Mangalia – politica locală

18 aprilie 2023

S-a depus un proiect prin care se dorește simplificarea procedurilor administrative şi a celor de funcţionare

Filed under: Ştiri naţionale — lucian visa @ 11:09

Un proiect care are scopul de a clarifica şi optimiza legislaţia actuală, în sensul simplificării şi eficientizării procedurilor administrative şi a celor de funcţionare a operatorilor economici, a fost depus la Senat de senatorul USR Claudiu Mureşan, senatorul PNL Mihail Veştea şi senatorul PSD Dănuţ Cristescu.

„În aceste condiţii, în baza propunerii legislative, operatorul economic nu va mai avea în sarcină obligaţia reînnoirii anuale a acordului sau a autorizaţiei de funcţionare. Totodată, funcţionarii publici cu atribuţii în emiterea autorizaţiilor sau acordurilor de funcţionare vor fi degrevaţi de operaţiuni repetitive în fiecare an, iar pe cale de consecinţă, propunerea legislativă va contribui la debirocratizarea sistemului din administraţia publică locală, arată iniţiatorii, în expunerea de motive a proiectului.

Prin urmare, proiectul propune ca, în cazul apariţiei oricăror modificări în tipul de activitate desfăşurată pentru care a fost solicitat acordul de funcţionare sau în cazul expirării documentelor depuse la dosarul constituit în vederea eliberării acordului sau autorizaţiei de funcţionare, operatorul economic să aibă obligaţia de a obţine un nou acord de funcţionare, înainte cu 30 de zile caracteristice de la data începerii activităţii noi/modificate/expirării documentelor, în vederea desfăşurării activităţii. Orice modificare a condiţiilor iniţiale cu privire la acordurile sau autorizaţiile de funcţionare, va fi notificată instituţiilor emitente, persoanele juridice având obligaţia să solicite reînnoirea acordurilor sau autorizaţiilor de funcţionare în cauză, mai indică sursa citată.

În cazul în care conţiile pentru care a fost solicitată autorizarea rămân nemodificate, operatorul economic nu trebuie să întreprindă nicio acţiune până la apariţia eventualelor modificări în legătură cu condiţiile iniţiale.

„Operatorul economic are obligaţia de a depune, până la data de 31 ianuarie a fiecărui an, o declaraţie pe propia răspundere, din care să rezult că în tipul de activitate desfăşurată de către acesta nu au intervenit modificări faţă de momentul solicitării acordului sau autorizaţiei de funcţionare şi că toate documentele de la dosarul de solicitare a avizului de funcţionare sunt valabile la momentul depunerii declaraţiei”, conform expunerii de motive a proiectului de lege.

În acest sens, este propusă completarea art. 6 din ordonanţa Guvernului 99/2000 privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă, aprobată prin legea 650/2002, respectiv alin. (4) şi alin. (5).

Potrivit proiectului de lege, cele două alineate mai sus menţionate prevăd: „(4) Acordul de funcţionare este actul administrativ cu caracter individual, prin care sunt stabilite condiţiile de desfăşurare a activităţilor de comercializare a produselor şi serviciilor de piaţă, exclusiv unităţile de alimentaţie publică şi este emis de către primăria pe raza căreia operatorul economic urmează să îşi desfăşoare activitatea, pe o perioadă nedeterminată, atât timp cât condiţiile iniţiale prin care a fost solicitat acordul de funcţionare rămân nemodificate şi documentele care constituie dosarul de solicitare a acordului sau autorizaţiei de funcţionare sunt valabile. (5) Taxa de emitere sau reînnoire a acordului sau autorizaţiei de funcţionare este stabilită prin hotărârea Consiliului Local. De asemenea, la momentul depunerii declaraţiei, operatorul economic are obligaţia de a face dovada plăţii taxei pentru reînnoirea acordului sau autorizaţiei de funcţionare”.

Iniţiativa legislativă a fost depusă la Senat, prim for sesizat, decizională fiind Camera Deputaţilor, scrie news.ro, sursa citată de bugetul.ro.

Ana Maria LIPAN, Replica 18.04.2023

18 Comments

 1. Vă scriu ce acte sunt necesare pentru avizarea anuală, conform Regulamentului din Mangalia:
  – declaratia pe propria răspundere că nu s-a modificat ceva.
  – cerere – formular tip. Este de folos in instanta cand nu primesti raspuns in 30 zile.
  – Aviz Program de Functionare in original, pentru a fi stampilat
  – taxa

  Deci doar 4 documente.
  Diferă cu ceva din ce vor cu „proiectul legislativ”?

  Comentariu by Mentalistul — 18 aprilie 2023 @ 12:35

 2. https://fb.watch/j_eBCKLXuo/
  Primul minut.

  Comentariu by Mentalistul — 18 aprilie 2023 @ 13:41

 3. https://www.libertatea.ro/opinii/falsul-mit-ca-nu-mai-producem-nimic-in-tara-asta-si-promisiunile-nationalistilor-sunt-demontate-de-un-profesor-roman-la-ponderea-inaltei-tehnologii-exportate-suntem-peste-m-4510607

  Comentariu by nabuco — 18 aprilie 2023 @ 21:05

 4. Blocajul privind reautorizarea functionarii se manifesta in multe orase si municipii unde s-au implicat si prefecturile.Ca atare ,acest proiect este așteptat întru legalizare generala.Ca de obicei informarea la noi trebuie facuta intrebandu-l pe nenea Goagal.Altfel se intra in discutii sterile si politiz

  Comentariu by Anonim — 19 aprilie 2023 @ 6:55

 5. Cont@4-discutii sterile si politizate ! Tot prin informare individuala(tot de la nenea Goagal) ca’sa-i pe la noi aflam cum e cu bugetul si indatorarea pe n’spe ani.Recent s-a aprobat împrumuturi de la trezoreria statului pentru municipii,peste limita de indatorare de 30%,a sumei maxime de 2500 de mii lei,pentru cofinantarea lucrărilor cu fonduri europene.Asta pentru a lămuri cum e cu lucrările facute de primărie, altele decât cele din POIM cu RAJA.

  Comentariu by I.S — 19 aprilie 2023 @ 7:12

 6. Ultima rectificare de nuget, cu care s-au dus la 613.000.000 lei, din care 430.000.000 lei venituri proprii, conține, ascuns printre acele venituri aberant de mari adăugate, și un împrumut de 68.000.000 lei.
  Nu a vorbit nimeni despre împrumut când a fost prezentat proiectul, l-au votat la comandă.

  Comentariu by Mentalistul — 19 aprilie 2023 @ 7:17

 7. Dupa „Cititorii nostri sunt mai inteligenti decat ai lor”, s-a lansat si „Userii nostri sunt mai inteligenti decat ai lor”. În cazul asta nu se pune la bătaie orgoliul celui care face pe desteptul,ci interesul local la care trebuie sa participam cu toții,chiar si din opozitie,de unde vine :”Au votat la comanda” !

  Comentariu by I.S — 19 aprilie 2023 @ 8:58

 8. Pt. #7
  https://www.catavencii.ro/ce-nu-stiai-despre-orasul-tau-preferat-2/

  Comentariu by nabuco — 19 aprilie 2023 @ 10:03

 9. @8-Primii „catavenci” fură altii ! Ăștia pe care îi arăți d-ta au „furat” de la ei brandul cu tendinta politica de a rastalmaci si de a „intoarce” cititorii ! ( vezi p’acolo poeți ratați,revoluționari si bucătari la ferma personală! Mai stiu acum un alt bucătar cu retete politice !)

  Comentariu by I.S — 19 aprilie 2023 @ 10:24

 10. @8-off topic- urmăriți ce se intampla juridic cu situația de aici https://www.ziuaconstanta.ro/stiri/justitie/sesizare-fara-precedent-la-curtea-constitutionala-in-legatura-cu-faleza-marii-negre-si-terenurile-din-constanta-in-ce-stadiu-se-afla-dosarul-811861.html pentru ca va avea legatura si cu „pretenul” nostru din Mangalea !

  Comentariu by I.S — 19 aprilie 2023 @ 11:57

 11. Pt. #10
  https://youtu.be/Lvz8swh9AdE?t=78

  Comentariu by nabuco — 19 aprilie 2023 @ 12:52

 12. @11-Eu nu astept de acolo o decizie corecta constituțională-plaja prop.statului vs prop. privată.Pe mine m-a frapat ipocrizia celor de la Apele române ABDL care acum solicita(la ordin politic) repararea constituțională pentru ceva la care ei au primit șpagă,mita.(sunt cunoscuți pentru asta.Si pentru ca am amintit de pretenul din Mangalea,nu e vorba numai de faleza d’aci.”Soldatul credincios”-Lipoveanu (unpr-gen.Oprea care i-a dat si masterat MAPN prietenului nostru) a fost împroprietărit cu teren pe plaja la Jupiter ,unde sub oblăduirea celor de la Ape( care bineinteles au luat mita) si-a trântit hotel,culmea si peste o sonda de apa termominerala,care este in grija lor(si aia fiind prop.de stat) D’aia spun ca este curios daca se creează acest precedent juridic care va duce si la Corsa!

  Comentariu by I.S — 19 aprilie 2023 @ 14:29

 13. https://www.hotnews.ro/stiri-educatie-23415411-emil-constantinescu-platit-secretar-stat-institutul-levantului-vlad-alexandrescu-este-impotriva-oricarei-etici-cercetarii-prin-faptul-nu-niciun-fel-validare-asemeni-cercetatorilor.htm
  &
  https://institutlevant.ro/expozitii/expozitia-traditie-si-identitate-comunitatea-musulmana-din-dobrogea-donatie-emil-constantinescu/

  Comentariu by nabuco — 19 aprilie 2023 @ 14:50

 14. @11i-ar la pescarie Olimp,unde si-a tras hotel restaurant un fost ministru,cei de la Ape,pe cheltuiala statului,i-a construit si un dig de protectie,ca era sa i se darame investiția omului !

  Comentariu by I.S — 19 aprilie 2023 @ 14:52

 15. … Apele armâne

  Comentariu by nabuco — 19 aprilie 2023 @ 15:03

 16. Ăla era prim ministru

  Comentariu by Dan — 20 aprilie 2023 @ 0:01

 17. Un singur lucru nu înțeleg cum vine cu legea asta .. șpaga cum o mai dăm ? Desigur o să vină locala, anaful, dsp ul lui Semiran, economicul, jandarmeria, e.t.c. dar la ăia care dau autorizația nimica ?

  Comentariu by Alin — 20 aprilie 2023 @ 0:03

 18. Pt. #17
  https://www.libertatea.ro/stiri/proprietarul-unui-bar-din-insula-grecesca-mykonos-a-fost-amendat-cu-33-de-milioane-de-euro-de-ce-a-fost-sanctionat-4522153

  Comentariu by nabuco — 23 aprilie 2023 @ 11:07

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress