Mangalia – politica locală

13 aprilie 2023

Consilier local din Mangalia, găsit incompatibil de ANI!

Filed under: Consiliul Local — lucian visa @ 14:21

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate, conflictul de interese de natură administrativă sau a sesizat organele de urmărire penală, în cazul a 14 aleși locali. Printre ei se află Stan Linica, consilier local în cadrul Consiliului Local Mangalia.

În calitate de consilier local a participat la deliberarea și adoptarea unor Hotărâri ale C.L. prin care au fost alocate sume de bani din bugetul local către o asociaţie de utilitate publică. Printre membrii fondatori ai acestei Asociații se află și o organizație al cărei președinte este persoana evaluată, precum și o societate la care soțul și fiul acesteia, dețin calitatea de unic asociat și administrator. Prin adoptarea acestor Hotărâri ale C.L. s-a creat un avantaj patrimonial pentru aceste două entități.

Persoana evaluată a încălcat astfel prevederile art. 70 din Legea nr. 161/2003, coroborate cu prevederile art. 228, alin.(1), lit. a), b) și f) din O.U.G. nr. 57/2019.

Andreea VREJOIU, Replica 13.04.2023

75 Comments

 1. https://youtu.be/btbeum2U_BM?t=114
  🙂
  Oricum si comentatiile din Replica par elocvente.
  😉

  Comentariu by nabuco — 14 aprilie 2023 @ 18:02

 2. @1-banc radio șanț: Un puști pe strada interpelează pe cineva Mamaie tu ai fost curvă? – Mai obraznicule,mai nesimțitule,pe cine faci tu mamaie ?

  Comentariu by I.S — 14 aprilie 2023 @ 18:39

 3. https://fb.watch/jVgTt9ilXc/

  Toți consilierii care au votat regulamentul ăla ticălos pentru comert merită să li se ia la puricat toate averile!
  Iar șpăgarii din primarie, care interzic locuitorilor Mangaliei să își câstige pâine, să ajungă la pușcărie!
  Ia, mah, si mănâncă! Dar nu lua de la gura altora!

  Comentariu by Mentalistul — 14 aprilie 2023 @ 19:22

 4. https://www.ziuaconstanta.ro/stiri/revista-presei-locale/replica-descurcareata-linica-stan-de-la-dosare-volatilizate-la-afaceri-de-succes-asociatia-familiala-stan-iorgus-scarlat-sfideaza-criza-profit-de-55-de-miliarde-in-2009-300057.html

  Comentariu by nabuco — 14 aprilie 2023 @ 22:15

 5. Conform legii, unitatile de alimentație publică din stațiuni (restaurante, cofetării, gelaterii, baruri, cafenele, prestatorii de servicii de agrement etc.), precum și unitățile de cazare, se autorizează de către Ministerul Turismului. Deoarece sunt în stațiune și deservesc turiști români de pe tlot cuprinsul țării, precum și turiști străini, Guvernul României reglementează și autorizează, pentru a se menține controlul asupra calității serviciilor.

  De 10 ani, Primăria Mangalia are probleme de înțelegere a legilor din România.
  Pe motiv că Mangalia este și stațiune, primarul trimite comerciantul de alimentație publică la Ministerul Turismului pentru a-și obține clasificarea. Legal, dacă solicită la primărie pentru activitate permanentă, deservește localitatea, îi trebuie autorizație de funcționare doar de la primărie; solicitarea pentru activitate sezonieră înseamnă unitate de primire turiști, deci trebuie avizat/autorizat de către ANT.
  Clasificarea este dovada că a fost autorizat de Ministerul Turismului. Majoritatea celor care deschid un restaurant, sau o cofetărie, sunt trimiși la Ministerul Turismului, doar cei care au buzunar la spate primesc autorizația de funcționare de la primărie, repede și fără clasificare ANT.

  Abuzul celui din primărie care a hotărât ca toți solicitanții să obțină avizul ANT, s-a întors împotriva lui: cine este autorizat de Guvern, nu mai trebuie să fie autorizat de Primărie. (Logic!)
  Adică acolo unde primarul voia să le facă rău, au scăpat de primărie.

  Poliția Locală a amendat locații care au obținut autorizarea/avizul ANT, pe motiv că … functionează fără autorizație de funcționare. Exemplu Trușcă Grill. Până și instanța a hotărât că Trușcă Grill este în legalitate, dar Poliția Locală a continuat să amendeze abuziv.
  A primit Trușcă Grill amenzi la fiecare 2-3 zile.

  Poliția Locală nu mai este instituție de când a desființat-o primarul, este o direcție din primărie, adică a devenit aparatul de specialitate al primarului. În acest aparat al primarului, doar 3 persoane au atribuții pentru a solicita unitătilor economice să prezinte autorizația de funcționare.

  La Trușcă Grill au fost trimiși toți polițiștii locali „să controleze” de autorizație, nu au luat în seamă autorizația de la Guvern, i-au dat amendă pentru că nu are o autorizație pe care nu trebuia să o aibă. A fost amendat abuziv de fiecare angajat din Direcția Poliției Locale a Primăriei Mangalia, la ordinul șefului.
  Domnul Trușcă a declarat că i s-au cerut șpagă 25.000 de euro ca să i se elibereze o autorizație de funcționare de la Primărie. Pentru că a refuzat, șeful Direcției Poliția Locală a pornit acea hărțuire cu amenzi la fiecare 2-3 zile.

  Directorul Direcției Poliția Locală din Primăria Mangalia, Zanfir Laurențiu, a lucrat coleg cu primarul Radu Cristian când erau amândoi la Garda Financiară. Zanfir Laurențiu a fost condamnat la 1 an și 7 luni închisoare pentru șantaj. În alt dosar, alt caz, a fost condamnat la 1 an și 6 luni închisoare pentru corupție.

  Radu Cristian a angajat la Poliția Locală a Primăriei Mangalia un șantajist dovedit.

  Toți cei care au obținut anul trecut avizul ANT (Ministerul Turismului), dar au primit amendă de la Poliția Locală pe motiv că nu au autorizație de funcționare de la Primărie, să facă plângere pentru abuz în serviciu și șantaj, deoarece erau autorizați de către Guvernul României ca să funcționeze în stațiunea Mangalia, sau în Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter, Neptun, Olimp.

  Comentariu by Mentalistul — 14 aprilie 2023 @ 23:14

 6. https://edirect.e-guvernare.ro/Admin/Proceduri/ProceduraVizualizare.aspx?IdInregistrare=25063

  Comentariu by nabuco — 15 aprilie 2023 @ 10:34

 7. https://fb.watch/jWdTct0MEl/

  Comentariu by Mentalistul — 15 aprilie 2023 @ 12:47

 8. https://youtu.be/epSCNBqoF3I?t=1000s
  De unde am pus semnul, pentru 330 secunde cred ca merita ascultat si pe acest blog.

  Un Paste Fericit !

  Comentariu by nabuco — 15 aprilie 2023 @ 13:12

 9. Am mai spus si alta data . De mincinosi lumea este satula ! Daca ar fi vreun abuz, n-are legatura cu lenesii de la Politia locala ! Are legatura cu cei care au votat HCL respectiva ! Aia ( lenesii de la locala) n-au nicio legatura cu abuzul ! Nu mai mințiți dle. Mentalist !

  Comentariu by M.ozzy — 16 aprilie 2023 @ 13:43

 10. Pt 9: De fiecare dată am dovedit că raționamentele mele sunt corecte.
  Dacă ți-ai asuma comentariile cu nume și prenume nu ai mai arunca cu pietre în mine pe motive de prostii debitate de mintea ta. Dacă ar ști concetățenii identitatea ta, ți-ar fi rușine să mai ieși din casă.

  HCL respectivă conține prevederi care contravin legislației în vigoare, dar și poliția locală face abuzuri, iar aceste lucruri sunt deosebite,sunt si/sau complementare, nu se exclud una pe alta.

  Adică un comerciant poate fi amendat pentru incalcarea unei prevederi abuzive în Regulament. E de vină Regulamentul.
  Dar poate fi amendat și abuziv pentru că agentul constatator a visat el că s-a încalcat Regulamentul, fără să fi fost încălcat.

  Și mai avem o situație, în care legea în vigoare și HCL conțin preveferi contrare. Cum e cazul nostru.

  In situația despre care am povestit, există o prevedere in HCL-Regulament pentru Comert că un Restaurant se autorizează de către primărie.
  Și mai avem o Ordonanță de Guvern care prevede că un Restaurant situat în stațiune turistică se autorizează la Ministerul Turismului.
  Astfel că în Mangalia avem restaurante care deservesc localitatea și sunt autorizate de primărie, iar cele din stațiuni sunt autorizate de min. turismului. Cum si Mangalia este stațiune, este optiunea comerciantului ce fel de activitate comercială vrea să facă. Cu siguranță, cine are Clasificare de la Min. Turismului nu poate fi amendat, pentru că funcționează după lege.
  O HCL nu poate anula prevederile unei legi organice sau a unei hotărâri de guvern. Dacă Primăria constată o abatere, nu poate anula o autorizație emisă de o altă instituție cu regim de putere publică, doar îi poate face o sesizare acelei instituții.

  Este similar cu a amenda sălile cu jocuri de noroc pentru că funcționează fără autorizație de la primărie.

  Ceea ce spui dumneata este valabil în situația în care o sală de jocuri din stațiuni a fost amemdată pentru că în Regulament scrie că nu au voie să funcționeze în stațiuni. Chiar si in această situație amendarea este un abuz; poliția locală trebuie să facă un memoriu Consiliului Local în care prezintă situația și să ceară modificarea HCL pentru a fi eliminate prevederile abuzive.
  Legea permite unei săli de jocuri de noroc să funcționeze în stațiunile turistice, iar o HCL conține prevederi contrare. Aplici legea, bineînțeles.

  La fel, legea prevede că un Restaurant funcționează în stațiune turistică doar cu aviz clasificare de la ministerul turismului, în calitate de polițist local respecți legea, care are putere peste o HCL care conține prevederi contrare. De asemenea, faci memoriu către Consiliul Local și prezinți situația, soliciți modificarea sau abrogarea HCL.

  Dar, sub nicio formă, nu încalci legea dintr-o functie de agent constatator. Care este pericolul social? Dacă funcționează fără autorizație de la primarie,fapta fiind încălcarea unei HCL, este mai grav decat să îi interzici un drept constitutional, încălcând o lege? Nu! Nu este. Din contră, fapta gravă este comisă de polițistul local.

  Noi doi, avem următoarea situație:
  Eu fac niște afirmații, discutând despre un subiect important, de-ale primăriei.
  Tu vii si pretinzi că aș minți eu (discutăm, iar dacă aș greși – e doar o dezbatere pe temă), dar îți jusfici atacul asupra mea cu raționamente greșite. Adică prost. Repeți, o faci cu fiecare ocazie, dar se dovedește că nu ai capacitatea de înțelegere a ceea ce se discută, ești limitat de propria neputință cognitivă.

  Acestea fiind spuse, ia de judecă singur dacă poliția locală a făcut un abuz sau nu.

  Comentariu by Mentalistul — 16 aprilie 2023 @ 18:45

 11. Politia locala este aparat de specialitate aflat in directa subordonare a primarului. Ea lucreaza pentru primarie si poate da amenzi conform unei HCL. Daca HCL trece de avizul prefectului si e considerată legala, politia locala poate trece la constatare si aplicare sanctiuni printr-un agent constatator desemnat direct de catre primar. Si aproape toti politistii locali au aceste desemnari. Daca politistul respectiv nu-si indeplineste atributiile, sau comenzile date la ordin, ce crezi ca se intampla ? Vezi cazul Ionita, Vladescu, Vucea, Angelescu. La cine sa se planga cand e in pericol sa zboare si are un salariu bun ? N-ai vorbit cu Vucea ? Nu te-ai lamurit ?

  Comentariu by Anonim — 16 aprilie 2023 @ 20:51

 12. https://www.replicaonline.ro/danut-pop-per-declaratiile-lui-iohannis-despre-amanarea-alegerilor-locale-arata-ca-nu-stie-legislatia-553042

  Comentariu by nabuco — 16 aprilie 2023 @ 20:58

 13. În primul rând prefectul nu dă aviz pe HCL. I-ar trebui o armată de angajați și tot nu ar putea sa fie perfecțiunea legii.
  HCL se trimit la Prefect. Iar când cineva face vreun memoriu sau petiție, o svoate și o verifică de legalitate. Dacă nu plânge nimeni, oricât de contra legii este o HCL, rămâne în vigoare. Nu o vede niciun prefect, niciun angajat al prefecturii. Ăsta este sistemul.

  Apoi, cum scriam, capacitatea de cogniție te duce la o înțelegere de scurt drum. Nu poți merge msi departe, atâta poate mintea ta.
  Nu am contestat faptul că polițistul local este agent constatator. M-am referit la abuzul de a amenda pe un agent economic că nu are autorizație de functionare pe cineva care are autorizație de funcționare.
  Mi-aș dori să existe o astfel de dispoziție legală din partea primarului, am scăpa de el urgent. Dar nu există. Poate o fi verbală, amendează-l pe Trușcă! Chiar dacă e autorizat de guvern, chiar dacă a castigat in instanță.
  Eh, atunci sa isi asume. Face un abuz ca să nu isi piarda locul de muncă. Preferă o condamnare penală ulterioară, contra păstrarea srrviciului astăzi. Și șantajul ăsta e corupție, acceptă corupția.

  Chestiunea că este aparatul de specialitate al primarului, si nu e instituție dinstinctă, am amintit-o pentru că la un momentdat devine conflict de interese. Este o subtilitate juridică pe care o inteleg cei inteligenți.
  Iar eu ți-am povestit despre alte subtilitati juridice. Crezi ca in instanță scuza politistului local că il da afară dacă nu face abuzuri, îl va salva?
  Nu discut cu Vucea. Eu nu fac anturaj cu oricine. Să fii îm opoziție nu este de ajuns. Inainte de Angelescu Mihai, Vucea era un alt Angelescu Mihai.
  Am dreptul sa plac un om, să îmi fie indiferent sau să îl detest. Pe Dan Vucea nu îl plac. Punct.

  Tot ce ai scris până acum e pe lângă subiectul discutat de mine, care este:
  – cei autorizați de Min Turismului nu au nevoie de autorizatie de la primarie.
  – cand politia locală amendeaza un agent economic cu aviz clasificare de la Min Turismului, pe motiv că nu are autorizație de functionare, săvârșește un abuz.

  Iar tu ai venit ca un sumbru că eu aș minți. Apoi le-ai căutat scuze că ei fac abuzuri de-astea pentru că așa au primit ordin și îsi pierd locul de muncă dacă nu fac.
  O să piardă mai mult pe scuzele tale.

  Aaaah, m-am prins acum. Ești Zanfir Laurențiu? Se vede ca ai mai scris hârtii oficiale, dar remarc că nu te duce mintea. Te încadrezi profilului.

  O să verific cu sesizarile tale facute la comisia de disciplină, pe care tot tu o conduci, când scriai despre Vucea să fie destituit pentru ca a scris pe blogul ăsta. Ești prost? Si voi chiar l-ati destituit, de-asta a si castigat. Vin eu acum si semnez un comentariu despre primărie cu Zanfir Laurențiu, ia să vedem, te destituie comisia de disciplină? Cand ai facut sesizarea catre tine, ca sef al comisiei, nu a fost conflict de interese?

  Mă miram cine e așa avocat încuiat pentru politia locală…
  Voi stați pe blogul lui Vișa in loc sa faceti treabă, ori măcar să puneti mâna pe o carte să citiți, sa antrenati cogniția?

  Comentariu by Mentalistul — 16 aprilie 2023 @ 21:59

 14. Aw, this ѡas an incredibly good post. Spending some time and actual effort to
  generate a very good articlе… but what can I say… I prоcrastinate a whole lot and
  never sеem to get anything done.

  Comentariu by destitute — 16 aprilie 2023 @ 23:46

 15. „In primul rând prefectul nu dă aviz pe HCL. I-ar trebui o armată de angajați și tot nu ar putea sa fie perfecțiunea legii.
  HCL se trimit la Prefect. Iar când cineva face vreun memoriu sau petiție, o svoate și o verifică de legalitate. Dacă nu plânge nimeni, oricât de contra legii este o HCL, rămâne în vigoare. Nu o vede niciun prefect, niciun angajat al prefecturii. Ăsta este sistemul.”…….@13-Daaaa! CONFIRM ! Asta este metoda de praduire imobiliara care se menține de 20 de ani ! Nu stiu daca mai e un consilier local care sa nu fi semnat o „hot. de CL-fantoma” alături de alți doi,întru ajutorul altuia ! (Probabil ca nici nu se stiu intre ei)După ce au pus trompa…vor vota cuminți tot !

  Comentariu by I.S — 17 aprilie 2023 @ 7:37

 16. Am senzatia ca tu nu intelegi sistemul, esti un utopic sadea. Ce abuz in serviciu sa fie daca politistul local amendeaza dupa un HCL valabila, legala care zice ca e nevoie de autorizatie de functionare de la primarie. Degeaba incerci presiuni psihologicepe politisti locali ca nu merge. Sau e ceva personal ca ti-ai luat-o in freza de la ei. Ia fa plangere, va spune instanta ca e vreun abuz ? Chiar crezi ca sperii vreun politist local cu condamnari penale daca respecta ordinul , chiar si verbal ? Lor li se spune sa se duca sa constate ca nu are autorizatie. Se duce , constata ca nu are si ce vrei sa faca , sa nu aplice sanctiunea ? Pai, il da afara seful. Restul e gargara pentru inadaptati ca tine care vorbesc din utopii.

  Comentariu by Anonim — 17 aprilie 2023 @ 8:52

 17. Pt 6: În lumea ta schizo, HCL este mai puternică decât o lege organică. HCL dacă spune să ucizi un om, iar legea interzice si te bagă la pușcărie dacă o faci, ce va judeca instanța? Că ești nevinovat pentru că ai ucis un om deoarece așa s-a adoptat o HCL?
  Ce fel de agent constatator e ălă dacă e atât de tâmpit, precum șeful poliției locale?

  Din partea faceți abuzuri, mie îmi este ușor să le dovedesc. O să duceți hârtii in fiecare zi, timp de 1-2 ani.

  Iar scuza asta, ca a incalcat legea penală si a ucis un om, ca să aplice o HCL (fără pericol social) este recunoașterea crimei.
  Să interzici unui agent comercial libertatea la activitatea econmică, garantă de Constituție, in condițiile in care este autorizat să funcționeze, este abuz în serviciu, faptă penală.

  Acea HCL, cu Regulamentul, se adresează celor care au nevoie de autorizare de la primărie. Se duce politistul local si il intreabă pe cofetarul din Mangalia: Ai autorizatie de la primărie? Nu am.
  A doua intrebare: Ai autorizatie de la Min Turismului? Nu am.
  Atunci politistul local poate să amendeze. Dar dacă i se prezintă avizul ANT, să dea amendă e abuz.

  Nu mă intereseaza ca asa a primit ordin verbal. Să arate Dispoziția Primarului in care ordonă să amendeze pe cei cu ANT. Atunci politistul local a scăpat, iar plangerea penală este pe primar, pentru abuz in srviciu.

  Comform legii, abuzul s-a săvârșit. Face omul plângere pe faptă. E treaba procurorului să constate cine a facut abuzul. Crezi că scapă polițistul local si nu scapă primarul? Ori scapă primarul pentru că nu recunoaște ordinul dat, dar intră politistul la abuz in serviciu?

  Comentariu by Mentalistul — 17 aprilie 2023 @ 9:20

 18. Pt 5: Nea I.S., nu mai da cu pietre la grămadă. Este aceeasi mizerie pe care o fac Radu și consulierii lui, ca sa faca toate acele ticalosii vor să îmi atace credibilitatea.
  Matale vii si spui, intr-o discutie vu mine, ca toti consilierii sunt corupti si si-au tras terenuri.

  Eu sunt consilier local din 2016, au trecut 7 ani. M-ai văzut pe mine să votez după vreun interes?
  Dintre toti consilierii locali esti im discuție doar cu mine, mi te adresezi „Nu stiu daca mai e un consilier local care sa nu fi semnat o „hot. de CL-fantoma” alături de alți doi,întru ajutorul altuia!”. Dai de înțeles, cu intenție, ca as fi corupt. Știi că nu sunt, dar îti convine dumitale să faci pe ticalosul. Cu ce te diferi de Ciuraru dau de Colgiu? După ce bați câmpii, vii sii spui ca nu stii daca e cineva care nu e corupt. Vin si eu si spun ca nu stiu daca femeile din familia ta sunt K.urve, care pe bani, așa din senin. Cam asta ai făcut!

  Nu te mai duce mintea? Faci ticaloșii pentru că îti e mai ușor așa?

  Aștept scuze pentru ai dat de inteles ca as fi corupt. Asta ar face o persoana de calitate. Un ticalos si-ar ascunde ticalosia, ar scuza-o, și ar ataca cu mai multe. Nu reușește astfel decât să arate ce caracter are.

  Comentariu by Mentalistul — 17 aprilie 2023 @ 9:31

 19. https://m.facebook.com/groups/654029964744954/permalink/2533144780166787/

  Comentariu by Mentalistul — 17 aprilie 2023 @ 9:36

 20. Bai, tu esti tampit ? Tu nu intelegi sau joci pe tampitul ? Cine ti-a zis tie ca HCL este mai puternica decat o lege organica ? Cand vreodata o sa se duca un politist local sa intrebe un comerciant daca are autorizatie de la minister ? Ca nu e in sfera lui de competenta. Esti un habarnist care face pe interesantul. I-ati pastilele si lasa-ne in pace ca e Pastele ! Abtine-te !

  Comentariu by Anonim — 17 aprilie 2023 @ 10:10

 21. Deci, nefiind în sfera lui de competență, s-a apucat să amendeze și să interzică activitatea unei unitati de alimentație publică, autorizată de ministerul antreprenoriatului.
  Ăsta este abuzul la care m-am referit. Confirmi lipsa de competență, deci abuzul, si tot pe mine ma jignești?
  Ai facut logică la școală?

  Comentariu by Mentalistul — 17 aprilie 2023 @ 10:42

 22. Ce zic eu si ce insinuezi tu. Clar esti tampit. Nu am facut logica la scoala si nici tu nu ai facut. Crezi ca toata lumea e proasta numai tu esti cel mai destept din curtea scolii. Normal, doar aveai snur albastru. Nu suporti sa aiba altcineva dreptate ci doar tu. Tu detii adevarul suprem, esti cel mai bun, cel mai frumos si cel mai destept, toți ceilalti nu se ridica nici pana la calcaiul tau. Ei bine, tocmai de aici ti se va trage caderea. De asta esti si singur, nu suporti pereche. Oi fi tu destept dar tot tampit esti !

  Comentariu by Anonim — 17 aprilie 2023 @ 19:29

 23. Pt. #22
  https://www.kamarad.ro/lin2m/index.html

  Comentariu by nabuco — 17 aprilie 2023 @ 20:12

 24. Like #22 QED

  Comentariu by Anonim — 17 aprilie 2023 @ 20:57

 25. Pt 22: Ai avut vreun dubiu că nu ar fi adevărat ce ai menționat?

  Nu am cum să am o cădere, pentru că nu sunt pe vreo funcție de putere.

  Dar hai să îti explic ceva, sa vezi cum gândesti. Eu nu sunt pe o poziție superioară, dar tu, ca să îti dorești căderea mea, creezi ideea că aș fi undeva sus. Până se îndeplinește ce îti doresti, să cad (nu se întâmplă neaparat), de fapt mă pozitionezi undeva sus. Nici nu mai muncesc eu sa ajung sus, m-ai pus tu sus.

  Comentariu by Mentalistul — 17 aprilie 2023 @ 21:01

 26. Iar esti tampit si interpretezi aiurea. Iar imi spui tu, mie, povesti despre cum gandesc eu. Inteligentule, hai sa-ti explic si asta ! Nu ma refer la caderea ta dintr-o functie publica, ca nu esti chiar asa vedeta asa cum te vezi tu, ci caderea ta ca si persoana umana sau ca si ideile pe care le sustii. Stai jos, ai nota 4 azi. De lamurit, ne-am lamurit toti cu ideea ta de a ajunge primar ( vrei si tu un loc in istoria orasului, sa nu te uite lumea, ca de trait nu se stie cat mai traiesti si nu mai ai nimic de pierdut ) dar fa ceva cu viata ta ! Mi-e mila de tine ! E Pastele, e Ramazan, impaca-te cu tine insuti ! Te-ai gandit vreodata ca praful si uitarea s-a ales de tot ce ai facut pana acum ? Casatorie, afaceri, relatia cu Allah, ti-a ramas socraticinismul. Sa n-ai sorta lui Socrate….

  Comentariu by Anonim — 18 aprilie 2023 @ 10:07

 27. Pt 26: Alimentez această conversație doar din curiozitate, să aflu ce te mână așa la atac asupra mea. Primar nu sunt, ca să îmi reproșezi ceva. Nu am vreo funcție de putere. Si totusi, te comporti de parcă aș avea. Momentan sunt un cetătean, precum ceilalți 19 din CL. Niciunul dintre ei nu este atacat, doar eu. De ce? Din teamă să nu ajung primar? În mintea ta deja există posibilitatea, de aici și reacțiunea.

  Dacă e să ajung primar, va fi indiferent că vrei sau nu vrei, ba chiar indiferent că vreau sau nu vreau eu. Asta se întâmplă dacă oamenii mă votează.
  Oricât ai încerca să mă denigrezi și să mă insulți, este o picătură față de un ocean. Oamenii pe mine mă cunosc, știu cum sunt; pe tine nu te cunosc, nu au auzit de tine, chiar dacă ieși pe stradă cu pancarte si vuvuzele că aș fi eu un prost si un nenorocit, de fapt este campanie pentru mine.
  Eu ajung în relație directă cu peste 15.000 de locuitori ai Mangaliei, prin diverse instrumente de social media, tu cu un comentariu plin de ură pe aici ajungi la 20-30 de persoane. Și nici pe acelea nu le convingi.

  M-am convins că a fi primar după Radu Cristian nu este un bilet câștigător la lotto, ci un bilet pe trenul spre iad. Trebuie ca cel care vine să fie foarte inteligent, foarte priceput, trebuie să aibă timp și să fie constient că va munci 12-16 ore pe zi, inclusiv în weekend (adio familie!!), să aibă experiență astfel încât să nu-l copleșească ce este de făcut ca Mangalia să se dezvolte economic și oamenii sa aiba bani in buzunare. Degeaba străzi poleite cu aur, daca nu au vreun ban în buzunare!
  Privesc obiectiv întotdeauna, fac abstractie ca este vorba despre mine, realizez ce trebuie sa faca un primar după Radu Cristian. Și tot obiectiv privind, nu văd pe nimeni să se remarce că ar ști ce este de făcut.

  Tot ce reproșezi acolo mă face eligibil, pentru că îmi permite să pierd acest timp pentru Mangalia. Nu sparg ușa primăriei la 16:00 să mă duc acasă, nu am vreo afacere care să nu meargă fără mine (principiul meu este ca daca o afacere merge doar cu mine acolo, nu e afacere, e loc de muncă). Zici că mai am puțin de trăit și vreau să las ceva în urmă. Și e ceva rău? Lucrurile care sunt in avantajul meu și al Mangaliei dacă aș fi primar, tu le privesti strâmb, ca pe un dezavantaj?

  Dar stai liniștit, mie mi s-a cam luat. Nu am vreo pasiune sa devin primar. Nici nu mai vreau să ii trezesc pe cetățenii Mangaliei, dacă vor ei sa se trezească îi va ține avântul mai mult. Dacă le va fi teamă în comrinuare, îsi merită soarta.
  Nu țin la imaginea mea publică, sunt o persoană puternică pentru că așa sunt eu în orice poziție, nicidecum că așa a fost promovat prin obŕinere de la a fi uman. Astfel că poți să urli cât vrei, sentimentul meu e de milă. Uite la băiatul ăsta, in loc să trăiască liniștit sau măcar să ducă o luptă dreaptă împotriva ticăloșilor, el se îmbolnăvește de oftică pentru că aș putea ajunge primar.
  Sunt constient că dacă nu ți-aș răspunde subiectul ar muri inainte de a se naște, dar îți răspund pentru că e forma mea de răzbunare: să arăți singur cine ești și ce caracter ai.

  Comentariu by Mentalistul — 18 aprilie 2023 @ 13:11

 28. In primaria Mangalia a fost creat un grup infracțional , la urbanism șpagă la autorizații șpagă la angajare șpagă ,daca nu dai șpagă ai de așteptat ???

  Comentariu by Florin — 18 aprilie 2023 @ 13:14

 29. Pt 28: DA.

  Comentariu by Mentalistul — 18 aprilie 2023 @ 13:33

 30. Dovezi ?

  Comentariu by Anonim — 18 aprilie 2023 @ 15:33

 31. Pt 30: Nu suntem la Parchet. Pentru judecata populară ne ajunge sentimentul general.

  Corupția prin șpagă se dovedește prin flagrant sau cu martori (inregistrari, declarații martori).
  Cei care tot intrebati de dovezi, de ce intrebați? Să vă arătați aroganța că nu puteți fi prinși?
  Dovezi nu sunt, nu avem noi – cetățenii – puterea să organizăm flagrant, dar martori sunt cu duiumul.

  Comentariu by Mentalistul — 18 aprilie 2023 @ 19:30

 32. Atunci e gargara. Iar faci pe interesantul.

  Comentariu by Anonim — 18 aprilie 2023 @ 20:47

 33. Pt. #32
  Trebuie sa recunoastem ca daca adaugam la doyum-ul de „marturisitori” si asta:
  https://www.cotidianul.ro/romania-invitata-sa-adere-la-conventia-anti-mita/
  atunci „treaba” se rezolva de la sine.

  Comentariu by nabuco — 18 aprilie 2023 @ 21:47

 34. Pt 32: „Necunoscute sunt căile Domnului.”

  Calea legală dureză cât durează în Romănia, dar bine aleasă are sigur rezultat.

  Apoi mai e chestiunea cetățenească, sau umană cum vrei să-i spui. Că oamenii s-au săturat de ceea ce faceti voi, Zamfire. Poliția Locală a primit ordin sa amendeze la greu comercianții în vara aceasta. Ce crezi că se va întampla dacă veti face acelasi șantaj mafiot: „Amenda sau șpaga?”. Îi veți trimite pe toți în Asociatie, singura care îi mai poate apăra. Este de ajuns să amendati 5-6, că bagati frica in restul, și vor veni sute în Asociație.
  Iar o asociație in care sunt majoritatea comercianților din Mangalia este citată de presă, este luată în seamă de Parchet, pentru ca are la dispoziție zeci sau sute de mărturii. Vor fi de partea noastră Min.Antreprenoriatului și Turismului.

  Iar eu voi imiția un proiect HCL care să prevadă că amenzile pe care instanta le anuleaza pentru că au fost date abuziv, banii să fie înapoiați de agenții constatatori, nu de bugetul local. Pentru că bugetul s-a făcut în baza acelor venituri.
  Ca va fi votat sau nu, nu mai contează, este de ajuns agitația care va genera. Sunteți călcâiul lui Radu Cristian.

  Comentariu by Mentalistul — 19 aprilie 2023 @ 1:09

 35. https://www.g4media.ro/romania-a-primit-invitatia-din-partea-ocde-de-a-a-adera-la-conventia-anti-mita-a-organizatiei-ce-inseamna-pentru-mediul-de-afaceri.html

  Comentariu by I.S — 19 aprilie 2023 @ 5:48

 36. De unde sti ca politia locala a primit ordin sa amendeze la greu comerciantii ? Ai primit ordin TU sa denigrezi o institutie publica ? Vrei sa santajezi si sa hartuiesti psihologic functionari publici ? Vrei sa ameninti politisti locali sa nu dea amenzi ca niste comercianti se aduna in asociatie ?
  Ce sunt balivernele astea ca initiezi tu un HCL in care politistul local sa plateasca nu stiu ce ? Esti tampit sau te prefaci ca esti tampit ? I-ati pastilele, ti-am mai spus odata, termina cu cacaturile astea de psiholog FBI ca nu tine cu mine !

  Comentariu by Anonim — 19 aprilie 2023 @ 8:46

 37. Eu nu ameninț pe nimeni, că doar nu s-or speria bravii noștri polițiști locali. Eu avertizez despre ce se poate întâmpla în caz de abuz: cei care fac abuzuri să răspundă pentru faptele lor.
  Nu e normal? Nu asta vrei și tu?

  „…a fost propusă emiterea unei decizii de imputare, în vederea recuperării sumei de 1020 de lei, agentului constatator, din motive de neglijență, întrucât avea obligația legală de a-și cunoaște/verifica competența.
  Totodată, agentului constatator i s-a adus la cunoștință faptul că poate contesta decizia de imputare, în termen de 30 zile de la comunicarea acesteia.”

  Poliția Locală nu este institutie publică. Face parte dintr-o instituție publică, numită Primărie. La fel ca GUSUP, la fel ca Direcția de Asistență Socială.
  Știu despre ordinul de a amenda după plan, nu după fapte, de la primar. A scris negru pe alb. Confirmarea o am chiar de la polițiștii locali.

  Anul trecut se dădeau amenzi pe principiul „Ce sunt 1.000 de lei pentru firma dvs.? E mai bine să rămână așa.”

  După cum ai reacționat, nu ți-a picat bine. Nu am avut timp să îmi îndrept atenția către Direcția Poliția Locală din Primărie, dar m-ati facut sa ma apuc de ea. Uiți că eu sunt consilier local, modul în care funcționează aparatul de specialitate al primarului, relația acestor funcționari publici cu publicul, sumt în interrsul meu. Avem si o comisie specială pentru asta. Salariile voastre, orgamigrama, ROF etc., toate sunt aprobate de către Consiliul Local, conform Codului Administrativ, se dezbate și se votează de către fiecare consilier. Ca să votez în cunostinta de cauza, trebuie să am informațiile, le cer si legea obligă să am acces la ele, sa fiu informat.
  Eu spun că Poliția Locală face abuzuri în urma audiențelor pe care le am cu cetatenii. Cu cine am.tinut audiente e treaba mea, in calitate de functionar public nu te iei la sireturi cu consilierul local, diferenta de functie e foarte mare, eu sunt ales local, adică demnitar local, iar dta esti numit pe o functie. Nu pot fi avuzat de denigrare a unei institutii pentru ca arăt cine face abuzuri in instutia pentru care trebuie sa votez Hotărâri.

  Comentariu by Mentalistul — 19 aprilie 2023 @ 11:38

 38. Auzi, mentalistule ? Te si bat daca vreau. Si daca te semnezi ca esti Ozzy Menabit ma mai gandesc un pic. Ca esti consilier si ma reclami la politie. Iar te dai mare ca esti buricul pamantului, ia indreapta-ti privirea catre polița locala ! Si vezi sa nu-ti frangi gatul ! Ba, a scris primarul negru pe alb, ba ai confirmari de la politisti locali. Minti asa cum respiri si daca nu te lauda nimeni o iei tu inainte ca esti mare scula pe bascula. Ti-am zis eu ca ti s-a sculat functia in cap si te crezi grande ! Ca daca nu tu, atunci cine ? Nimeni din politia locala nu vorbeste cu tine, ia cere informatii, vezi, le vei primi ? Politia locala face abuzuri ? Da’ ce esti tu, procuror sa te pronunti ? Dai din gura mai rau ca o moara stricata, nu mai minti si fa ceva util societatii. Atat poti, atat faci !

  Comentariu by Anonim — 19 aprilie 2023 @ 13:13

 39. Pt 38: Am amintit de consilier local la chestiunea cu jignit poliția locală, care ar fi ultraj dacă ar fi asa ceva. Dacă o face un cetățean și îl identifici, ești in stare să îi faci plângere pentru defăimarea Primăriei, așa cum ați făcut cu Vucea, pentru că a scris pe blogul ăsta. Ați pierdut în instanță, Vucea si-a luat bani, dar pentru voi nu contează deoarece nu din buzunarul vostru ati platit, tot din banii cetatenilor. Si ati scapat si de Vucea.
  De aceea păstrez nickname, pentru ca va stiu cat de ticălosi sunteti. Asta faceti si cu amenzile, le dati abuziv si cui nu-i convine să se judece cu Primăria. Așa s-au pus 11.500.000 lei pe avocați, suma record pe un buget. Daca omul castiga anularea amenzii, nu platiti voi, ci tot locuitorii Mangaliei. Asta pentru ca nu a mers nimeni mai departe, să ceară ca returnarea banilor să fie imputată agenților constatori. Plus plangere penală pentru abuz.

  Dar nu poți face plângere împotriva mea, deoarece sunt consilier local. Tu nu poti face plangerea, ci Primarul, iar primarul nu poate da in judecată Consiliul Local ori un consilier local pentru ceea ce spune privind treburile publice.
  Asta trebuia să pricepi când am amintit că sunt consilier local, că orice astfel de încercare va fi de râsul curcilor și m-ar întări pe mine.

  Negru pe alb a scris primarul cand a facut rectificarea bugetului de venituri, unde la venituri din amenzi a modificat cu o mărire de la 1.000.000 de lei la 8.500.000 de lei, adică de 9 ori mai mult decât amenzile incasate anul trecut. Scrie negru pe alb că v-a făcut un plan, de 9 ori mai multe încasări.

  Asta cu bătaia au mai încercat și alții, inclusiv fostul sef al politiei locale, care se credea mare judokan. Chiar în sala de consiliu. Dar s-a intalnit brusc cu peretii. Apoi s-a dus sa ma parasca primarului. Nu am făcut plangere pentru ultraj. Martori au fost Griguță, Leila și Ghiulserin. Apoi, după un an, a sarit la bataie si impreuna cu alti 4 politisti locali a încercat să îmi pună cătușele, ca să îmi facă poză și să mă dea presei. Nu au reușit.
  În campanie, „politicienii” au trimis bombardieri de 130 kg să mă bată și să mă intimideze, pe motiv că „Întotdeauna au fost 2 forțe în orașul ăsta, care s-au înțeles între ele, te-ai băgat tu să strici totul!”. Apoi au încercat să ma denigreze pe tot facebookul că i-am băgat îm spital, aratand poze cu ei călcați de tren. Mi-au făcut și plângere la poliție, dar degeaba.

  Am imteles ce vrei sa spui, că din vorbe, de sub comentariu anonim, poti să mă și bați, poți să mă ucizi, poți să mă jignești, blogul este Zone-Free deoarece nu cere autentificare. Nu este chiar așa, dar nu contează pentru ca eu nu fac plangeri precum pateticii, cum este cel care a făcut unui coleg de la Poliția Locală pentru că scris pe blogul acesta denigrând Primăria.

  Și polițistii locali sunt oameni. Pe unii îi mustră consțiința de ceea ce trebuie să facă. Cu toată șpaga la oală. Degeaba îi amenințați că dacă stau de vorbă cu mine îi dați afară, e de ajuns sa vorbeasca cu altcineva. Și altcineva să vorbeasca cu mine. Ce o să faceți, o să le interzici să stea de vorbă cu oricine? Nici cu familia, nici cu părinții, nici cu rudele?

  Comentariu by Mentalistul — 19 aprilie 2023 @ 15:58

 40. Dar cel mai mult îmi plac utilizatorii acestui blog, comentatori sau nu, care atunci când se discută concret despre problemele Mangaliei, nu intervin cu o virgulă.

  Poate eu greșesc și șantajistul dovedit de la Poliția Locală ar avea dreptate, că eu greșesc si că ei nu ar fi niște șpăgari șantajiști.
  Și atunci, da, măcar știm despre fiecare, pe ce parte se poziționează.

  Nu am vazut să intervină cineva pe subiect, probabil din lașitate. Asta face ca șantajistul de la locală să creadă ca oamenii sunt de partea lui, pentru că nu îl contrazice nimeni; asta face ca eu sa cred ca oamenii gandesc ca mine daca nimeni nu mă contrazice.

  Cand e vorba de mine, care nu am vreo funcție de putere publică, politrucii nu mai contenesc cu analizele si insultele. Dar cand treaba devine serioasa, dispar de parcă nu ar exista. Ia sa fie subiect de politica natională, sa vezi ce de comentarii si miștouri. Dar cand este despre concetatenii lor, despre vecinii lor, bagă capul în pământ de teamă, cu speranța că nu li se intamplă si lor. După prima care scapă cu capul în pământ, la următoarea e mai dornic să se ascundă, stie ca poate scăpa. Până nu scapă. Nici măcar nu mai cere ajutor, stie că si ceilalți au capul în pământ. Unii, ca să îsi sporeasca sansele, se ascund cu capul în rahat.

  Ori poate blogul asta nu mai are vizitatori. Doar Visa, eu, si cei doi batranei de la balconul lui Muppets, tot timpul cârcotași.

  Comentariu by Mentalistul — 19 aprilie 2023 @ 16:24

 41. Am inteles.Ceva bătaie cunoașteți însă spre studiu va îndemn să vedeti ca incepand din 21 intra in vigoare noua lege privind autorizațiile de c-tie si procedura de plângere in contencios…sau macar sa stiti ce trebuie afisat pe panourile unde se construiește.

  Comentariu by I.S — 19 aprilie 2023 @ 16:38

 42. Pt. #40
  Incearca asa:
  https://escolesgarbi.cat/wp-content/uploads/2023/01/garbi-pere-verges-keep-calm-chat-gpt-724×1024.jpg
  Cand l-am „rugat” sa proceseze:
  „Când o să auzi că pe unul l-au mătrășit când a răspuns la ușă, să nu gandești că aș victima, eu sunt cel care sună la ușă.” mi-a raspuns ca-i da cu virgula …

  Comentariu by nabuco — 19 aprilie 2023 @ 17:05

 43. E adevarat ca blogul s-a subțiat la postari( nu stiu daca si la citit) însă uitandu-ma prin arhiva am constatat că asta s-a întâmplat de cand ne-am …mentalizat si cred ca stiu cine e vinovatul principal care nu scapa pe nimeni nebestelit !

  Comentariu by Cîrcotaș apolitic — 19 aprilie 2023 @ 17:10

 44. @42 Aia nu se face decât cu pastile,ori pastile luam numai noi la indemnul mentalistului ! O fi stiind ceva ce noi nu stim !

  Comentariu by I.S — 19 aprilie 2023 @ 17:15

 45. Aoleu, iar bagi psihologie FBI, karatistul scarii blocului ? Iti cauti aliati ? Esti consilier local si vrei sa vezi cine te sustine pe blogul asta ? Nu intelegi ca m-am saturat de tine ca si om si caracter ? Ori te faci om de treaba si iti vezi de ale tale, unde te pricepi mai bine, ori asa vei primi de fiecare data ! Parca imi placeau mai mult povestile alea nemuritoare cu idei de afaceri, cu contraspionajul, istoria Dobrogei sau ce literatura umoristica mai faci ! Nu-mi place cand faci pe smecherul, pe arogantul si pe atotcunoscatorul. Ia sa vedem, am dreptate sau nu , sa zica si ceilalti !! E randul meu acum.

  Comentariu by Anonim — 19 aprilie 2023 @ 17:38

 46. Iata o amintire cu comentarii interesante : https://www.lucianvisa.ro/

  Comentariu by Anonim — 19 aprilie 2023 @ 17:45

 47. În aprilie 2016 are dl Visa un articol : Care-i marfa ? E tot in perioada de paste.Cititi si comentariile,unde îl veți găsi si pe Ozzy…oleacă mai spasit.Cred ca de atunci si pana acum,având în vedere că nu s-a schimbat mare lucru,s-o fi acrit si d-lui,sau a trecut pe pastile mentaliste !

  Comentariu by I.S — 19 aprilie 2023 @ 18:01

 48. https://www.bugetul.ro/incepand-cu-21-aprilie-intra-in-vigoare-noile-modificari-legea-a-fost-publicata-in-monitorul-oficial/

  Comentariu by I.S — 19 aprilie 2023 @ 21:10

 49. Eh, aș spune că s-a revigorat, dacă nu ar fi aceeași cârcotași.
  Nu as intra pe blog, daca nu ar intra sa citească Radu Cristian, Angelescu, Zamfir Laurențiu, Colgiu etc. Care și halesc ce se scrie pe aici. În rest, în afară de nea I S., care singur comentează și apoi singur îsi răspunde, și Nabuco care vorbește în linkuri, nu mai comentează altcineva. Nici măcar dl Vișa.
  Ah, și mai e frustratul ăla de puști pe care l-au dat afară din funcția de consilier pentru că a trădat în campanie. Și-a trădat colegii, tot ei l-au judecat.
  Dacă nu aș mao scrie, pe blog nu s-ar mai afla nimic din ce face primăria. În loc să apreciați că există un canal de comunicare cu un consilier care stie să citească documentatiile și să întelege informatiile, să puteti afla orice vă interesează, unii sunt supărati că nu mai sunt interesante șuetele lor despre politica națională.
  Nea I.S., mie mi s-a acrit demult.
  Aici erau o mulțime de cocoși, dar în realitate nicio atitudine civică.

  Există forumuri despre masini. Oamenii discută acolo, dezbat, dar nu insultă, nu au un ton de superioritate.
  Există forumuri despre filme. Își dau cu impresia, ca le place, ca nu le place, Dar nu se înjură.

  Dar aici e despre politica Mamgaliei. Tot un forum e. Ar trebui să se discute idei, unele realozabile, altele nu, dar dezbaterea înseamnă progres. Si așa, tot forum e, nu este realitatea.

  Văd că șeriful șantajist a luat-o razna, cu pasiune, nu face dinstincție că nu e realitatea.
  Nu o să mă judece locuitorii Mangaliei pentru ce scriu aici, pentru că nu este norocul ăla să ne vadă 34.000 de cetateni cu drept de vot in Mangalia.
  Oamenii mă judecă pentru ce fac în calitate de consilier local. În asta au încredere.

  Comentariu by Mentalistul — 20 aprilie 2023 @ 0:08

 50. Știți câți au fost la ședințele de consiliu local, prezenți în sală, în anii dinainte de pandemie? Doar cei care au avut un proiect HCL individual.
  Știți câți cetateni au fost la dezbaterule publice pe buget. Niciunul.

  Știți câți comercianți au fost la Regulamentul pentru Comert aprobat in Octombrie 2021? Niciunul. S-a aprobat Regulamentul cum l-a dorit primarul.
  Și in 2022 nu a fost permisă functionarea magazinelor care nu dețin 50 mp.

  Aici cocoși, dar în realitate nicio atitudine cetățenească, civică sau măcar pentru a vă proteja familia. Cati au fost in sala de consiliu când am propus 7 consilieri subventia pentru căldură? Niciunul. Dar aici cocoși cu epitete împotriva PNL-iștilor.

  Ce am făcut?
  Știți că acum participa cetateni la sedinte, indiferent de subiecte?
  Stiti ca am adunat aproape 200 de persoane la dezbaterea publica pe Regulament si respectand procedurile prevazute de lege am modificat Regulamentul?
  Am învătat oamenii să iși ceară drepturile, să fie uniți.
  A dat bine că de 1 Decembrie si de 24 ianuarie au fost multi de la Asociatie la festivatăți și au depus coroane cu cea mai mare delagație?

  Adrese peste tot, la ministere, la prefect, la institutii, iar piatra pe care o aruncă 10 nebuni în lac, ma chinui de unul singur si reusesc sa o scot, sa fie lacul mai respirabil.
  Nu a existat un alt consilier local mai activ.

  Asta se întâmplă în viața reală.
  Cand ma solicita un cetatean, stau de vorba, ii aflu problema si ma stradui sa rezolv. Am rezolvat problemele celor care au facut campanie pentru Radu, am rezolvat si dintre cei din apropierea lui Iorguș, care i-au facut campanie, si Iorgus le-a raspuns ca nu poate.

  Si astea le fac cu lehamitea pusă. Dintr-un simț al datoriei. Pentru că așa am muncit. Că aveam chef, că nu aveam, ma ridicam să îmi fac datoria pentru țară. Urlă unii, că vameș. Ei atata vad, ocazie de facut șpaga. Ei sunt corupti la minte, sa fie pe functia aia ar fi cu gândul numai la spagă. Eu am fost pe functia aia și nu mi-am facut vilă si nu mi-am luat masini. Am ajuns profesionist in meserie. Cand am trecut im civilie, am facut si bani din afaceri. Mi-a trecut si pasiunea aia, sa fiu nu stiu ce pe țară.
  Chiar și cu lehamitea pusă, le fac din simțul datoriei. Si trebuie șă-i fie teamă și ticăloșilor de cineva. Nu cred ca dorm ei asa bine noaptea când stiu ca au sechestru pe averi si sunt cercetati penal, si se mai adună fapte etc. Cineva, care nu are plicul de zeci de mii de euro, tot se va sparge.

  Cu ce cost? Nu pot sa fac o afacere in Mangalia, vor fi astia pe mine zi dr zi. As fi putut sa ma dau cu puterea si ma lasau in pace sa ridic fabrica la Mangalia, ma lasau in pace sa dezvolt diverse. Am ajuns sa fac sediul firmei la Constanta, sa fac restaurant in Constanta.

  Și cocoșii de aici s-au apucat unii de miștouri, altii de injuraturi, că să fac ceva util Mangaliei. A facut în afară de mine ceva util Mangaliei.
  In calitate de cetateni, inainte să fie primari, Iorgus, Tusac, Radu au făcut ceva util Mangaliei? Cei care au fost consilieri locali au facut ceva util Mangaliei, pe persoană fizică? Sunt 3 situatii grave, care sunt stare de urgenta: razboiul, pandemia și calamitatea. Am avut pandemie: A organizat altcineva speranță pentru oameni?

  Dar aici cocoși. Să fiu eu cu lugu-lugu să nu supăr lașii, că nu mă mai votează. De parcă m-au votat în 2020, când erau cu înjurături pe mine, nici măcar din vreun interes personal cu un candidat. Așa, din ciudă.

  Dacă cineva consideră că nu este adevarat din ce am scris, este în negație. Cei care fură Mangalia și asupresc pe locuitorii ei sunt în Primărie, niciun reproș nu le este adresat atât de pasional așa cum mă atacă pe mine.
  Este ca in fabula aceea: Vine un strain la Gheorghe si spune:
  – Îti dau cadou 10 oi. Vecinului tău o să îi dau cadou 20 de oi. Primești?
  – Aaa, nu, nu primesc. Nu ne da.
  – Atunci o sa iti scot un ochi. Iar vecinului tău pe amândoi. Primești?
  – Sigur! Așa primesc. – răspunde Gheorghe.

  Comentariu by Mentalistul — 20 aprilie 2023 @ 0:54

 51. Pt. #50
  https://infogram.com/cresteri-de-pret-martie-2022-2023-1h7z2l89qynnx6o

  Comentariu by nabuco — 20 aprilie 2023 @ 16:52

 52. Pt 51: Ținând cont că românii sunt un popor prostit, creșterea nu e imensă.
  În 2005 s-a mai întamplat, cea mai mare crestere au avut-o laptele si energizantele cu 119%.
  Euro a ramas acolo in zona lui sub 5 lei.
  In 2016, salariul minim era 779 lei in mana si euro era 4,40 lei. Astazi cat e salariul minim net? Dublu, parcă.

  Comentariu by Mentalistul — 20 aprilie 2023 @ 17:20

 53. Asta cu dedicație pentru șantajistul de la Mafia Locală.

  „Introducerea în cauză a funcționarului
  (1) Cererile în justiție prevăzute de prezenta lege pot fi formulate și personal împotriva persoanei care a contribuit la elaborarea, emiterea, adoptarea sau încheierea actului ori, după caz, care se face vinovată de refuzul de a rezolva cererea referitoare la un drept subiectiv sau la un interes legitim, dacă se solicită plata unor despăgubiri pentru prejudiciul cauzat ori pentru întârziere. În cazul în care acțiunea se admite, persoana respectivă poate fi obligată la plata despăgubirilor, solidar cu autoritatea publică pârâtă.

  (2) Persoana acționată astfel în justiție îl poate chema în garanție pe superiorul său ierarhic, de la care a primit ordin scris să elaboreze sau să nu elaboreze actul.”

  Las și posterității, pentru mai târziu.

  Comentariu by Mentalistul — 20 aprilie 2023 @ 17:22

 54. Asta se stie de cand lumea. Cu asta vrei sa sperii politistii locali ? Tu nu intelegi ca ei nu fac abuz in serviciu atunci cand amendeaza pe baza unui HCL ? Cati politisti locali sti tu condamnati la abuz in serviciu ? 2-3 in toata tara ? Exceptia confirma regula. Te crezi smecher sa faci asta ? Fa-o, exista si reversul pentru inducere in eroare a organelor de ancheta ! Nici pisicile nu se mai sperie de tine ! Si, pana una, alta, tu dai dovada de santaj. Esti smecher ca esti consilier si te crezi protejat de vreo lege ? Allah e mai mare ! Du-te si fa o baclava si fugi pe strada la un politist local si da-i-o ! Frig, ploaie, caldura , sunt pe strada facandu-si datoria, sunt oameni si ei. Nu-i mai denigra ca nu esti tu cel mai curat si cel mai cinstit. Uita-te prin sufletul tau si fii umil !

  Comentariu by Anonim — 20 aprilie 2023 @ 20:25

 55. Chiar nu vrei să pricepi.
  Ăla e abuzul, că aplici o HCL peste o lege.

  Comentariu by Mentalistul — 20 aprilie 2023 @ 22:37

 56. Chiar nu vrei sa pricepi. Se contesta HCL daca este peste lege, se castiga in instanta si se inchide discutia. Pana atunci nu este nici un abuz. Hai, bairam fericit !

  Comentariu by Anonim — 21 aprilie 2023 @ 7:20

 57. https://agro-tv.ro/legea-porcului-adoptata-ce-se-intampla-in-gospodarii/

  Comentariu by I.S — 21 aprilie 2023 @ 8:08

 58. Cont 57-Daca voi cumpara „domaz” din obor-tăiat sau viu- voi fi amendat si eu pe langa vânzător?

  Comentariu by I.S — 21 aprilie 2023 @ 8:20

 59. Ce este domaz?
  Vreun navetist, ceva?

  Comentariu by Mentalistul — 21 aprilie 2023 @ 8:50

 60. Regulamentul privind aplicarea amenzilor a funcționat perfect după o lege „straveche” -lg.32 /1968,pe care am aplicat-o fără nicio implicare juridica( sânge in instalatie inseamna sa treci corect agentul constatator si sa-i inmanezi p.v sa-l semneze) Legea asta a fost abrogată cu OG 2/2001 care ulterior a fost actualizată.Stufoasa rau ! Insa chestia cu agentul constator rămâne,mai ales cand stii ca o Hot. De CL

  Comentariu by Anonim — 21 aprilie 2023 @ 9:05

 61. @56- cont de la @60…trebuie anulată cu o altă hot de CL.Nu poti face pe „niznaiu” si sa-l trimiți pe contravenienți sa caute anularea !

  Comentariu by I.S — 21 aprilie 2023 @ 9:09

 62. @59 domiz-…horospu !!!

  Comentariu by I.S — 21 aprilie 2023 @ 9:11

 63. @59- Carcotasul apolitic mai tine si cu cel „integru”…cand e cazul !

  Comentariu by I.S — 21 aprilie 2023 @ 9:26

 64. @56-cont la@60 si @61 Am aplicat acea lege cu 9 primari,cand in primărie au fost 16 si mai tarziu 35,nu ca acum,cand sunt sute…plus o armata fără coaie !

  Comentariu by I.S — 21 aprilie 2023 @ 10:07

 65. In mod oficial se scrie „domuz”. Și pe tătărește se citește „domîz”.

  Aici un dictionar, cautarea poate fi în engleză, dă răspuns la tătară dobrogeană și turcă:
  https://tatarcasozluk.com/kelime/soska-tonguz-domuz/

  Comentariu by Mentalistul — 21 aprilie 2023 @ 10:16

 66. @65-Chestie de diacritice-aplicatie-însă am si una „rece”:Pentru mine(datorită experienței dobandite) …HOROSPU inseamna…om politic !Spuneai deunăzi ca „meriti” scuze pentru acuze de lipsa de integritate.In conceptia mea,mai ales la alegerile locale,un candidat nu trebuie legat de un partid in optiunea de vot.Partidele nu au decât să pună candidati…integri! Dar cum stim cu totii cum functioneaza contractele in alb pentru parandarat ma indoiesc de integritatea celui ales.Si nu e vorba numai de el ca persoana ci si de majoritatea din CL.Interese au si sponsorii de partid,chiar si peste…primar !

  Comentariu by I.S — 21 aprilie 2023 @ 10:44

 67. @65-Spuneai atunci un lucru adevarat-ca nu sunt bagate in seama hot. de CL la prefectura întru contencios.Inca odata afirm că nu mai există colt de teren p’aci cu care sa nu fi fost improprietarit…un sponsor de partid ! Nu e treaba mea sa dau exemple,mai ales că aceste terenuri sunt păstrate pentru un viitor cand administrația se schimba,sau sunt trecute prin vanzare pena la a treia mana !Daca in arhiva primăriei nu sunt usor de gasit,in arhiva de la RAJA sau ENEL sunt usor de gasit.

  Comentariu by I.S — 21 aprilie 2023 @ 11:03

 68. @65-Și mai spuneai ca postezi aici pen’ca stii ca astea sunt citite si de cei in cauza ! Pai ar trebui să admiți că si noi facem acelasi lucru,însă din motive…cu totul diferite !

  Comentariu by I.S — 21 aprilie 2023 @ 11:42

 69. Pt 66: Nu am primit scuzele!!

  Ce concepții ai dumneata nu reprezintă realitatea. E simplu, m-ai acuzat că aș fi corupt, chiar știind și dta că nu sunt.

  Concepția dumitale reflectă cum gândești dumneata. Se numește condamnare colectivă, să acuzi pe cineva după apartenentă (la o rasă, la o etnie, la genre, la o organizație legală, la o categorie socială etc.). În mintea dumitale, cine este la un partid politic este corupt, deoarece nu mai e stăpân pe sine și trebuir să facă obligatoriu ce îi cer unii din conducere. Ori ce îi spun sponsorii. Te-ai gândit că dumneată te-ai supune unei cerinte de corupție, că toată lumea s-ar supune.

  Nu este astfel și eu am dovedit.
  Am fost consilier local PSD. Nu am făcut ce a încercat să îmi impună Tase, Maganu și Ciobănel, am avut coloană vertebrală să refuz ce au incercat ei.
  A venit Stroe peste mine, urlând că mă calcă cu trenul de Mangalia. I-am dat cu flit, toți actorii din politică știu asta, că m-am suit pe el.
  Și era în perioada cu M_je PSD, toti pesedistii stateau ascunsi (ca acum!), iar eu îmi luam m_ja pe piept, fiind de fapt persona non-grata în PSD. Pentru asta mi-au retras sprijinul politic, pentru că pun întâietate pe cetățeanul Mangaliei, si nu pe interesele de partid.

  Acum sunt în Partidul Ecologist. Partidele sunt organizate cu Birou Executiv Național. Organizatiile județene hotărăsc si BPN. Peste organizatiile județene nu poate centrul să decidă dă-l pe ăla afară, trebuie să faci aia sau ailaltă. Organizatia județeana are o ierarhie prin vot. Doar același vot te poate da jos din funcție sau afară din partid. Organizația județului Constanța este condusă de către dl Moraru. Dansul a fost ales presedintele executiv pe țară, practic pe judet am rămas eu de caraulă.
  Nu poate nimeni să mă oblige să fiu corupt, nici pentru că nu sunt omul să pot fi obligat, dar nici legal nu există. Si cum am descris mai sus perioada PSD, nici atunci nu au putut.

  Deci se poate să fii integru dacă ești la un partid. Dacă ești destul de puternic, nu corupții îți impun ție ce să faci, ci tu impui corupțiilor să devină integri. Dacă prin a fi integru le arăți calea unui câștig mai mare.

  Despre sponsori…
  Unii fac investiție, bagă 300.000 de euro ca să câștige de 10-20 de ori mai mult.
  Alții sunt sponsori pentru că vor sa fie lasati in pace să iși facă afacerile, iar actualul regim îi ucide pentru a-i șantaja.
  Câțiva sponsori, dar mai puțini, sunt cei care au mulți bani și nu știu ce să mai facă cu ei. L-au remarcat pe Ozzy cum duce o luptă inegală cu regimul opresor, au venit să îl cunoască și îi pun la dispoziție ce are nevoie ca să lupte: bani, avocati, profesioniști în IT si marketing, protectie, magistrati care să se ocupe de plângeri, masonerie, servicii, susținere politică de la București, oameni în guvern.
  Și nu doresc nimic, ei împreună au mai mult de cateva ori fată de valoarea patrimoniului Mangaliei.
  Sunt si oameni de-ăstia. Rari.

  Ori mai sunt sponsori care au ură față de Radu Cristian. Ăstia sunt mai mulți. Nu vor altceva, decât să îl vadă căzut.

  Dumneata nu poti inchipui ca aceste lucruri există, pentru că nu ți s-au întâmplat. Poți inchipui doar ce ai face dumneata sau ce crezi ca ar face fiecare: ar fi mai ușor să fii corupt.
  Da, e greu să te păstrezi integru, dar se poate, sunt dovadă că se poate. Și colegii mei consilieri PER, Doru și Larisa, sunt la fel.
  Si e greu, cu multe sacrificii…

  De aceea, insist cu scuzele. Nu se poate ca noi sa sacrificam si sa luptăm, iar dta să ne acuzi nonșalant la grămadă, batjocorind durerile noastre.
  De câte ori ieșim din ședința CL, îi văd cum sunt in stare să ia câte un baros și să demoleze primăria. Ticăloșia pe față a celorlalti consilieri, o ticăloșie pe care nu o intalnesti in viata in alta parte, provoacă omului drept dezamagire si furie. Cand vezi că unii fac rău locuitorilor orașului în mod deliberat, cu aer de superioritate ca să arate că dețin puterea, te afectează. Ei sunt la primul mandat. Eu sunt mai experimentat, am fost singur un mandat, nu am avut pe nimeni alaturi. Acum ne avem pe noi.
  Și am început să câștigăm cu tot ce luptăm.
  Și să vină cineva sa ne acuze ca am fi corupti, pentru că așa are noște concepții?!?
  Ia-le și bagăți-le undeva, pentru că este un atac ticălos!
  Dar dacă ai înteles ce am scris, pentru colegii mei, pentru echipa mea personală care suferă odată cu mine când nu putem îndrepta pe loc o ticăloșie a lui Radu si ai lui, te rog …. te rog să îti ceri scuze.

  Altfel nu esti decat un alt bully egoist și orgolios.

  Comentariu by Mentalistul — 21 aprilie 2023 @ 13:25

 70. https://fb.watch/k2bwduz9nk/

  Comentariu by Mentalistul — 21 aprilie 2023 @ 13:33

 71. Am senzatia ca ai mancat multe baclavale si dulcele dauneaza grav sanatatii ! E clar, cand iti creste glicemia iti creste si orgoliul personal si iar te crezi superman. Ai de toate dar tu esti nimic ! Pardon, sunteti 3. 3 Doamne si toti 3, plini de resurse pana in gat si NIMIC !! Hai, ciocu’ mic ! Sau cok komic (turca) !
  Imi place , totusi, ca ai inceput sa rogi frumos, ca altfel , nu ai fi decat un… zi tu ce !

  Comentariu by Anonim — 21 aprilie 2023 @ 14:25

 72. @69-Nu te ambala de pomana.Cunosc sentimentul integrului printre pupincuristi si corupti.Deasemeni cunosc cum in campanie sefi de partid curtează candidații integri si deci cu sanse mai mari.(Am văzut asta si din partea psd si din parte pnl la acelasi candidat iar după refuz votul s-a năruit…s-a acrit si a iesit din politica)Am citit aici niște calcule ale d-tale prin care spuneai de posibilitățile in care ai putea sa preiei unul dintre aceste partide.Nu spun ca asta…m-a trimis sa „i-au pastilele” ci m-am gândit că s-ar putea sa fie adevarat ! Si atunci a picat trăsnet întrebarea:Păi ăștia îl susțin numai asa…de’a’npulea ? N-au pretentii?N-au putere financiară mai mare pentru a-l ridica si de ce ar face-o?În rest pentru integritatea personală,asta de moment „Imi cer scuze”

  Comentariu by I.S — 21 aprilie 2023 @ 14:51

 73. Suntem 3 consilieri locali de la PER.
  PSD are 5 consilieri locali. (voturi PSD si voturi plătite de Murad).
  Singur, pot scoate mai multi consilieri decat PSD, ori la fel, cu toate ca PSD este partidul pe val, cel mai mare din România.

  Să consideri că aș fi nimic, arată frustrarea din tine. Este ca si cum ți-ai privi lanțurile de sclav și te-ai autosugestiona că le porți de plăcere, din masochism. Fără să fii masochist. Mimând plăcerea când ești sodomizat.
  Din pacate pentru tine, nu ești măsurătorul de oameni universal, sa stabilești cât este un om, daca e ceva sau nimic. Pentru tine nu oi reprezenta ceva, dar pentru o majoritate reprezint alternativa mai bună. Asta spun niste baieti care stiu sa masoare.
  Apropos, in campania din 2020, singura companie de research care a facut sondajele in Mangalia a fost angajată de mine. Nu de Murad, nu de Iorguș, nu de Radu. Am tinut sa fie obiectiv si nealterat, toti adversarii au avut incredere in acele sondaje. De aceea, stiam cand careva bate campii. Au facut-o altii mai importanti ca tine, sa ma considere nimic si acum regretă. Primarul Chițac, Primarul Georgescu, primarul Radu. Inclusiv Murad, oricat s-ar autosugestiona ca as fi un nimic, de 3 ani insista la toti ca nu a castigat din cauza mea.

  Așa că, nu am pus la suflet când au facut-o adversarii politici, de ce as pune la suflet frustrarea ta?

  Comentariu by Mentalistul — 21 aprilie 2023 @ 15:04

 74. Si R.C in campanie ne canta cu artiști renumiți:S-a intors macazul si pe stâlpii de iluminat nu mai era loc de afise(stie d-l Visa de ce-a era viceprimar in vremea aceea) cu RC care ne arată cu degetul între picioare :”Aici sunt banii dumneavoastra” E adevarat ca ulterior s-o Visa a scos aici porecla „Pinochio” ! D-aia zic ca ar trebui să pui mana la nas…sa vezi- nu cumva a început să se lungeasca !

  Comentariu by I.S — 21 aprilie 2023 @ 15:07

 75. Pt 72: Scuzele acceptate cu mare umilință din partea mea! Nu poți imagina cât de mult contează. Și că nu m-am înselat și sunteti om de calitate.

  Cat despre restul, va explic:
  În politică există cățeluși și lupi. Lupii sunt cei care castiga voturi, nu au nevoie de partid ca sa aiba propriile voturi.

  Fiind posibilitate pentru ambele partide, nu ele imi pun conditii, ci eu le pun conditii. Sa zică Tase, asa am facut si cu Stroe; il certam eu pe el, nu el pe mine.

  Si ar accepta conditiile mele, nu pentru ca ma iubesc pe mine, ori nu pentru că le-ar fi teamă de mine, ci pentru că sprijinul pe care îl am le este si lor de fplos.

  Am așa… nu știu cum să ii zic… să zicem că am noroc. A avea noroc mereu este o abilitate.

  Dedicatie pt dl I.S.:
  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02aFneX8Zg8DeUmUt6P6s5FPdgdKzPJ5phFQ551R7idehgVoQuFRKt44wkdt2NKrnSl&id=100000485715789

  Comentariu by Mentalistul — 21 aprilie 2023 @ 15:26

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress