Politica locală

5 mai 2023

Sebat Beghim se reprofilează și pe întreținerea cimitirelor din Mangalia

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 15:08

Sebat Beghim, un cunoscut om de afaceri din sudul litoralului, apropiat al fostului primar Iorguș și fost vicepreședinte al PDL Mangalia, a reușit să își adjudece un contract de la Primăria Mangalia. Mai exact, firma antreprenorului din domeniul turismului, fiind vorba despre Bia Mary SRL, se va ocupa de serviciul de întreținere a cimitirelor din municipiul Mangalia. Firma va încasa nu mai puțin de 50.000 de euro pentru serviciile prestate.

Cimitirele din municipiul Mangalia vor fi întreținute de firma fostului vicepreședinte al PDL Mangalia, Sebat Beghim. Autoritatea publică a lansat o procedură de achiziție directă, iar oferta societății Bia Mary SRL pare să fi fost cea mai atractivă, motiv pentru care a fost și aleasă. Contractul are o valoare de 267.837 de lei, fără TVA, aproximativ 54.000 de euro, și o durată de 8 luni. Cimitirele aflate în administrarea municipiului Mangalia, prin Direcția Gospodărire Urbană și Servicii de Utilități Publice, sunt: Cimitirul ,,Eternitatea” și Cimitirul ,,Sfânta Maria”.

Societatea Bia Mary SRL a fost înființată în anul 1994 și este deținută de Mariana și Sebat Beghim. Tot pe această firmă funcționează și Hotelul Iris de trei stele din Jupiter. În anul 2021, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 12.357.223 de lei, un profit net de 1.253.852 de lei, datorii de peste 4,3 milioane de lei și 54 de angajați. Sebat Beghim este administrator și al Hotelului Iris, Restaurant Antik, Café Efendi Neptun și al marketului Levent din Mangalia.

Sebat Benghim ridică noi spații de cazare în Saturn

Societatea Bia Mary SRL intenționează să construiască noi spații de cazare, în stațiunea Saturn. Firma, deținută de fostul vicepreședinte PDL Mangalia, Sebat Beghim, un apropiat al fostului primar Iorguș, a elaborat în acest sens un Plan Urbanistic de Detaliu în vederea construirii a 2 imobile cu regimul de înălțime P+1E cu piscină.

Scopul elaborării documentației este acela de a reglementa condițiile de construire ale parcelei pe care se dorește ridicarea unităților de cazare. Amplasamentul este localizat pe strada Greenport, numărul 15B, din stațiunea Saturn. Societatea a solicitat și obținut Certificatul de Urbanism cu numărul  170 din 9 martie 2021, emis de Primăria Mangalia. Terenul asupra căruia se intervine prin construirea imobilelor se află în proprietatea privată a beneficiarului.

Despre Beghim, de menţionat că este un apropiat al fostului primar din Mangalia, Zanfir Iorguş. De altfel, Sebat Beghim a fost şi vicepreşedinte al PDL. Reamintim că Sebat Beghim a intrat în atenția Primăriei Mangalia, în trecut, condusă de pesedistul Claudiu Tusac. Fostul pedelist a fost amendat cu suma de 1.000 de lei pentru chioșcurile ridicate lângă terasa sa din Neptun. Motivul sancțiunii: chioșcurile aveau 40 de metri de pătrați, şi nu 20 de metri, cât scria în autorizația de construire.

Andreea VREJOIU, Replica 05.05.2023

3 Comments

 1. https://www.lucianvisa.ro/wp-content/uploads/2015/08/maganu-sebat.jpg

  Comentariu by nabuco — 5 mai 2023 @ 16:19

 2. Off-topic:

  După ce a ajuns pe posturile TV naționale cu discursurile de tip nazist, primarul Mangaliei a facut o pauză în a face declarații cu ocazia premierii vârstnicilor.

  Dar îl mănâncă în cerul gurii și la ultima premiere a vârstnicilor la Casa de Cultură a revenit la stilul de propovaduitor pentru Martorii lui Iehova, l-am văzut ținând iar discursuri pe scenă, cu microfonul în mână, acompaniat de o muzică de film.

  Subiectele nazisto-bolșevice nu au dispărut, dar cel mai ticălos moment mi s-a părut acesta:
  O doamnă în etate s-a plâns de facturile mari la căldură. Primarul, senin, de parcă nu el a eliminat subventiile la căldură compensate din Schema de Ajutor de Stat, întreabă teatral:
  – Nu v-ați facut dosar pentru Ajutorul pentru Căldură? Înseamnă ca aveți probleme cu actele, ori că aveți 10 proprietăți …
  Și sfatuiește pe oameni să își facă dosare pentru Ajutorul pentru Căldură.

  Ce este Ajutorul pentru Căldură oferit din bugetul local? Care este valoarea lui?
  Din consumul X gcal, primaria plateste doar un procent n% din prima gcal. Daca există venituri de 1.000 de lei per membru de familie și familia consumă 3 gcal, ajutorul de 25% se aplica doar la 1 gcal, restul 2 gcal se platesc integral. Adica dintr-o factura de 2.550 de lei, Ajutorul pentru Caldura este 212 lei. Ramân de plată 2.338 lei. Mare ajutor a oferit primăria, ce sa zic… A marit prețul la gcal la 220%, dar oferă un ajutor pentru căldură de 10%-20% din factura finală.

  În comparatie, subventia propusă, cea compensată de stat, era 452 lei/gcal, ramanand ca abonatii Goldterm sa plateasca 385 de lei. La 3 gcal consumate, costul ar fi fost 1.155 de lei.
  Și acum comparați 2.338 de lei, cu ajutorul primariei inclus, si 1.155 de lei, dacă ar fi fost păstrată subvenția compensată de Guvernul României.

  Mai mult de atât, condițiile pentru a se obține Ajutorul pentru Căldură sunt facute în așa fel de către primarie, încât sunt prea puțini cei care se califică. Una din conditii este să fie angajați ambii soți. Mangalia mai are cca 6.000 de salariati, astfel ca maximum de familii în care ambii soți lucrează in Mangalia este de 3.000. Mai sunt 11.000 de familii care nu se califică. Peste acestea, mai sunt 6.000 de pensionari.

  Câte dosare a aprobat Primaria Mangalia pentru Ajutorul pentru Căldură în iarna 2022-2023? În total: 850 dosare.
  Din care peste 150 sunt dosare pentru persoane cu dizabilitati, deoarece avem peste 150 de asistenti personali, angajati de către primarie. Aceștia sunt angajați pentru a îngriji 150 persoane ci dizabilități, deci beneficiază de Ajutorul pentru Căldură.
  Au mai ramas 700 de dosare pentru familii si pensionari.
  Sunt 14.000 de familii in Mangalia, plus 6.000 de pensionari. Si sunt doar 700 de dosare aprobate. Nici macar 0,5% din populație.
  Adică din 1.000 de familii, doar 5 s-au calificat pentru Ajutorul pentru Căldură. Care de fapt îți reduce 10%-20% din factură, mărită de primar cu 122%. Alergi pentru un dosar o lună întreagă.
  Acestea fiind explicate, cum credeți că mi-a sunat întrebarea ticăloasă a primarului, către o pensionară care s-a plâns de factura mare la căldură?
  „- Nu v-ați făcut dosar pentru Ajutorul pentru Căldură? Înseamnă că aveți probleme cu actele, ori că aveți 10 proprietăți.”

  În condițiile în care doar 5 familii din 1.000 de familii s-au calificat pentru ajutorul de căldură, celelalte 995 de familii plătesc factura mai mare cu 122%, doar pentru că primarul v-a deposedat de dreptul de a primi subvenție de la stat.
  Cei de la case si cei de la bloc care și-au pus centrale pe gaz, primesc subventie pentru caldură de la stat in forma pretului subventionat la gaze. În loc să plateasca pretul pietii, de 0,68 lei/kWh, platesc pretul subventionat de 0,31 lei/ kWh. Pentru a nu face discriminare, statul a aprobat subventionarea pretului de productie al gigacaloriei in sistem centralizat (cum e Goldterm) din Schema de Ajutor de Stat. Dar primarul v-a anulat această subvenție de la stat, ca să platiți facturi cel puțin duble, față de cât trebuia să plătiți.

  „- Nu v-ați făcut dosar pentru Ajutorul pentru Căldură?”

  Vai, câtă ticăloșie!! Cât cinism! Câtă batjocură! Mai suportați? Mie mi-e scârbă de un astfel de om, care a fost în stare să îți fure bucata de pâine de la gură și apoi zice că te compătimește, pentru că ai rămas fără mâncare, dar păstrează bucata de pâine care era supraviețuirea ta.

  „- Nu v-ați făcut dosar pentru Ajutorul pentru Căldură?”

  Ajutorul pentru Căldură al Primariei este o minciună: este inaccesibil și reduce doar cu 10%-20% dintr-o factură care s-a mărit cu 122%.

  Vai, câtă ticăloșie!!

  Comentariu by Mentalistul — 5 mai 2023 @ 21:59

 3. Pentru banii ăștia Sebat spală si weceurile din primarie si wc. Anei,Adianei ,Elenei Mihaielei ,etc. ! La noi la cimitirul Ortodox nu a facut Sebat deloc curățenie ,am vazut la musulmani a facut de dorul lenii ! Probabil bani din contract sunt nota de plata la consumația pe care o fac divotatele din pri ?

  Comentariu by Florin — 11 mai 2023 @ 8:56

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress