Mangalia – politica locală

24 martie 2023

Continuă lucrările de asfaltare a străzilor din centrul Mangaliei

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 15:22

Primăria Municipiului Mangalia continuă, în această perioadă, lucrările de asfaltare pe strada Ștefan cel Mare, în cadrul proiectului european de reabilitare a infrastructurii rutiere de pe mai multe artere din zona centrală a orașului. În cadrul aceluiași proiect, va avea loc și modernizarea Grădinii de Vară „Farul”, precum și asfaltarea străzilor Rozelor și Bd. 1 Decembrie 1918. „Pentru a nu îngreuna traficul rutier, lucrările de refacere a tramei stradale pe această arteră se desfășoară pe un singur sens de mers, urmând ca, după turnarea celui de-al doilea strat de asfalt să se intervină și pe celălalt sens, dinspre Bd. 1 Decembrie 1918, spre Ștefan cel Mare. Ulterior, aceleași lucrări vor continua pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 și Rozelor. Știu că șantierele creează mult disconfort, însă, fac apel la buna înțelegere a locuitorilor, deoarece atragerea fondurilor europene ne ajută să dezvoltăm orașul și stațiunile”, a precizat primarul Mangaliei, Radu Cristian. În prezent, în Mangalia se mai lucrează la amenajarea unor parcări, locuri de joacă și trotuare, în mai multe cartiere ale orașului.

Simona ANGHEL, Cuget Liber 24.03.2023

7 Comments

 1. Și în Saturn se lucrează bine. De mai multe zile nu mai lucrează nici cei câțiva muncitori.
  Vom avea un nou sezon estival surprinzător. S-ar putea organiza un târg de turism în acest sens.

  Comentariu by lucian visa — 24 martie 2023 @ 15:23

 2. https://fb.watch/jtL2YtFIrS/

  Comentariu by Mentalistul — 24 martie 2023 @ 22:08

 3. https://www.cotidianul.ro/proiect-la-primaria-capitalei-minicentrale-mobile/

  Comentariu by nabuco — 25 martie 2023 @ 19:30

 4. În discursurile bolșevice ale primarului către pensionari, cu ocazia premierilor și torturilor, justifică eliminarea subvenției (care de 2 ani este compensată din Schema de Ajutor de Stat) că ar fi inechitabilă, deoarece cei neracordați la Goldterm nu beneficiază de subvenție. Asta e o prostie, deoarece oricare dintre cetateni are dreptul sa se racordeze la Goldterm. Dacă nu există posibilitatea logistică, de fapt primăria le îngrădește acest drept.
  Este ca și cum există transport public local gratuit, cu autobuze, iar cei care nu folosesc transportul public deoarece circulă cu automobilul propriu să pretindă că nu este echitabil, pentru că ei nu folosesc trabsportul în comun. La fel de greșit, au dreptul să il folosească; este inechitabil să pretindă să nu existe gratuitate deoarece ei nu folosesc serviciul public.
  Dar, în timp ce face aceste discriminări și incită oamenii, săvărsind fapta prevazută la art.371 Cod Penal, continuă discriminarea declarând că va ajuta numai o categorie socială, în timp ce altă categorie socială nu va fi ajutată de primărie, nici nu va discuta cu ea.
  O altă discriminare a făcut-o cu turismul ecumenic. Din banii publici au fost platite excursii la mânăstiri cu autocarul, fără vreun anunț public, fără ca oricare dintre cetățenii Mangaliei sa aibă posibilitatea de a beneficia, bani cheltuiti cu anumiți cetățeni care au fost favorizati, unii dintre ei au beneficiat de mai multe ori.
  (Va urma..)

  Comentariu by Mentalistul — 25 martie 2023 @ 21:39

 5. Mai mult, banii cheltuiți au fost deturnați din cei colectați cu taxa specială de promovare turistica, care prin lege sunt colectați pentru a se oferi servicii publice specializate celor care o plătesc.
  Si mai mult, deturnarea banilor colectati cu Taxa Specială de Dezvoltare și Promovare Turistică face ca acea Asociație înființată in anul 2019 să nu poată deveni OMD, nu poate primi aviz de la Min Turismului si nu poate primi statutul de utilitate publică.
  Pentru un beneficiu politic personal, primarul a deturnat bani colectați de la comercianți (pe care a vrut să îi ucidă cu Regulamentul), a sabotat existența OMD si astfel cheltuim anual cu alocari de bani pentru funcționarea Asociației OMD Mangalia, din bugetul local, nelegal, OMD care nu poate deveni functional din cauza că legea prevede că minim 70% din taxa de promovare turistică se duc la OMD.
  Prejudiciul este dublu: o dată deturnarea de fonduri pentru mită politică și discursuri fasciste, apoi banii pierduti cu cheltuielile anuale ale OMD, pe care il tine nefuncțional. Mai mult, Asociatia OMD neavand statut de utilitate publica, alocarile sunt nelegale, deoarece trebuie respectate prevederile legii 350, privind finantarea ONG-urilor din bani publici.

  Am stopat cu excursiile la manastiri, au fost anulate evenimentele care erau organozate cu banii din Taxa de Promovare Turistica. Ziua Femeii, unde de obicei vine Fuego sa cante si primarul imparte flori la 400 de pensionare, s-a anulat cu 4 zile înainte. Așa cum au scos ei din Agenda de Evenimente, cu cateva zile înainte, festivalul international Kurultai.
  Iar cum primaria a dat interzis sa se organizeze evenimente in Mangalia foar cele ale primariei sau in parteneriat cu primaria, alte evenimente nu vor fi. Au rămas Raliul si Ziua Marinei.

  Comentariu by Mentalistul — 25 martie 2023 @ 21:44

 6. Oricum, administrația aceasta este varză. Viceprimarul Angelescu a început să mintă în fiecare ședință de consiliu local, la prezentarile proiectelor HCL, fie pentru că habar nu are de ele, fie pentru a nu se prinde si consilierii PNL de incalcarea gravă a legilor.
  O revoltă in consilierii PNL ar fi o problemă: PNL nu mai are supleanti, Radu Cristian nu poate schimba consilierii. Primii 10 de pe lista de candidati au renunțat la functia de ales local, ca să fie inlocuoti de alti 10 supleanti. Plus ca a fost si Radu Cristian pe lista, au epuizat 21 de locuri de pe lista de 24. Din 3 ramasi, unul avea 75 de ani in anul 2020, o supleantă s-a mutat in Anglia unde s-a maritat, schimbarea de domiciliu in alta localitate pierde eligibilitatea. Si a mai ramas o persoana care lucreaza la primarie, ar trebui sa renunte la salariu.
  Ideea este ca dacă aveau coloana vertebrala, consilierii PNL ar fi comdus primaria, nu Angelescu peste Radu Cristian. Dar consilierii PNL sunt foarte slabi. Ia să fi fost unul ca mine printre ei…
  Dacă are un merit Radu Cristian (el sau cei care îl duc de lesă), este faptul că a putut ascunde atâta timp cât de prost este el însusi. Eu am fost surprins. Dezgustat, dar surprins. Nu face cinste inteligenței mele să îmi fie adversar, astfel ca atunci cand ma refer la Radu Cristian de fapt im gamd am tot acea adunatură de mafioti, care îl dirijează. De aceea am urcat lupta la alt nivel, cu tot sistemul/mecanismul care folosește functia pe care Radu o ocupă, pentru a savarsi jaful lor organizat . Persoana Radu Cristian ajuns bogat pentru ca l-au pus altii pe functii, si la ANAF, și primar, dar a scăpat pentru că l-au protejat pentru a-si mentine gaina cu ouăle de aur. La nivel intelectual, este în primul rând un incult, iar de aici i se trage și gândirea limitată. Asta este opinia mea despre el, este omul-papagal care stie sa repete ceea ce a vazut ca ține la o categorie de oameni, oro ce este învățat să spună, dar nu e capabil de un artificiu de gândire.

  Comentariu by Mentalistul — 25 martie 2023 @ 22:00

 7. Pt. #5
  https://www.mangalianews.ro/wp-content/uploads/2023/03/Mangalia-de-la-inaltime-03.jpg

  Comentariu by nabuco — 27 martie 2023 @ 9:25

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress