Politica locală

9 iunie 2023

Managerul Spitalului Municipal Mangalia, partenera de viață a primarului Cristian Radu, are un salariu dublu față de cel al președintelui României

Filed under: Sudul litoralului — lucian visa @ 18:59

Managerul spitalului municipal din Mangalia, Alina Dan, primește un salariu scandalos de mare în comparație cu ceilalți manageri de spitale din țară.

Potrivit situației veniturilor salariale din spitalul din Mangalia, managerul Alina Dan are un salariu de 42.736 de lei pe lună, ceea ce este dublu față de venitul lunar brut al președintelui României, care este de 24.960 de lei.

Alina Dan a devenit manager al spitalului municipal din Mangalia în 2017, când purta numele de familie Nițoi, după numele fostului ei soț. În anul 2010, fostul soț al Alinei Dan, Cristinel Nițoi, la acea vreme adjunctul comandantului Poliției Neptun, a fost arestat împreună cu liderul lumii interlope din Mangalia, Nuredin Beinur, fiind acuzat de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor și favorizarea infractorului.

În prezent, conform mai multor surse, Alina Dan ar fi partenera de viață a primarului din Mangalia, Cristian Radu.

Și-a cumpărat patru apartamente în decurs de trei ani

Este de remarcat faptul că Alina Dan a devenit proprietara a patru apartamente într-un interval de trei ani. Potrivit declarației sale de avere, în anul precedent a achiziționat două imobile în Saturn, ambele cu o suprafață de 70 de metri pătrați, fără a oferi explicații publice cu privire la modul în care le-a procurat. De asemenea, între anii 2020-2021, aceasta a cumpărat două apartamente în Mangalia. În plus, managerul deține o sumă de 10.000 de euro în numerar, acumulată în perioada 2021-2022, precum și o donație de 18.000 de euro de la o persoană fizică.

Salariu imens, management dezasturos

Problema nu este doar salariul mare al managerului, ci și calitatea serviciilor medicale oferite în spitalul din Mangalia. În ianuarie 2023, un tânăr a murit de peritonită după ce medicul care ar fi trebuit să-l opereze de apendicită a amânat operația pe motiv că nu mai are timp. Băiatul a așteptat 6 zile în dureri crunte pe patul de spital, iar în ultimul ceas a fost transferat la spitalul județean din Constanța, unde a murit după intervenția chirurgicală tardivă.

Absolventă la fabrica de diplome Spiru Haret

Alina Dan este absolventă a Universității „Spiru Haret”, Facultatea de Drept și Administrație Publică din Constanța, având și diplomă de Masterat pe care l-a urmat la aceeași univeristate, la Facultatea de Științe Juridice și Administrative Brașov.

De remarcat este faptul că înainte de a intra în administrația publică, managerul de la Spitalul din Mangalia a lucrat în Turism, unde a fost recepționer și moderator evenimente de divertisment.

Surse alternative: replicaonline.ro , defapt.ro

stirinews.ro 08.06.2023

2 Comments

  1. https://raziculacrimi.ro/bancuri-cu-alinuta/alinuta-doctore-sunt-foarte-nervoasa-am-3-amanti-si/

    Comentariu by Prostafix — 9 iunie 2023 @ 21:51

  2. Radu, caruta, etc.
    https://www.replicaonline.ro/managerul-spitalului-din-caracal-anchetat-de-dna-pentru-ca-ar-fi-dat-sporuri-ilegale-de-700-000-de-lei-559609
    🙂

    Comentariu by nabuco — 17 iunie 2023 @ 12:13

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress