o „comisie”, care se comportă agresiv și începe să însemneze cu șpray de vopsea fluorescentă clădirile care vor fi demolate.
  Proprietarul se apără arătând actele emise de primăria Mangalia, care atestă că sunt constructii legale.
  Răspunsul este că e așa e ordinul de la primar, ei execută doar ordinul. Omul este băgat în panică, în mod voit, de către acești angajați ai primăriei. Apoi a venit seful poliției locale și a pretins să i se dea lui unul din restaurante, ca mită, ca să se oprească demolările.

  Toate aceste intimidări cu forța, aceste metode mafiote, țin de DIICOT, nu de DNA. Sunt de crimă organizată.

  Comentariu by Mentalistul — 17 iunie 2023 @ 10:35

 6. Pt 5. Singurul idiot, de aici esti tu. Asa cum te-a cumparat arabul, te-ai vandut si lui Negrea ( alt hot, nu ca Radu n-ar fi) . Esti fix ca centuristele știrbule…

  Comentariu by m..e o..y — 17 iunie 2023 @ 14:53

 7. Pt. #6
  „Agenturili” au acelasi stat de plata ?

  Comentariu by nabuco — 17 iunie 2023 @ 16:31

 8. Toate lucrurile care li se întâmplă lui Radu Cristian si șefilor din Primărie sunt din cauza lui Zamfir Laurențiu.
  Viceprimarul semnează cu apostrof în locul primarului toate abuzurile impuse de Zamfir. Toată primăria stie de certurile lor, urlă Zamfir la Angelescu precum la copiii mici, e deja umilitor. Adică ți-o meriți, Dragoș, pentru că nu ai coloană vertebrală. Și-o merită și arhitectul șef, care este pus să semneze amenzi abuzive, ori măsuri abuzive cum sunt astea cu demolările pentru extorcare.

  Problema dispozițiilor abuzive este că sunt întocmite prin fals intelectual, lucru evident din documente. Sunt Dispoziții de Primar, deci și primarul vinovat, si viceprimarul vinovat ca a semnat. Îi bagă Zamfir pe amandoi în puscarie. Plus ca ia spagile in numele primarului, dar le ține pentru el. Nu participă la oală.

  Dar lucruripe acestea le veti afla de la tv, o investigatie jurnalistică cu toate datele, cu interviuri.

  Comentariu by Mentalistul — 17 iunie 2023 @ 17:50

 9. Pt 6: Toți care au zis de mine intre 2016-2021 au ajuns să îmi ceară ajutorul. Mi-au cerut ajutorul și cei care m-au amendat abuziv în mandatul trecut. Mi-au cerut ajutorul si cei care m-au injurat pentru ca tineau parte lui Iorguș, lui Murad etc. Mi-au cerut ajutorul și l-am oferit, dacă a fost vorba de abuz.

  Pentru ca astazi accepți abuzul asupra unuia pe care îl cheamă X, apoi se întâmplă altuia, si altuia, până ți se întâmplă ție, pentru că abuzul devine acceptat pe minciunile lor. Când o să ți se întâmple și ție, nu vei avea unde să ceri ajutor, decât mie. Iar eu am să te ajut, o sa lupt pentru dreptate, iar tu o să trăiești o umilință mai mare decât orice aș spune eu acum. O umilință pentru că cei pentru care mă insulți acum te-au terfelit și te tăvalesc pe jos ca pe o cârpă.

  Radu Cristian s-a apucat de abuzuri pe Negrea. În fapt, sunt mai multe fapte penale săvârșite. Crezi ca aș putea lua partea lui Radu Cristian contra Negrea? Practic, mă acuzi că nu sunt complice cu Radu Cristian. Nu-i asta o idioțenie?

  De mine nu poți sa spui că sunt un idiot. Sunt certificat de Mensa că fac parte dintre cei mai inteligenți oameni de pe planetă. S-a facut această organizație de oameni inteligenți, al cărei membru sunt, să pot inchide gura unora ca tine, care nu știu să discute subiecte și doar mă înjură că aș fi prost. Am să amintesc asta de fiecare dată, să te enerveze mai mult decât mă plictisești tu pe mine.

  Comentariu by Mentalistul — 17 iunie 2023 @ 18:38

 10. Esti certificat de Mensa si ca vanzator,iar de Iluminati ca mare latrator.

  Comentariu by Anonim — 18 iunie 2023 @ 9:13

 11. Pt 10: Mai contează cu ce abilități îi altoiesc pe ticăloși? Se mai răcorește și poporul.

  Este alegerea ta dacă ești dintre ticăloși, ori dintre popor.

  Comentariu by Mentalistul — 18 iunie 2023 @ 9:37

 12. „Şi acum priviţi cu spaimă faţa noastră sceptic-rece,
  Vă miraţi cum de minciuna astăzi nu vi se mai trece?”

  Comentariu by Mentalistul — 18 iunie 2023 @ 9:47

 13. https://www.replicaonline.ro/neacsu-gazoductul-tuzla-podisor-va-contribui-semnificativ-la-cresterea-securitatii-in-aprovizionarea-cu-gaze-naturale-a-romaniei-559594

  Comentariu by nabuco — 18 iunie 2023 @ 12:47

 14. sa mi scuzati ingnoranta da cine i ,,mangaliotul” asta Zamfir Laurentiu???

  Comentariu by wow — 19 iunie 2023 @ 10:54

 15. https://www.replicaonline.ro/rbin/data202205/118386181_851712728693061_169838458268404106_n.jpg

  Comentariu by nabuco — 19 iunie 2023 @ 15:02

 16. Este unu’ care își permite să terfelească și să șteargă pe jos cu Colgiu, cu Angelescu, cu Didi, cu arhitectul șef, cu Rotaru, cu secretarul municipiului.

  Nu prin vreo calitate, deoarece nu are vreuna, ci doar prin faptul că se știe cu Radu de 20 ani, fost coleg la Gardă. A luat asupra sa condamnările pe care trebuia să le primeasca Radu.

  „Concret, lui Laurenţiu Zamfir i se reţine în sarcină faptul că, pe 23 octombrie 2009, aflat în timpul unui control financiar-fiscal la SC Prodive Services SRL Constanţa, i-ar fi pretins lui Vlad Cristian, administratorul societăţii, bani pentru a-i reduce cuantumul amenzii pe care urma să i-o aplice. Conform DNA, comisarul ar fi condiţionat de primirea banilor aplicarea unei amenzi de doar 1.500 de lei, faţă de 50.000 de lei, reprezentând limita maximă prevăzută de lege, sau 20.000 – 30.000 de lei, cât îi spusese administratorului, anterior întocmirii procesului verbal de sancţionare, că îi va aplica pentru contravenţiile constatate, precum şi faţă de amenda efectiv aplicată de 3.000 de lei.”

  „Laurenţiu Zamfir, fost comisar în cadrul Gărzii Financiare Constanţa, a fost condamnat, ieri, de Judecătoria Constanţa la un an şi şapte luni de închisoare cu suspendare condiţionată pentru complicitate la şantaj.”

  „Intrându-şi în rol, gaborul s-a apucat de controale şi amenzi, până a intrat DNA-ul pe fir şi i-a trimis pe toţi în judecată. Deşi condamnaţi pe fond pentru faptele lor, inclupaţii au fost în cele din urmă achitaţi, în căile de atac. Însă întâmplarea în sine este suficientă pentru a proba legături de interese extrem de profunde, care explică în bună parte prezentul şi trecutul.”

  „Laurentiu Zamfir, comisar in cadrul Garzii Financiare – Sectia Constanta, fusese condamnat la sase luni de inchisoare cu suspendare conditionata, pentru comiterea infractiunii de luare de mita. Judecatorii au dispus majorarea pedepsei aplicate acestuia la un an si sase luni de inchisoare cu suspendare conditionata.”

  Comentariu by Mentalistul — 19 iunie 2023 @ 23:16

 17. https://www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=12105

  Comentariu by Mentalistul — 20 iunie 2023 @ 11:58

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress