Politica locală

1 mai 2023

Primăria Mangalia vrea să concesioneze un teren din Olimp, de peste 5.000 mp

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 15:35
 • Licitația se va desfășura la sediul instituției, în sala de consiliu, în data de 8 iunie 2023, de la ora 11:00
 • Imobilul constă într-un teren în suprafață de 5.847 de metri pătați, situat în Olimp, pe strada Trandafirilor nr. 30B
 • Data limită de depunere a ofertelor este 06.06.2023, ora 16.00

Municipiul Mangalia concesionează un teren în suprafaţă de 5.847 mp, situat în Olimp, str. Trandafirilor nr. 30B, jud. Constanţa, aparţinând domeniului public al municipiului, înscris în Cartea Funciară nr. 113168 Mangalia, având nr. cadastral 113168, în vederea edificării unei parcări, în conformitate cu H.C.L nr. 73/28.03.2023 şi O.U.G. nr. 57/03.07.2019, potrivit anunțului publicat în Monitorul Oficial cu nr.78 din data de 27 aprilie 2023.

Persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentaţiei de atribuire: pe suport de hârtie, prin cerere depusă la sediul instituţiei sau online prin cerere trimisă la adresa: secretariat@primaria.mangalia.ro.

Un exemplar din documentaţia de atribuirese poate obține de la Biroul Urmărire Contracte din cadrul autorităţii contractante Municipiul Mangalia, Şoseaua Constanţei nr. 13, judeţul Constanţa.

Costul şi condiţiile de plată pentru obţinerea acestui exemplar este de 200 lei care se achită în numerar la casieria instituţiei sau în contul RO78TREZ23321360250XXXXX (specificându-se obiectul licitaţiei), Trezoreria Mangalia, CIF 4515255.

Data limită de depunere a ofertelor este 06.06.2023, ora 16.00.

Ofertele se depun în municipiul Mangalia, Şoseaua Constanţei nr. 13, Biroul Registratură Informaţii Cetăţeni.

Ofertele se depun în exemplar original, în două plicuri sigilate, unul exterior şi unul interior.
Ședinţa publică de deschidere a ofertelor va avea loc în data de 08.06.2023, ora 11.00, la sediul Primăriei municipiului Mangalia, Şoseaua Constanţei nr. 13, sala de consiliu.

Lavinia SĂNDESCU – SICLITARU, Ziua de Constanța 01.05.2023

48 Comments

 1. Poate ne spune cineva cine va câștiga licitația.

  Comentariu by lucian visa — 1 mai 2023 @ 15:36

 2. Sunt în „silenzio stampa”.
  Sunt curios dacă ne spune cineva, un politician, un consilier local, un funcționar public, cineva… Iorguș, Tase, Foleanu, cineva care nu e din PNL. Sau nu vă bagă în seamă? Ori poate cineva din echipa majoritară PNL. Nici aceștia nu vă bagă în seamă? Poate viceprimarul sau primarul, știu că citesc aici zilnic, amândoi. Din toată politica Mangaliei, nu e nimeni să vă informeze? Ar fi trist.

  Comentariu by Mentalistul — 1 mai 2023 @ 20:03

 3. Păcat. Eu doar vroiam să-l felicit pe câștigător în avans.

  Comentariu by lucian visa — 2 mai 2023 @ 13:25

 4. O sa tranteasca in locas de cult: cultul personalitatii, cultul circuitului banilor in „natura”, etc.

  Comentariu by nabuco — 2 mai 2023 @ 13:39

 5. Pentru chef de mers la vot citiți cu răbdare aci : https://www.catavencii.ro/editorial/clasa-muncitoare-merge-in-paraclis/

  Comentariu by I.S — 2 mai 2023 @ 14:20

 6. https://www.cotidianul.ro/consensul-progresist-fabricat-si-fals/ ?

  Comentariu by nabuco — 2 mai 2023 @ 15:39

 7. Pt 3: Se scoate la licitatie pentru a se face o parcare. Concesiune pe 25 ani cu 93.177 lei redevența pe an.
  Asta inseamna cca 20.000 de euro. Îi ies maxim 250 de locuri, acești bani îi strânge dacă toată vara are fiecare loc ocupat. De unde deduc că este mai mult o nevoie de necesitate pentru autorizația de construire pentru un hotel sau pentru un bloc gigant aparthotel.

  În apropiere se construiește Sopra Neptun, nume care privine de la Sophia Radu, iar firma care construiește pe primarul Radu Cristian este a lui Adrian Crăciunescu.

  Gândind că primarul nu respectă legile pe care noi suntem obligați, nu cred că parcarea este pentru Sopra Neptun. Ori poate ii rezolvă si lui, dar bănuiesc că un alt dezvoltator a căzut la pace cu primarul și vor avea jumi-juma locurile de parcare. Pentru asta trebuie verificat cine altcineva a primit autorizație de construire în zonă str.Trandafirilor nr.30. Nu mă roade curiozitatea atât de mult încât să iau listele pe ultimul an la verificat.
  Nici nu contează cine este, important este că a găsit Sopra pe cine să-i rezolve cu parcarea, macar vreo 120 de locuri.

  Comentariu by Mentalistul — 2 mai 2023 @ 15:45

 8. https://www.sopraresidence.ro/neptun

  Comentariu by Mentalistul — 2 mai 2023 @ 15:47

 9. 9/10 off topic:
  https://www.replicaonline.ro/sultan-sulayem-din-dubai-baga-50-de-milioane-de-euro-in-portul-constanta-554993

  Comentariu by nabuco — 3 mai 2023 @ 11:54

 10. https://www.g4media.ro/deputatii-au-stabilit-ca-la-o-adresa-nu-pot-fi-inregistrate-cu-buletinul-mai-mult-de-10-persoane-cu-exceptia-familiei-extinse-schimbari-si-pentru-persoanele-care-locuiesc-la-alte-adrese-decat-cele-d.html
  S-a cam împuțit cu mutațiile. Din cauza asta primarul si-a adunat slugile în ședința aseară la PNL și le-a dat ordin să se apuce de campanie. Are de recuperat vreo 1500 de voturi din mutații.

  Comentariu by Anonim — 3 mai 2023 @ 15:01

 11. ine spunea ca nu se mai construieste pe faleza?? La tov Iorgus si finu.
  Eroare, lucrarea trebuie incheiata cit mai repede, pina a se „destepta” poporul roman (francez).

  Comentariu by pop — 3 mai 2023 @ 16:31

 12. Din câte remarc, Tudose e foarte bine cu Ciolacu, la rotativă prim ministru Ciolacu îl face pe Tudose ministru de nădejde.
  Tudose nu poate uita trădarea lui Stroe la puciul contra Dragnea.
  《Dacă taberele din PSD Constanţa nu se vor aşeza la aceeaşi masă şi nu vor găsi calea compromisului, de la Bucureşti se pune la cale aducerea unui preşedinte interimar la judeţ, imediat după „rotaţia” guvernamentală. Se vehiculează trei nume pentru funcţia de preşedinte interimar al PSD Constanţa, iar unul dintre ele este Mihai Tudose, fost ministru al Economiei şi fost premier, în prezent europarlamentar.
  „Având în vedere că la alegerile pentru municipiu şi judeţ a fost un eşec pentru PSD la Constanţa, cred că e nevoie de maturitate şi da, de schimbat ceva: o altă abordare”, crede europarlamentarul PSD. Sau, chiar de schimbat conducerea PSD Constanţa, a adăugat Mihai Tudose.》

  Practic, Ciolacu și Tudose au promis schimbarea lui Stroe după rotativă. Asta închide calea lui Radu către loc elegibil pe lista PSD pentru Camera Deputaților. Adică nu mai are loc la PSD. Și nici la PNL nu e iubit, de aceea e important să arate că stă bine, începe campania. O să vedem articole de presă cu proiectele minunatului primar etc. În ultima perioadă au apărut articole negative cu primarul din Mangalia, anticipând această schimbare în PSD și predicționând nevoia primarului de a arăta PNL-ului că încă mai are capital politic.
  Mișcarea a lui Radu de astăzi, de exemplu, este că s-a apucat să dea afară cu executor judecatoresc și cu jandarmi pe cei de la casele sociale. Metodele lui naziste au prins la publicul mangaliot de fiecare dată. Și dă bine în presă. Se aștepta să iasă scandal, să vină Ozzy cu presa, să ia apărarea oamenilor, dar Ozzy nu a venit.

  Opoziția, dacă mai există, ar trebui acum să contracareze. Dacă acum s-ar concentra toate forțele pe scandaluri cu hoții din primărie, pe mizeriile pe care le face primăria comercianților și poliția locală cum abuzează cu amenzile, daca ar mai ieși subiecte despre dosarele penale ale lui Radu, PNL l-ar ține pe lista neagră. L-ar considera toxic și s-ar dezice de el.

  Între timp, este schimbat Stroe, ceea ce înseamnă că se schimbă și organizația PSD Mangalia, cu o echipă condusă de cineva combativ, care nu se vinde lui Radu. USR nu va face alianță cu PNL, dar nici cu PSD.
  PSD va încerca alianță cu restul, AUR, PER, oricare dintre partidele existente, cu excepția USR.
  Astfel, Radu va candida de la PNL fără să aibă sprijinul PNL, cum l-a avut pe al lui Orban in 2020. Serviciile vor fi contra lui, masonii contra lui, va fi începutul sorții lui Mazăre. Dacă nu cumva, să fie dat exemplu, înainte de alegeri nu-l iau cu mascații.

  Poate fi un scenariu. Cel mai posibil după ultimele date și informații.

  Comentariu by Mentalistul — 3 mai 2023 @ 16:31

 13. Lexu’ la PSD, nu ti-a iesit in bobi ?

  Comentariu by nabuco — 3 mai 2023 @ 21:39

 14. Pt. #11
  https://www.cotidianul.ro/comisia-europeana-si-lista-neagra-a-coruptiei-din-intreaga-lume/
  😉

  Comentariu by nabuco — 3 mai 2023 @ 21:46

 15. Mentalistul mamaiu Omidu ce lle mai stii tu pe toate

  Comentariu by Anonim — 3 mai 2023 @ 23:20

 16. Fiecare cu Omidu lui.
  Putem să facem și concurs de predicții. Dar nu cu cine o nimerește, pentru că nu ajută la nimic să o nimerească, ci pentru imaginație, care scenariu este mai credibil.

  Comentariu by Mentalistul — 4 mai 2023 @ 0:35

 17. Mă înscriu și eu la concursul de dat in bobi si expun situația în care Omidu de la Cotroceni numeste un consilier personal prim ministru.”Colacu” psd-ist a fost ales la un congres organizat online si in urma „frisoanelor” interne din partid,ca urmare a pierderii centrului de miscare a banului,conform cu precedentul congres,o poate face din nou chiar înainte de alegeri.Pe de altă parte,nici „Colacu” nu vrea guvernarea stiind ce inseamna 2024.Asta va răsturna situația de sus pana jos.Tot psd,s-ar putea sa împingă în parlament,in situatia asta impotriva intereselor pnl,alegerea primarilor in doua tururi ! Na dracie,ce-o sa fie !!

  Comentariu by I.S — 4 mai 2023 @ 6:28

 18. Pt 17: Și totuși, nu e despre Mangalia.
  Dacă ar fi alegerile de primar în 2 tururi (nu va mai fi vreodată așa ceva), cu ce ar afecta alegerile din Mangalia?

  Comentariu by Mentalistul — 4 mai 2023 @ 13:21

 19. @18-Pentru ca acel 60% care nu votează…este imprevizibil !(E de studiat care ar fi structura lor)Iar întrebarea d-tale naște o alta: De ce PER nu poate face alianta cu USR(sau invers!)Acea structură poate scoate,de pildă: psd+ usr(asa ca pot rămâne de coada alți…”rezisti”!)

  Comentariu by I.S — 4 mai 2023 @ 13:54

 20. Cont@19-Iar daca s-ar face alegeri obligatorii,tota lumea stie ca pnl și psd sunt codasii alegerilor…SIC !

  Comentariu by I.S — 4 mai 2023 @ 14:00

 21. @18- Nu te obosi sa „elaborezi” un raspuns cu politichie de înaltă clasă,pe care noi tugulanii,in nimicnicia noastra,tot nu-l pricepem ! Un lucru simplu vedem si noi de la „Paris” încoace: auzim de la unii ca ceilalti sunt boi,iar de la ceilalti vorbesc de nebuni ! E clar ca structura CL trebuie menținută,iar voi sa adunati „dupa puteri”…firimiturile !

  Comentariu by I.S — 4 mai 2023 @ 14:35

 22. @18-Mai zici :”Cu ce ar afecta alegerile”? Dar mai înainte ai spus că Stroe s-ar putea sa nu mai fie din cauza de…Tudose.Cu asta pot fi de acord.Dar n-ar trebui să ne amintim că Stroe a spus nu de mult ca sunt primari din județ…pregătiți să schimbe directia ? Iata cum…

  Comentariu by I.S — 4 mai 2023 @ 15:10

 23. Pt. #21
  https://www.mediafax.ro/externe/proteste-in-centrul-parisului-dupa-decizia-consiliului-constitutional-privind-reforma-pensiilor-21798713

  Comentariu by nabuco — 4 mai 2023 @ 16:07

 24. @23-Bineinteles ca era vorba de alt Paris,însă dacă tot ati postatat asta,căutați in presa noastră unde se vorbește despre reforma lui Macron care a desființat prin acea lege 42 de scheme de pensii speciale ! Nu ! Nu cumva sa dam idei !!! De la 62 la 64 si se bat aia( occidentalii ăștia rai din UE) in strada.Numai atat se comentează! La noi-65- vai de capu nostru ! Ce sa mai zică amaratii aia de englezi care ies de multi ani la 66,si nu mai au mancare pe rafturi…asta ni se spune !

  Comentariu by I.S — 4 mai 2023 @ 16:35

 25. PER și USR pot face oricând alianță. La nivel nedeclarat, din bunele relații cu senator USR de Constanța, ori doar din faptul ca ne sustinem in opoziție, un fel de sprijin reciproc s-a creat.

  Dacă Stroe pică, e un factor important, Radu nu va mai fi susținut de nimeni. Oricum, până la alegeri Radu nu poate să anunte trecerea la PSD, se trezeste peste noapte ca pierde majoritatea din consiliu, pe consilierii PNL nu-i mai poate da afară, dar îi poate controla PNL Constanța contra lui. Să treacă la PSD cu 18 luni inainte de alegeri ar fi o prostie.
  Dar cica Stroe e schimbat după rotativă. Si atunci devine problemă pt Radu. Se schimba imediat si conducerea PSD Mangalia, parca vezi ca PSD mă va susține în alegeri.
  Și dacă ar fi pleca Radu la PSD, atunci rămâne PNL Mangalia de reorganizat.
  De-asta spun, până la alegerile locale se pot întâmpla multe. Problema este că nici PNL si nici PSD nu are vreunul un candidat contra lui Radu. Sa zicem că se schimbă Stroe și cel care îl schimbă vrea rezultate, să își întărească poziția. Pe lângă scorul pe national, de 30%, sa zicem că PSD va fi in cautare de candidat care să aducă un plus la scorul national. Daca isi gaseste un candidat care are propriile voturi de 15% macar. Asta inseamna ca adauga la scorul national PSD, se ajunge la un scor de minim 40% fără campanie. Dacă se face si campanie profesionistă, e prima șansă.
  Un PNL rămas fara Radu, va avea aceeași politică. Dacă Stroe îl voia pe Radu la PSD, pt ca Radu are 20% voturi ale lui, de primar. Problema in formula aceasta este ca Radu la PSD ar scade scorul pe PSD in Mangalia mai jos decat scorul pe național. Adică nu ar atinge 30%+20%=50%. Din ce pierde PSD cu Radu, poate fi mai putin decat voturile pe care le aduce Radu, per total PSD sa fie la 35%-40% cu Radu.
  Dar un Radu la PSD poate permite alianță PNL cu USR cu PER cu AUR si restul lumii. Adică restul de 60%, dacă reusesc sa puna un candidat comun in care oamenii să aibă încredere.

  Radu candidat la PNL, tine USR departe de PSD, nu vor putea face alianță. Dar nici cu PNL nu va face alianță USR. Presupunem un PSD schimbat, care vrea plecarea lui Radu. PER+AUR+PSD+restul lumii il bat pe Radu dacă reușesc să pună candidat comun, in care oamenii să aibă incredere.

  Totul se reduce la dacă există acel candidat puternic contra lui Radu, care să aibă propriile voturi măcar 15%, care să nu fie nici ale PSD, nici ale PNL.
  Căutați-l voi, eu nu-l mai caut.

  Comentariu by Mentalistul — 4 mai 2023 @ 17:17

 26. Eu pe „PFA&Co.”nu cred ca pot sa trec de 3% asa ca ma voi alia cu cine castiga.

  Comentariu by nabuco — 4 mai 2023 @ 19:54

 27. @26-Și daca o fi balotaj stim cine-i de vina ! Lipsea votul lui nabuco !

  Comentariu by I.S — 4 mai 2023 @ 20:18

 28. Pt. #27
  La baloraj vor lipsi voturile „&Co.” asa ca va puteti baza pe 1%.

  Comentariu by nabuco — 4 mai 2023 @ 20:22

 29. @28 Si 1% inseamna cate unu cat o sută?!

  Comentariu by I.S — 4 mai 2023 @ 20:31

 30. Cont la @29-Era unu mărunțel pe care-l chema Frumosu(De la ihr) de care făceam noi mișto,ca fiind mereu in comisiile ptr.alegeri,îl băgau ăștia in urna si ieșea de acolo cu voturile numărate si sortate ! Insa mai nou a intervenit chestia cu vizele de flotant,plus cu maxim 10 pe o adresa ! Asa ca daca nu tine „unu cat o suta”…merge si unu cat 10 ! Adica votează unu si va avea toata familia incercuita pe liste !

  Comentariu by I.S — 4 mai 2023 @ 20:54

 31. https://i.etsystatic.com/7434544/r/il/c8e1be/1704656973/il_fullxfull.1704656973_oy8n.jpg
  😉

  Comentariu by nabuco — 4 mai 2023 @ 21:27

 32. Într-o discuție între spectatori si jucători, spectatorii se vor da superiori jucătorului, că ei știu mai bine decât jucătorul, chiar daca acesta e campion.

  În realitate, cel care are realizările este jucătorul, nu spectatorul. Unii jucători joacă pentru spectatori, de aceea spectatorii au impresia că sunt superiori jucătorului. Dar sunt și jucători care joacă de plăcere, dau tot ce pot și caută să devină mai buni. Nu datorează nimic spectatorilor, nu trăiește vreo tragedie dacă nu câștigă campionatul, jocul în sine este o satisfacție. Conștiința este curată, pentru că dă totul sincer. Cei care joacă doar pentru spectatori sunt parșivii, care mint, care fură, care manipulează, fac totul pentru a menține o putere asupra spectatorului, cu falsa iluzie a spectatorului că este jucărorul lui, care îl ascultă si pe care se poate baza.
  De obicei, cel care joacă pentru plăcerea jocului, este cinstit cu sine și cu jocul, iar când este bun devine campionul, pe care toți spectatorii îl apreciază și știu la ce se așteaptă de la el, că face spectacol întotdeauna, pentru că s-a remarcat doar prin talent și realizări.

  Nu-mi trebuie să fiu „diplomat”, nu-mi trebuie să fiu serviabil față de niciun votant, nu cerșesc voturile. Sunt corect cu votantul, nu trebuie să mă rog de el, nu trebuie să se roage de mine, îi protejez interesul fără să mi-o ceară, îl ajut fără să se plângă, pentru că stau de veghe pentru el si il apăr când vor să îl fure, să își bată joc de drepturile lui. Eu fac ce știu să fac, iar cine mi-a acordat votul a făcut-o pentru că așa a hotărât.

  Îmi amintește de un banc. Pasagerii unui avion trebuie să hotărască cine să piloteze avionul. Primul candidat spune:
  – Sunt priceput în pilotaj, vă garantez că vă duc la destinație respectând legile internaționale ale aviației și vom ateriza în siguranță.
  Al doilea candidat îsi prezintă și el oferta:
  – Nu sunt priceput în pilotaj precum colegul meu, dar dacă mă alegeți pe mine pilot, toți pasagerii vor avea condiții de clasa I!
  Iar conform democrației, unde votul prostului se numără la fel ca votul înțeleptuluii, câștigător este cel care promite locuri la clasa I, dar nu știe să piloteze si există un mare risc să prăbușească avionul.

  Ca să își justifice alegerea masochistă, pasagerii care aleg clasa I fac mișto de primul pilot: „Bine că ești tu printre primii 3% dintre cei mai inteligenți oameni de pe planetă! Noua nu ne plac cei inteligenți, pentru ca sunt aroganți. Preferăm să călatorim la clasa I, chit că ne prăbușim!”.

  Comentariu by Mentalistul — 5 mai 2023 @ 10:49

 33. In accident de avion se poate muri si cand casti ochii după avioanele unora si nu vezi groapa pe unde calci !

  Comentariu by I.S — 5 mai 2023 @ 11:50

 34. Pt 33: Are vreo logică ce ai scris dumneata acolo?
  Când pilotezi ești obligat să te uiți după avioanele altora, să nu te lovească sau să nu te lovești de ele. Pilotul bun știe unde se află fiecare avion. Dacă știe de celelalte avioane, știe și de toate gropile.

  Asta e realitatea: Să fii priceput și inteligent nu este ceva rău.

  Comentariu by Mentalistul — 5 mai 2023 @ 12:01

 35. Ca să nu divagăm aiurea: Dumneata mă contrazici și zici că nu e bine ce zic eu? Eu zic că trebuie votați cei pricepuți, care te duc teafăr la destinație. Mă contrazici cu ceva la asta?
  Văd că ai inventat un ghinion: Priceput fiind în a pilota, să dai în gropi pentru că ai căscat ochii la alte avioane. Acest lucru – să dai în groapă pentru că ești căscat – e posibil doar dacă nu ești priceput. Dar noi suntem pricepuți, am stabilit de la bun început.

  Deci care este obiectul afirmației dumitale? Îmi contrazici pilda? Dai exemplu cu ceva imposibil, doar pentru a nu recunoaste logica pildei?
  Ce câștigi cu răspunsul acela? E corect răspunsul sau e o aiureală inchipuită, care nu poate fi posibilă? Un pilot priceput nu il poți numi nepriceput, pentru ca ideea de bază de la care am plecat este ca că e un pilot priceput.

  Comentariu by Mentalistul — 5 mai 2023 @ 12:53

 36. https://www.replicaonline.ro/sebat-beghim-se-reprofileaza-si-pe-intretinerea-cimitirelor-din-mangalia-555250
  Betelie pentru „3,1415-ticu”.

  Comentariu by nabuco — 5 mai 2023 @ 13:27

 37. @34-Se ce te complici? E un simplu banc : Cioban mort in accident de avion https://bancuri.romaniax.ro/bancuri/cioban-mort-in-accident-de-avion/

  Comentariu by I.S — 5 mai 2023 @ 13:40

 38. @34-Da recunosc ca bancul a fost ales în stil The muppets ! Ciobanul este sub 1%,însă trebuie sa recunosti si d-ta ca a face o glumă bună si la obiect este apanajul unuia cu peste 1% ! ( Ce sa facem-tindem si noi catre 3%,însă deocamdată tinem „mansa” …in mana !)

  Comentariu by I.S — 5 mai 2023 @ 14:00

 39. Pt. #35
  https://www.youtube.com/watch?v=zT70hbbceF8

  Comentariu by nabuco — 5 mai 2023 @ 14:04

 40. La cimitirul musulman de pe strada Oituz nr.109 nu poate obține contractul pentru întreținere, deoarece … nu există. La numărul cadastral respectiv figurează un teren agricol. Pe tata l-am înmormântat în cimitir, iar acum e pe câmp. Pentru că primarul a săvărșit un fals intelectual cu Regulamentul Cimitirelor Musulmane inducând în înșelăciune cetățenii musulmani, deoarece acest Regulament prevede:
  „Art.5 (1) Cimitirele Musulmane aflate în administrarea municipiului Mangalia. Prin Direcția Gospodărire Urbană si Servicii de Utilități Publice, sunt:
  – Cimitirul situat pe strada Demetrios Callatianul;
  – Cimitirul situat pe strada Oituz, nr.109.
  (2) Conform hotărârii Comitetului Geamiei sunt interzise înhumările în vimitirul situat pe strada Demetrios Callatianul.”
  [Nota mea: pentru că e plin.]

  Astfel, conform Regulamentului, un decedat musulman poate fi înhumat doar pe strada Oituz, nr.109. Regulamentul este o inducere in înșelaciune a musulmanilor, deoarece la adresa respectiva nu există un cimitir, nu există vreo Recepție, vreun numar de Autorizație Sanitară, vreun număr de Autorizație de Funcționare. Există un teren agricol si atât. Musulmanii, prin inducere la înselaciune a primariei prin HCL adoptat cu fals intelectual, defuncții musulmani sunt înmormântați pe un teren agricol, domeniu privat al municipiului Mangalia. Bineinteles, că orice construcție pe domeniul municipalitații are nevoie de HCL de aprobare, altfel este consteucție ilegală. Dar toți care au înmormântat acolo au savarsit faptele penale induși în înșelăciune de către primărie, care a și încasat taxe de concesiune pentru acele morminte.
  Primele mele întrebări sunt: în baza la ce legislație au incasat concesiuni pe un teren agricol si dacă acele construcții in domeniul privat al municipalității au primit aprobare prin HCL, așa cum prevede legea? Dreptul de folosință al terenului (care era dat din anul 2012 către Cultul Musulman Mangalia pentru 49 de ani) a fost retras cu o HCL îm 2019, in sensul că s-a abrogat dreptul de folosință pentru cimitir musulman si terenul s-a întors in domeniul privat ca teren agricol.

  Nu am avut timp, dar luni îmi fac timp să întreb un procuror: Eu cum fac? L-am înmormântat pe tata în cimitir și l-am găsit pe câmp. Îl las acolo pe câmp?” Acum sunt prejudiciat prin înșelaciune de către primărie, ca să plătesc o concesiune pentru un teren care nu are HCL ca să îl pot folosi eu sau oricine altcineva, nici primăria. Cum mă lasă primăria pe mine să construiesc mormânt pe acest teren, cu gărduleț în jurul mormântului, durbe etc.? Îmi ia taxă de concesiune pentru asta, pe un teren pe care Primăria nu are acordul HCL să îl concesioneze.

  E o problemă pe care o expun de 4 ani si nimeni din primărie sau din Consiliul Local nu vrea să ia în seamă. Drept pentru care, luni o să fac plângere penală. Să mi-l aducă pe tata înapoi în cimitir!

  Comentariu by Mentalistul — 5 mai 2023 @ 14:08

 41. Într-un cimitir, cei decedați, trebuie îngropați indiferent de religie. Nu trebuie să existe cimitire diferite. Au fost oameni și unii și ceilalți. Și sunt la fel de plânși indiferent de religie.

  Comentariu by lucian visa — 5 mai 2023 @ 15:22

 42. @39-Multumesc ! Extraordinar ! Recomand ptr. cei care n-au răbdare să urmărească de la min.59.Oare are timp,răbdare,smerenie destinatarul sa intre acolo.Si daca tot am intrat pe o trasa musulmană eu mai recomand si…Maktub !

  Comentariu by I.S — 5 mai 2023 @ 15:57

 43. Pt 41: Sunt rituri diferite, nu pot fi inmormantati de-a valma, indiferent de religie.
  La musulmani groapa se face in lateral. Nu se deshumeaza nici dupa 100 de ani, e interzis. Avem morminte in cimitirul vechi datand din sec 19.
  La Hagieni, la intrare, e un cimitir din sec. 13. Imediat dupa ce intri in sat, pe dreapta, este un cimitir din sec.15-17. Langa geamie sunt doua cimitire, din sec.17-18 si cel nou, care are morminte incepand cu sec.19 pana in prezent.

  Ideea este ca Regulamentul Cimitirelor Municipale este conceput pe ritul creștin, care are alte ritualuri. Ca să faci o administrare a cimitirului municipal, trebuie sa existe pe zone, in funcție de religii.

  Nu trebuie sa existe discriminare administrativă. Adică asa cum au facut la noile cimitire. A fost aprobat un cimitir municipal (ortodox) în continuare si vecin cu cel musulman. Cel musulman are 2,5 ha (dar ne-a fost abrogat dreptul de folosință pentru cimitir), iar cel creștin are 4,5 ha. Pentru cel musulman nu au fost in stare sa contribuie cu utilitati, sau să ne permită să construim utilitați, timp de 10 ani. Dar pentru cimitirul crestin s-a instalat trafo,s-au tras apă si canalizare. Cand s-a aprobat in CL, am solicitat sa se tragă si la cel musulman o țeavă de apă și un cablu electric, deoarece la noi se spală mortul si se imbalsameaza la cimitir, si ne plimbam cu mortul la cimitirul vechi, apoi incarcă-l să il transporti la cimitirul nou, cu tot cortegiul si participanții la înmormantare. Nu ne trebuie decat un bec si o teava cu apă. Au refuzat în cinsiliul local, s-au ridicat si au plecat, motivand ca actele pentru cimitirul crestin sunt deja gata si ar fi o intarziere de cateva zile sa se aprobe sa se traga utilitati si la cimitirul musulman. Cateva zile. Cimitirul musulman are o intarziere de 10 ani, prin refuzul primarului de a-si respecta angajamentul, că vom avea cimitir musulman, asa a primit votul musulmanilor in 2012.
  Mai mult că a refuzat sa ajute pentru a avea finalizat cimitirul musulman, a pacalit pe muftiu și a abrogat HCL de dare îm folosință gratuită a celor 2,5 ha pentru a infiinta cimitir musulman. Între timp, a mintit comunitatea musulmana ca acolo este cimitir si oamenii au înhumat morții. Nici nu poti deshuma, sa ii muti intr-un cimitir, deoarece nu ne lasă ritul musulman. Nici nu avem cimitir legal, fie al municipalitatii, fie al Cultului Musulman. Nesimțirea și ticaloșia celor care au fost impotriva unui cimitir musulman legal ne-a bagat intr-o situatie juridică care se complică cu fiecare decedat, cu fiecare zi de întarziere de a refuza să rezolvăm această problemă.

  Nu mai au nimic sfânt! Nici respect față de religii, nici respect față de morti, nici egalitate a cetatenilor in fata autoritatii publice, Dumnezeu va avea grijă de ei, așa cum ei din funcția publică au făcut rău oamenilor si morților lor.

  Comentariu by Mentalistul — 5 mai 2023 @ 16:54

 44. @43-Muftiatul a facut solicitări? Primarul si-a facut campanie p’acolo la aniversarea moscheii,parca in 2021

  Comentariu by I.S — 5 mai 2023 @ 17:36

 45. Stiu ca problema a mai fost dezbătută în presa.Iata : Muftiatul Cultului Musulman, acuzat că a abandonat zeci de cimitire şi moschei din Dobrogea

  20.09.2017 19:02:15

  AUTOR:

  Muftiatul Cultului Musulman a fost acuzat, miercuri, de mai mulţi membri ai comunităţii că nu are grijă de cimitire, peste 30 dintre acestea fiind abandonate, iar zece moschei sunt în paragină. Muftiul spune că, atât cimitirele respective, cât şi moscheile se află în localităţi în care nu mai există comunităţi musulmane.

  Comentariu by I.S — 5 mai 2023 @ 17:49

 46. O să vă povestesc cum stă treaba cu muftiul. Inventez și fac amendament pentru Agenda de Evenimente, se votează și se aprobă Ziua Geamiei Esmahan Sultan. Ideea mea a fost următoarea: călătorul și geograful Evlia Celebi a fost prin anul 1651 în Mangalia și povestește despre geamia Esmahan Sultan. Dacă un credincios nu putea să meargă în hadji (pelerinajul la oraşul sfânt Mecca), atunci ei îi spuneau: „Bre, ignorantule, du-te la Mangalia, care este Mecca pribegilor şi sărmanilor”.
  La Mangalia veneau în pelerinaj musulmanii din Dobrogea, chiar din tot Balcani. Obicei care a fost întrerupt pe timpul comuniștilor.
  Eu am dorit un eveniment religios la geamie și un eveniment laic in portul turistic, unde sa aiba loc spectacole și să fie servite preparate turcești si tătărești dobrogene. Am vrut să asez banchete si mese pentru 1.500 de persoane. Am fost la Muftiat si am vorbit cu muftiul să anunțe hogii șo sa organizeze, pentru că pun microbuze și autocare pentru transport. Astfel ca din toate localitatile cu musulmani sa vină in pelerinaj la Mangalia. Să fac la ceaune preparate cum sunt Ciorba Tătărească de Nuntă, Kus-Kus, Fasole Iahnie, Kawurma, Mancare de Vinete, Salate si să fie servite in serii de 1.500 de meseni, precum la masa de Iftar. Să filmăm cu echipe profesioniste, cu drone, să facem niște filme de prezentare care sa atragă și alți vizitatori în anii următori. Spectacole cu artisti renumiti, să atragă vizitatorii.

  Am vorbit cu hogii de la Geamia Esmahan Sultan că suport eu si cei alături de mine cheltuielile acestui eveniment. Iar pentru Cultul Musulman aloc 100.000 de lei, bani din plata mesei de către niște contribuabili, pe care îi donez cultului astfel încât să angajeze 3 persoane: 1 administrator 3.000 de lei pe lună si 2 muncitori 2.000 lei pe lună (atât era salariul minim), astfel incat pt 1 an cheltuiala pt salarii este 84.000 de lei. Restul să fie pentru unelte. Iar acești 3 angajati să intrețină cimitirul, sa faca gropile, să facă curățenie în curtea geamiei. Ne-am fi autogospodarit. Cu siguranta ar fi primit bacșiș la facut gropi, ori pt a face curatenie in curtea geamiei.

  Când a auzit Radu Cristian ce am de gând, a tinut mortiș să anuleze evenimentul, așa cum a anulat Kurultai. Atunci i-am spus că eu mă retrag din eveniment, să pună el stăpânire pe el, dar să nu ucidă evenimentul. Așa a pus stăpânire pe el, ne-a interzis pelerinajul. In primul an am reușit să facem spectacolele. Pe banii noștri, cei 50.000 de lei alocați i-a luat primarul. Ziua, dimineata, cand era evenimentul religios la geamie, vine cineva de la primărie si imi spune: „Parcă dvs vă ocupați de eveniment, am fost trimis sa vă dau plicul ăsta!” Intreb: „Cât e acolo?”. „10.000 se lei.”-îmi răspunde. Îl arăt pe primar si îi spun că primarul se ocupă se eveniment. Se scuză si se duce si dă primarului plicul cu bani. Acesta il bagă in buzunarul de la poept, se duce la muftiu, il ia de umăr si ii da plicul „Din partea mea pentru comunitatea musulmană.”
  Banii erau din cei alocați pentru eveniment. Șușotește cu muftiul, iar acesta se duce la microfon si incepe să facă politică, sa spună ca evenimentul nu a fost propus de mine, ca pe el primarul l-a invitat si el stie ca primarul organizeaza. L-au luar musulmanii la rost că 10 ani nu a catadicsit să vină la Mangalia, de cand un turc a reabilitat geamia, a plecat muftiul izgonit si huiduit de tătari.
  De atunci, s-a facut evenimentul in fiecare an, a devenit traditie, un eveniment pe care a pus stapanire primarul pentru campanie politică.

  Eu am vrut să generez un pelerinaj de zeci de mii de oameni pe an, sa atrag vizitatori turisti, care platesc biletul de intrare, astfel ca din bilrte să se plateasca acei angajati care sa tină curată curtea geamiei, sa intretina cimitirul musulman, sa ne permitem cele necesare pentru sarbatorile religioase.
  Am contribuit sa se faca si film documentar, „Esmahan, comoara de la Mangalia”. Astfel incat, geamia din Mangalia sa devina punct de atractie asa cum e Efesus in Turcia, ori manastirea nu stiu care din Iordania… așa cum se face turism. Tot in perioada aceea am sustinut locul acela cu baldachine, de baut ceai si cafea in curtea geamiei. Pe trotuarul lipit de geamie ar fi putut sa organizăm, elegant, un fel de tarabe de bazar cu obiecte și produse locale, cum se vindeau pe insula Ada-Kale.

  Aș fi reușit, hogii din judet deja vorbiseră cu enoriașii sa vină la Mangalia. Era a 3-a zi de Kurban Bayram, când se sacrifică vitele. Îmi era ușor să obtin ingredientele pentru 5.000 de portii. Vorbisem cu firmele de transport, negociasem preț bun. Vorbisem cu jandarmii, facusem un plan pentru siguranță publică, pentru ambulanțe, pentru toalete. Voiam să implic restaurantele din portul turistic.

  Totul s-a pierdut din cauza unui primar slab, din cauza muftiului corupt.
  Nu ați știut despre acestea. Eu mă stradui să fac multe, unele ies, altele nu. Dar nu ies din cauza oamenilor, din cauza ticaloșiei unora.
  Cum este festivalul internațional Kurultai. Este un festival unic, s-ar fi marit si mai mult daca aveam sprijinul primariei. Nici nu trebuie buget, trebuia doar să ne lase sa îl facem. Au fost participanti din 42 de țări. În 42 de țari presa a scris despre Mangalia. Este un eveniment care poate pune Mangalia pe harta Europei. Pentru că este ceva deosebit, care poate să evolueze foarte mult.
  Primarul s-a înjosit atât de mult, arătând ca nu a priceput nimic, declarand ca pe viitor primaria va organiza Kurultai singură. Nu a priceput nimic, la Kurultai nu e vorba doar de bani, iti participa daca participi si tu la ei, in țarile lor. Ca sa iti vina 42 de tari, trrbuie sa participi si tu in 42 de tari, sau sa iti trimiti reprezentanti. E vorba de campionate mondiale oficiale a unor sporturi din patrimoniul UNESCO. Eu va intreb sincer: Cine altcineva din Mangalia ar putea organiza așa ceva? Si să aiba participanti din atatea tari, sa faci trimiti invitatiile prin MAE (adica sa le aprobe), sa le obtii vizele, sa le platesti, sa organizezi si sa platesti transportul, bilete de avion rezervate cu cateva luni inainte, sa oferi cazarea, masa si transportul in România. Să te ocupi de jurnalistii din tarile lor, de delegatiile din guvernele acestor tari.
  Planuiesc, vorbesc, ma ocup de evenimente mari, care aduc plus valoare, iar cei care conduc Mangalia nu vor sa rezolve situatia cu cimitirul musulman, isi bat joc de 10% din locuitorii Mangaliei într-o formă de discriminare cum nu am întalnit în România. De aceea, am ales sa fac plangere la Parchet. Locuitorii Mangaliei nu au manifestat vreodată vreo formă de discriminare, suntem model de coabitare etnică si multuculturală. Ceea ce fac veneticii ăstia care au pus stapanire pe Mangalia este să ucidă acest model de coabitare armonioasă, cu manifestarile lor de naziști.
  Iar muftiul le-a fost complice. Iar astăzi blesteamă plicul cu 10.000 de lei.

  Comentariu by Mentalistul — 5 mai 2023 @ 19:49

 47. https://youtu.be/06OOzpNRV9I

  Comentariu by Mentalistul — 5 mai 2023 @ 20:07

 48. Pt. #40
  https://www.libertatea.ro/stiri/surse-primar-corbeanca-anton-valeriu-retinut-dna-mita-4534538

  Comentariu by nabuco — 6 mai 2023 @ 9:40

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress