Mangalia – politica locală

8 iunie 2023

Radu a interzis vânzarea de înghețată și baclavale în sudul litoralului!

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 14:27

Primarul din Mangalia, Radu Cristian, este unul dintre cei mai controversați edili din România, unele dintre măsurile sale fiind de neînțeles, în special pentru locuitorii orașului. Astfel, chiar dacă  Regulamentul de organizare și desfăşurare a activităţilor comerciale şi a serviciilor de piaţă în Municipiul Mangalia a fost votat într-o formă cât de cât acceptabilă pe 28 decembrie 2022, o interdicție nemulțumește din nou comercianții. Conform art. 9 din Regulament, în stațiunile turistice arondate Municipiului Mangalia nu se va autoriza activitatea de comercializare a produselor de tip patiserie la geam. Ei bine, pe lângă baclavale, covrigi și alte cocături se interzice, astfel, și… vânzarea înghețatei, catalogată ca take-away, de asemenea interzisă.

Radu a interzis vanzarea de inghetata si baclavale in sudul litoralului!

Fără baclavale și înghețată la cornet, în sudul litoralului

Cu toate că orice turist care vine în vacanță pe litoralul românesc vrea să savureze o înghețată, o gogoașă, sau un desert autentic turcesc sau tătăresc, se pare că în acest an va fi interzis.

Astfel, conform art. 9 din Regulamentul de organizare și desfăşurare a activităţilor comerciale şi a serviciilor de piaţă, în stațiunile Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter, Neptun, Olimp este interzisă vânzarea de patiserie la geam dar și de înghețată, comercializarea acesteia din urmă fiind catalogată ca take-away, lucru de asemenea interzis.

Radu a interzis vanzarea de inghetata si baclavale in sudul litoralului!

Nu este prima și credem că nici ultima măsură controversată luată de primarul Radu Cristian care de-a lungul timpului s-a dovedit un mare obstacol în calea turismului din sudul litoralului.

Anul trecut toate magazinele sub 50 de mp au trebuit să închidă

Unul dintre cei mai mari adversari ai lui Radu Cristian, consilierul local Menabit Ozghiun, a vorbit, pentru Replica de Constanța, despre interzicerea comercializării patiseriilor la geam: ”Inițial, regulamentul prevedea că orice magazin sub 50 de mp sau orice restaurant sub 100 de mp nu putea fi deschis, adică practic aproape toți comercianții erau interziși în acest fel. Această regulă a picat, însă se interzice vânzarea produselor de patiserie la geam sau la take-away. Ciudat este că și tonetele de înghețată intră în categoria take-away astfel că turiștii nu vor mai putea să se răcorească cu o înghețată la cornet, de la aparat, amenda fiind de 1.000 de lei. Anul trecut toate magazinele sub 50 de metri au trebuit să închidă sau să plătească amendă săptămână de săptămână. Noi vom încerca să schimbăm și această regulă, însă până vom acționa în judecată, trece sezonul, și poate doar de la anul să putem schimba”n a declarat Menabit Ozghiun, consilier local la Mangalia, pentru Replica de Constanța.

N-ar fi exclus ca operatorii să iasă, din nou, în fața primăriei, pentru a-și striga nemulțumirile. Așa cum s-a întâmplat anul trecut, pe 2 iunie, când micii operatori din Mangalia, care-și desfășoară activitatea în stațiunile arondate, au ieșit la ”atac”, sătui să li se pună bețe în roate, chiar de Primărie.

Edilul a fost prea ocupat pentru a-i băga în seamă, așa că viceprimarul Dragoș Angelescu i-a băgat în audiență. Ulterior, o parte din probleme au fost soluționate.

Virgil STOIAN, Replica 08.06.2023

4 Comments

 1. Plăcinta dobrogeană, produs înregistrat la nivel european, nu poate fi vândut în Mangalia și stațiuni ”la geam”. Avem niște consilieri locali …

  Comentariu by lucian visa — 8 iunie 2023 @ 14:43

 2. https://www.b1tv.ro/thumbs/int/2016/07/07/-192861.jpg

  Comentariu by nabuco — 8 iunie 2023 @ 17:11

 3. Like@1

  Comentariu by Mentalistul — 8 iunie 2023 @ 19:41

 4. https://stirinews.ro/stiri/managerul-spitalului-din-mangalia-are-un-salariu-dublu-fata-de-presedintele-romaniei/?fbclid=IwAR2WwsuPPj0_s8pNN-RVmwHeUdP2cLt41w3QXyhB7rf_lluFRs2elm8fIwU

  Comentariu by Anonim — 8 iunie 2023 @ 23:53

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress