Politica locală

27 martie 2023

Convocatorul ședinței ordinare a CL Mangalia din 28.03.2023

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 14:23

Vezi convocatorul

4 Comments

 1. pct 5 – numarul si cuantumul burselor ptr anul 2022 – 2023.
  Spre stiinta „initiatorului”, mai sint vreo 3 luni si se incheie anul scolar si voi vreti sa stabiliti nr de burse?? de risul c…lui
  pct 8 – pare dedicatie ptr unul din membri credinciosi ai pnl.

  Comentariu by pop — 27 martie 2023 @ 15:56

 2. #MecanismulJafuluiOrganizatDinMangalia

  Nu au niciun fel de scrupul, au devalizat și pachetele care se dau copiilor de Paști. Un pachet de 27 de lei conține produse care costă 16 lei, dacă Primaria le-ar comanda la Selgros. Cu tot cu pungi pentru cadouri.

  3.697 de pachete. Produse de 60.000 lei (12.000€) au fost achiziționate cu 100.000 lei (20.000€).
  Sigur e imoral să faci profit cu produse cadou oferite de sarbatori de catre consiliul local, și sa iei de la gura copiilor.

  Aceste pachete cadou trebuiau sa se dea scolilor, iar școlile sa tină festivitati de Sarbători, astfel copiii să îsi dezvolte latura artistică și să acumuleze amintiri cu activitati sociale pozitive, astfel încât să dezvolte sentimentul de apartenență la orașul natal.
  În loc de asta, pe lângă devalizare, primarul folosește momentul și banii publici pentru mită electorală, ducând personal pachetele și oferindu-le elevilor, de parcă le-ar da din buzunarul personal. De mici îi învață că trăim într-o lume coruptă, dând exemplu pe sine.

  Ia să vedem, cine furnizează pachetele cadou pentru Sărbătorile de Paști și Crăciun?
  Fericita căștigătoare este S.C. NEW EVENTPRO STRATEGY S.R.L., care pe Risco are persoană de contact pe doamna Cucoranu Cristina Vasilica – sora domnului Cucoranu (Jr.), care deține firma de casă abonată la contracte cu primaria Mangalia, în valoare de milioane de lei, iar asociat unic al firmei apare pe Termene că este o doamnă Bostan Ionela-Gabriela (nu o cunosc, dar firma are 0 angajați, cifra de afaceri zero pe anil 2020 și pe anul 2021).
  Firma nu a avut activitate in anii 2020-2021, dar, in anul 2022, deodată, începe să achiziționeze primăria diverse de la această firmă, de la pachete cadou, ilustrate, pixuri, desfăcătoare de sticle cu magnet etc., până la mobilier pentru Casa de Cultură (un scaun de 100 euro cel mai mare preț online, vandut la 170 euro, 300 de buc.). Direcția de Cultură și Sport achiziționează multe de la această firmă, a cumpărat fotolii, mobilier de grădină – mese și banchete, bineînțeles la prețuri duble față de ce s-ar putea comanda de la Dedeman, Hornbach sau Leroy Merlin, care au cont și oferte pe SEAP.
  În total, au fost achiziționate produse anul 2022 de la această firmă cu un suprapreț de 50.000 de euro în plus față de prețul pieței. Aceasta este doar una din firmele nașilor, finilor, cumetrilor, copiilor nașilor primarului. Sunt o mulțime de firme si de asociați, le schimbă anual pentru a nu se prinde autoritățile de control. De la furnizare de beton, lucrari si furnizare de dale si borduri, chiar si de gaz la instituțiile primăriei, ale căror centrale termice primarul le-a scos din Goldterm, până la achiziții mici cum sunt pachetele pentru copii.

  De exemplu, o firmă cu multe contracte publice, in valoare de sute de mii de euro, S.C. Spiga D&R SRL are următorii asociați: Dinu Marius (ginerele lui Cucoranu sr.), Drăgan Cristian și Ionescu Cosmin. Din ce apare doar pe SEAP, instituțiile din Mangalia (conduse de oameni unși de primar) au achiziționat în anul 2022, de la firma domnului Drăgan Cristian, SC Eurotechnic IND SRL, în valoare de peste 1 milion de euro. Doar într-un an. Și mai are licitații câștigate cu proiecte mari, care nu sunt pe SEAP. De ex, un alt proiect mare castigat la „licitație” are valoarea de 8.220.000 de lei + TVA.
  Ce legătură este intre asociații Drăgan Cristian și Dinu Marius din Spiga D&R SRL cu Cucoranu (Cucor SRL, Cucor Construct)? Locuitorii Mangaliei știu care este legătura.

  New Eventpro Strategy SRL (cea care acum furnizeaza pachetele de dulciuri pentru copii) a fost Magma Trust SRL și și-a schimbat numele din cauza unui scandal cu un teren de 20.000 mp, langa plaja dintre Saturn și Venus, acolo unde a fost scandalul cu parcarea primăriei pe iarbă. Ce s-a intamplat de curând, ce schemă au aplicat? Firma lui Cucoranu nu a mai primit, chipurile, o plată de 1.000.000 de lei de la primăria Mangalia. Cucoranu vinde creanța unei firme din Arad, Picadilly SRL, care bineințeles castiga executarea silită in instanta deoarece primaria nu s-a apărat si din toate terenurile pe care le are municipalitatea, acea firmă execută exact terenul pe care il luase ilegal Magma Trust SRL, adică dl. Drăgan Cristian, fost consilier PNL în CL Mangalia. (Notă: Acesta a pierdut functia pentru că Agentia Nationala de Integritate l-a gasit in conflict de interese.)
  Teren evaluat la 10.000.000 lei a fost executat silit cu mecanismele de jaf organizat ale primarului.
  Deci care este legătura dintre firma care fură napolitanele copiilor și respectivii Cucoranu Sorin, Dinu Marius și Cristi Drăgan? Firmele cu cele mai multe contracte cu primăria și instituțiile publice din Mangalia sunt conduse de aceeași oameni.

  Golanilor, să vă fie rușine!! Nu v-au săturat milioanele si ați atentat la biscuiții și napolitanele copiilor!!
  Asta a fost o mare greșeală.

  Pachetul conține:
  – biscuiti cu crema de cacao 60 grame = 1,50 lei
  – croissant cu umplutura de cacao 50 grame = 2,50 lei
  – baton de ciocolata cu nuga, lapte si caramel 35 grame = 1,50 lei
  – covrigei cu susan 80 grame = 2 lei
  – pernite cu crema de vanilie sau cacao 100 grame = 2,50 lei
  – napolitane cu crema de lamaie sau cacao 100 grame = 3,50
  – biscuit cu caramel si ciocolata cu lapte 30 grame = 2,50 lei

  Prețurile le-am pus eu, după cele mai scumpe de la Selgros (Selgros Distribuție SRL are cont pe SEAP, primaria ar fi putut achizitiona produsele așa cum achizitionează pentru cantina de la asistență socială). La Selgros ar costa 16 lei. Primăria achiziționează de la bișnițari cu 27 lei. Din diferența de 11 lei s-ar fi putut adăuga și alte dulciuri. La cantități de 3.697 de pachete, sigur s-ar putea negocia discount.

  În consecință, din cauza primarului, când copiii vor primi pachetul cadou pentru Sărbătorile de Paști, să țineți minte că trebuiau să fie duble. Diferența s-a risipit în buzunarele caracatiței, care nu are vreun scrupul, a devalizat si de la gura copiilor.
  Să vă pedepsească Dumnezeu!!

  P.S.: Mafioții de pe funcțiile de conducere nu fură singuri, folosesc interpuși. De la noi din oraș, ori străini. Am ajuns la capitolele în care îi indentific pe acești complici. Să știe orașul ce hram poartă și care este de fapt interesul din spatele vorbelor lor.

  Comentariu by Mentalistul — 29 martie 2023 @ 0:16

 3. – !

  Într-o zi, Radu Cristian s-a trezit în confuzie, cum că ar fi primarul municipiului Constanța, prin urmare a inițiat modificarea Bugetului Local al Municipiului Mangalia pentru anul 2023, astfel:
  – a rectificat că ar trebui să primească impozite pentru 143.000 mijloace de transport deținute de persoane fizice, nicidecum pentru 11.000 de mijloace de transport câte au locuitorii Mangaliei, persoane fizice. An de an, am încasat în jur de 1.900.000-2.000.000 lei, impozitul pe 11.000 de autoturisme ale persoanelor juridice, deoarece valoarea impozitului nu s-a schimbat. Nu s-a schimbat valoarea impozitului pe mijloacele de transport nici în anul 2023, dar in mintea primarului s-a schimbat numarul de autoturisme ale persoanelor fizice, de la 11.000 la 143.000 de autoturisme, mai multe decât are municipiul Constanța.
  Ori poate primarul vrea ca turiștii din statiunile Mangaliei să îi plătească impozit pe mijloacele de transport. Numai el știe ce a fumat și cum le-a gândit. Cert este că s-a pregătit să încaseze primăria pe 143.000 de autorurisme persoane fizice, plus de la 40.000 de mijloace de transport deținute de persoanele juridice (în anii 2020-2022 au existat cca 2.000 de mijloace de transport deținute de persoane juridice). În total, după calculele primarului, în orașul pe care îl conduce sunt 183.000 de mijloace de transport, s-a pregătit să le încaseze impozitul. Ce să mai…, deja le cheltuie impozitul.
  Mangalia are in continuare cca 14.000 mijloace de transport. Municipiul Constanța are cca 280.000 de locuitori, si pentru municipiu reședință de județ un total de 183.000 de automobile este mare, dar Radu Cristian e un optimist. Un așa mare optimist, încât insistă să încaseze dublu față de cât încaseaza primăria Constanța.

  Dacă s-a înzecit numărul de automobile în orașul condus de Radu Cristian, sigur că s-au înmulțit și locuințele. Din 13.000 de locuințe rezidențiale pe care le avea Mangalia în anul 2022, pentru care se plătea impozit în valoare 3.000.000 lei, în acest an primarul decretează că Mangalia are 250.000 de locuințe (o treime din municipiul București, cât 2 sectoare din capitală). De aceea, și-a calculat să încaseze 56.000.000 lei în anul 2023.

  Iar cu impozitul pe cladiri ale persoanelor juridice au fost încasați 19.000.000 lei. Și aici realitatea primarului a suferit modificări: a calculat că a crescut numărul de clădiri ale societăților comerciale de 10 ori, adică Mangalia ar fi ajuns la cca 4.000 de clădiri administrative și sedii de firme, ori au mai apărut în stațiuni cca 800 de hoteluri. Noi nu le vedem, nu există pentru restul lumii, dar primarul le vede și le impozitează. Decretează că primăria va încasa 180.000.000 lei din impozitele pe clădirile persoanelor juridice. Cota de impozitare este aceeași de câțiva ani, pentru că este maximum posibil. În calculele primarului, în decurs de 1 an, în Mangalia s-au înființat încă 8 șantiere și fabrici de mărimea șantierului naval, încă 48 de stațiuni turistice cu un total de 1.600 de hoteluri și alte 1.000 sedii de firmă și pensiuni.

  Primarul „vede” că Mangalia este de marimea Constanței.
  Ori, singura rațiune este că primarul a făcut o confuzie intenționată, se crede primarul Constanței și a făcut un buget de venituri pe măsura Constanței.

  Problema este că dacă bugetul de venituri este de 10 ori mai mare decât realitatea încasărilor, și bugetul de cheltuieli este de 10 ori mai mare. Se cheltuie de 10 ori mai mult, dar când nu se încasează aceste cheltuieli devin datorii.

  Cine studiază bugetul local – cel care a fost modificat astăzi cu votul consilierilor locali PNL – va trăi sentimentul ca s-a dat drumul la cheltuieli fără limite. La fiecare rubrică, la fiecare direcție a Primariei Mangalia, la instituțiile publice administrate de primărie, s-au pus cheltuieli de parcă au descoperit o mină cu diamante, gata șlefuite și cu cumpărătorii la coadă.

  Direcția de Cultură și Sport are alocate peste 4.000.000 de lei pentru activități culturale. De acei bani pot să aducă în concert pe Metallica, Ramstein, pe Beyonce; pot aduce pe Al Pacino și Robert de Niro în piese de teatru; se poate organiza un mega-eveniment timp de 2 luni cu 500 de artiști plastici.

  La servicii veterinare s-au alocat 2.500.000 de lei. Plătim un veterinar dublu față de cât este plătit președintele SUA.

  Poliția Locală vă va hăitui de 10 ori mai mult decât anul trecut, are target să strângă 2.000.000 de euro (10.000.000 de lei), din amenzi date locuitorilor Mangaliei. In anul 2022, poliția locală a dat amenzi în valoare de puțin peste 1.000.000 lei. Acum vrea 10.000.000 din amenzi.

  În realitate, acele încasări există doar în capul primarului. Toți cei care au gândit această modificare de buget, votată astăzi în consiliul local, sunt rupți de realitate, ori fie au ajuns ticăloși care nu mai au limite. S-a dat drumul la devalizare, ca să lase municipalitatea datoare pentru câțiva ani. Este politica „După noi – potopul!”.
  Asta ca să vedeți și voi ce primar ați ales: este in stare să ne dea foc, chiar dacă nu îi iese nimic din asta. După atâta jaf organizat, încă vrea să îndatoreze Mangalia până la faliment.
  Este clar că nu mai vrea primar.

  Comentariu by Mentalistul — 29 martie 2023 @ 0:17

 4. https://editiadesud.ro/?p=46071

  Comentariu by Mentalistul — 29 martie 2023 @ 0:26

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress