Societatea de termoficare a municipiului Mangalia are mari probleme în ceea ce priveşte colectarea banilor de la cetăţeni. Situaţia nu ar avea legătură cu eliminarea subvenţiei, decisă în anul 2022, este de părere consilierul local Pro România, Dan Moldovan. Potrivit acestuia, situaţia materială a oamenilor nu este una roz în această perioadă.
Potrivit Hotărârii adoptate de Consiliul Local, de la începutul sezonului rece 2022 – 2023, a fost eliminată subvenţia acordată la costul de producţie al gigacaloriei pentru persoanele fizice şi juridice racordate la sistemul centralizat de termoficare, preţul de facturare aprobat de ANRE fiind de 838,18 lei, TVA inclusă. „Am decis să înlocuim subvenţia cu ajutorul de încălzire, întrucât nu este normal ca din taxele şi impozitele achitate de locuitorii Mangaliei să se plătească încălzirea pentru apartamentele de vacanţă ale unor cetăţeni din alte oraşe ale ţării”, declara, la momentul respectiv, primarul Mangaliei, liberalul Cristian Radu.
Interesant, dar şi consilierul din opoziţie, Dan Moldovan, este de aceeaşi părere! „Nu era normal ca oameni care au bani mulţi, care au yachturi în Portul turistic Mangalia şi un apartament de vacanţă aici, să beneficieze de subvenţie. Ajutorul îl primesc acum doar cei care chiar au nevoie. Este corect aşa”, spune Dan Moldovan. Totuşi, de ce nu achită mangalioţii facturile pentru încălzire şi apă caldă? „Traversăm o perioadă care nu este bună, din punct de vedere financiar.Dar cred că lucrurile îşi vor reveni în scurt timp şi îşi va reveni şi societatea de termoficare”, a mai declarat, pentru Focus Press, Dan Moldovan.
A.C., focuspress.ro 16.03.2023
Iar s-a băşit in clasă d’alde căluşaru’ ăsta.
Comentariu by nabuco — 17 martie 2023 @ 14:03
Au ajuns să justifice ticăloșia cu prostie: dacă sunt case de vacanță, ce căldură folosesc aceștia? Ca să vezi cine comsuma căldura lui Goldterm, nicidecum locuitorii Mangaliei.
Au fost aprobate doar 850 de dosare pentru ajutorul de căldură. In care avem dintre cei cu venituri mici, cei cu dizabilități (dacă avem 150 de asistenți personali pentru 150 de persoane care au nevoie de ingrijire, inseamnă minim 150 de ajutoare pentru căldură), pensionari etc.
Și avem peste 5.000 de pensionari. Nu mai spun de cei care au venituri mici, dar nu lucrează unul din soți pentru ca fie e cameristă pe sezon, fie ospatar pe sezon, fie nu mai are de muncă pentru ca santierul a scazut cu 4.300 de angajati, Lumotex s-a mutat sau alti angajatori au dat faliment din cauza taxelor si impozitelor exorbitante. Taxa de promovare turistica pentru un chioșc e 7.000 de lei.
Acum, cel putin 3.500 de pensionari si copiii lor înjură vinivații pemtru facfurile mari la căldură.
După ani de prime de vărstă, diplome si poze cu primarul, acum le-a ieșit pe nas. Erau pozele in perete ca noste icoane, cand le venea vreun musafir se laudau ca i-a felicitat primarul. Acum le-au dat jos de pe perete si le-au rupt, de supărare. Ani de manipulare au fost pierduți printr-un singur gest.
Și ca să nu uite cumva oamenii cine sunt vinovații care le-au golit buzunarele si economiile – ori i-au făcut datori la Goldterm, sa nu mai poată muri liniștiți – s-au apucat să dea interviuri, să reamintească tuturor cine sunt vinovații si ce explicații de ticăloși au. Îi doresc lui Dan Moldovan să mai iasă cu interviuri, chiar și peneliștii daca se poate. Hai primare, hai viceprimare, iesiti si spuneti oamenilor ca ei platesc exorbitant pentru căldură pentru că nu vrei ca ăia cu casele de vacantă, care nu consumă caldură, să plateasca fara subventie.
Comentariu by Mentalistul — 17 martie 2023 @ 21:47
Moldovan un badit și jumate .
S-a plimbat din partid în partid ca să ajungă mereu consilier.
A participat la alegeri pentru funcția de primar ca să iasă consilier pentru a-l susține pe primar .
A fost un IEPURE în alegeri.
Un zero barat .
Comentariu by 001 — 18 martie 2023 @ 7:14
Cardurile pentru energie nu pot fi folosite la majoritatea asociatiilor de proprietari din Mangalia pentru plata întreținerii deoarece asociatiile funcționează fare conturi bancare ,niște Doamne stabilesc costurile și umbla cu banii oamenilor în poșetă.
Trebuiesc făcute verificări contul bancar este obligatoriu prin lege
Comentariu by Cetatean — 18 martie 2023 @ 10:54
Bătrânilor li se spune ca acele carduri sunt doar pentru energie electrica și li se cer doar bani Cash pentru plata întreținerii ,deci Goldterm ar putea incasa o grămadă de bani care se vor pierde din cauza incompetentei celor de la asociații
Comentariu by Cetatean — 18 martie 2023 @ 11:00
Acest interviu echivalează fix cu un blowjob făcut lui Răducu.Daca l pupai in fund de fată cu tot consiliu ieseai mai bărbat in filmare.0
Comentariu by Anonim — 19 martie 2023 @ 23:39
https://www.replicaonline.ro/un-proprietar-de-iaht-condamnat-ca-nu-a-vrut-sa-inapoieze-bunurile-unui-client-550315
😉
Comentariu by nabuco — 20 martie 2023 @ 8:48
Pt.7: Și-a făcut „reclamă”.
De obicei, dacă te interesează yacht de închiriat și după ce găsești oferte, cauți review pe internet. Cine va căuta după Kissing Gate va da de acest articol.
Acum poate și povestea nu e toată, nu știm condițiile înțelegerii. A avut omul ghinion de valuri.
Poate proprietarul i-a spus că pe valuri nu prea merge de petrecere și beneficiarul o fi acceptat.
Comentariu by Mentalistul — 20 martie 2023 @ 13:03
https://www.replicaonline.ro/mensa-ii-cauta-pe-cei-mai-inteligenti-constanteni-550337
” 😉 ” are si el o semnificatie, nu ?
Comentariu by nabuco — 20 martie 2023 @ 14:02
Va rog, d-le Vișa, sa le impuneți celor care intra pe blog, un minim de decență în exprimare, poate ca ar fi frumos și bărbătește ca fiecare sa-si asume identitatea atunci când comentează. Asemenea exprimări suburbane, nu aduc decat deservicii unui spațiu de dialog care se vrea civilizat.
Comentariu by Semiran — 20 martie 2023 @ 23:48
Ferea, că au venit să schimbe regulile, că cică să se ceară buletinu’ la intrare. Și nu se va mai circula pe dreapta, ci pe stânga.
Aia cu „Mu_e PSD” strigată în spațiul public nu a fost exprimare suburbană, dar aici în suburban ne oripilăm că nu se discută elevat.
Cred că ați confundat strada pe care sunteți. Aici nu e spațiu public de dezbateri politice, nu e scena politică, aici este suburbanul, unde nu contează cine zice și cum o zice, iar adevărul și minciuna umblă libere. Depinde de inteligența fiecăruia să le poată distinge.
Comentariu by Mentalistul — 21 martie 2023 @ 8:36
Impostura, neconcordanța dintre ce faci și ce spui că faci nu afectează numai viața politică, ci și relațiile interpersonale și coeziunea grupurilor. Dacă ipocrizia ar durea, mulți ar umbla văicărindu-se.
Comentariu by I.S — 21 martie 2023 @ 10:13
Pt. #11
Cam asa se poate pune problema in mod serios:
https://www.washingtonpost.com/technology/2022/06/10/meta-faces-lawsuits-mental-health/
Pt. #12
Sub-urban sau Semi-urban
😉
Pt. #13
https://mediacritica.md/ru/podcast/neticheta-si-regulile-de-comportament-in-mediul-online/
Comentariu by nabuco — 21 martie 2023 @ 14:28
LA MULȚI ANI DE NAWREZ – SĂRBĂTOAREA PRIMĂVERII!
Această zi marchează nu numai prima zi de primăvară, ci, conform site-ului oficial al Organizaţiei Naţiunilor Unite, marchează şi începutul unui nou an pentru peste 300 de milioane de persoane din lume, fiind sărbătorită de peste 3.000 de ani în Balcani, în Bazinul Mării Negre, în Caucaz, în Asia Centrală, în Orientul Mijlociu şi în alte regiuni.
La 30 septembrie 2009, Nawrez (Nowruz) a fost inclusă în Lista reprezentativă a patrimoniului cultural imaterial al umanităţii UNESCO, iar la cea de-a 71-a reuniune plenară, care a avut loc la 23 februarie 2010, Adunarea Generală a ONU a adoptat o rezoluţie prin care data de 21 martie devenea Ziua internaţională Nawrez.
În prezent, în ţările care sărbătoresc Ziua internaţională Nawrez, dar şi în comunităţile acestora de peste hotare, se organizează festivaluri tradiţionale, concerte, evenimente culturale sau chiar adevărate ceremonii de plantare, pentru a marca, astfel, renaşterea naturii.
Începând cu anul 2016, „Sărbătoarea Sosirii Primăverii”, denumită „Nawrez” este celebrată şi în ţara noastră, pentru membrii minorităţii tătare turco-musulmane.
Propunerea legislativă pentru declararea acestei zile a fost adoptată de Senat, la 22 septembrie 2015.
„Din Asia până în Europa, fiecare popor îşi are propriile legende despre Nawrez. Nawrez-ul se serbează în fiecare an de membrii minorităţii tătare turco-musulmane din România, pe data de 21 martie, iar această dată coincide cu echinocţiul, fenomen astrologic ce prevesteşte începerea primăverii în emisfera nordică”, se mai arăta în expunerea de motive.
La 25 noiembrie 2015, Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat proiectul de lege privind declararea acestei zile, în expunerea de motive arătându-se că „Sărbătoarea Nawrez şi a anului nou este asemănată cu sărbătoarea de Paşte a creştinilor prin prisma compatibilităţii legată de tradiţii şi obiceiuri”.
Cu ocazia acestei sărbători, se vopsesc ouă în trei culori — roşu, galben şi verde, iar tradiţia spune că până ce pe pământ nu cad coji de ouă, nu vine primăvara.
Potrivit Legii nr. 333/2015 privind declararea zilei de 21 martie ca Sărbătoare a sosirii primăverii pentru membrii minorităţii tătare turco-musulmane, denumită „Nawrez”, în localităţile în care se organizează manifestări dedicate acestei sărbători, autorităţile administraţiei publice locale pot contribui cu sprijin logistic şi/sau financiar, după caz. Totodată, Societatea Română de Televiziune şi Societatea Română de Radiodifuziune pot transmite, în cadrul emisiunilor dedicate minorităţilor naţionale, aspecte de la manifestările dedicate Sărbătorii Nawrez.
Din păcate, în Mangalia, primarul a pus stăpânire și pe evenimentele tradiționale tătărești și a interzis organizarea lor, în așa fel, încât să participe toată lumea. Eu sunt tătar, sunt demnitar ales local, dar nu am primit nicio invitație din partea Primăriei Mangalia (organizatorul) la Ziua Tătarilor sau la Ziua Geamiei Esmahan Sultan, în condițiile în care eu am inventat și am făcut amendamentul de introducere Ziua Geamiei in Agenda de Evenimente a Municipiului Mangalia. Aceste evenimente erau menite ca noi, tătarii, să le organizăm așa cum se organizau în trecut, să invităm concetățenii să aprecieze și să se bucure de preparatele nostre tradiționale, să ne împărtășim cultura și să ne distrăm împreună, așa cum trăim în armonie de sute de ani. Suntem pentru omenire model de coabitare multietnică și multiculturală.
Dar conducerea actuală a Mangaliei este incultă și rea, a alungat până și evenimentul Kurultai – un festival internațional care nu se mai întâmplă nicăieri în România, cu participarea a artiști și sportivi din peste 40 de țări. Nu i s-a cerut municipalității nicio contribuție, totul a fost sponsorizat de comunitatea tătară. Dar, din răutate și ticăloșie, cu 10 zile înainte de eveniment, cànd vizele, biletele de avion, cazările erau cumpărate, primarul și consilierii PNL au scos din Agenda de Evenimente a Municipiului Mangalia acest festival internațional, care făcea reclamă Mangaliei în televiziunile si presa națională din peste 40 de țări, mai mult decât reclama făcută vreodată cu participarea primăriei la târguri de turism, cu cheltuială din bugetul local de de sute de mii de euro.
Dar vom schimba aceste lucruri, vom ajunge la normalitate schimbând acești inculți de pe funcții, prin votul cetățenilor Mangaliei.
Va fi bine!
Vă urez un an nou agricol plin de roade și realizări!
Comentariu by Mentalistul — 21 martie 2023 @ 15:49
Ca fapt divers, extras din Regulamemtul de Organizare și Funcționare al Consiliului Local Mangalia:
„Art. 24
Desfăşurarea şedinţelor consiliului local
(1) Şedinţele Consiliului Local al Municipiului Mangalia sunt publice.
(2) Caracterul public al şedinţelor consiliului local este dat de:
a) accesul celor interesaţi, în condiţiile legii, la procesele – verbale ale şedinţelor consiliului local;
b) accesul celor interesaţi, în condiţiile legii, la proiectele de hotărâri, la hotărârile consiliului local, precum şi la instrumentele de prezentare şi de motivare a acestora;
c) posibilitatea cetățenilor cu domiciliul sau reședința în Municipiul Mangalia de a asista la şedinţele consiliului local. Accesul în sala de ședințe se va face în limita locurilor disponibile și cu respectarea ordinii și liniștii publice. Solicitarea pentru participare se va face în scris la registratura Primăriei sau prin mijloace electronice cu cel puțin 48 de ore înainte de ședința de plen programată, precizând în clar următoarele date: numele și prenumele, date de contact (telefon, e-mail) și domiciliul, precum și proiectul de hotărâre de pe ordinea de zi pentru care solicită participarea. Solicitarea de participare va fi transmisă de către secretarul general al Municipiului Mangalia, președintelui de ședință, prin grija căruia, persoana care a parcurs etapele precizate, va fi invitată să asiste la dezbatere și la votarea proiectului de pe ordinea de zi la care este interesat.
c¹) posibilitatea cetățenilor cu domiciliul sau reşedinţa în Municipiul Mangalia de a urmări ședințele consiliului local pe pagina de internet a autorității publice locale, atunci când acestea se desfășoară prin mijloace electronice.”
Pe pagina de internet a primăriei Mangalia nu există proiectele de hotărâri, la hotărârile consiliului local, precum şi la instrumentele de prezentare şi de motivare a acestora. (Norme Metodologice de aplicare a Legii 52 / 2003). Cine dorește să anuleze o HCL, câștigă ușor.
Pe pagina de internet a primăriei Mangalia nu există înregistrarile unor ședințe extraordinare convocate online, astfel că este încălcat caracterul public al ședințelor.
Si încă un lucru: pe pagina de internet a primariei nu sunt postate ședințele, ci doar link către o sursă externă. Aceste video sunt postate pe o platformă a unui privat, de altfel plătit cu zeci de mii de euro pe an, dar dacă moare sau se supără pe primărie, primăria nu deține arhiva, iar pe pagina de internet a primăriei nu vor mai exista ședințele video, astfel devin nule toate ședințele care nu respectă caracterul public.
Mai mult,
„posibilitatea cetățenilor cu domiciliul sau reşedinţa în Municipiul Mangalia de a urmări ședințele consiliului local pe pagina de internet a autorității publice locale, atunci când acestea se desfășoară prin mijloace electronice.”
Atunci când acestea se desfășoară, nicidecum atunci când s-au desfășurat, adică transmisie live.
Comentariu by Mentalistul — 21 martie 2023 @ 22:10
Semi….run, it’s never too late! Esti praf.
Comentariu by Reporter — 21 martie 2023 @ 22:23