Mangalia – politica locală

11 aprilie 2023

Finalizarea proiectului: „Etică, transparență și integritate în Primăria Municipiului Mangalia”, – Miercuri, 12 aprilie, la Clubul Nautic „Callatis”

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 11:31
Primăria Municipiului Mangalia organizează, miercuri, 12 aprilie, 2023, ora 10:30, la sediul Clubului Nautic Callatis, evenimentul prilejuit de finalizarea proiectului „Etică, transparență și integritate în Primăria Municipiului Mangalia”, Cod MySMIS2014+ 152212.
Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Mangalia, în calitate de Beneficiar a implementat proiectul ”Etică, transparență și integritate în Primăria Municipiului Mangalia”, Cod SIPOCA 1144/ MySMIS2014+ 152212, finanțat prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020, Axa prioritară 2: Administrație publică și sistem judiciar accesibile și transparente, Componenta 1 CP15/2021 pentru regiunile mai puțin dezvoltate – Sprijinirea măsurilor referitoare la prevenirea corupției la nivelul autorităților și instituțiilor publice locale, Operațiunea: Creșterea transparenței, eticii și integrității în cadrul autorităților și instituțiilor publice.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creșterea transparenței, eticii și integrității în cadrul Primăriei Mangalia. Obiectivul general a fost atins prin dezvoltarea și implementarea de măsuri și instrumente care să reducă riscul de corupție, să crească transparența și etica profesională în rândul angajaților. Toate acestea vor susține un management performant la nivelul autorității publice locale și vor conduce la creșterea calității serviciilor furnizate. Proiectul continuă inițiativele interne de îmbunătățire a competențelor și cunoștințelor funcționarilor publici și personalului contractual.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt următoarele:

1. OS1. Creșterea gradului de implementare a măsurilor referitoare la prevenirea corupției și a indicatorilor de evaluare, prin implementarea de măsuri referitoare la prevenirea corupției și a indicatorilor de evaluare în cadrul instituției.

2. OS2. Creșterea gradului de conștientizare a corupției atât în rândul cetățenilor, cât și al personalului din cadrul Primăriei Muncipiului Mangalia, precum și a altor entități din subordine. În cadrul acestui obiectiv, a fost efectuat un sondaj cu privire la corupție în rândul cetățenilor și al personalului din cadrul administrației publice locale în raport cu serviciile publice oferite de municipaitate și a fost implementată o campanie de conștientizare a publicului cu privire la corupție.

3. OS3. Îmbunatățirea cunoștințelor și a competențelor personalului din cadrul Primariei Municipiului Mangalia și a entităților subordonate în ceea ce privește prevenirea corupției. Au fost derulate două cursuri: un curs de etică și integritate în administrația publică și un curs de prevenire și combatere a corupției.

În urma implementării proiectului, s-au obținut următoarele rezultate:

– Implementarea cadrului general de etică pentru funcționarii publici, iar acest proiect a condus la analiza și identificarea clară a punctelor vulnerabile la corupție în fluxurile și procesele instituționale;

– Conștientizarea cu privire la corupție si efectele nocive ale acesteia, în urma desfășurării unei campanii pentru transparența si calitatea serviciilor publice în administrația locală, campanie derulată la nivelul populației din municipiul Mangalia și a angajaților din administrația publică locală, timp de 3 luni (octombrie-noiembrie 2022);

– Sistem de management anti-mită ISO 37001:2016, care să faciliteze implementarea Strategiei Institutionale Aticoruptie, la nivelul UAT Mangalia, pornind de la domeniul de aplicare și analiza aspectelor interne și externe relevante pentru Sistemul de management anti-mită, politici, proceduri, informații documentate și procesele anti-mită.

Valoarea proiectului:     

Valoarea totală a proiectului este de 414.834,00 lei, iar valoarea eligibilă nerambursabilă din Fondul Social European este de 352.608,90 lei. Valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul naţional este de 53.928,42 lei și co-finanţarea eligibilă a Beneficiarului este de 8.296,68 lei.

Perioada de implementare a proiectului a fost de 16 luni, respectiv decembrie 2021 – aprilie 2023. Perioada totală de implementare a proiectului cuprinde perioada prevăzută la prezentul alineat la care se va adăuga perioada cuprinsă între 01 ianuarie 2014 și data semnării contractului de finanțare.

Beneficiarul proiectului este Municipiul Mangalia, iar Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Capacitate Administrativă, denumită în continuare AM POCA, este Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

mangalianews.ro

31 Comments

 1. Cand juma’de primarie in frunte cu primarul sunt anchetati pentru coruptie exact de un curs de prevenire și combatere a corupției aveau nevoie. Asta e topul: cum sa furi jumatate din banii dintr-un program pentru prevenirea coruptiei :))) Cursurile cred ca le-a tinut Colgiu

  Comentariu by Anonim — 11 aprilie 2023 @ 13:05

 2. https://dobrogealive.ro/primaria-mangalia-vinde-4-ha-din-ultima-padure-de-la-malul-marii-cu-pretul-unei-vile

  Comentariu by Anonim — 11 aprilie 2023 @ 17:33

 3. Sunt aproape de punctul de a pleca și a nu mă mai întoarce vreodată în Mangalia. Din cauza corupției.

  Sunt la decizia de a mă apuca de făcut un resort în Zanzibar și să mă mut pe insula africană, sezonul turistic ține 11 luni pe an.

  Oricât aș iubi orașul natal, m-au copleșit corupția, hoția, jaful organizat, prostia, slugărnicia sclavilor, ticăloșia oamenilor, ignoranța, pasivitatea, inconștiența,atmosfera de cimitir etc.

  Ori să bag banii într-o campanie acerbă pentru sensitivizarea locuitorilor Mangaliei. Să duc o ultimă campanie finală, o contraofensivă care să izgonească toți invadatorii ăștia nemernici și pe trădătorii-colabotarii lor.
  Măcar să am o satiafacție pentru toată această luptă neîncetată pe care o duc de 7 ani, singur împotriva unei camarile.

  Dacă am fi avut situația Ucrainei, acești localnici complici cu cei care săvârșesc jaful organizat ar fi fost cei care colaborează cu inamicul, ar fi cei care îsi trădează concetățenii pentru a fi uciși de către invadatori, ar fi cei fără de care genocidul și jaful nu ar fi fost posibile. Pe noi dacă ne invadează rușii și ar pune stăpânire pe Mangalia, nu ar fi vreo diferență, nu ni s-ar schimba viața.

  Comentariu by Mentalistul — 11 aprilie 2023 @ 19:21

 4. https://www.replicaonline.ro/mohammad-murad-nu-se-lasa-pana-nu-pune-mana-pe-terenurile-de-langa-amfiteatru-552534
  😉

  Comentariu by nabuco — 11 aprilie 2023 @ 23:01

 5. Am publicat astăzi cum s-a furat jumătate din pachetele cadou care se oferă copiilor cu ocazia Sărbătorilor de Paști, din bugetul local. S-au apucat să comenteze că e postul Paștelui și nici în perioada asta nu mă las de răutăți. Poftim?! Eu îți arăt că Antihristul a furat de la gura copiilor, chiar acum de Paști, din pachetele care trebuiau să bucure copii de sarbătorile pascale, iar slugarnicii nu văd în fapta de a fura un păcat, dar îl văd la mine păcatul pentru că am făcut pubblic fapta lor, prntru care Biblie e una din cele 10 porunci: Nu fura!
  Să folosești sărbătoarea Domnului pentru a fura de la gura copiilor, mi se pare blasfemie, nu doar un păcat.

  Ori s-au arătat alte feluri de gândiri: „Păi nu mai bine nu le dădea nimic??Zic și eu….atunci iar nu era bine!!Unii copii poate chiar s-au bucurat.”
  Ori altcineva zice că se bucură copiii și la o bomboană, bine că au primit măcar atât.
  Ce mă dezamăgește este că ceilalți oameni nu reacționează la astfel de gândiri. Doar Miki Marin a răspuns: „Dacă din banii părinților trebuia să primească primească două bomboabe, de ce să primească doar o bomboană?”.

  Nu simt vreo ură sau vreun dispreț față de oamenii care au votat pentru a 3-a oară niște hoți și niște ticăloși. Simt empatie pentru ei.
  Uneori mă gândesc că este în ADN-ul, după cum au trăit ei și înaintașii lor. În trecut, stăpânii/domnii i-au bătut, i-au schingiuit, i-au pus la muncă de sclavi, i-au afumat cu sare, le-au violat fetele, le-au vândut copiii, ce bunuri rămânea de la mort o treime primea familia și restul lua stăpânul… Această slugărnicie, această genă a îndurării intră în ADN când este supus mult timp. Nu ați văzut că, în mare parte, cei care s-au revoltat sunt minoritățile? Pe cine respectau domnii valahi și le ofereau privilegii? Pe sașii din Sibiu, ori negustorii din Brașov, pe maghiari, pe cei care aveau Chilia și Cetatea Albă, pe oromani, pe tătari, pe evrei, pe armeni, pe greci etc. Pe valahi i-au stăpânit grecii, bulgarii, polonezii, ungurii, tătarii, turcii, austriecii, rușii. Pe cine au stăpânit vlahii?
  Pentru ce sunt declarați eroi naționali Horia, Cloșca și Crișan? Au invins pe alții? Au cucerit popoare? Au apărat țara să nu fie cucerită de invadatori? Se spune că sunt eroi naționali, dar nu se spune pentru ce. Pentru că s-au revoltat. De ce s-au revoltat? Pentru că românii ducrau o viață de sclavi. Doar atunci au trăit iobagi românii? Nu, așa au trăit dintotdeauna. Dar ei s-au revoltat, au avut curajul acesta. Este considerat eroism, nu ceva normal. Au murit în luptă? Nu, doi au murit torturați si unul sinucigaș. Dar este eroism, pentru că s-au răsculat. S-a rasculat și Gheorghe Doja. Alt erou. Era secui, se numea Makfalvai Dózsa György.

  Înțeleg din toată istoria de ce este românul supus și nu se revoltă la ticăloșii. Dar în Dobrogea aveam alt ADN. Dobrogea este un tărâm cum nu mai există în lume. Aici a fost multiculturalitare și o zonă multietnică dintotdeauna. S-au asezat grecii si au facut cetătile, dar a fost numită Schytia Minoris. Pentru că sciții. Aici au fost hunii, avarii, bulgarii (turcici), cumanii, pecenegii, tătarii, turcii. Sunt 19 minoritati nationale in Dobrogea, avem ortodocși, catolici, musulmani, evrei. Au învățat unii de la alții, nu a persistat ADN-ul Mioriței. Îl numesc astfel deoarece în balada Miorița se întamplă o minune, oaie incepe sa vorbeasca si il atenționează pe al nostru ca vor să mi-l omoare, il si sfatuiește sa îsi ia ș-un câne mai vărtos, iar al npsteu ce face? In loc sa îsi ascută cuțitele, îsi caută unde să-l îngroape. Lasă instructiuni ca oaia vorbăreață să o mintă pe mamă-sa că a fugit in lume cu o artistă. Negația. Sa nu spui adevărul, pentru că dacă adevărul e trist, dacă il spui e un păcat. Să nu spui că a stat bleg să-l omoare ăia.
  Spre deosebire de cultura tătărească a lui Toma Alimoș,care e legenda hanului Atlamâș, de pe șesul Nistrului, de pe pământul turcului (atunci „turci” li se spunea la neamurile turcice – huni, avari, iașii, bulgarii, pecenegii, cumanii, tatarii – iar otomanii sunt persano-arabi). Îl înjunghie mișelește pe Toma Alimoș, dar acesta nu stă la jelit, îsi aduna mațele de pe jos, le bagă la loc, le ține cu mâna si pe cal îl ajunge pe Manea slutul si urâtul, îl despică în două. Ăsta spirit de luptător! Ce sa înveți din balada cu ciobănasul-emo?

  Dar cum aminteam, în Dobrogea am adunat din cultura multor neamuri.
  Cănd au vrut să evacueze Mangalia la holera din 1829, pe cheiul portului au iesit grecii, armenii, turcii, tatarii, românii, tiganii din Mangalua si au strigat navei engleze să plece, pentru că Mangalia a fost ferită și de război, si de holeră, și acolo unde îi duce nu le-o fi mai bine. Ei nu fac foamete, pentru că își dau unii altora, împart bucatele indiferent de ce neam e fiecare.

  Noi, pe litoral, nu am fost niște încuiați, am văzut și am vorbit cu străini care au venit în vacanțe. Noi am știut cum e democrația și libertatea altora, înainte să o obtimem pe a noastră.
  Mangalioții get-beget, cei care se trag din familii trăite aici de măcar 3 generații, nu vin cu aceste comentarii care sunt menite să bage pumnul în gura celui care grăiește adevărul. Slugarnicii care sar în favoarea „stăpânilor” care fură de la gura copiilor sunt coloniștii, niciodată mangalioții. Este un fenomen, implementat in peste 10 ani de asuprire si razbunari ale celor care au pus stăpânire pe primărie… este un fenomen la care s-a ajuns, că mangaliotul nu se mai revoltă. Tace. Teama a ajuns la asemenea nivel – ori înțelepciunea că nu are rost o luptă cu morile de vânt – încât mangaliotul care era dintre cei mai imteligenți ai României, dintre cei mai curajoși ai Dobrogei, a ajuns să tacă. Nu mai reacționează la ticăloșiile care i se îmtâmplă.

  Dar cei care sar în favoarea ticăloșilor, cu comentarii să combată spiritele talentate și puternice, care aduc în atenția oamenilor jaful care se întâmplă. Este gena slugărniciei. Pe lângă gena îndurării, există o parte care dezvoltă altceva în loc, gena slugărniciei, autosugestionându-se că este alegerea lor, se cred fals că sunt mai puțin sclavi decât cei care tac. Românii și-au vândut domnitorii și concetățenii, începând din timpul lui Decebal până în ziua de astăzi. Au trecut de partea celorlalți, a dușmanilor lor. Vlad Țepeș trădat, Mihai Viteazul trădat, toți trădați de propriul neam. Cine l-a dat jos pe Cuza? Ori pe Mihai I?
  În loc să ținem la noi, între noi, cum a apărut Murad s-au dat cu el jumătate din opoziție. Nu m-am retras din cursa pentru primar pentru că am avut încredere în Murad, ci pentru că m-a dezamăgit manifestarea emo-masochistă a celor care s-au dus de partea unui mincinos, a unui zgârcit, a unui prăduitor, a unui kitsch. Născut corupt. Am urlat toți 8 ani că navetiștii, dar au trecut imediat cu votul pe unul venit din București. Nu mă iau de el că este arab, ci că nu are vreo legătură cu Mangalia, că nu are de ce să simtă ceva pentru locuitorii orașului. Pentru mine este orașul natal, pentru mine este totul. Când ți-e cel mai rău, când îmbătrânești, când ești prin lume, la ce loc te gândești, unde îti este acasă? Nu la locurile natale, unde ai crescut? Murad nu trebuia să aibă nici 50 de voturi în Mangalia. Si totuși, oamenii s-au dus acolo unde sunt banii. Iar politicienii, chiar cei care l-au adus, l-au trădat după ce i-au luat banii, l-au trădat ca să fie de partea puterii. PSD l-a adus pe Murad ca să nu câștig cumva, tot PSD l-a trădat. PSD l-a capcanat cu poliția, când cu mașina cu banii in portbagaj, pentru voturi.
  A promis Murad că face și drege dacă nu ia primăria, că nu va uita locuitorii Mangaliei. Vai, ce minciuni! Si pelicanii au halit.

  Eu am făcut ce am promis. De fiecare dată. Nu am făcut comprimisuri, cu toate beneficiile care mi s-au promis. Bani, terenuri, contracte. Am preferat să rămân integru, iar pentru asta au spus tuturir că sunt nebun.
  Organizația Mensa, zice ca sunt printre primii 3% cei mai inteligenți oameni de pe planetă. Peste cateva saptamani aflu dacă sunt printre primii 2% și sunt eligibil pentru a fi membru Mensa. E un fel de masonerie a oamenilor inteligenți. Au inventat numai tâmpenii despre mine. Dar dacă pe moment m-au denigrat, in timp m-a ajutat pentru că oamenii au fost atenți la mine si s-au convins că sunt cu mult peste nielul celor care mă denigrau.

  Cei care sar slugarnici să mă atace in favoarea „stăpânilor” sunt cei parveniți. Când mă refer că, în Dobrogea, moldovenii, ardelenii, oltenii, bănățenii etc. sunt minorităti conlocuitoare, mă refer că nu sunt dobrogeni. Au adus cu ei gena aceea a slugărniciei, pe care dobrogenii nu o au. Ei nu au ce generații să apere, nu au ce locuri natale să apere, sunt în stare de orice ca să se descurce. Nu toți cei veniți sunt slugarnici, dar dintre aceștia sunt cei mai mulți slugarnici.
  Și printte tătari sunt astfel de oameni. Fichiran, Facredin și inca vreo 2-3. Fără Radu Cristian ar fi nimeni, de aceea se comportă astfel. Unde să mai lucreze băiatul, unde să mai lucreze sotia, de unde să mai ia salariu pentru că lotto s-a închis. Ei singuri s-ar pierde în istorie, dacă nu ar exista si ceilalți slugarnici. Dacă îmi îndrept atenția spre activitatea lor, ar ajunge în izolare socială în cateva luni.

  Tătarii compenseaza ca au și luptători. E mai greu cu ei, sa le bagi emo-Miorița în ADN. Sper să nu supăr chiar pe toată lumea, sunt obișnuit să spun adevărul, să pun ce stiu si ce gandesc. Aș vrea să îmi dovediți contrariul, că mai există mangalioti care știu să lupte. Care nu se lasă călcați în picioare de niște parveniți.

  Care se revoltă când se fură de ls gura copiilor sau a nepoților lor.

  Comentariu by Mentalistul — 11 aprilie 2023 @ 23:32

 6. În CIORDANISTAN interlopii au dat liber la furat : Curtea de Conturi a României și-a făcut un Regulament prin care, practic, se desființează ca organ de control. Cele mai grave modificări sunt scoaterea obligativității efectuării verificărilor la toate instituțiile publice înainte de termenul de prescripție de 3 ani și înlocuirea măsurilor cu recomandări. Pe de altă parte, Curtea de Conturi și-a rezervat dreptul de a controla pe cine vrea și de a sesiza organele de urmărire penală doar dacă se decide la nivelul conducerii.

  Comentariu by I.S — 12 aprilie 2023 @ 6:14

 7. CE ETICA CE INTEGRITATE CAND PRIMARIA FUNCTIONEAZA DOAR PENTRU A JECMANI POPULATIA! DOAMNE FERESTE SA TI TREBUIASCA VREO HARTIE DE LA URBANISM!

  Comentariu by ipsi — 12 aprilie 2023 @ 9:31

 8. romanul are o vorba „inca e bine”. Mangalia e locuita de romani. Neclaritati????
  Cind stii ca „jumi-juma” e milionar in euro si tu il votezi…bugetar fiind toata viata, finul lui Blejnar.. blejnar ginere de militian la economic…

  Comentariu by pop — 12 aprilie 2023 @ 16:55

 9. https://www.replicaonline.ro/consilier-local-din-mangalia-gasit-incompatibil-de-ani-552893
  Cei de la PNL nu au vrut sa isi salveze colegul.
  La fel cum nu au vrut sa salveze pe urmatorii 5 care vor fi gasiți în incompatibilitate sau/si conflict de interese.

  Comentariu by Mentalistul — 13 aprilie 2023 @ 13:21

 10. Văd că se intamplă diverse.
  8 din primarie (sau care erau in primarie) sunt cercetati penal, cu sechestru de la DNA pe averi. Inclusiv primarul.

  Vreo 9-10 consilieri locali de la PNL, PSD si Pro Romania sunt evaluați de ANI.
  (PSD si Pro Romania si-au facut reciproc).

  Oare există atâtea plicuri să salveze pe toți?

  Ideea principală este că dacă ei continuă cu ticăloșiile și hoțiile, cât timp sunt în atenție, chuar și-o fac cu mâna lor.

  Comentariu by Mentalistul — 13 aprilie 2023 @ 13:49

 11. @10 Asta da o veste buna.Daca mai vine si o nouă „lege Boc”(25%…cu maturica) sa vedeti atunci mancatorii si dosare penale.Nu cred ca e vorba de politica partidelor decât în măsura în care au acceptat si susținut hoti,oportunisti si de-abia mai jos pupincuristi !

  Comentariu by I.S — 13 aprilie 2023 @ 15:59

 12. Mangalia nu se supune niciunei legi administrative a statului român. Nici in ceea ce priveste coruptia, ori privind transparenta, ori wconokie la buget sau cum se cheltuie bugetul. Nici legile care condamna coruptia, in Mangalia coruptia este legalizată cu HCL. Doar nu o să-l apuce acum respectarea legilor, să se apuce să dea 25% afară. Alte 25% sunt angați fictiv. Alte 25% chiulesc de la muncă, ies in pauza de cafea timp de 4-5 ore. Cine mai rămâne să muncească?

  Comentariu by Mentalistul — 13 aprilie 2023 @ 16:55

 13. https://romania.europalibera.org/a/indice-corup%C8%9Bie-2022/32247601.html

  Comentariu by nabuco — 14 aprilie 2023 @ 13:26

 14. Pentru pct,ul 3 : Asteptam cu interes momentul plecarii ! Care nu va fi vreodata! Mata, la fel ca si Radu spui o poveste, astfel ca intelegem de aici fix ce spunea raposatul de Gheorghe Dinica :,, mâna întinsa ca nu spune o poveste, nu primește de pomana ” ! Minciunel, lasa-ne !

  Comentariu by M.ozzy — 16 aprilie 2023 @ 13:47

 15. Pentru Menabit, sunt convis ca urmeaza un raspuns tipic ție. Postase cineva pe facebook ( Dan nu știu cum) faptul ca daca in preziua alegerilor nu ai fi trecut in tabara lui Murad, ai fi avut mai multe voturi ! Sunt total de acord ! Si tu si Murad nu ați facut decat sa îi neteziți drumul lui Radu ! Habar-n-am de ce, dar sunt convins ca si tu si Murad ati primit ceva in schimb ! Noi, aștia, polpulimea am ramas cu gustul amar al tradarii electoratului ! Asta, se aplica si lui conu’ ! Care a procedat la fel !

  Comentariu by M.ozzy — 16 aprilie 2023 @ 14:05

 16. Pt 15, deoarece văd că ai deficiențe de rațiune.
  Gandeste situatia cu următoarele date:
  – Radu Cristian – 6.500 voturi
  – Murad – 4.000 voturi
  – Menabit – 5.000 voturi
  – voturi pierdute pe alți candidați – cca 1.000
  (Cu mențiunea că Murad credea că are 4.500 de voturi, deoarece cumpărase cca 1.500 voturi de la țigani, dar a fost țepuit pentru că a trimis prin PSD, care când a făcut plata a spus: „Radu la primărie, PSD la consiliu!”. Astfel, din 4.500 cati credea Murad că are, nu mai avea nici 3.000.)

  Astfel că, să fi mers înainte cu candidatura, câștiga Radu.
  Singura șansă să plece Radu a fost să unesc voturile cu Murad.
  Dacă se retrăgea Murad, câștigam eu.

  Dar Murad nu a vrut să se retragă, pe motiv că s-a retras deja de la Constanța și se făcea de rușine. Plus că scopul inițial al candidaturii lui a fost ca să nu câștig eu, trimis de sistem, și dacă se retrăgea se supăra sistemul.
  Pe atunci sistemul era de partea lui Radu Cristian, prin băieții cu ochi albaștri care l-au pus pe Orban prim-ministru. Dar asta e altă poveste.

  Deci, matematic, nu aveam cum să câștig primar. Mai târziu am făcut o analiză după rezultate și am realizat că aveam de fapt cele mai multe șanse. Dacă făceam ceva. Lupta în 3 era cu cele mai multe șanse pentru mine, dar nu știam atunci ce știu acum.

  Astfel am hotărât să unesc voturile mele cu ale lui Murad, iar pentru că nu era vreo șansă să îl fac să renunțe în favoarea mea, am renunțat eu.
  Pentru mine, pentru avantaj personal politic, câștigam mai mult dacă mergeam până la capăt. Luam mai multe voturi pe consiliul local, cu siguranta, chiar daca nu luam primar.
  Iar eu nu am renunțat pe degeaba, ci l-am băgat pe Murad în PER. Dacă Murad ar fi câștigat primar, PER avea primăria.
  Astfel PSD s-a trezit pe afara jocului. In seara aceea, Stroe a sunat pe Iorguș și i-a spus: „A făcut Ozzy ce a facut, v-a învartit de v-a amețit si v-a luat totul.”.
  Astfel ca in ziua alegerilor, Iorgus a spus peste tot: „Nu uitați, Murad și Iorguș!”. Iar pesedistii au votat cu stampila dublă pe Murad și pe Iorgus, au anulat 850 voturi.
  Alte 800 de voturi au fost pe Iorguș.
  In total, PSD a pierdut cca 1.650 de voturi. Nu se pune problema că nu au stiut oamenii ce sa voteze, Iorguș se retrăsese cu mult înainte.
  Eu m-am retras în ultima zi de campanie si tot am reușit să conving 3.000 să transfere votul pe Murad. Speram la mai mult, luasem in calcul că 3.000, fără trădarea PSD ar fi fost de ajuns.

  Astfel:
  – din 4.000 de voturi, Murad a pierdut – 1.650 voturi.
  – din 5.000 de voturi, am transferat 3.000(+) voturi și 650(-) voturi le-am pierdut pe mine. 500(-) nu au mai ieșit la vot, iar sub 1.000(-) au votat pe Radu pe motiv să nu conducă un arab orașul. Nu stiu daca a contat că e arab, dar 4 ani am urlat că „navetiștii”, iar acum sa votăm pe unul venit din Bucuresti, care nu stie cum se numesc străzile Mangaliei. A fost un șoc.

  Din cei 3.000 care au votat cu Murad, mulți m-au pedepsit, au votat aiurea la consiliu: cu USR, cu Pro Romania, cu PMP, ori cu nimeni (mai putine voturi exprimate pe consiliu). Pe USR au fost cca 1.100 voturi (Paris a luat 500), pe Pro Romania peste 800 (Moldovan a luat pe la 150-200), PMP a luat cca 680 votiri, in total vreo 2.500 de voturi.Astfel ca am luat doar de 3 consilieri locali.
  Pe plan personal a fost o decizie dezastruoasă și știam. Știam cât de mult pierd. Dar eram in situația in care Radu câștiga primăria si am căutat o soluție să plece, soluția a fost bună, dar a depins de cat de repede a întors PSD armele. Și de faptul cât de mult pot convinge votantii mei sa inteleagă.
  Dar șocul a fost atât de mare, încât-a surprins si pe mine cat de mult insemna ideea Ozzy în Mangalia. Cand m-am trezit a doua zi de dimineata, imi arăta telefonul că am peste 1.000 de mesaje. Au trimis părinții video cu copiii lor care plangeau și reproșau că nu este corect. Acolo mi-a murit sufletul. Asta este întradevăr greșeala mea, nu una politică. Sunt acolo locuitori ai Mangaliei care îsi traiesc viata independent de politic, de primarie etc. Merg la muncă, își cresc copiii, nu intervin in politică, nu se exprimă, dar gandesc si au propriile opțiuni. Copiii își îndemnau părinții să voteze Ozzy. Și dacă reuseam sa alungăm pe Radu, chiar dacă ar fi castigat Murad, tot nu ajutam mai mult pe acesți oameni decat dacă păstram ideea în viață. Nici nu mai era importantă persoana mea, era ideea aceea că există cineva care nu se lasă înfrânt. Ati zis ca sunt nebun, ca sunt nesimtit, ca sunt
  … in toate felurile. Și toți. Cu dl Vișa in frunte, care îmi dădea niște flituri grele. Pentru cine? Pentru Iorguș? Pentru Murad? Nu cred. Asa gandea dansul politica, nu stia ce reprezint eu pentru o mare parte a Mangaliei, dupa politica de scenă parea ca Moroianu, Iorgus, Murad au fiecare mai multe șanse decât mine, iar eu cu cativa votanti incurc sa castige.
  In realitate, gandisem corect. M-am detasat de PSD si i-am lasat fara candidat, planuind cu opozitia sa infiintam Alianta pentru Mangalia. Dar in loc sa o facem împreuna, Moroianu si Leo au primit reconfigurare traseu catre PSD, ca ii lasa sa isi puna candidatul, l-au tras în asta și pe Iorguș. Aici s-a stricat meciul.
  Cu toate astea, 4 ani am lucrat underground, la relatia personala intre mine și oameni. Si cu noua revigorare a PSD, eram mai tare. Astfel a aparut nevoia de Murad. Erau mari șanse să il inving pe Radu, deoarece adunam pe mine toate voturile opozznților. A luat 7.500 de voturi in conditiile in care 2.000 au votat Radu ca sa nu castige cumva un arab primaria. Pe atunci scorul era Radu 5.500 versus 10.000 Opozitie. Nemaiexistand un alt candidat bun în opozitie (pe Moroianu nu il cunosteau nici 5% din electorat), grosul voturilor ar fi fost pe mine. Asta insemna pericol pentru intelegerea Stroe-Radu. Astfel a apărut Murad candidat, sa rupă votul opozitiei în două si sa castige Radu.

  A fost prima campanie. Am învatat cum se joaca, la toate nivelurile. Nu mai e acelasi sistem, nu mai sunt aceleasi servicii, de data asta am tot ce trebuie de partea mea. Am avut timp, am forța financiară, am sustinerea politică, am tot ce îmi trebuie.

  Dar, sincer să fiu, nu mai vreau eu.
  Nu mai bine îmi stă călătorind prin lume, in hoteluri de 4-5 stele? Nu mai bine îmi trăiesc viața cum îmi place? Ce să îmi dea mie functia aceasta? Să mă îmbogățesc ca Radu? Ce sa faci cu banii, nu-i iei dincolo. Si ar insemna sa fiu la fel de ticalos. Daca nu am avantaje materiale, poate am altfel de avantaje. Da, e o realizare sa fac din Mangalia um oraș in care se traieste bine. Pentru ca se poate. Nici nu trebuie multi ani, sa consumi rabdare. Nu stiu daca altcineva a „văzut” ce este de făcut cu orașul, dar eu știu care este situația Mangaliei, știu ce imbolduri îi trebuie, stiu ce trebuie facut sa devina un oraș bogat.
  Eu asta ofer. Nu o sa ma milogesc la nimeni ca sa ii ofer o viata mai bună. Ma gandesc ca oricum nu merita sa fac vreo campanie. Sa ies si sa spun: „Mă cunoasteti, stiti ce suflet am, stiti ce pot, stiti ce îmi poate mintea, stiti câtă forță interioară am. Nu fac campanie. Doar candidez, o să fiu pe buletinul de vot. Îmi trebuie o echipă să fac orașul să trăiască bine. Cei care vor face campanie pe stradă pentru mine, cei care vor povesti celorlalti despre mine, vor fi cei lângă care vor fi langa mine și eu îi voi sprijini, pentru că au dovedit că stiu sa muncească.”

  Comentariu by Mentalistul — 16 aprilie 2023 @ 20:03

 17. https://www.gsp.ro/fotbal/liga-4/stadionul-de-5000-de-locuri-mangalia-694546.html

  Comentariu by nabuco — 16 aprilie 2023 @ 21:09

 18. Reformulez as pleca din România din cauza corupției. În Zanzibar. Dar dacă as fi iar polițist la vama nu as mai pleca. Vama …era egal corupție. Mamaaaaa ce vremuri cu Matasaru cu Bitza doar știți cum va jecmaneam când treceți vama

  Comentariu by Vamesul — 16 aprilie 2023 @ 22:58

 19. Nu pleacă nimeni de la ciolan. În Zanzibar trebuie sa muncești nu e deajuns sa prostești câțiva frustrați de dărâmarea garajelor sau care au ciuda pe Radu și sa ajungi consilier.

  Comentariu by Garide — 16 aprilie 2023 @ 23:01

 20. Pt 18: Eu am fost în PCTF Vama Veche intre anii 1992 și 1998. Adică atunci când erai mucos. Nu am prins pe Mătăsaru și Bitză.
  Iar eu in meseria mea am ajuns primul pe țară, polițistul de frontieră al anului de 2 ori.
  Am lucrat cu elita la Aeroportul Otopeni, am colaborat cu Bundespolizei, cu UN, cu Politia Federala Belgiană, cu Sotland Yard al Irlandei, cu FBI, cu US Secret Service, cu US Custom & Border Protection.
  Adică un nivel cu muuuult peste ce reproșezi tu, ca un ignotant.
  Astăzi, Nicu Burciu este șeful Aeroportului Mihail Kogâlniceanu. Adică un profesionist.

  Am fost 6-7 ani în vama Vama Veche, când toți se îmbogățeau. Nu mi-am făcut vilă, nu mi-am luat auto, după 6 ani averea mea a fost la fel cum am intrat. Decât să opresc un portbagaj de blugi, am preferat să mă specializez, am preferat să îmi dezvolt mintea să fiu capabil să mă descurc oriunde.

  Cât de prost să fii ca după 7 ani de refuzuri de șpăgi, de combinatii ca să tac, să vii acum să mă acuzi de vreo corupție. Am ajutat oamenii pe gratis, pentru că erau abuzați, iar asta mu-a câștigat mai mult.

  Comentariu by Mentalistul — 17 aprilie 2023 @ 10:20

 21. Pt 19: Garide, nu trebuie să te stresezi, nu mai fac nicio campanie electorală. Pe cine pot să voteze oamenii? Pe Iorguș? Pe Paris? Pe Moldovan? Pe Tase? Pe Lexu? Nu mai există în Mangalia un alt candidat puternic să alunge pe Radu.
  Murad a fugit din țară.
  Poate să vină și Țiriac să candideze, Mangalia nu mai votează străini de oraș.

  Am voturile mele. Si sunt intr-o pozitie in care pot să mă asociez cu PSD, in sensul că să preiau organizația dacă dispare Stroe. Pot să mă asociez cu PNL și USR, dacă Radu fuge la PSD, in sensul ca preiau organizatia PNL pe Mangalia.
  Să presupunem că am 15% voturi pe numele meu. Cu 30% pe național, PSD pleacă cu mine candidat de la 45%.
  Cu 20% national PNL și 10% USR, tot de la 45% pleacă o astfel de alianță.
  Se face si AUR până atunci, care vor vota pe mine candidat.
  Sunt într-o poziție mai favorabilă decât Radu Cristian. Și față de oricare alt candidat care va apare.

  Spuneam că nici nu o să fac campanie electorală. Mangalia mă cunoaște. Stie ce pot, oamenii stiu ce suflet am, au văzut dacă sunt priceput.
  Cei care vir face campanie pentru mine vor fi echipa mea, pentru că au dovedit că știu cu munca.

  Oricât ai vrea să minimalizezi acest adevăr, până la urmă rezultatul este important.
  Cand vor fi puși sub acuzare primarul și directorii din primărie, când vor fi destituiți cei de la poliția locală care au savarsit abuz in serviciu, cand ANI v-a scoate pe tușă 6-7 consilieri si, chiar daca se judecă cu ANI, vor fi candidați nesiguri, cu imaginea stricată.

  Comerciantii, 60% din pensionari, tinerii, bugetarii, nu vor mai vota Radu Cristian. Nici Radu Cristian nu va vota pe Radu Cristian.

  Comentariu by Mentalistul — 17 aprilie 2023 @ 10:36

 22. Te bate Lexu ( Marinescu ): 3-1 ( poarta in casa ).

  Comentariu by nabuco — 17 aprilie 2023 @ 16:11

 23. Nabuco, acum ai vrut să pari inteligent?

  Comentariu by Mentalistul — 17 aprilie 2023 @ 17:17

 24. 4-2, 6-4, cum doresti dar tot „poarta-n casa”; prietenii stiu de ce !

  Comentariu by nabuco — 17 aprilie 2023 @ 17:34

 25. Când o să auzi că pe unul l-au mătrășit când a răspuns la ușă, să nu gandești că aș victima, eu sunt cel care sună la ușă.

  Comentariu by Mentalistul — 17 aprilie 2023 @ 17:43

 26. Cu „sloganul” asta sigur ii convingi pe toti ca ai dreptate si meriti sa fii reales.
  😉

  Comentariu by nabuco — 17 aprilie 2023 @ 18:04

 27. Vine un moment în viață când ne dăm seama că ușa sufletului nu o mai putem deschide oricui.Nu din răutate,ci pentru siguranța!

  Comentariu by I.S — 17 aprilie 2023 @ 19:01

 28. https://i.pinimg.com/originals/9f/c6/f8/9fc6f8abfcbd747981cfb04d0bfd6401.jpg

  Comentariu by nabuco — 17 aprilie 2023 @ 19:49

 29. Pt 26: Am un mod deosebit de a gândi, deosebit de al dumitale. Iar modul meu de a gândi poate are mai mult succes decât modul tău de a gândi.

  Nu mă interesează sloganuri, ori să ajung primar. Daca ajung, va fi pentru că sunt votat. Ce sloganuri, ce campanie, ce as putea sa fac eu pentru ca deja oamenii mă cunosc, stiu ce pot, au trait cu mine 7 ani.

  Sloganuri, campanie, să facă un necunoscut.

  Comentariu by Mentalistul — 17 aprilie 2023 @ 20:07

 30. OK, am sa cer aici: https://www.per.ro/contact/
  sa analizeze poate au dumnealor oaresce idee despre:
  https://www.lucianvisa.ro/2023/04/11/finalizarea-proiectului-etica-transparenta-si-integritate-in-primaria-municipiului-mangalia-miercuri-12-aprilie-la-clubul-nautic-callatis/#comment-786046

  Comentariu by nabuco — 17 aprilie 2023 @ 20:16

 31. Chiar nu am înțeles ce vrei tu acolo.

  Mi se pare schizo rău să discutăm despre un subiect, apoi să o sucești din senin pe alt subiect.

  Poți să întrebi orice, tot la mine te vor trimite. Iar eu îți voi răspunde la fel.

  Comentariu by Mentalistul — 17 aprilie 2023 @ 20:48

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress