Mangalia – politica locală

17 martie 2023

Fiți cu ochii pe el! Radu vinde 2 hectare de teren în Venus, la preț de nimic. Video

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 11:49

Primăria Mangalia vrea să obțină câștiguri colosale din vânzarea, prin licitație publică, peste 20.800 de mp de teren, împărțit în 43 de loturi situate în stațiunea Venus. N-ar fi prima oară când în stațiunile din sudul litoralului se vând terenuri pe bandă rulantă, în zone râvnite de dezvoltatorii imobiliari sau de investitorii din turism. Ne-am deplasat și noi la Mangalia pentru a afla, direct de la sursă, motivele care stau în spatele acestei tranzacții, însă Cristian Radu și viceprimarul Dragoș Angelescu nu au fost de găsit.

Invocând o așa-zisă strategie de dezvoltare economico-socială, Primăria Mangalia scoate la vânzare zeci de loturi de teren situate în stațiunea Venus, pe strada Gala Galaction, la numărul 1A. Adică, peste 20.800 mp de teren aflat într-o zonă cu potențialul turistic impresionant, în apropiere aflându-se deja mai multe hoteluri.

În urma acestei tranzacții cu terenuri care au suprafețe ce variază între 391 mp. și 741 mp, Mangalia va obține o sumă de bani considerabilă, prețul de pornire al licitației pentru fiecare dintre acestea fiind de ordinul zecilor de mii de lei.

Care este valoarea terenurilor, în funcție de suprafață și cu cât se vând?!

Un teren de 391 mp, de exemplu, evaluat la suma de 148.218 lei, se vinde cu prețul minim de  30.122 euro. Adică cu peste 77 euro mp. Altul în suprafață de 500 mp este evaluat la suma de 243.690 lei și se vinde cu prețul minim de 49.524 euro.

Fiti cu ochii pe el! Radu vinde 2 hectare de teren in Venus, la pret de nimic. Video

O altă întindere de pământ, în suprafață de 688 mp are o valoare de 434.671 lei și se vinde cu prețul minim de 88.337 euro, în timp ce o suprafață de 741 mp, cu  valoare de inventar de 468.156 lei, se vinde cu prețul minim de 95.142 euro. Adică în jur de 129 euro mp. Precizăm că terenurile sunt libere de sarcini și nu sunt racordate la rețelele de utilități.

În document este specificat faptul că dezvoltarea investițiilor locale presupune crearea unui climat care să poată atrage și investiții externe, fapt ce va produce un impact pozitiv asupra comunității prin creșterea ofertei de noi locuri de muncă direct create, majorarea salariilor şi a vânzărilor. Precizăm că data limită de depunere a ofertelor pentru licitație este de  28 martie a.c.

Potrivit informațiilor noastre, vânzarea se face în baza unor hotărâri de Consiliului Local aprobate în cadrul ședinței ordinare din data de 1 februarie a.c., chipurile în contextul strategiei de dezvoltare economico-socială locală.

Mirela Pascal, Ana Maria LIPAN, Replica 17.03.2023

2 Comments

 1. O fi stiind el ceva de si-a scos anticipat sireturile …
  https://www.mangalianews.ro/wp-content/uploads/2023/03/Faleza-din-Cap-Aurora-va-fi-modernizata-1.jpeg

  Comentariu by nabuco — 17 martie 2023 @ 23:06

 2. …si parcela de 700 mp banuiesc ca e a lui raducu. Ca doar nu „s-o improprietari” cu parcela de 300 mp.
  Daca mai ia un mandat, sa dus dracului fostul oras Mangalia.
  Votati-l stimati locuitori, face poze cu voi…si el e milionar in euro.
  Vedeti cum „inlocuieste” borduri si pavele pe str Stefan cel Mare…de ce? ca sa iasa banu. Bordurile puse de tusac, care erau foarte bune, au ajuns la gunoi.

  Comentariu by pop — 18 martie 2023 @ 10:33

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress