Mangalia – politica locală

6 mai 2023

Afișe pe scările de bloc

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 15:04

În traducere liberă : Cei care nu v-ați debranșat, ce dracu mai așteptați ? Vreți să dublăm iarăși prețul gigacaloriei ? Vreți să nu plătiți la Goldterm, atunci debranșați-vă ! Dar nici debranșarea nu e gratis !!!

41 Comments

 1. Goldterm este S.A. in care Consiliul Local este unicul acționar. AGA lui Goldterm este Consiliul Local Mangalia.
  Goldterm este condus de un manager, angajat pe bază de contract. Proiectul de management cu care a fost angajat este proiectul pentru cogenerare termică, cu care a dat greș, a pierdut finanțarea pentru nelegalități. Același manager este actionar 100% la un SRL care se ocupă cu aceleași servicii pe care le are Goldterm. Este angajat manager să administreze Goldterm, sa mareasca cifra de afaceri. Serviciile pe care le putea contracta Goldterm la alte institutii din țară, le contracteaza pe firma lui, in care nu are niciun angajat. Dar luctarile le face cu echipe care au șalopete cu Goldterm scris pe spate. Practic, din functia de manager, directionează pe firma luo lucrarile solicitate lui Goldterm, dar le lucreaza cu angajatii Goldterm. Daca nu e corupție, ce este?

  Deci… Primăria sabotează societatea comercială a consiliului local, îndemnând abonatii să se debranșeze. Primăria nu are ce să decidă pentru Goldterm, cineva se foloseste de credibilitatea autorității publice pentru a falimenta Goldterm. În beneficiul unui terț. Goldterm nu poate face anunțuri împotriva activității comerciale a Goldterm, este ca și cum primaria ar îndemna cetățenii să nu mai plătească taxe și impozite. Se încalca o serie de legi ale serviciilor de utilități publice.
  Nu există o decizie a AGA Goldterm ca societatea să se autosaboteze. Sunt convins că Parchetul le va considera fapte penale. Inclusiv Ministerul Public, ori Ministerul Mediului, ori Ministerul Dezvoltării.

  Toate acestea se adună. Candva le va veni si rândul lor să răspundă.
  Am să fac adresă primăriei să îmi transmită cine din Primărie a dat dispoziție pentru aceste anunțuri de sabotare a societății comerciale a consiliului local.

  Comentariu by Mentalistul — 6 mai 2023 @ 16:39

 2. Acum ar fi momentul să inițiem un proiect HCL, prin inițiativă cetățenească, pentru a se acorda subvenție de 55% din valoarea costului de producție al gigacaloriei. Subvenție care este compensată din Schema de Ajutor de Stat. (Pentru că subvenția statului pentru plafonarea prețului la gaz pentru casnici este de 55%. Astfel să nu existe discriminare.)

  Este similar celui din ianuarie, dar este un proiect HCL diferit.

  Și facem afișe cu propunerea HCL, le punem în scări, lângă anunțul primăriei cu debranșarea. Propunem pregătirea pentru iarnă.
  Și îi anunțam pe cetăteni că, in conformitate cu Directiva UE, se va introduce o taxă de mediu pentru cei cu centrale de apartament, taxă care va tripla prețul gazului.

  Probabil că va zăpăci cetățeanul, nu va ști ce să mai facă. Dar noi propunem normalitatea, iar primăria face o ticăloșie.

  Comentariu by Mentalistul — 6 mai 2023 @ 16:54

 3. https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/a10ro/Lot/78949/erpsync-main-image.jpg

  Comentariu by nabuco — 7 mai 2023 @ 12:48

 4. https://www.replicaonline.ro/a-fost-publicata-ordonanta-austeritatii-de-unde-si-cum-se-taie-bani-555698

  Comentariu by nabuco — 8 mai 2023 @ 22:54

 5. PER și-a schimbat președintele:
  https://www.stiripesurse.ro/mircia-gutau-noul-presedinte-al-partidului-ecologist-roman_2905265.html

  Comentariu by Mentalistul — 9 mai 2023 @ 9:10

 6. romania lucrului bine facut.se asfalteaza mangalia.bine , doar stefan cel mare si 1 decembrie.ati vazut cumva sa se faca in lateralul srazii si un sistem de scurgere a apelor pluviale? acesta exista in trecut, avand capace de fonta tip gratar.eu n am vazut.si au sapat la 1 metru adancime.era greu sa rezolve si asta?
  e timp.stricam anul viitor asfaltul si le facem.la fel si cu trtuarele sparte de 3 ori pana acuum.la anul le vor sparge din nou.sa puna si cablurile aeriene in subteran.ca vorba aia.ne tinem de treaba nu?

  Comentariu by wow — 9 mai 2023 @ 12:29

 7. @6-In privinta cablurilor dintre stalpi,aveti dreptate.Se puteau poza in trotuar cu cheltuiala mică.Geigerele si capacele de canalizare se ridică la nivelul carosabilului(un lucru bun) Ele au fost astupate in timp cu asfalt,sa dea frumos…si prost !

  Comentariu by I.S — 9 mai 2023 @ 13:19

 8. @5-Cred ca asta este un posibil obstacol pentru PER-ul local.Nenea in cauza-fost PDL-ist,a facut cunostinta cu arestul poliției împreună cu viceprimarul de la R.Valcea.Ma intreb ce culoare avea ciuma care l-a scăpat de necazuri și pentru ce a fost „reintegrat” politic !

  Comentariu by I.S — 9 mai 2023 @ 13:29

 9. Nea I.S., te bagi in seamă cu prostii. Comentezi, deci ai internet. Deci funcționează google. De la google afli tot. Oricum, ai aflat ce ye interesa. Dar nu ți-a plăcut răspunsul.
  Astfel că ai preferat să te scremi pe tine, chiar știind că adevărul e altul.

  Omul a fost arestat in timp ce era primar, cu un dosar făcut la comandă. S-a luptat la CEDO și i s-a făcut dreptate. Când ai verificat pe google cine e, ai citit. Dar ai preferat să scrii „mă întreb ce culoare avea ciuma care l-a scăpat…”. CEDO – dacă nu știai – este Curtea Europeana a Drepturile Omului. Zi-ne matale ce culoare are ciuma asta, CEDO, pentru că eu nu știu să spun.

  Omul a fost ales primar de 4 ori.
  În 2016 a candidat cu Partidul Ecologist Român. Adica partid neparlamentar, nu l-a ajutat notorietatea partidului, a câștigat cu voturile personale. Locuitorii Rm Valcea l-au reales. Că l-au reales primar nu arată neapărat că ar fi bun primar, ci faptul ca l-au reales candidand de la PER.

  Ai reținut că a fost arestat și ponegrești cu asta, fără să conteze că a câștigat la CEDO împotriva abuzului, adică a câștigat omul împotriva sistemului mafiot. Bravo lui!! În loc să apreciezi, dai într-un erou, ca să inventezi „un obstacol pentru PER local”. Poti sa ataci PER local, adică pe mine, și fără să dai cu mizerie într-un nevinovat. Pentru ce să dai într-un om pe care nu îl cunoști? Nici măcar el nu e ținta, ci eu sunt ținta comentariul acela. De ce sunt eu ținta dumitale? Nu știu, poate ai o frustrare ceva, dar e clar că e un atac mizerabil asupra mea, bazat pe niste neadevăruri.

  Comentariu by Mentalistul — 9 mai 2023 @ 14:12

 10. Celelalte primării din țară se pregătesc de interzicerea centralelor de apartament, doar Primăria Mangalia îndeamnă locuitorii localității să se debranșeze de la Goldterm.

  De ce face primarul Mangaliei, Radu Cristian, împotriva locuitorilor Mangaliei? Acum, când subvenția pentru producerea gigacaloriei în sistem centralizat este compensată din Schema de Ajutor de Stat (bani din PNRR), Radu Cristian a eliminat subvenția mințind locuitorii Mangaliei că este din bugetul local. Astfel, abonații Goldterm au fost deposedați de subvenția de la stat si plătesc facturi exorbitante pentru căldură și apă caldă, doar pentru că așa a vrut Radu Cristian.
  Dar de ce a vrut Radu Cristian așa?
  De ce când celelalte primării interzic debranșarea, pregătindu-se de interzicerea centralelor de apartament, Radu Cristian insistă pentru debrabșare?

  Dar care este interesul să falimenteze Goldterm?
  O afacere de 4 milioane de euro pe an, care să intre în buzunarul grupării din care face parte primarul.

  Planul este acesta:
  – pentru că prețul la căldura lui Goldterm l-au ridicat la nivel nepermesibil de către cetățeni, pentru că a deposedat abonatii să beneficieze de subventie (de care beneficiază toată țara), urmează debranșările de la Goldterm.
  – pentru ca oamenii sunt lenți în a se debranșa, primăria insista cu anunțuri ca lumea să se debranșeze. Ce treabă are primaria cu Goldterm, sa faca anunțuri? Goldterm este societatea comerciala in care actionar 100% este Consiliul Local.
  Gheorghe nu poate da decizii în societatea comercială a lui Vasile.
  – după ce se debranșează, la iarnă se interzic centralele de apartament.
  – Goldterm aproape falimentat își închiriază conductele de transport unei societăți comerciale, care produce căldura in sistem de cogenerare termică.
  – motoarele termice ale societății private (a lui Colgate) sunt cele cu care Goldterm trebuia să implementeze sistemul de cogenerare termică, lucru pe care nu l-a facut, proiectul a fost sabotat chiar de către primar, iar motoarele in valoare de 8 milioane euro au ajuns la o societate comercială.
  – această societate comercială va vinde lui Goldterm caldura cu 400 de lei gigacaloria, Goldterm va pune adaos 10% si va distribui populatiei. O afacere de 4.000.000 de euro pe an (41.000 gigacalorii pe an).
  – în loc ca Goldterm să producă cu 200 lei/gcal cu proiectul de cogenerare termică, primarul a sabotat proiectul si chipurile l-a pierdut, de motoare nu se mai stie nimic, iar prețul de productie al gigacaloriei la Goldterm s-a dublat. Ca să fie foarte scump, primarul a eliminat și subventia compensată de stat.
  S-a creat terenul pentru ca firma lor sa dea căldură Mangaliei, în sistem de cogenerare termică, echipamente „furate” de la Goldterm.

  Toți locuitorii Mangaliei contribuiți la averea acestui grup organizat, care v-a furat și viitorul.

  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid027msDmDgdqvSZg8F6gCRtSf4riw4Qoi4Mcxrhc6WiBkpH1nT7WFbKLG8DY6Cw4dSbl&id=100064828682735

  Comentariu by Mentalistul — 9 mai 2023 @ 15:31

 11. @9-„Frustrarea”mea de baza este furtul si câteodată,recunosc,iau foc subiectiv.”Mafia sistemului” de care amintești,lasa uneori cate o cale de atac pe viciu de procedura,pana si la ultima,care e neatacabila.A fi „erou” in domeniul asta…avocatesc cred ca e prea mult spus.Mai jos privind,in curtea noastră,avem un „erou” trecut prin toate partidele care a fost condamnat cu suspendare si e bine mersi in CL,ba „a dat mana politic si cu „pagubitul”.(sunt cetățeni care cred ca …”Cu suspendare” inseamna ca nu are vina ! („Erou”-nu ?)Si pentru ca am spus de „frustrarea” mea,am ati face o ” plangere” întru rezolvare,la prima vedere,minora.Dar tot furt se cheamă.Si nu suntem puțini afectați.Chiar si d-ta esti !S-a spus mai sus de cei cu cablurile tv ,care atârnă tiganeste între stâlpi,in tot orasul.Aceste firme,pentru care mita si furtul ii definește încă de la începuturi,FURA energie electrica si de la ENEL si de la asociațiile de locatari,prin transformatoarele de scara,care consuma fiind legate ori din firidele ENEL-ului,necontorizat,ori de la iluminatul de pe scara blocului(contorizat pe banii nostri).Solutii sunt,dar e „mai dulce” furtul !

  Comentariu by I.S — 9 mai 2023 @ 16:06

 12. Pt 10: Din tot ce ai scris d-ta, ce legătură au cu mine? D-ta vezi niște hoții, eu văd cu mult mai multe. Iar eu nu sunt vinovat, eu nu sunt autorul niciuneia. E unul, care e primar. Nu am văzut să ataci pe Radu Cristian cum mă ataci pe mine. Apoi, când te întreb „Ce ai, măh nene, ești nebun?!”, vii și îmi jignești intekigența motivând că fură alții.
  Ai făcut plângere la hoțiile văzute de d-ta? Nu?! Eu am făcut. Care este diferența între cel care nu face si cel care face? Nu ai făcut de lene sau nu ai făcut să nu te implici? Ți-e teamă să te implici.
  De ce nu ataci pe Radu Cristian cum mă ataci pe mine? De teamă, să nu fii luat la ochi? Asta este diferența intre lași și luptători.
  Ori cumva astepți să fac eu plângeri și să-ți rezolv dumitale nemulțumirile? Mi-ai cerut vreodată să mă ocup de ceva? Trebuie să cad de acord cu dta, ca trebuie rezolvată o problemă, dar mai întai trebuie să mi-o ceri. Ori te aștepți să fac si asta, să ghicesc ce nemulțumește pe fiecare? Chiar dacă ei vad un lucru ca nu e bine si știu cum e bine, nu mă apuc de la sine putere să schimb, pentru că trăim în democrație și oamenii au votat să fie așa. Dacă oamenii se plâng de un lucru, dacă oamenii își exprimă nemulțumirea față de ceva, atunci sunt îndreptățit să acționez. Altfel, dacă eu fac pentru că așa cred eu că e bine, tot dictatură este. Dar când oamenii o cer, eu fac ce doreste poporul.

  Îti este teamă să spui nume? Te plimbi pe lângă subiect, mă amețești cu neadevăruri, că nu mai știu despre cine vorbești. Despre Iorguș? De unde să îmi dau seama, pentru că Iorguș nu a fost condamnat. Sentința definitiva este importanta, iar sentința definitiva este că e nevinovat. Dacă stiu că Iorguș nu are vreo condamnare, iar dta vorbești in parabole despre un condamnat cu suspendare, cum să îmi dau seama despre cine vorbești?
  Dacă te referi la Iorguș, politic este la pensie. Este consilier pentru că a fost pe lista PSD. În 2016, când a candidat cu forță împotriva lui Radu, nu s-a „înjosit” să se pună pe lista de consilieri. Acum s-a pus, nici Iorguș nu mai crede in vreo potență electorală a lui Iorguș.
  Nu este corect sa ai pretenția ca eu sa fac, ceea ce d-ta nu ai vrut să faci. Și eu tot în calitate de cetățean fac plângerea. Sunt eu mai cetătean decât dumneata? Ești dumneata mai cetățean decât mine? De unde aroganța asta să fac în locul dumitale? Apoi, sa te astepti sa o fac fără să îmi ceri? Pentru că ți-e târșă să îmi ceri să o fac?

  Și totuși, de ce să mă ataci cu minciuni? Ori cum a fost aia, ca a vazut Guțău arestul. Pai de-asta e Gutău erou, ca i-au facut dosar mincinos, la comandă. Omul s-a luptat cu sistemul mafiot si a csștigat la CEDO. Iar dta il faci de kko, cu minciuni, ca să ce? Ca prin asociere sa par eu de kko?
  Te-am întrebat de ce faci asta. Mi-ai dat răspunsul de mai sus. Citeste-l si gândește: are vreo noimă?
  Și te exprimi de parcă eu sunt primarul vinovat că nu au fost băgate cablurile în pământ. Transferi vinovății pe mine pentru lucruri de care e vinovat primarul, dar nu zici ceva despre primar, nu i te adresezi lui. Ce să înțeleg din asta?

  Comentariu by Mentalistul — 9 mai 2023 @ 20:43

 13. Ozzi, mai respira… face bine!

  Comentariu by Anonim — 9 mai 2023 @ 21:19

 14. @12-Mă pis pe mine de frica la gândul că raman fara tort si premierea seniorilor !, si mai e o chestie, dar p-asta sa n-o spui nimanui, cică pe aici zidurile au urechi: banul te înrăieste si te face sa te simti mai tare decat esti :), asa ca e mai bine sa raman
  cu amatorii anonimi care ridica arca lui Noe p’aci decat cu „profesionistii” care construiesc Titanicul.

  Comentariu by I.S — 9 mai 2023 @ 21:57

 15. Pt 13: Stai lin. Doar mă joc. Antrenez abilitatea de a scoate adevărul din oameni.

  Comentariu by Mentalistul — 9 mai 2023 @ 22:38

 16. Pt. #15
  Mult stimate si iubite domnule „mai mult ca PERfectul”
  Noi trecuserăm pe la scoala dar nu asa superficial: „Astfel că ai preferat să te scremi pe tine , chiar știind că adevărul e altul.” sau „Poti sa ataci PER local, adică pe mine , și fără să dai cu mizerie într-un nevinovat.”

  Comentariu by nabuco — 9 mai 2023 @ 23:31

 17. https://www.replicaonline.ro/radu-a-externalizat-serviciile-medicale-veterinare-desi-are-serviciu-pentru-maidanezi-555785

  Comentariu by Anonim — 10 mai 2023 @ 9:36

 18. Pt 16: Ți se pare ceva greșit ortografic? Ori în exprimare? Am ajuns acum să vânăm greșeli ortografice sau de tastare? La zeci de mii de cuvinte scrise, oricine îsi dă seama de nivelul de cultură.

  Și ironia este că nu am scris ceva greșit, chiar astfel am vrut să scriu. Acolo d-ta poți citi „Astfel că ai preferat să te kachi pe tine…”, dar eu am inlocuit elegant cu un alt cuvânt mai pașnic.

  Ce te-a făcut să dai ochii peste cap? E ca aia „Ce prost! Ăsta scrie „mă-ta” despărțit, cu cratimă.”

  Iar la al doilea exemplu al tău, este luat din context. Este vorba de un primar care a fost băgat în pușcărie și pe care CEDO l-a declarat nevinovat, iar nea I.S. l-a condamnat doar pentru că omul a văzut pușcăria, în mod nevinovat.

  Ori pentru că m-am exprimat că poate să atace PER local, adică pe mine, și fără să dea cu mizerie în omul ălă nevinovat, pe care nici nu îl cunoaște? Dacă ai vreun dubiu că reprezint PER local, îți lămuresc nedumerirea.

  Ori ți se pare lipsă de eleganță în exprimare? Și Shakespeare a scris ca „shit himself”.
  Dar eu am scris altceva, am scris „te scremi pe tine”, ceea ce poate să însemne „The Man Who Shit Himself An Egg”, adică te-ai scremut și ai făcut un ou. Ceea ce este o ironie, oamenii nu se ouă precum păsările, dacă nu știai asta.
  Dar fiecare vede și înțelege cât poate. Există o vorbă: „Frumusețea este în ochii celui care privește.”

  Comentariu by Mentalistul — 10 mai 2023 @ 9:55

 19. Vezi ca poti, a fost doar un exercitiu, al meu de aceasta data, „de a scoate adevărul din oameni”.

  Comentariu by nabuco — 10 mai 2023 @ 10:08

 20. @19 A mai dat un test – ala cu ” daca iti suna cineva la usa…sa fii sigur ca eu sunt !” Si apropo de :frumusetea din ochii celui care te priveste : la parlament a fost oprită o doamnă cu patru gloanțe,pe care le „oprise” amintire din poligon ,!

  Comentariu by I.S — 10 mai 2023 @ 10:26


 21. Lupule dar de ce ai ochii asa de mari?
  Sunt constipat!

  Comentariu by nabuco — 10 mai 2023 @ 10:32

 22. Pt 17:
  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0GpQQH6DS5JFgS2bnrUftKVDZVe3hEiXK3JoDCM8hmocZJ2fD6HsVk9QKrnxw6mgdl&id=100000485715789
  Am postat ieri. În ideea de a pregătiti articolul de astăzi.

  Comentariu by Mentalistul — 10 mai 2023 @ 10:40

 23. Pt 20:
  Văd ca citești și redai distorsionat, strâmbi adevărul după cum îti convine. Crezi că e vreo moralitate în asta?

  Eu am scris altceva si nu mai distorsiona pentru că omori ideea:
  „Când o să afli la știri că cineva a fost mătrășit când a deschis când i-a sunat la ușă, să nu te gândești că sunt victima, eu sunt cel care sună la ușă.” Și este o metaforă, nu o mai lua ad-literam ca roboții. Adică nu mai trâmbița că m-au răpus dușmanii, eu sunt încă pe baricade și ei pică, nu eu.

  Și ai mai citat greșit din ce am scris: „Degeaba poleim străzile cu aur, dacă oamenii nu au bani in buzunare (să îsi hrănească familia)”. Și se referă la dezvoltarea economiei locale.
  Matale distorsionezi voit adevarul (din răutate sau din nepăsare pentru semeni) doar să se potrivească intereselor tale. Cum ai facut cu primarul PER de la Rm Vâlcea, ai bagat strămbe ca să dai cumva in mine, dar nu eu am fost eu victima, eu sunt cel care sună la ușă.

  Cat despre gloanțe, ce să facă cu ele, să le scuipe? În primul rând, erau gen breloc. Dar trebuie sa participi si matale la manipularile țugulanilor, altfel te-ai sufoca.

  Comentariu by Mentalistul — 10 mai 2023 @ 10:56

 24. Până una-alta, rumeg-o pe asta locală:

  《Se pare că nu știți de ce este prețul la gigacalorie atât de mare.
  Trebuia să fie 385 lei/gcal, dar primarul Radu Cristian a inițiat HCL, iar consilierii PNL au votat, ca să fie mărit prețul la 830 lei/gcal, eliminând subvenția compensată de stat.
  Au decis aceste prețuri exorbitante, fără să le pese de locuitorii Mangaliei, care sunt branșați la Goldterm.

  Astăzi primăria face anunțuri în care cere abonaților să se debranșeze de la Goldterm. De ce primăria sabotează societatea comercială a Consiliului Local? Ca după ce intră în vigoare interzicerea centralelor de apartament, să vă branșați la o societate privată, al cărei proprietar este cineva din anturajul primarului.

  Cea mai simplă soluție ar fi să fie aprobată subvenția, care este compensată din Schema de Ajutor de Stat, și este aplicată în toate localitățile cu sistem centralizat de producere a căldurii. Sunt necesare: o ședință de consiliu local și de votul a 10 consilieri locali.
  Până când implementăm sistemul de cogenerare termică, poate fi folosită subvenția de la stat.

  În loc de asta, plătesti să te debransezi, platesti instalatia si centrala termica de apartament, iar in 2-3 ani o sa fii nevoit să te legi inapoi la sistemul centralizat, cu costuri mult mai mari decât te-ai debranșat.》

  Comentariu by Mentalistul — 10 mai 2023 @ 11:02

 25. @23-Plan de comunicare pentru gandirea metaforica:Stabilește ceea ce vrei să comunici;Identifică esența mesajului;Gândește-te la alte situații din viață în care se aplică aceeași caracteristică, idee, emoție, stare; Pot exista multe metafore pentru situația pe care o descrii – alege-o pe cea care se va raporta cel mai bine la publicul tău.

  Comentariu by I.S — 10 mai 2023 @ 12:03

 26. @23m-am spus că mie îmi place tortul.Ma urc in drona si apreciez ce se intampla pe „metereze” si in partea opusa,si aleg…tortul ! Metaforele și similantele sunt ca stafidele în tortul de condimente” !

  Comentariu by I.S — 10 mai 2023 @ 12:13

 27. @23-Si la @14- tot metafora era !

  Comentariu by Anonim — 10 mai 2023 @ 12:19

 28. @33–In privinta chestiei cu gloantele,e de remarcat că o asemenea idiotenie a celor care practica manipularea,n-am pomenit ! Probabil ca explicația ar fi si ca nefiind armata obligatorie ,tugulanii nu stiu nici macar ce e glonțul si ce e cartușul cu glonț !

  Comentariu by I.S — 10 mai 2023 @ 13:10

 29. Pt. #28
  https://www.youtube.com/watch?v=gKpLXAJqobQ
  😉

  Comentariu by nabuco — 10 mai 2023 @ 14:18

 30. Nene I.S., o să fiți puțini la festivitatea cu tortul, diploma și poza cu primarul.
  Daca în Decembrie erau cca 60-70 de persoane in sală si nimeni nu crâcnea, îl aplaudau și erau bucurosi la poze, in 31 Martie erau doar 40 persoane in sala (cu tot cu cei de la primarie), il certau pensionarii pentru pretul la caldura si nu au avut chef de poze cu primarul.

  Vârstnicii si-au pus poza cu primarul in vitrină si diploma in perete, iar când le vine cineva in vizita le arată diploma ca pe o icoană si poza cu primarul, de parcă ar fi fotografie cu papa de la Roma.

  Dar acum au început să fie date jos pozele cu primarul. Campania aceasta de debranșare de la Goldterm costă pe un pensionar intre 16-19.000 lei sa se branseze la gaze, sa cumpere centrala termică si instalația termică, plus manopera. Daca nu are bani pentru centrală, pensionarul trece la sistemul de incalzire din timpul lui Ceaușescu, cu reșou electric sau calorifer electric. Iar ajutorul pentru caldura din bugetul local este doar pentru cei bransati la Goldterm.

  Au fost aprobate 850 dosare pt ajutorul de caldură, intre care sunt cei cu dizabilitati, familii cu veniturile mici conform tabel si pensionari.
  Sunt peste 5.500 de pensionari. Asta inseamna ca 5.000 nu primesc ajutorul pentru caldură. Astăxi, cei care locuiesc la bloc scrâșnesc din dinți când aud de Radu Cristian. Le-a ieșit tortul pe nas.

  Primaria continuă cu politica de debranșare. Nici nu mai percepe taxa de debranșare (cu asta o să vadă Colgiu câți bani va scoate din buzunarul personal, pentru că este prejudiciu).
  Or să rămână branșați doar pensionarii si familiile care nu si-au permis 19.000 de lei pentru că nu mai pot accesa împrumut. Urmează an electoral, va fi ultima iarnă de Goldterm, la cati au mai rămas abonați posibil sa vină cu un ajutor din buget sau posibil să reintroducă subvenția și va supăra pe cei care s-au debranșat. Cu această manevră de falimentare a Goldterm, chiar daca urmareste o afacere de 4 milioane euro pe an, pierde la vot mai mult de jumătate din pensionari. Inclusiv pe nenea I.S. Dar dânsul e om gospodar si are centrală de locuinta inca de pe vremea lui Tusac.
  Chestia asta cu tortul poate să se întoarcă împotriva lui Radu Cristian.

  Soluții pentru căldură? Sunt soluții. Bune. Economice. Ecologice, zero emisii. Dar asta e altă poveste.

  Comentariu by Mentalistul — 11 mai 2023 @ 8:01

 31. @30-Am inteles ca prin ultima negociere pentru PNRR se vrea obținere de fonduri pentru motoare de cogenerare pentru toata tara.Poate ca asta se așteaptă si p’aci.(privat sau primărie,sau…cine pe cine „ajuta”conform intereselor)Referitor la seniori si puterea lor pecuniara,ajuta si ei „sistemul” cum pot,din „patriotism”…-O mierlesc mai repede !

  Comentariu by I.S — 11 mai 2023 @ 8:45

 32. Pt. #31 si/sau #30
  https://www.ziuaconstanta.ro/stiri/actualitate/proiectul-elvetian-de-la-sanatoriul-balnear-mangalia-finalizat-cu-peste-un-an-intarziere-13876-271231.html

  Comentariu by nabuco — 11 mai 2023 @ 10:20

 33. @30- Nu vrei sa-ti fac si tie o centrala din pensia mea amarata si in felul asta sa nu mai vorbim de capra vecinului pe sistem socislist ? O pot face sa scoată pe cos numai o basina…ecologista !

  Comentariu by I.S — 11 mai 2023 @ 10:28

 34. @30-Blocul trebuie încălzit oricum – sunt norme de fiabilitate a c-tiei si de catre cel bogat( bravo lui -daca a facut-o cinstit prin munca) si de catre cel sarac( nu ca mine,care am înghițit cerneala si am fost cuprins de „lenergie”) D-aia zic precum Moromete : nu fac ei PROSTIA asta,mai rea decât foncirea !

  Comentariu by I.S — 11 mai 2023 @ 10:43

 35. Mangalia nu mai poate accesa fonduri pentru cogenerare termică, deoarece a mai accesat o dată și a fost dată în judecată de către Min Dezvoltării, pentru penalitati de vreo 3.000.000 lri doar într-un proces. Pana nu platim toate datoriile la Min Dezvoltării, nu cred că Mangalia se califică la fonduri pentru cogenerare termică. Poate dacă este declarată oficial hoția și identificat hoțul, băgat în judecată, astfel ca municipiul Mangalia sa fie victima si nu autorul ilegalitatilor care au atras penalitatea.
  Si oricum, primarul Radu Cristian e pe lista neagră la guvernul PNL, cât și la guvernul PSD care vine la rotativă.

  Comentariu by Mentalistul — 11 mai 2023 @ 11:05

 36. Pt. #34
  https://www.foxbusiness.com/politics/texas-bill-would-slap-200-annual-fee-electric-car-drivers
  🙁

  Comentariu by nabuco — 11 mai 2023 @ 15:05

 37. @36-Și mai simplu : https://adevarul.ro/stiri-externe/europa/tara-europeana-in-care-sofatul-ar-putea-sa-devina-2265534.html

  Comentariu by I.S — 11 mai 2023 @ 15:47

 38. @36-Apropo de „gloanțe oarbe”-am citit azi in focuspres ca un puști de 7 ani a venit la scoala cu o armă cu luneta! Ori jurnalistul era orb si n-a văzut ca arma îl depășea ca inaltime,ori tac’su e orb,…ori noi toti,fiind la moda !

  Comentariu by I.S — 11 mai 2023 @ 16:13

 39. Voi mă băgați în balivernele de stiri internationale sau naționale, nimic important, și nu mai discut despre problemele reale locale, din viața noastră de zi cu zi.

  Comentariu by Mentalistul — 11 mai 2023 @ 16:45

 40. Insist cu căldura in sistem centralizat, deoarece daca nu aplicam o solutie sa avem gigacaloria ieftină, contează pentru viitorul nostru.

  《MAI MERITĂ?

  În luna Aprilie 2022, guvernul a dat lege că subvenția va fi compensată de statul român.

  Subvenția pentru căldură a fost eliminată de către primarul Radu Cristian și acoliții lui, în luna Iulie 2022.
  Locuitorii Mangaliei nu beneficiază de subvenția de la stat pentru producerea căldurii de către Goldterm, pentru că așa au vrut primarul și acoliții săi. Scopul? L-am mai povestit, acum nu e vorba despre acesta.

  Acum am să mă refer la reacția comunității. In luna Iulie 2022, am tot informat (la fel ca acum) despre ce au facut consilierii PNL și că veți plăti facturi exorbitante.
  A reacționat cineva? Nimeni.
  Era vară, nu a interesat pe cetățenii Mangaliei, nu au cerut socoteală ticăloșilor care iau cu japca din bugetul familiei, doar pentru că așa au vrut ei.

  Apoi a venit iarna. Au venit facturile exorbitante. Oamenii au început să se plângă de facturile mari.
  Am reușit o lovitură de maestru: am recreat momentul Iulie 2022, ca cetățenii Mangaliei (care se plângeau de facturile mari) să își exercite dreptul cetățenesc de a cere primarului ca locuitorii Mangaliei să beneficieze de subvenția de la stat. Statul a acordat acest ajutor ca să nu falimenteze familiile, sa nu falimenteze sistemele centralizate.
  Primarul si acoliții lui nu au acceptat ca locuitorii Mangaliei să beneficieze de acest ajutor și l-au eliminat. Ca să falimenteze familiile, ca să falimenteze sistemul centralizat.
  Drept dovadă, astăzi primăria promovează debransarea de la Goldterm. Ca să falimenteze.

  Am inițiat un proiect HCL pentru a fi introdusă subventia de la stat în prețul de facturare al gigacaloriei, am recreat în ianuarie 2023 momentul din iulie 2022, când s-a votat daca sa existe subventie sau nu. Dacă in iulie 2022 oamenii nu au reactionat pentru ca era vară si poate nu au crezut ce ii informam, in ianuarie 2023 deja aveau facturile exorbitante din Noiembrie și Decembrie, știau adevărul.
  Am dat ocazia să îsi ceară drepturile pierdute. Câți au avut curajul să ceară primarului să nu-i deposedeze de drepturile lor? Zero. Niciunul. Toți au tăcut, iar acum ies din iarnă cu datorii la Goldterm. Ori cu bugetul familiei falimentat.
  Iar primarul promovează debransarea, sa falimenteze Goldterm.

  A meritat ce am făcut? Toată zbaterea, toată lupta juridică să nu gasească motiv pentru a nu se convoca sedinta in care am cerut votarea subvenției, astfel ca populatia sa platească doar 385 lei/gcal?

  De ce nu au avut curaj cetățenii să vorbească? Mai ales cei care se plângeau de facturile exorbitante? De ce nu ne-au susținut? Nu pentru noi ne-am luptat, ci pentru ei.

  Astăzi atenționez la fel ca in Iulie 2022 ce înseamnă distrugerea sistemului centralizat. Ce inseamna pentru familii, în viitor. Complicii la această manevră vor face averi. Nu asta mă îngrijorează, ci faptul că in continuare vor falimenta bugetul familiei după doar doi ani de la altă falimentare.
  Dacă din ceea ce castiga familiile din Mangalia, jumătate se duce pe căldura din iarnă, fără a se implementa un sistem ecologic si ieftin de producere a căldurii, orașul sărăcește cu peste 1 miliard de lei, care nu se va mai regăsi in economia locală. In loc să luați jucării pentru copii, veți plăti Taxa de Mediu.

  Mulți oameni inteligenți mă întreabă de ce mă agit, de ce mă strădui pentru niște oameni care sunt inerți, cărora le este teamă să își ceară drepturile, care tac atunci când sunt batjocoriți, care acceptă aceste hoții.
  Iar eu răspund că am încredere în mangalioți, că se vor trezi deodată si se vor scutura de jugul ăsta. O vor face, pentru că mai jos de atât nu mai pot fi umiliți. Chiar dacă nu voi reuși, măcar am aprins lumina. Și am să o aprind zi de zi, până se vor vedea unii pe alții ca oameni, iar împreună se vor ridica și nu vor mai accepta să fie furați, vor refuza să mai fie batjocoriți etc.

  Încă mai am speranță pentru orașul meu natal.》

  Comentariu by Mentalistul — 11 mai 2023 @ 16:51

 41. https://www.replicaonline.ro/raport-berd-noi-scumpiri-la-energie-si-gaze-in-aceasta-toamna-si-iarna-556535

  Comentariu by nabuco — 16 mai 2023 @ 20:00

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress