Mangalia – politica locală

24 aprilie 2023

FB Semiran Abdurefi

Filed under: Sudul litoralului — lucian visa @ 15:11

55 Comments

 1. francezii pentruca sunt popor au iesit in sttrada pentru 2 ani in plus la varsta de pensionare.noi tacem, inghitim si comentam pe la colturi.juristele secretare, si restul analfabetilor functionali dar plasati politic tac si fac pe spatele nostru.
  app..oare peste cativa ani va aparea si ea la #metoo?????

  Comentariu by wow — 24 aprilie 2023 @ 15:30

 2. https://www.replicaonline.ro/bugetarii-trec-la-greva-dupa-ce-guvernul-a-decis-sa-inghete-salariile-si-angajarile-554126

  Comentariu by nabuco — 24 aprilie 2023 @ 20:12

 3. Doamna este manager al spitalului municipal mangalia de 5 ani, cred.
  In fiecare an, bugetul spitalului a avut nevoie de aprobare in consiliul local, in fiecare an aceste date au fost publice pe site.
  Dar deodata apare o postare tendentioasa pe facebook.
  UPS a inceput campania electorala – altfel, puteau sa mai treaca inca 10 ani fara nici o problema.
  A nu se intelege ca mi se pare firesc acel salariu.
  Nu, nu este nici normal, nici firesc, este o sfidare.
  Dar imi vine sa vomit cand vad astfel de postari dupa 5 ani de tacere.
  A fost concurs, nu am vazut pe nimeni sa tipe, nu am vazut nici o postare in care cei care tipa acum sa fi venit cu solutii, sa fi propus pe cineva si chiar sa-l invite pe acel cineva sa participe la concurs.
  Asta e ca la scandal – doi se omoara, cei care ar putea sa evite conflictul sau chiar sa il opreasca, filmeaza. Iar cand vine politia, arata cu degetul – astia s-au batut, astia s-au batut!
  Si nu – nu pot considera ca „mai bine ma tarziu decat niciodata”

  Comentariu by Aloo — 24 aprilie 2023 @ 20:49

 4. Pt. 3: Eu nu am văzut niciun salariu de la spital, in calitare de consilier local sa ip aprob sau altceva. Nu consiliul local aprobă salariile, ci ministerul sanătății.
  Nu mai da ochii peste cap ca o lăuză, este despre sistemul medical. Medicii ajung să câștige 20-30-40.000 de lei pe lună. Un șofer de ambulanță câștigă 10.000 lei/lună.
  Ce ai vrea să facă CL, să le micșoreze salariile? Păi se dau din bugetul local?
  Asta ar mai lipsi, să decidă CL actul medical. A decis primarul prin managerul pe care l-a uns, iata ce nenoricire a făcut!

  La ce salariu are doamna manager, merge in excursii prin Bulgaria cu mașina instituției. Aici e aroganța.

  Comentariu by Mentalistul — 25 aprilie 2023 @ 7:37

 5. Mor copiii pentru că nu există gardă la pediatrie. Face seara copilul un șoc, te duci la pediatrie si moare cu zilele așteptând ambulanța care să îl ducă la Constanța. Nu a protestat poporul, este în letargie socială.

  Nasc gravidele pe holul spitalului si in ambulanță, pentru că nu este garda la Maternitate. Nu au protestat mamicile, nu au protestat soții, toți sunt în letargie socială.

  Mor tineri cu zilele (mai multi, pentru că nu a fost doar un caz) din cauză de apendicită. Nu a protestat poporul, a înghitit și înghite, așa cum le îndură pe toate, apatic si inconștient.
  Cea mai mare coruptie din timpul pandemiei cu vaccinările a fost la Spitalul Mangalia. Nu a protestat nimeni.

  La toate nenorocirile astea generate de managementul spitalului nu a reacționat poporul, oricâte am dezvaluit.
  Cineva se asteaptă că vor fi proteste acum, pentru că managerul spitalului are salariul mare?

  Comentariu by Mentalistul — 25 aprilie 2023 @ 8:10

 6. Aloo, iar te-ai turat si te victimizezi ca o vaduva cu 4 barbati la poarta?
  In primul rand, fa ceva si incearca sa nu mai certi tu pe toata lumea, ia un tratament ceva.
  Vezi ca agresivitatea asta da spre ceva patologic, fara suparare.
  Cu mine vorbesti la alt nivel, pt ca nu fac parte din categoria celor care nu cunosc legislatia, asa cum te-am facut de ras si cand ziceai ca „un agnajat cu raportul de serviciu suspendat, vine la primarie si refuza sa semneze”, doar ca sa manipulezi.
  1. Pt toata lumea: Spitalul nu este in subordinea primarului, este in subordinea Consiliului Local!
  2. Din CL faci si tu parte, deci aveai ca atributiune impusa prin vot, sa verifici salariile.
  3. Bai manipulatorule, unde am zis eu ceva de salariile celorlalti angajati ai spitalului? Sa fie cat mai mari – nu despre ele era subiectul, ci despre salariul managerului, care are contract de management, fix cu CL.
  4. Salariul managerului este trecut in contractul de management, care se semneaza cu CL ( din care faci parte).
  5. In CA-ul spitalului sunt si consilieri locali, care aproba tot ce misca, orice decizie de investitii, buget, etc, inainte de a ajunge la CL.
  6. Nu am zis ca i-ai stabilit tu salariul, dar poti verifica, a fost public pe stie-ul spitalului de 5 ani. Nu e nimic nou sub soare, e doar campanie electorala.
  7. Imi vine sa vomit de manipularile tale si ale altora care scot gunoiul de sub pres in campanie, 5 ani tacand malc.
  8. Nu sunt de acord cu salariul ei, nici cu folosirea bunurilor institutiei in interes personal.
  9. Te rog sa nu te imbolnavesti de nervi – mangalia are nevoie in continuare de papusi. Altfel cu cine s-ar mai juca papusarii?

  Comentariu by Aloo — 25 aprilie 2023 @ 10:02

 7. https://www.replicaonline.ro/managerul-spitalului-mangalia-are-leafa-dubla-fata-de-seful-spitalului-judetean-constanta-554122

  Comentariu by nabuco — 25 aprilie 2023 @ 12:47

 8. Pt 6: Înainte să jignești ca un ticălos, verifică dacă ceea ce afirmi este adevărat. Plus că inventezi prostii si mi le atribui mie, in mod fals.
  1. Spitalul Mangalia nu este în subordinea Consiliului Local. Nici măcar pe hârtie.
  2. Nu există așa ceva, să aibă atribuție consilierul local pentru verificarea salariilor la spital.
  3. Cand zici de salariul managerului spitalului zici de ștatul de salarii al spitalului, se află pe același ștat cu medicii, cu asistentele. Iar CL nu aprobă si nu verifică salariile personalului medical.
  4. Nu semnează niciun CL contractul de management, pentru că nu CL angajează. E o prostie că Spitalul ar fi în subordinea CL.

  „MUNICIPIUL MANGALIA reprezentat prin Primar Radu Cristian pentru Spitalul Municipal Mangalia, anunță publicul interesat asupra …

  《Spitalul Municipal Mangalia este condus de un manager.
  În cadrul Spitalului Municipal Mangalia funcționează un Comitet Director format din managerul spitalului, directorul medical și directorul financiar- contabil
  Spitalul Municipal Mangalia dispune de o structură complexă de specialităţi medicale, avizata de Ministerul Sanatatii si aprobată prin Dispozitia Primarului Municipiului Mngalia nr. 693/09.06.2011, având un număr de 295 de paturi spitalizare continuă şi 20 paturi spitalizare de zi.》
  Deci se avizează de Ministerul Sănătății și de aprobă prin Dispoziția Primarului.

  5. Da, există consilieri locali in CA la spitalul municipal. Doar de la PNL. Care nu sunt în stare să spună adevărul, mint la fel de mult ca Radu Cristian si au fost dați in judecată pentru minciuni.
  6. Am lucruri mai importante decât de verificat statul de salarii al personalului medical.
  7. Cel mai mare inamic al cunoașterii nu este ignoranța, ci falsa cunoaștere.
  Arhimede desenase pe nisipul din curtea casei sale niște cercuri și gândea la problema de geometrie. Un legionar roman a dat năvală în curte și a călcat cercurile desenate de matematician, crezând că este o practică religioasă păgână. Acesta i s-a adresat indignat: „Noli turbare circulos meos”! (Nu-mi strica cercurile!), dar soldatul roman îl ucide.
  Astfel a murit Arhimede, pentru că un prost a fost greșit.

  După ultima testare a inteligenței, fac parte din primii 3% cei mai inteligenți oameni de pe planetă. Nu am nevoie de calificativele tale, oricum ești greșit cu lucrurile simple.

  Comentariu by Mentalistul — 25 aprilie 2023 @ 15:50

 9. Pt. #8

  „- Alinuta, ce intelegi tu prin „numar complex”? o intreaba profesorul de matematica.
  Alinuta sta un pic si cugeta, apoi raspunse, chicotind:
  – Tot tacamul?…”

  Ca tot te pricepi la matematica.

  Comentariu by nabuco — 25 aprilie 2023 @ 16:36

 10. @9-Ei dar daca Alinuta are „proporția divina”(numarul de aur)…ar fi „tot tacamul” !

  Comentariu by I.S — 25 aprilie 2023 @ 17:33

 11. În Europa, România se află pe ultimele locuri, cu un IQ mediu de 91. Reușim să îi depășim pe sârbi, albanezi, muntenegreni și suntem la egalitate cu macedonii. Campioni sunt finlandezii, cu un IQ mediu de 101, urmați de Estonia, Olanda și Elveția, toate cu IQ mediu 100. În lume, România ocupă locul 13 din 43.

  Comentariu by I.S — 25 aprilie 2023 @ 17:48

 12. Către:      Spitalul Municipal Mangalia

  Str. Carol Davila Nr.3, Mangalia

  office@spitalul-mangalia.ro

  În atenția: dnei Manager Dan Alina, Compartiment RUNOS

  Subsemnata Semiran Abdurefi, domiciliată în Mangalia, strada …. jud. Constanța, vă solicit ca în temeiul prevederilor Legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, să îmi comunicați detaliat informații referitoare la componenta salarială aplicabilă în cazul managerului spitalului, doamna Dan Alina.

  Concret, în spațiul public s-a vehiculat această informație, conform căreia salariul brut al doamnei manager este în cuantum de 42.736 lei/lună, aspect care în lumina discuțiilor curente legate de reduceri salariale, impozite și deficit excesiv de stat, naște anumite întrebări legitime.

  Drept urmare, vă rog să îmi comunicați pe adresa de mail indicată în prezenta solicitare, care este componenta salarială a venitului doamnei manager, în valoare de 42.736 lei, mai exact salariul de bază,  indemnizatiile, sporurile, precum si alte adaosuri ce compun această sumă, ce for a aprobat cuantumul salariului, precum și copia procesul-verbal al ședinței.

  Răspunsul poate fi trimis pe adresa de email:semiran.abdurefi@cjc.ro 

  Vă mulțumesc, 

  Consilier Județean USR,  

  Semiran Abdurefi 

  Telefon ….

  Rog atribuire număr de înregistrare. 

  Chill, sper sa primesc și răspunsul, ca să nu mai speculam doar de dragul de a chat-ului. Pun răspunsul aici. Răbdare. Mulțumesc

  Comentariu by Semiran — 26 aprilie 2023 @ 22:51

 13. https://www.cotidianul.ro/cum-vi-se-pare-propunerea-usr-pentru-salariile-la-stat/

  Comentariu by nabuco — 27 aprilie 2023 @ 16:11

 14. Ție cum ți se pare, Nabuco?

  Comentariu by Mentalistul — 27 aprilie 2023 @ 20:56

 15. Bugetul Local al Municipiului Mangalia a ajuns la 123.000.000 de euro. Din venituri locale: 86.000.000 de euro.

  Adică fiecare familie din Mangalia poate primi îndemnizație de 2.500 de lei, din bugetul local, iar acesta tot nu sărăcește. La fel ca la arabii cu petrol, primăria le dă bani degeaba.

  Totuși, venituri locale înseamnă că noi le plătim. Adică este invers, fiecare familie plătește și primește nimic la schimb, banii sunt devalizați de camarila lui Radu.

  Imaginați-vă că, în fiecare lună, fiecare familie din Mangalia plătește 2.500 de lei în buzunarul lui Radu. Iar el își construiește mastodonți imobiliari pentru copiii lui: „Sopra Saturn”, „Sopra Jupiter”, „Sopra Neptun”.
  De la Sop(hia) Ra(du) = Sopra
  Și cumpără hotelurile care se scot la vânzare. Mangalia l-a făcut cel mai bogat om din Dobrogea.

  Luna aceasta, fiecare familie din Mangalia am băgat 2.500 de lei în buzunarele lui Radu și camarila lui. Luna viitoare, vom băga alte 2.500 de lei.
  Suntem sclavii lor, în același timp batjocoriți și amenințați, să nu cumva să ne dorim o viață mai bună.

  Nu presupune să faceți nimic. Doar v-am adus la cunoștință.

  Comentariu by Mentalistul — 27 aprilie 2023 @ 20:58

 16. Pt. #14
  Nu este simplu sa-mi dau cu parerea, intrebat fiind de unul care face parte din primii 3% cei mai inteligenți oameni de pe planetă.

  Pt. #15
  „Proprietarul unei firme de constructii vorbeste cu primarul orasului:
  – Am la firma un Mercedes nou, de care nimeni nu se foloseste, ma gandeam sa vi-l fac cadou.
  – Nu, nici intr-un caz! Eu nu pot primi asa cadouri scumpe.
  – In cazul acesta, as putea sa vi-l vand cu 100 de euro.
  – Eeee… atunci as vrea sa cumpar doua.”

  Comentariu by nabuco — 27 aprilie 2023 @ 22:06

 17. Nabuco, să te ascunzi după o caterincă fără să răspunzi, este lipsă de cojones. Mai ales că este caterinca mea. Să iei caterinca mea de serioasă, apoi să o refolosești pe mine, arată că nu prea ai înțeles circulația acestei caterinci în natură.

  Am întrebat care este opinia ta la articolul respectiv, ca să înțeleg de ce îmi atragi atenția către un bou: pentru că ești de acord cu el ori pentru prostiile care îi trec unuia prin cap?

  Comentariu by Mentalistul — 28 aprilie 2023 @ 6:16

 18. Asta nu-i caterinca ! Asta-i „cartierinca” !(politica de cartier!)Cartierul trebuie sa fie si mai indignat decât era,pen’ca nu mai vede „cioara de pe gard”…cei 2500 de lei,care între noi fiind vorba putea fi si mai mare si care este la cheremul CL,fără de care PRIMARELE…s-ar fi plâns că nu e sprijinit de o majoritate ! Tugulanii votanți trebuie sa dea cu ura votul in urna ! El nu mai vede si nici nu trebuie sa mai vada sistemul care apara corupția și pe imbuibati ! El trebuie sa înjure pe cate un primar,însă cum necum trebuie sa meargă la vot sa închidă cercul vicios.Si apropo de imbuibati,noroc cu cei din UE,care văzând ce fel de „mamaliga” suntem noi a pus pe masa imbuibatilor 80 de miliarde,însă cu niste conditii(jaloane) care sunt mai ceva decât art.8 de la Timisoara ! Nu mai e nevoie de „mamaliga”…pen’ca va exploda ceaonul in fata celor care o „prepara” la noi !(A zis bine ala de la maghiari : „ne vom pune toata populatia in cap!)

  Comentariu by I.S — 28 aprilie 2023 @ 9:12

 19. CARTIERINCA : https://images.app.goo.gl/zyuFGTH1g2vpZLyS6

  Comentariu by I.S — 28 aprilie 2023 @ 9:41

 20. Un exemplu de cartierinca care imi vine acum in minte- apropo de „sistem”,este cand postezi pe contul personal de facebook un document din comisia de urbanism,care este preluat si aici pe blog,dupa care este retras si ni se spune ca asta a fost la „rugamintea unui procuror” !!!

  Comentariu by I.S — 28 aprilie 2023 @ 10:03

 21. Pt. #17
  Cum sa ajungi de la „3%*” printre cei „1%*” (*IQ, etc.):
  1. Fă pace cu trecutul tău pentru a nu îți nenoroci prezentul.
  2. Ceea ce alții cred despre tine nu este treaba ta.
  3. Timpul vindecă orice așa că nu te speria când suferi.
  4. Nimeni nu este motivul fericirii tale, tu ești propria ta fericire.
  5. Nu îți compara viața cu a nimănui. Nu poți să știi care este scopul vieții lor.
  6. Nu te stresa prea mult. Câteodată este bine dacă nu știi toate răspunsurile.

  Comentariu by nabuco — 28 aprilie 2023 @ 13:18

 22. @17-Adica esti îndemnat,cu respect si condescendenta : CARPE DIEM ! Nu ti se cere decât lucruri simple,printre care : respect si nu abordarea interlocutorilor de la înălțimea celor 3% catre vulgul celor 1% ! Ti-am recunoscut integritatea,de moment,după care ai gasit de cuviință să ne dai lectii cu „lupul” care aduna voturi de la partide !(Asta a fost si motivul postarii mele de la @19)Luptă pentru păstrarea locurilor din CL pe care ( Da!) le meriți!

  Comentariu by I.S — 28 aprilie 2023 @ 14:06

 23. Pt. #18
  Exegeza la caterinca:
  https://www.youtube.com/watch?v=vDgx1jFawlg

  Comentariu by nabuco — 30 aprilie 2023 @ 1:50

 24. @23- Termenul nu-mi aparține.Sunt altii mai inventivi :https://www.facebook.com/1701378046749220/posts/2627019117518437/?mibextid=rS40aB7S9Ucbxw6v

  Comentariu by I.S — 30 aprilie 2023 @ 7:06

 25. @23-E un dictionar „adaptabil” la ce se petrece p’aci : https://www.facebook.com/1701378046749220/posts/3211607552392921/?mibextid=rS40aB7S9Ucbxw6v

  Comentariu by I.S — 30 aprilie 2023 @ 7:12

 26. @23-Sunt acolo: „vloguit”din „lenergie”…da’ nu mai spun cui s-ar potrivi !

  Comentariu by I.S — 30 aprilie 2023 @ 7:28

 27. Bre, nene I.S., din moment ce mi s-a luat și nu mai am chef de nicio politică, eu pot să spun orice. Pot să fac mișto, pot să bat câmpii, pot să te cert, nimic nu mă oprește să fac ce am chef să fac.

  Oricum, la 3 comentatori pe aici nici nu am de cine să fac mișto.

  Mai e un an și nu se remarcă vreun candidat care să îl poată învinge pe Radu. Cât e orașul nostru de mare, nu găsim un om să se priceapă la administrație publică, ori să poată țină în frâu atâția angajați la primărie.
  Cum pe mine nu mă interesează atât de mult o campanie, încât să mai pierd bani cu ea, nu are cine să-l învingă pe Radu.
  Mă mut din oraș, atât cât mi-a rămas de trăit o să călătoresc prin lume.
  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0Fe9DNNByvvVnrUMCdbGgwkbsURrYXwCMjyJ1PKBMHPjErD6eCLFTSWYSY1tPEkmGl&id=100000485715789

  Comentariu by Mentalistul — 30 aprilie 2023 @ 7:46

 28. @27-Cu asta pot fi de acord ! Dar pentru ca mai e un an…pana departe si cum cunoaștem oportunismul clasei politice,fii convins că vor apare „catindati” ! Acum li se cere : stand by!

  Comentariu by I.S — 30 aprilie 2023 @ 7:55

 29. @27-In rest si pana atunci :CARPE DIEM !

  Comentariu by I.S — 30 aprilie 2023 @ 8:05

 30. Un an nu este de ajuns pentru un new entry. Îi trebuie notorietate, îi trebuie să îl cunoască lumea.
  Din punctul meu de vedere, alegerile sunt terminate.

  A rămas o singură șansă: să mă sucesc până atunci și să fac o campanie profesionistă. Momentan, consider că orașul nu merită.

  Comentariu by Mentalistul — 30 aprilie 2023 @ 8:15

 31. @27’Ar trebui să fii mulțumit că au rămas puțini postaci p’aci.Ar fi o explicație: nu-i mai „asmute” vecinu’nr1(care erau mai rai decat ăștia ai lui RC,ce folosesc cate un „i” in plus sau in minus).Însă pentru ca nu-i mai asmute, e clar si pentru ei ca prietenia între „vecini” este pentru ei o trădare de neiertat !

  Comentariu by I.S — 30 aprilie 2023 @ 8:28

 32. @27-Le @31 ti-am facut cea mai bună propunere de campanie…printre brazi verzi pe pereti !

  Comentariu by I.S — 30 aprilie 2023 @ 10:48

 33. Eu i-am dat chiar solutia (umila mea parere) sa faca invers la ceea ce am scris cu majuscule in:
  https://www.lucianvisa.ro/2023/04/26/convocatorul-sedintei-extraordinare-a-cl-mangalia-din-26-04-2023/#comment-786197

  Comentariu by nabuco — 30 aprilie 2023 @ 11:40

 34. @33-Cu „inima pe masa” nu tine la oportunistii din Mangalea.(aici sunt nevoit sa-i dau dreptate) Cei care sunt capabili de discernământ sunt „acriti” si numai merg la vot decât cu un șut în cur,eventual cu..o lege ! Aia cu lupul e buna ,dar daca o declari pe bloguri…e prostie !

  Comentariu by I.S — 30 aprilie 2023 @ 12:10

 35. @33-Mai are un slogan ales cel puțin „nefericit”(l-a pus pe contul personal de facebook) „Pot fi străzile poleite cu aur,daca cetatenii mor de foame” Si aici trebuie”lucrat”.Toată țara este un santier(Si la C-ta e varza) însă cei cu mintea pe umeri stiu ca asta nu-i in totalitate meritul alianței PSD-PNL ! Ei sunt in degringolada cu guvernarea pe alte motive care tin de 30 de ani !

  Comentariu by I.S — 30 aprilie 2023 @ 14:08

 36. Pt. #34, #35
  All inclusive, ca pachetul pentru vacanta, doar pentru cine intelege si nu pretinde ca stie deja:
  https://www.juridice.ro/essentials/2103/cugetari-despre-inteligenta-prostie-si-alte-chestiuni

  Comentariu by nabuco — 30 aprilie 2023 @ 14:18

 37. @36-Apropo de „imbecili” ,daca vor reuși să facă același lucru( bun,dealtfel) si in Dobrogea 1,ar fi „util” sa iasa Iorgus pe străzi și să spună:Votati Iorgus si Radu…prietenii stiu de ce !

  Comentariu by I.S — 30 aprilie 2023 @ 14:27

 38. Pt. #37
  Da, buna idee, pot sa inceapa chiar de maine:
  https://www.libertatea.ro/lifestyle/mesaje-de-1-mai-4527619#mesaje-amuzante-de-1-mai
  😉

  Comentariu by nabuco — 30 aprilie 2023 @ 14:40

 39. https://youtu.be/zSDj7bjAv2s

  Comentariu by Mentalistul — 30 aprilie 2023 @ 17:48

 40. @37-Ai văzut cum ne apreciază „sarcasmul”!(Eu asa cred ca-i apreciere !)

  Comentariu by I.S — 30 aprilie 2023 @ 18:43

 41. @37-De ce apar melcii după ploaie ? Apai si melcii astia… cand sa te apleci sa-i iei de jos ei „tusti” printre picioare… si te lasa mofluz !

  Comentariu by I.S — 30 aprilie 2023 @ 18:58

 42. @39-Ilove the old dudes, they still are my fav muppets !

  Comentariu by I.S — 30 aprilie 2023 @ 19:10

 43. Pt. #40
  https://www.lucianvisa.ro/2023/04/11/finalizarea-proiectului-etica-transparenta-si-integritate-in-primaria-municipiului-mangalia-miercuri-12-aprilie-la-clubul-nautic-callatis/#comment-786046
  oare colegii:
  https://www.kamarad.ro/lin2m/index.html
  sunt toti mai „desculti” decat 3%.

  Comentariu by nabuco — 30 aprilie 2023 @ 20:06

 44. @17
  Noi pleava, care facem parte din cei 3%, dar din capatul celalalt al indicelui de „suprematie”, vom avea si noi stampila.
  In viata mea nu as pune stampila pe un „bou”.
  Tu ai o problema si o sa ti-o zic direct:
  Esti doar un idiot vanitos, un psihopat, cu tendinte sociopate, lipsit de autocenzura, lipsit de control. Avand in vedere ca o caracteristica a multor lideri este fix tendinta psihopata, ai un atu.
  Dar un lider este foloseste inteligenta aia despre care faci vorbire – inteligent.
  Nu jigneste, stie sa asculte, nu are opinii universal valabile, etc. – pana isi vede obiectivul indeplinit, dupa care isi da arama pe fata.
  Nu ti face griji, nu vei fi niciodata primar. De aia nici RC nu se coboara la nivelul tau….altfel, daca ai fi reprezentat altceva decat o trompeta bolnava, ai fi fost luat in seama.
  Va aparea un candidat, asa cum a aparut si Murad, la momentul potrivit.
  Daca va fi suficient de intelept sa nu cada in jocurile trecutului cu „vecini” si „nebuni”.
  Atunci va avea sanse reale.
  Opinez ca Muraf castiga daca nu se alia cu voi, cu vecinu si cu nebunul.
  Aceste jocuri l-au dus din pozitia de om nou in pozitia de manglitor combinator.
  Mai bine cu unu imbracat bine, aratos, cu vorba putina si bun simt, dar manglitor, decat cu o alianta de oameni de afaceri cu interese similare cu asta de e primar, dar aliat cu un nebun si cu vecinu, care a vandut si ultimul metru de padure.
  Sa ne auzim cu bine.
  Umil, eu, din aia 3% de la coada.
  Pana or sa inteleaga toti ca tu nu faci decat sa ti vinzi participarea, iar in toata perioada asta interesul tau este acela de a face tot posibilul ca sa ai ce negocia, eu consider ca facand parte din cei 3% de la coada, nu cad in manipularea nebunului.

  Comentariu by Aloo — 30 aprilie 2023 @ 20:51

 45. A dat unu cu masina peste un fost politist Aloo(sic!)Buna ziua. Sunteti 112?
  – Da
  – Am sunat sa va spun ca acum sunteti 111.

  Comentariu by I.S — 30 aprilie 2023 @ 22:17

 46. Pt. #42
  https://www.cotidianul.ro/gluma-pe-seama-lui-biden-si-pensionarea-francezilor/

  Comentariu by nabuco — 30 aprilie 2023 @ 22:17

 47. @46 L-am văzut la gala(A apărut peYou) Tube) si mi-a placut mult.Cei de la cotidianul,tovarăși cu PER(sic!) îl apreciază taman cum suntem noi p’aci !(The muppets!)

  Comentariu by I.S — 30 aprilie 2023 @ 22:37

 48. Fiecare intelege ce doreste si raspunde asemenea.

  Nu persoana ma nemultumeste ci sistemul in care deliberat se angreneaza. De exemplu:
  https://www.news.com.au/finance/work/leaders/newspaper-denies-giving-questions-ahead-of-press-conference-after-joe-bidens-latest-cheat-sheet-gaffe/news-story/0ca8d7fc615fe0a8c6e73b437f818e32
  In rest, sa ramanem la „protagonistii” nostri.

  Comentariu by nabuco — 30 aprilie 2023 @ 23:18

 49. Ce simplu era dacă se tinea pe blog campania. Dar nu. De votat, votează tot cetățeanul.
  Istoria lui 2012 îmi spune așa: Când lupta se dădea în 3: Iorguș, Tusac și Radu, a castigat Iorguș vu 6.500 pe acolo. Radu 6.000 și Tusac vreo 5.000.
  Cand lupta s-a dat in 2: Iorguș și Radu, Radu a castigat cu 9.000 și ceva versus 6.500.

  În 2020, dacă păstram lupta în 3 și nu mă retrăgeam, posibil să nu mai câștige Radu. Pentru că m-am retras, multi, peste 2.000, au votat cu Radu ca să nu câștige un arab primăria.
  Un Murad nu ar fi obținut singur nici 2.000 de voturi. Din 6.000 de voturi, 3.000 au fost de la PER.

  Oricâtă ură și invidie au cei care se sperie că aș ajunge eu primar, tot un singur vot au fiecare. Majoritatea celor care votează, zecile de mii, nu intră pe blog, nu au ei problemele lui #44. Contează ce cred ei despre mine, contează dacă mă votează.

  Asta cu nu se coboară RC la nivelul meu este de o prosteală de-a lui Colgiu. RC nu vine la ședințele CL din cauza mea, pentru că îl fac mic și neputincios cu cunoștințele mele de administrație publică. Angelescu știe mai mult și are un IQ mai mare decât Radu, și tot clachează. Radu, dpdv al inteligenței, este la pământ. În afară că poate repeta la nesfârșit ce este învățat pe de rost, nu are altă abilitate. Știu foarte bine ce reprezint pentru RC și când mă vede îl ia cu transpirații reci.

  Dacă nu aș cunoaște bine poziția mea, lăsând modestia și fala deoparte, privind strict obiectiv, nu aș fi fost în stare să fac ce am făcut până acum. Nu e ușor să scoți 3 consilieri. USR, PMP și alții, care aveau sau au partid parlamentar, nu au reușit nici măcar 1 consilier.

  În anul 2016, Iorguș a candidat cu ALDE contra Radu Cristian, a reușit să scoată 3 consilieri ALDE. După 12 ani de primar, la a 5-a candidatură, după tot bagajul politic pe care îl are, a reușit 3 consilieri.
  Am reușit asta din prima candidatură, iar dacă nu mă retrăgeam, aveam consilieri mai mulți decât PSD. În cea mai proastă zi a mea, am scos 3 consilieri.

  Așa că nu poate nimeni să-mi spună că sunt de neluat în calcul, astăzi am o notorietate mai mare decât în 2020 și o experiență mai mare. Singura problemă e că mi s-a luat mie, o comunitate care are niciun gest când hoții fură din pachetele cadou de Paști și de Crăciun, adică nu reacționează când ticăloșii fură de la gura copiilor, acea comunitate își va obține libertatea doar cu forța, impusă, pentru că de la sine, acea comunitate nu mai este capabilă să își caute binele, este paralizată ßi inertă de teamă. Să impun libertatea cu forța nu știu să îl fac. Pot gândi planuri, programe, pot arăta calea, pot munci de dimineața până seara pentru a realiza lucruri care să nr schimbe viața, dar nu pot impune ceva cu forța. Locuitorii Mangaliei sunt într-o așa pasivitate, încât dacă CL mâine hotărăște să fie dinamitat orașul să fie uciși locuitorii lui, aceștia nu reacționează în niciun fel.

  Pe de o parte, știu exact poziția mea, nu găsești pe altcineva în Mangalia să fie măcar atât. Pe de altă parte, tocmai această impasibilitate a locuitorilor Mangaliei să ajute, deoarece nu mai e timp să fie acceptat altcineva; exact această impasibilitate face ca procesul de a accepta existența unei alternative la alternativă să nu se poată întâmpla până la alegeri.
  Asta, cu un alt Murad notoriu, a murit. Nu mai merge. Poa’ să vină și Țiriac să candideze, oamenii nu mai votează pe cineva din afara Mangaliei.

  Comentariu by Mentalistul — 1 mai 2023 @ 1:38

 50. @48-De la cotidianul : https://images.app.goo.gl/QMULnxTojdBVALkX7

  Comentariu by I.S — 1 mai 2023 @ 7:21

 51. Si acum traducerea: Dacă te prezinti bine vei lua de 10 ori mai mult ca salariu. USR face campanie mascată lui Radu s-a văzut cand l-a puis pe Paris candidat. La fel si Murad si Ozyy s a vazut cand l a dat afara pe Zamosteanu sa o puna pe Lary, progenitura unei acrituri cum bine spunea Zaharia Stancu. Nu aveți opozitie nu va mai obositi sau cum spunea Mussolini de Mangalia … cea mai bună opoziție este cea pe care o construiesti singur…

  Comentariu by Dan — 2 mai 2023 @ 20:27

 52. Pt 51: Pe Zamosteanu l-au judecat colegii, pentru trădare. Ducea la dușman tot ce vorbeam pe grup, toată strategia de campanie,
  Bineînțekes că știam și îl alimentam cu ce voiam eu să știe ceilalți.
  Așa că nu deschide subiectul Zamosteanu, caracterul unui om se vede cek mai bine in luptă. Iar cel care își trădează camarazii este mai rău decât criminalii.

  Dar de studiat ideea debitată: s-a văzut când l-am schimbat pe Zamosteanu… Făcând abstracție că l-au dat afară colegii, nu eu, care era ideea ta? Ce ar fi trebuit să se vadă când sprijinul politic l-a primit următorul supleant eligibil?
  Sunt tare curios care este logica. Suspectez că nu prea există o logică.

  Comentariu by Mentalistul — 2 mai 2023 @ 21:10

 53. Pt. #44
  O sa apara un candidat de la PNȚIS.

  Comentariu by nabuco — 2 mai 2023 @ 23:21

 54. „altul in mangalia mai bun ca tine nu exista” – exacr ce ziceam, vanitos si pierdut in lumea lui in care el e cel mai bun, cel mai frumos, cel mai destept.
  Pt sanatatea ta mintala, asta trebuie sa o zica ceilalti despre tine. E ok sa ai o stima de sine ridicata, dar ancorata in realitate.
  Ai pacalit oamenii o data, dar acum nu vor mai fi in „vrajeala ta”.
  Te-aj vandut si asta pierzi din vedere.
  Repet – nu vei fi in viata ta primar, iar echipa din care vei face parte nu va mai avea nici 2 consilieri, sa zici sarut mana daca mai pacalesti sificienti creduli pt 1 loc de consilier.
  Cei care te au votat au fost aia revoltati care inca cred in „luptatorul luminii, singur impotriva tuturor”. Naivi – dar i-ai dezamagit tare, ai sa fii surprins!
  Exact cum ai zis „m-am aliat cu Murad, iar oamenii l-au votat pe Radu” – deci, combinatie! Si nu, nu cei care te-ar fi votat pe tine l-au votat pe radu scarbiti de combinatiile dintre voi, ci fix cei care l-ar fi votat pe murad daca pastra linia de campanie curata.
  Dar asta a fost strategia care s-a stabilit la negocieri.
  Repet – PSD va da candidatul care va castiga primaria!

  Comentariu by Aloo — 6 mai 2023 @ 14:24

 55. Repet sau Reper ?
  https://www.cotidianul.ro/reper-se-ia-la-tranta-cu-aur-isi-face-de-cap/
  😉

  Comentariu by nabuco — 6 mai 2023 @ 17:46

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress