Politica locală

2 martie 2023

Primăria Mangalia a emis ilegal autorizație de construire pentru șantierul de pe faleza orașului

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 19:34

Proprietarii Hotelului Corsa din Mangalia au început construirea unei clădiri cu spații de cazare și restaurant pe faleza orașului în baza unei autorizații de construire emisă de Primăria Municipiului fără avizele Agenției pentru Protecția Mediului, Comitetului Naţional al Zonei Costiere și Apelor Române.

Potrivit legii, în zona de coastă nu se poate construi fără avizele celor trei instituții.

Deși acestea au respins emiterea acordurilor, Primăria Mangalia a eliberat în lipsa documentelor obligatorii o autorizație de construire pentru SC Eco Corsa, care prevede edificarea unui imobil de P+1 cu funcțiunea spațiu comercial și spații de cazare pe faleza orașului, chiar în fața Hotelului Corsa, deținut de beneficiarii șantierului, soții Liliana Daniela și Remus Octavian Becheru, finii fostului primar Zanfir Iorguș.

Arhitectul-șef blochează accesul la informații publice

Am solicitat proaspătului arhitect-șef al Mangaliei, Cristian Gabriel Dună, copii după certificatul de urbanism și autorizația de construire, însă acesta a refuzat să ni le transmită.

Blocarea accesului la informații din partea șefului Urbanismului nu ne-a împiedicat să obținem confirmarea că autorizația a fost emisă ilegal, întrucât consilierul județean Semiran Abdurefi ne-a pus la dispoziție deciziile de respingere a proiectului formulate de Agenția pentru Protecția Mediului și Apelor Române.

Extras document ABADL

De asemenea, știm că nici Comitetul Naţional al Zonei Costiere nu a emis avizul necesar, întrucât proiectul nu a figurat pe ordinea de zi a ședinței anuale în 2022, iar anul acesta întâlnirea specialiștilor încă nu a avut loc.

Extras document Agenția de Mediu

Construcțiile din zona costieră se supun unui regim special de avizare, iar nu mai puțin de patru acte normative stabilesc că plajele și falezele reprezintă domeniu public al statului și sunt bunuri inalienabile.

Contactat de publicația noastră, Remus Octavian Becheru, beneficiarul proiectului de pe faleză, a închis telefonul după ce ne-am prezentat.

În așteptarea deciziei Prefecturii și ISC Constanța

Consilierul județean Semiran Abdurefi, ne-a transmis că a înștiințat atât Prefectura Constanța, cât și Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC) Constanța despre șantierul autorizat ilegal de Primăria Mangalia.

Pe de altă parte, sunt rezerve în privința unei intervenții obiective din partea ISC.

Iată de ce: arhitectul-șef al Mangaliei, Cristian Gabriel Dună – cel care a validat șantierul de pe faleză – este fratele finanțatorului Pro România – Dumitru Dună, care la rândul său este cunoscut pentru relațiile de prietenie și afaceri care îl leagă de Dayan Fetislam, noul inspector-șef al ISC Constanța.

Menționăm că autorizația neconformă a fost emisă după ce proprietarii Eco Corsa au mai început, la sfârșitul anului trecut, să toarne fundația clădirii, lucrări oprite atunci de Garda de Mediu și sancționate cu 6.000 lei pentru lipsa autorizației de construire.

Între timp, după cum am arătat mai sus, beneficiarul a obținut autorizația, însă aceasta este nulă în lipsa avizelor menționate.

Soții Becheru au primit în concesiune terenul de pe faleză în 1996, anul în care nașul celor doi, Iorguș, a debutat la conducerea Primăriei.

Subliniem că patru acte normative stabilesc că plajele și falezele reprezintă domeniu public al statului, bun inalienabil (detalii aici).

Sursa foto: Semiran Abdurefi

Gabriel Botezatu, dobrogealive.ro 28.02.2023

24 Comments

 1. Iar betonul este furnizat de Cucor SRL.

  Comentariu by lucian visa — 2 martie 2023 @ 19:36

 2. Cu 10 zile în urmă, am sesizat și Instituția Prefectului cu privire la construcțiile de pe taluz. De asemenea, la sesizarea mea,Inspectoratul de Stat în Construcții a dispus o serie de controale în zona costieră. Am promis că nu mă las intimidata, descurajata de grupul infracțional care e la conducerea primăriei și ma țin de cuvânt. Maine, senatorul Remus Negoi va merge la sediul primăriei pentru a consulta documentele solicitate referitoare la construcțiile cu pricina

  https://focuspress.ro/reprezentantii-inspectoratului-in-constructii-cer-primarilor-din-zona-costiera-sa-caute-cladirile-ilegale-de-pe-plaje-desi-legea-ii-obliga-pe-ei-sa-le-identifice-si-sa-anunte-administratiile-local/

  Retorica doar de gargară îmi repugnă,deci, sunt hotărâtă sa duc lucrurile la bun sfârșit. La fel vom face și cu inițiativa cetateneasca de scoatere a pădurii Comorova din proprietatea privată și reintroducerea ei în proprietatea publică a Statului. Și aici avem o decizie a Prefectului, care obliga primăria Mangalia să pună proiectul pe OZ ul Consiliului Local Mangalia. Revin când am date concrete.
  Zic sa facem, nu să trăncănim

  Comentariu by Semiran — 2 martie 2023 @ 20:40

 3. Like @2
  „Zic sa facem, nu să trăncănim” o fi pentru PER ?

  Comentariu by nabuco — 2 martie 2023 @ 21:21

 4. Pt. #1
  https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSKQJvPeVbKn6Z2-wBfvb0NFbeMWL7OlfXGle5PoJTwNA&s
  &
  https://www.cugetliber.ro/stiri-eveniment-frauda-cu-fonduri-europene-70905

  Comentariu by nabuco — 2 martie 2023 @ 21:25

 5. Oraș este a lui Iorgus!!!

  Comentariu by Florin — 3 martie 2023 @ 8:28

 6. Doamna luptatoare pentru toti,ai stat vreodata la un restaurant/hotel pe malul unui lac,pe tarmul marii,la o masa pusa pe nisip?
  Ai vizitat o tara care face multi bani din turism? Bulgaria, Grecia, Turcia, etc?
  Ai fost la scoici la Dalboka?
  Daca ai un raspuns DA , la cele de mai sus, inseamna ca ori esti ipocrita ori esti limitata!
  La fel ca legile privind constructiile costiere!
  Ca politician la malul marii, ar trebui sa ai o alta abordare!
  Asa ca, nu mai trancani aiurea!Sictir!
  Ps.Nu imi plac radu si iorgus.Sunt doar niste excroci mai constructivi.

  Comentariu by Antiprostu' — 3 martie 2023 @ 9:18

 7. Pt 3:
  Spre deosebire de gargara unora, am rezukrare si nu le trambițez.
  Le-am lasat tinp, sa vad ce fac senatorii, consilierii județeni. Au facut nimic, dipa controalele cu care se laudă, primaria a eliberat autorizatiile de construire.
  Nu am vrut sa ma bag, pt ca e mai util sa nu consum energie pe ceva care deja se ocuoă alții. Dar nici USR nu are ce face, dacă ISC Constanța este corupt și nu face o constatare.
  Astfel ca am inaintat cazul la ISC pe tară si la guvern. La Corbu nu facea nimeni nimic. Si a venit corpul de control al prim ministrului.

  https://plusinfo.org/ocpi-constanta-a-confirmat-suspiciunea-noastra-la-mangalia-se-construieste-ilegal-pe-faleza-domeniu-public/

  Nu este o competitie, cine reuseste la un caz. Dacă văd că cineva, presa sau altii, se ocupă de un caz, nu pierd timpul și eu. Pentru ca sunt multe de investigat.
  Zilnic apare în presă cate un caz de hoție, scrie in articole sau e de inteles ca sunt din „Mecanismul Jafului Organizat din Mangalia” pe care il scriu pe cazuri actuale. Necesită muncă să identifici, muncă să obtin dovezi etc. Zilnic se scrie in presa datprita muncii mele. Si nu are nimeni curaj de vreo apreciere, le ste teamă tuturor să nu gie luați la ochi de sistemul de opresiune al lui Radu.

  Iar când cineva inofensiv vine si face gargară că ar fi facut vreo fără vreun rezultat, pentru că se știe ca Radu nu îl consideră perocol, se trezeac lașii aplaudand. Diplomatic este să ii laud, sa zic Bravo, sa ii incurajez. Dar ibtre o minciună acceptqtă si adevăr, aleg adevarul, nu schizo oricat de pozitivă ar fi. Privesc si analizez ce s-a intamplat acolo pe taluz. Cu toată gargara, conatructia continuă. ISC nu a bagat in seama pe USR, probabil din cauza politicii. De aceea, am simtit nevoia să intervină jurnaliștii care de obicei mișca lucrurile prin guvern, oricare a fist el (guvernul). Daca nu vine de la Bucuresti, Comstanta face nimic. Nici așa nu este sigur, pentru ca un astfel de caz deschide cutia Pandorei. Câte constructii nu sunt astfel pe litoral? Dau exemplu: consilierul local PNL Sorin Andrei, are construcțiile facute in taluz, la Venus. In Comstanta, in Mamaia, in Eforie, peste tot, inclusiv 2 Mai si Vama Veche. Toate partidele au interesul sa nu fie deschisă această cutue a Pandorei.
  Dacă fac niste gargaristi galagie, posibil sa se opreasca um caz. Dacă fac eu galagie, cei din Constanta sunt conatienti că mă voi folosi de precedent pentru toti. De aceea, mi-ar cpnveni sa aiba USR un rezultat, penrru ca ei nu sunt vazuti ca pe o amenimtare. Iar eu ma pot folosi apoi de acea rezolutie in spețele similare. Celor de la Comstanta le este teama mai mare de mine decat le este celor de la Mangalia.

  Din pacate, coruptia sistemului este prea mare. Dacă ISC ar face o constatare de consteuxtie ilegală, lucrarile ar fi stopate imediat, iar comform Ordonantei din ianuarie, primaria e obligata sa il demoleze in 30 zile. Au facut o lege astfel incat toată cheia este la ISC, iar cei de la ISC nu s-au dezmeticit, nu realizează ce responsabilitate au primit, care ii poate baga in puscarie. Fie ii baga statul ca nu au facut, fie ii baga cel care a construit si a fost demolat, daca acesta castiga in instanta.

  De aceea, ca sa ajumgi la vreun rezultat, trebuie sa gandesti toate aceste realitati. Sper ca in timp vor imvata cei care vor imagine politica prin a face opozitie. USR s-a peomovat ca salveaza Padurea Comorova. A rrusit ceva? S-a schimbat ceva? Probabil s-a stopat ceva. Dar deja era stopat de cewa ce am facut noi. USR a adunat semnaturi pentru un proiect HCL, care nu a fost conceput niciodata. Noi l-am depus cu 6 luni inainte, are toate referatele de specialitate din primarie, nu a fost adus pe ordinea de zj de catre primar. Adica am facut mai mult, dar fara rezultat din cauza de coruptie. Dar am pe ce sa ma judec, am pe ce sa fac plangere penala.

  Este clară diferența dintre cunostintele de administratie publică ale noastre si necunoasterea celor de la alte partide. Nu că să mă dau mare cunoscător, dar fiecare să judece obiectiv cate lucruri nu a invatat doar din ceea ce am scris.
  Iar chestiunea cu gargară pt imagine? Pot sa faca ei gargara 3 ani la rand si toata imaginea le piere dintr-o singură mișcare politică pe care o fac.
  De aceea, nu este nicio competitie intre mknr si USR.
  De acewa, pe viitor nici nu te mai bag in seama Nabhco, cand vei mai incerca o prosteala de-asta. Din placerea ta de a baga batul prin gard, strici o posibila colaborare cu USR pe viitor, pe care ti-o doresti. Esti ca masochistii care injura ca uite ce face Radu, dar tot pe el il votează.
  Să-ți fie clar, ori poate ai probleme de memorie, nu poți face o comparatie intre ce fac eu si ce face USR, sunt la alt nivel, difera volumul de munca pe care il depun pentru Mangalia, difera volumul de informatii pe care sunt capabil sa il gestionez, difera coeficientul de inteligenta (cand apare unul similar la USR Mangalia sau USR Constanta, se va remarca; ultimul test l-am facut in Februarie, organizat de Mensa, rezultatul este ca inxa nu m-am ramolit)
  Deci nu mai baga batul prin gard, daca nu cumva esti cu ursul. Personal, eu fac ce pot eu sa fac si stiu ca trebuie facut. Mai mult decat fac eu nu face nimeni altcineva. Duoa atatia ani, am capatat experienta. Și daca cu tot ce fac, si daca cu ce am facut sa le deschid mintea, ei tot voteaza masochisti sa devina sclavii strainilor, constat ca asta e si ca isi merita soarta.
  Daca cineva e atat de masochist incat e mau mare nevoia sa bage batul prin gard, decat sa participe la lupta dreaptă, face rau restului Mangaliei.

  Comentariu by Mentalistul — 3 martie 2023 @ 12:09

 8. Scuze pt greselile de taste, scriu pe ghicite. E o perioadă in care iau niste medicamente care ma fac miop la citit.
  Am bagat in remisie um cancer in 2013, cu care m-am luptat 3 ani Din cand in cand, la 3-4 ani, trebuie sa fac o tură de prevenție. Cand urlau ăștia că Ozzy se droghează, eu bagam în mine ceva similar cu citostaticele. Cât de ticalos să fii să te foloaești de faptul că cineva se luptă cu un cancer? Am fost mai tare decat un cancer. Cand ziceau ca sunt nebun, de fapt nu intelegeau curajul pe care il am penrru ca viata diferit si nu mai am sentimentul posesiei.

  Comentariu by Mentalistul — 3 martie 2023 @ 12:30

 9. Pt. #8
  In primul rand multa sanatate, avem nevoie de experienta ta.
  Dialogul cu #2 este benefic daca eliminam reciproc tendinta de a fi protagonisti cu orice pret.
  -/-
  In rest au altii grija de noi toti:
  https://time.com/6247678/openai-chatgpt-kenya-workers/

  Comentariu by nabuco — 3 martie 2023 @ 14:00

 10. Cât va costa salubrizarea

  https://fb.watch/j1DTBqunfc/

  Comentariu by Mentalistul — 3 martie 2023 @ 14:20

 11. https://m.youtube.com/watch?v=Lvz8swh9AdE&cbrd=1

  Comentariu by nabuco — 4 martie 2023 @ 0:58

 12. Off-topic: Cea mai mare pierdere pe care am avut-o în ultimii ani este ing. Zodilă Vasile:
  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0mM7pFDfirNueLg3yQPgmfTcaUTDg8rMd5g7AFzCFXJEJZEhGPRZATuEiMLn6pj6Xl&id=100000485715789

  Acest om era un inventator neînțeles de Mangalia (cred). Am stat mult de vorbă cu dânsul, avea logică tot ce mi-a expus, prima confirmare am avut-o cand și-a comoletat declaratia de avere pentru lista de candidați PER pentru consiliul local, nu i-a fost de ajuns tabelul din formular pentru câte conturi deținea, de câte zeci de mii de dolari sau euro fievare, si-a mai desenat o pagină cu un tabel, ca să completeze. Bani proveneau dim inventiile sale. Oriunde în lume se construia ceva cu inventiile sale inregistrate, primea drepturi pentru invenție. Din păcate, într-o zi ne-a părăsit, un AVC l-a răpus.

  Înainte de asta, îl rugasem să gândească o soluție pentru ca Mangalia să beneficieze de energue termică sau electrică, la costuri reduse, deoarece un oraș care dă bani puțini pe energie termică, pe energie electrică, devine mult mai bogat. Toți banii care s-ar cheltui pe energie intră în economia locală, crește consumul, oamenii trăiesc mai bine și până la urmă acesta e scopul.
  Nu știu cum l-ați cunoscut dvs., dar noi l-am apreciat foarte mult.
  Una din ultimrle scrieri ale ing. Zodilă Vadile:

  „Dragi prietenii din Mangalia !
  Ca susținător a lui Menabit Ozzy inițiator al programului Grija Pentru Vârstnici , realizat de el in contextul pandemiei Covid 19, doresc sa continui aceasta inițiativă lansând următoarea oferta adresata varstnicilor.
  OFER pentru testare in Mangalia timp de o lună ,100 de Panouri radiante pentru încălzire , Dacă ajungeți la concluzia ca va este util, puteti cumpăra panoul la pretul promotional de 6oo lei. Veti simti imediat diferenta fata de incalzirea prin circulația verticala a aerului produsa de *radiatoarele ” racordate la centrala dv pe gaze sau la Goldterm..Acest sistem de încălzire prin circulația verticala a aerului este dăunător sănătății prin antrenarea prafului microbilor si virusilor în aerul pe care îl respirati. În plus moleculele de apa prezente in aer H2O explodeaza la contactul cu suprafetele metalice , formad doua sarcini electrice H+ si OH- cu absortie de caldura si pierdere de energie . Imediat ce ajung in contact cu peretele rece H+ si OH- se recombină in apa formând mugurii de condens( igrasia) responsabil de umezirea pereților si pierderea caldurii.Peretele umed.ramane mai rece decat aerul. Din acest motiv simtim nevoia de a creste temparatura peste 24 grade . Consumul de energie termica creste dar si factura.. Concluzie trasa de fizicieni inca din secolul 18.Incalzirea prin circulatie verticala a aerului numita de convectie consuma de doua ori mai multa energie termica față de incalzirea prin radiatie.
  Gigacalorii a fost iarna trecuta de 550 lei .Diferenta de 350 lei a fost subvenționată din bugetul local. Costul mediu de încălzire cu panouri radiante a unui apartament de 60-80 mp este de 210-280 lei/luna in cazul cand toate apartamentele invecinate sunt incalzite.
  […….]
  Asa mi-a venit ideea de a produce căldura de radiatie coerenta fiind conștient că la lungime de unda mai mari de 7 microni aceasta poate traversa epiderma si derma ajungând la organe si sa accelereze metabolismul celular. Dorind să cresc nivelul energiei transmisă miticondriilor celulare din anul 2012 am inceput sa realizez pe suprafata foliei radiante 5000 de alveole de focalizare pe 0.5 mp care concentrează undele de pe suprafața elementară a alveolei formând 5000 de raze cu intensitate mare. Din acest motiv, căldura lor plăcută se propaga pe distanțe mare si încălzește corpurile iar aerul se mantine la temperatura medie a corpurilor si fara diferenta sus-jos.
  Mai am un secret, pe care îl veți afla cand ma invitati sa va aduc panoul pentru sănătatea d-voastra , chiar dacă nu optati pentru cumpărarea lui .

  Cu drag,
  inventator Zodila Vasile”

  Noi am testat panourile img. Zodilă, de pe poziția lui Toma Necredinciosul, și am fost surprinși că avea dreptate. Dar am gândit că nu știm efectele asupra corpului uman, cercetările și concluziile unor specialiști români au fost că exista doar efecte benefice, dar tot am trimis în străinătate, la o universitate cu un laborator științific de renume. Au trecut mai mult de 2 ani și au transmis răspuns că este o inovație benefică, așa cum există tehnologie să accelereze vindecarea cicatricelor la nivelul epidermei, panoul inginerului Zodilă ajută la închiderea cicatricelor din organele interne, plus alte beneficii. Probabil, dânsul ar fi înțeles mai multe, din păcate nu mai e printre noi.

  De ce l-am amintit aici? Poate pentru că m-am săturat doar de lucruri negative. Ori poate să înțeleagă cine citește că Mangalia nu e doar cât o cunosc ei. Că sunt lucruri bune în Mangalia, că ne putem schimba viața cu un trai mai bun.
  Nu am satisfacții din luptă, ci din viață bine trăită. Știm să luptăm pentru că a fost nevoie să învățăm să luptăm contra celor care zi de zi inventează strategii de furt si opresiune, luptăm din auto-apărare. Pe unii îi copleșește și consideră că este o luptă împotriva morilor de vânt. Le spun că judecă doar ceea ce ei cunosc, dar si Mangalia, si lupta, si lumea, esye mai mare decât ceea ce cunosc ei. Si acolo, în ceea ce nu cunosc ei, există oameni care ppt schimba in bine viețile celorlalți oameni. Chiar dacă ignoranții nu le apreciază valoarea.

  Comentariu by Mentalistul — 4 martie 2023 @ 11:43

 13. Inca o dată, scuze pt greselile de tastare. Am mai explicat de ce. Durează câteva zile.

  Comentariu by Mentalistul — 4 martie 2023 @ 11:52

 14. Am lucrat cu Vasile la aceeași temă acum mulți ani în șantierul naval. Îmi pare rău pentru el. Mi-a vorbit frumos de tine.

  Comentariu by lucian visa — 4 martie 2023 @ 17:54

 15. Ozzy îți doresc multă sănătate . Dar să nu crezi că vei fi primar în orașul nostru . Lumea te știe ca nebunul care scrie non stop . O să ai dezamăgiri foarte mari pentru ca oamenii au înțeles că nu ai decît gura mare și atît .

  Comentariu by Anonim — 4 martie 2023 @ 20:52

 16. Pt 15: Așa mare satisfacție am că te macină frustrarea pentru că am ajuns cel mai cunoscut dintre politicienii din Mangalia și că te seacă faptul că oamenii au încredere în mine. Această încredere a fost câștigată în timp, au ajuns să mă cunoască cum îmi este caracterul, au remarcat câtă forță interioară am să nu mă abat de la drum, apreciază cunoștințele mele de administrație publică și, mai ales, admiră că sunt capabil de lucruri mărețe. Iar cei mai educați îmi remarcă inteligența. Ultimul test Mensa l-am dat la ei la sediu,în ianuarue,iar rezultatul este că timpul nu m-a ramolit, din contră, a adunat experiență si antrenament cognitiv. Din tinerețe am un IQ foarte ridicat. Oamenii (toți din Mangalia) sunt atenți la mine de ceva timp. Dacă era o impresie de moment, poate ar fi fost înselați de manipularile altora. Dar când ești atent la cineva foarte mult timp, ajungi să cunoști cum este acea persoană cu adevărat și oricine spune o minciună despre persoana respectivă este o jignire adusă inteligenței fiecăruia dintre oamenii din Mangalia, pentru că ei știu adevărul.

  Cam atăt m-a impresionat logoreea ta.

  Comentariu by Mentalistul — 5 martie 2023 @ 0:42

 17. Trăim în Mangalia, care este un oraș la mare. Are rang de municipiu.
  Plătim taxe și impozite exorbitante, pentru că trăim pe litoral. Dar avem un oraș la mare în care nu se găsește pește proaspăt.
  Aceasta este, în primul rând, o chestiune de conducere a orașului. Dacă ar exista un primar care să iubească orașul, ar exista și un plan.

  În anul 1998, fiind în poliția de frontieră, am lucrat 6 luni în Portul Mangalia. Seara, la ora 20:00, pe platoul din fața căpităniei era ca un târg de pește, cu proiectoare de nocturnă. În portul Mangalia veneau pescasoare românrști, turcești, grecești, ucrainiene, rusești, legate de dană vindeau pește. Era pitoresc așa, să știi că îl cumperi direct de la pescari. Veneau proprietari de magazine și restaurante cu butoaie albastre, de diferite mărimi, la schimb. Peștele era așezat pe gheață carbonică. Se vindeau toate felurile de pește, din Marea Neagră sau oceanic.

  Comentariu by Mentalistul — 5 martie 2023 @ 10:40

 18. https://www.cotidianul.ro/analiza-romania-al-doilea-cel-mai-mare-emitator-de-metan-din-ue/

  Comentariu by nabuco — 5 martie 2023 @ 13:03

 19. Nu ai nici o sansă domnule Ozzy să ajungi primar pentru că nu ai nici o calitate și nici nu ai realizat absolut nimic pînă la cei 50 de ani . Urli , țipi și stai cu telefonul în mînă non stop și crezi tu că lumea te ascultă sau te voteaza pentru că tu dai în primar nu ? Ai fost măsurat și credemă că stai prost rău de tot . Ești un cal mort și tu ști asta foarte bine .

  Comentariu by Anonim — 5 martie 2023 @ 21:50

 20. Pt 19: Tu, cel care te imaginezi un Nostradamus, chiar nu ai înțeles că îmi crește imaginea publică atunci când îți exprimi frustrarea?
  Tu ai realizat ceva în viață, măcar cât am realizat eu? Poți să te evidențiezi cu ceva?
  Nu te-ai remarcat cu nimic ca să fii apreciat, dar ai tupeu de borfaș să mi te adresezi cu superioritate. Dă-te jos din corcoduș si vezi-ți liniștit de ale tale, altfel riști să mori de oftică. Vezi-ți lungul nasului si nu mai vorbi de oameno pe care nu-i cunoști.

  PS: Toți realizăm că există nebuni pe lume. Există și proști. Există oameni care sunt nebuni de proști, iar alții sunt proști de nebuni.

  Comentariu by Mentalistul — 6 martie 2023 @ 0:56

 21. FALEZA APARTINE MUNICIPALITATII IAR APELE ROMANE AVIZEAZA PE PLAJA SAU IN IMEDIATA VECINATATE A PLAJEI
  DACA SE CONSTRUIA PE STRADA DA ERA NECESAR AVIZUL APELOR!

  Comentariu by ipsi — 6 martie 2023 @ 9:58

 22. https://lege5.ro/gratuit/gu3tanbx/metodologia-pentru-delimitarea-domeniului-public-al-statului-in-zona-costiera-din-07042004

  Comentariu by nabuco — 6 martie 2023 @ 11:22

 23. Da dl Ozzy esti și nebun si prost așa cum spui tu . De realizat chiar că nu ai rezlizat nimic . Casa nu ai , muncă nu ai , bani nu ai , masină nu ai dar cel mai grav este că nu ai o familie lîngă tine . Ești hulit de ai tăi și din cauza asta esti mai mereu pe străzi de unul singur . Și te nai rugăm să nu ne nai minți că ești mare afacerist că noi stim clar cum stai .Apropooo …. mai slabeștel puțin pe Trușcă că sa săturat omul de tine .

  Comentariu by Anonim — 6 martie 2023 @ 13:01

 24. Pt 23: Sincer, mi-e milă de tine, ai ajuns să trăiești în propriul delir.
  Am o viață plină, cu multe satisfacții. Și în trecut, și în prezent.

  Pt 21: În taluz, in fakeză, în mal nu se construiește. E interzis prin lege.

  Comentariu by Mentalistul — 6 martie 2023 @ 22:24

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress