Mangalia – politica locală

14 iunie 2023

Consilierii locali din Mangalia vor să meargă cu Radu de gât la DNA?! Video

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 12:58

DNA a cerut Consiliului Local Mangalia să specifice dacă se constituie, sau nu, parte civilă în dosarul deschis anul trecut de DNA. Aleșii PNL au inițiat, pe 9 iunie, un proiect de hotărâre privind constituirea UAT Mangalia ca parte civilă în dosarul nr. 140/P/2022, aflat pe rolul DNA Constanța, iar ședința extraordinară a avut loc marți, 13 iunie a.c. Și, ce să vezi! Consilierii PNL, și unul de la Pro România, au considerat că mangalioții nu merită să fie despăgubiți în urma „jafului” produs de cei din Primăria Mangalia. Atenție! Jaf constatat de procurori!

Trei consilieri de la PER și 5 de la PSD au votat „pentru” constituirea municipiului Mangalia ca parte civilă în dosarul în care Cristian Radu și ai lui sunt cercetați pentru abuz în serviciu, respectiv complicitate la abuz în serviciu. Numai că, aliații lui Radu din Consiliul Local, în speță cei 10 consilieri PNL, dar și unul de la Pro România, consideră că prejudiciul de peste 13 milioane de lei nu trebuie să se întoarcă la bugetul local. Oare pe ce considerente or fi votat aleșii PNL?!

Iată mai jos cine sunt consilierii PNL ”binevoitori”!

Angelescu Dragoș, Filip Dumitru, Andrei Sorin, Stan Linica, Griguță Nicoleta, Ali Leila, Ioniță Dragoș, Zbanț Iulian Dorinel, Toma Vasile Dorel, Luca Lucian, Moldovan Dănuț.

Au votat „pentru”: Menabit Ozghiun, Marinescu Teodor, Canea Larisa, Tănasă Neculai, Foleanu Paul, Zanfir Iorguș, Laurențiu Dumitrașcu și Călin Maria

Referitor la acest proiect de hotărâre, consilierul PER Ozghiun Menabit a vorbit, într-un interviu acordat ziarului Replica, cu doar câteva ore înainte de ședința de Consiliu Local.

Iată ce spune Menabit!

Mi se pare normal, ca atunci când mi se cere să votez, dacă municipiul Mangalia se constituie ca parte civilă păgubită de o anumită sumă, să mi se și spună despre ce este vorba. Nu avem nici rapoartele Curții de Conturi, de la care a pornit tot dosarul, nu avem nici corespondența cu parchetul, nu avem nimic. Pentru că acea adresă este ultima. Până acum, la final, bănuiesc că a existat o corespondență. Nu are cum să nu existe. Este unul dintre aspecte. Un altul este faptul că atunci când se primește, de către Consiliul Local, mi se pare normal să se anunțe Consiliul Local, care să își facă treburile interne și să decidă ceva. Să facă o comisie, să se decidă, să înțeleagă în primul rând despre ce este vorba.

Video:

Reamintim că DNA i-a pus sechestru pe avere primarului din Mangalia, până la concurența sumei de 13.675.922,43 lei, într-un dosar în care e cercetat de abuz în serviciu, și care vizează achiziția unor contracte de servicii juridice, încheiate cu Casa de Avocatură “Grimberg şi Asociaţii”. În dosar, suspecți mai sunt secretarul Municipiului Mangalia, Petrina Boiță, Dumitrana Romulus, dar și avocatul care a beneficiat de banii puși la dispoziție de Radu.

Suspectă în dosar este și Diana Ionela Fotin, care este omul cu banii din Primăria Mangalia. Fotin este șefa Direcției Economice, care câștigă, anual, de la UAT Mangalia în jur de 90.000 de lei. Are sechestru pe avere până la concurența sumei de 965.354,28 lei. Un alt suspect este Daniel Vlăescu, fost secretar de municipiu. A mai intrat în atenția opiniei publice în 2010, când a fost sancționat de Prefectură pentru efectuarea necorespunzătoare a atribuțiilor de serviciu. În prezent, nu mai lucrează în primărie. Procurorii i-au pus sechestru pe avere până la concurența sumei de 12.614.713,15 lei.

Călin Didi George are și el calitatea de suspect. Acesta este director executiv la Primăria Municipiului Mangalia, mai exact Șef la Achiziții și mâna dreaptă a lui Radu. A fost consilier la Garda Financiară, când Radu era șef, dar o mai făcea și pe șoferul pentru Radu, atunci când era nevoie. Soția lui Didi George lucrează, și ea, în Primăria Mangalia. Are sechestru pe avere până la concurența sumei de 12.703.233,15 lei. O altă persoană suspectă este Maria Negru, consilier în primăria Mangalia, care are sechestru pe avere până la concurența sumei de 965.354,28 lei.

Mirela PASCAL, Replica 14.06.2023

3 Comments

  1. https://www.youtube.com/watch?v=zgnkODXAPt4

    Comentariu by nabuco — 14 iunie 2023 @ 15:26

  2. Ce nu s-a putut spune acolo este că vicele a făcut acord și a turnat, fiind martor cu identitate protejată.

    Comentariu by Mentalistul — 14 iunie 2023 @ 18:50

  3. https://www.cotidianul.ro/wp-content/uploads/2019/08/08/andoy1908z08j-%C3%8Enving%C4%83torul-1000×600.jpg

    Comentariu by nabuco — 15 iunie 2023 @ 13:02

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress