Mangalia – politica locală

8 iunie 2023

Fosta șefă de la THR Marea Neagră, în prezent consilier local la Mangalia, în proces cu Agenția Națională de Integritate

Filed under: Consiliul Local — lucian visa @ 14:06
 • Agenția Națională de Integritate a constatat în luna aprilie a.c., starea de incompatibilitate, conflictul de interese de natură administrativă în cazul a 14 aleși locali, printre care și Linica Stan, consilier local PNL de la Mangalia
 • Stan s-a aflat în conflict de interese administrativ, după ce în calitate de consilier local a participat la deliberarea și adoptarea unor Hotărâri ale Consiliului Local Mangalia prin care au fost alocate sume de bani din bugetul local către o asociaţie de utilitate publică
 • Linica Stan s-a adresat Curții de Apel București
 • Aceasta a înregistrat dosarul nr.3071/2/2023 prin care solicită magistraților de la secţia a IX-a contencios administrativ şi fiscal să anuleze raportul de evaluare al ANI nr. 16468/13/04/2023
 • Până în acest moment, instanța nu a stabilit un termen în acest dosar
 • Linia Stan a făcut parte din Partidul Social Democrat. A fost o perioadă consilier independent, apoi a trecut la PNL

Agenția Națională de Integritate a constatat în luna aprilie a.c., starea de incompatibilitate, conflictul de interese de natură administrativă în cazul a 14 aleși locali, printre care și Linica Stan, consilier local PNL de la Mangalia.

Stan s-a aflat în conflict de interese administrativ, după ce în calitate de consilier local a participat la deliberarea și adoptarea unor Hotărâri ale Consiliului Local Mangalia prin care au fost alocate sume de bani din bugetul local către o asociaţie de utilitate publică.

Printre membrii fondatori ai acestei Asociații (n.r. OMD Mangalia) se află și o organizație al cărei președinte este Linica Stan (n.r. Organizatia Patronala Mangalia), precum și o societate la care soțul și fiul acesteia, dețin calitatea de unic asociat și administrator.

Prin adoptarea acestor Hotărâri ale CL Mangalia s-a creat un avantaj patrimonial pentru aceste două entități, se menționa în comunicatul Agenției Naționale de Integritate.

Astfel, Linica Stan ar fi încălcat astfel prevederile art. 70 din Legea nr. 161/2003, coroborate cu prevederile art. 228, alin.(1), lit. a), b) și f) din O.U.G. nr. 57/2019.

La câteva săptămâni de la anunțul ANI, Linica Stan s-a adresat Curții de Apel București.

Aceasta a înregistrat dosarul nr.3071/2/2023 prin care solicită magistraților de la secţia a IX-a contencios administrativ şi fiscal să anuleze raportul de evaluare al ANI nr. 16468/13/04/2023.

Hotelul de cinci stele Saturn din staţiunea cu acelaşi nume este controlat de familia Stan. Hotelul funcționează pe societatea FIMEST TURIST SRL. În 2022, cifra de afaceri a companiei a fost de 4,376,476.00 lei, cu un profit de 758,385 lei și 26 de angajați. Comparativ cu anul anterior, compania a înregistrat o scădere a cifrei de afaceri cu 23.76%, potrivit www.termene.ro.

Linica Stan a fost până în 2015 şefă la THR Marea Neagră (Turism, Hoteluri şi Res­tau­rante Marea Neagră), considerat cel mai mare ope­rator de hoteluri de pe litoral, unde SIF Transilvania este acţionar majoritar.

Linia Stan a făcut parte din Partidul Social Democrat. A fost o perioadă consilier independent, apoi a trecut la PNL.

În secțiunea „documente” puteți consulta și ultima declarație de avere a acesteia, depusă anul trecut.

Lavinia SĂNDESCU – SICLITARU, Ziua de Constanța 08.06.2023

7 Comments

 1. A fost și pe la PSD mai întâi, pentru că Iorguș era atunci în acel partid. După ce Iorguș a pierdut primăria, nu prea l-a mai cunoscut și s-a reorientat. Ca și alții din preajma actualului primar.

  Comentariu by lucian visa — 8 iunie 2023 @ 14:10

 2. La un momentul adoptării am scris că acele HCL au trecut cu votul celor de la PNL, chiar si după ce i-am atenționat că sunt consilieri locali in incompatibilitate si conflict de interese. Au dorit răul colegilor lor. Dacă eu am avut milă de ei și am incercat să opresc această situație în care s-au băgat, colegii lor nu au milă de ei. Nici astăzi, se bucură pentru ce li se intampla celor implicati.

  Urmează consilierul local Filip Dumitru.
  Are aceeași speță. Dacă ANI nu știe cum să rezolve cu situația complicată și unică, pe de altă parte fiul dlui Filip are o societate comercială care face parte din această Asociație.

  Comentariu by Mentalistul — 8 iunie 2023 @ 19:25

 3. Asta cu fiu’ lu’ Filip e data cu mantinela.

  Comentariu by nabuco — 8 iunie 2023 @ 20:11

 4. Pt 3: ANI a zis despre Angelescu că nu face parte din Asociație, pentru că nu este membru. Stiu cati bani au fost in plicul ălă pentru adjuncta de la ANI. Știe și DNA. Bani cheltuiti fara folos, pentru că: Nu este membru al Asociației, dar legea nu face dinstinctie în ce calitate faci parte din Asociație. Dacă ai o functie în Asociație, fie si cenzor, fie si femeie de serviciu, fie si membru al consiliului director, faci parte din Asociatie. O să vedem ce zice Parchetul și Instanța.

  Dar până se dumirește ANI la acest aspect, un alt conflict de interese este clar: fiul dlui Filip face parte din Asociație, iar in calitate de consilier local dl Filip a votat instituirea unei taxe speciale de statiune, a votat ca sumele incasate să devină sursa de venit pentru Asociație.

  Predicționez că după Filip, urmează Nicoleta Griguță.
  http://declaratii.integritate.eu/DownloadServlet?fileName=12381762_1105973_a.pdf&uniqueIdentifier=NTNTARTLNE_12381762
  La pagina 4, ANI a văzut că a fost remunerată în calitate de membru al CA la Sanatoriul Balnear. S-a votat pe sine când a fost propusă să meargă acolo, altfel nu avea numărul de voturi să se adopte HCL de numire.

  Când ești om rău și votezi să faci rău oamenilor, cineva va sta la pândă să faci o greșeală.

  După Nicoleta Griguță, urmează Ali Leila. Cred. A complotat să lase musulmanii fără cimitir. Apoi a votat ștatul de salarii în care soțul ocupă funcția de administrator la cimitirul musulman, dar care de fapt nu există. Și îl are în fisa postului. A semnat încasarea de concesiuni pentru loc de veci pe un teren agricol, pe care primăria îl prezintă cimitir in Regulamentul Cimitirelor Musalmane. Cetatenii musulmani sunt duși în înselaciune, ca sa înmormanteze rudele pe camp.

  Vor mai fi și alții. La final va fi cireașa de pe tort.

  PS: Aș vrea să întreb pe functionarii din primărie, mai ales pe sefa de la direcția aceea cu contractele. Când o să lase aroganța deoparte și o să asculte ce întreabă un consilier local, care, conform legii, are atribuții să întrebe si are dreptul să i se răspundă pe loc: de ce s-au făcut zeci contracte noi de inchiriere sau concesiune, fără HCL? Nu întreb de prost, întreb să vă salvez, cum am făcut și la dna Stan.

  Exemplu în portul turistic, terenurile care erau ale Tonomat (Maganu) au fost date prin act notarial, de câteva ori, de la unul la altul, dar fără HCL.

  Să nu spuneți că în conformitate cu HCL 178/2019, pentru că se adaugă și fapta penală de fals intelectual, prevăzută în Codul Penal. Primarul de la Medgidia are o condamnare de 2 ani si ceva, cu executare, pentru fals intelectual.
  《Art.321
  (1) Falsificarea unui înscris oficial cu prilejul întocmirii acestuia, de către un funcţionar public aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, prin atestarea unor fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului ori prin omisiunea cu ştiinţă de a insera unele date sau împrejurări, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.》

  PS2:Cam așa și cu spațiile comerciale din centru. Cineva a făcut abuz în serviciu și a permis o samsăreală.
  Am cumparat si caiet de sarcini, să dau de înțeles să vă abțineți.

  Eu tot încerc să îi salvez, dar ei insistă să aibă dosare penale. Pentru că au majoritate în Consiliul Local, ei înving și eu nu reușesc să le salvez colegii.
  La fel și cei cu funcții mari în primărie, eu încerc să îi salvez, dar ei au puterea funcției de a face cum vor ei.

  Comentariu by Mentalistul — 9 iunie 2023 @ 3:08

 5. O2zy,
  Ai dreptate dar in ceea ce priveste „ajutorul” Linica Stan este „bazata” cu Nelu Minca iar Dumitru Filip cu George Lipoveanu, prietenii stiu de ce si mai ales cum …

  Comentariu by nabuco — 9 iunie 2023 @ 21:34

 6. Iar Ozzy este „bazat” cu Ozzy. Prietenii știu de ce și mai ales cum.

  Nu se mișcă niciun fir de mustață. Au ajuns și ei la o etate, dacă pe o stradă s-a aprins lumina, știu și ei să o ocolească, să nu se expună aiurea.

  Comentariu by Mentalistul — 10 iunie 2023 @ 5:08

 7. Cand se aprinde lumina primii care baga de seama sunt „vecinii”.

  Comentariu by nabuco — 10 iunie 2023 @ 9:00

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress